A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Zsu én meg alig várom, hogy legyen időm csinálni ezeket a cuccokat! :lol: :lol: Lesz fotó ígérem!

Stelly tényleg klasszisokkal jobb a kedvem, most megyek 3ra a dokimhoz gyógyszerekről beszélni.
Azért eeeeez....hogy még így sem állt fel senki hogy a néni rájuk szólt... annyira...grrr :evil:

Pandus jó vásárlást! :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Mist: jobbulást!

Zetibebi: Örülök, hogy jobban vagytok! :)

Zsu: Szerintem a lány utáni vágyban semmi szégyen nincs... Én is szeretnék majd kislányt, és szerintem a nők többsége így van vele. Nálam inkább úgy jelentkezett ez a dolog, hogy nagyon örültem a kisfiunknak, csak megijedtem, hogy leszek-e én elég következetes és szigorú egy kisfiúhoz? :) Néha attól félek, hogy picit lágyszívű Anyuci leszek, a Babó pedig horoszkópja alapján (amiben nem hiszek maradéktalanul, de néha azért picit bejön) valószínűleg elég karakteres egy srác lesz. Ja, és az Apja is az, szóval miért ne lenne? :) No, majd igyekszem...

Tényleg, másnak nincsenek ilyen félelmei???

Hajnski: tényleg felnézek Rád, de nem fizikai értelemben, úgy valószínűleg Te néznél fel rám. :)
A tesóm kislánya egyelőre tiszta apja, majd meglátjuk, hogyan változik. Mindenesetre vicces lesz, ha mondjuk később a Tesómra fog jobban hasonlítani, mert akkor rám is. :) Amúgy már jobban kötődöm hozzá, mint mondjuk a barátnőim gyerekeihet, érdekes ez, és remélem, Ő is fog hozzám. Nagyon szerencsések vagyunk, tanulhatunk egymástól a Tesómmal és segíthetünk is sokat egymásnak.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, Pandus, te is számolj majd be, hogy miket szereztél. :)

Stelly:
ezek után nem állt fel senki? Nagyon furcsa, tényleg. :( Vagyis inkább szomorú.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Haho, en mar megint csak rohanok, es mar megit csak 2 napot kesek a tablazattal, de itt van:
Kép

Julcsi: En a kislanytol is pont igy tartottam, es hat egy kislannyal sem egyszeru am!!! De most pont azt erzem, hogy a lany menne masodjara is, de mi lesz majd a fiuval? Persze ezek ertelmetlen aggodalmak, minden megy majd siman, a maga utjan :wink: ...hat persze...

