A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül zavarok, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy barátnőm honlapját, aki szopopárnákat készít:
http://www.szoptatosparna.atw.hu/

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979

Hát ezt a szopópárna kifejezést még nem hallottam. Lásd az előttem szólót :lol: :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Én nem kaptam emailt!

Nekem nem jött be a szopipárna csak a gyerek pihizett jókat rajta.

KépKép
anikoh

Vindolanda!
:lol: :lol: :lol:
Vajon milyen lehet? :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Anikoh,
ha tudod a gmail-es címünket, akkor légyszi írd meg oda az emilcímed, aztán már küldöm is a levelet :wink:

Basszus, lányok! Látom pihentek vagytok :D :D :D Számomra is furi a szopópárna elnevezés és én sem pont erre asszociáltam :lol: Olyan szinten le vagyok fáradva, h a linket SZOPATÓSPÁRNA-nak olvastam. Azért ez sem rossz.
Én egyébként imádtam! Mire megszületett Lizi, már tölteni kellett a golyókat, annyit használtam.

silka
silka

Sziasztok, mi is haza érkeztünk:-) jó volt a kis kiruccanás. Minden rendben van:-) Kép

Heni
KépKép
heni81

Lányok!!!!!! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én visítva röhögök! :lol: :lol: :lol:
Hogy mi a szopópárna? Az olyan párna, amin jól esik a térdelés.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaj, kész vagyok! Hogy ti milyen hülyék vagytok! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

itt röhögök a félreolvasásokon :) :lol: :lol:

Silka!
küldesz nekem is mélt? mert én sem kaptam még :(

Sense!
megértelek...s csodálom eddig bírtad...nekem havonta legalább 1-2 alkalommal vannak olymértékű kitöréseim hogy csak na...olyankor válni akarok és mindenki hülye aki nem szépen néz rám,persze kőcök is megérzik és Ők is dinkák,férjem az meg csak hagy majd lenyugszom .) nekem a legnagyobb bajom h. nincs kihez szólnom a családtagokon kívül,az össz.társadalmi életem Mírára várva az ovi előtt a napi negyed órás dumaparti gyerekkergetéssel egybekötve,rossz h. Bálint persze mindig akkor alszik mikor klubok,összejövetelek vannak,nincs szívem felébreszteni,mert örülök h. épp csend és béke honol itthon :oops:
s nagyon jól esett mikor Míra után visszamentem dolgozni...nem pelenka és gyerek körül forgott egy időre az agyam,teljesen felpörögtem ismét,de viszont nagyon rosssz volt,h. Mimót alig láttam :( Vásárolni meg nem szeretek...mert akkor is gyerekruhát nézek :)

jóccakát :arrow:

KépKép
viranka

Nekem aránylag még jó dolgom van, mert Apa itthon dolgozik, így akarva-akaratlanul is tudok "felnőtt" dolgokról beszélgetni, nem csak a vaukutya, meg a hápisápi megy. :D Persze ezt is élvezem! :)
Anyukám felettünk lakik, Ő szabályosan lenyúlja Zsófit, úgy kell visszaszereznem tőle. :) Sokszor én viszem fel, hogy vigyázzon rá 1-2 órát, mert nekiesek a lakásnak, vagy el kell mennem, dolgom van. Szuperül eljátszanak, anyu rettentően jól ért a gyerekek/babák nyelvén.
Azonban a családon kívül nekem is kell más kikapcsolódás. A vásárlás nekem léleknyugtató, de immár 14 hónapja a pelenka, és a gyerekruha a sláger... Magamnak nem tudok vásárolni, próbálom bálnaságomat kihúzni a meglévő ruháimban. Kismamaruháim nyáriak, a lengébb pólókat rángatom magamra, amiből kilóg a pocakom. És királyság van, mert verem a 90 kilót! 8)
Kiskolbiéknál a minitali nagyon jó volt, de 90%-ban persze a Picikről beszélgettünk.
Viszont igen, Zsozsi is unatkozik időnként. Próbálom változatosan lekötni a figyelmét. Ha du. kimegyünk a teraszra, azt nagyon élvezi. Toligálja a játékait, játszik a kutyákkal, lépcsőre ül. Nekem persze mennem kell utána, nehogy leessen innen-onnan, de kint tök jól elvan.
Babakocsiban rég nem alszik, és nagy sétákra sem tudok vele elindulni, mert mióta jár, nem tud sokáig egy helyben ülni. Erre Kiskolbi a tanú, ki kellett vennem a babakocsiból, hogy mehessen.
Kikapcsolódás Zsozsinak, ha elmegyünk bevásárolni, mert akkor a bevásárlókocsiba ültetem, és séta van a boltok között. De nem tudom mindig magammal vinni, mert már elég nehéz így nekem.
Most kitaláltam ezt a zenebölcsit, de még nem jutottam el.
Többször kellene talit/minitalit rendezni, mert Zsozsi - és biztos más gyerekek is - nagyon szeretik a hasonló korúak társaságát.
Most itt vannak az 5 és 3 éves unokatesói, velük is eljátszik, de ott inkább figyelni kell ezerrel, mert az életkori sajátosságok miatt nem lehet őket nyugodtan hagyni játszani.
Én vinném Zsozsit játszóházba, meg ide-oda, nem nem vagyok tájékozott, és ez csak 2 hónapig működne. De bízom benne, hogy Kistesóval majd jól lefoglalják egymást. :)

Szóval mikor is lesz a nagy-tali???????????????

