A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!
Ma reggel én is jó korán felkeltem...pedig még nagyon álmos vagyok. Próbálok kicsit olvasni, aztán hátha sikerül visszaaludni...
Clara, hol vagy???

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Köszi szépen az aggódást, itt vagyok :) Tényleg nagyon aranyosak vagytok :oops:

Nagyjából minden rendben, a baba jól van. Sajnos (egyelőre) két hét ágynyugalom, rutascorbin, magne-b6 duplázva (3X2), és megint nem csinálhatok semmit. Tegnap kidőltem, már nem volt lelkierőm netezni. Reggel kicsit eltört a mécses, mert én korábban keltem, mint a párom, és éhes voltam. Ilyenkor ha tehetem, kint eszem a erkélyen, mert az mindig felvidít, de a kinti szék túl nehéz, én meg nem mertem arrébb húzni. Úgyhogy visszafeküdtem, hogy megvárjam, míg Ati is felébred. Persze erre tényleg kinyitotta a szemét, és kérdezte mi a baj. Mondtam neki, kiment, arrébb tette a széket, én meg elkezdtem bőgni. Nagyon nehezen viselem ezt a függőséget, olyan, mintha ugráltatnám :(

Na, inkább mesélek az UH-ról :)

Magzatok száma: 1

BPD: 21 mm (fej átmérő)
NT: 1,5 mm (nyaki redő)
CRL: 70 mm (ülőmagasság)
FL: 6 mm (combcsont hossza)
HC: 82 mm (fej körfogat)
AC: 60 mm (has körfogat)

Becsült magzati súj: 60 gramm.

A számított és a mért adatok alapján egyaránt 12 + 5 hetes (már 12 + 6) :)

Szívműködés: ritmusos, 176/perc frekvencia.

4 végtag árázolódik, zárt hasfal, mellkas, ép koponya, normál agyszerkezet.
Magzatvíz mennyisége: átlagos. :)

Kaptunk 6 fényképet is, ebből 4 db 3D-s :) Nagyon szép :) Jó nagy a feje, mint az apjának :D Majd Atilla beviszi a munkahelyére skannelni.

Sajnos a nemét még nem tudjuk, azt mondta a doki, csak tippelni lehet, abba pedig inkább nem menne bele.

A vérvétel eredményét kb. csütörtökön tudom meg.

Szép napot mindenkinek! :D

Klári

Kép
claracroft

Én is sajnálom henya, hogy ilyenek voltak. Én is ott voltam csütörtökön, valamilyen Elemér nézett UH-n, ha kérdeztem, csak hümmögött. Dühös voltam. A csaj egész normális volt, aki amúgy vizsgált, asszem Pánczél Zita. Rengeteget vártam egy bizonyos Várbíró doktorra, de ő elment császárra, így végül nem sikerült találkoznom vele. Őrá sokan várta, és ahogy elnéztem, szeretik is.

De brutál, mennyit kellett várnom...

6 hetesen a Péterffybe mentem be, ott szörnyen néz ki a nőgyógyászat, de rögtön velem foglalkoztak, és a nővér még kifelé is aggódva kérdezte, mit mondott a doki, és hogy vigyázzak nagyon magamra. Ilyen nővért szeretnék majd, amikor szülök :)

Remélem a Sote II.-n is találunk majd ilyet :)