Kép
Kép
-macsek-

ZétiVera, én is örülök, hogy Zéti jobban van! A picurka meg majd megmutatja,mije van, ha már kint lesz! Fruzsinál mi nem akartuk tudni a nemét, és nagy volt az öröm, hogy kislány lett. Én megértem, ha valaki más nemű babára vágyik, mint akit kap a Jóistentől, pláne, ha már második baba és nem terveznek többet. Mi alapból kettőt tervezünk, de mivel én azért változatlanul be lennék sózva egy kisfiúra, lehet, hogy néhány év múlva újra nekifutunk...
Ketten is írtátok, hogy chicco trio babakocsit terveztek venni: szerintem jó választás, nagyon fogjátok szeretni, nekünk is az van.
Anyajegyek: lézerrel szedték le, igazából olyan, mint egy kis forrasztópáka, egy pillanatig kellemetlen a dolog. Nekem a nyakamon, mellkasomon volt millió picke, amiket ti is írtok, kb. fél perc alatt szedte le az orvos az összeset. Kellemetlen, de ha tudom, hogy csak ennyire, már rég megcsináltattam volna. a helyük meg alig látszik, de csak a nagyoknak.
Holnap megyünk genetikai uh-ra, ha minden igaz, Apa is tud jönni :)
Szüléstörténet: az enyém jó élmény, kedvcsináló, még így is, hogy császároztak:
szóval kiírt időpontra nem történt semmi, naponta kellett bebumlizni a városba ctg-re, ami nem mutatott semmit. Még egy árva keményedésem sem volt, azt sem tudom, mi az. Aztán a 4. napon a doktornéni mondta, hogy ha nem bánom, ő nem várna többet, mert olyan szép, problémamentes volt az egész terhességem, ne kockáztassunk, ha másnapig nem indul meg, akkor reggel 8ra vár vissza szerettel és indítja. Mondtam, ok, már tényleg szenvedés volt a nagy pocakkal a sok utazgatás meg amúgy is szerettem volna megtudni, ki lakik a pocakomban! A családoknak nem szóltunk semmit, reggel szépen bementünk a kórházba. Peti nem akart bent lenni, amit én elfogadtam, bár csak azt szerettem volna, ha fogja a kezem. Igazából attól félt, hogy ez az egész élmény kihatással lehet a szexuális életünkre, én pedig azt nem kockáztatnám...(erről még senki nem beszélt itt a topikban, de azért lehet ilyet hallani és ha valaki alapból tudja, hogy ez vele is előfordulHAT, akkor szerintem nem kell erőltetni Apa jelenlétét.) Aztán a végén valamit mondott neki a szülésznő és csak bejött. Addigra burkot repeszettek, amit nem is éreztem, megkaptam a az oxitocint és rámtették a ctg-t. Ja borotválás nem volt, én elintéztem otthon magamnak. A fájások egyből 5 majd 3 percesek voltak, nem volt vészes, inkább az fájt, amikor a doktornő megvizsgált fél óránként (egy idő után én küldtem ki Petit a vizsgálatok idejére, mert nem lehettem vmi felemelő látvány) és mondta, hogy nem halad a dolog, a baba feje féloldalvást van és nem szállt le a szülőcsatornába. amikor durvulnikezdtek a fájások, megkaptam az epidurált, de nem fájt utána kevésbé, csak vmivel rövidebbek lettek a fájások. A szülésznő is megvizsgált és ő is mondta, hogy 4 óra alatt jóindulattal is másfél ujjnyit tágultam, pedig döntöték az oxit rendesen...Aztán Kati néni mondta, hogy ő szívesen ott ül velem bármeddig, de egyáltalán nincs lent a feje és szerinte nem fog tudni kibújni magától. Mondtam jó, akkor ha lehet, ne várjuk estig...műtő előkészül, Apa búcsúpuszit ad, majd elkezdtek nyiszálni, hát mit mondjak, én azt hittem, nem fog fájni, de fájt, ahogy 3 orvos húzkodta a hasizmaimat...a főorvosnak kellett szólni az anesztesnek, hogy adjon már még fájdalomcsillapítót...Mire az ürge: Hadd fájjon neki, szül!!! Aztán 12.25kor Fruzsi ki, kislány, gratuláció, van haja!, méricske, öltözés, adhozták a fejemhez, megszaglásztuk egymást meg hunyorgott rám a kis tündér és vitték ki Apájához, amíg engem stoppoltak (kb. fél óra). Ők, mire kiértem, már szerelembe is estek, akkor kezdtem el bőgni, amikor megláttam, ahogy Peti a karjaiban tartja őt :) Utána két óra együtt a vajúdóban, megpróbálták mellre tenni, de nem nagyon sikarült, mert ugye feküdnöm kellett az infúzió miatt. Levittek a gyerekágyra, még ott is együtt lehettünk picit, mert a szomszédos ágy üres volt és nem zavartunk senkit. Fruzsit délután elvitték és este visszahozták, addig pihenhettem. De akkor már, amikor ott van, akkor tényleg semmit nem számít, hogy mi, hol és mennyire fájt, vagy fáj, a lényeg, hogy ott a világ legszebb babája, aki a mienk!!!! Másnap már ugyanúgy mászkáltam a hasi sebemmel, int a normál úton szült kismamák. Engem egyáltalán nem viselt meg, hogy így alakult, mert kiderült, Fruzsi tényleg nem tudott volna kibújni, úgy a nyakán volt a zsinór 2x. Én annak örültem, hogy ott vagyunk, egészségesen, boldogan, immár hármasban, mint Erdei család! Úgyhogy erre az érzésre gondoljatok, ne a fájdalomra, azt úgyis elfelejtjük!

