A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Hahó!

Süti, 3 hós képek és még kettő!

Csajok, köszi a blogos kommenteket!!

Csak végigpörgettem villámgyorsan, később talán tudok reagálni, de:
a gáz, h először én is azt hittem a másodikra, hogy Ebano :D
Az elsőt eltaláltam! :D

Kép Buliarc Kép 3 hó plusz egy nap Kép 3 hós Kép 3 hós

floranan

hahó, na ma változtattam szoptatási pózt, és így úgy tűnik jobban müxik a szopizás. Eddig mindig ülve szopiztunk, ma meg fekve próbálkoztunk... Azért volt kisebb sírás, de alapjáratban rendesen szopizott. Szóval mindenkinek kösz a tippeket. :D

Bex, ekkor volt 2 hónapos. :)

Kérdés: Valakinek itten ugyanolyan babakocsija van mint nekem.
"Chicco Trio For me auto plus".

Kép

A kérdés az, hogy mennyi ideig kell a bébiszűkítőt használni, és mikortól kell a vállpántokat emelni. Bence már 62 centi, de csak max. 5,5 kiló, a leírás szerint 6 kilóig kell használni a szűkítőt. Csak hát így a vállpántok nagyon alacsonyan jönnek ki hátul (a képen is látszik...) és tökre lecsúszik már a válláról. És engem idegesít, mert hiába a jó gyerekülés, ha a biztonsági öv nem fogja meg.....

Kép
frocli

Sziasztok!

Vagyok... olvasok... de semmi kedvem írni.... :? :? :? zugolvasók.... :wink:
Mi jól vagyunk... puszi mindenkinek!!!!! Babák csudiszépek!!!!!!!!
vikiviktor

Timi,simi simi.Ismerős a helyzet.Egyszer,csak egyszer kellene cserélnünk velük :lol: A spektrumon van egy ilyen műsor,hogy anyukák 2-3 gyerek mellől lelépnek wellnessbe,és apu otthon marad a gyerkőcökkel.Persze minden lépésüket követi a kamera :wink:

Frocli,a program neve photoscape.
Szerintem nincs szabályhoz kötve sem a szűkítő,sem a vállmagasság.A babától függ.Én szűkítőt kivettem bő egy hónapja,a vállpántokat is megemeltem,mert a téli cuccokban nem fért el Barni.

Na,6 kor felkelt Barni,utána nem hagytuk aludni.Fél 8 kor már levegőért kapkodva ordított,megfürödtünk,utána szintén ordibátorkodás volt,aztán úgy felhergelte magát,hogy a cicit sem akarta elfogadni.Megnyugtattam,evett,arcra esett az ágyába negyed 9 kor.Most fogadásokat kötöttünk apácskával mikor fog felkelni :lol:

Kép
v.andi

Frocli,sztem menni fog az a szopizás.Én is mindig parázom valamin.Most éppen azon,hogy nem elég a tej,mert Barni nyűgi volt cicin.Kiderült,hogy arra várt,ihlete legyen.egy 40 másodperces fosical el is múlt mindent.Tehát tej van elég :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Floranan,jaj ez a KicsiCsoki.Édesem,de szeretem.A haja tényleg kevesebb lett Kép

Kép
v.andi

Sziasztok!

Na gyorsan, nem tudom, tudok-e mindenre, mindenkire reagálni, előre is bocsánat.

Timi: De szép Dorci! És milyen kis husis keze van! :lol: Nekem is nagyon tetszik a nappalitok és - bár nem találkoztunk még személyesen - de annyira te vagy. Nekem az szokott a kikapcsolódás lenni, ha csöndben, nyugiban sorba állhatok a postán... :oops: :roll: :wink: :lol:

Flora: Blog-ra megpróbálok benézni, nem ígérem mára, de eszemben van. Ebano nagyon édes, és a közös képetek pedig nagyon szép. Szerintem is nagyon csinos vagy rajta.

Madar: Színház?! irigy-irigy... Mit néztek meg? Ilyenkor lefejsz tejet és azt kapja? Veronika is csodaszép, Julcsi pedig nagyon aranyos az ajándék babával. :)

Süti: Azta, milyen csinos Berni... 8)

Andi: Barni grimaszai édesek... :lol: Nekem is az a kedvencem, amit Süti kért.

