A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

és végre képek az usziról, bár már egy hét eltelt és holnap újra megyünk :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

kösziköszi :lol: :lol:

nagytotál... hmmmmmmmm, fürdőruhásat nem publikálok, de most akkor elkezdek keresgélni ( Apa gépén garázdálkodok, mert ő megint :twisted: :twisted: :twisted: elment bulizni, nekem meg olyan kis sz@r gépem van, és baromi lassú, szóval bekattantam, és végre egy normális gép van előttem :lol: :lol: :lol: :lol: )

Ez a hét nekem is kimozdulósra alakult, vééééééégreeeeeee
kezdődött a hétfői pilates-el,
aztán kedden voltunk tornáztatni Nimródot,
szerdán délelőtt pedig... elmentem a Széchenyi fürdőbe :lol: :lol: :lol: :lol: úsztam, brűgöltem a meleg vízben és közben sütött a nap!!! :D :D :D :D :D úúúúúúúúgy, de úgy feltöltődtem!
Tegnap pedig megint lementünk a játszóházba, most a baba-mama mondókázást próbáltuk ki. Nimród végig kacagott, figyelt, magyarázott, nagyon élvezte ezt is, olyan jó volt látni! Jövő héten megint megyünk :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

rakok fel, de most már baromi ideges vagyok mert ezen a rohadékon sem indul a Picture Manager hogy tudjak kicsinyíteni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Úgyhogy fejek aztán szundi.
Jóccakát :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

na, végszóra:

Kép

Kép

(kb egy hónapja vágattam le, előtte kicsit hoszabb volt mint most a Tiéd)

KépKép

KépKép
kispocok13

Még1, Boo,

tegnap barátnős-csajos estén voltam, és magcsináltam a narancsos tiramisu-t! Sikere volt, köszi az 5letet :wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok !

Apa elment sétálni Zsombival, egyúttal hoznak nekem tejcit a tejeskávémhoz :wink: és alapanyagot az ebédhez. Gulyásleves lesz és palacsinta.Kértem, hogy hozzon mirelit meggyet, cseresznyét vagy barackot( bár én még ez utóbbit nem láttam mirelitbe ), mert ma szeretnék Zsombinak túrót adni gyümivel. Tavaly nyáron fagyaszthattam volna ilyeneket, de sajnos nem tettem.

Nyuszi : nem is írtam múltkor, hogy nagyon tetszik a kégli és Budaörs nekem a szívem csücske. Ott laknak kolléganőmék és amikor náluk vagyunk úúúgy szeretnék én is ott lakni. Hogy álltok az áralkuval ? Sikerült kialkudni már amit szeretnétek ? Drukk++++++

Dodi : Körülmetéléses kérdésben egyetértek és ahogyan az érveidet felsorakoztattad a NE mellett , az részben tetszett , részben meg szétröhögtem magam. A upc-s levél ugyanezt váltotta ki belőlem, csak , amikor olvastam aludt a Kicsikém és alig bírtam visszafojtani a nevetést. Aztán felolvastam Apának és akkor már hahotáztunk. Köszi. :wink: Nálunk maradt Botond játéka, remélem nem haragszik érte, de legközelebb visszajuttatjuk. Bár akkor már fogom tudni, hogy miért néz durcásan rám. :roll: :D :D :D

Sillia : igen , puklis fejű gyerekeink vannak, de olyan szééééééééééééépek, ugyeeeee??? Lóci annyira cuki , ahogy harcol a flakonnal. :D :D :D

Mindegyik baba tüneményesen szépségesen gyönyörűűűűséges. :!: :!: :!: :!: :!:

Hendegabi : jelmez nagyon jó !!! Sajnos én csak elméletileg vagyok kreatív, a kivitelezéshez nem vagyok elég ügyes. De majd én is sk. szeretnék ilyesmiket csinálni Kicsifiamnak.

Boo : ugye nem akarod már körülmetéltetni Zsirit ? :roll: Petesejt ügyben nem tudok nyilatkozni. Ha a nagyon jó barátnőm , akinek sajnos semmi úton-módon nem jött össze a bébike ( ez igaz) :cry: :cry: :cry: megkérne erre , akkor erősen elgondolkoznék. De nem hiszem, hogy erre valaha is sor kerülne az életben. Mindenesetre nem mondanék egyből nemet, biztosan elgondolkoznék, ugyanakkor egyetértek az előttem szólókkal.

