A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » KERESZTÉNY SZEMMEL:várandósság és anyaság

Anna! Én is voltam hasonló helyzetben, nagyon szomorú volt, de igazi vígasztalást nyertem. És megtanultam, hogy Jézus Krisztus a mi megtartónk, és ha Ő vigyáz (és vigyáz is!) a mi babáinkra, akkor nincs mit félni. Ami veletek történt, nekem ezt kellett megértenem, az Ő szeretetéből volt. Nem a te hibád, nem szörnyű véletlen, hanem egy kicsi élet (talán beteg élet) beteljesült, és már az Atyánál van. Megismeritek majd egymást, mikor a te életed is beteljesül! És akkor örökre lesz idő egymással lenni. Számunkra felfoghatatlan, de gyönyörű, hogy nem elveszett, hanem megmentetett!

Isten áldjon meg és adjon neked megnyugvást!
Vendég

Dóri!

Nagyon köszönöm soraidat, erőt adott.

Puszi: Anna

Anna
anna39

Sziasztok!
Most én szeretném kérni, hogy imádkozzatok értünk. A kisbabánknak súlyos fejlődési rendellenessége van, egyenlőre csak annyit lehet tudni, hogy nem Down-kór. Kedden megyünk Pestre további vizsgálatokra. Pedig olyan szép kisgyerek...
Mindegy.
Történjék velünk az Ő akarata! Bármi legyen is az.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Ó! Anna! Sajnálom! Imádkozom értetek! Majd, ha már tudsz, kérünk, írj róla híreket, hogy mi derült ki! Amúgy ezt honnan tudjátok? 12. heti genetikai UH-n láttak vmit? Isten veletek!
Vendég

Anna, én is fogok imádkozni értetek és a pici babáért. Jaj, biztosan nagyon nehéz ez, de látom próbálkoztok az Úrra hagyatkozni. Sok erőt kívánok hozzá! (Csak Ő tudja, mit miért enged meg, mi a szándéka. És hátha csak a vizsgálat során tévedtek...)

KépKép
KépKép
atizka

A tarkóredője max. 3 helyett 5,1mm. Én is láttam. Ez utalhat kromoszóma rendellenességre, súlyos szívbetegségre és az is lehet, hogy teljesen egészséges lesz. Ebben a pillanatban, kromoszómavizsgálat nélkül szerint ennyit lehet tudni.
Nem tudom mennyire biztonságos a vizsgálat, nagyon rossz lenne, ha elveszítenénk és kiderülne, hogy egészséges volt. De ha netalántán beteg, akkor sem akarom elvetetni, a nagyobb gyerekeket se szoktuk megölni, ha betegek!
Kedden tudtam meg. Tegnapig olyan jó békességem volt, de ma nagyon ideges vagyok. Igaz, az este Samukának 39,6 volt a láza. Nem szeretem az ismétléses hitpróbákat. Mindig megbukok.
És ha születik egy fogyatékos kisbabám 39 évesen. az bizony azt jelenti, hogy a Lélek végképp bezárja előttem a lelkipásztorság ajtaját - azt hiszem, ezt lenne a legnehezebb elhordozni, de tudom nagyon jól, hogy akik Istent szeretik azoknak minden javukra szolgál, úgyhogy legyen meg az Ő akarata.
Köszönöm, hogy imádkoztok értünk. Ez nagyon sokat jelent.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Laki Papné!
Néha olvasgatlak benneteket, bár hívő nem vagyok. Józan véleményem: ha semmiképpen nem vetetnéd el, akkor hagyd a kromoszómavizsgálatot a csudába. A vetélési kockázat egyébként 1%. Bocs a beledumáért. :lol:
Sok erőt, kitartást a szép nagy családodhoz!
vovanda

Szerbusztok!

Mi is hívő család vagyunk, de nem templomba járunk, hanem a Hit Gyülekezetbe.
Én a páromat és azt, hogy a kisebbik fiam megszületett Istennek köszönhetem.
A párommal 1,5 éve házasodtunk ott össze és Isten kegyelméből születhetett meg a kisfiunk Joel.

