A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Az utolsó képeket nemrég készítettem, nálunk ez volt délutáni alvás helyett. :roll: :D :D :D

Kép
ikoka7

Bond: talán a köleskása az pehely, a köles meg köles / :lol: /, és azért adható később..... :roll: :D De ezt csak én gondolom... :D

Boo: sajnálom a kukidolgot :( De talán megússza Zsiri a műtétet :)

Marietta: jajjj.... nagyon :D Volt nálunk apukám, akkor azért nem tudtam jönni, mert ugye "vendéglátó" voltam :D Aztán meg Kata már mászik ezerrel mindenfelé, leginkább oda, ahova nem kéne, úgyhogy amikor nem alszik, akkor utána rohangálok.... És most már egyre kevesebbet alszik... :lol:
Egyébként már megvan az első komolyabb sérülése is Katának: apukám ügyelt rá, amikor én kimentem a konyhába reggelizni. Kettőt haraptam a szendvicsből, amikor hallom: pufff, áááááááááá! Mondom, mi van? Apu egy pillanatra nézett rá a tévére, Kata ekkor lefejelte a dohányzóasztal alsó polcát: a nózija tövén még mindig látszik a piros csík :roll: :evil:
Domi nagyfiúról teszel képet? :D

Kép
agi125r

de gááááz el van állítódva a dátum a fényképezőgépemen :roll: :oops: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ikoka7

Sziasztok,

Röviden csak magunkról… bocsánat… :roll: :oops:

Voltunk 8 hós mérésen, kivételesen úgy kaptunk időpontot, hogy Míra betöltötte a 8. hónapját. :) 6800 g és 71 cm. Nem viszi túlzásba a gyarapodást, 100 g 4 hét alatt…pedig eszik egész üveggel )igaz ez csak egy hete van így) gyümölcsöt és főzeléket, tejpépet na meg szopizik is...nem tudom, hogy mennyit...

Nálunk is volt háznál egy Dévényes hölgy. Nem talált semmilyen problémát, viszont szerinte megmaradt az enyhe jobbossága Mírának, amit az ortopédián az 1 hónapos vizsgálaton meg is állapítottak, de a 4 hós kontrollon már nem látta a doktor bácsi. :( Most már Míra is kutyázik és kúszik, a kezei talán kicsit gyengék, de kaptunk rá pár tornagyakorlatot és 1 hónap múlva ismét megnézik.

Egyre többet van már fent nappal, sokat magyaráz, kiabál. :) Éjjel meg rendes kislányhoz illően alszik. :)

Bond,
Jól nézhettél ki a DM pénztárnál…de már én is jártam így, és nem igazán érdekelt, hogy mit szólhat a mögöttem álló… Akkor azért most már tudod, hogy 190 g az üveges bébikaják többsége. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2010.03.04 21:32-kor.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Ikoka!

Mi is húzogatjuk, és pont úgy állunk, mint Ronmay-ék :wink: . Nálunk apa csinálja, mert vele fürdik, és olyankor szokta neki. Én amúgy is elfinomkodom, ő meg jobban ért ehhez, nem is fáj soha a gyereknek :D .

Hédi és ZSombi nagyon édes :lol: . Botond nem aludt eddig, és be volt pörögve, mint állat: sikongat, kacarászik, ugrál, nem lehet lelőni :lol: . Talán most elaludt, menézem. Alszik, juhuuu :lol: . Akkor én meg iszom egy kávét :lol: .Apával azt beszéltük, hogy biztos olyan, mint mi: napenergiával működik :D . Ezesetben fasza kis nyárnak nézünk elébe :twisted: :lol: .

Holnap megyünk a nagyszüleimhez :D . Papikámat hazaengedték ma a rehabról, és holnap meglepjük őket :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lányok, ti hányszor szoptattok még? (néhanyatokról tudom, de sokakról nem). Én 3* (reggeli, ebéd, vacsora), de pár napja Botond nem nagyon akarja a délit. Annyira elemében van, hogy csak bohóckodik, és nem eszik rendesen. Mondjuk előtte nagyjából jól is lakik, neki meg a cici már csak kaja, bújástól simán megvígasztalódik.
Szóval a kérdés: Leálljak a déli szopival, ha úgy látom, hogy már nem igényli, vagy "erőltessem" szerintetek :roll: ?

