A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kriszti!!!!!!!!!!!
ugye te írtad le Harlow majomkísérletét?? cirka mikor volt ez? neten csak szűkített változatát találom, s én a részleteset szeretném.

S.O.S.!!!!!!!!! mármint sürgős lenne :oops:

Kép
Kép
tengdi

tudom Babcika,hogy nem az itteni topiklakókról mondtad,csak én még nem taliztam és furcsállom hogy ez bárkiben is felmerülhet!!!
Scoopnak abban igaza van egy helyzetben elfogadhatatlan,ha valaki a cicije miatt direkt nem szoptat.
Eleinte mi is tápitunk,míg be nem indult rendesen a tejcsi.....mostmég nem kell de ha kellene adnám én,inkább minthogy éhezzen!

Viki,nem??????ajajaj

sutimano76

nnya tejcis mamik:)
azzé van ez a téma sokszor felhozva..... mert bezony az ember ha kiteszi a lábát akkor szembesül azzal az oldallal akinek a véleményét tutti nem kéne magunkra venni.....
de ugye mindig avvan, hogy az ember nem a 100 dícséretet hanem az 1 bunkó beszólást vési az agyába.... nem direkt.. csak az igazságtalanság és a tehetetlenség az bezony fáj....

nézzétek ezt el, hogy néha kicsit vívódunk.....:))

más...

90 napos - párom csinálja velem:))))) ez igaz
a húsnapon , a zöldségnapon hússal, és a szénhidrátnapon is hússal:))))))))) de tény amit én eszek azt ő is eszi:) csak megy hozzá egy kis szalonna, kolbász...ezmegaz:))
a gyüminapon este csinált magának halas spagettit.. - alig vertem utánna a fejéta falba:)))) mert ugye valóban én mondtam, hogy persze egyen.... na de nem úgy értettem, hogy finom illatok terjengjenek reggelig:))))

amúgy ez az uccsó 5 kiló baromira nehezen megy.... sztem csak mozgással fog...
de ma elmentem fodrászhoz és vettem egy 38-as farmert.. és tutti büszke voltam magamra:))) az első pillanat hónapok óta hogy a próbafülkében mosolyogtam:)))))

KépKép
dorkamartini

Tengdi, kb nov vége körül... mielőtt jöttél megint. Megnézem a gépen, de nem ígérem h megtalálom, mert azóta takaríva volt, de ha még éjszakáig ráér, akkor begépelem

T-pk gyógykommandó irányítva hozzád! próbáld ki fokhagymát mézbe, s hamm, meglátod már egy óra múlva is jobban leszel!

vicger

süti én azt kaptam meg, hogy az alakom miatt tutti nem is akartam szoptatni.. és hogy nekem fontosabb, hogy nézek ki mint a gyerek...
ha hozzáteszem, hogy nemsokára meglátnak vékonyan...boldogan.... - szerinted azt a látszatot fogom sugallni hogy áááááá dehogy vagy az irigységtől méginkább a szájukra vesznek?......
evvan.....
és jó hogy ti vagytok....mert néha a sok kedves embertől tényleg befordulnék....

scoop - csak még egy mondat - dorki azért nem maradt el akkor lábonfekve vagy mellettem mert előtte kórházban voltunk és naponta többször ment át szegénykémen mindenféle procedúra és ha nem az ölemben volt akkor üvöltött...... szóval nem működött a gyereket leteszem és fejek..... egyáltalán.....

KépKép
dorkamartini

tpk - fokhagyma tutti jó:))))) tényleg:)
és nagyon ügyi vagy!!!!!
ikres mamikra különben is büszke vagyok :)) de most hogy beteg vagy méginkább:)))) simi neked!