Ja, és Zsozsira rémálom ráadni egy kabátot, mert FUT előlem, és én nem érem utol! :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka, pedig Te rajta voltál a címlistán. :roll: Újra elküldtem

Jó éjt!

silka
silka

Silka! MEgkaptam, köszi! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó,
látom, ez az elírás mindenkinek felcsigázta a fantáziáját! ;-)

Heni, tündéri ez a Petigyerek még mindig! ;-)

Viranka: ezek szerint 2 gyerekkel extranehéz lesz a saját magunkra fordítható idő kisajtolása... most hogy tervezed majd a melóba való visszamenetelt?

Gremese, tőletek lesem el, hogyan szerveződjön az életünk majd, ha jön a 2. babó...
Ádó mellett sem lehet takarítani, csak úgy tudok felmosni, mosogatni, teregetni, ha anyuéknál lent van, mert míg alszik, nem zörgök (kicsi ez a lakásrész, minden mindenhol hallatszik még csukott ajtón át is, ráadásul az ajtók irtózatosan zörögve nyílnak-záródnak, különösen a konyhaajtó :evil:)

Őszintén szólva nekem akkora élmény volt az első munkanapom szept közepén... hogy jé, emberek, jé, Combino villamos, jé, új kollégák. Még a levegőt venni is más fíling volt. :-)
Szóval nagyon élvezem, és nekem, mint már írtam nektek, ez a Nagy Lehetőség, mert ilyen állásra vártam 10 éve, és olyan ritka normális helyet kapni a felsőoktatásban, mint a fehér holló. Ami nehézzé teszi, hogy szörnyen hiányzik Ádi napközben, meg hogy bizonyos értelemben nekem most indult be az ún. karrierem, most találnak meg olyan munkák, feladatok (a tanításon) kívül, amikre mindig is vártam és meg KELL csinálni őket ahhoz, hogy építeni tudjam tovább az életemet, tehát most jön csőstül minden, mindeközben van rá este kb. 3 órám és slusszpassz... Ma is rosszullétem közepén azon idegesítettem magam, hogy csak le ne robbanjak, mert ki látja el egész nap Ádit, mi lesz a melóval, a bevállalt izékkel. Azt látom, hogy mindenki minden melóhelyre inkább bemegy betegen, félholtan is, csak ott legyen, mert nem engedheti meg magának kül. okok miatt, hogy hiányozzon. Ez azért elég rémes.
Kisregény vége. Pont.

Puszi, jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Jaj csajok, hogy ti már min töritek a fejeteket, ejnye bejnye :wink:

Itthonlét: Talán közületek nekem a legsz@rabb a helyzetem.Nagyvárosi életből egyszer csak a nagy semmi közepén találtam magam, értelmiség embert esetleg nagyitóval találok, igy marad Péterke kommunikációs partnernek :wink: édesek itt a nénik, ahogyan a kapuban ülve próbálják eladni a kis krumlijukat, aztán ha éppen a másiknál áll meg a vevő morgolódnak. De van egy nagy házunk, nagy kerttel ami fontos egy gyerek számára, meg apa is itt érzi jól magát igy kénytelen vagyok itt lenni. Jó volt ez a másfél nap Pesten, én nagyon élvezem a nyüzsgést. Viszont szeretem a nyugalmat is, van hogy ki se megyünk 2 napig az utcára, csak teraszozunk, mert nincs kedvem öltözködni, válaszolgatni, stb.
Szóval én is szokat vivódom magammal, környezetemmel, de ez van.

Sense kicsit most bekavarnak neked a hormonok is biztos, szerintem rendeződik majd a helyzet, addig is fel a fejjel. Készülj a kistesó érkezésére. Na két gyerek mellett nem lesz majd időd ilyenekre még csak gondolni sem, örülsz majd ha beesel az ágyba és lesz 3 nyugodt órát aludni :wink:

Én plusz munkát nem is akarok vállalni, itt rágja a fülem egy csaj, hogy készitsem nyelvvizsgára, de nem tud ez most engem érdekelni. Nekem most más feladatom van! Olyan jó, hogy már lehet Péterkével foglalkozni, látni, hogy megtanul dolgokat, már nem csak falra hányt borsó amiről beszélek.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt Mindenkinek!

Nem gazdagítottuk az átaludt éjszakák számát, éjféltől fél 3-ig volt fent a fiatalúr :evil: Most még alszik, én meg vegetálok :?
Otthonlét: bevallom őszintén én nagyon szeretek itthon lenni. Lehet hogy később máshogy lesz, de még egyáltalán nem hiányzik a munka. Fősulira is járok, ez egyelőre éppen elég.
Sense: én nem tudok semmilyen címet, még nagyon új vagyok itt, majd ha úgy gondoljátok, hogy beavattok ezekbe is , akkor szóljatok :)
Ennyi telik most tőlem, kómás vagyok még.
Puszi

Kép
aniko15

Jó reggelt!
Eléggé nyüglődős éjszakánk volt:-( sok forgolódás, nyöszörgés...
még én sem vagyok túl jól:-( de szerencsére ma apa itthon van:-)

Heni
KépKép
heni81

Irina!
na igen ez hiányzik :) jé emberek,jé mertro,nem kell kezetfognom s közben figyelnem mindenre :) olvasni egy kicsit nyugiban :) jövő ősszel mennék,ha Bálintot felveszik :) aminek esélye most úgy néz ki nagy :)

S közben meg tök jó itthon,mert életem legszebb 2*2 éve volt/van/lesz :)

Silka!
megkaptam :) köszönöm :)

Sense,Silka!
nem akar vmelyikőtök táblázatot csinálni talinak?Olyan ügyik vagytok :)
Kinek mikor jó,hol legyen,mit hoz :) :)

Nekünk jó éjszakánk volt :) f7kor kelt paca és kész voltam h. milyen sötét van még kint :)
S ígértem anno képeket :) gyerekszobát sikerült lefotoznom :) kupt nem nézni :) falak még dekorálásra várva :) majd ha jön Móni akkor alkotunk :)
Kép
Kép

szép napot :)

KépKép
viranka

Nem tudok belépni a gmail-ra!Nem enged be!