És mennyi tejetek van még? Mert nekem már csak nasinak elég (40-80 mili).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kép felfedező körúton...
Vendég

Ikoka

Zsombi fején pontosan olyan dudorka van mint Lócién! És ugyanolyan kopott ott a haja :)

Dodi

Lóci nagyrészt még anyatejen él és hízik :)
Délelőtt pici gyümölcs, délben 90 ml főzi este 90-100 ml tejpép de ez sokszor elmarad mert dugig van.
Vendég

Boo

Ez nagyon szarul hangzik :(:(:(:( Reménykedjünk,hogy begolyósodik a kölök.. Nagyon szurkolok!
Vendég

tike! :)

Képek: :D :D :D :D :D :D

ronmay! :)

Ha 90-en másztok, akkor is valaki olyan fényképez, aki szintén veletek mászik. :twisted: Hacsak nem helikopterről csinálja. De ez gondolom viszonylag kevéssé bevett megoldás. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Manó fütyije alatt is ilyen fehér cucc gyűlt össze, de házilag nem tudtuk annyira hátra húzni, hogy kitisztítsuk. :roll: :oops: :? :? De a doki néni lerendezte. :x

marietta1982! :)

Tök csúcs, hogy Domi ennyire lepipál minden gubancot! :D :D :D :D Tuti jól reagál majd a tejre is. :wink: :)

kicsidodi! :)

11:00 :arrow: 80-100 ml gyümölcs
14:00 :arrow: 110-120 ml-s husis főzelék. (Ritka a hús nélküli) A maradékot vagy a következő kajánál vagy másnap ebédre kapja meg.
17:00 :arrow: általában a délelőtti gyümölcs maradéka, tehát 90-110 ml. Hol magában, hol ezzel- azzal felturbózva. (Más gyümölcs, banán, Sinlac, stb)
20:00 :arrow: ha esetleg ne adj' Isten még mindig maradt volna a gyümiből, akkor "mostmáeddmeg! :twisted: :twisted: " :lol: :lol: :lol: , vagy banán (simán benyom egy egészet), vagy egy jó adag tápi. Szóval, mindenképpen valami laktató. (A mennyiségét nem mérem, de bőkezű vagyok. Ha marad belőle, akkor másnap reggel összecsapom a reggeli gyümölccsel)
Mindegyik után jön még szopi.
23:00 :arrow: csak szopi
Hajnal 4 körül megint jelentkezik, és 06:00 - 06:30 körül szintén. Ezek is csak szopik.
A következőket meg lásd feljebb. Minden játszik mindennel.
Ettől többet momentán tényleg nem tudok belediktálni. :roll: :oops: :? Ismerhetsz: amikor elkezd tiltakozni, akkor nem hagyom magam egyből leszerelni. :twisted: :twisted: :roll: :roll: :oops: :oops: De amikor már kezd átmenni abba a fázisba, hogy annyira kitekeri magát, hogy az etetőszék mindjárt a hátán fog kikötni, és úgy fog kinézni, mint egy teknősbéka, akkor azért már nem adok többet. :?
Meg most már ő is tudja, hogy mihez tartsa magát. :twisted: :twisted: :roll: :oops: :oops: 8) 8) :lol: :lol:

"Na jó van, monom, anyádat: fogtam egy új szatyrot, beledobáltam papírzsepit, és megcsomóztam. Imáááádta . Szabadalmaztatnom kéne . "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Meglesznek azok a tojcik, elvégre jön a húsvét "
Hülye! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Papád: húú, de jó kis meglepi lesztek neki. :)

Szopi: ha szeretne adjad, ha nem szeretné ne adjad. :wink:

ikoka7! :)

Nektek is: :D :D :D :D :D :D

agi125r! :)

Nyugodj meg, ez a baleset csak smafu! :wink: Manó az ágy széléről (kb. combközép magasságból) esett le fejre, és pont a földön heverő hajráfomra, ami úgy néz ki, mint a spirálfüzet rugója.
Hát, nem tudom, hogy mi volt a nagyobb az üvöltés, vagy a feje sajátos kinézete. Kb. 2 hétig gyönyörű puklijai voltak, pedig azonnal lenyomtuk egy kis mirelit borsóval. :roll: :lol: :lol: Le is van fényképezve, megpróbálok neked képet keresni róla.
(De még erre is rá lehet fogni a mindennapos jelzőt. Viszont egy vele egyidős kislányra kb. 1 éve - ne kérdezzétek, hogy hogyan mert nem tudom - egy tévé(!!!) eset rá. Koponya alapi törés, meg minden, de szerencsére megúszta maradandó következmények nélkül. :) )

merion! :)

Hajrá Mírának! :wink: Körbe röhögjük mi ezeket a dokikat, meg lásd! :twisted: :twisted: :lol: :lol:

sillia! :)

Lóci egyre inkább Apa. :D

Kép
Kép
200907?

Ma voltam a reumatológián. Jövő hét péntektől gyógytornára fogok járni hetente egyszer, összesen 8 alkalommal.

Kép
Kép
200907?

Bond,

Mi csak a védőnőnél járunk méréskor. Most, hogy látta apukát is :!: :!: :!: , már nem csodálkozik Míra alkatán, és most csak annyit mondott, hogy legalább gyarapodott... :)

Hááát igen ebben a korban már a gyógytorna következik... :wink: Remélem, a 8 alkalom után újjászületsz és sokáig nem lesz ilyesmire szükséged! :lol:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Ígértem képeket :wink: .

