A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

[quote="tengdi"] írta:tengdin a nagyapáról írtam Scoop! Te is őt szeretted legjobban, nem? miatta visel meg a karácsony, mintha ezt olvastam volna

igen, én írtam.....pontosan erről írtam......de ez bővebb téma, mondjuk nem blogos, de apa rágja fülem, menyjünk fürdeni....ezt részletesen le kéne írnom

KépKép
Kép
scooper

igazuk van t-pk.
gyógyulást neked, húúú na hallod te sem vagy túl könny

ű helyzetben!!!!!!! Én nem is tudom ikresek egyedül hogy csinálják a napjaikat míg nem járnak akicsik.....

Scoop
oké, vettem, nem arra írtad, amire hittem
na ebben nem uaz, mert nekem édesapám 13 éves koromban meghalt
Ha nem így lett volna nem tud nevelőapám terrorizálni.
Mert apám megvédett volna. Látjátok ez még ennyi idősen is így működik....

Kép
Kép
tengdi

[quote="t-pk"] írta:t-pk
[quote] írta:
[quote]e írta:sti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni

a kis drágáim elalszanak a cicin...tehát nem kevés nekik, csak akkor elég és úgy gondolják a hülye anyuknak, lázasan nincs jobb dolga, mint 2 óránként kelni és szoptatni.
így megválaszoltam az előző kérdésedet is: szopitatok, tejcit kapnak a pöttömök

Fokhagyma-méz???nagyon carul hangzik, de hogyan kell kivitelezni?

én nem adok "lázas tejet" neki, csak azért kérdeztem.... ha pedig elalszanak a cicin, sztem az nem feltétlenül jelenti azt, hogy jól laktak, csak mondjuk egy-két óráta elég, meg fáradtak, és inkább alszanak, mint teljesen jól lakjanak.asszem volt már erről szó, már felvetette valaki :roll:

lázas.tej: ilyen nics, lázasan is lehet, sőt kell szoptatni. Arról nem is beszélve, hogy a tejjel átmennek "az én általam "megcsinált" ellenanyagok" - na ezt jól megaszontam...
Egyébként nekem nem fogadják el a cumisüveget... Jázmin képes megfulladni tőle és kérdően néz rám, hogy anya, ezt most miért csináltad? :lol:
Flóra pedig rágja a végét, de véletlenül sem szív bele.

Szóval az én kis drágáim, nem cumi, hanem cici-zavarosak, mást nem
fogadnak el.

idézőjelben írtam a lázas tejet.......persze fontosak azok az ellenanyagok, amik ilyenkor a tejbe kerülnek, csak az a baj, hogy a lázkeltő anyag is (mondták, de most nem jut eszembe a neve)....ami nem lenne gond, mert általában pár tized fokkal emeli meg a baba hőjét, ritkán fordul elő, hogy magas lázat okoz a babának, csak az én gyerekemnek alapból 37,5 a normális testhője, és neki nem biztos, hogy jót tenne, ha csak fél fokkal emelné meg a hőjét....ezért mondták nekem, hogy ne adjak "lázas tejet" neki. És nem egy orvos mondta, kórházban, ismerős orvos, régi gyerekorvosm, anyum...

KépKép
Kép
scooper

cicizavar :lol: :lol: :lol: végül is, ez a jó :wink:

KépKép
Kép
scooper

[quote="tengdi"]i írta:tengdigazuk van t-pk.
gyógyulást neked, húúú na hallod te sem vagy túl könny

ű helyzetben!!!!!!! Én nem is tudom ikresek egyedül hogy csinálják a napjaikat míg nem járnak akicsik.....

Scoop
oké, vettem, nem arra írtad, amire hittem
na ebben nem uaz, mert nekem édesapám 13 éves koromban meghalt
Ha nem így lett volna nem tud nevelőapám terrorizálni.
Mert apám megvédett volna. Látjátok ez még ennyi idősen is így működik....

nevelőfater is befigyel, de apám él, és 6 éves korom óta van nevelőfater, csak fater bizonyos okok miatt nemrég jött haza szegedről, és terror is meg volt, de ez megint hosszú téma :lol: :lol: majd holnap..most megyek, jó éjt!!!