Zsalyam: Mostanában - kisAti képe óta - a tiétek a kedvencem. :wink: Annyira jól mutattok beöltözve-összebújva... Olyan szívetmelengető... :)

Zsu: Sajnálom, hogy ilyen dolgokon kellett keresztül menned. :( És le a kalappal előtted, hogy így is vállaltad a szoptatást. Szabad tudni, hogy mi történt szüléskor, ami a gondot okozta? Hol szültél?

Peppino és Móka: Ti is szépek vagytok, babástól-mamástól! 8)

Kriszti: Olvastam a blogodon a karácsonyi beszámolód, hát :roll: :) :D :lol: :wink: :wink: Valahogy én is így éltem meg a Szentestét mínusz 2 gyerek. :wink: De jövőre majd lazább leszek, ez az egyik újévi fogadalmam. :) a 13 minuszhoz meg nagy-nagy gratula!

Kép

Kép
hgrita

Frocli: Szerintem sincs erre szabály. Mi is már régen szűkítő nélkül használjuk az ülést, téli cuccban már esélytelen lenne beleszuszakolni. És mi is emeltünk már egyet a vállpántokon.

Kép

Kép
hgrita

Andi: Remélem sikerül így túljárni Barni eszén, aztán alszik rendesen. Én mindenesetre drukkolok. :wink:

Viki: De egy képet igazán dobhatnál menyecskémről... :wink:

Kép

Kép
hgrita

Frocli mi már nagyon rég nem használjuk a szűkítőt,kb azóta több ruha kell a hideg miatt,azzal már nem fért bele.most a legfelsőben jön ki a pánt,mert a téli cuccok miatt ott jó!

Andi drukkolok!

Sajna anyuka ma nem jött hogy felismerje,de elárulóm Blanki az!!

de igazam van?????tökre hasonlítanak,nem?????

sutimano76

Ja, és majd elfelejtettem...

Molli, nagyon édes vagy! Anyu, gyere mesélj, mert még kilyukad az oldalunk a kíváncsiságtól... :wink:

Kép

Kép
hgrita

Babcika: Janónak boldog névnapot tegnapra, bár lehet máskor tartjátok, hogy ne legyen kiszúrás... :wink:

Kép

Kép
hgrita

Zsu ,nem semmi lehetett így fejni....sajna nekem sem úgy jön ahogy kéne,fejni is komoly munka kézzel,mert a gép nem szívja tökéletesen.

sutimano76

"Néhány" kép, bocs, ha sok leszek... :oops: :wink:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
hgrita

Nyálbubi fújó, de édes, nekem 3. kép tecc. Andris meg a másodikon. Szép formás fa. :lol:
bex13

Én nyertem,1 óra után felkelt. :twisted:

Kép
v.andi

Sajnálom. :( :( Remélem sikerül visszaaltatni hamar.
bex13

Süti: kézi fejővel fejtem :evil: amitől pluszba kaptam egy csonthártyagyulladást a csuklómon :evil: szupi volt...utána szereztem be az Avent gépi fejőjét. Imádtam mert fokozatot lehet rajta állítani, hogy szívja és 20 perc alatt le tudtam fejni mindkét mellet pöppet húzós az ára, de szerintem megérte

Rita
: szívesen elmesélem, ha érdekel, de inkább elküldöm privin vagy ha megadjátok a blogot oda ha mást is érdekel, azért nem ide mert nem tudom széééépen leírni

Kép

Kép
zsu9

Mano, Petra?

Viki baj van? mér nincs kedved írni sem?