Kép
ikoka7

Kispocok : nagyon jók a képek , szépek vagytok és boldogok . :wink: Én is szeretnék már elmenni fürdőbe, de még nem érzem magam ehhez szalonképesnek. Sajnos. :cry: :cry: :cry:

Bucus : érezd jól magad itthon és jelentkezz , ha tudsz.

Boo : Zsiri mindjárt akkora , mint Zsombi :?: :roll: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :roll:

Bond : úúúgy szeretem Manó dumáit, ebből sosem elég, úgyhogy mégmégmég. Dobj egy képet légyszi Hugiról, tegyél mellé valamit a méretarányok miatt, köszi. Már tök régen láttam. Hiányzik . :roll: :D

Kép
ikoka7

Többgyerekes Anyukák , illetve mindekihez fontos kérdés :

Amikor már egyáltalán nem szoptatunk, mekkora lesz a mellméret ? Mármint arra vagyok kíváncsi, hogy teljesen visszaáll az eredeti állapotra/méretre, vagy nem ? Mi a tapasztalat ? Szeretnék melltartókat venni , de lebeszéltem magam egyenlőre, mert: 1. már alig van tejcsi : tehát szoptatósat nem ,2.ha már egyáltalán nem lesz tejcsi , akkor régi méret vagy mostani : várjak ? meddig ?

Loislane : gyere gyakrabban !!!

Kép
ikoka7

Na a túró főpróbája megvolt . Meggyel és annak a savanyúságát ellensúlyozandó, fél banánnal kapta összeturmixolva. 20-22 dkg-ot evett belőle és bár eleinte volt szájhúzás, de mondtam, hogy ez van ezt kell szeretni és , hogy ez nagyon finom. Megértette. :wink:

Kép
ikoka7

Ikoka!
Édes vagy, köszönöm szépen :)
Tudom ám kiről beszélsz :wink: (a barátnőről, aki vár a babára rég), én tudtám ám réges-rég hogy ti barátok vagytok, én is nagyon szeretem Őt :) Azért is szoktalak téged külön figyelmességgel olvasni :wink:

Mellméret, én úgy tudom, hogy kb. a szoptatás után egy évvel épül vissza a zsírszövet a mellbe, addig nem érdemes korrekcióba sem fogni, már ha valaki ilyesmin törné a buksiját :roll: De A méret ált. visszaáll, de a forma (genetikai adottságoktól függően), na az már más tészta :?

Kispocok!
Nagyon tetszik a hajad, színe is nagyon szép :)

Na el is dugulok...micsoda szómenésem lett hirtelen :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2010.03.06 09:29-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

:roll: jól elírkálgatok itt magamban. :cry: Pedig már túl vagyunk a reggelin ( sajtos tojásrántotta) és visszaültem a tejeskávémmal, gondoltam megiszom Veletek.

Kép
ikoka7

Lois : tudom, hogy tudod :wink: :D , én is sokat hallottam már Rólad/rólatok. Közös ismerősünknek nagyon sokáig és sokat szurkoltam, hogy összejöjjön a Manóproject. De sajnos már feladta. Pedig nagyon sok mindent, talán mindent megtett , azért, hogy sikerüljön. Imádja a gyerekeket, Zsombit is mindig úúúgy megszeretgeti. Olyan sok szeretet van benne.

Mellméret ügyileg köszönöm a gyors választ.Nem hiszem , hogy valaha is rá tudnám venni magam egy korrekcióra vagy akár egy hasplasztikára. Inkább reménykedek, hogy szebb lesz, bár szerencsésnek mondhatom magam , mert annak ellenére, hogy gigamegabrutálnagy hasam volt, csak a köldökömnél van 1-2 vízszintes repedés, de inkább olyan, mintha ráncos lenne.

kár, hogy visszamegy a cickó, nem bánnám, ha ekkora maradna, bár így sem nagy, de nagyobb, mint volt.

Kép
ikoka7

Eszembe jutott valami, amit már tök régen akarok írni. Valamelyik nap szó is volt erről Sillia és még valaki között.

Kenyérhéj, kiflicsücsök, stb. a gyerek kezébe, mert amúgy is tanulnia kell az önálló étkezést.na én ettől teljesen kész vagyok, mert láttam már ilyet és olyankor az egész gyerek csupa ételmaradék, plusz a z etetőszék, a ruhája és minden , ami körülveszi. De tudom, hogy meg kell tanulnia, csak én még egy kicsit halogatom ezt, mit szóltok hozzá ?