KépKép
Kép
scooper

jó éjt! mindenkinek, lassan én is megyek.

Kép
Kép
tengdi

[quote="tengdi"]j írta:tengdiajj Süti!!!!!
ahogy ez kinéz!!
Nekem a rántott sajt a mindenem majonézes krumplisalival

Rántott sajtot ehetsz, csak más fajta majonézes salival, ne krumplival ;)

Süti, ne kísértsd a többieket ;) végig lehet csinálni ezt a 90 napot, a reggeli gyümölcs sem vészes. Többen kávézunk, pl a sima kávé is tökéletesen elveszi az étvágyat. Szóval nem úgy kell neki állni, hogy már az elején azt nézem, hol mit lehet sundám-bundám csalafintázni ;) Egyébként a paníros dolgok beleférnek :) akár zöldség napon is, pl rántott brokkoli hasábbal ;) nyammmmmmmmm :):)

Scoop, lázasan is lehet szoptatni!

olvasok tovább... 8)

vicger

[quote]e írta:sti nem alvósoknak: ha mondjuk egy 10óra körüli szopi után lefejt tejjel pótlást adtok, az sem segít? hátha akkor éjszaka min 8 órát végigaludnának, és ti is végre tudnátok pihizni

a kis drágáim elalszanak a cicin...tehát nem kevés nekik, csak akkor elég és úgy gondolják a hülye anyuknak, lázasan nincs jobb dolga, mint 2 óránként kelni és szoptatni.
így megválaszoltam az előző kérdésedet is: szopitatok, tejcit kapnak a pöttömök

Fokhagyma-méz???nagyon carul hangzik, de hogyan kell kivitelezni?

Apróra vágsz egy nagyobb gerezdet, beleteszed egy evőkanál mézbe. nem vészes, nem csíp :)

vicger

éhes gyerek nem alszik el a cicin, ez biztos :D

vicger

A zuhany alatt álva arról gondolkodtam,hogy hogyan is van ez a szoptatás alatt menszi nélküli teherbe esés?????Hisz menszi azért van mert a meg nem termékenyített petesejt így távozik,ha nincs menszim mi lenne vele ha nem termékenyülne meg???Vagy az az első és utána menszi jönne????

Gyereket fel nem keltek az tuti.

később is szokott büfizni és akkor is szokott bukni!

ő egy kisebb gyomrú sokszor keveset típus mint én,én is napjában képes vagyok 6 -szor enni,de keveset.

sutimano76

Jaj,Kriszti nem sumákolásra buzdítok,de sokan írták le a kalappal előtted,ami számomra annyit jelent magukba nem bíznak annyira,hogy ilyen szigorúan végig tudják csinálni!
Reggeli tejes kávét ittam mindennap!!!

mivel nem lennék képes ilyen szigorúan végigcsinálni,így le kalappal azok előtt akik igen :D

sutimano76

Süti :) már kezdek csillogni, :lol: :lol: :lol: :lol: ne fényezzetek már:oops:
épp nézegettem a pocakomat a tükörben fürdés után, s most, h a java cuccos leolvadt róla, kis helyre kismamapocakom lett :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ehhez már kemény felülések kellenének... ahhoz pedig egy másik Kriszti :oops: 8) 8) 8)

2010 szeptemberi babák............. már én is vártam... olyan furán nosztalgikus és szívdobogtatóan megható és jelentőségteljes esemény ez.... nem is tudom miért.... valahogy olyan újra játszós.... és olyan jóóóóóóóóóóóóóóó :D:D:D:D:D egyelőre még csak innen drukkolok nekik :)

vicger

én január 20-án teszteltem ...:))):):):):):):):)

vicger

na ezzel a közérdekű infóval megyek is aludni :D Ja még annyit, hogy Ati is nem sokára 2 éves lesz....... apppppppppám, öregszem......

