A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

itt van mellettem a reggeli kávém :lol: :lol: :lol: :lol: szerintetek? most ennyire nem értem rá, vagy ennyire trehány vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: most már itt marad, reggelre jó lesz :D

vicger

[quote="bex13"]Z írta:bex13salyam tényleg szépséges!
Akkor jó, el is férünk. :lol: :lol: amíg főzől lefoglaljuk kisAtit, esetleg nagyanyóst is lerázhatjuk kicsit. :wink:
Scoop az car.... nekem soha nem fog kijönni..

örülj neki.én már nem férek el a számban :shock: :lol: :lol: 8)

KépKép
Kép
scooper

Bacik még vannak, de azért tud vigyorogni, ha akar. De nagyon nyűgi volt ma is. Nem sokat aludt, de most igen, pedig nem szokott. Mikor fog ébredni??? :shock: :shock:
Maszíroztam fogacskák helyét, úgy rágta az ujjam... nagyon érezni őket.
Luca ezek szerint még nem alszik.... reggeli kávé?? végül is holnap is lesz reggel... :lol: :lol:
bex13

Nekem lenne helye... és még egytől meg kell szabadulnom, egyre gyakrabban fáj. :?
bex13

most aludt el :) remélem reggelig szundizik :D

A mai esténk kicsit sűrűre sikerült... Atesz ugye szolizik már megint.. Lucát vittem magammal fürdeni, ott üldögélt mellettem a hordozóban. Ati már aludt. aztán Luca egyszercsak megunta, megijedt valamitől s olyan szinten kezdett el ordítani, nem sírni, ordítani, hogy Ati is felébredt, s ő is sírva jött ki a szobájából s csatlakozott az ordításhoz. én meg kínomban röhögtem a kádban ülve fejemen a sampon habjával :? :lol: :lol: aztán persze közben ment a "cssssssssss", meg "jólvanjólvan, mindjártmindjárt" és társai, villám hajmosás, villám törölközés stb... buli volt....

vicger

Itt már most durrogtatnak :evil: :evil: :evil:
Azt hiszem frontos babám rendesen érzi a kettős fronthatást, semmi nem jó, aludni meg pláne nem. :?Du. 3-tól nem aludt semmit.

Vicger: mi is így jártunk, csak mi mentünk anyuékhoz, 1,5 órát üvöltött még evés közben is sehogy nem lehetett megnyugtatni :shock: úgyhogy inkább hazajöttünk... itthon meg rámvigyorgott és elaludt a karomba :shock: :shock: :shock:
Sikerült rábeszélned hétfőtől kezdem a 90 napost :wink:

Kép

Kép
zsu9

asszem én is elteszem magam... kezdek kómásodni. Jóccakát csajok :)

vicger

zsu szeretik a megszokott dolgokat a babók :) aztán ami nem illik bele a képbe, amiatt reklamálnak :)

micsoda szuper csajok lesznek ebben a topikban 3 hónap múlva!!! :D:D:D:D

vicger

Nem irgyellek, nem fürödtem még úgy, hogy gyerek a hordozóban. Úgy egyszer, hogy ő bent a szobában a hintában aludt, de akkor is kijöttem megnézni hajmosás előtt. Még mindig alszik-e?
Nekem is kéne hajatmosni, de úúgggyy nem szeressem.
bex13

Ma megjött az etetőszék, tök jó, mert így helyet is spóroltam később meg jó lesz neki kisszéknek. :D Kép

Kép

Kép
zsu9

bex: úgylátszik a gyógykommandó jól dolgozott :D :D

Kiájult a "pasim", megyünk csicsizni. Jó éccakát Mindenkinek!

Kép

Kép
zsu9

dobok pár képet:

Kép na hol a gyerek? :lol:

Kép ilyen vagyok most

Kép szép nagy darab vagyok :evil: :lol:

Kép ezzel........