Kézmustra fürcsi után
Kép

Kép Kép

Break :lol:
Kép

Profil és panasz - foggal 8)
Kép Kép

Indulás Kép

Szerintetek nem kezd rám hasonlítani :roll: ? De őszintén!

Kép

Petra + Kétfelé húznak :lol:
Kép Kép

Itt se túl nagy az érdeklődés :lol:
Kép

Aztn mégis finoman közeledik, végül becserkészi. ( A következő mozdulattal pedig bekapta Petra kezét, de az nem tudtam lekapni :lol: :lol: )
Kép Kép

Bocsi, most tényleg sok voltam :oops:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Boo:
A golycik miatt ne keseregj, minden rendben lesz. Tenyleg inkabb meg most legyetek tul rajta ,minthogy kesobb serdulo koraban legyen vele baja. Tudom, rossz meg bele gondolni is de biztos ugy csinaljak, hogy ne fajjon Neki. (ha egyaltalan szukseg lesz beavatkozasra)

Dodi:
Koszonom a tanacsot. Csak azert gondoltam, hogy adok Lottusnak egy kis vitamint, hogy hatha meghozza az etvagyat. Majd kiprobalom.

Sillia:
Loci mar nagyon ugyesen felfedezi a lakast es nagyon aranyos.
Hogy van Loci hangja? Ma nem kellett orvoshoz vinni ugye?
:lol:

Nyuszi:
Lili nagyon ugyes! Hurra! Hurra! Atfordulas :D :D

Bond:
Hugi tenyleg nem viszi tulzasba a gyarapodast, de ha egeszseges es boldog akkor ne sggodj ez miatt. Mano sem nagydarab es a Te etvagyadrol mar ne is beszeljunk. :roll: :lol: :lol:

Ronmay:
Te jooo eeeg, mekkora puttony :lol: :lol: :lol:
Amugy gyonyoru helyre mentek.

Tike:
Orulok, hogy Hedi mozgasa rendbe jott ilyen gyorsan. Nagyon ugyes es milyen kis edi a labaval a szajaban. :D

Ikoka:
Milyen nagy Zsombi :shock: :shock: :shock:

Keso este folyt kov...

Kép
Kép
bucus80

Dodi

Nekem is pont ugyanez van, hogy elhagyhattnám a déli szopit..de nem akarom. Ártani nem árt, és "van" is. Pont ma mértem le 150-et szívott délben. Ha más miatt, akkor a folyadék miatt.
Cuki kis sérója van a fiadnak! :wink: Hogy bebarnult a szeme!
Nem raknál fel képet amin még kék volt?Csak úgy.. :wink: :lol:

Bond

Aki fényképez az a standból figyel, biztosít és kattogtat egyet kettőt, aki mondjuk nem biztosít...vhogy így.

KépKép

KépKép
ronmay

Sillia!

hú, akkor neked még van tejed dögivel :shock: . Nem csodálom Lóci cicifüggő :wink: :lol: .
Először én is azt hittem Zsombira, hogy Lóci a puklika miatt :lol: .

Bond!

Ez így tök jó, mrt 7 étkezés :lol: . az adagok kicsik, de tejcsivel fasza :wink: . Bár azért jó lenne tudni, hogy 20 milit, vagy 120-at eszik-e :roll: . Te hogy érzed kb?

Ronmay!

De nekem ráadásul tejem se nagyon van már :? . Vagyis délben nincs, mert mivel egy ideje nem szívja ki rendesen, ezért már nem termelődik. Reggel és este még van (ma lemérem), de a déli csak 20-40 mili :? . Ennyiért kár levetkőznöm, nem :roll: :lol: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ronmay!

Tessék :lol:
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Bond: ok, ezt értem, csak azt nem, hogy minek agyal rajt annyit, ha egyszer rendben van a gyerek.

Dodi: Nálunk van egy reggeli csak szopi, aztán f11 körül gyümi, abból pont tegnap mértem, kb 160 ml-t eszik meg, utána még 2-3 perc szopi. 1-körül főzelék: 220-300 ml közötti mennyiségek fogynak el.
negyed 4-fél4 körül egy szopi, általában ez sem tart tovább 6-8 percnél.
Fél 6-kor vacsi: 180-210 ml közötti főzelék v. kása... gyakran nálunk is keverék, mint Bondnál.
Aztán fürdés után csak szopi.... mindkét cicit laposra.

Jó ideig szoptattam még a főzelékek után is, aztán Virág nem kérte. Olyankor (meg néhányszor étkezések között) megkínálom forralt, visszahűtött vízzel, édesköményteával.
A szopi mennyiségeit nem tudom megmondani, a gyümi utáni épp csak néhány korty lehet, meg az uzsis is elég kevés. Viszont a másik kettő még kiadós lehet, mert elég sokáig bírja velük.