Tomi még mindig beteg. :( Délelőtt hányt is, megint hívtam a dokit. Még mindig piros a torka és taknyos.... kapott antibiotikumos orrcseppet és köptetőt. Tőlem nem gyógyult meg, bár még én sem vagyok teljesen jól... Remélem ez már használni fog.
Az előbb annyira sírt, alig tudtam megnyugtatni.... orrszívást megutálta és akkor kezdett keserves sírásba, de most nagyon belelovallta magát. :(
bex13

Rita,de szép képek!!!!Szóval döntöttél hogy milyen fényképezőtök legyen :wink:
eddig a ti fátok a legformásabb ebben a magasságban :lol: :lol:

Andi,de remélem már visszaaludt!!! :shock:

sutimano76

nem sikerül.cicin elalszik,de ahogy ágyat ér,ébred :evil: :evil:

Kép
v.andi

Zsu engem is érdekel.
Fejő nekem nem avent van, de ugyanúgy lehet fokozatot állítani. De nekem akkor sem jön max. 2-3 csepp. Kézzel viszont megy, de már fáj mindenhogy.
bex13

Andi ez ismerős, mostanában soxor játszotta, főleg éjjel. :( :( Azért még drukkolok, hátha....
bex13

Rita: az a nyálbuborék :lol: :lol: :lol:

Bex: milőbbi jobbulást Tominak :wink: :wink: nagyon rossz ilyen picin szenvedni látni őket :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
zsu9

Bex,annyira rossz olvasni,hogy ilyen betegek vagytok,küldöm a gyógykommandót!!!!!

sutimano76

Találtam egy édi képet!
Kép

sutimano76

kezdek álmosodni......

Kép

sutimano76

Bex,Tomikának jobbulást.Gyógymanócskák mennek Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
v.andi

Köszönöm a dícséreteket. Nekem is a bubis a kedvencem. :)

Süti: Igen, végül Fuji Finepix s1500-at vettünk. Ez volt a megfizethető maximum most. Még tanulgatjuk szorgosan. :)

Zsu: Részemről mehet a blogba, Andi a blogfelelős, ha a többiek részéről is Ok, akkor ő megadja a hozzáférést. Lányok, Zsu írhat a blogba?

Andi:Sajnálom, remélem azért fogtok tudni aludni. Én az előbb voltam bent etetni, remélem 2ig nem kel. :)

Kép

Kép
hgrita

Bex: Jobbulást Nektek! Borzasztó olvasni, hogy folyton van valami gond... :(

Kép

Kép
hgrita

[quote="zsu9"]
írta:
zsu9
Ha már a szenvedésről van szó, az első gyerekemnél majdnem ott patkoltam el a kórházban és szülés után 3 hét múlva lett tejem, addig tápiztunk csak. 3 hét azonban elég volt a lányomnak arra, hogy ha a mellemhez közelített visított, mindent kipróbáltam, szoptatási tanácsadót végigjárva, de nem szopott nem volt hajlandó szopni a védőnő azt mondta ilyet még nem látott. 8!!!! hónapig fejtem napi 7x30 percet, hogy anyatejet kapjon. Minden program a fejésekhez volt igazítva elég car volt mondhatom. Mindenki azt mondta, hagyjam abba egyszerűbb a táp vizet forralni lehűteni, bele a por azt nyami. Igaz anyatejes babám volt, de megszenvedtem vele és azt nem kívánom senkinek.
:cry:

ne haragudj meg rám, de ez nem szenvedés, szerintem.....én is fejem a tejem, szopizni csak reggel hajlandó, különben csak játszik vele evés helyett, de ha nagyon nyügi, totál ideges lesz tőle....és nálunk is minden program a fejésekhez van kötve....de ez nem megterhelő számomra...annyiazor fejek általában, ahányszor eszik, de volt, hogy megcsappant a mennyiség, és akkor többször fejtem, mint ahányszor evett :roll:

KépKép
Kép
scooper

[quote="sutimano76"]F írta:sutimano76rocli mi már nagyon rég nem használjuk a szűkítőt,kb azóta több ruha kell a hideg miatt,azzal már nem fért bele.most a legfelsőben jön ki a pánt,mert a téli cuccok miatt ott jó!

Andi drukkolok!

