Annus drága, dühöngjél csak!

Én csak gondolkodok. De akkor mondd el te, hogy szerinted miért van az, hogy ebben a topikban, ahol ráadásul sokan is vagyunk (vagyis nagy eresztés), ilyen az aránya a kizárólagosan szopizóknak? Vagy azt kell gondold, hogy véletlen, ebben a topikban ilyen sok a genetikailag nem elég tejet termelő nő, vagy azt kell gondold, hogy a WHO-s ajánlás hülyeség. Utóbbi esetben akkor mégiscsak az van, hogy az a közhangulat, hogy nem kell feltétlen szoptatni kizárólagosan 6 hós korig. (Én nem tudok róla, hogy már a 6 hó 4 hóra csökkent volna...)
És nem én használtam először a teljesít szót, csak átvettem és idézőjelbe tettem. Szerintem sem verseny.
Amúgy ugyanez volt akkor is, mikor Kittyvel azt pedzegettük, hogy vajon miért van az, hogy ilyen arányban lettek császáros babák, és ilyen arányban kellett a rásegítő gyógyszer (oxy). Mindenki elmondta, hogy hát nála indokolt volt ezért meg ezért. Én nem is személy szerint szóltam be akkor sem senkinek (nem vagyok orvos, nincs kompetenciám megkérdőjelezni egy orvos döntését sem), csak mégis fura, hogy tényleg ilyen arányoknak kell lenniük?
Szerintem igenis ezek az általános szemléleten (is) múlnak. És nyilván mindig lesznek császáros, oxys, vákuumos stb. babák, meg tápszeresek is. Örüljünk, hogy van ilyen, és hogy az orvostudomány ennyire előrehaladt, de nem az lenne a lényeg, hogy ezek indokoltak legyenek és ne rutinból menjenek??? Mint ahogy az antibigyó írása se rutinból menjen...
Na jól leírtam a véleményem, szerintem egy ideig megint nem fogok a témán lovagolni, ígérem.
És nekem sem WHO-s a gyerekem, mert nem 2 éves koráig szopizott.

Sőt, én gaz galád elválasztottam, nem hagytam elválasztódni. Amúgy lehet, hogy szoptattam volna tovább, de TÜci nem volt hajlandó normális módon csak reggel és este szopizni, hanem napközben is 10 percenként húzogatta a pólómat, miközben csak egy-egy másodpercet cumizott, nem is szívott. Hát elválasztottam no. Különben is pszichológusként úgy gondoltam, hogy nem szeretném, hogy az elválasztás 2 évesen, meg a szobatisztaságra szoktatás nagyon összecsússzon. Az unokahúgomnál mondjuk így volt és mégse volt vele gond, de én nem akartam. Igaz, a szobatisztaságot is 3 éves korra mondják manapság inkább, de szerintem azért a legtöbb szülő 2-2,5 évesen már azért kezdi elvárni, hogy a gyerek ne legyen pelenkás.