jócccccccccakát hölgyek :)

vicger

[quote="vicger"] írta:vicgern január 20-án teszteltem ...:))):):):):):):):)

dec 13-án hoztuk össze.....dec 16-dec 17-dec 19- dec 20 teszt negatív, dec 21 halványan, de pozitív :lol: 22-én már erősen is :wink:

én bizony ma is felkeltettem 8kor a gyereket, játék, fürdés, evés, fél 10 óta alszik :wink: ha hagyom, akkor kel, mikor most elaludt, és még most is zenélne, és borulna a rend...helyette most én zenélek :lol: egyszerűen nem tok aludni :evil:

KépKép
Kép
scooper

apa túlélénkített :oops: :lol:

KépKép
Kép
scooper

viszont ha már szóbakerült: zöldségnapon főzelék lehet vagy nem? mert ugye tejföl és/vagy liszt tuti van a főzibe :roll: vagy egyem úgy, ahogy a gyereknek fagyasztottam le? sütőtök-krumpli főzőlébe turmixolva? :lol: :lol: egy pici só, és egész jó az íze :wink: na lépek, mert apa kezd ideges lenni a pötyögéstől :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

Jó reggelt!

Süti, jót nevettem a hozzászólásaidon, jobban mondva a buzdításaidon! :lol: Nagyon jól néz ki a 2 kajcsi!! Tök jó h taliztatok Andival!! Kép van esetleg?

Andi, éjszakák hogy alakulnak?

Vicger, tényleg főzeléknél mivel lehet sűríteni? Önmagával, vagy rántás, habarás, keményítő?

T-pk, jobbulást Neked!! Remélem nem a H1N1-et kaptad el? És szopiztass nyugodtan! Lőrinc is öklendezik a cumisüvegtől! :D

Scoop, nekem nem is büfizik Lőrinc mégis bukik! Próbáltam a ráetetést mégis kelt, igaz ciciből, mert cumisüvegből annyira nem hajlandó enni. Sőt volt olyan, hogy 200 után 2 óra múlva éhes volt! Így nincs mit tenni kelek éjszaka!
Ja, és már nem aggódok hogy van e elegendő tejcsi! :wink:

Manó??? Tisz, Piciboo?? Többiek, akik rég jöttetek?

Dorka, van olyan hogy vki szoptat és nagyon lefogy(sőt hallottam olyat akit le is állítottak a szopiról), ha valaki rád nézz olyan csúnyán mond azt hogy szopisztatsz, de nem tudsz mit tenni fogysz nagyon! :lol:
Hány kiló mínusznál tartsz már? És hogy bírod a 90 napost?

Madar, nekünk Veronika is nagyon tetszik! :wink: :D

Brumi, mi van veletek? Ugye nincs baj?

Kép
kata05

csak egy ötlet volt..........mindenkinek más jön be........egy biztos, én nem bírnám hosszútávon az éjszakázást :wink:

fáj minden porcicám :evil: :? benyaltam valamit

KépKép
Kép
scooper

esett a hóóóóóóóó :D :D :D
jó reggelt :)

este 8kor valszeg én is kelteném a lurkót. Én már 6kor, mivel nálunk fél7-7kor van fürdés. De erre még nem volt szükség ...:):)

zöldségnap:főzelék: sűríteni önmagával, vagy krumplival, vagy étkezési keményítővel.
ez alatt a 90 napos alatt nem is ettem főzit. rakott és sült zöldségeket, töltött zöldségeket és rizst. ja meg zellerkrém levest tejszín-tejföl nélkül.

vicger

[quote]r írta:akott és sült zöldségeket, töltött zöldségeket és rizst. ja meg zellerkrém levest tejszín-tejföl nélkül.
--------------------------------------------------------------------------------
:? nem szeressem.oedig nem vagyok finnya...mármint zellert

