ugye te írtad le Harlow majomkísérletét?? cirka mikor volt ez? neten csak szűkített változatát találom, s én a részleteset szeretném.
S.O.S.!!!!!!!!! mármint sürgős lenne
2009.12.29 18:59
2009.12.29 19:06
2009.12.29 19:07
2009.12.29 19:13
2009.12.29 19:19
2009.12.29 19:23
2009.12.29 19:29
2009.12.29 19:41
2009.12.29 19:52
2009.12.29 20:37
[quote="tengdi"]
írta:tengdiFrocli!
Nekem Ábel a mai napig fele ennyit eszik csak, ha ülve szoptatom, de azt is csak akkor, ha nagyon éhes. Egyszerűen nem hajlandó ülve, mármint ha én ülökami most még el is megy, de később, ha valahol leszünk, ott gáz. Utcán azért mégsem fekhetek le
én Mátét ott is megszoptattam, pl Városliget , étterem s hasonló helyeken. Elfordulva, ruhát plédet úgy igazítva....na most ez Ábelnél, ha így folytatja nem fog menni.
2009.12.29 20:51
[quote="s.vera"]s írta:s.verazép jó reggelt!
én is csatlakozok a fekve szoptatók táborához! Zoé is csak így hajlandó szopizni, sőt van, hogy még oldalra sem hajlandó fordulni, én hajoljak fölé, nem egy kényelmes pozíció! addig nem érdekel amíg szopizik rendesen, meg úgysem látja senki, páromon kívül, de mi van ha elmegyünk valahova. eddig egyszer a csípőszűrésen sikerült ülve szopizni, de egyébként megfeszíti magát és sír. így nem is megyünk hosszabb távra sehova, csak úgy hogy a következő szopira hazaérjünk!
....
felavattuk a manduca-t. hát nem aratott osztatlan sikert, pár perc múlva elkezdett fészkelődni, és mivel nem tud úgy mozogni, ahogy szeretne kezdődik a sírás, de remélem megszokja, és megszereti egyszer, mert olyan jó lenne nagyokat sétálni.
Rita: ti a vállpántokat mennyire húztátok meg, mert jó hogy csak annyi van írva, hogy állítsa be a pántokat, de nem tudom, hogy így jól vannak- e, nem rontottam-e el valamit, és azért nem szereti? nekem kényelmes, nem túl szoros, és szerintem őt sem szorítja! a másik kérdés, az lehet, hogy a lábainak nem kényelmes, mert túl széles a derekam, és túl nagy terpeszben kell ülnie benne? bocsi, ha hülyeségeket kérdezek!
2009.12.29 20:55
[quote="vikiviktor"] írta:vikiviktor[quote="scooper"] írta:scooper[quote="kata05"][ írta:kata05b]Scoop, TILOS anyatejet mikróban melegíteni!!!!
Dorka, de valld be te is szívesen adnál anyatejet a babódnak!
semmi baja nem lesz tőle....mások is ott melegítik.....3 kislábosom ment tönkre, mire rájöttem, hogy mitől, azóta mikró
Ne kis lábasba melegítsd... hanem meleg vízbe rakd az üveget....![]()
![]()
2009.12.29 20:57
[quote="t-pk"]K írta:t-pkicsit eltűntem...
Csak pár mondat:
38 fokos lázam van, iszonyat fáj a torkom-pihenni nem tudok túl sokat, mert napközben egyedül vagyok a lányzókkal. A lányok 5ször kelnek éjszaka.
Sajna most nem is tudlak követni benneteket, de amint jobban leszek, jövök.
Ja és hozok majd 4 hós képet.
2009.12.29 21:08
[quote="dorkamartini"]
írta:dorkamartini
scoop - csak még egy mondat - dorki azért nem maradt el akkor lábonfekve vagy mellettem mert előtte kórházban voltunk és naponta többször ment át szegénykémen mindenféle procedúra és ha nem az ölemben volt akkor üvöltött...... szóval nem működött a gyereket leteszem és fejek..... egyáltalán.....