Mielőtt megtértem 8 évvel ezelőtt volt egy nyakcsigolya repedésem.
A doki szerint hajszál híja volt, hogy nem bénultam le illetve nem haltam meg.
Ez után a baleset után állandóan kínzott a fej görcs amit a qualerin gyógyszer nem használt és olyan port írt fel a doki amiből csak napi egyet szabadott feloldanom és meginnom.
De amióta megtértem és járok ebbe a gyülekezetbe azóta nem nincs fejgörcsöm és semmilyen gyógyszert nem is szedek rá.
Én hiszem, hogy Isten meggyógyított engem és neki köszönhetem, hogy nem fáj a fejem.
A gyülekezetbe sok olyan ember jár akiket Jézus gyógyított meg.

Én hiszem kedves laki papné, hogy születendő gyermekedért, ha összefogottan imádkozunk egészségesen fog megszületni.
Szoktuk itthon az interneten a 700-as Clubot nézni, nagyon sok jó bizonyságot lehet ott hallani, volt már ilyen esethez is hasonló, hogy azt mondták a családnak, hogy nem lesz egészséges a születendő gyermekük és a rengeteg ima végül meghallgatásra lelt és egészséges babája született a családnak.
Én arra kérlek higgy abban és ne gondolj arra, hogy betegen fog megszületni a gyermeked, hanem igenis tagad meg, ha bárki bármilyen negatív dolgot mond a méhedben fejlődő magzatra.
Sokszor szoktunk kérni imát a Hit Gyülekezetétől, és idáig mindíg használt.
Neked is javaslom, hogy küldj egy e-mailt a Hit Gyülekezetének és kérjél imát születendő gyermekedért.
Mi is imádkozunk majd érted.
Az Úr áldjon meg téged és születendő gyermekedet.
Móni.

manocskak

Anna!
Este fogok imádkozni értetek! Imádkozom, h bármi is fog történni, azt el tudjátok békében viselni! Nagyon sajnálom, h nem alakult minden jól ezzel a babával! Kérlek, számolj majd be arról, h mi történt, mi derült ki, hogy vagy!
Viki
Vendég

Anna! Nagyon könyörgünk értetek! Áldás és békesség nektek! Meg sok-sok erő, bölcsesség a vizsgálatról hozott döntéshez! Lehet, hogy én sem mennék neki a kromoszómavizsgálatnak, ez az amniocentézis? Mindamellett 2 ismerősöm megcsináltatta, nem történt semmi baj, és az is kiderült, hogy egészségesek a babók. Ezt a megnyugvást kívánom nektek is! Legyen meg Isten akarata.

Samunak is jobbulást! A mi Samunk ma nagyon nyűgös volt, de sztem csak nagyon fáradt volt. Legalábbis remélem.

Áldott jó éjszakát!
Vendég

Köszönöm. Nagyon kedvesek vagytok.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia laki papné!

Ahhoz is külön gratulálok, hogy ennyi gyermek áldás ért titeket.
Mi is szeretnénk majd még a sok fiú mellé egy szép kislányt is.

Az amniocentézissel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy a szomszédasszonyomnak is mondták,hogy meg kell csinálnia mivel elmúlt 35 éves.
Ő nem engedte, helyette vérvizsgálatot kért és azt csináltak neki.
Bár ő 19e ft-ot fizetett érte.

manocskak

Anna! Gondolunk rátok holnap (ma) nagyon! Isten áldjon benneteket!
Vendég

Van vmi hír??????
Vendég

Én is gyakran benézek, hátha írt Anna. Sokat gondolok rájuk!

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok!

Több hasonló topik is van itt a babaneten, de eddig akárhova írtam, kiderült, hogy nincs nagyon mozgás. Látom itt azért vagytok páran. Nekünk (egyelőre) két gyerekünk van, egy kis protestáns gyülekezetbe járunk.

Kikocska, te jársz még erre? Kicsit visszaolvastam és láttam, hogy egy helyen lakunk. Dunakeszi melyik részén laktok?

Anna, most olvasom, amit írtál, gondolom már túl vagytok a vizsgálaton, de azért én is imádkozom értetek.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Uxi, üdv itt (én sem vagyok valami régen).
Szerintem mindenki azt várja, hogy valaki feldobjon valami témát.