KépKép
Kép
scooper

jelentem 56!
és nem a 69:)))))) másik verziója:))))) hanem kg......:)

nálam így műkszik:
reggel tejeskávé - délelőtt max 1 banán mert ilyenkor nincs időm enni....
ebéd és vacsora nálam annnyi amit még nem nevezek túlevésnek...éppen pont jól laktam érzés.. és akkor abbahagyom

húsnap - ez egyszerű mert a husit imádjuk:)) általában friss salátát vagy szalonnával borssal grillezett zöldséget eszünk hozzá
ja és nálunk vacsi általában steak mert imádjuk:))

zöldségnap - ez az én mumusom..... eszek is hozzá 2 pirítóst ebédhez és vacsihoz is...
főzelékben van tejföl, és az íze miatt hússal csinálok sokmindent mert ugye párom úgyis megeszi..én kiturkálom:)))
a krumpli itt életet ment:)))
és szerintem ezen a napon sokfajta úgynevezett gazdag levest lehet enni...

szénhidrát - nekem van egy kedvencem: fagyasztott baguett (tescoban vesszük és a közepe vajas fokhagymás) ezt parisalival isteni
este meg pizzát rendelünk grillzöldséggel - sosem kóstoltam volna de nagyon klassz..azóta kedvenc

gyüminap - nálam az jött be, hogy nem csipegetek hanem délben és este jó nagy adag salit benyomok..... az aszalt cucc nagyon elveszi az éhséget....jól jön.... de amíg megy sztem inkább a friss gyümi...

jjja és! én azt hittem jó drága lesz... sok gyümölcs miatt de egyáltalán nem mivel az igazán drága dolog mint hús meg sajtok az ugye összvissz 2 étkezésre korlátozódik....

ha magatoknak főztök külön akkor sem kell 1 adagot csinálni (én utálok kis adagban főzni) mert nagyon jól jön lefagyasztva ha éppen nincs idő szöszmötölni a konyhában....

KépKép
dorkamartini

Timi gratula az 56hoz!!!!!!!!!! :shock: :D :D :D :D :D

én egyedül hús napon iszom tejjel a kávét, a többi napon vízzel :?
gyümi reggelire: van mikor kimarad... illetve van, mikor eszem :lol: :lol: kenyeret egyáltalán nem eszek, helyette olykor megengedek magamnak paníros cuccokat :D a zöldségnapot viszont kifejezetten szeretem 8) jó sok salival, savanyú káposztával :):) tésztanapon általában pesztózok :) vacsirapedig olykor sütök pogit. Most az ünnepek miatt a tésztanap átlényegült sütinappá 8) 8) 8) most már azért jó lenne, ha elfogynának...

tényleg Timi, mennyi van még a 90 napból?

vicger

Hali!

Apa melóban, én meg végre itt, már elvonási tüneteim voltak :oops:

De most adnom kell enni a kicsimnek!

Jövök rögtön :D

Kép
babcika

Most csak egyre reagálok, adtam még magamnak 5 percet 10-ig, aztán megyek rendet rakni. Tegnap meg nem voltunk itthon... Ma meg a párom dolgozik én itthon 5 gyerekkel.

Süti!

Igen, így menne. Előbb peteérés, majd ha nem termékenyül meg, akkor menzesz. Magyarán lehet teherbeesni menzesz nélkül, mert azt megelőzi a peteérés. A szoptatás alatt azért érdekes dolog ez, mert egy bizonyos mennyiségű szoptatás sokaknál gátolja a peteérést, de pontosan nem lehet megmondani, mennyi szoptatás és meddig. (Ez egyénfüggő, bár van olyan mondás, ha egy nap x-szer szoptat valaki, és két szoptatás között nem telik el x idő, akkor véd, de ezt azért én senkinél nem venném készpénznek. Pl. nálam éjszaka két étkezés között eltelik elég sok idő (7-8 óra is) már Dóra 1,5 hónapos kora óta és mégsem jött még meg, más meg szoptat sokkal gyakrabban és mégis... Ha valaki nem akar gyereket, akkor én a helyében erre biztos nem építenék.)

Astrid

Kép
astrid

Astrid, megnéztem a képeiteket a pic-en és nagyon szép család vagytok!!! Dórinak a szeménél tűzfolt van? Lőrincnek, az orra tövénél és a nyakán van.
Fiúk hogy örültek a legónak! :D

Dorka, nagyon ügyi vagy!!!!!!