Klári

Kép
claracroft

Clara: úgy örülök, hogy minden rendben van a Babóval!!!!! Szépek a méretek, most akkor tényleg pihenj sokat. És lehetőleg ne kiszolgáltatottságnak éld meg. Szerintem a párod sem így fogja fel! Nagyon várom a képeket :D
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Klári Már nagyon vártuk, hogy jelentkezz én különösen azért is mert, ahogy tegnap írtam neked és próbáltalak megnyugtatni, kiderült, hogy én is elkezdtem vérezni. Ráadásul nem úgy mint korábban, hogy egy-két csepp, hanem rendesen, mintha megjött volna a menzesem, csak alvadt vér színe volt. Persze én is nagyon megijedtem. De akkor átgondoltam, hogy mitől is lehet. Most kezdtem csökkenteni, ahogy a doki javasolta a duphastont és a rutaskorbin adagomat és teljesen elhagytam a C vitamint. Ráadásul, ahogy utána számoltam, pont most lenne a menzim ideje is. Ez egy kicsit megnyugtatott, újra kezdtem szedni a gyógyszereket és rögtön ágyba bújtam.
Most balcsin vagyunk, így csak a jövő héten jutok csak orvos közelbe, addig izgulhatok. Itt csak a veszprémi kórház sürgősségére tudnék elmenni, de nem szeretnék úgy járni, mint azt hiszen macianyu, akinek vidéken azt mondták kitapintás után, hogy már nem él a baba. Inkább fekve kivárom a jövő hetet, amikor haza megyünk. Egyébként úgy érzem, hogy megvan babóca, az illatokat továbbra is erőteljesen érzem, az étvágyam is megmaradt és a melleim is érzékenyek. Remélem minden rendben :oops:
Nagyon örülök, hogy nálad minden rendben és alig várom a képeket a babuciról. Hogy-hogy csináltak 4D-s képeket? 4D-s uH vizsgálatra mentetek?

Nóra

Kép
fikuszka

sziasztok

Clara
jó hogy rendben vagy, pihenj sokat és ne aggódj a párod biztos nem érzi ugy, hogy kihasználod csak az a lényeg hogy ti jól legyetek

Nekem ma megvolt az első rókám :( teljesen váratlanul, nem tudom miért, (előtte bevettem egy fél gravidát ez volt az első) lehet hogy az?
Az elevittől meg a femibiontól semmi bajom, vagy az a baj hogy feleztem?
szerintetek?

Móni
KépKép
reunion

Reunion: lehet, hogy neked a Gravida nem pálya. Én eddig 2X dobtam rókát, mindkettő tök hirtelen jött, ahogy megéreztem a hányingert, és azóta sem volt hányingerem.

fikuszka, azért remélem nem lesz gond abból, hogy ilyen sokat vársz :shock: Bár nem mintha bármit is tudnának kezdeni a dokik, megmondják, hogy pihenj, adnak rutascorint, vagy valami mást. De a fő a pihenés.

Nem 4D-sen voltunk, a Magzatdiagnosztikai Központban voltunk, a doki átváltott 4D-re kérdés nélkül. De a vérvételen már mondta az ápoló csaj, hogy milyen jó, hogy bejön majd a párom, mert ő úgy tudja, 4D-s lesz a vizsgálat. Én meg gondoltam magamban, na, biztos rosszul tudja.

Klári

Kép
claracroft

Klári, szuper hírek :) Na és ami a pasik dolgát illeti a várandósság alatt: a mi "terhünkhöz" képest, az a minimum, hogy amiben csak lehet segítsenek, főleg fizikai erőkifejtésben :) Elvégre nekik is fontos, hogy egészséges babánk legyen. És a te esetedben, mivel vérezgetsz, tényleg muszáj vigyáznod magadra. Pihenj sokat, hogy mihamarabb megerősödj :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Sziasztok!Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35 éve feletti várandósok körében címmel.
Ha valakinek van kedve és ideje kitölteni a kérdőívemet,kérem írjon emailt nekem,és én elküldöm neki.Olyanok jelentkezését várom,akik jelenleg várandósak.
címem:bogibogarka26@gmail.com
köszönöm
bogibogarka

Sziasztok!

Nekem is januárban születik kisbabám, ha minden rendben lesz! Már régóta olvaslak benneteket. Most éreztem először, hogy meg kell szólalnom, mert szeretnék egy kérdést föltenni nektek:

Szed már valaki közületek magnéziumot? Ha igen mit és mennyit?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Rudi
turorudi6

Henya!
Nyugi, teljesen jó a tarkóredő!