Kép ....vagy ezzzel az alakkal kiegyeznék

KépKép
Kép
scooper

és akiből sosem elég:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
scooper

Kép
vikiviktor

de szép ez a dori baba :wink: meg mindegyik :wink: :lol: én még itt ülök, bezzeg most senki nincs :evil: és apa ma el, és csak 4.én jön haza :evil: remélem, holnap lesz itt valaki, mert én egyedül fogok ülni a s*ggemen itthon, illetve a gyerekkel :cry:

KépKép
Kép
scooper

scoper! Mit akarsz te lány? Van egy tündéri 4 hónapos babád. :D Nyugi leszel te még olyan bombázó :D
Viki! Ezt az édes pofit :D

Kép
lipót beatrix

bombázótól mecce voltam akkor is :lol: :lol: de azért köcci :wink:

KépKép
Kép
scooper

olvasom vissza a régi hsz-eket....és fekszek a röhögéstől..altáji virágoskert metszés :lol: és társai, lehet elkezdem kigyűjteni az aranyköpéseket :wink:

KépKép
Kép
scooper

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]
Én elvileg kedden megyek. Basszus, szept elsején lesz a gyerekemnek a szülinapja... hát lehet, hogy egy jó darabig nem fog önfeledten ünnepelni a drágám....tanévkezdéskor bulizni... ezmilyenmááááá
Mondjuk épp mondtam az Apjának, hogy ennyi gyerek közül végül is simán belefér egy, aki szeret suliba járni :lol: :lol: :lol: :lol:

én pont erre gondoltam, miközben azon imádkoztam vajúdás közben, hogy legyen meg éjfél előtt, de a drágám ráhúzott még 7 órát

KépKép
Kép
scooper

komolyan, hogy ti mit műveltetek amíg én szenvedtem a kórházban :evil: :lol: :lol: szőrős fagyi meg bozontos bermudás leszállópálya :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote]v írta:icger írta:
Süti, amit én nyalok, az nem szőrös
Egyébként valóban jobb nem köpködni
Na de visszakérdezek: akkor x évtizedig nem nyaltak fagyit?

süti írta:
De fagyiztak.
párom ugye töribuzi,így ha ő tévézik akkor voasat history,melyben Napoleonról volt szó,hogy amikor indult haza,előre küldött egy hirnököt asszonypajtihoz,kb 2 héttel,hogy "ne fürgyé le".Komolyan!!!!!!!

:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: asszem tudom már, mivel fogom magam lefoglalni holnap, illetve ma...tv-ben úgyse lesz semmi értelmes

KépKép
Kép
scooper

[quote="sutimano76"][ írta:sutimano76img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1251662933.974.jpg[/img]

:shock: :shock: rajtam kívül van még valakinek Noémije? mert nekem nem rémlik :roll:

KépKép
Kép
scooper

és már megint velem van tele az oldal :? viszont tudjátok mire jöttem rá? tök jól elbeszélgetek magammal, nem veszünk össze, igaz Scoop??? :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

ja meg van, akkor valamit elnézett süti, meg Balázsunk nincs....csak az lejjebb volt....vagy most meg mégsem........ki az a nyulasz? :roll: én nem ismerem, de akkor süti mégsem nézett el semmit... :lol:

KépKép
Kép
scooper

Szép jó reggelt!

Ne izguljatok ilyen könnyen nem szabadultok tőlem meg! Kép
Nem úgy gondoltam, hogy soha nem írok, hanem az adott témához nem szólok hozzá.
Zsu: Nem sértődtem meg, engem nehezebb megbántani!

Tegnap totál pipa lettem :twisted: Elküldtem apát kiváltani a tápit, hátha januártól felmegy az ára és láss csodát már tegnap majdnem duplájába került!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Kész röhej! Egyetértek Babcival, nemsokára csak a tápira keres apa! Karácsony előtt vettünk, még normál áron, erre pár nap múlva felmegy az ára!!!!!!!!!!!!