Kép
kata05

Segítsetek!!! Sürgős lenne!!!

Létezik az, hogy a fizetésem bruttó 200 valahányezer ( nem tudom pontosan ) és a tgyás-om havi összege 69000 nettóra jön ki????? :shock: :shock: :shock:

mert ma kaptam meg aug 28-dec 31-ig számfejtve 279005 ft-ot.

Mondanom sem kell a totál kétségbeesés határán állok.

Gyesről mentem tgyás-ra, de tudomásom szerint ez mindegy, mert a fizetés összege számít, s ha az közben emelkedett, akkor az alapján számolnak.

Mátéval kevesebb fizetésre 100 valamennyi nettót kaptam 2 éve.
Most akkor ez hogy van??????????

Kép
Kép
tengdi

Csak egy ötlet a sokat éjszakázó mamáknak :oops: ( azokra a babáknál, akik, ha felkelnek éjjel és evés után nem akaróznak aludni )
"A kávéban, teában, kólában lévő koffein bekerül az anyatejbe, zaklatottá teheti a babát. A koffein vizelethajtó hatása miatt az anya folyadékot veszít, pedig a tej termeléshez több folyadékra lenne szüksége."
forrás: http://dietakucko.hu/index.php?option=c ... &Itemid=63

Egyébként kávéban olyan vagyok mint a Gombóc Artúr a csokival egyszerűen imádom, de lassan egy éve csak koffeinmenteset iszom :cry: nem mertem kockáztatni.

Manóóóóóóóó! Hol vagy??????

Timi, Vicger
: Gratula a fogyáshoz!!! :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép
zsu9

Mi van, ha nincs meg a 180 nap? Akkor csak a GYES fog járni.
Megteheted, hogy saját zsebből fizetsz magad után TB-t, hogy meglegyen a 180 napod, ezt az APEH-nál kell elintézned, havonta néhány ezer Forintot kell majd befizetned.

Ha nincs meg a 180 biztosított napod a szülés előtti 2 évben, akkor (mind a TGYÁS, mind a GYED esetén) kérhetsz méltányossági megállapítást az illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál.

Mi alapján számolják ki?

Mind a TGYÁS, mind a GYED számításánál a szülést megelőző teljes naptári év keresete adja az alapot. Például aki 2008- január 1-én szül, annál ugyanúgy a 2007.évet veszik alapul, mint aki 2008.12.31.-én.

A TGYÁS összegét a naptári napi átlagkeresetből (az éves fizetésed osztva a munkanapok számával) kétféle módon számolják:

* Ha a szülés előtt 180 napon át biztosított voltál, akkor az összege annyi lesz, mint a táppénzé (kb. a fizetésed 70%-a limit nélkül)
* Ha nem voltál biztosított (táppénzen voltál, megszűnt a munkaviszonyod max. 42 nappal korábban), akkor a minimálbér kétszeresének harmincad részét kapod napi keresetül

Ezt találtam hirtelen, de valóban a fizetésed az alap. Nekem is kevésnek tűnik :oops:

Kép

Kép
zsu9

gyüminapon,nagyon jól szolgálatot tesz a facsart gyümilével turmixolt gyümölcs turmix,tartalmas,elveszi az éjséget és mégsem eszed a gyümit!!!

Kata,örülök hogy jót nevettél,hát csak segítségképp írtam,én csak azért nem csatlakozom,mert tudom hogy úgy sem tudom rendesen csinálni!én januártól max igyekszek kicsit figyelni a mit mivelre,és a szétválasztást is nem napokra hanem étkezésekre lebontva....talán így sikerült!
kép ,közös most nem készült csak a babákról:
Barni Dr.Bubót néz:
Kép
Berni játszik:
Kép
zsepireklám:
Kép

sutimano76

Halihóóóóóó,

itten vagyok csak semmire nincs időm... A nyugisra tervezett karácsony is elég zsufira sikeredett és végül csak hétfőn lett vége a vendég járásnak-menésnek. Tegnap meg apika új operációs rendszert rakott a gépre (windows 7) és azzal szórakoztunk meg én voltam egy teljes generálon a kozmetikába. ;)