.....

hajajjjjj mit is akartam még.... darabokban olvastam és szitafáradt vagyok...

ja iiigggen:))))
pici capuccino! hát olllllan édes mosolyod van amilyet csak a szép csokifiúkon látni:))))))))))

nnnnya lányok? ki csatlakozik egy 90 naposhoz? elseje nálunk húsnap:)))) krisztivel.....csinálhatnánk eccccerrre:)))) és akkor gyüminapon mind jóóóóól megkattanunk.... ( én zöldségnapon...., de majd én leszek az egy kivétel aki erősít)

KépKép
dorkamartini

jajj be ne gépeld Kriszti, még ha gyorsírással tennéd sem, megkeresem a hsz-eid között, így már van egy hozzávetőleges időpontom.

most olvastam ablogodat, akár magam írtam volna, ezzel a totális tökélyre való törekvéssel!!!!!!!! És valóban mindig a stressz lesz belőle. Idén nem csináltam, nem voltam ideges, de örömteli sem. :(
Nagyon durva, hogy mikor ideges voltam akkor is jobb volt úgy összeségében.

De jövőre 24-re semmit de semmit nem hagyok, max ami frissen jó csak, pl krumplit kisütni vagy rántott sajtot. Slussz.

Kép
Kép
tengdi

Babcika,kép felrakva,fényposta nem műxik :lol: :lol: :lol:

sutimano76

a 90 naposnak mi alényege? egyik nap csak gyümi, másik nap csak zöldség? de szó szerint csak az? harmadik fehérje, negyedik szénhidrát?
s adott dolgokból aznap annyi, amennyit akarsz?

Kép
Kép
tengdi

Kriszti ,tettem képet ciciről,meg se említed,nem tecc??? :cry: :cry: :cry:

Dorka az ilyenekről ne vegyél tudomást!!!!minden a géneken múlik,és ha valaki bánt erről világosítsd fel,mert több enerdzsit emészt fel hogy idegesíted magad miatta,mintha kiosztod az olyanokat!!!

bocs de most csak ezt olvastam többit majd talán éjjel...

az qrva dm-es naptár még mindig nem jött meg :twisted:

sutimano76

igazából abban sem volt túl részletes, hisz annyi a kísérlet, hogy Anyjuktól elválasztott rhesus majomkölyköket nevelt olyan ketrecben, amelyben egy drótból (drótanya) készült és egy posztóból készült (szőranya) báb volt, ami az anya megjelenésére hasonlított. Abban az összeállításban is, amikor a táplálékot a drótanyától kapta a kölyök, akkor is az ideje legnagyobb részét a szőranyán töltötte, és mikor megijedt, abba kapaszkodott.

Az anya nélkül felnőtt majmok rossz anyák lettek, sokan megölték gyereküket, de ha sikeresen felneveltek egy utódot, utána a következővel már jobban bántak.

csak ott több kötődéselmélet volt leírva

még megnézem a Mérei könyvben, max ott van bővebb lével...

vicger

Süti :oops: pedig akartam, csak elfelejtettem bocsi ... ha azt mondom, h meggyőző, akkor alig mondtam valamit ;)

Tengdi, 90 napos röviden. 4 napos periódusok vannak. Első nap fehérje /hús, sajt, tejtermékek/ második nap keményítő nap /zöldség/ 3. nap szénhidrát nap /tészták, kis édesség/ 4. gyüminap. aztán havi egy víznap is van, de azt most nem tartok, max szopi után. Szóval a napok sorrendjét nem szabad megváltoztatni, így jönnek sorban egymás után. reggelire mindig gyümölcs van, délre 20dkg mennyiségű adott napnak megfelelő étel /készen mérve/ vacsorára ugyanaz, mint az ebéd, csak kevesebb /hivatalosan fele/. Fehérje napon ebéd után még egy csésze /2dl/ húslevest "kell" inni tészta nélkül. én ezt sem iszom mindig, sőt.. ilyenkor a hús mellé lehet enni korlátlan mennyiségű salátát, ahogy zöldség napon is, s ezen a két napon megengedett egy egy szelet kenyér. Tészta napon ugye tészták. van aki édes tésztákat is eszik, de a diéta eredményesebb a pesztóval, vagy kecsis, vagy minimális zöldséges tésztával. Ezen a napon lehet/kell enni egy szelet csokit. Vacsira pedig lehet 2 vékonyabb szelet torta, vagy süti. Pizza is mehet ezen a napon, de szigorúan feltét nélkül..
Gyümölcsnap: gyümölcs korlátozás nélkül. lehet ilyenkor enni egy egy marék sós mogyit, ha nagyon csömör van a gyümölcsöktől. Aszaltak is mehetnek korlátlanul, csak vigyázni kell, ne legyen cukros, pl ananász...

nagyjából ennyi :) a mindmegettén isteni jó receptek vannak, de azért vigyázni kell, mert már elég szabadon értelmezik pl a zöldség- vagy tészta napot :D:D:D

vicger

[quote="tengdi"]
írta:
tengdiFrocli!