Na mindegy.

Valószínűleg nem jövök már az idén ezért mindenkinek

[color=green]NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!!!!!!!! [img][/color]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1262248480.1266.gif[/img]

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

[quote="scooper"]j írta:scoopera meg van, akkor valamit elnézett süti, meg Balázsunk nincs....csak az lejjebb volt....vagy most meg mégsem........ki az a nyulasz? :roll: én nem ismerem, de akkor süti mégsem nézett el semmit... :lol:

tényleg elbeszélgetsz magaddal,mert igen ők Nyulasz ikrei,régen párszor irogatott ide,aztán levettem őket az albumról közkívánatra :D

Jól elvagy itt esténként!!!!

amúgy jó reggelt!!!

Kriszti azé kevesen mondhatjuk el,hogy a számítógép kávéval vár :lol: :lol: :lol: :wink:
ja amúgy veled és lucával álmodtam,édes kiscsaj voltLuca,és jó volt fogni!!!!én vittem aludni :wink:

Szépek a babaképek!!!!

Köszi Viki,puszi Dórinak is,de addig már nem is jössz????

Scoop,én m1-t nézek 22.30-tól,mert az operett színház szilvszterét adják le és ha nem lenne babó biztos ott lennék!!!

sutimano76

Kép

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Ez lemaradt az előbb :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

A szerencse banknál a 2010-es számú számláitokra átutaltam 365 nap szerencsét, 52hét egészséget, 12hónap jókedvet. Minden jót az elköltéshez!
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Kép

Kép
v.andi

Hali Scoop :):):)

azon filóztam, a képeid elnézve, hogy miért nem mosolyogsz? ;) tessék mosolyogni!!!! a bombázóhoz sem kell sok idő, meglásd :)

Az első kép nagyon buli :D simán kerestem Noncsit :):):) Olyan drága ez a kislány, nagyon édes! s micsoda tuti cumija van!,:)

vicger

Szilvi,köszi
tápi dupla annyi,remek,amúgy meddig tápiztok,mikortól van hozzátápi és mikortól lehet elhagyni a tápit???márcsak hogy sokáig kell még???

Andi,ez nagyon jó szöveg!!!felolvastam Viktornak és szexet hiányolta(366 -t :wink: )

sutimano76

Tara banyek... ez a kapzsiság és a pofátlanság netovábbja komolyan :evil: :evil: :evil: :evil: undorító!

vicger

zúgolvasok :lol: :lol: :lol: ... mert csak arra van idő, mert millió program, sok jó ember, ismerősök, kisgyerekek ... Julcsi repked a boldogságtól :) ... ja és tegnapelőtt kiesett az első foga :)

jaj, nagyon jó itt ... ellennék itt most pár hetet :wink:

babák gyönyörűek, egytől egyig :)

Scoop bombázó :)

90 napos hsz-eket kimentettem, akkor én is január 5-én startolok vele, mert 2-áig (akkor megyünk haza) itt úgy is nehezebb lenne betartani

KépKép
KépKép
madar

mármint nem kinevettelek Scoop, hanem tényleg jók azok a képek, és most belehúzunk és nyáron ugyanilyen fotókat lehet már csinálni, mit nyáron? ... tavasszal :) :) :)

Andi: ez a sok jó kívánság mindig jól jön, de most különösen :wink: kösz :)

KépKép
KépKép
madar

[quote="vicger"]H írta:vicgerali Scoop :):):)

azon filóztam, a képeid elnézve, hogy miért nem mosolyogsz? ;) tessék mosolyogni!!!! a bombázóhoz sem kell sok idő, meglásd :)

Az első kép nagyon buli :D simán kerestem Noncsit :):):) Olyan drága ez a kislány, nagyon édes! s micsoda tuti cumija van!,:)