KépKép
anikoh

Lányok, mind a hárman 3/4 tízkor ébredtünk. Igaz, az ebédért pizsamába rohantam ki (nem mintha már fel lennék öltözve :oops: ), de hát ez fantasztikus érzés... Nem lehet megszokni :lol:

Napközben majd szépen visszaolvasok.

Rugó kétszer kelt éjszaka, egyszer bepisilt (mostanában gyakrabban teszi), de ez alkalommal tisztába tevés közben bealudt - hason fekve, ruha nélkül, pelenka-csere közben. Így szerencsénk volt. Felügyeskedtem rá a dolgokat, leoltottam a villanyt, és aludt tovább 8)

Kép
vindolanda

Szép esős, szomorú, lehangoló napot!

ÁÁÁÁÁÁÁ! Hogy milyen egy fos idő van! :evil: Uram végre itthon (mondjuk most alszik... :evil: ), és megint nem fogunk tudni kimozdulni.
Botond éjjel 2-kor felkelt, és nem tudott visszaaludni a saját ágyában. Annyira szorított magához, hogy alg bírtam letenni. Persze jött velem a nagyágyba. Egész éjjel meg sem mozdulhattam, mert ha nem érezte, hogy átkarolom, akkor már nyüsszögött is. Azért annyira fantasztikus érzés, hogy van akinek Mi, Anyák jelentünk MINDENT. (Balázs 10 év után már nem nyüsszög, ha éjjel nem karolom át. :lol: )
De végül 1/4 9-kor ébredtünk. Ilyen nem sokszor volt még. És a gyerekem megint alszik. Nem is értem. Tuti az időjárás.

Hát ezért jó érzés, hogy vagytok Lányok, mert rögtön nem érzem magam annyira egyedül a gondjaimmal. Köszi.

Vindolanda!
Húú! Rugó elaludt pelenkacsere közben?????? :lol: Ez megnézném. :lol:

Viranka!
Nálatok Mira és Bálint egy szobában alszik? Ha igen mióta?
És igen! Ilyenkor én is válni akarok. :wink:

Nos akkor önhatalmúlag úgy döntök, hogy lezárom a szavazást babanet és privátnet között. (tábla jön).
Vannak még páran, akik nem szavaztak, de ha ők mind a privátra szavaznának, akkor is a babanet lenne a győztes.
Szóval : MARADUNK.

Viszont még a maradunk emberkék közül is sokan vágynak vmi intimebb formára is. Ezek közül (ha jól gondolom) 3 féle jött szóba :
gmail, blog, és viranka ötlete a gmailen.

Én személy szerint a gmailt nem szeretem. Körülményes, nekem a bejövő üzenetek elrendezése sem tetszik. A blog, illetve viranka ötlete jóval egyszerűbb és olvasányosabb lenne. (Bocs, Viranka, hogy így nevezem, de titkot őrzök. :wink: :lol: )

Na de szavazzunk!!! :lol: :lol: :lol:
Csinálom az új táblát.
És akkor egyúttal a talis táblát is készítek. :lol: Időpontokkal, kimithozzal. :wink:
Csak arra kérek mindenkit, hogy színnel emelje ki, hogy mi jó neki és mi nem.

elküldöm.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép szavazás végeredménye

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép milyen privát fórum legyen? [/quote]

Ildikó
KépKépKép
sense4

Tali!

Írtam 3 dátumot! (Persze módosítom őket, ha van más ötlet) A jövő hetet nem írtam bele Mindenszentek miatt.
Kérek mindenkit, hogy írja le, hogy melyik nap(ok) jók neki. A kimithoz oszlop ráér, sőt el is maradhat.

Gondolom, hogy Budapesten szeretnénk találkozni. Ebben nem vagyok otthon, úgyhogy helyszínt légyszi javasoljatok (illetve szervezzen vki.) Esteleg a játszóház, ahol először voltunk???

Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Halihó,
Heni, jobbulást!

Viranka: valami szuper gyerekszobátok van! Én alig várom, hogyha majd saját házunk lesz, kiéljem lakberes hajlamaimatpl. a gy. szobán...

Sense: nagyon köszi az összegzéseket, tábl. készítést.
Én egyértelműen egy jelszóval védett BLOGRA szavazok. Én sem szeretem a gmailt, számomra rejtély, ahogy a leveleimet rendezi, sokszor napok után veszem észre, hogy jött valami új, mert másképp rendszerezi, mint egy normális levelezőrendszer. Csak azért használom, mert a freemail elkavarja a leveleim egy részét. Blogról jut eszembe: l. móni, mizújs Veletek?