Nekem ez az utolsó betegség tett be, akkor nagyon visszaesett a tej mennyisége (addig fejtem is minden este).
Igazából nem panaszkodom, mert Nócimat alig szoptattam, és csak az volt a vágyam, hogy legalább 3-4 hónapig tudjam Vicát szoptatni. Ezt már túlteljesítettem.
Viszont a gondom az, hogy nem tudom akkor mi lesz, ha nem lesz neki elég a tejcim. 2 dolog miatt.
1. 2-szer próbáltam neki adni tejpépet, mindkétszer egész este hányt. Ezért nem hiszem, hogy a sima tápszer jó lenne, vszínű HA-sat kéne iratni. (védőnő jav.)
2. Virág össz-vissz 2-szer ivott cumisüvegből (szeptemberben, mikor Nóci kórházban volt), azóta volt már, hogy próbáltam neki adni, de hányingere van tőle :shock:
Viszont el sem tudom képzelni, hogy pohárból itatom tápszerrel.

Nem volt sok különben a kép, nagyon csípem az ilyen dögös kispasikat. (Azért kíváncsi lennék, mit gondolnak egy náluk kisebb babáról: .....mi van te kis pisis.... :roll: :lol:)
Lóci képei is jók, Hédi és Mira is egy kis tündérke, Zsombi is aranyos. :)

Kép
Kép]
hendegabi

Boo

Sajnálom Zsiri golyóügyét, elhisezm mennyire el vagy keseredve. Szegénykém :( .

Kedden voltunk mi is tanácsadáson, ahol megmérték Odit, 6920 gramm,, megkérdezte az ottani védőnő, hogy mindig ilyen óvatosan hízik Odett :? :roll: . Pedig nagyon örültem , hogy ebben a hónapban már majdnem 300 grammot hízott Odett, és még nincs nyolcadika. November óta havi 150 grammokat hízott. Viszont 70 cm magas, ami nem kicsi szerintem.
Ezért az ottani védőnő látni akar minket egy hónap múlva is.
Tényleg nagyon fenn vannak akadva ezen a hízás dolgon.
A körzeti védőnőm olyan normális, nem paráztat be fölöslegesen, Odi alig hízására is csak annyit mondott, hogy ő ilyen típus, ne aggódjak.
Én is leírom, mit mikor eszik , ez van már 3 hete, bevált. Hízik is , alszik is jól.

Reggel 8-kor szopi
fél 10 körül gyümölcs
12-13 körül ebéd szopi (ez már egyre jobban kimarad)+ főzelék
14 szopi a du-i lefekvés előtt
17 szopi (valamikor ez is elmarad már)
18 tejpép
20 szopi+lefejt tej

És már le sem merem írni, de 3 hét alatt csak egyszer evett hajnalban.kopp-kopp

Ma csak reggel, délben és az esti lefekvés előtt szopizott Odi.

Zsombi, Lóci, Míra, Hédi a képeken nagyon ügyesek, aranyosak.

Mi is köszönjük a képekre a dicséreteket.

Kép
Kép
orsi777

Hgabi!

Én pont ma olvastam, hogy azoknál a babáknál, akik nem fogadják el a tápszert, vagy a tejpépeket, ki lehet ezeket váltani sajttal, túróval, és husival. Ezekben van annyi fehérje, amennyire szükségük van. Allergia esetén nem tudom mi van :oops: .

Orsi!

Én nem szeretem, mikor ennyire firtatják, hogy egy gyerek mennyit hízik, pedig én aztán nagy szabálybuzi vagyoök :oops: :lol: . Ha egy babán látszik, hogy formás, husis, vidám baba, akkor tök mindegy! A lényeg, hogy gyarapodjon! A hullámzás normális! Odi édes kis husibaba, nem sovány, pont tökéletes :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Camay Vive Soleil tusfürdőt szeretnék venni. (sárga színű)
Nagyon imádom az illatát de már hónapok óta sehol nem lehet kapni. Dalmától karácsonyra kaptam egyet, de ő sem boltban vette hanem az egyik osztálytársnőjétől akik Pécsről hozták a cuccost.

Ha valamelyikőtök valahol látna ilyet szóljon, és rohanok az adott üzlettípusba
:)

Neten lehetne rendelni, de egy 450 Ft-os tusfürdőt nem fogok kiszállíttatni 1850Ft-ért :?
Vendég

Jelentem, idáig kerestem a fényképet Manó fejéről, de nem találom. :? Pedig szerintem kell lennie. :roll: Mindegy. Majd bele botlok egyszer...

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Kaja után mindig csak a bővebb hozamúból adok neki. Szerintem kb. 40-50 ml lehet. Sok biztos nem. A lefekvés előtti szopi megy két ciciből, és az éjjeli félómások pedig a nappal hanyagoltból.
(Az 5 kajálás úgy jött ki, hogy csak az éber állapotban történőket számoltam. :lol: :lol: :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.03.03 22:51-kor.

Kép
Kép
200907?