Sajna anyuka ma nem jött hogy felismerje,de elárulóm Blanki az!!

de igazam van?????tökre hasonlítanak,nem?????

kérdőre vontam apát:
merre járt? azt mondja, egy kicsit itt is, kicsit ott is....... :lol: :lol: :lol: ezért a hasonlóság

KépKép
Kép
scooper

Köszi gyógymanókat, kommandókat most már használhatnának is....
Kezdek bekattanni... a férjem is bunkó volt, bőgtem is...
Az előbb bejön és kérdezi meg sem iszod?? mondtam neki, hogy se egy ölelés, se puszi, se neharagudj, ezzel akarja jóvá tenni?
Erre megkaptam, hogy szerinte nem volt igazam..... csak akkor tudnám miért facsart kézzel 4,5 deci narancslét nekem???
És tudnám miben nem volt igazam??? Abban, hogy ő az egyetlen ember akihez szólhatok (mert a net és a telefon nem ugyanaz) erre hazajön és bunkó? A kicsi ma nagyon nyűgi volt, alig volt el. De mostam, főztem, pakoltam, tűzhelyet suvickoltam stb. Itt fexem a kicsi mellett, gép előttem. Arra várok, hogy mehetek vagy felébred... befejezni a kaját. Anyunak írtam is, hogy moccani sem merek, mert akkor mozdul ő is. Gyógyszertárba kell menni, de ömlik a nyála 2 alsó fogacska kirajzolódva, mi legyen? Mondom neki, erre nem fájdalomcsilapító kellett volna?? Tök bunkón! Hát könyörgöm orvos vagyok? Meg nem lehet hónapokig és különben is.... honnan tudja, hogy amit mondott a doki abba nincs fájdalomcsillapító. Később kiderül, hogy éhes és fáradt. Tényleg és akkor bunkónak kell lenni? Én ha egész éjjel nem alszom sem vagyok vele az.... szólni kell, hogy éhes és kész. De akkor is a gyerek az első és ha nyűgi le....carom a kaját is. És ez eddig is így volt, sőt.... Neki is első a gyerek.... ma nem tudom mi van vele. Máskor is fáradt, meg éhes, mégse bunkó....
Még mindig nem értem miben nem volt igazam....
Bocs a kiakadásért...
bex13

Sziasztok!

Ma is minden baba gyönyörű!

Bex Tomikának gyors gyógyulást!

Floranan Ebanonak elmúlt a náthája? Adtál neki valamit végül? Nagyon szép a képeken.

Andi drukk az alváshoz! Megcsináltam ma a recepted szerind a csirkét, nagyon fini lett. Tettem még bele fokhagymát is.

Rita a buborék fújós kép nagyon ari. Laura is így csinálja.
Vendég

Bex biztos kivagytok mind ketten Tomika betegsége miatt. Annál rosszabb nincs is mikor egy picurka beteg, Ti meg aggódtok érte, feszültek vagytok. Biztos én is így lennék. Kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg Tomika, akkor Ti is megnyugszotok és rendben lesztek!
Vendég

Scooper: szenvedés... vagyis Taranne írta: "szenvedni a táppal" erre értettem, hogy más az, hogy pl. megcsinálsz valamit 10 perc alatt és etetsz 10-15 perc megint más, ha lefejsz 30 perc sterilizálod a fejőt és elmosod a cumisüvegeket 15 perc és még etetsz 10-15 perc, és ehhez képest milyen "egyszerű" (tudom ezzel is lehet vitatkozni, mert hát ez sem mindig az) cicire tenni és szopi. Nem kell a kellő hőfokot eltalálni (mert a lefejt tejnél is el kell találni), nem kell sterilizálni, csak megmosni a cicit. Persze olyan értelemben nem szenvedés, hogy az ember a gyerekéért mindent megtesz és ha így nézem nem áldozat...na most aztán jól belebonyolódtam...szóval a fejés-etetés kombináció a legmacerásabb a táp, szopi variáció mellett, csak ennyit akartam mondani... egyébként gratula Neked is érte (mert sajnos nem mindenkinek ilyen egyértelmű, hogy ezt bevállalja a gyerekéért)

Rita, Bex, Süti: Írtam a blogba.

Jóccakát Mindenkinek!