Időközben olvasgattam ám, ha volt két percem leülni, de mára nem sok érdemlegeset tudnák írni. :oops: A képek mind nagyon szépek és minden karácsonyi beszámoló is tecc. A fogyósoknak gratula a minuszokhoz... látom elég hiányosan lett kitöltve a 21-ei oszlop. :lol:

Én hétfőn kezdem a 90 napost! ;) Ki kezd még akkor? Vagy már minnyá fogyival indítjátok az évet?

Majd írok bővebben is, de ezer a dolgom... most is csak gyors azért jöttem, mert láttam már többen hiányoltatok. Puszi ezért nektek.
Szóval majd jövök, aztán meg se bírtok tőlem szabadulni. ;) :lol:

Kép Kép
manósziget

[quote="astrid"]M írta:astridost csak egyre reagálok, adtam még magamnak 5 percet 10-ig, aztán megyek rendet rakni. Tegnap meg nem voltunk itthon... Ma meg a párom dolgozik én itthon 5 gyerekkel.

Süti!

Igen, így menne. Előbb peteérés, majd ha nem termékenyül meg, akkor menzesz. Magyarán lehet teherbeesni menzesz nélkül, mert azt megelőzi a peteérés. A szoptatás alatt azért érdekes dolog ez, mert egy bizonyos mennyiségű szoptatás sokaknál gátolja a peteérést, de pontosan nem lehet megmondani, mennyi szoptatás és meddig. (Ez egyénfüggő, bár van olyan mondás, ha egy nap x-szer szoptat valaki, és két szoptatás között nem telik el x idő, akkor véd, de ezt azért én senkinél nem venném készpénznek. Pl. nálam éjszaka két étkezés között eltelik elég sok idő (7-8 óra is) már Dóra 1,5 hónapos kora óta és mégsem jött még meg, más meg szoptat sokkal gyakrabban és mégis... Ha valaki nem akar gyereket, akkor én a helyében erre biztos nem építenék.)

szóval akkor pont a menszesz előtt eshet valaki teherbe,csak mivel megtermékenyül ezért nem fog menszeszelni!oksa,értem! :lol: :lol: köszi

sutimano76

[quote="tengdi"]S írta:tengdiegítsetek!!! Sürgős lenne!!!

Létezik az, hogy a fizetésem bruttó 200 valahányezer ( nem tudom pontosan ) és a tgyás-om havi összege 69000 nettóra jön ki????? :shock: :shock: :shock:

mert ma kaptam meg aug 28-dec 31-ig számfejtve 279005 ft-ot.

Mondanom sem kell a totál kétségbeesés határán állok.

Gyesről mentem tgyás-ra, de tudomásom szerint ez mindegy, mert a fizetés összege számít, s ha az közben emelkedett, akkor az alapján számolnak.

Mátéval kevesebb fizetésre 100 valamennyi nettót kaptam 2 éve.
Most akkor ez hogy van??????????
valszeg neked az előző év gyedéből számoltak!!!!100 után kb ennyi jár!!!!

sutimano76

Tengdi sajnos ehhez sík hülye vagyok. De a könyvelőt mindenképpen megkeresném és megkérdezném, h mizu!

Babcika most, h jól bejelöltél iwiwen, megnéztem a képeidet. Na hallod, Te is a vaságyastól 20kg kategória vagy! Banyek, itt mindenki ilyen girhes?? :lol: :lol: :lol:

T-pk, hogy vagy? kipróbáltad a fokhagymás mézet? nyugi, nem fog tőle a csajok pocakja fájni!

vicger

Tengdi: számolgattam és lehet, hogy jó az összeg ha
200.000 bruttót veszem figyelembe
-19000 (9,5%)
-12000 (6%)
-3000 (1,5%)
- 46500 (adóelőleg)
marad 119500. (most július 1-től 60% a táppénz) így elvileg 71700. Plussz nemtom milyen kedvezményeket kapsz, ami az adóelőlegedet még csökkentheti.