Akkor én kérdeznék. Látom többen is vagytok, ahol a gyerekek között kicsi a korkülönbség, egyik kicsi, másik pici.
Lassan már mi is szertnénk majd Emmának testvért, de megmondom őszíntén én egy kicsit félek, hogy fogom bírni két pici gyerekkel. A férjem munkaideje ugyanis eléggé rabszódikus, de többnyire este sokáig van, gyakran csak fürdetésre ér haza, vagy még arra sem. Vagyis reggeltől estig csak az "enyém" Emma.

Milyen az élet két vagy több picivel? Van segítségetek?
A "nagy" gyerekek nem féltékenyek, amikor a pici testvérrel foglakozik az anya?

KépKép
KépKép
atizka

Háááát, nem tudok MÉG válaszolni. :) Remélem, fél év múlva azt fogom tudni mondani, hogy bátran azzal a másodikkal. De addigra már "késő" lesz... :) Ettől eltekintve én hiszem, hogy Isten így adta nekünk ezt a két gyermeket (eddig... :) ), és biztos, hogy Ő fog adni erőt, türelmet, bölcsességet a nevelgetésükhöz! :)

Uxi! Üdv itt! Mesélsz még?

Anna! Nagyon várunk a hírekkel... :roll:
Vendég

Atizka, nekem nincs segítségem. A nagyszülők messze laknak, másfél éve költöztünk ide, szóval még kicsit idegennek számítunk.(Budapestről költöztünk ki, igaz, ott sem laktunk sokáig, csak pár évig, de még elég sokminden odaköt most is, pl. visszajárunk gyülekezetbe is).

Két kicsivel az eleje nehéz, de hamar meg lehet szokni (nekünk kb. két hét kellett). Nálunk 21 hónap van a két gyerek között, örülök, hogy így alakult. Hamar összenőttek, nem volt probléma. Emivel rettenetesen sokat szenvedtem, főleg a szoptatással, meg lassan épültem fel a szülés után is, Benivel már ment minden, mint a karikacsapás. Nagyon sokat számított a rutin (és az, hogy bababarát kórházban szültem másodszor, a szoptatásban sokat segítettek).

Pár hónap kellett, és rájöttem, hogy két gyerekkel még könnyebb is, mint egyel.:wink:. Még úgy is, hogy a kicsi egy "szopógép" volt, az első 3 hónapban kb másfél óránként evett (éjjel-nappal) . Most meg már jól elvannak egymással.:D

Itthon van mindkettő, úgy néz ki, hogy csak másfél év múlva mennek óvodába, együtt kezdik majd meg "tanulmányaikat".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.03.05 23:47-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Nálunk eleinte nem volt féltékenység, legalábbis az a klasszikus testvérféltékenység nem. Emi is kért újra szopni (én meg megengedtem neki, hogy bevegye a szájába, úgysem tudott már mit kezdeni vele, onnantól nem is volt érdekes) :D. Megitta a lefejt anyatejet is, meg hozta a fejőt, hogy ő is kér, fejjek neki.

Ami a legfeltűnőbb volt, hogy a frissen kialakult szobatisztasága odalett, s csak egy év múlva lett szobatiszta. Azóta persze vannak kisebb csaták (pl. ha az egyik az ölembe ül, tuti jönni akar a másik is, túrják egymást, néha veszekszenek stb), de nem vészes. Gyereke válogatja, Beni pl. a múltkor nem viselte el, hogy felvettem egy 9 hónapos babát, lehet ha most születne egy kistesójuk, ő máshogy reagálna.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Atizka!
Üdv itt, jó a szaporulat! :D
Segítségem nekem van, ha nem is mindennapi. Szüleim és anyósomék se laknak nagyon messze, és bár nem arra várnak otthon, h kérjünk tőlük valamit, azért sokat segítenek. De főleg hétvégén.
A férjem rendszerint vacsorára ér haza, néha kicsit hamarabb, de fél hatnál nem hamarabb. Így én is egész nap egyedül vagyok a fiúkkal, de hidd el, nem olyan rossz! Természetesen nekem is vannak rossz napjaim, amikor számolom a perceket, amíg a férjem megjön, de azért alapvetően lehet ezt bírni. Amíg egy gyerek van, addig az tölti ki az életet természetesen, de amikor kettő vagy több lesz, akkor kiderül, h még sok minden belefér az erőnkbe, a napunkba.
Féltékenység nálunk nem volt igazán, legalábbis semmi klasszikus. Talán azért is, mert a nagy 18 hónapos volt csak, amikor megszületett az öcsi, lehet, h még kicsi volt hozzá, nem tudom. Később pedig már elfelejtette, h volt ő egyedül is.