Kép
ikoka7

Sziasztok! :)

Manónak nagyon sokáig nem voltak ilyen törekvései, így vele nem volt gond. :D Hugi néha bepróbálkozik, hogy ő akarja megfogni a kanalat, de egyedül nem engedem. Inkább ketten fogjuk, és toljuk a szájába, és megdícsérem, hogy: "jaaaaaaaaaaajjjjjjj, te már egyedül eszel? Nahhhááááááááttttttttttt!!!!!!! :shock: :shock: " :D :D :D :D :D
Ezt általában akkor csinálja, amikor már nem a túlélésere hajt, és már kezdi unni a kajálást.
Szokták javasolni, hogy a gyerek is kapjon valamit a kezébe, és akkor az milyen jó. Őszintén szólva, engem a halálba lehet kergetni vele. :roll: :roll: :oops: :oops: Nem szeretem, mert így nem tudom normálisan etetni, ezért minden csupa dzsuva lesz (lenne :twisted: ), illetve van egy olyan heppem, hogy evés közben két dologgal foglalkozunk: az evéssel, és az evőeszközökkel. Játékkal nem. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Nyugiban tudunk szépen enni szerencsére, és én ennek nnnnnnnaaaaaaagyonnnnnnn örülök. :P :P :P

Mellméret beáll a régire, de a formáját illetően tuti nem lesz jobb, mint az eredeti. :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Lois,
köszi :lol: a színe saját, a formája a fodrászom érdeme :D :D

Bond,
úszik ma Hugi? Csak hogy skubizzak-e (bár már neked könnyebb dolgod lesz)

KépKép

KépKép
kispocok13

kispocok13! :)

Hogy úszni fog- azt nem tudom, de ott leszünk. :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo :)
körülmetélés:
Unokatestvérem két fia körül van és nem zsidók. Ő azt mondta, higénikusabb meg ez meg az...Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. :roll: Én a természetesség hive vagyok, a kutyám farkát és fülét sem csonkítanám azért mert úgy szebb..de aszem ezt most már be is tiltották.. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.25 07:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Boo! Úgy látom,mindenki negatív véleménnyel van a körülmetélést illetően :lol: ,szóval vesd el a gondolatot :lol: :lol:
Napszemcsi: jól néz ki,hol vetted? Idén már én is veszek újat,mert tavaly előtti ami van és már nem tetszik annyira. Láttam nagyon szépeket,a legjobban egy Versace és egy Chanel tetszik :oops:
Ikea: jó vásárlást,mi holnap a kika-ba megyünk :lol:

Kispocok! Nagyon szép család vagytok,tök jók a képek!
Fürdőzés és pilates juhu-juhu!! Hétfpn ha minden jól megy és nem alszik éppen Lili,akkor mi is megyünk a baba-mama tornára,alig várom,hogy mit fog hozzá szólni.

Lakás: meg tudtunk egyezni,úgyhogy ha minden jól megy,akkor májusban költözünk is. Annyira várom már. Innentől már nagyon izgi lesz,jövünk-megyünk,ötleteket lesünk el a Kika-ból.Ikea-ból,de nem ott vesszük meg,hanem csináltatunk mindent :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Egy kupac lány :D :D :D

Kép

Felállási kísérlet:

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Ja! Úgy tűnik,át kell reformálnom Lili kajálását,mert ugyebár 10-kor eszik gyümit,ami nem annyira jó,mert mostanában nem hajlandó utána enni főzeléket ebdédre,csak max.5-6 kanállal :cry: ,pedig már próbáltam kihúzni 2-ig is,de akkor sem. Szóval lehet,hogy délelőtt megint szopi lesz és délután kap tejpépet gyümivel :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hát ezt nem hiszem el, hogy sehol senki ... :roll: :?: :cry: :? :twisted: :twisted: :twisted:

Nyuszi : kajamegreformálás :hajrá, én is folyton variálok :D :roll: lakásvásárlás : hurrrrrááááá.

Hatalmasat sétáltunk. Szépen sütött a nap, de azért nincs meleg. elbattyogtunk az euronics-ba is, szerettem volna porszívót venni, olyat, amit nem kell összeszerelgetni, kézi porszívó. Ismeritek ? tapasztalat esetleg ? azért szeretném , mert ami van az böhöm nagy és gáz minden nap összerakni. ezt meg beállítanám a sarokba és naponta 2* is előrántanám. Hallod ezt Kati ? :D A boltos sztoridtól felment a vérnyomásom rendesen. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ikoka7

hendegabi : lányok ééédesek. Felállási kísérlet :shock: :shock: :shock:

Kép
ikoka7

Úgy látszik, mégiscsak van új a Nap alatt :shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :

http://www.zarandok.hu/?m_id=45&m_op=view&id=6584&sessid=

Kép
Kép
200907?