Nekem Ábel a mai napig fele ennyit eszik csak, ha ülve szoptatom, de azt is csak akkor, ha nagyon éhes. Egyszerűen nem hajlandó ülve, mármint ha én ülök :) ami most még el is megy, de később, ha valahol leszünk, ott gáz. Utcán azért mégsem fekhetek le :lol: én Mátét ott is megszoptattam, pl Városliget , étterem s hasonló helyeken. Elfordulva, ruhát plédet úgy igazítva....na most ez Ábelnél, ha így folytatja nem fog menni.

Hm, ez érdekes, jó tudni. Nekem elég macerás ez a fekve szopiztatás, tudom, van akinek meg az a kényelmes. De persze, ha Bencusnak így a jó... De igen, felmerül a kérdés, mit csináljak majd a városban. Eddig tök kényelmes volt, bármikor, bárhol meg tudtam szoptatni... Remélem, azért valahogy visszajön ez, mivel jan 9-én utazunk..... :roll: És vonattal megyünk kb. 8 órát, és mivel RailJet, nincsenek külön fülkék, hanem egyterű az egész..... Szóval izgi lesz, ha Bence végigsírja a szopizásokat... De addig még van 1,5 hét, hogy megjavuljon.... :)

Kép
frocli

[quote="zsu9"][ írta:zsu9b]Süti: nnnyaaaammi :D :D :D

Tud valaki valamilyen jó bogyót hajhullás és körömberepedezés ellen, mert lassan kopasz leszek és köröm nélküli :shock: :shock: vitamin szedek, de úgy veszem észre nem elég :( :( :(

elevit :wink:

süti, ha legközelebb megyek, szólj rám, hogy vigyem :wink: :oops: :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote="s.vera"]s írta:s.verazép jó reggelt!

én is csatlakozok a fekve szoptatók táborához! Zoé is csak így hajlandó szopizni, sőt van, hogy még oldalra sem hajlandó fordulni, én hajoljak fölé, nem egy kényelmes pozíció! addig nem érdekel amíg szopizik rendesen, meg úgysem látja senki, páromon kívül, de mi van ha elmegyünk valahova. eddig egyszer a csípőszűrésen sikerült ülve szopizni, de egyébként megfeszíti magát és sír. így nem is megyünk hosszabb távra sehova, csak úgy hogy a következő szopira hazaérjünk!

....

felavattuk a manduca-t. hát nem aratott osztatlan sikert, pár perc múlva elkezdett fészkelődni, és mivel nem tud úgy mozogni, ahogy szeretne kezdődik a sírás, de remélem megszokja, és megszereti egyszer, mert olyan jó lenne nagyokat sétálni.
Rita: ti a vállpántokat mennyire húztátok meg, mert jó hogy csak annyi van írva, hogy állítsa be a pántokat, de nem tudom, hogy így jól vannak- e, nem rontottam-e el valamit, és azért nem szereti? nekem kényelmes, nem túl szoros, és szerintem őt sem szorítja! a másik kérdés, az lehet, hogy a lábainak nem kényelmes, mert túl széles a derekam, és túl nagy terpeszben kell ülnie benne? bocsi, ha hülyeségeket kérdezek!

Szia Vera! Látom akkor, nem vagyok egyedül a szopi problémával... És Zoé hogy hízik? Mert Bence továbbra sem viszi túlzásba, ami engem nem annyira zavar, de félek, hogy 4 hós oltásnál a doki elégedetlen lesz vele, és elkezdi mondani, hogy tápi vagy hozzáetetés... De én nem szeretném...