2009.12.29 21:11
2009.12.29 21:15
2009.12.29 21:27
2009.12.29 21:30
[quote="frocli"]A írta:froclindi, Tengedi, és a többiek, akiknek a babái éjszakánként nem alszanak, el sem tudom képzelni, hogy van meg még az épp eszetek.... Nálunk, bármilyen nyügis is a nap, arra tuti számíthatok, hogy 8-kor ha lerakjuk, reggel 7-ig nem kel fel. Szívemből kívánom, hogy mindenkinek hamarosan összejöjjön ez. Akár pár alkalommal el is cserélném veletek a jó éjszakákat, csak hogy legyen már nektek is egy átaludt éjszakátok.
2009.12.29 21:31
2009.12.29 21:34
[quote]A írta:z első napokban szükség lehet a szopott mennyiség mérésére, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a baba elég hatékonyan szopik. A szopott mennyiség rutinszerű mérése hónapokon át azonban teljesen felesleges.
Az anyatej összetétele folyamatosan változik még egy napon, sőt egy szopáson belül is. Hiába tudjuk tehát, hogy egy csecsemő hány gramm tejet szopott egy alkalommal, nem tudjuk megmondani, hogy az adott mennyiséget milyen összetételű tejből fogyasztotta.
Reggel minden édesanyának több tej van a mellében, ebben a több tejben viszont nagyobb a hígabb, első tej aránya. Ahogy telik a nap, a tej mennyisége csökken, a zsíros, hátsó tej aránya viszont nő. Ennélfogva az este szopott tej lehet, hogy mennyiségét tekintve kevesebb, viszont sokkal laktatóbb és táplálóbb.
Ha nem korlátozzuk sem a szopások gyakoriságát, sem a szopások időtartamát, akkor lehetőséget adunk a babának arra, hogy az étvágya határozza meg az elfogyasztott tej mennyiségét és összetételét.
2009.12.29 21:42

2009.12.29 21:46
2009.12.29 21:48
2009.12.29 21:49
2009.12.29 21:50
[quote]e írta:sti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni
2009.12.29 21:51
[quote="scooper"]p írta:scooperofátlan voltam, és gratuláltam nekik...remélem nem hariznak meg érte
2009.12.29 21:54
2009.12.29 21:54
[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76coop,én azért nem akarok neki plusz lefejt tejet adni,mert nappal sokszor van hogy bukik de csak kb 1 hete,sztem többet eszik,mint amennyit elbír a gyomra,ráadásul este bealszik cicin,akkor már büfizni se veszem fel,nemhogy felkeltsem még plusz kajálni.úgyhogy egy ideig még marad a nem alvástalán a következővel szerencsésebb leszek!
2009.12.29 21:58
2009.12.29 21:59
[quote="t-pk"] írta:t-pk[quote]e írta:sti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni
a kis drágáim elalszanak a cicin...tehát nem kevés nekik, csak akkor elég és úgy gondolják a hülye anyuknak, lázasan nincs jobb dolga, mint 2 óránként kelni és szoptatni.
így megválaszoltam az előző kérdésedet is: szopitatok, tejcit kapnak a pöttömök
Fokhagyma-méz???nagyon carul hangzik, de hogyan kell kivitelezni?
2009.12.29 22:07
[quote="tengdi"]S írta:tengdicoop képzeld én 23 éves koromig a nagyapámat istenítettem, s azt gondoltam nem tudom komoly lelki sérülés nélkül elviselni, ha meghal. Ő volt a mindenem, illetve akkor már Jetta, de míg nem volt gyerekem, addig ő. Utána meg második. Újabb egyezés. És jan 2-án halt meg.
2009.12.29 22:08
[quote] írta:[quote="t-pk"] írta:t-pk[quote]e írta:sti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni
a kis drágáim elalszanak a cicin...tehát nem kevés nekik, csak akkor elég és úgy gondolják a hülye anyuknak, lázasan nincs jobb dolga, mint 2 óránként kelni és szoptatni.
így megválaszoltam az előző kérdésedet is: szopitatok, tejcit kapnak a pöttömök
Fokhagyma-méz???nagyon carul hangzik, de hogyan kell kivitelezni?
én nem adok "lázas tejet" neki, csak azért kérdeztem.... ha pedig elalszanak a cicin, sztem az nem feltétlenül jelenti azt, hogy jól laktak, csak mondjuk egy-két óráta elég, meg fáradtak, és inkább alszanak, mint teljesen jól lakjanak.asszem volt már erről szó, már felvetette valaki

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|