Uxi!
Szia neked is! Érdekes, h a kislányodat nem adod oviba, csak a fiaddal együtt. Miért döntöttetek így? (Félre ne értsd, nincs a kérdésemben semmi negatív felhang.) Én most úgy látom, h nagyfiamat szeptemberben oviba adom. Azért gondolom így, mert úgy érzem, h tényleg szeretné az ovit.

Anna!
Sokat imádkoztam értetek! Remélem -bármi is a helyzet a babátokkal- erőt és vígaszt találtok Istennél!

Kata!
Te hol vagy????
Üdv: Viki
Vendég

Sziasztok lányok!

Nálunk sem lesz, csak 18-19 hónap a két manó között, kiváncsi vagyok, hogy alakul... :)

Sajnos most mennem kell, de majd vmikor holnap benézek. Hátha vmi Anna-hír is lesz... :roll:

Jó éjszakát!
Vendég

Rétes, nem mi döntöttünk így, eldöntötte az ovi... Annyira sok a gyerek, hogy tavaly 90 gyereket utasítottak el csak a körzeti oviból. Városi szinten valami 300-at hallottam. Akinek otthon van az anyukája kistesóval, esélytelen. Nem is merek belegondolni, mi lesz, ha ez a sok gyerek iskolás lesz. 40 fős osztályok ABCDEFG osztályban?:shock:
Remélem azért amikor Beni 3 éves lesz, fel fogják venni.

Van a gyülekezetünknek is óvodája, csak az fizetős.Nem annyira vészes, de be is kéne hordani, azzal együtt már sokba lenne. Még dilemmázunk, mi legyen, mert a körzeti oviról még a védőnő sem mondott jókat, hatalmas a zsúfoltság, nem nagyon foglalkoznak velük.

Van jó oldala is annak, hogy itthon van, de igyekszem minél többet gyerekek közé vinni. Tavaly még eléggé elkeseredtem, most meg már úgy látom, jó, hogy így alakult. Az ismeretségi körben van olyan, akinek felvették a gyerekét, noha ő otthon volt a kistesóval (nem itt laknak), de három hét után kivette, mert macerás is volt, meg a gyerek is rosszul érezte magát. Háromévesen még nehezebben szoknak be, mint 4-4,5 évesen.

KépKépKépKépKép
uxi

Még valami az ovihoz: nem akarom erre fogni, nehogy úgy tűnjön, savanyú a szőlő, de azért az ovinak van rossz hatása is a gyerekekre. Egymástól sok mindent megtanulnak, olyasmit is, amit itthon nem. Igaz, ezt nem lehet kivédeni, de talán nem mindegy, milyen életkorban találkozik ilyesmivel.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Kedvesim!

Egy közérdekű információ: :)

Nincs mára programod a családdal? Gyertek el az V.ker. Ward Mária Iskolába. 10-től 17:00 óráig-ig sok családi program vár mindenkit.(kézműves foglalkozás,gyónási lehetőség,vetélkedők,társasjáték,teaház,film vetítés stb.) A belépés ingyenes!!!
katus28

Uxi!
Igen, hallottam már én is, h kevés a hely sok oviban. Főleg az újonan felkapott kiköltözőhelyek ilyenek, ahol a hirtelen népszaporulatot nem tudják lekövetni az ovik. Nálunk nincs ilyen probléma, legalábbis nem tudok róla.
Az igaz, h amikor oviba kerül a gyerek, akkor az életének egy része kikerül az ellenőrzés alól, és egy sima oviban mindenféle családból érkeznek gyerekek. Ez valóban olyan dolgokat hozhat a családba, amik nem igazán kívánatosak. Ez viszont később is így lesz, bár talán akkor már könnyebb megmagyarázni a gyereknek, h lehet, h Józsikának ezt elnézik a szülei, de mi neki nem. Ki tudja?
A snőm is említette, h jóval feszesebb lett a napi időbeosztás, amióta a nagyobbik gyereke ovis lett. Oda időre oda kell érni, időre megy érte. Ráadásul nem is biztos, h a gyerek magától olyan korán kelne, mint kell. VAgy ha az ovis fel is kelne, lehet, h a kicsi nem. Egyszóval az sem egyszerű, de mindent meg lehet szokni.
Azt hiszem én is el lennék keseredve első blikkre, ha azt mondanák, h nem veszik fel a gyereket oviba, mert én otthon vagyok a kisebbel.
Itt csak 1 ovi van (egy faluban lakunk), az összetétel vegyes, már voltunk ovinapon, vagy min, nekem tetszett.