Ma este az M2-ön 21:20-kor: Illatszertár. Aranyos kis darab :wink: :) .
Bond ajánlásával. 8)

Kép
Kép
200907?

Bond: Koreaiak: megdöbbentő, és nagyon, nagyon elkeserítő... :cry: :cry: :cry: :cry:
Ezek után egy szavam sem lesz anyámra.

Ikoka: köszi . :D

ÉÉÉÉÉÉÉÉééés végre 6 hét után odaértem a fodrászhoz. :D :D :D
A hajam már jó, már csak az alatta lévő részt kell kicserélni.... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép]
hendegabi

Nyuszi,
lakás hurrá hurrá hurrá!!!!!
Baba-mama torna beszámolót várjuk ám! (velünk szemben van egy jógastúdió, de baba-mama jóga sajna csak áprilistól indul majd... Így marad egyenlőre a mondókázás és a pancsizás hetente; ez még azért talán nem sok neki - viszont látom, mennyire élvezi a társaságot...)
(napszemüvegben hasonló az izlésünk :oops:)

Hendegabi,
felállás-próba :shock: :shock:
mi még a térdeléspróbánál tartunk...

Boo,
hurrá, kicsiny csapatunk megmentette Zsirikukit :P
haj: vágasd le, ha gáz, úgyis megnő...

Pancsi remek volt, bár kicsit rámordultam Apára az elején (tökre nem azt csinálta a vízbenetelnél amit kellett volna, hanem renitenskedett :twisted: meg utána sem figyelt a Tannénire, hanem örömködött a fiával, ami jó, csak utána pillog körbe hogy akkormostmivan...)

Bond,
Hugi nagyon édes élőben is :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Hendegabi,
képet kérünk a hajszerkezetről!

Na, elhúzok sajtostekercset sütni!

KépKép

KépKép
kispocok13

Koreaiak...
Jesszus, én szanaszét verném azokat akik egy gyereket bántalmaznak, vernek!!!!!!!! Meg hogy valaki ennyire minusz EQval es IQval rendelkezzen... Komolyan kivégezném őket!

KépKép

KépKép
kispocok13

Ma este is pangás van :cry: :cry: :cry: (pedig már kész is a sajtoscucc, gondoltam lazítok veletek kicsit... De így kénytelen vagyok fagyizni egyet Apával!

KépKép

KépKép
kispocok13

Fagyizni apával? JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ világ!!!!!!!

Velem meg parasztpizzát süttettek.
Én is ettem kicsit. Ennyit a fogyimról. :oops:

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

Csak csajok: :D :D :D :D

nyuszi81! :)

Hajrá kecó! 8) :D :D Bútor csináltatás: tuti megoldás. :wink:

Úgy vettem észre, hogy mindannyian élveztétek az uszit. :D Legyél egy picit bátrabb. :wink:

Hugi ma is majdnem azt játszotta el, amit a múlt héten. :? Ha szemben volt velem, akkor azt csak úgy komálta, hogy magamhoz öleltem. Ha csak simán fogtam, akkor felvette a rémült arckifejezést, begörbült "C"-be, és ökölbe szorította kezét-lábát. Hiába bohóckodtam, csikiztem, ahol szereti, konkrétan rám sem nézett, fel sem emelte a tekintetét a vízről. :shock: :? :? :( :( :(
Hajlamos lennék azt gondolni, hogy valamiért nagyon fél tőle, de ugyanakkor ha nekem háttal volt, akkor semmi baja nem volt. :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: (Most kéretik nem bevetni az olcsó poénokat. :roll: :roll: :? :? ) És a merülés sem okoz gondot. (Max. az anyjának. :roll: :roll: :oops: :oops: )
Az első két alkalom apátiában telt. Utána kimaradt egy hét. Ez a két alkalom meg ilyen volt. Csak tudnám, hogy miért nincs baja nekem háttal, amikor szemből muszáj magamhoz ölelnem, mert különben fél. Nemhogy feldobni nem lehet, de még jelképesen megemelni sem engedte magát. De itton feldobhatom, még szereti is. Na, erre varrjon valaki gombot.
:roll: :?:
(Még az előző és a következő csoportot is nézegettük kicsit, hogy barátkozzon a hangulattal, a hellyel. Azzal sincs baja)

Ha nem látom őket, akkor is meg tudom különböztetni a gyerekeimet. Mindegyiknek másképpen marha büdös a sz@ros pelusa. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Bond!