Kép

Kép
zsu9

Manó: a 90 napost nem merem bevállalni a tejcsi miatt, de mint Süti én is a szétválasztásra+ a kevesebbre megyek úgyhogy hétfőn indul a mandula :wink:

Kép

Kép
zsu9

Nos aki gyed-ről megy ismét tgyás-ra abban nem tudok segíteni, de zsu-nak, hogy a gyed-et nem a megszületést megelőző naptári évből számítják, hanem az igénylést megelőző naptári évtől, ezt többször megkérdeztem a mep-nél és a tv-t is átolvastam rendesen, nekem ez azért volt fontos, mert pont akkor kaptam fizu emelést 2009-ben, mikor már babás voltam, és a tgyás az 2008 év után jár nekem, mert 2009 szept -ben szültem, de mivel a 168 nap tgyás letelte után a gyed-et 2010-ben igénylem, így annak alapja a 2009-évi jövedelem lesz már, és ez sokunknál így lesz, hacsak nem én is és a tb-nél dolgozók is félre értelmezik a tv-t, és így én pl abban a helyzetben vagyok,hogy a tgyás szokott több lenni, a gyed meg kevesebb, viszont én fordítva leszek, a gyed -em lesz több, hiába abból vonnak adóelőleget, és meg nyugdíjjárulékot is, asszem... :roll:

Kép
babcika

kriszti dec elsején kezdtük valahogy.... szval még egész sok....
nemhiszem, hogy végigcsinálom bár őszintén nagyon teccik:)) de 55 - nél nem akarok alább menni onnan már csak sport...

tényleg ha már szóba került..... hogyan tovább utána? mire kell figyelni? mit tartsak meg? gyüminapot?

ja és víznapot nem tartok...... - ezt elfelejtettem...

KépKép
dorkamartini

jó regg!

Kicsit önző leszek,még nem olvastam vissza.

Timi,köszönöm a tápi infokat!!!

Tegnap kaptam egy pici tápit próbaképpen.Esti etetésnél amikor már aludni látszott kistojás,picit ébresztgettem,hátha eszik tovább.Amikor már úgy láttam nem eszik,akkor cici eltesz,pici nyüszi,szájába dugtam 30 egység tápit :lol: azt benyakalta.Amikor elfogyott,pici nyüszi,vissza cicire.Ott két szippantás után megnyugi.Apának átad büfi.Így elájult:
Kép
Meg se rezzent a telefon vakujára.No,gondoltam,hurrá.
Ágyába letesz.Fél óra múlva nyüszög.Persze maga alá büfizett,és fájt a pocak.Fél órát pocak masszír,aztán összetojta magát.9kor kicsi nyugi cici,vissza is aludt.Utána ébredt 11-1-3-5-7-9.Mellettem aludt a nagy ágyban,hátha ez is számít.Azaz ugyanígy 2 óránként.Szóval passz,nem tudom.Vagy rohadt gyors az emésztése,vagy kevés a tejem,nem tudom,de igény szerint szopizik.Folyadékot iszom,enni eszem rendesen.Pici idegeskedés van,de nem hinném,hogy ennyire rányomná a bélyegét a tejcsire.3 hós ugrás nem tarthat lassan 2 hete.

Kép
v.andi

Na akkor hogy is van ez, Kriszti, neked mikor lesz fehérje napod 1-je után???? Akkor kezdeném én is,hogy gyüminapon tudj jól seggbe rugdosni :wink:

Én is csináltam már, és a gyümölcs reggelire kifejezetten jól esett, mert előtte én sosem reggeliztem, viszont sokkal éhesebb lettem délre, mint előtte, és hát én a 20 dkg adagokat nem tudtam mérni, meg keményítő napon többnyire csak rízs-t vagy krumplit ettem, mert nem vagyok egy zöldség párti, de bár lassan de ment le 45 nap alatt kb. 4-5 kg, csak hát bűnöztem is közben, mert fel tudtam volna falni 2 tehenet szőröstül -bőröstűl, és ugye kiderült az oka is, Blankika, így abbafejeztem a diétát :D