Kata!
Mi ma vonatoztunk Ágostonnal! :D Most ült először vonaton, és nagyon élvezte!!!

Most nekem is mennem kell, sürgős pihenni valóm van! :D
Sziasztok!
Viki
Vendég

Tudom, nem pont keresztény ünnep, de áldott, ha nem is mindenképp nőnapot, de vasárnapot és mindennapot kívánok (picit utólag is) mindenkinek!
Vendég

Először is, köszi mindenkienk a "egyik kicsi, másik pici" kérdéseimre adott válaszaitokat.

Tényleg nem könnyű az ovi dolog sem, azért tudok hozzászolni valamelyest, mert oviban dolgozom. Ez egy katolikus óvoda, amellett hogy integrált és gyakorló is egyben. Sokféle feladatnak kell megfelelni, a gyerekek is különböző helyekről jöttek. Nem kritérim a felvételnél, hogy a család hívő legyen, csak azt kellett a szülőknek tudomásul venni, hogy ebben az óvodában keresztény értékeket próbálunk közvetíteni, van ima, csendes percek, nagyobbaknak hittan.
Egyébként voltak rendesen problámás roma gyerekek is, legtöbbet szépen lehetett terelgetni, de ettől még otthonról hozta a problémákat.

Ha lenne a közelünkben - de sajnos nincs - Emmát is szerettem volna egyházi oviba adni. Így viszont a közeliekből fogunk válogatni, persze ha lehet. Van a szomszédunkban is egy, a két udvar szomszédos, viszont amiket onnan hallok át... Óvónénik olyan hangnemben képesek a gyerekekre szólni, hogy csak na. Szóval a közelség nem minden...

KépKép
KépKép
atizka

SziasztoK!

Rétes, mi pont ilyen hirtelen felduzzadt lakosságú helyen lakunk. De nem szólhatok egy szót sem, mi is újonnan kiköltözők vagyunk, kinőttük a 49m2-t Pesten, s nem tudtunk ott nagyobbat venni, panelba meg nem akartunk menni a rezsi miatt. Itt annyiért kaptunk új építésű ikerházat, mint Bp-n egy 1+2 feles lakás lett volna...

A szomszéd településen van egy református ovi, tavaly is beírattuk Emit, elvileg nem csak reformátusokat vesznek fel, tehát akár mehetnénk is, de aztán azt mondták, csak helyieket vehetnek fel első körben, mi csak a várólistára kerülhetünk. Megpróbáljuk idén is, de nem sok reményt fűzök hozzá.
A körzeti óvodáról meg a védőnőnk azt mondta, ha nem muszáj, ne vigyük oda,annyira zsúfolt, s nem is nagyon foglalkoznak a gyerekekkel, s fel sem veszik, míg itthon vagyok.

Úgyhogy emiatt gondolom, hogy nem fog menni , csak ötévesen.

KépKépKépKépKép
uxi

Atizka, és ahol dolgozol, oda nem mehetne majd? Vagy az messze van?

Egyébként milyenek ezek az egyházi ovik? Pl. egy katolikus oviban mennyire kötelező a katolikus hittan?
Mert itt nálunk a közelben nemrég volt az alapkőletétele egy katolikus óvodának, elvileg jövő ősszel át is akarják adni. Gondoltam, majd megnéznénk azt is, de nem tudom pl. hogy aki nem katolikus, annak is kell hittanra járni, vagy elég,ha jár a saját gyülekezetében és tiszteletben tartja az ovi nézeteit?
Nálatok ahol dolgozol, hogy van?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy létezik ilyen topik. Jó dolgokról írtok. Ha akad időm, néha én is irogatnék.