Kép
Kép
irina

Ez lemaradt: taliidőpont. Nekünk sajna csak HÉTVÉGE jön szóba (apa miatt, nélküle nem tudunk elmenni), és jó eséllyel nov. 22-23 vagy 29-30-ából egy nap foglalt lesz másra, de még nem tudom, melyik (de ezt tudom szervezni). Minden más most jónak látszik.

Kép
Kép
irina

itt olyan szél fúj este óta..nem is tudtam aludni..a fejem hasogat :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép

Milyen jó téma, na erről első nekifutásra egyből öt oldalt tele tudnék írni!
Csajok! Én öt és fél éve vagyok itthon és csakúgy mint Viranka írta, igen sűrűn elkapnak az efféle, általatok is leírt gondolatok. Néha haragszok a világra, aztán meg elszégyellem magam, mert én akartam ezt...Aztán irigykedek a férjemre, mert sokkal teljesebb életet él, mint én, aztán arról ábrándozok, hogy milyen jó lenne, ha Zitával se csak kétéves koráig lennék itthon, hanem tovább, és már most sajnálom, hogy lassan elmúlnak ezek az igazi gyerekévek!
És néha teljesen haszontalannak érzem magam, mert semmi látványos eredménye nincs annak, amit csinálok. Persze eeket most leegyszerűsítve írom.

Silka, mindjárt küldök priviben címet, nem kaptam levelet!

KépKépKép
bongyi

Na akkor mostmár tudom mi a bajom...:-) csak ami itt mindenkinek....és én is szégyelem maga utánna...de akkor ez normális..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát az itt a fő baj, Bongyi , Sense, Kaqk és többiek, amit írtok, hogy "nincs látványos eredmény". Vagyis láthatatlan. Én nagyon sokszor azt látom (kvázi mindig), hogy azoknak, akik nincsenek otthon a gyerekkel, halvány lila sejtelmük sincs arról, hogy ez mennyi energia, munka stb. a házimelóval együtt. Hogy a gy.nevelésnek és a házimelónak miért ilyen alacsony a prezstízse? Van, akik szerint azért, mert nők végzik (minden szakma, amibe a nők bekerülnek, presztízst veszít, ez már régóta így van). Egy fórumon olvastam, vki írta, hogy "könnyű" leértékelni az otthoni női munkát, mert az dominánsan nem az önmegvalósításhoz kötődik, mint a férfiak által végzett munkák zöme (l. Maslow-féle szükségletpiramis). Biztos van, akiknek a gyereknevelés persze az önmegvalósítás része, de nem teszi ki az egészet, és ez is inkább egy kép, amit nyomatnak össztársadalmi szinten, nem az igazi érzelmeket reprezentáló valóság.
Szóval miért is van az, hogy teljesen normális, magasan kvalifikált, család- és gyerekszerető nők (köztük én is) borulnak ki havi szinten annyira, hogy válásra és egyéb negatívumokra gondolnak...? Szerintem nem a készülékben van a hiba, hanem kívül, a társadalmi elvárások szintjén.
De amúgy én nem azt várom el, hogy az ún. társadalom megértsen, elég ha a szűk környezetem tudomásul veszi, hogy az életemben több mindent szeretnék csinálni és ebbe az is beletartozik, hogy ne az anya legyen 99%-ban a gyerekkel (tehát csaknem mindig), és legfőképpen hogy ne SZÍVESSÉG legyen, ha pl. az apuka vigyáz a gyerekre vagy megcsinál ezt-azt a házban házimunkaként.
Na, abbahagyom, mert tudnám írni hajnalig. De azért engem nagyon érdekelne bővebben is, ki mit gondol erről.

Bongyi?

Kép
Kép
irina

Helló csajok,

csajok régen a nők, lehet még m is egyes országokban csak a háztartást vezették, gyerekeket neveltek. Most meg a nők dolgoznak, háztartást vezetnek, gyerekeket nevelnek. Változik a világ, de lehet túl sok ez egy nőre szerintem, A férfi meg csak elmegy munkába, hazajön és ennyi ( sok családban, szerencsére nálunk nem) .
Sokszor nagyon unalmas nekem is itthon, vagy hogy semmihez nincs kedvem, aztán meg még Péterke is nyűgös, na akkor én is totál kész vagyok. De ha programozunk együtt, tanulunk, jáccunk, az jó, olyankor egy értelmes nap van mögöttem és örülök, hogy itthon lehetek.
Én mindig rendmániás hirében álltam, most általában össze van pakolva, vagy felporszivózva és kész, többre nincs erőm. Főzni is csak tök egyszerüket főzök. Ma pl. borsóleves, meg tepsis krumli husival és hagymával összesütve. Azok az órácskák mig Péterke alszik, hát nem sok mindenre elég:-(
Emese és Kolbi féle minitali példa arra, hogy mennyi fel tudják tölteni az embert az efféle baba-mama talik. Régen mi is anyuékkal hetente jártunk össze családokkal, nagyon jó volt, kár hogy mostanság ez kimarad az életünkből:-(

Taliban mi is benne vagyunk, de csak kizárólag hétvége jöhet szóba.