Manduca: nekünk is van, és az utóbbi 2 hétben többször használtuk sétára. Már hátra is raktuk. Kétféle képen lehet beletenni a babát, újszülött szűkítővel, és akkor a lábai a Manducán belül vannak, így maga alá húzva. Ezt addig kell így csinálni, míg nem lesz akkora a terpessze, hogy úgy ki tudod lógatni a lábát, hogy a térdétől kifelé már lóg. És úgy kell helyezni a babát akkor, hogy a feneke lejjebb legyen mint a térdei (mint egy M betű). Újszülött szűkítővel, meg a baba alá kell "gyűrni" a lábait, mint egy békánál. Nekünk legalábbis ezt mondták a a Mamami kötödéjébe, ahol vettük. Amúgy van, hogy Bence is sír, mikor betesszük, de hamar megnyugszik. A legnagyobb probléma azzal van, hogy nem tudja így az ujját szopizni, ezért gyakran befigyel ekkor a cumi....

Kép
frocli

[quote="vikiviktor"] írta:vikiviktor
[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="kata05"][ írta:kata05b]Scoop, TILOS anyatejet mikróban melegíteni!!!!

Dorka, de valld be te is szívesen adnál anyatejet a babódnak!

semmi baja nem lesz tőle....mások is ott melegítik.....3 kislábosom ment tönkre, mire rájöttem, hogy mitől, azóta mikró

Ne kis lábasba melegítsd... hanem meleg vízbe rakd az üveget.... :wink: :wink: :wink:

azt meg nem bírja kivárni ha éhes, és befullad az ordítástól :? próbáltam én sok féle képpen, még a cumisüvegmelegítőn is gondolkoztam

KépKép
Kép
scooper

[quote="t-pk"]K írta:t-pkicsit eltűntem...
Csak pár mondat:
38 fokos lázam van, iszonyat fáj a torkom-pihenni nem tudok túl sokat, mert napközben egyedül vagyok a lányzókkal. A lányok 5ször kelnek éjszaka.
Sajna most nem is tudlak követni benneteket, de amint jobban leszek, jövök.
Ja és hozok majd 4 hós képet.

:? az nem jó.....gyógyulj hamar!! és még lázas vagy, mivel eteted a babókat?

KépKép
Kép
scooper

Ja és köszi mindenkinek az ülésszűkítős válaszokat, ma kivettük, és a vállpántot fejtebb tettük, és így láthatóan kényelmesebben volt el benne Bence.

Kép
frocli

[quote="dorkamartini"]
írta:
dorkamartini
scoop - csak még egy mondat - dorki azért nem maradt el akkor lábonfekve vagy mellettem mert előtte kórházban voltunk és naponta többször ment át szegénykémen mindenféle procedúra és ha nem az ölemben volt akkor üvöltött...... szóval nem működött a gyereket leteszem és fejek..... egyáltalán.....

persze, biztos meg volt az oka, én nem is azért mondtam :oops: gyereke válogatja, mit hagy, meg persze én banya vagyok ám, :lol: én bizony hagytam sírni, ha arról volt szó, hogy már csak max 5 perc és végzek....persze ha alapból sírt, mielőtt kezdtem, törökülésben fejtem, és úgy volt a lábamon-ölemben, és dumáltam....mindenkinek más válik be.........szerencsém volt

KépKép
Kép
scooper

Andi, Tengedi, és a többiek, akiknek a babái éjszakánként nem alszanak, el sem tudom képzelni, hogy van meg még az épp eszetek.... Nálunk, bármilyen nyügis is a nap, arra tuti számíthatok, hogy 8-kor ha lerakjuk, reggel 7-ig nem kel fel. Szívemből kívánom, hogy mindenkinek hamarosan összejöjjön ez. Akár pár alkalommal el is cserélném veletek a jó éjszakákat, csak hogy legyen már nektek is egy átaludt éjszakátok. :roll:

Kép
frocli

467. oldal Kriszti.
Arra voltam kíváncsi, rémlett valami, hogy ha 6 hónapos korig anya nélkül él a kismajom, akkor már visszahozhatatlan a súlyos lelki sérülés.
Végülis igen, de ha neki is lesz kölyke, aki kibírja az eleinte durva vislekedését, akkor ez ezzel feloldható.
Ez érdekelt belőle.

köszi

Kép
Kép
tengdi

T-pk:jobbulást és sok-sok gyógysimi.Nekem nincs gyógykommandóm. :D

Kriszti:ne szerénykedj,tényleg büszke lehetsz magadra a 90 napos miatt.Ritka manapság az ilyen kitartó ember.Én pl meghalnék ha egy napig csak gyümit vagy csak zöldséget ehetnék.Kenyér nélkül halott vagyok.Legalábbis ezt magyarázom be magamnak. :D :D De neked nagy hajrá a maradék 3 és fél héthez.