Uxi, Rétes!
Mi már "találkoztunk". :wink:

Most csak az ovikérdéshez: Barna önkormányzati óvodába jár, csak délelőttös. De a lényeg: keresztény csoportba, tündéri óvónénivel. Van hittan, ima, és megfelelő értékrendre nevelés.
Nálunk is sok gyerek van, 30-a vannak a csoportban, nem is tudnak mindenkit felvenni. A csoport egyébként vegyes, korban is, és vallásilag is. Szóval nem hiszem, hogy a katolikus óvodába ne vennének fel reformátust, evangélikust.

Még valami: Anna írt a szeptembreiekhez. Még szüksége van az imáinkra, de hiszem, hogy egészséges gyeremeke fog születni.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

így van!!! :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Nahát, szia Boeske!:D Ezer éve nem "találkoztunk". Jól vagytok?

KépKépKépKépKép
uxi

Ó, én úgy vártam híreket Annáról! Örülök, hogy minden megoldódni látszik, imádkozunk továbbra is!!!

Most viszont megyek, beszédülök az ágyba... :)
Vendég

Ja, és üdv itt, Boeske, gyere, írogass bátran! :wink:
Vendég

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Uxi!
Megvagyunk. Bár éppen a bárányhimlő tarol nálunk. Barnus már túl van rajta, a kicsiken mostanában fog kijönni.

Szép vasárnapot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Szia Boeske, jó hogy írtál!
Bárányokhoz kitartást!

Uxi, kimondott hittan "fakultatív" formában van az oviban, főleg nagycsoportosoknak, de minden korosztálynak van naponta csendes percek, amikor imádkoznak is. Ha éppen valamilyen nagyobb egyházi ünnep közeleg, akkor arról beszélgetnek. Húsvétkor, karácsonykor átsétálnak a templomba, nem misére, csak úgy... Vagy a plébános jön át, pl. Balázs-áldást adni.
Igazából a keresztény értékrend átadása a fontos, ehhez meg nem kell, hogy valaki katolikus legyen. Jöhet más felekezetőlegű gyerek is.
Egyébként a VI. kerületben van, tényleg messze ahhoz, hogy oda vigyem Emmát, főleg ha én itthon leszek majd a kisebbel.

Boeske! Na ilyen óvodát, ill. óvónénit szerenk én is a gyereke(i)mnek, mint amiről te írtál!

Anna, örülök nektek, továbbra is sokat gondolok rátok, a pici babára és imádkozom érte!

Lányok! Akkor a Ferenciek terén tényleg van ovis mise? Hol van még a városban, amikor kimondottan a gyerekeknek prédikál a pap?

KépKép
KépKép
atizka

Atizka, köszi!
Majd meglátjuk, lehet fel sem épül addig... Meg persze függ attól is, itt konkrétan hogy fognak hozzáállni.
Nálunk a gyülekezetben van óvoda, szívem szerint oda vinném őket, csak fizetős, meg be kéne hordani a 13. kerületbe. Gyes mellett tuti nem jöhet majd szóba, esetleg utána.

Anna!
Örülök a jó hírnek! Lehet az AFP érték sem lesz majd jó, ha nemrég vérzés volt, az módosítja. De gondolom ezt ennyi gyerek után már tudjátok. :wink:

Boeske, jobbulást! Nálunk még nem járt, de ami késik, nem múlik. Gondolom, majd ha ovisak lesznek.

KépKépKépKépKép
uxi

Lenne egy kérdésem.
Ki hogy tart otthon áhítatot a gyerekekkel? Mennyire rendszeresen, mikor, hogyan stb?

Nekem nem volt ebben mintám, a szüleim nem hívők, felnőttként tértem meg, emiatt is kíváncsi vagyok, másoknál hogy van. Nálunk egyelőre spontán alakult, esténként éneklünk nekik, meg lehet velük nézegetni gyerekeknek való Bibliát. Vagyis Benit még nem köti le, csak Emit.

KépKépKépKépKép
uxi

Szia uxi! Mi reggel elolvasunk valami rövidebb igét (Ref. Bibliaolvasó Kalauz újszöveségi szakasz), aztán "elimádkozzuk" az "Én Istenem, felébredtem..." kezdetűt. Este szoktunk a saját szavainkkal imádkozni, Én Istenem, jó Istenem, és Mi Atyánk. Ez a 3-14 évesekkel megy, a kicsi általában reggel még, este már alszik...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Sziasztok!
Manocskak üdv!