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Hú, esélyem sincs se olvasni, se írni, csak azért jelentkeztem be, hogy tudjátok élünk. Éppen indulófélben vagyunk, anyukámhoz utazunk, vasárnap jövünk, akkor remélem már tudok olvasni és írni is. Nagy pusszancs addig is Mindenkinek!!!!
dmaggie

Heni, szerintem a "csak" háztartás+ gyereknevelés is bőven sok. És általában megbecsülve sincsen.
Van egy műsor asszem a Spektrumon, a Mamit akarom (vmi ilyesmi a címe), abban egy időre az apukára bízzák a gyerekeket, háztartást, hát nem semmi, ami történik. De szerintem még így is sokkal másabb a perspektíva, hiszen ezek az apukák egy darabig csinálják ezt, nem pedig EGÉSZ ÉLETÜKBEN. Egy hétig kvázi mindent ki lehet bírni, de heti 7 nap 24 órában, egész életedben? Az kissé más...
Szóval szerintem csak az megy, hogy a férjeket, ffiakat, apákat amennyire csak megy, be kell vonni az égvilágon mindenbe a családi dolgok közül. Náluk nincs munkára hivatkozás sosem, mert mindketten teljes állásban dolgozunk, és ez a szülés előtt is így volt mindig (ez persze nem azt jelenti, hogyha sürgős határideje van vkinek, akkor a másik nem alkalmazkodik jobban). De még így is jó messze vagyunk az 50-50%-os leosztástól (pedig az átlaghoz viszonyítva én sokkal jobban állok, ami apa családi munkákban való részvételét illeti). Szóval akárhogy hangzik is, nekem a fele-fele megosztás tűnik egyedül igazságosnak. Semmi más nem.

Kép
Kép
irina

náluk = nálunk

Maggie, jó utat és puszi!

Kép
Kép
irina

Olyan jó ám néha az ilyeneket kiírni magamból, meg jó lenne a sötét gondolatokat, meg hogy éppen utálom szegény páromat, de sokszor ezt is azért nem tettem itt eddig, mert túl nyilvános....
És annyira jó olvasni tőletek is ezeket, bólogattam végig Irina, amíg olvastalak! És hát egészen más veletek beszélni erről, akik ugyanezt átélitek, érzitek, mintha az apukáknak mondanánk, akik akárhogy próbálják megérteni, átérezni nem tudják ennyire.
Kicsit másfele kanyarognak a gondolataim, mint amiről Irina írt, de az jutott most eszembe, amit a férjemnek szoktam mondani, hogy amikor jöttek sorban a gyerekek, neki ez egy plusz lett az életében, az eddigi mellé jött valami fantasztikus csoda. Ez persze nekem is jött, de minden már helyett. Minden más megszűnt. Ezt sose fogja teljesen érteni, mert nem éli át.
Szerencsére a mai apukák egészen mások mint néhány évtizede, tényleg kiveszik a részüket, és persze nekik mindemellett a munkahelyükön is helyt kell állni, de azért én bármit teszek, akár itthon a háztartásban, vagy bevásárlás, nekem mindent úgy kell tervezni, hogy a gyerekek közben velem vannak. És ezért mindent sokkal lassaban tudok csinálni. A férjem meg? Hát igen, pl. a betonozás. Ő amikor itthon van, kitalálja, hogy ma éppen mit fog csinálni és csinálja. Nem kell belekalkulálnia az etetéseket, altatásokat, stb.... aztán - hogy maradjak a példánál - lebetonozik egy hatalmas részt (ami persze nekünk is tök jó) és akkor az ott van, lehet benne gyönyörködni. Közben én meg meg se állok, de ebéd eltűnik, rend eltűnik, tiszta ruha koszolódik, stb. Nyilván a gyerekeken lesz lenyomata annak, hogy hogyan és mennyit foglalkozom velük, de az olyan távoli és megfoghatatlan (pedig mennyire fontos!) eredmény!

Még az önmegvalósításhoz. Igen, lehet ez a lényege, vagy egy része, mármint a gyereknevelés, csak egy ifjúkoromban látott giccses amerikai film jut erről eszembe, amikor a csakis gyerekeinek és családjának élő negyvenes nő visszamenne dolgozni, gyerekek már tizenévesek, és persze a kutyának se kell, semmihez nem ért, gyakorlata nincsen, nem követte a változásokat. De közben a gyerekek is felnőnek, kirepülnek a fészekből és bármilyen jó a kapcsolat, napi szinten nincsenek a szülő életében. És akkor mi tölti ki ezeknek az anyáknak az életét?

A társadalmi nem megbecsülésre gondolni se szeretek, mert rosszkedvű leszek, ugyanis semmi esélyt nem látok, hogy ezen a téren bármi változni fog a jövőben.

De ahogy írtam már, erről rengeteget bírnék még értekezni és van amit nem mindig egyformán sötéten látok, változik a hangulatom függvényében.

KépKépKép
bongyi

Nincs sok időm írni, de egy észrevételem azért akad.

A két nem munkáját és leterheltségét tényleg messze nem ugyanúgy kezelik. Nekem a kedvencem az volt, mikor a gyerekágyas időszakban kérdezgették tőlünk, hogy mikor éjszaka felkel, akkor ki látja el-foglalkozik a gyerekkel. Mondtam mindig, hogy igyekszünk felváltva megoldani ezt.
Erre a reakciók: húúú... hát de Gábornak dolgozni kell menni reggel, hagynom kellene aludni egész éjszaka.
Persze elmondtam, hogy szerintem egy pár hónapos babával egy teljes naphoz képest a nyolc óra munka farsangi vigasság :lol: És hogy ha lesz gyerekük, akkor ezt ne nagyon mondják majd a feleségüknek, mert nem nagyon fog örülni neki :lol:

Irinához hasonlóan az 50-50% híve vagyok a házimunka terén. És mivel így is éltünk pár évig, ezért Gábor nem is tiltakozott a modernizáció ellen (mosogató-gép, ételhordás stb.). Több családban látom, hogy a férfiak ott tiltakoznak ez ellen kézzel lábbal, ahol évente kb. ötször mosogatnak.
A nők pedig ott, ahol a házimunkán kívül "mást" nem tudnak felmutatni (pl. nálunk az otthoni faluban mindig azt mondják, hogy rosszul mos, mosogat stb. az adott gép).