Kép
Kép
abencze

Engem a védőnő az első gyerek születésénél óva intett attól, hogy apás szülés legyen. Azt mondta, látott már rá példát, hogy ráment a házasélet, és emiatt lett válás. Én ebben nem hiszek. Szerintem csak jó kifogás volt nekik, hogy azért válnak, mert a férfi többet nem tud a feleségére nőként tekinteni. Bizonyára volt azért ott egy és más a háttérben. Én ilyet nem tudtam a férjemről feltételezni, és én igenis ragaszkodtam hozzá, hogy az elsőnél legalább megpróbáljon mellettem lenni ( a másodiknál már ő ragaszkodott hozzá). Jóban-rosszban nem igaz?! Lássa, és becsülje a teljesítményt, ne a gólya dobja a karjaiba a felöltöztetett kisdedet. A mi házasságunk nem ment rá, sőt, talán még erősebb is lett a közös élménytől. :D

Kép
kangu

Kedves kismamák elnézést, hogy itt zavarok, de sajnos nincs még saját oldalam és szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, felsők (34-46): 3500 Ft-4000 Ft
Tréningruha (nadrág +felső) 7000 Ft - 8000 Ft
Tréning nadrág külön is rendelhető!

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek 34-52 méretig, akár egyedi méreteket is!

Várok minden kedves érdeklődőt! Vidéki megrendelések is vállalok, amit utánvéttel (500 grammig 1300 Ft), és előre utalással ajánlott levélként (500 grammig 650 Ft) tudok teljesíteni!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

Köszönöm a lehetőséget!
Szilvi

Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszilva 2008.10.01 14:02-kor.
sziszilva

Eddig én ilyet nem is hallottam, hogy a házasélet rámegy... mármint nálunk ugye férjem nem tervez bent lenni az általa "szaftos rész"-nek titulált kitolási szakasznál, de ennek semmi köze ahhoz, hogy utána ne tudna rám nőként tekinteni, inkább tényleg az, hogy fél, hogy rosszul lesz, és hogy a kicsit elsőre is édesnek és aranyosnak és gyömöszölnivalónak szeretné látni, nem pedig kis maszatos-nyálkásnak. Mondjuk ha odaadják, én maszatosan is összevissza fogom ölelgetni, de tényleg ahogy írtam, ismerem férjemet annyira, hogy ne erőltessem. Végül szerintem úgyis bent marad, és mindegy lesz neki, hogy maszatos-e, akkor is az ő kis csemetéje lesz ott :D

Andi, ezt a történetet olyan kedvesen írtad le, hogy én majdnem megint elpityeredtem :lol:

Örülök, hogy azt írod, hogy szeretni fogjuk a babakocsit, ugyanis úgy néz ki, ma lesz a napja, hogy megvesszük! :D korábban azt szabtam meg, hogy október előtt nem veszünk semmi komolyabbat, de ma már október van, és én nem bírok magammal!!! :D de utána megint szigorú leszek, és a következő "nagy ajándék" majd csak novemberben. Addig max apróságok, csak szép fokozatosan mindent :) nagyszülők már lefoglalták a listából, hogy mivel szeretnének ők hozzájárulni a kicsi kelengyéjéhez - vicces, mert szinte versengenek egymással, hogy ki mit vesz meg, és már most megy mindenhol a fogadkozás, hogy na ők aztán nem adják alább a legjobbnál :D jó dolgunk van, végül alig kell majd nekünk vásárolni :D

KépKép

KépKép
stelly

Stelly szerencsés vagy a családoddal! :D

Voltam a dokimnál a seduxen-ügy miatt, elmondta, hogy a seduxen lazítja a simaizmokat, azaz a méhet, a mási fajta izmot (annak nem jut eszembe a neve, talán "rostos" vagy milyen :oops: ) azt viszont erősíti, mint amilyen a méhnyak is, így lazítja a méhet és zárva tartja a méhnyakat. Az viszont kár, hogy nyugtató hatása is van mert arra nekem nem lenne szükségem. Azt mondta a babával semmit de semmit nem csinál a seduxen, a legrosszab esetben elálmosítja.
Ettől függetlenl megkérdeztem, hogy ha visszatérek a femibion vitaminhoz plusz ugyanígy a magnézium 3x2 akkor elérem-e ugyanezt a hatást, azt mondta meg lehet próbálni.
Úgyhogy most 4 nap múlva elhagyhatom a déli adag seduxent, rá 3 napra az estit is ( a reggelit már elhagytam két napja), és közben kezdhetem a femibiont, így felváltják egymást fokozatosan. Igaz, hogy megnyugtatott a seduxennel kapcsolatban hogy nem ártalmas, de azért a lelkemnek csak jobb ha vitaminnal is meg lehet ugyanezt oldani...rendi volt nagyon. Megkérdeztem azt is, hogy ha megint problémamentes császárom lesz akkor hány gyerekem lehet még, azt mondta ha úgy történik a császármetszés ahogy illene történnie, tehát ügyes kézzel és szépen vágva akkor akár 4-5 gyerekem is lehet még, annyi hogy a terhességek valszeg így fognak kinézni mint most, sok-sok magnéziummal és vitaminnal. Érdekességképp megemlítem, (ezt én nem tudtam) hogy ha már volt császár és megint az kell akkor tök ugyanott vágják fel ahol legelőször, ez tök furi, azt gondoltam volna hogy haladnak felfelé a hason a vágásokkal :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, tényleg jól esett.