Uxi, Emma még elég pici, de születése óta imádkozunk együtt mielőtt betennénk este az ágyába. Csak röviden, "Én Istenem...", ha még bírja esetleg más kötött ima, vagy pár szóban hálát adunk a napért. Egyenlőre nálunk ennyi.

KépKép
KépKép
atizka

Szerbusztok!

Szia atizka!
Mi Hit Gyülekezetbe járunk.
És mi is szoktunk imádkozni, pláne akkor amikor valamelyikünk beteg gyógyulásért, anyagi áldásért és minden más mindenért. A gyülekezetben is szoktunk mindenkiért imádkozni akinek szüksége van rá.

manocskak

Sziasztok!
Szóval 2.28-án majdnem elvesztettem a babát, de a Mindenható másképp gondolta, sőt hétfőre normális lett a tarkóredője is, úgyhogy kedden Bp-n, azt hitték, hogy az ügyetlen vidéki orvosok elnézték... Pedig nem.
Akkor is láttak viszont vérzést, úgyhogy szegény Samukát elválasztottam, és azóta is sokat pihenek.
Köszönöm az imádságokat! Nagyon sokat jelent!!!
Manócskák, mi reformátusok vagyunk.
Szép estét!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

laki papné!
Én szívből kívánom, hogy minden rendben legyen a várandóságoddal, és tovább imádkozok érted és a születendő babádért.
Én annak idején Katolikus vallású voltam.
De most így valahogy más szemmel nézem a világot amióta a Hit Gyülekezetbe járunk.
Nekem is azóta nincsen fejgörcsöm amióta oda járok, én tudom és hiszem, hogy Jézus mindenkit meggyógyít minden betegségéből.
Ott ahova járunk sok olyan emberrel (tesóval) találkozom akinek komoly egészségi baja volt és HÁLA ISTENNEK ma egészségesek.
Ajánlom, hogy egyszer vasárnap kapcsolj az ATV műsorára 11 órakor és nézd meg a Vidám Vasárnapot.
Németh Sándor nagyon jó tanításokat és bizonyságokat szokott mondani.

manocskak

Anna! Nagyon örülök, hogy minden rendben! Hála Istennek!!!

Gondolunk rátok sok szeretettel folyamatosan.
Vendég

Manocskák! Nekem nagyon megfelel Németh Sándor eredeti vallása, ráadásul pontosan 11-kor kezdődik nálunk is az istentisztelet, és én nagyon jól tudom, hogy a kisbabámat az Úr Jézus mentette meg, mert már levált a méhlepény mire beértünk a kórházba és az orvos arra számított, hogy max két óra és placcs, és kész. De elmúlt a vérzés, sőt mire hétfőn nézték a nyaki redő duzzanata is elmúlt. És ez mind Jézus nevében történt így, hála legyen érte az Úrnak.
Szeretettel gondolok rád, és örülök, hogy abban a közösségben megtaláltad az Úr Jézust. Én itt találtam meg, úgyhogy itt is maradok. HA előbb nem, jó reménység szerint a mennyben találkozunk!
Szép estét!
Szeretettel:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Sziasztok!
Most csak röviden, mindjárt fürdetés.
Anna! Hála az Úrnak! Nekem Benivel volt hasonló, csak korábban, a 9. héten véreztem és egy vérömleny volt mellette, nagyobb volt, mint a baba.

KépKépKépKépKép
uxi

laki papné Kedves Anna!
Az ÚR vigyázzon rád, a kisbabádra akit a szíved alatt hordasz és a többi gyermekedet illetve családod minden tagját.

Az utolsó mondatodra AMEN!!!!!!!!

Mindenkinek azt kívánom, hogy ISTEN ÁLDÁSA és MINDENKIT GYÓGYÍTSON meg a betegségéből.
AZ ÚR JÉZUS NEVÉBEN, AMEN!!

manocskak

Manócskák, mi egy kisegyházhoz tartozunk, leginkább a baptistához hasonlít.

Köszi mindenkienk az áhítatos válaszokat. Valami ilyesmi van nálunk is, csak kíváncsi voltam, máshol hogy van. :wink: :D

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?