Dorka:ez a csaj napról-napra szebb.Minden babát csodaszépnek és gyönyörűnek tartok,de a SAJÁTOM után a te lánykád a kedvencem. :D :D Élőben gondolom még szebb.

Flora:kisori csudipofa. :D

Szopi/táp:ebben egyetértek azzal,hogy inkább egy nyugis anya tápis gyerekkel,mint egy ideges,stresszes anyatejes.Nálunk nem tudom mi van mostanság.Eddig minden kajánál elég volt egy cici,de pár hete napközben váltani kell 5 perc után.Viszont éjszaka még mindig elég egy.És éccaka a szopik lerövidültek 5-8 percesekre.Mondjuk én ennek csak örülök. :D

Süti:pulykacici nagyon guszta.Erre is küldhetnél. :D :D

Ennyire emlékszem,bocsi akire nem reagáltam.

Karácsony nyugisan telt,rengeteg kaját csináltam (életem első töltött kápija szerencsére mindenkinek nagyon ízlett,alig van már belőle).De a konyhába nem mostanában teszem be a lábam. :D

Kaptunk nagyon sok mindent,Viki is el lett látva mindenfélével rendesen.Alig fértek be az ajándékok a fa alá.Pedig nem vittük túlzásba. :D

Ja és a legújabb,hogy morzsolgatja a kezeit.Annyira imádom.Ilyenkor olyan fejet vág,mint aki rosszat csinált és megbánta.Nagy szemekkel figyel.

Kapott egy csörgőt,amit babakocsira meg hordozóra lehet tenni.Imádja.Beültetem a hordozóba a tévé elé és fél szemmel a tévében nézi a mesét (szombaton imádta a Gondos Bocsokat) és közben a csörgőt csapkodja,húzogatja és nevet közben. :D

Most asszem ennyi lenne.
Vendég

[quote="frocli"]A írta:froclindi, Tengedi, és a többiek, akiknek a babái éjszakánként nem alszanak, el sem tudom képzelni, hogy van meg még az épp eszetek.... Nálunk, bármilyen nyügis is a nap, arra tuti számíthatok, hogy 8-kor ha lerakjuk, reggel 7-ig nem kel fel. Szívemből kívánom, hogy mindenkinek hamarosan összejöjjön ez. Akár pár alkalommal el is cserélném veletek a jó éjszakákat, csak hogy legyen már nektek is egy átaludt éjszakátok. :roll:

jaj nagyon aranyos vagy!
De engem a picihez való feleklés nem frusztrál, csak a két és fél évesem IS kel, napközben viszont nem alszik.
És most januárban lesz 3 éve, hogy csinálom, mert mikor Mátéval 5 hónapos terhes voltam, akkor kezdődött. Minden nap hajnali fél 3-kor kipattant a szemem, és 6-ig nem is tudtam aludni, de nem is voltam álmos, fáradt. Akkor kezdődött, s végülis a mai napig tart. Nekem ez a nagyon sok. Ja, mai napig sokszor fél 3-kor ébred!!!!
Most jobb, mert le tudok feküdni napközben, hogy itthon van a család, akkor is, ha Máté nem alszik.
De remélem az együttalvással megoldódik. Csak így meg ébresztik egymást, ha úgy jön ki. Most éjjel pl Ábel, a picike gőgicsélt, na most ez nem tudom hány decibel, most lesz 4 hós, mi lesz egy éves korában????
:shock:

azt ugye meg tudom akadályozni, hogy sírjon, mert nem sírós, azonnal mellre teszem, s bele is alszik. De mikor vidámságát óhajtja a koromsötétben kifejezni hajanalban, azt nem tudom megakadáylozni. :lol:

messze a legjobban bírom az általam ismert összes ember közül a nem alvást, ez a szerencsém. De mostanában azért már nekem is sok lett, hogy ketten csinálják.
54 óra latt egy óra alvás volt a csúcsom, valahol a harmincakárhányadik órában, de ez buliban volt, közben kivezettem Erdélybe....430 km, na de szerelems is voltam.... :lol:

meg táborban mindig azt vettem észre, már mindenki alszik, én meg friss és éber voltam....
Kos Nyilasként sok bennem a tűz.

na de mostmár sok, ez még nekem is

Kép
Kép
tengdi

Frocli,akkor én szeretnék veled cserélni egy éjszakát,mert annyira szeretném már átaludni,de esküszöm 2×5 órával is megelégednék!Oké nincs olyan rossz mint Andiéknak sokszor,de nálunk 8- kor(kaja) szunya,majd 9-kor-11-kor(ez a rendes evéses kelés) ébredés,rosszabb esetben éjfél körül,aztán 2-3 kor kaja,majd 5-6 kor kaja,rosszabb esetben 7-kor ébresztő,jobb esetben 8-kor...szóval ne egy leányálom ez sem!

fáj a fejem ,milyen front jön???

sutimano76

[quote]A írta:z első napokban szükség lehet a szopott mennyiség mérésére, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a baba elég hatékonyan szopik. A szopott mennyiség rutinszerű mérése hónapokon át azonban teljesen felesleges.
Az anyatej összetétele folyamatosan változik még egy napon, sőt egy szopáson belül is. Hiába tudjuk tehát, hogy egy csecsemő hány gramm tejet szopott egy alkalommal, nem tudjuk megmondani, hogy az adott mennyiséget milyen összetételű tejből fogyasztotta.
Reggel minden édesanyának több tej van a mellében, ebben a több tejben viszont nagyobb a hígabb, első tej aránya. Ahogy telik a nap, a tej mennyisége csökken, a zsíros, hátsó tej aránya viszont nő. Ennélfogva az este szopott tej lehet, hogy mennyiségét tekintve kevesebb, viszont sokkal laktatóbb és táplálóbb.
Ha nem korlátozzuk sem a szopások gyakoriságát, sem a szopások időtartamát, akkor lehetőséget adunk a babának arra, hogy az étvágya határozza meg az elfogyasztott tej mennyiségét és összetételét.

régebben voltak többen, akik azon rágódtak, meg szerintem most is rágódnak, hogy a babó eleget eszik-e..... nekik találtam ezt

KépKép
Kép
scooper

Ja és megnyitották a 2010-es szeptemberi topikot. :D Na most esik le,mennyire megy az idő. :D
Vendég

esti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni

KépKép
Kép
scooper

Kriszti,képpel azért én is hibás voltam,húztam míg alábbhagyott az érdeklődés!!!

Lina,nagyonügyik vagytok...káposzta....azt nem lehet elrontani :D

90 napos......Krisztinél gyengébb akaraterejüeknek:
én is csináltam,de kb csak 30 napig és így is lement 5 kg.....deeeeeeeee.......nem tartottam délig gyümit,hisz elég volt abból csak gyümi napon!én rendesen reggelire ettem sajtot,yoghurtot stb.......simán bevertem a rántott sajtot(azt ugyi nem lehetne a panír miatt),zöldségnapon főzelékeket ettem(egy ideig étkezési keményítővel sűrítve,aztán meguntam mert macerás volt,és maradtam a hagyományosnál),tésztanapon simán befigyelt bármilyen pizza,mondjuk a sonkát lehagytam,de a sajt nem maradhatott le,ezenkívül a paradicsomot és kukoricát szeretem rajta........egy idő után mivel fornettit árultam ,akaratgyengeként befigyelt egykét pogi a yoghurthoz....szóval eléggé szabadon csináltam mégis fogytam.

annak aki nem biztos magában hogy tudja majd tartani,ajánlom,hogy figyeljen oda mit mivel eszik,de úgy induljon neki hogy véresen komolyan,mert szar érzés lesz elbukni!!!!!