:lol: :lol: bizony, tuti az a cumi....vicc, sima egyszerű tescós cumi, mást el se fogad...........azt az első képet akkor csináltuk, mikor brumi kapott kendőt próbáltuk éppen ki......
azért nem mosolygok sokszor képeken, mert nem vok fotogén és olyan, mintha vicsorognék :shock: :lol: :lol:

süti: bizám, simán elduálok magammal.....az a baj, hogy mikor ráérnék veletek randalírozni itt a fórumon este, senki nincs itt, bezzeg ha nem tudok jönni napokig, vagy csak egy estét, rengeteget írtok

az operett engem nem nagyon varázsol tv-n keresztül...szóval lesz itt valaki este? :roll:

KépKép
Kép
scooper

én most csináltam egy "ilyen volt" képet ... bár ez még a riasztó valóság és január 5-höz képest 90 napra meg fogom csináni az "ilyen lett"-et is :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

duplaáru tápi :shock: van olyan, ami elvileg féléves korig ingyen jár......én már nem vacakolnék a táppal, nem nagyon lenne így rá pénzem :evil:
egyszer dobtam én is hátast: unokatesómnak mentem le kb 2 éve patikába tápit kiváltani...mondja a csaj:2400 forint. na mondom az nem is drága, erre ő, hogy kettőt írtak a receptre, de egy kerül ennyibe :shock: :shock: :evil: ráadásul nem is volt nálam annyi pénz :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scooper 2009.12.31 10:09-kor.

KépKép
Kép
scooper

nem voltam én sose bombázó :oops: :oops: :shock: de azért jól esik, köszi

Julcsinak gratula a foghoz! ti elrakjátok? én egy tik-takkos dobozba gyűjtöttem az enyémet :wink:

KépKép
Kép
scooper

ezt az elsőt biztosan :) ... olyan kis pindurka :wink: és Neked még mindig megvannak? :shock:

KépKép
KépKép
madar

meg bizony :wink:

KépKép
Kép
scooper

na elszaladok a boltba valami ehetőért

KépKép
Kép
scooper

Jó reggelt mindenkinek!

Nálatok mi lesz a menü? semmi ötletem sincs! és csak azért nem akarok sokfélét csinálni, hogy este telezabáljam magam a tv előtt! ha egyáltalán nézzük!

KépKép
Kép
s.vera

Halihó!!

Ha már nem jönnék akkor:

Kép

Kép
babcika

Ja és menü, sült csülök apa módra :D , és csirkemell valahogyan, még nem tudjuk.

Tápi ára, hát én sokkot kapok, ha duplája lesz, így is támogatással 2000/ doboz, és egy doboz 5 napig volt eddig elég, de ugye most nőtt az étvágy, tehát 4 nap egy doboz, akkor ugye kb. 8 doboz egy hóra, azaz 16.000 Ft, na ha ez duplája, akkor muszáj lesz akkor is hozzátápi, ha még nem akarom, mert ezt nem fogom bírni kifizetni. Ja a múltkor kiokosítottam már az anyámat, aki nagyon rendes és segít is, de közli vele, első a csekk befizetés, és majd élük valahogy, na én meg közöltem, hogy ok, és majd Blankának meg megmondom, hogy nesze jányom rágcsálj sárga csekket, nem értem,hogy nem érti meg ezt, hogy nekem a baba kajája az első :cry:

Ingyen tápszerről még nem hallottam, de azt tuti csak valami fehérje felszívódászavaros babának adják, az meg inkább nem akarok lenni. Akartam tejtesót keresni Blankának, még születésekor, de senkinek nem volt még nagyjából teje sem, nemhogy felesleg, max a kisebbségnek lett volna, de bocs, arról lemondtam inkább :?