Amúgy - pedig ígértem, hogy visszafogom magamat - a nők kötött ideje egy átlagos napon egy-másfél órával hosszabb, mint a férfiaké Magyarországon. Az hetente kicsit több, mint tíz óra :?

És persze írnám én itt a kisregényemet még oldalakon keresztül, de inkább elzárom magamat.

Amúgy nálunk Apu azóta értékeli a házimunkát, mióta elváltak a szüleim. Amit régen anya a három gyerek mellett csinált (plusz dolgozott), azt nem értékelte. De mióta magára főz, mos stb., állandóan azt halljuk tőle, mit is csinál éppen :lol: :roll:

Az én szemem előtt mindig Anya példája lebegett, aki dolgozott és gyerekeket nevelt egyszerre, közben lediplomázott és egy gyári munkásból egy kulturális intézmény igazgatója mindeközben. Nem tudnám az életemet csak a gyermekneveléssel kitöltve elképzelni.

De ez én vagyok, és minden egyes alternatívát a női létre tiszteletben tartok és értékelek.

Pl. addig örüljetek, amíg nem saját készítésű süteményt viszek a talira :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Jó kis téma van itt úgy látom. Sajna most nem tudok érdemben hozzászólni, hulla fáradt vagyok, és a kicsim az előbb sírt fel negyed óra alvás után, úgyhogy szerintem jó kis éjszakának nézünk elébe megint :? Bár ha ez boszitopik, akkor remélem az ellenkezője fog történni. :roll:
Megyek lefekszem, mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok!

Kép
aniko15

Sziasztok !

Nagyon tutti a téma ami megy.
Mondjuk én imádok itthon lenni és egyenlőre el is tudnám képzelni, hogy egy darabig ne is dolgozzak.
Szeretem látni, ahogy fejlődik Ádi és tudom,hogy ezt az időt soha de soha nem tudnám pótolni ha most nem így lenne.

Tali : nekünk teljesen mindegy mert elég mobilisak vagyunk. Időpontilag nekünk az ebéd után lenne jó ami kb 12.
Kaját sósat vinnék plussz italt.

Nekünk a hétköznap is jó nem csak a hétvége.

Be kell látnom az én kicsi fiam nem igényli a napi 5x-i evést.
Eszik reggel 220ml tápit aztán 11-kor főzeléket 14-kor pépet és utána a délutáni uzsi nem kell neki így már csak lefekvésnél eszik 290ml tápit.

Na lépek megyek pihizni mert ez a hülye idő teljesen taccsra dobott.

Mindenkinek nyugodt éjszakát.
20200310173350

Most gyors leszek, mert nagyon álmos vagyok, nem is tudtam visszaolvasni. :(

Tali: A november 8. nem jó, a másik két időpontra be lehet jelölni minket, azok jók!

Zsófi f12-kb.f2-ig alszik.... Ez jól megtöri a napot, úgyhogy majd megpróbálunk alkalmazkodni az időponthoz.
A Dörmögő játszóház jó lenne??? Úgy hívják ugye, ahol voltunk?

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, és vonalzó ide vagy oda, holnap fog átváltani betöltött 29. hétre, és ezzel hivatalosan is a 30. hétbe lépek.

Kicsit aggaszt, hogy faros - és ezt sokkal jobban érzem, mert jobban nyom, és feszít, mint Zsófi, aki végig fejvégűen helyezkedett el.
De még van ideje befordulni. Jó lenne már, mert ez a csücsülve rúgkapálás szétcsinálja a hugyhólyagomat, és úgy érzem sokszor, hogy szétreped a pocim. Ami amúgy sem kicsi...

No jó éjt Lányok! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Megvagyunk, csak nem jutok ide... :cry:

Kakaó: ma adtam Szelinek felforralt lehűtött (langyos) tejjel, de akkorát fintorgott, és bele is borzongott... :lol:

Vigasztárgy: Nekünk egyelőre elég a cumi! ;)

Heni! Ma rántott sertéskaraj volt rizi-bizivel, meg paradicsomos káposzta (ezt magamnak, mert hetek óta fájt rá a fogam). :)

Kaja: Szeli az ebédet úgy eszi, ahogy mi, illetve a nagyobb darabokat elvágom neki. És azt eszi, amit mi. Kézzel eszik, nem engedi, hogy etessem se kanállal, se villával, se kézzel. „Kissé” önálló a Lelkem! :) Mennyiség változó. Ikeában vett tálkából általában a felét megeszi.