Petrának ma feldagadt a felső ajka, akkorát esett! :( :(
Fogalmunk nincs, hogy mi történt, mert én zuhanyoztam, ő meg Apával volt a nappaliban. Az apja pakolta el a játékokat, Petra meg a szőnyegen volt, és egyszer csak elkezdett ordítani.
Vagy négykézláb volt, vagy ült, vagy felállni próbált, amikor úgy pofára esett, hogy belül felrepedt a szája. Nem vérzett csak ici-picit, viszont kb. 1 perc alatt úgy feldagadt, mintha behúztak volna neki egyet.
Nagyon sírt szegénykém. Én meg vizesen kiugrottam a kádból, rohantam be a szobába, a frász jött rám.
A fürdésnél már nevetett, hamar elmúlt az ijedelem szerencsére! :D

Boo!
Sajnálom nagyon, én is el lennék keseredve, de túl lesztek rajta!

Bond!
Petra is hasonló mennyiségeket eszik. Most próbálok én is mindig egy-két kanállal többet adni, de Petra is tekereg és jajveszékel, mikor már nem bír többet enni.

Ízlett a sajt Petrának! Szóval akkor már adtok egy páran glutént is. Akkor én is ki fogom próbálni.

Kép
katy76

Sillia!
Képzeld, én is úgy jártam a Libero pelussal, mint Te! Van benne egy csomó hibás. A jobb oldali belső gumírozás hiányzik.
Én most el fogok nekik egyet küldeni, megírom, hogy mennyi ilyen hibás pelenka volt a csomagban (még nem néztem végig), és nagyon kíváncsi vagyok, hogy reagálnak-e. Illene.... :roll: :roll: :roll:

Kép
katy76

katy76! :)

Blokkal felszerelkezve mars vissza a boltba ahol vetted! :? És persze írd meg a levelet (ne felejtsd el beleírni az egyedi azonosító kódját sem) :twisted:

Kép
Kép
200907?

Csajok! ti méricskélitek a tápiknál, hogy mennyi porhoz mennyi vizet adtok? Én nem. :roll: Sűrű pépet csinálok, majdhogynem ragasztó jellegűt. :roll: :roll: Emlékezetem szerint nem ez van a dobozra írva a megfeleő arányok eredménye képpen. :roll:

Kép
Kép
200907?

Hello Lányok :)

Bocs a kéretlen belepoffért:

Tike!
Én a helyedben rögvest leengedném a kiságyat, már amikor forgolódnak, seperc alatt át tudnak vetődni, és nagy esés lesz a vége :? És látom Hédi már simán négykézlábazik, nagy akrobatamutatvány nem kéne, hogy kinn landoljon :?
Ezer bocs, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni :roll:

..és persze továbbra is írjatok jóóóó sokat!! :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sillia:
(azert cimzem neked, mert Rajtad kivul senkit nem erdekelt) :(
A tegnapi tali a magyar kismamaval nagyon jol sikerult. Szerencsere tok jo ido volt es tudtunk egy jo nagyot setalni es kozben be sem allt a szank. :D Mind a ketten orulunk, hogy igy egymasra talaltunk, mert Neki sincs tarsasaga. Holnap ujra talalkozunk, meghivott minket hozzajuk. Igy a lanykakat is ossze engedhetjuk. Kivancsi leszek, hogy mit kezdenek egymassal. Egyebkent az O lanya 2 hettel fiatalabb csak Lottusnal. Eddig ugy nez ki, hogy jol ki fogunk jonni egymassal. Remelem a gyerekek is es akkor tok jo baratsag is lehet belole. Raadasul az O parja is nagy motoros meg az en parom is, szoval meg Ok is ossze baratkozhatnanak, lenne kozos temajuk. :)

Dodi es Merion: Gyerkocok nagyon helyeskek.

Dodi:
Mi meg egy etkezest sem valtottunk ki sajnos. Orulok ha par kanallal sikerul Lottiba tuszkolnom a kajat. Ma peldaul 6 szep falat utan, mikor mar kezdtem azt hinni, hogy izlik Neki a fozelek szepen vissza fujta, berregte az egeszet. Kicsit se voltam ideges, aaa... :evil:
Mar akartam irni, hogy orulok, hogy papad jobban van. Biztos nagyon fog orulni Nektek, jo meglepi lesztek.

Ikoka:
Nem csak azt akartam irni, hogy milyen nagy Zsombi,hanem hogy mennyire ugyes es helyes kispasi is. Csak gyors el kellett rohannom. :oops:

Katy:
Jaj, a kis Draga. Biztos jol megijedt O is. Olyan gyorsan megtortenik a baj. De tutira el is felejtette mar.