DM :shock: :D ! Pedig én azt hittem az Auchan olcsóbb, de ezek szerint nem, mert ott 400 :shock: . Köszi az infót, mostantól a DM-ben veszem majd :wink: .

Kispocok!

NAgyon szépek vagytok :D ! Nimród kifejezetten szép kisfiú,és nagyon büszke lehet az anyucijára :wink: :D

Ikoka!

Örülök, ha vidám perceket okozok, ez a cél :wink: :D .
A játékot majd legközelebb visszahozzátok, nem gond! Megbeszéltem Botonddal, azt üzeni, szívesen adta kölcsön, játszon csak vele Zsombi nyugodtan :wink: :lol: .

Cici:
Hát az enyémhez én pont ilyen feje vágok: :? :? :? :? .
17 évesen hiperszuper cicim volt, de tényleg :lol: ! Nagy (de nem túl nagy), feszes, kerek... Aztán fogytam 12 kilót, és hiába szép fokozatosan (1 év alatt), a cicimre is kihatott: kisebb lett egy mérettel, és kevésé volt feszes (vagyis nem volt feszes:(). És most a terhesség, meg a szoptatás (meg megint a fogyás)már nagyon betett neki :( . Ha Botond csontra leszívja (ami már nem nehéz), akkor egy löttyedt izé az egész :cry: .
De akkor ezek szerint ez javulhat majd egy kicsit? Mert engem a méret annyira nem izgat, de az hogy ilyen, az kiborít! Pár éve még azt mondam, sose tetetnék be szilikont. Hát van aban valami, hogy soha ne mondd, hogy soha :roll: .

Keksz:
Mi kipróbáltuk a babakekszet, és Botond szereti. Anya meg méginkább :lol: . Apameg haragszik érte :roll: . Mondjuk igaza van: miért tesznek cukrot a 4 hónaptól adható babakekstbe?!?!?! :shock: Le is cseszett, hogy ne adjak ilyet a gyereknek. Szóval én rágcsálom kávéhoz :lol: . Botond 3* kapott. Először - bár minden mást egyből a szájába vesz - nem tudta mit kezdjen vele, és csapkodta vele az etetőszéket. Mindenesetre tetszett neki a hangzavar :lol: . Aztán rájött, hogy mi a feladat, és szépen megette. Mondjuk engem a frász kerülgetett, mert centis darabokat harapdált le róla, ésnémelyiket idő előtt akarta lenyelni, és ilyenkor öklendezett , de végülis megküzdött vele, és a többit már gond nélkül megette, szóval szerintem ráérzett, hogyan kell ilyesmit nyelni :wink: . Viszont ezek után maradunk a kenyérhéjnál, mert abban legalább nincs cukor. a, és ez a keksz gyurma-szerű foltokat hagy és mindenhová gondosan szét lehet kenni, szóval ezt Ikoka,te imádnád :lol: .

FONTOS!!!!
Anyu volt kongresszuson, ahol megtudta, hogy csak azoknál a babáknál szabad bevezetni a glutént 6 hónapos kortól, akik anyatejesek még, mert az anyatejben van vmi enzim, ami segít lebontani, vagy mi, és ezáltal nem lesz rá allergiás. A tápszeres babáknál még érdemes várni vele pár hónapot :wink: .

NYuszi!

Nekem van pár márkás napszemcsim, a kedvencem mégis egy ajándékszemcsi, amit a MArie Clarie újsághoz adtak :lol: . Imádom a formáját, a szinét, és sztem jól is áll.
Mi majdnem mindent az Ikeában vettünk, nagyon szeretjük. (A nappalink olyan, mint egy Ikea-katalógus :oops: :lol: ).
A konyhát csináltattuk, meg a gardrób-szobába a polcokat, meg még egy-két apróságot, mert van egy asztalos ismerősünk, aki nagyon jól, és olcsón dolgozik.
Neketek van fix emberetek rá, vagy csak egyedit akartok?

Hgabi!

Csajok: :lol:
Apa csak lányt tud? :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!