Heydie!
Nem lehet, hogy frontot érzel és azért nem bírtál aludni?

Klári!
Végre előkerültél. Aggódtunk ám érted! Gratulálok a kismanód tökéletes méreteihez.

Fikuszka!
Elmúlt a vérzés?

Turorudi!
Üdv a csapatban!
Én a magnesii citricit szedem, napi 2X1-et.

Hétfőn megyek ismét uh-ra. Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen. Ma nagyon rosszul voltam. Már reggel fájt a fejem és hányingerem volt. Délben lefektettem Marcit és mondta a párom mérjek egy vérnyomást. 177/100 volt. Nagyon betojtam, de szerencsére még volt itthon Dopegit, amit akkor írtak fel, amikor Marcival hazajöttünk. Vettem be belőle és jobb már. Lement 140/90-re, ez így már OK, de azt hiszem hétfőn beszélek erről a dokival, mert valamit kellene ezzel a dologgal kezdeni.....
Most megyek, mert meg vannak hámozva a barackok és ha eleudt Marci nekiállok baracklekvárt főzni.

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima!

Köszi a választ!

A mi babánk (munkaneve : A kicsike) is január 15-én fog megszületni, ha pontos lesz.

Rudi
turorudi6

Rudi!
Nekem a MAgneB6-ot mondta a doki hogy szedjem de csak akkor vettem be ha fájt a hasam

Kima!
Neked mindig ugrándozik a vérnyomásod? Az előző terhesség hozta ki, vagy időjárásváltozás vagy mi okozza?

Móni
KépKép
reunion

Kima Még teljesen nem múlt el a vérzés, de mióta újra szedem a gyógyszereket teljes adagban, azóta egy-két cseppre szelidült. És azóta fekszem is, hogy biztosan ne legyen semmi baj.
Te viszont mindenképp beszélj az orvosoddal a vérnyomásodról a 177/100 az nagyon magas, akár soron kívűl hívd fel.
Marcival is ilyen magas volt? Ha igen akkor melyik terhességi héttől és mivel kezelték?

Nóra

Kép
fikuszka

Klári és nálad hogy alakul a vérzés? Segítettek a vitaminok?

Nóra

Kép
fikuszka

Kima: képes vagy ilyenkor nekiállni lekvárt főzni? Minden elismerésem! Én pont most voltam a szomszédban, ahol baracklekvárt főztek, du 1-7ig, és holnap reggel még a hozzáadott cukorral plusz 2 órát kell főzni. Neked esetleg van valami tuti recepted, hogy ne ezzel foglalkozz egész éjjel? :D

Én ma kaptam a barátnőmtől málnaszörpöt és málnalekvárt, a szomszédból eperlekvárt, azt hiszem, holnap reggelinél nem kell sokat gondolkozni, hogy mit egyek :wink: (feltéve,ha kívánom majd az édeset... :oops: )

Fikuszka: jó hallani, hogy múlik a vérzés, pihenj sokat Te is!

Reunion: vagy itt írta valaki, vagy vmelyik ismerősöm mesélte, hogy a Gravidát nem bírta szedni, mert állandóan hányt tőle, és amikor áttért vmi másra, akkor ez elmúlt. Úgyhogy lehet, hogy attól van.

Rudi: üdv itt!

Szép estét mindenkinek!

szcsm

Kép
szerencsemák

Hát... ez rossz hír :( akkor nem tudom hogyan vigyek be elegendő jódot mert azt gondoltam talán attól rendbejönne a pajzsmirigyem
Akkor marad a femibion

Móni
KépKép
reunion

Reunion A femibionban is van jód és dha (omega 3) ami a picur idegrendszerének a fejlődését segítí. Bár nem túl olcsó, de szerintem ez a legjobb én is ezt szedem, nekem is pajzsmirigy alulműködésem van.

Nóra

Kép
fikuszka

Most apa kevergeti a lekvárt :D :D De mindjárt leváltom.