Szept 1-jei gyerek iskolakezdéskor szülinap, nekem meg mindenki azzal jött, hogy szept 11-jajj, hát terrortámadás, hát na most mi a pöcsöt csinálja :D

Kriszti, holnap kezdem, de ma még zaba,zaba, persze csak mértékkel :wink:

Kép
babcika

Kép

KépKép
Kép
s.vera

[quote="babcika"] írta:babcika

Ingyen tápszerről még nem hallottam, de azt tuti csak valami fehérje felszívódászavaros babának adják, az meg inkább nem akarok lenni. Akartam tejtesót keresni Blankának, még születésekor, de senkinek nem volt még nagyjából teje sem, nemhogy felesleg, max a kisebbségnek lett volna, de bocs, arról lemondtam inkább :?

figyu, én szívesen adok a mienkből, van bőven :wink: azt nem mondom, hogy a napi összes étkezésre eleget tudnék fejni két babának, de sztem megoldható lenne

KépKép
Kép
scooper

az ingyenes tápi elvilg jár mindenkinek, ahol önhibáján kívül nemtud szoptatni az anya, legalább is pár éve még így volt

KépKép
Kép
scooper

találtam egy ilyet:

Ha mégsem jön össze - muszáj tápszerhez nyúlni?
Ha már mindent megpróbáltunk, és mégsem sikerül szoptatni kisbabánkat, akkor is van remény, hogy anyatejhez juttassuk! Nyolc hónapos korukig ugyanis háziorvosi rendelvényre, ingyenesen kaphatnak anyatejet az arra rászoruló csecsemők. A jogosultak körét miniszteri rendelet határozza meg, eszerint ingyen anyatejhez juthat minden koraszülött, kis súlyú, allergiában szenvedő, fejlődési rendellenességgel élő baba, valamint olyan babák, akiknek édesanyja fizikailag átmenetileg vagy tartósan alkalmatlan a szoptatásra, fertőző betegségben szenved, illetve olyan gyógyszert szed, amely a baba egészségére veszélyes lehet. Kaphat anyatejet az a csecsemő is, akit elhagyott vagy pszichés állapota miatt nem tud szoptatni az édesanyja.

Az anyatej igénylése rendkívül egyszerű: a gyermekorvos által felírt recept birtokában felkeressük a lakóhelyünk szerint illetékes anyatej-elosztót, ahol a védőnők megrendelik az anyatejet számunkra.

Egy baba számára kiadható anyatej mennyisége mindig az orvos által javasolt és felírt mennyiségtől, valamint az elosztóban rendelkezésre álló készlet nagyságától függ. Ezért nem mindig van garancia arra, hogy minden nap hozzájutunk a számunkra szükséges mennyiséghez, de ennek ellenkezője is előfordulhat, és esetenként többet is kaphatunk, amelyet lefagyasztva eltárolhatunk szűkösebb időkre.

Az elosztókban lévő anyatej pasztörizált, ezért két-három napig ugyanúgy eltartható a hűtőben, mint a bolti tej (+4 ºC!). Fogyasztás előtt óvatosan, mikróban a legalacsonyabb fokozaton, hagyományos tűzhelyen nagyon kis lángon, lassan melegítsük szobahőmérsékletűre, és rázzuk/keverjük fel, mivel az anyatej a tárolás során zsíros és vizes fázisokra válik szét. Ne forraljuk fel, mert úgy elpusztulnak a benne élő vitaminok, fontos tápanyagok. A már felolvasztott/felmelegített, de el nem fogyasztott anyatejet öntsük ki, ne használjuk fel újra.

KépKép
Kép
scooper

nem is tudtam, hogy háziorvos írhat receptre anyatejet annak, aki nem tud szoptatni :roll: ez új, de régebben tuti volt ingyenes tápszer, most meg azt olvasom, hogy beszüntették, még a felszívódás-zavarosoknak se jár :evil:

KépKép
Kép
scooper

nálunk a menü: párizsis-sajtos vajaskenyér, virsli-mustár-kenyér :wink: nem sok értelmét látom magam miatt főzni

KépKép
Kép
scooper

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?