A már korábban ecsetelt kínzási módszereket alkalmaznám rajtuk :evil: :evil: :evil: :evil: .
Vagy szimplán csak azt tenném, amit ők a gyerekükkel: befeketetném őket egy rácsos ágyba, és hagynám őket éhenhalni. Ha egyet is nyikkannak, jön egy kiadós verés!!!!!!!!
Totál kiakadtam!!!!! Meg kell csókolgatnom a fiamat :cry: .

Torták nagyon tetszenek! A miénk is "trendi" volt :lol: . Kockákból állt, ugyanolyan masni volt rajtuk, mint a székeken, és a csokrom színeiből pici csokrok egy-egy sarkán. szerettem, és isteni finom volt :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hendegabi,
mi az a parasztpizza?
(nálunk Carte D'Or lemon Sorbet csúszott le az este, nagyon fini volt, közben pedig romantikus filmet néztünk, amit Apa választott :shock: :shock:

Bond,
igyekszem, de alig tudom megkaparintani a gyermeket a medencében, Apa nem adja :wink:
Hugit nem értem...nem logikus amit csinál :roll: nem lehet hogy csak "anyásodik"? Amikor lát, akkor rájön a bújás?
Nimród is az utóbbi két hétben lett cicás, bújós. Ülök a földön mellette és bemászik az ölembe (térdel a földön, felsőteste az ölemben), fejét a lábamra rakja és közben cumizza az ujját! Megzabálom, olyan aranyos!!!!

Dodi,
Köszi!
cici-dologban ugyanígy érzek én is :cry: :oops:

Bucus,
remélem, minden rendben volt az úton! Érezd jól magad itthon!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Hendegabi,
csak nem a langaló?

KépKép

KépKép
kispocok13

Bond,
kettőt kérdeznék uszival kapcsolatban:
-nem emlékszel véletlenül a csaj nevére, aki ma tartotta az órát? Említette hogy máshol is oktat, és az a helyszín egy kiadós sétára van tőlünk :lol:
- Kalovits módszerrel vannak bármiféle tapasztalataid esetleg?
Köszi :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi

A Milupa babakeksz nem tartalmaz sem hozzáadott cukrot sem tojást.
És nem is maszatol annyira. Mindemellett nagyon finom :)

Én még mindig nem merem engedni hogy nagyobb darab kerüljön Lóci szájába. Ott állok lesben és ha leharap egy nagyobb darabot kipecázom a szájából :oops:
Vendég

Dodi:

[quote]C írta:sajok: Laughing
Apa csak lányt tud? Twisted Evil Laughing Laughing

Valahogy úgy....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote]A írta:nyu volt kongresszuson, ahol megtudta, hogy csak azoknál a babáknál szabad bevezetni a glutént 6 hónapos kortól, akik anyatejesek még, mert az anyatejben van vmi enzim, ami segít lebontani, vagy mi, és ezáltal nem lesz rá allergiás. A tápszeres babáknál még érdemes várni vele pár hónapot Wink .

Köszi az infót. Kissé nyugodtabban adom ennek tudatában. Főleg, hogy holnap már mi is 8 hósak leszünk.

Bond:

Érdekes, amit írtál. Én is arra hajaznék, amit Kispocok írt, hogy amíg nem lát, nincs gond, de mikor lát, anyázni akar.

Kispocok:
Parasztpizza (van valami más neve is, ami most nem jut az eszembe :oops: ):
Tésztája 1 gáztepsihez:
fél kg liszt
egy fél élesztő (vagy egy zacsi szárított)
1 közepes krumpli nyersen sajtreszelőn lereszelve

langyos víz.
Fél óra kelés után én kézzel szoktam a jóóóóóóó lisztes gáztepsibe kinyomkodni (igaz Nóci rendszeresen reklamál, hogy a Pizza kerek :lol: )
Erre teszek tejfölt, arra felkockázott baconszalonna és felkarikázott hagyma megy (érzékenyebb gyomrúaknak, epéseknek ajánlom a póréhagymát rá, de a sima sem marad túl erős). És persze vastagon meghintve reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben teljes lángon szoktam sütni. Kb 15 perc.

Nálunk nagyon kapós.

Az éjjel itt havazott, és piszok hideg van megint!!! :shock: :shock: :?

Babakeksz: Én hippeset vettem neki, DM polcán válogattam. Úgy emlékeztem, a Manneres babapiskótában nincs tojás, de mégiscsak van, úgyhogy a végén 6 hótól fogyasztható HIPP babakekszet választottunk. Ebből is törnek darabok, lánykám általában azokat nagy ívben kiköpi. Iszonyúan kenődik. :P
És nagyon fini :roll: 8) :oops: :oops: :lol: :lol: [/quote]

Kép
Kép]
hendegabi

Kispocok: frizum ugyanolyan, mint legutóbb. (vagyis tegnap még olyan volt, ma reggelre szénaboglya :roll: :oops: )

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi,
igen, erre a kajcsira tippeltem :lol: :lol:
köszi a receptet, Apa imádni fogja az tuti!