Szcsm!
Nem vagyok ám én olyan szorgos asszonyka :D Dzsem fixet használunk, így 10 kilónyi barackból kétszeri főzéssel megvan 4 óra alatt a lekvár. Ugyanolyan fincsi, mintha 7-8 órán át főznénk a lekvárt.

Reunion!
Marci terhességből maradt vissza a magasabb vérnyomás. Nekem az alap olyan 130 körül van, amióta megszületett a gyerek. Azt gondolom, hogy ez a mai nagyon magas köszönhető ennek a hülye időjárásnak is, de általában 130 és 150 között ingadozik....

Fikuszka!
Marcival a terhesség 18. hetéig 100-110 volt a vérnyomim. Ezután ugrott meg, de "csak" 130-140 körülre, amire senki nem figyelt oda, nem is kezelték....... A 35. héten felmet 170-re (de akkor vizes is voltam) és utána volt a csaszi. Most azért nem parázom túl, mert a terhesség alatt amúgy is mindenkinek megnő egy picit a vérnyomija és azért ennyire magas nem szokott lenni. Azt mondják, hogyha mondjuk holnap is ilyen magas lenne, akkor az gáz. De majd szólok a dokinak hétfőn.

Bocs, hogy itt untatlak titeket a hülye egészségügyi gondjaimmal. Kezdek paranoiás lenni :lol: :lol:

Kima
Kép
Kép
kima75

Dehogy untatsz minket azért vagyunk, hogy meghallgassuk a problémákat és ha tudunk segítsünk. De az is segít sokszor, ha az ember kiirhatja magából. Szerintem mindenképpen szólj a dokinak a vérnyomásodról, akkor is ha holnap nem megy fel. Ha nem kell vele foglalkozni, azt is a doki mondja meg, ő biztosan tudja, hogy mi a teendő ilyenkor, minek a jele lehet.

Nóra

Kép
fikuszka

Nóra

Kép
fikuszka

Helló,

Én MagneB6-ot szedek, mióta az első vérzés volt, akkor 3X2-t, majd két hét után lecsökkentettem 3X1-re. Most vissza kellett térnem a 3X2-re. Minden orvosnak, és a védőnőnek is az első volt, amit javasolt, hogy szedjek, a 3X2 az kifejezetten orvosi utasítás volt.

Fikuszka, örülök, hogy javult a helyzet. Nekem csak kicsi vérzés volt, és még akkor elmúlt. Én inkább a vérömleny miatt aggódok... mert nem tudok róla semmit, nem tudom, hogy mit okozhat, mitől van, és hogy hogy múlik el. Ez egyébként gyakori? Másnál is előfordult?

Klári

Kép
claracroft

Klári A vérömleny általában a ki nem ürült vérzésből adódik, nekem is volt de felszívódott. Csak akkor szokott bajt okozni, ha növekszik, mert az azt jelenti, hogy a belső vérzés nem maradt abba.

Nóra

Kép
fikuszka

Megint apa kever :D Ez már a második adag és nemsokára készen leszünk.

Fikuszka!
Te felhívtad a dokidat vérzés ügyben? Újra olvastam amit írtál: lehet, hogy tényleg a duphaston lesz a ludas. Többnyire a 14. hét után szokták abbahgyni, mert addigra tuti átveszi a méhlepény a feladatot.
Elolvastam amit belinkeltél. Nekem a 35 és fél héten azért volt a csaszi, mert középsúlyos preeklempsziám volt. Pont emiatt nem idegesítem most magam, mert ez a szemét "betegség" nem jelentkezik a 20. hét előtt, illetve semmi "plusz" tünetem nincs. Ezenkívül azt hallottam, hogy a második tehességnél már nem is nagyon szokott előfordulni.

Reunion!
Ha dobtál egy rókát az lehet a gravidától. Szerintem térj vissza az elevitre. Ezt már én is hallottam, hogy van aki csak a gravidát bírja és van aki csak az elevitet.

Kima
Kép
Kép
kima75

Jó reggelt!