Panndi! És hova viszik a kutyát??? :roll: Remélem, nem lesz gond!!! :)

Sense! De aranyos lehetett! :)

Blog: Felőlem oké! :)

Zsozsi így megül a tv előtt??? Nagyon édi! Szupi a fotelja!
Szelit totál nem köti le, oda se néz, max bekapcsolja (pl. ha kérem)... :lol:

LMóni! :lol:

Kispocc! Jesszus, de idióta doki! :shock:
Örülök, hogy minden rendben! :)

Szeli ki szokott röhögni, ha sírok... :shock:

Ja! Beszéd: Szeli egyik nap mondta, hogy adda = add ide, azt szerette volna, ami a kezemben volt. Tegnap meg, mikor mentünk sétálni, én még a lépcsőházban, Szeli már kint, és mondta, hogy gye = gyere! :D Alakulunk! :)

Vindolanda! dokik: :evil:

Nektarin! Libegős képek szuperek! :) Szépek vagytok! :)

Kép

Kép
regcsiken14

2,5 oldallal vagyok lemaradva... :?
De most felfüggesztem az olvasást.
Jó éjt!

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Fél 5 óta fent :evil:
Nem tudom mi lehet a gond csajok, már egy jó ideje nincs egy átaludt éjszakánk se. Mindig a fogára fogjam?Az biztos, hogy sokat nyúlkál a szájában, de ez kb. 2-3 hete így megy, és még mindig nem látok újabb fogacskát. Na de türelem, majd csak lesz jobb is :roll:
Tali: én még "újonc" vagyok itt, meg egyébként is nagyon messze lakom, úgyhogy mi biztos nem tudunk menni, majd irigykedek a képek láttán. :wink:
Gmail vagy blog:nem ismerem a gmailt, úgyhogy szavazok a blogra :)

Kép
aniko15

Jó reggelt!

Éva! Kitartás! Ezek a betegségek elhúzódhatnak... :(

Kaqk! Hányás: :(

Vindolanda! Egyedi fejlődés! :lol: Kicsit elfogult a Mama! :)

Silka! Megkaptam a jelszót, köszi! :)

Csajok! Én szívesen átküldöm a gmail-re a frissebb szüli-névnapos táblát! Aki nincs benne, küldjön pü-t a saját és gyermeke(i) születésnapjáról és névnapjáról!

Anikó15! Én imádom az ikeás játéktárolókat!

Máté-Zsozsi képek szuperek! :)
Nagyon tetszik Máté szobája! :)
Jaj, milyen nagy gyerekek már! :)

Granda! Mi a baj? Gmail-re? :roll: Flamenco: :( (Egyébként én is sajnálom a hastáncot, hogy abbahagytam, nálunk teljesen szétesett a csapat, miután eljöttem.)
Szeli is sokszor hozza a könyvet, mert nem tudja egyedül lapozni... de én néha már eldugom... :oops: Ráadásul minden állat ugat, hiába mondok én bármit...! :lol:
Kirándulós kép nagyon meghitt! :)
Nagyon okos Lindus, hogy már ennyi mindent mond! :)

Szeli sokszor mintha direkt keresné a veszélyes helyzeteket (tiszta apja), és „már csak azért is megoldom” (tiszta anyja)! Mi lesz itt??? Most már felmászik a szg-es hintaszékre, ott hintáztatja magát, és persze veri a billentyűt, nyomkodja az egeret (most már mindkettőt kihúzom ilyenkor a gépből). Felmászik a fellépőre a mosdóhoz, kiveszi a fogkeféjét a tartóból, és mossa a fogát! :lol: Majd’ leesik, de akkor is felkapaszkodik! :shock:

Dettyk???

Irina! Mi sem tudunk úgy enni, hogy Szeli ne kérjen. De sokszor adja is vissza a szánkba, mert egyébként nem is éhes... :roll:

Móni: Sima csapvizet adok forralva, de ha lenne, aki felcipelné, ásványvizet adnék szerintem!

Anikó! Gratu az új lakás kulcsához! :)
Újságolvasós kép csúúúcs! :)

Kolbi! Tényleg szükségük van a társaságra. Eleinte Szeli olyan féltékeny volt, mikor a barátnőm kislányát (Dóri 7 hós) felvettem, teljesen kiakadt. Most már megszokta, csodálkoztam is a múltkor, egy másik kisbabát megfogtam, és végre nem akadt ki rajta! :) Persze ők még játszani annyira nem tudnak együtt, de ha már Dóri is mászni fog... :D
Szeli is unja a tejpépet, látom rajta, de a kakaó meg csak az én kanalamból ízlik... :roll:
Nem tudom még, mi lesz a megoldás, egyelőre jóllakik a tejpéppel.

Ja! Apa fogát végre kihúzták! :) Annyira nem fájt neki, és nagyon megkönnyebbült. De egy hónapig fogacsi lesz, mindig kinevetem, mikor kivillan a foghiány! :lol: (Egyébként nekem is az összes fogam megvan, néhány tömve! :))

Vindolanda! A zsebkendőt ne is mondd, Szeli is mindig apróra tépkedi... :shock:

Ezt most elküldöm...
Bocsánat, de nem emelek ki, az is idő... ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Tkoszegi: voltam szerdán Hartman dokinál. Rendes volt mint mindig. És, hogy még arra is emlékszik, hogy hogy szültünk?Vagy előtte utánanéz? Nekem furi de jól esik, hogy tudja mindig, hogy ki is vagyok.Nagyon kevés dokiról mondható el!

Nem leszek elvileg 3 napig. Lemegyünk Halasra de lehet onnan benézek.

Találka: nekünk is a hétvége jó mert én sem tudok apa nélkül mozogni. Mi.3-fél 4- ig alszunk ebéd után.És ha lehet vasárnap mert szombatokat még nem tudni apa dolgozza-e. Vagy csak 4 után jó mikor végzett.

KépKép
anikoh

Fejfájás: Nekem tegnap volt, szerintem front. Mehettem volna tornázni, de képtelen voltam elindulni... :( Persze most már bánom...