Babakeksz:
mi még nem próbáltuk, de ezek után hétfőn veszek neki :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

B@sszus, esik a hooooóóóó!
Így lehet hogy kimarad az Állatkertezés, pedi meg akartuk nézni a zsiráfbébit aki most született.

KépKép

KépKép
kispocok13

Hendegabi,
ezt hívják langalónak, kenyérlángosnak és még vminek, ami most nekem sem kut eszembe.
(a Savaria karneválon szoktak rettentő fincsit sütni :wink:, jujjj, és a kürtőskalács is millllyen kó ott!)

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok! :)

Fél óra alatt 5x vettem el Hugitól az USB kábelt. Szerintetek érdekli...? :roll: :roll: :? :lol: :lol:

kispocok!

A csajszi Zsuzsa, de majd pontosabban is megnézem neked. :wink:

Rájöttem (asszem :roll: ).
Szerintem azért nincsen baja nekem háttal, mert akkor is hozzáérek a hátához, tehát tudja, hogy ott vagyok vele, minden rendben. De a levegőben lógva mintha elszakítanák tőlem, és nem tudja mi fog történni. :roll:
Este esett le, hogy ezt néha itthon is eljátssza, amikor az apja elveszi tőlem a kádból. Úgyhogy mondtam neki, hogy lassanként, velem szembe fordítva vegye el (hol így, hol úgy csináljuk :roll: ).
De alapvetően ez sem volt, egyik napról a másikra történt. (Legalábbis nem tudok róla. :roll: :oops: :oops: )
Még egy dolog van. A kiságyába szokam éjjelente lefektetni, de amikor kajázni akar, akkor átveszem magam mellé. Mostanáig nem tettem vissza, de nemrég elkezdtem (nem emlékszem, hogy mikor volt az első). Csak 2 lépésnyire van, de ki a tököm szereti, amikor alszik, és egyszer csak egy határozott mozdulattal felemelik, nem ébred föl, de érzi, hogy nem stabilan van. Mire felébredne, addigra már a saját ágyában is van, és alszik tovább.
Azt hiszem ezeken a dolgokon kell egy kicsit "finomítani". :roll: (Meg persze idővel amúgy is jobban megbarátkozik vele :wink: )

(Most azt játssza, hogy bebújik a szék alá, aminek csak a 2 oldalsó lábánál van keresztrúd, és azokon bújik ki meg be, át. Tök aranyos. :D )

kicsidodi!

Kekszből Hipp gyermekkekszet vettünk. Nem emlékszem, hogy van-e benne cukor :oops: , de finom is, fog nélkül is rágcsálható, mert (viszonylag) könnyen málik. Ha a babakajába morzsolgatom, akkor csak annyira lágyulnak meg, hogy ne okozzon gondot még Huginak sem a kajálása. Az ínye így már el tudja végezni a többit.
Ma nem megy a fogalmazás. :roll: :oops: :? )

Kongresszuson elhangzottak: nem baj, majd lesz másik, újabb verzióval. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tortákról képeket kérünk! :wink:

A fizikai bántalmazás is szörnyű lehetett szegény babának, de ha megpróbálom elképzelni, hogy lelkileg mit szenvedhetett... Mindannyiunknak volt már 3 hónapos a babája. Tudjuk, hogy mennyi minden történik velük ennyi idő alatt, milyen fejlődési folyamatokon mennek át, hogyan alakul ki a kötődésük a környezeteük iránt, hogyan nyerjük el a bizalmukat, szeretetüket. Szegény mit érezhetett. Borzalmas... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
(Ott nincs valamilyen hasonló szolgálat, mint itt a védőnői? :roll: :roll: :?: :?: )

hendegabi!

Azt hitten, hogy csak egy jó magyaros pizzát jelent a parasztos címke. :roll: :roll: :oops: :lol: :lol:

(Ha mégegyszer valaki benyögi, hogy szemcsi, ajcsi, vircsi és hasonlók, akkor hasba szúrom magam. :? :? :? )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.03.07 12:12-kor.

Kép
Kép
200907?