Reunion: lehet kapni külön is jódot, jódplussz a neve, én azt szedtem, de már nem. A védőnő azt mondta, nem szükséges, ha jódozott sót használok. Mondjuk, ha annyira nem szükséges, nem tudom, hogy a töbibe, ráadásul a femibionba miért tettek... :?

No mind1, a tabi nem drága (kb 500 Ft 50 db, ha jól emlékszem), csak az adagolást magadnak kell eldöntened.

Én inkább az omega 3 bevitellel vagyok gondban, mert a halolaj kapszula tájékoztatóján, amit néztem, azt írta, terheseknek nem szabad. Ráadásul az ára is igen borsos.

Ebben a hónapban már elköltöttem egy tizest a patikában, MagneB6 50 db X2, Elevit 100 db, Rutascorbin, és vettem Panadolt is, amit nem merek használni, bár most ép nem fáj a fejem. Persze a dokit elfelejtettem megkérdezni róla :shock:

Klári

Kép
claracroft

Lányok bocs, hogy ilyen béna a helyesírásom, laptopon állandóan kihagyok betűket :(

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok lányok!
Aki femibiont szed tudna segíteni?Milyen vas tablettát szedtek mellé?Köszi!
Mindenkinek szép napot! :lol:
gyöngyi-30

Klári Én nem hívtam fel az orvosom, mert még nincs választott orvosom, így nincs telefonszámom sem, de ha már lenne, akkor bizony felhívtam volna. Nem akarok okoskodni, csak féltelek, nem szeretném, ha komolyabb baj előjele lenne a magas vérnyomás. Persze Te tudod, hogy mennyire komolyan veszed a tüneteket, lehet, hogy én fújom csak fel a dolgot. De megkérdezni semmibe nem kerül a dokit. Nyugtasson meg ő inkább, ne én huhogjak. Biztosan csak én vagyok ilyen aggódógép.
Én rendszeresen szedem az omega 3-at és nincs a tájékoztatóján hogy kismamáknak nem szabad. Furcsállanám is, mert ez tiszta halolaj, amit tenger meletti országokban a hallal rendszeresen fogyasztanak az ottani kismamák. Nem véletlenül teszik a femibion 400 -ba. Én a dr Chen patika omega 3-at szedem e vitaminnal.
http://vitaminrendeles.hu/info/omega-3- ... -/?id=1289

Nóra

Kép
fikuszka

Ahogy nézem nemcsak az én gondom a magzatvédő nálam a konyhapulton ott figyel mind a három fajta elevit gravida femibion :? és hol ezt hol azt veszem be egyik kiegészíti a másikat

Gondolom ez is hülyeség
Na mindegy

Gyöngyi Én ugy tudom hogy a Maltofer csepp az használható de persze orvosa válogatja én nem nagyon bírom (olyan mintha vér íze lenne)

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok, szép vasárnapot mindenkinek!

kima: köszi a linket, megnéztem. Nagyon tetszik a hordozó, el is mentettem a linket a kedvencek közé. :)

reunion: Gratulálok a jó uh. eredményekhez! :)

Klári: örülök, hogy a vérezgetés ellenére minden rendben a babával! Pihenj sokat! :)

fikuszka: remélem már elmúlt teljesen az a fránya vérzés! :) Te is pihenj sokat!

rudi: én magnézium port iszok, a 12. héttől azt írta fel a doki, napi 4x1 port kell meginnom.

lányok: hogyan kell priviben üzenetet küldeni? :oops: :) Sajnos nem tudom és így nem tudom Briginek elküldeni az adataimat. :D

Ma vagyok 15 hetes, tök szupi! :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Fikuszka!
Holnap beszélek a dokival és majd jövök uh után és elmondom mit mondott. Nem vagy aggodógép, én vagyok egy kicsit lazább, de mindig ilyen voltam :D

Mi az a femibion?
Én szedem a folsavat, a magne citricit, folsavat, gravidát, illetve kálciumot pezsitabiban.