Kép

Kép
zsu9

így már másként hangzik :wink: nehéz, mondjuk én már rég nem sterilizálók.......lefejek, addig is nyugiban nézem a tv-t :lol: aztán cumisüvegbe a hütőbe...amit megeszik, azt egy kisebb üvegbe öntöm, és már kitpasztaltam, hogy a mi mikrrónknak mennyit kel melegítenie.....nekem a táp lenne macera.... viszont valóban nekem egyértelmű volt, ha nem szopik, fejem, de akkor is anyatejet fog kapni, mert ha van, miért b*m el :?: pedig csecsemősök piszkáltak, hogy miért nem szoptatok? mert nem ment...nemtudott szopizni.....és nem értették meg...... más meg rögtön ad neki tápot, tejjel nem foglalkozik :evil: aki meg szoptatna ezerrel, kikészül, ha nem tudja szoptatni....
erről a szituról nekem a pelenkás bajkeverőben a csaj jut eszembe, mikor mondták, hogy szoptasson, erre mondja, hogy jobb lenne a gyereknek, ha nem szoptatná, pedig csak a csaj nem akarta, hogy lógjon a melle :evil: amikor meg eltűnik a gyerek: "szívem, nem baj, majd szülök neked egy másikat" ekkor üti le a csávó

KépKép
Kép
scooper

Jó reggelt!!

Zsú, én nem szeretnék vitába szállni, de szegény Tara,Dorka, meg Babcika szerintem szívesen szenvednének a fejővel, ha lenne mit lefejni! Én voltam Taráéknál, és semmi teje nem volt!! Láttam Marcit cicin szenvedni!! :( :( :(
És tényleg nem lehet egy leányálom éjszaka kipattani az ágyból és tápit készíteni, ahelyett h cicire csapja a lúrkót azt kész!!
Na a fejésről nekem is vannak fogalmaim, de itt a lányok már tudják a "cicis életemet"! :(
Történetedre és is kíváncsi vagyok!

Flora, Ebano gyönyörű!!!

Bex :evil: :evil: ! Ezek a férfiak...... Azt hiszem ha taliznánk tudnánk megint miről beszélgetni. :-(

Rita, nagyon jó a buborékfújos kép!!!!Andris is milyen szép!!

Andi, éjszaka :( .

Vicger, te hős vagy a szememben ezzel a diétával!!! Abszolút nem csökkenti a tejcidet? Látom ám a súlyod gyönyörű változását!

Hát a tegnap délutánunk egy katasztrófa volt! Ez a fog most már jöjjön ki!!! Szegénykém 40 percig ordított torkaszakadtából. De olyan fájdalmasan (és nem hisztisen-tudom még nem hisztiznek :lol: ). Semmivel nem tudtam megnyugtatni, azok a könnycseppek szívszorítóak voltak!!! :(
Ma megyünk 3 hós oltásra!!!!!!

És egy kép: így fogadott reggel babácskám az ágyában! :lol:

Kép

Kép
kata05

hát..... én nem is tudom.....én mindent csináltam ..szopi, fejés, aztán szopi fejés tápi, aztán ugye maradt a táp.....

szerintem ez is gyerek függő

mert attól függ a könnyűsége, hogy a csemete közben micsin....

pl....dorkinak vannak napjai amikor szórakoztatni kell.... és nekem amikor fejtem az volt a gondom, hogy dorki nem volt el egyedül.... és egyszerűen stressz volt a fejés, hogy sikerüljön addig sokat amíg elvan....
igenám de ha fejés közben felébredt akkor még ott volt az elpakolás az elmosás a sterilizálás és épphpgy megette ez indult előlről.... amikor párom itthon volt akkor ment
de akkor meg azon készültem ki, hogy egész nap csak a fejőt meg a cumisüveget markolom és a gyerekemmel nem is voltam.......

szerintem nagyban a kórháznak de ezeknek is volt köszönhető a gyors tejelmenés....

szóval ha nem egy tündérbabád van aki eszik alszik, ne adj isten még játszik is amíg te vmit csinálsz akkor igenis nagyon megerőltető a fejés......!

KépKép
dorkamartini

Scoop, TILOS anyatejet mikróban melegíteni!!!!

Dorka, de valld be te is szívesen adnál anyatejet a babódnak!