Ma nem kell főznöm, mert tegnap jó sok lett! :)

Sense! Teljesen érthető a begolyózás! Tényleg kár, hogy nem tudsz sportolni most! :( Próbálj meg néha elmenni valahova Boti nélkül, akár barátnővel csavarogni, vásárolni, nekem sokat segít mindig!!!
Cukortehelés: szuper! :)

Én is kezdtem depi lenni, de én munka helyett inkább a tornát-szaunát választottam! És rengeteget számít, hogy Szeli vasárnaponként reggeltől délutánig Anyunál van! :) Ilyenkor vagy csavargok, vagy tornázok, vagy takarítok. És így legalább érzem, hogy mennyire szeret, mert úgy szalad hozzám, mikor megyek érte! És Anyuval is imádják egymást! :)

És a barátnőkkel találkozás nagyon fontos! Nekem van egy nagyon jó barátnőm, akivel hetente 1-2x talizunk + e-mail-ek egész nap! :) Rajta kívül is szoktam 1-2 csajjal találkozni, jót dumálni, egyszerűen muszáj!!!

Apa is néha ki van akadva, hogy itt ülök a gépnél, mikor Szeli alszik, ahelyett, hogy vele beszélgetnék (persze csak akkor akar beszélgetni, amikor ideülök). De NEKEM ERRE SZÜKSÉGEM VAN, ÉS KÉSZ! ;) (Mármint a barátnőimmel e-mail-ezni, és babanetezni!)

Irina! Szelit is csak azóta érdekelik a könyvek, mióta biztosan jár! :)

Enyém gyerek magában játszós (tudom, mázlim van :oops:), de ha túl sokat ténykedek a háztartással, az már nem tetszik neki.
És egy áldás, hogy már tud járni. Ha unatkozik (vagy én :?), lemegyünk sétálni, ott nézi a galambokat, kavicsokat szed, tök jól elvan! Ha elfáradt, mutatja, hogy be akar ülni a babakocsiba, és úgy megyünk tovább! :)

ennyi volt. felébredt... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

Jelenleg Kunfehértón vagyunk. Viranka :wink:

Mióta témába jött ez az otthon lévős dolog annyira örülök hogy nem csak én gondolkodom igy de mivel én is dolgozok otthon igy néha kikapcsolásnak számít nekem is.

Tali: Nekünk a nov.8-án kivül mindegyik időpont jó :)

Szavazás: Blogra szavazok én is :)

Petra már jobban van szerencsére és elég jól alszik éjjel is egyszer kelt.Remélem nem kiabáltam el :roll:

A talis képek fantasztikusak csak kár hogy Mesinél kicsi Gegi lemaradt a képről :D

Jelenleg ennyire futotta most tőlem.. :arrow:

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok,

ma pihi napot tarthatok, mert tegnap sikerült megfőzni, összepakolni, takaritani. Képzeljétek csináltam szabolcsi töltött káposztát, még soha nem szántam rá magam, mert azt hittem valami bonyolult dolog, de hát nem, ment elég gyorsan és ahogyan apa ette :D na érdemes volt megcsinálni.

Az éjszakánk valami hihetetlenül rossz volt:-( többször ébredt, majd 4kor úgy gondolta nem kell már aludni :shock: Szóval kicsit fáradt vagyok. Kijött még egy rágó, miközben a szemfogakat várom. 12 fogunk van már, ha igy folytatja 1.5 évesen mind meglesz.

Még jövök

:arrow:

Heni
KépKép
heni81

Lettem aludni a kis drágát.

Mesi a képekről én is hiányolom a kis Gegit :wink: Zsozsó tiszta anyukája, még a mimikája is.Ő már egy tündéri nagylány! Mázlista vagy ami a mamát és apát illeti.

Regi én is próbálom egyre több önállóságra nevelni Péterkét, sokszor csinálom a dolgom mellette és mondom, hogy most anya elfoglalt, jáccál szépen. El is van ő, csak sajna rövidke időkre tudja magát lekötni.

Vildolanda reggel eszembe jutottál, milyen érdekes, hogy te voltál reggel az első gondolatom, és rájööttem, hogy nem is tudom hogy nézel ki :cry: tessék képet feletenni magadról. ( egyébként azzal kapcsolatba jutottál az eszembe, hogy mig reggeli dolgaidat csinálod, Rugó vár a kiságyban. Úgy lezuhiztam volna reggel, de ez nálunk képtelenség :evil: )

Heni
KépKép
heni81

Mennyire érezni, hogy mindenki hosszúhvgézik, meg otthon van apa:-) de azért irtajatok csajok! nincs mit olvasni!

Mi most jöttünk meg a sétából, annyira élveztük mindketten a jó levegőt, hogy Péterke még azt is elfelejtette, hogy álmos volt 2 körül, de most békésen alszik:-)

Heni
KépKép
heni81

Vagyunk mi is...

Bejártunk három bevásárlóközpontot :shock: És Rugónak semmi baja nem lett.
Meleg rucikat kerestünk.

Persze Rugó ma még nem aludt :shock:

Most fél kézzel írok :?

Heni, ez kedves :oops: Én vagyok az első gondolatod 8) Soha nem vagyok magammal elégedett, de nézhetek majd képet.

Majd jövök, ha nyugi lesz...
V.

Kép
vindolanda

Ja, éjszakázók ..... lehet, front volt :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?