Voltál Savaria-karneválon? Igen, ott szokott ilyen lenni, de emlékeim szerint irtózatos összegeket elkérnek egy kis szeletért.

Eszembe jutott közben: Tökipompósnak hívják itt a faluban!

Amúgy én rendes sütőben sütöm, de itt az egyik néninek az utcában van hagyományos kemencéje, és abban sütve még sokkal-sokkal finomabb. Én is szeretnék majd kemencét rakatni egyszer!

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

Töki pompos? Háááááááááá' mééééééééé nem ezt mondod? Azt szeressük! :D :D :D :D :D

kicsidodi! :)

Hippes gyermek keksz 8 hónapos kortól:
33% búzaliszt,
búzakeményítő,
cukor,
növényi olajok,
6% sovány tejpor,
sütőpor (kálium- hidrogénkarbonát),
L(+)-borkősav,
só,
B1-vitamin.

6 hónapos kortól adható Baba keksz is van. Annak nem tudom az összetevőit.

Kép
Kép
200907?

Sillia!

Igen, nekünk Hippes van, és ez nem szimpi. Saaajnos anyának kell megennie :twisted: :lol: .

Nemsokára megyünk a Pólusba, és veszek a DM-ben babakajákat (köszi Bond :wink: ), meg fogkefét (köszi Katy), meg babakekszet (köszi Sillia). Na de most komolyan: mi lenne velem nélkületek?!?!?! :lol: :lol: :lol:

Hgabi!

Nagyon szívesen :wink: .
Csomó tök érdekes dolgot mesélt még, de baromi sok lenne leírni :? . Viszont ami nagyon megmaradt bennem, hogy egy gyerekpszichológus tartott előadást, és az volt a vezérfonala, hogy mennyire fontos, hogy egy gyereknek legyenek korlátai, és fegyelmezve legyen, mert ezek a szabályok adják neki a biztonságot, ami pedig fontosabb, mint a szeretetet. Ezt nem gondoltam volna, de utána a gyerekorvosok is visszautaltak erre az előadásaikban, hogy mennyire igaz. :shock: Mondjuk a Maslow-féle szükségletpiramisban is a fiziológiai szükségletek után egyből a biztonság jön, vagyis egy ember nem törekszik addig a szeretet elérésére, amíg nem érzi magát biztonságban. És tök érdekes, hogy pár napja a M2-n egy elismert pszichológusnő beszélgetett az Alindával (Záróra vagy mi a műsor címe), és pont ugyanezt mondta. HOgy mennyire fontos a biztonság, meg a korlátok, és hogy egy gyerek soha nem érezheti ha a szülei között pl. felmerül a válás, mert ez megrengeti a biztonságrzetét! Meg, hogy a vallásnak is nagyon fontos szerepe lehet, mert az is ad egy hátteret, ami megintcsak a biztonságot erősíti. És ez elvált szülők gyerekeinél külöönösen fontos (lsd. én bekerültem egy gyülekezetbe, és nem is vágott nagyon haza a szüleim válása. Tesómnak nem segített senki feldolgozni, így neki máig nem nagyon sikerült :( ).
És mindketten kiemelték, hogy nagyon fontosak a szülöi szerepek! Hogy meglegyen a klasszikus felállas (az előadó úgy fogalmazott, hogy a gyerekek nem liberálisak :lol: ), szóval hogy legyen egy apa(kép) aki a tekintélyt, és a fizikai biztonságot jelenti, és egy anya, aki az érzékenyebb, lelki oldalt biztosítja. Persze ettől még anya is fegyelmezzen, és apa is öleljen, de az alapvető szerepeknek nagyon nagy a jelentősége....
Jaj, tényleg annyi minden van, és most ne is tudom rendesen megfogalmazni, de tök érdekes dolgok ezek (szerintem).

Bondcsi :twisted: !

NAPSZEMÜVEG :lol: . Én élő beszédben soha nem -csizek, de így rövidebbnek tűnik :roll: . (pedig egy betű csak :lol: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

A Tannéni:

http://www.babausztato.hu/

A Kalovits-módszer:

http://www.babauszas.hu/

Utóbbiról nincsen tapasztalatom, az előbbiről is csak annyi, hogy nekem a Kati jobban bejött. :roll: Ő sem rossz, csak mintha a Kati jobban "magára vonná a figyelmet". Passz. :roll:

kicsidodi! :)

Ha már a DM-be mész, akkor próbálj ki Babylove-os kajákat. Azok a legolcsóbbak. A választék nem túl nagy, de finom. :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?