Kép
kata05

majdnem nem vallottam be:)))))))))) - megen nem engedett be a babanet......

persze, hogy szívesen.........de engem tényleg kikészített a fejés procedúra.......azért gondolj bele, hogy van egy gyereked és ahelyett hogy babusgatnád vígasztalnád egy fejőgépet nyomkodsz és nézed ahogy a párod puszilgatja altatja...... ez nagyon gáz ám egy idő után.... azért az anyai ösztönök erre úgy reagálnak, hogy hol a gyerekem, vele akarok lenni
más kérdés, hogy nekem fél óra kellett a fejéshez minimum....meg alig jött meg minden nyavalya....

csak azt akartam mondani, hogy (kirívó eseteket kivéve) senkit nem lehet elítélni akár ezt akár azt csinálja vagy ez vagy az megerőltető neki....... Mert nem biztos, hogy az ő helyzetében te nem akadnál ki és nem tennéd ugyanazt......
és mégegyszer mondom...szerintem nagyon számít hogy a baba milyen vérmérsékletű.....és mennyire könnyíti és nehezíti meg ezeket.....

KépKép
dorkamartini

[quote="dorkamartini"]
írta:
dorkamartini
persze, hogy szívesen.........de engem tényleg kikészített a fejés procedúra.......azért gondolj bele, hogy van egy gyereked és ahelyett hogy babusgatnád vígasztalnád egy fejőgépet nyomkodsz és nézed ahogy a párod puszilgatja altatja...... ez nagyon gáz ám egy idő után.... azért az anyai ösztönök erre úgy reagálnak, hogy hol a gyerekem, vele akarok lenni
más kérdés, hogy nekem fél óra kellett a fejéshez minimum....meg alig jött meg minden nyavalya....

sajnos tudom milyen! :(

Kép
kata05

1 dolog a tápi ellen - nincs olyan, hogy cicire teszem és megnyugszik

és ez vhol engem ott legbelül még bánt.......

a többi szempontból - verjetek meg érte - de úgy gondolom egy pihentebb nyugodtabb anya jobban megéri a babának tápival mint egy totál stresszes igaz tejcis anyu....

ez az én véleményem mert láttam dorkin a változást....

KépKép
dorkamartini

Hali!

Lehet nem tudok mindenre és mindenkire, de próbálok:

Gyerkőcök szépek nagyon!!!

Rita, köszönjük a köszöntést.

Süti, voltam tegnap, és fel is ismertem a sajátom, csak írni nem volt időm, de ejnye csajok, hogy tévesztettétek össze Ebanoval Blankit, és még Te is Flora :lol: :lol: , mondjuk Blanki egész csokinak tűnt azon a képen, mert akkor volt egy kis sárgasága :wink: Scoop, apit nem ismerem isten bizony, de lehet Te a mi apinkat igen :lol: :lol:

Dorka, és Tara, én hasonló cipő tudjátok, és semmi gond nincs a tápival, és az így táplált gyerekekkel, és szerintem az a baj, hogy ezt még nem raktátok helyre magatokban, vagyis Te Dorka még nem, de hidd el, aki elítél, az elítél, akkor elítél millió anyát veled együtt. Enyém gyerek élő példa, arra, hogy sem allergia, sem betegség nem döntögeti ágynak, semmire nem allergiás, és van, hogy a csoportban az oviban ő az egyetlen egészséges gyerek, ezzel szemben gyermekorvos főnököm kisfia, anyatejes baba, egyidősek, és kórosan sovány, lisztérézkeny, allergiás, stb... szóval ez genetika. És hát nekem az elsővel sem volt emiatt lelki furdalásom, csak a társadalmi elvárás miatt amikor megkérdezték hozzá kellett tennem, hogy "sajnos" nem tudok szoptatni, és közben fancsali pofát vágni, mert különben leköpködött a védőnő, hogy ilyen anya, hát mai eszemmel, én meg páros lábbal rúgtam volna ki a lakásból, mivel ő idézte elő a mellműtéteimet. És nekem tápszer kutyulás sem okoz gondot hajnalban sem, nekem természetes... :wink:

Anyatej melegítését amikor a gyűjtőből kaptuk én is forró vízbe állított üvegben csináltam Janónak, de a bébiételt én is mikroztam neki,hát nemtom, meg most is mikro-zom a forral vizet, mert az ugye el van hűlve, tehát :roll:

Kép
babcika

[quote="frocli"]h írta:frocliahó, na ma változtattam szoptatási pózt, és így úgy tűnik jobban müxik a szopizás. Eddig mindig ülve szopiztunk, ma meg fekve próbálkoztunk... Azért volt kisebb sírás, de alapjáratban rendesen szopizott. Szóval mindenkinek kösz a tippeket. :D

Bex, ekkor volt 2 hónapos. :)

Kérdés: Valakinek itten ugyanolyan babakocsija van mint nekem.
"Chicco Trio For me auto plus".

Kép

A kérdés az, hogy mennyi ideig kell a bébiszűkítőt használni, és mikortól kell a vállpántokat emelni. Bence már 62 centi, de csak max. 5,5 kiló, a leírás szerint 6 kilóig kell használni a szűkítőt. Csak hát így a vállpántok nagyon alacsonyan jönnek ki hátul (a képen is látszik...) és tökre lecsúszik már a válláról. És engem idegesít, mert hiába a jó gyerekülés, ha a biztonsági öv nem fogja meg.....

Frocli!

Nekem Ábel a mai napig fele ennyit eszik csak, ha ülve szoptatom, de azt is csak akkor, ha nagyon éhes. Egyszerűen nem hajlandó ülve, mármint ha én ülök :) ami most még el is megy, de később, ha valahol leszünk, ott gáz. Utcán azért mégsem fekhetek le :lol: én Mátét ott is megszoptattam, pl Városliget , étterem s hasonló helyeken. Elfordulva, ruhát plédet úgy igazítva....na most ez Ábelnél, ha így folytatja nem fog menni.

Kép
Kép
tengdi

Nálunk ugyanez megy cumisüveggel, kb. 2 hete csak este és hajnalban jó neki az ölemben kajcsizni, egyébként mellé kell kucorodni az ágyra, és fekve akar enni :?

Kép
babcika

szép napot!

tej-táp: azért nincsenek még helyükön a dolgok :( Egy szóval sem bántotta, célozgatott, húzta le, vagy ítéli el senki sem a tápszeres táplálást, de ez itt soha nem is volt jellemző. Most is a hozzátáplálás megkezdésének idejéről mondtam azt, hogy fél éves korig a legideálisabb az anyatej/tápszer. Így írtam. S messzemenőkig teljesen egyetértek Timivel: inkább tápszer és nyugodt anya, mint stresszes idegbajos anyatejes. De ezt a rétestésztát nem szeretném tovább húzni.

Fogyó: Kata köszi :oops: egyáltalán nem kevesebb a tejcsi, sőt minden feltétel adott a bőséges hozamhoz :lol: :lol: :lol: sok sok sok zöldség /amit nem 90 naposozva bevallom, tized ennyit ennék/ sok gyümölcs és folyadék.
De már néha unom....illetve hisztis vagyok :D Tegnap pl ebédet 5órakor sikerült ennem, na zokon is vettem :D:D:D:D
ma pedig már megint ácsingózok a sütikért...

Rita, micsoda szupi képek!!!!!!!!!!!!!! A buborékos tecc a legjobban :):)

Bex.. Tomibabának küldöm az utóvédet gyógykommandóilag!!!! Ez elitalakulat, szóval minden nyavalyát elzavarnak tőletek!!!! Tomikának millió gyógypuszi és fehérfény, Neked pedig nagy nagy simi!!!!

Andi , szerintem ... próbáld ki az esti tápit egyszer, hogy válik be. Egyáltalán van e változás...

Nálunk is elromlottak a dolgok, elindult a fogzás itt is. Ennek köszönhetően nagyon szarul alszik éjjel, s 2 körül jön már az ágyunkba, /mert nem bírok ébren maradni, amíg visszaalszik :oops: / viszont ezt nem szeretem, mert az oldalt fekvéstől szétszakad a hátam....