Kép
babcika

sztem tejcsi miatt ne aggódjatok.... 90 naposnál.... - ennnnyi vitamint régen vittem be a szervezetembe...... de nemtom... én könnyen beszélek bocitejjel......
ja és ahogy én csináltam én sosem voltam éhes....
gyüminapon is az íz hiányzik nem az étel konkrétan..... ha lenne sós gyümölcs egy deka baj nem lenne vele..:)

KépKép
dorkamartini

Kirsztikém, VOLTAM, nem gondolod, hogy a keresztelős képeket is megnézed, az a valódi, jelenlegi arcom :wink: , az alacsonyabb, a barna hajú babával a kezemben, szürke felsőben, nézd csak meg, és aztán gírhesezz itt nekem :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

ööööö
nálunk a 3 hós közel 1 hónapig tartott...... mire beállt.... de van még most is hogy 2 óra után éhes már.....

KépKép
dorkamartini

jaja dorka, ne is mondd, nálunk is tart még a 3 hós ugri-bugri, 3-3.5 óránként becsap 200 ml-t én meg :shock: , oszt számolok,hogy ha így folytatjuk akkor apa csak tápra fog keresni :wink:

Egyébként tegnapelőtt bepróbáltuk a banánt, 3 kanál ment, tegnap meg egy fél, hát aztán akkora pukik jöttek, hogy rájöttem bármennyire is ízlik, nem kellene rögtön odaadni neki egy felet :oops:

Kép
babcika

[quote="dorkamartini"] írta:dorkamartiniöööö
nálunk a 3 hós közel 1 hónapig tartott...... mire beállt.... de van még most is hogy 2 óra után éhes már.....

Komolyan :shock: :shock: :shock: Akkor felkötöm a gatyámat :lol: Végülis itthon vagyok.Összeragadhatunk mi egész napra Barnival,nincs más dógom úccse :wink: :lol:

(Létezik,hogy ilyenkor nem is híznak annyit mint szoktak??)

Kép
v.andi

Almát úúúúúúúúútáljuk zsigerből :D

Kép
babcika

hát nemtom.....sztem ennek a diétának pont az a lényege, hogy finomakat ehet az ember....
nem kell csak rizzsel meg ilyesmivel szadiznod magad.... mert nem az a lényege hanem a sorrend.....
nekem éppen ezért tetszik.....
és amit még észrevettem, hogy egy kis garázdálkodás a mindmegettén és előre tervezés sokat tesz... nagyon jó menüket lehet kreálni...

nna abbahagytam:)))))))

csak nekem olyan volt mint egy gasztro túra - én bevallom élvezem nagyon:))))
és csak azért mondogatom....meg ajánlom.... - bocs ha néha sok....:)

KépKép
dorkamartini

Nem sok ez Dorka, én is szívesen csináltam és fogom csinálni... és fogyni is lehet vele, ennél többet a Norbi-val fogytam, 1.5 hó, -10 kg, de csak 1-est ettem , és hát mikor rászabadultam ismét a kajára, nagyon hamar visszajött, az azért nem jó, mert akkor egész életedben Norbizhatsz ám :roll:

Kép
babcika

hááát dorki mikor 100-ak után 180-at nyomott 2 óránként az meglátszott:)))))))))

viszont nálunk most nekünk is látható növés van..... naponta teszem el a tesónak bőröndbe a cuccokat:)))
voltam tennap turizni.... persze amikor dorki kicsi volt csak nagyobb ruhák voltak most meg csak újszülött méret.....
kifogytunk bevallom - de nem visz rá a lélek, hogy 800 ft nál többet adjak ki egy rugiért mert hordjuk talán 2 hetet....

KépKép
dorkamartini

nna igen.... én az olyan diétát nem tudom csinálni.....annál sokkal jobban szeretek enni..
na meg ugye a magyarkonyha aaaazzz azzzé nem semmi:)))) nem mondanék le róla:))))

KépKép
dorkamartini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?