Kepzeljetek! Ma reggel arra ebredtem, hogy Lottika nagyon magyaraz a kisagyban, ami nem ujdonsag, mert minden reggel ugy ebredek, hogy O magyaraz meg jatszik. De ma mikor kinyitottam a szemem, azt lattam, hogy a Dragam ul a kisagyban es a forgokajat rangatja. Ez azt jelenti, hogy hason fekvesbol tornazta fel magat ulesbe. :shock: :D :D
Ugyanezt delelott a szemem lattara is megismetelte a nappaliban, sot akkor a jatszofeszekben megkapaszkodva felnyomta magat allasba. Csak az volt a baj, hogy terpeszben volt a laba a j.feszek meg elkezdett elore csuszni es olyan ketsegbe esetten nezett ram, hogy most mi van? Aztan el kezdett nyoszorogni, ugyhogy szepen leultettem. Annyira buszke voltam ra meg a konnyem is kicsordult. :)

Hoztam 2 kepet, hogy hogy furdik a nagy kadban. :)

Kép Ugye milyen ugyesen kapaszkodok? :)
Kép Apa, nekem is van szakallam!

Kép
Kép
bucus80

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond: a tápszernél fontos, hogy pontos legyen az adagolás! Én három csajnak csinálom, de még késsel is lehúzom (persze nem azért, mert annyira pontosan akarom csinálni, hanem inkább spórolás szempontjából :) ) De azért is kell pontosan kimérni, mert ha túl sűrűre csinálod szorulása lehet, ha meg hígra, akkor hasmenése. Legalábbis nekem ezt mondták.
Én a pépnél nem szoktam pontosan méregetni. Főleg, hogy ha várok vele kicsit, akkor az egyik sűrűbb lesz, a másik meg hígabb. Úgyhogy saját magam adagolom.
amúgy még nem olvastam vissza teljesen, de a képeket nézegettem, nagyon cuki minden baba!!! Dodi, de hasonlítotok, bár szerintem van is valami közötök egymáshoz. :D

Kép
pagika

Bond:
[quote]( írta:A "kedvenc" kérdésem egy orvosi kórelőzmény felállításánál a családra vonatkozólag: "előfordult-e családban daganatos betegség, vagy szívbetegség?" Nem, wazze! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Tegye már fel a kezét, akinek nem fordult elő legalább az egyik... Twisted Evil Szeretik egy kalap alá venni őket. Confused )

Nem akarom feltenni a kezem, mert nem akarom elkiabálni, de amúgy feltehetném, szerencsére!

Na, gondolhatod, én hogy nézek ki, amikor elmegyek a DM-be!!?? Hát én tényleg felvásárolom a fél boltot. VAgyis mostanában már főzök inkább, mert amúgy kész vagyon.

Nati már le se akar feküdni, vag yül vagy áll. De még alváshoz se egyszerű...
Noémi egész nap sikítozik, de teli torokból. hÁt nem is tudom, melyik a jobb, a sírás, vag yez.
Na, megyek, mert mindjárt kaja.
amúgy én még csak kétszer adok nekik egy nap főzit vagy valamit. Reggeli hajnalban tápszer, tízórai tápszer, ebéd főzi mikor mennyi (200-250 körül, persze Nati kivétel, ő jó, ha 100-at benyom) Uzsonna adagra ugyanígy, vagy gyümi vagy pép, vagy valamit kotyvasztok. (babamüzli, köleskása, rizspehely, zabpehely gyümölcsökkel) vacsi tápszer és még 22-23 körül is tápszer. A tápszer adagok 7-esek (azaz, kb. 230 és ezt be is nyomják)
Na, már eszik a papírt a növényt, megyek. Basszus a növényeket is el kell innen vinni.

Kép
pagika

Dodi

Nagyon helyes kispasi Botond, és hasonlít Rád, mielőtt feltetted magadról a képet, már megállapítottam.

Bond

Mi tejpépet használunk, és én sem szoktam méricskézni, az állagát nézem én is, úgy adagolom a pépet.

Bucus

Érdekelt engem is a találka, de miért kérdeztem volna rá, ha már Sillia megtette azt :roll: .
Biztos jó barátság fog kötődni köztetek :P .
Hiába van itt a faluban sok kismama, jóban vagyunk,megy a jópofi meg minden , de mégis sokat voltam egyedül én is. Októberben megismerkedtem az utcánkban egy lánnyal, a kislánya 15 hónapos, és nagyon jóban vagyunk azóta, mindenben azonos a véleményünk, csomó minden ugyanúgy történt már meg az életünkben, hihetetlen sok közös van bennünk. Sőt Kecskeméten is egy utcában laktunk, de akkor még nem ismertük egymást.
Ha találkozunk be nem áll a szánk, skype-on egész nap írogatunk egymásnak. Lányaink is remélem jóban lesznek.

Lottika nagyon ügyes, hogy felült :P .

Kép
Kép
orsi777

[quote]T írta:ike!
Én a helyedben rögvest leengedném a kiságyat, már amikor forgolódnak, seperc alatt át tudnak vetődni, és nagy esés lesz a vége És látom Hédi már simán négykézlábazik, nagy akrobatamutatvány nem kéne, hogy kinn landoljon
Ezer bocs, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni

Leengedtük még aznap,hogy ezt bemutatta :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok!