Adrienne!
Ha Briginek akarsz pü-t küldeni, akkor menj rá Brigi egyik hozzászólására, ott látod alul a "pü" gombot. Azt click és kijön a pü ablak. Leírod az üzidet, de fontos, hogy az üzinek adj "tárgyat" a tárgy rublikába, különben nem küldi el. Oda írhatsz bármit. Utána küldés és ennyi.

Kima
Kép
Kép
kima75

Adrienn

Mindenki hozzászólásának alján ott van két ikon:

Profil és PÜ

A PÜ-re kattintva már írhatod is üzeneted!

Küldtem egy privit is, hogy tudj gyakorolni!

Mindenki!

Köszi a magnéziumos válaszokat! A dokim szabin van. Tőle nem tudtam megkérdezni.
Én is elkezdem szedni, mert ha ti is már kapjátok, akkor nem lehet belőle baj.

Rudi
turorudi6

kima: köszi a válaszodat, megpróbálom. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

rudi: köszi neked is a választ! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Klári, Fikuszka, jaj, remélem, hogy minden okés veletek. Szorítok nektek! Fikuszka, amikor én az Utrogestánt kezdtem gyorsan csökkenteni, én is vérezgettem. Így most úgy kell csökkenteni, hogy hetente 1 szemmel csak, és így eddig - lekopogom - nem volt vérzésem. Van, akinek nehéz elhagyni ezeket a dolgokat, így nekem is és ezek szerint neked is. Ne aggódj, minden okés lesz veled:) Veled is Klári!:)

Klári, a kiszolgátatottság érzésem nekem is megvan, együttérzek veled. Sokszor tehetetlen vagyok a férjem nélkül. Ma is elment a haverjával és ezért nem tudtam füvet vágni, cipekedni, semmit sem csinálni otthon. Én is mozgékony csajszi voltam mindig is, most meg régóta már feküdni kell, sokat pihenni és ki tudja, hogy még mennyit kell a továbbiakban. Ez nehéz lelkileg, de mindent a babáért!:)
Vendég

Gyöngyi30: Nekem is kellett vas kiegészítés a Femibion mellé, miután elkészült a vérképem és vashiányt állapítottak meg: a Bérestől vettem a vasat, 14 mg van benne.
De a dokimmal megbeszélve most áttértem az Elevitre a vastartalom miatt. Ez is egy megoldás. De persze tökéletes a Femibion vas kiegészítéssel is:-) Az Elevittől mindig hányingerem van,
Vendég

lányok!

a 12. hetes vérvizsgálaton mindenkinek néztek vasat is?? Csak azért kérdezem, mert szerintem nálam nem néztek. Legalábbis a lelet alapján úgy gondolom. Ez nem teljes vérkép vizsgálat volt nálam, az tuti. Hogy szerepel nálatok a leleten? Úgy hogy vas? vagy valamilyen más néven?

Fontos lett volna, hogy megnézzék nekem is, mert egyáltalán nem szedek vasat. A dokim felírt 4 félét még a 12. héten, de nem kezdtem el szedni őket, mert fémallergiás vagyok és így állítólag nem szedhetem. Csak ezt elfelejtettem megbeszélni a dokival. :? Megkérdeztem a patikában is és mondták, hogy még véletlenül se kezdjem el szedni, mert nem szabad. Annó mikor béres cseppet ittam, azt is abba kellett hagynom, elkezdtem tőle viszkedni. Aztán elolvastam a tájékoztatóját és azt írták, hogy fémallergiások nem ihatják, mert vasat tartalmaz.

Szóval azóta nem beszéltem a dokival, nem tudja, hogy nem szedem a vasat, majd július 23-án megyek hozzá és akkor szólok neki. Addig meg igyekszem olyan kajákat enni, aminek van vastartalma. Szóval fontos lett volna tudnom a vérvizsgálat után, hogy nincs-e vashiányom.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Nem tudom mi van ma, de eddig nem bírtam kikelni az ágyból. Pedig lassan neki kellene állni a kerítésnek :(

Kima: dzsem fix ide vagy oda, akkor is elismerésem. Én tegnap 11kor már édesdeden aludtam, és engem senki nem kelt reggel, Nálatok meg Marci gondolom ébreszt...Remélem finom lett a lekvár!