Hamarabb hazajöttem, hát mit mondjak, nem kellemes a torokfájás, ha az ember semmi ütőset nem tud rá bevenni. Kétóránként felváltva szedem a homeopátiás bogyókat, egyelőre nem érzem a hatását, de még korai is lenne. Holnap azért elmegyek dokihoz, nézze meg, nincs-e komolyabb gond. Sajnos alapból érzékeny a torkom/mandulám, de bíztam benne, hogy az első terhességhez hasonlóan most is kihúzom betegség nélkül... Na mindegy, majd csak javul.

Szülés: Nálunk apás szülés volt, de nem a kirobbanó lelkesedés miatt. Tudta, hogy jól esne, ha benn lenne, így jött, és jönni fog most is. De elmondása szerint neki nem élete legszebb 10 órája volt, ahogy az ágy széléről tehetetlenül nézte a szenvedésemet... Mit mondjak, van benne valami. A kitolásnál majd kimegy dolgokban én nem hiszek, ha odáig benn volt az apa, pont akkor már nem megy ki, amikor jön a lényeg :lol: . És mivel úgyis a fejednél áll (már amennyiben nem kíváncsiskodik oda a kijárathoz, amikor a doki azt mondja, hogy jé, látszik a feje, ahogy az én férjem tette - aki szintén undorodik a véres, gusztustalan dolgoktól :lol: ), nem egy mészárszéket bámul. Ja, és egyetértek Kanguval, a házasélet megromlására ez inkább csak jó kifogásnak tűnik, akik hosszú évek óta együtt élnek, azok máskor is láthatják a párjukat "nem éppen kívánatos" állapotban.

Kép
mist

Zetibebi: Valld be őszintén, Te még tervezel egy-két gyereket, ugye? Hiába mondogatod, hogy Áron Lívia lesz az utolsó, mintha Te nem így szeretnéd... Vagy tévedek? :D

Andi: Stellynek igaza van, tényleg nagyon szép a szüléstörténeted, igazán megható! De most van esélyed a természetes szülésre, igaz?

Stelly:
Mi is kappunk a családtól csomó mindent, nagyon nagy mázli! :)És addig lesz egy Karácsony is.

Kicsit kínos kérdés, tud valaki válaszolni?: Erősebb hüvelyi folyás ebben az időszakban normálisnak tekinthető, igaz?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mist!

Torokfájásra jó a Bioparox spray. Azt lehet terhesség alatt is használni. Nekem bevált.

Julcsi! Igen. Normális. Max. ha furcsa a színe vagy a szaga akkor nem.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Julcsi, én azt olvastam, hogy ha "ártalmatlan", akkor igen. De ha kellemetlen - tehát viszketés is társul hozzá, vagy erős színű/szagú, akkor irány a doktorbácsi, mert most különösen fogékonyak vagyunk mindenféle pl gombás fertőzésekre, az meg nem jó amúgy sem, babával a pocakban meg főleg nem. BTW én azt vettem észre, hogy amikor egyébként naptár szerint kb megjönne, nekem olyankor szokott felerősödni, csak színtelenül.

KépKép

KépKép
stelly

Lányok! Én nem értem, hogy a francba nem látom a képemet a nevem alatt...