Dodi! Én még megkínálom Lilit délben cicivel,de nem mindig kéri,attól függ mennyit eszik a főziből. De az esetek többségében már ő sem kéri :lol: Én most a délutáni szopin gondolkozom,hogy elhagyom,mert ha mondjuk elmegyek valahova nélküle,akkor mindig rohanok haza szoptatni. Szerintetek mit adjak neki? Tejpépet?
Nagypapa :lol: Biztos örülni fog nektek!!
Nagyon édes Botond és igen,szerintem hasonlít rád.

Boo! Nagyon sajnálom a golyszlikat,de drukkolok,hogy előkerüljenek maguktól :wink:

Ikoka! Zsombinak nagyon komoly ahogy ki van kopva a haja! :lol: Lilinek is hasonló,de neki hosszában kopott ki. erről jött rá kapásból a neurológus,hogy nem volt sokat hason a gyerek :oops:

Mi pont tegnap engedtük le a kiságyat,mert Lili állandóan az ágy szélébe kapaszkodik és apa sík ideg,hogy nehogy éjjel gondoljon egyet és álljon/térdeljen fel. :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Óccsó játék, avagy a petpalack legyőzése :D :D
Kép
Kép
Kép
Vendég

Tike!
Helyes :D És még egyszer bocs :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok! :)

Hugi még csak tápit kapott, pépet csak rövid ideig. Egyiknél sem szórakoztam: tettem, oszt jó van. :roll: :roll: :roll: Semmi baja nem lett tőle sosem (azzal együtt lehet, hogy nem ártana betartani a tápis útmutatót. :roll: :roll: )

loislane!

Tessék kevesebbet skubizni, és többet írni! :wink:

bucus80!

Tényleg tök jó lenne, ha sikerülne családilag össze boronálodnótok. :P

Tök jók a képek. :D Manó meglátta, ahogy Lotti kapaszkodik, és:
- A baba húzogatja a fiókat.
- Nem, ez nem fiók. (Még nem görgettem végig a képet) Hanem kapaszkodó egy kádban. (Mutatom neki)
- :shock: :shock: :shock: :shock:
Teljesen leesett az álla. :lol: :lol:

pagika!

Se nagyszülők, nagybácsik, nagynénik? :shock: :?: Hát, akkor ti tényleg kivételek vagytok. :roll: :o :D

orsi777!

Ennyi erővel maradhattattok volna Kecskeméten is. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

nyuszi81!

Szerintem mehet tejpépé, gyümölcs, papi. Minden, amit szívesen vesz, és befolyásolja a következő kajálást, illetve az alvást. :wink:

Kicsit túl sok volt mostanában a ManóígyManóúgyból :roll: :roll: :oops: :oops: , de ezt azért még elmesélem.
Esti együtt fürdenek a kádban az apjával. Bemegyek, hogy mi újság. Már befejezték a fürdést, már csak pancsolás van. Manó hanyatt fekszik az apja ölében, vigyorog, mint a tejbetök.
- Anya megfogja Manyóót! (Megfogom)
- :D :D :D Apa megfogja Manyóót! (Megfogja)
- :D :D :D Anya megfogja Manyóót! (Megfogom)
- Anya te most ne! Menjél be. Neked ott van most dolgod.
- :shock: :?: :lol: :lol: Menjek be?
- A te dolgod most ott van.
- :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dugultam. :oops: :oops: :oops:
-

Kép
Kép
200907?

[quote]b írta:ucus80!

Tényleg tök jó lenne, ha sikerülne családilag össze boronálodnótok. Razz

Tök jók a képek. Very Happy Manó meglátta, ahogy Lotti kapaszkodik, és:
- A baba húzogatja a fiókat.
- Nem, ez nem fiók. (Még nem görgettem végig a képet) Hanem kapaszkodó egy kádban. (Mutatom neki)
- Shocked Shocked Shocked Shocked
Teljesen leesett az álla. Laughing Laughing

Az enyém is. Tökre tetszik

Kép
Kép]
hendegabi

Mindjárt visszaolvasok, csak ezt el kell, hogy meséljem Nektek:

Rizspelyhet akarok már egy jó ideje venni a Petrának, de sehol nem kapok. Gondoltam, hogy elsétálok vele a Mediline-ba (aki nem ismeri: bio-nagyker), kb. 45percre van gyalog tőlünk.
Petrával egyébként ez egy necces próbálkozás, mert mióta jön-megy, azóta egy óránál többet nem szeret babakocsiban lenni.

Odaértünk, akarom kiváltani a kártyát (csak azzal lehet bemenni), erre mondja a biztonsági őr, hogy "Csókolom, babakocsit nem lehet bevinni!"
Én így néztem: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Mondom neki, mégis mit csináljak az alvó gyerekkel? Tegyem a megőrzőbe?