Clara: Omega 3hoz tipp: én DM-es Das gesunde plus Omega-3 Lenolaj kapszulát szedek. Ebben van 500mg omega 3 zsírsav, Folsav (600ez microgramm, asszem :oops: ), B6 és B12 vitamin. ha jól emlékszem 547 ft volt 30 db. 2 doki és védőnő is azt mondta, hogy ez teljesen jó, mást nem is kell szednem

Végre megnéztem, mire lehet felhasználni az üdülési csekket utazáson kívül, és ráébredtem, hogy egy csomó mindenre. Optikák, jóga, fogorvos, kozmetikus, autópályamatrica(!) stb. Eddig aggódtam, hogyan fogom elkölteni, mivel wellneselni nem nagyon lehet menni, de most megnyugodtam :wink:

Kép
szerencsemák

Adrienne!
Nem szoktak kérni feltétlenül vasat a 12. héten de a hemoglobint nézik és az biztos rendben van
nekem sem kért a doki :( (habár én könnyen vagyok mert én magamnak megcsináltam)

Móni
KépKép
reunion

Kima Örülök, hogy mégis megkérdezed az orvosod, és addig is mérd gyakrabban a vérnyomásod.
A femibion egy újfajta terhesvitamin az alábbi linkből mindent megtudhatsz róla. (gyöngy patikákban a legolcsóbb)
http://www.femibion.hu/site/anya_lettem/index.php
Én korábban Elevitet szedtem, már jó ideje (3 éve), mert mikor lombik programra készültünk, sohase tudhattam, hogy mikor esem végre teherbe. Folyamatosan nézték a véreredményeimet,ahol a gamma gt (máj eredmény) és a többi májenzim is nagyon magas értékeket mutatott. Gamma gt (7-32 a referencia érték) ez az érték nálam felment 428-ra, még epelazítót is kellett emiatt szednem, ami levitte 282-re. Mióta a femibiont szedem, azóta megszűntek az epe görcseim és a gamma gt visszament 58-ra egy hónap alatt. Úgyhogy a femibion nálam nagyon bevált, főleg azoknak nagyon tudom ajánlani, akiknél epe problémák jelentkeznek. Úgy látszik az Elevit jobban mérgezi a májat, főleg annál, aki erre érzékenyebb.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Húú, megint írtatok, pedig hétvége van :lol: A lényeg, hogy Clarával minden oké. Tessék pihengetni!!!

Rudi, szia, üdv köztünk. Írtam Neked privit.

Most ébredtem, és elég szita az agyam, ugye nem baj, ha nem reagálok. Adrienn adatait még megvárom, (nem tudom, próbáltad-e, de nem kaptam még semmit) aztán küldöm a táblát e-mailen körbe. Többiek esetleg? Még elég hiányos a tábla...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Húú, megint írtatok, pedig hétvége van :lol: A lényeg, hogy Clarával minden oké. Tessék pihengetni!!!

Rudi, szia, üdv köztünk. Írtam Neked privit.

Most ébredtem, és elég szita az agyam, ugye nem baj, ha nem reagálok. Adrienn adatait még megvárom, (nem tudom, próbáltad-e, de nem kaptam még semmit) aztán küldöm a táblát e-mailen körbe. Többiek esetleg? Még elég hiányos a tábla...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi: még nem próbáltam e-mailt küldeni, délután nem voltam gépközelben. Már késő este van, de holnap átküldöm az adatokat. Majd visszalapozok és megnézem, hogy mit is kell küldeni pontosan, mert már elfelejtettem. :)

Megyek aludni, jó éjszakát mindenkinek!!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Köszönöm lányok a válaszokat a bérestől a vasat kipróbálom. :lol:
Mindenkinek szép napot!
gyöngyi-30

Sziasztok,

voltam ma védőnéninél, begyűjtöttem a millió beutalót..ha már ott voltam a nővédelmibe átvitt az UH-ra és újra megnézhetem Prücsköt :) Honap töltöm a 12-t és adoki meg is mérte, minden elég jól néz ki:
CRL 5 cm
BPD 2cm
NT 1,8

Úgy örültem :)

Bocs hogy most csak magunkról írtam de hétfő reggeli elhavazásom van..