Azért nem akarok senkit sem elkeseríteni, de nagy általánosságban a fogak még nem fognak kibújni, még bő egy- másfél hónap kell... addig viszont a nyálazás, nyűgösség, a kínlódás szépen jelen van/lesz

Manó merre vagy????????? T-pk?????? Tisz?????????? Erika????????????

vicger

Szerintem itt már mindenki mindenkit félreértett! :D :shock:

Vicger, de elkeserítesz! :wink:

Kép
kata05

Na szép jó reggelt!

Örülök, hogy sikerült ismét mindenkit jó kedvre deríteni a témával :lol:
Igen Zsu:
nekem a tápi azért macera, mert jó lenne anyatejjel táplálni, azt hiszem mindent megtettem érte és tennék is ha lenne értelme, fejnék ezerrel ha lenne, lett volna mit!!!!!!! Ameddig lehetett csináltam is, az utolsó 10ml-ig adtam Macinak.
A husival lehet igazad van, én nem néztem a babakajákat még annyira, egyenlőre a gyümiseket nézem. A dokinéni mondta, hogy havonta ez a menete a kajciváltásnak. Gyümik, főzelékek, husisok, hogy ezt mikor érjük el ki tudja, lehet, hogy lesz 8 hó is, lehet nem. Majd a fiam eldönti, hogy mi izlik neki, mi nem.
Egyébként sajnálom ami Veled történt, de lehet, még így is jobban irigyellek, hogy tudod tejjel táplálni a kicsit. Sőt Katát is, aki szintén sokat szenvedett. Higgyétek el, lehet ezt helyretenni, elfogadni, de valahol legbelül akkor is mardos folyton az, hogy nem tudok tejcit adni a picinek. Igaz, hogy most hamarabb túltettem magam, próbálom így kihozni a legjobbat.

De ha ennyire gond, igérem többet nem írok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv: Szilvi

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

tehát köszi a hiányolást, de Andihoz csatlakozva a nem alvás már olyan szintűvé vált nálunk, hogy az elmondhatatlan. Este 10-11-től fél négy fél ötig tudtam aludni 4-6 részletben, amiből volt másfél órás fentlét is. Mármint volt mikor az egyik ébredés másfél órát tartott.
Sajnos bármilyen patetikus irománnyal is jöttem itt 23-án, a Karácsonyom cseppet sem hatotta átz ez az érzés.
Nálunk nem a picur az ébredős, hanem Máté, mondjuk Ábel is többször kel, de azzal ki is egyeznék.
Na a lényeg, hogy a fáradtság, kimerültség valamiféle apaikus hangulatba sodort. Nem rossz volt a Karácsony, hanem inkább semmilyen.
Pedig úgy de úgy készültem!!! Mármint lelkiekben, hogy 3 gyereeks anyaként ez az első meg ilyesmik.

Na a lényeg, hogy Mátét átköltöztettük hozzánk, így a két gyerekekl alszom együtt, és így remélhetőleg bejön, pontosabban jöbban bejön majd az éjszaka.
Eddig végiglaudta, így, hogy mellettem volt a matracon, csak ettől függetleül minden zajra, mocorgásra görcsbe álló gyomorral ébredek seperc alatt. Mert így meg ugye olykor egymást ébresztik, s hogy ezt megakadályozzam időben, pattanok azonnal minden neszre.
De talán ez is majd elmúlik.

Kicsit kavartak az ünnepek, szerintem őket is felzaklatta, tegnap délután Máté kidőlt, s mivel ésőn aludt el és sokat, így fél kettőkor aludt el :shock: mármint hajnali.

Na mindennel együtt mégiscsak javuló tendenciát mutatunk.

Máté olyan anyás, hogy most, mikor itthon van apja is ( akit imád, s akivel jókat birkózik, játszik, de mindig azt sem lehet ) nővére is, most sem nagyon távolodik el tőlem 1 méternél messzebb. Na jó, ebben persze van költői túlzás, de egyszerűen most megint tapad rám, hát nyilván a kistesó miatt.

Majdcsak túléljük, de egy-egy nehezebb időszakban azért piszkosul le tudok merülni.

Kép
Kép
tengdi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?