Mondja nekem, hogy szedjem szét a babakocsit és tegyem a bevásárlókocsiba a gyereket. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Gondoltam magamban, ez még nem sok gyereket látott, de annál még kevesebb babakocsit.
Aztán nagy nehezen rájöttem, hogy ő összekeveri a bébihordót meg a babakocsit.

Na mindegy, nagyon mérgesen kijöttem, majd visszamentem, mert nem hagyott nyugodni a dolog.
Megkérdeztem tőle, hogy ugyan már mondja meg nekem, hogy ha bevásárlókocsival be lehet menni, akkor babakocsival miért nem? 4 kereke van (na jó, Petránénak 8 :lol: ), és keskenyebb, mint egy bevásárlókocsi.
Ő makogott, nyilván nem tudott válaszolni, mondta, hogy ő csak tolmácsolja, hogy itt mi a szabály, majd az orrom alá dugott egy papírt.

A papír egy határozat volt. Valamikor egy másik kismama annyira kiakadt egy ilyen szitun, hogy feljelentést tett az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál. Szerintetek mit lett az eljárás vége? Elutasították a kérelmét.
Sajnos én a munkám miatt elég sokszor összekeveredek a Hatósággal és sajnos tapasztalatból tudom, hogy náluk a nemzetiség igen sokat számít.
Ha a kismama kisebbségi lett volna, a nyakamat rá, hogy ügyet csinálnak belőle. :evil:

Egyébként ezt találtam nagy felháborodásomban:[url]
http://homar.blog.hu/2009/12/08/kitilto ... centrumbol[/url]

Én komolyan mondom, hogy szégyenkezem, hogy ilyen dolgokat meg lehet csinálni ebben az országban. (külföldön nem hogy a babakocsit, de még a kutyát is be lehet vinni egy csomó áruházba)

Kép
katy76

Bond!
Gondolom nem lep meg: én kimérem a pépet is és a vizet is hozzá. :wink:

Bucus!
Örülök, hogy találtál magadnak valakit, akivel el tudsz beszélgetni!
Én el se tudom képzelni az életet a barátnőim nélkül. :wink:
(Bár mikor Olaszo-ban éltem, nem volt magyar barátnőm egy se, pedig ismertem magyar lányokat. Valahogy nem voltunk egy hullámhosszon. Viszont olyan olasz barátnőim voltak, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot, gyakran beszélünk telefonon. :wink: )

Lotti nagyon édes abban a nagy kádban!

Tike!
Hédi nagyon ügyes! :wink:

Dodi!
Jó lesz, ha elmondod a kisfiadnak, hogy ugyan Petra-Petra, de nem összetévesztendők!! Lehet barátkozni, de módjával! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Bucus

Dédmamámnak volt ilyen kádja :)
szakállas Lottika :lol: :lol: :lol: :lol:

Katy

nekem csak egy üres oldal nyílik meg a linknél...
Vendég

katy76! :)

Nem, nem leptél meg. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Biztos lehetne még itt harcolni a különböző jogokért, ha valaki képes kenne éveket, időt, energiát (médiát) szánni rá. :roll: :?
(A kutyának mondjuk nem örülnék. :roll: Max. a vakvezető kutyát engedném be. Nem mintha ők jelentenének (közel) ugyanannyi egészségügyi rizikót :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sillia!
Belinkelem újra, az előbb az [url] is becsúszott a linkbe, az volt a baj!

http://homar.blog.hu/2009/12/08/kitiltottak_a_babakocsis_anyakat_a_csaladias_biocentrumbol

Egyébként most írtam egy e-mailt a fogyasztóvédelemnek, nem hiszem, hogy bármi is fog történni, de én így jobban érzem magam.
Még az jutott eszembe, hogy vajon a kerekesszékeseket beengedik, vagy ők is hagyják kint a széküket, aztán oldják meg valahogy a bejutást?????

Bond!
Pelus blokkja már ki tudja, hol van? De ma olyan passzban vagyok, hogy mindjárt felhívom a pelenkán található telefonszámot, és nekik is jól beolvasok! :evil: :evil: :evil:

Kép
katy76

Liberósok 3-ig dolgoztak, nem veszik fel a telefont. :evil: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!! Nőgyógyász :lol: Nekem is azt mondta,amikor kiment a szülőszobából,hogy 1 év múlva jöhet a következő... Aha,mondtam,abból te nem eszel - egyelőre biztos nem :lol: Tényleg! Nekem is be kell jelentkeznem rákszűrésre :oops:

Katy! Ez nagyon durva! Apa ismeri ezt a céget,szállítanak nekik,hülye egy banda azt mondja,teljes para van a lopások miatt. De tudom,hogy ez nem magyarázat a problémára. Köcsögök!
Neharagudj,de én kimaradtam,te mivel is foglalkozol?

Bond! Látom Manó helyre tesz ám téged egy perc alatt :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?