a kedvenc kajám a sült gomolya paradicsommal!!!!
Kép

sutimano76

2010-es topik, végre! :lol: már két hete lestem, hogy mikor nyitják meg :lol:

KépKép
Kép
scooper

Scoop,én azért nem akarok neki plusz lefejt tejet adni,mert nappal sokszor van hogy bukik de csak kb 1 hete,sztem többet eszik,mint amennyit elbír a gyomra,ráadásul este bealszik cicin,akkor már büfizni se veszem fel,nemhogy felkeltsem még plusz kajálni.úgyhogy egy ideig még marad a nem alvás :( talán a következővel szerencsésebb leszek!

sutimano76

jajj Süti!!!!!
ahogy ez kinéz!!
Nekem a rántott sajt a mindenem majonézes krumplisalival

Kép
Kép
tengdi

2010-es topik,megyek megnézem!!!!juhééééééééé

most kicsit úgy érzem de jó lenne mégcsak ott tartani!! :oops:

sutimano76

Akkor kóstold ezt meg Tengdi és soha többet nem a rántott sajt lesz a kedvenced!!! :wink:

sutimano76

pofátlan voltam, és gratuláltam nekik...remélem nem hariznak meg érte :roll:

KépKép
Kép
scooper

[quote]e írta:sti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni

a kis drágáim elalszanak a cicin...tehát nem kevés nekik, csak akkor elég és úgy gondolják a hülye anyuknak, lázasan nincs jobb dolga, mint 2 óránként kelni és szoptatni.
így megválaszoltam az előző kérdésedet is: szopitatok, tejcit kapnak a pöttömök

Fokhagyma-méz???nagyon carul hangzik, de hogyan kell kivitelezni?

t-pk

[quote="scooper"]p írta:scooperofátlan voltam, és gratuláltam nekik...remélem nem hariznak meg érte :roll:

lehet még korai volt :D én csak januárba tudtam meg a tutit

sutimano76

Kata,fokhagyma felszeletel és egy kanál mézbe rak!!!!Anna receptje és a méz csak azért kell mert így nem csíp a fokhagyma!!!!!Azért légy óvatos ,mert bánthatja picik pociját!

sutimano76

[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76coop,én azért nem akarok neki plusz lefejt tejet adni,mert nappal sokszor van hogy bukik de csak kb 1 hete,sztem többet eszik,mint amennyit elbír a gyomra,ráadásul este bealszik cicin,akkor már büfizni se veszem fel,nemhogy felkeltsem még plusz kajálni.úgyhogy egy ideig még marad a nem alvás :( talán a következővel szerencsésebb leszek!

nem tudom, és hülyeséget sem akarok mondani, mert minden gyerek más...de sztem ha nem rögtön büfizteted evés után, akkor nem lenne szabad bukni.... nálunk ez szűntette meg, mert mi is buktunk. Sztem egy próbát megér...ja, és én simán felkelteném, lehet, sőt inkább biztos, hogy 3 rossz napom lenne a gyerekkel, de utána lehet, hogy végigaludná a 8 órát, vagy többet, én megpróbálnám, aztán ha nem, hát nem....mondjuk én, a banya :lol: este tuti akkor is üvegből etetném, ha szopna, mert úgy többet eszik.....

KépKép
Kép
scooper

móni, már ezeregy éve bejelöltelek iwiw-en :( légyszí, jelölj vicca :lol:

KépKép
Kép
scooper

mikor Máté megszületett, este 10 körül evett, aztán hajnali fél 3 körül. Máté a két és fél évesem. És én éjjel, mikor általában lefeküdtem, kivettem megszoptatni, mondvaán, akkor majd alszik fél ötig. Hát nem így lett, viszont azt gondolom, ezzel a keltésnek ugyan nem mondanám, mert aludt, de mégiscsak megazavrtam. Ezzel szerintem hozzájárultam ahhoz, hogy alvászavaros lett. De hogy használni nem használt, az tutti.

