Zsana: Köszi a tanácsot! Mit tegyek a szülőszobás táskába? (A Péterfyben engedik a saját hálóinget). Hálóing? Betét? Bugyi? Szőlőcukor? A matraccal kapcsolatban teljesen igazad van, tényleg csak kb. 1,5 éves koráig fogja használni, de a nagyszülők megszavazták, hogy kókuszmatrac legyen, és mivel annyi mindent kaptunk tőlük, ez most belefért a költségvetésbe. A Novetexben vettük meg, olcsóbb volt mint a Brendonban, aztán átmentünk az Elefániba, és ott pont ugyanazt a matracot 2000 Ft-tal leértékelték. Olcsóbb volt, mint a márkaboltban.
Szoptatós és pihenőpárna Nekem van, az Elefániban vettem, fele annyiba került, mint a Brendonban, bár úgy láttam egy katalógusban, hogy most februárban a Brendon is leértékelte. Most a lábam felpolcolására használom, nagyon jó. A fej alá is lehet tenni, és van többféle jó pihenőpozíció. Remélem, majd a szoptatásnál is jól jön.
Macsek Ha kocsival hozzátok haza a babát, akkor ne rakjátok pólyába, mert úgy tudom, törvény írja elő (KRESZ), hogy a baba csak autóshordozóban szállítható! Az időjárásnak megfelelő rugdalódzó, kis sapka, body, szükség esetén takaró a legidelálisabb. Nekünk volt egy vitánk a nagyszülőkkel, mert ők a pólyához ragaszkodtak, de az kocsiban kevésbé biztonságos, mint az autósülés, ráadásul meg is büntethetnek, ha nem abba rakjátok. Ha gyalog mentek, persze más a helyzet. Mi nem tervezünk pólyát, bár állítólag szoptatásnál hasznos, de én többek között ezért vettem a szoptatós párnát. A pólyát pár hét alatt kinövi a baba.
Akira: Akik már szültek, biztos meg tudnák mondani, mennyi idő alatt megy ki a felhalmozódott víz az emberből, én azt hallottam, hogy tíz nap- két hét. Szóval ami azután is rajta marad az emberen, az valószínűleg néhány aranyos zsírpárnácska.
Hétvégén jó sokat vásároltunk a babának. Mindenkinek csak az Elefáni Bababoltot tudom ajánlani, a jó minűségű dolgok legolcsóbban ott kaphatók. Egy csomó helyen néztem pl. könnyű kis pamut takarót, mindenhol csak kevert vagy műszálas polár volt, egyedül az Elefániban találtam pamutot. Egyébként a kókuszmatracok le vannak értékelve, akit érdekel, menjen minél előbb.

[/url]