Hékás, lenne egy pofátlan kérésem. Leírnád még egyszer légy szi hogy milyen adatok kellenek a tábliba?

Köszi!
pici76

Sziasztok!

Pici,de jóóóó, hogy ma is találkoztatok. Mi szerdán fogunk, 4D-ben, nagyon várom :lol: Remélem még mindig nincs kuki, és remélem, hogy Marci is kibírja azt a 20 percet. Korán megyünk, így nem lesz bébiszitter-nagymamánk :?

Adatok: név, rendes név, telefonszám, e-mail cím, msn, skype, yahoo messenger oszlopok vannak most. És mindenki azt ad meg ezek közül, amit szeretne.

Heydie, kerek oldalon vagyunk. Nem rakod fel ide a táblát, hogy később könnyű legyen megtalálni?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jo reggelt!

Reunion A gravidaval hasonloan jartam. Otthonrol hoztak, mert a jod miatt javasoltak, de sajnos a gyomrom nem birta megtartani :oops: Igy most elevit + szedek egy mineral complex nevu szert ami tele van plusz asvanyi anyagokkal (jod, kalcium, vas, magnezium...) Nem rossz, de csak napi 1-et szedek az elevit melle.

Orulok, hogy Claraval minden ok!

Szombaton voltunk mi is egy ellenorzesen...doki szerint januar 3 :)

BPD: 31.89 mm
FL: 13.81 mm
HC: 111.62 mm
AC: 79.94 mm

Sulyra azt mondta, hogy becsult ertek: 51.5 gramm…de ez olyan kevesnek tunik, nem?...emberem azt mondta, ez egy zoldcitrom sulya... :wink:

Sajnos kepet nem kaptam most maszatrol, mert nem volt olyan jo pozicioban, hogy jo kep keszuljon es a nemet sem tudtak megmondani, mert nagyon alap gepe volt csak a dokinak. Nem gond, majd aug 6-an megtudjuk Pesten. :roll:
Vendég

Pici, Francesca, grat az eredményekhez (Pici, Te mázlista :) )

Francesca, a terhesség hétről hétre oldalról:

Súlya a 15. héten eléri a 70 grammot.

15 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás):
BPD: 2,8 cm; HC: 10,4 cm; FL: 1,8 cm

Mielőtt felsikítanál, hogy úristen az 51.5g akkor nagyon kevés, lécci tartsd észben, hogy minden szakirodalom azt írja, hogy a 12. hétig lehet nagyjából :!: az átlagos számokhoz viszonyítani, utána már minden baba teljesen eltérő ütemben növekszik, és nem lehet, sőt nem szabad a kapott adatokat hasonlítgatni semmihez.

Nekem is már csak 4et kell aludnom a 12. heti UH-ig, már nagyon várom!!!

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Én a Babaneten néztem meg, ott erre az időszakra 50 grammot mond :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

És ha még 3 helyen megnéznénk, biztosan 3 különböző eredményt kapnánk :-)

Én most pl kaptam 3 könyvet, kb 10 évvel ezelőtti kiadásúak, és 2 szerint a 27mm-es CRL 8 hetes terhességnek felel meg, az interneten meg mindenhol már a 9-10. hétnél írnak ekkora CRL-t. Úgyhogy marha kíváncsian várom, pénteken mit fog mondani a doki...Bár én akárhogy számolok, lehetetlennek tartom, hogy még ne legyek a 12. hétben...

Kép
szerencsemák

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?