Most Ábelnél meg az volt, hogy du 5 körül elaludt, és 12- 1 körül ébredt.
Mivel naponta inkább többször, mint egyszer kellett kifürdetnem a kakiból, ezért minden második nap kipróbáltam ezt, kihagyva a fürdést. De ha ébresztettem fürdésre akkor sem aludt tovább.

na most ezzel mit akartam???????????????

Kép
Kép
tengdi

[quote="t-pk"] írta:t-pk
[quote]e írta:sti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni

a kis drágáim elalszanak a cicin...tehát nem kevés nekik, csak akkor elég és úgy gondolják a hülye anyuknak, lázasan nincs jobb dolga, mint 2 óránként kelni és szoptatni.

én nem adok "lázas tejet" neki, csak azért kérdeztem.... ha pedig elalszanak a cicin, sztem az nem feltétlenül jelenti azt, hogy jól laktak, csak mondjuk egy-két óráta elég, meg fáradtak, és inkább alszanak, mint teljesen jól lakjanak.asszem volt már erről szó, már felvetette valaki :roll:

KépKép
Kép
scooper

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76
[quote="scooper"]p írta:scooperofátlan voltam, és gratuláltam nekik...remélem nem hariznak meg érte :roll:

lehet még korai volt :D én csak januárba tudtam meg a tutit

lehet, de csak nem esznek meg :wink: én már karácsnyra tudtam, hogy gyerkőc lesz!

KépKép
Kép
scooper

Scoop képzeld én 23 éves koromig a nagyapámat istenítettem, s azt gondoltam nem tudom komoly lelki sérülés nélkül elviselni, ha meghal. Ő volt a mindenem, illetve akkor már Jetta, de míg nem volt gyerekem, addig ő. Utána meg második. Újabb egyezés. És jan 2-án halt meg.

Kép
Kép
tengdi

tengdi, nem nagyon értem :roll: :lol: :lol: de nagyjából, csak viccelek....
apám kiakasztott....... össsze akar jönni barátnőmmel...és nem érti, hogy mi ezzel a problémám :evil: :evil: :evil: :cry:

KépKép
Kép
scooper

én biztos írtam Scoop, hpgy Ábel éppen lveri éhségét, és alszik tovább, emiatt viszont hamarabb felkel. Mármint éjje.

Kép
Kép
tengdi

[quote="tengdi"]S írta:tengdicoop képzeld én 23 éves koromig a nagyapámat istenítettem, s azt gondoltam nem tudom komoly lelki sérülés nélkül elviselni, ha meghal. Ő volt a mindenem, illetve akkor már Jetta, de míg nem volt gyerekem, addig ő. Utána meg második. Újabb egyezés. És jan 2-án halt meg.

szerintem te én vagyok, csak 20 év múlva :lol: :lol: összehozhatnánk egy talit :roll: :wink:

KépKép
Kép
scooper

én a nagyapáról írtam Scoop! Te is őt szeretted legjobban, nem? miatta visel meg a karácsony, mintha ezt olvastam volna

Kép
Kép
tengdi

csak késve reagáltam

Kép
Kép
tengdi

[quote] írta:
[quote="t-pk"] írta:t-pk

én nem adok "lázas tejet" neki, csak azért kérdeztem.... ha pedig elalszanak a cicin, sztem az nem feltétlenül jelenti azt, hogy jól laktak, csak mondjuk egy-két óráta elég, meg fáradtak, és inkább alszanak, mint teljesen jól lakjanak.asszem volt már erről szó, már felvetette valaki :roll:

lázas.tej: ilyen nics, lázasan is lehet, sőt kell szoptatni. Arról nem is beszélve, hogy a tejjel átmennek "az én általam "megcsinált" ellenanyagok" - na ezt jól megaszontam...
Egyébként nekem nem fogadják el a cumisüveget... Jázmin képes megfulladni tőle és kérdően néz rám, hogy anya, ezt most miért csináltad? :lol:
Flóra pedig rágja a végét, de véletlenül sem szív bele.

Szóval az én kis drágáim, nem cumi, hanem cici-zavarosak, mást nem fogadnak el.

t-pk

igen, rád emlékszem..meg még valaki!

KépKép
Kép
scooper

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?