Verus! Neked, hogy sikerül? :cry:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Julcsi egyenlőre tényleg csak őket kettejüket szeretnénk, de ha 10 év múlva úgy fogunk állni anyagilag akkor jöhetne mégegy páros :)

A hüvelyfolyás tudtommal tök oké ha fehér, max nagyon halvány sárga, az erősebb is mert a méhnyak most alakul. Ha más a színe akkor doki, mert fertőzés.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Mist, soksok tea facsart citrommal, és mézzel ízesítve nálunk csodákat művel férjem nagyon érzékeny torkával! Azért remélem, a homeo-bogyók gyorsan segítenek. Gyógyulj meg hamar :)

ehh most olvastam vissza az előző hozzászólásom, bocsi, cégnél ülök, itteni levelezési stílusból jönnek a BTW meg ilyen hülyeségek néha :D elnézést, ha van több ilyen is, csak most vettem észre...

KépKép

KépKép
stelly

Ja! Ma voltam védőnőnél. :? Valahogy az ő mérlege többet mutat. De, hogy lehet az? A lányok ugyanannyit nyomnak itthon és csak az én súlyom változik. Mindenesetre én az itthonit veszem alapul. :)
Negatív a hepatítisz eredményem. És az ellenanyagom is. Semmi különöset nem csinált. :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Na elfelejtettem. Majdhogynem lecseszett amiért a múltkor azért nem mentem, mert nem volt kedvem mégegyszer lemászni a faluba. Nálunk ez azt jelenti, hogy mi hegyen lakunk. A falu 1,5-2 km. Lefelé még oké, de fel? Gyalog? Mondtam neki, hogy fáradt vagyok. Csodálkozott, hogy MÁR? mi lesz később? Erre mondtam, hogy engem lefáraszt még két gyerek. Na mindegy. :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Túlvagyok a havi nőgyógyász viziten! Minden rendben, teljesen zárt a méhszájam! És megkaptam a cukorterheléses beutalót is! A 24. héten kell megcsináltatnom! 75g glükózt kell vennem a gyógyszertárba, és majd ezt kell feloldani 2-3 dl vízbe! És keverhetek hozzá sima citromot!

Eszter: Te lehet hogy elbújtál volna az emberek szeme elől, de a nénitől nagyon aranyos volt, hogy így kiállt érted! :D Bár ezek után mégse adta át senki az ülőhelyet, ez elég szomorú! :x
Megvettétek a babakocsit?
:lol:
Panna: Majd meséld el nekünk is hogy mit vettetek a kicsinek! :)

Zétibébi: Ok, várjuk a képeket! :D

Julcsi: Teljesen normális az erősebb hüvelyi folyás, ha színtelen, vagy egy picit sárgásabb, és nem viszket sehol! Ma rákérdeztem a nőgyógyászomnál mert nekem is van kb. 3 hete ilyen gondom!
Nálunk is tervbe van a kislány! :D Nem tudom, nálunk hogy fog alakulni, de szerintem én is elég lágyszívű anyuka leszek! :roll: :lol:

Macsek: Köszi, hogy átjavítottad a fiúnevet! :)

Abencze: Várjuk holnap a beszámolót az uh után! :wink: :lol:
Nagyon szép a szüléstörténeted! :)

Dina: Gratulálok a jó eredményekhez! :D
zsu83

Hát lehet, hogy a holnapi közös vásárlás elmarad.... :( Apa reggel 7-re ment dolgozni, éjszaka ügyeletes (ezért szabad a holnapi nap), ami azt jelenti, hogy holnap reggel a nagyvizit után jönne haza, de most telefonált, hogy még az elsö mütétre délelött berendelték, szóval 12 elött biztos nem ér haza (ez már jóval több, mint 24 óra).... Komolyan, mint gondolnak? :twisted: Hogy ö nem emberböl van és nincs szüksége alvásra? Mert az éjszakai ügyeletben is jó, ha 3 órát tud aludni.... Ugylátszik az egészségügy mindenhol ilyen... :evil:
Szegénykém olyan fáradt lesz, hogy csodálkoznék, ha még maradna energiája velem vásárolgatni, szóval úgy tünik, hogy egyedül fogok menni... :(

Panna
pandusika

Örülök, h mindenki jól van, a kicsik elvannak, mocorognak, titkolóznak. :D
Hajni, szerintem fiú. :)
Kreiszi, az elsőnél még nem tudtam, h mit mondjak, de az új kép
alapján lányt mondok. :lol:

Képzeljétek, ma szembe jött velem a suliba egy volt tanárnőm,
hatalmas hassal. Tök meglepődtem rajta.
Kérdeztem tőle, h mi lesz a kislány neve, erre totál ledöbbent,
h honnan tudom h lány. :lol: mondtam neki h jós vagyok :P
Jól elbeszélgettem vele. Eldicsekedtem neki, h nekem kisfiam lesz. :)
Szegény, 8 hónapos terhesen is tanít...
Muszáj volt ma bemennem egy vizsga miatt, bár elég fáradt voltam.
Tegnap kipucolták a sebemet a számban, ráadásul még telerakták
drótokkal, szóval most ott tartok, h beszélni alig, enni meg alig tudok... :? szegény kicsimet is éheztetem. :(
Mindjárt húzok neki egy nevet,h jobb kedve legyen. :)

Kép

Kép
gjéti

*beszélni alig, enni meg egyáltalán nem tudok.
csak elírtam :)

Kép

Kép
gjéti

Kangu, Mist, az én véleményem az, hogy különbözőek vagyunk, minden ember mástól van rosszul. Lehet, hogy 100ból 99 esetben tök jó élmény az apa számára, hogy bent van a szülésnél, de nem szeretnék az az egy lenni, akiknél ez nem így van és bármit is változtat. Lehet, hogy nem lenne így, de lehet, hogy igen. Ez nem jóban-rosszban kérdése. Egy kapcsolat nagyon sok mindentől meg tud romlani, például egy ilyen helyzettől is. Biztos van olyan is, aki csak erre fogja. De el kell fogadni, ha valaki így vélekedik és pont ennek elkerülése érdekében nem nézi végig. Mint említettem, én is szerettem volna, ha bent van velem a párom és végül amíg lehett, ott is volt. Így talán még jobb érzés is volt, mintha eleve be akart volna jönni.
Julcsi, még nem beszéltem a dokinénivel, hogy ilyenkor automatikusan császározik-e, de annak idején nekem azt mondta, hogy ő egy vágásra 5 gyereket vállal...ez azért előrevetít valamit...
Holnap jövök a beszámolóval, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!
Pénteken megyek 4D UH-ra a férjemmel:)Már nagyon várjuk, de csak vasárnap este tudom megírni, mert hétvégére elutazunk.
Szép hétvégét mindenkinek!

Andabella

Kép
Kép
andabella

Ma Olivért húztam. :D Jó pihenést mindenkinek!!!

Kép

Kép
gjéti

Zsu: Áruld el a trükködet, hogyan tudsz mindenkinek név szerint válaszolni. Arra gondokok, h talán ilyen megjegyző zseni vagy, de lehet, hogy jegyzetelsz, míg olvasol. :lol: Ja. és volt Uh is ma? Nekem október legvégén kell visszamennem, akkor kapom a beutalót. Akkor már 24 hetes leszek, nem késő ez már?
Torokfájásra megy a gyógyító energia, jobbulást kívánok. :wink:
Hajni: Örülök, hogy utánanéztél a pelenkanélküliségnek, kár hogy kicsi a remény arra, hogy te is kipróbáld, segíthettük volna egymást a tapasztalatokkal. Nálam még tervben van a Babajelek c. könyv beszerzése ez ügyben. Nem emlékszel véletlenül, hol találtad az erről szóló topikot közelebbről?
Erősebb hüvelyi folyás nálam is játszik, de ez teljesen rendben van.
A gépem lemerült a kritikus pillanatban, a várt nunis képpel holnap próbálok jönni. Ne várjatok csodát, viszont készítsétek elő a nagyítótokat. :wink: Nagyon pici a látvány...
Zétibébi: A férjed napközben is az új házon dolgozik, vagy munka után húz ott le még egy műszakot?
A múltkor mondtátok a babakocsiba való szűkítőt. Mi az tulképp, lehet, hogy ez hülye kérdés. És mindenképpen kell a picinek? Úgy emlékszem a miénkben nincs ilyesmi :shock:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Andabella : jó pihenést a hétvégére, vigyázz magatokra. Remélem, jó híreket kapsz az uhun. :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Gjeti - koszi szepen, nekem is inkabb fius 'megerzesem' van :wink: de majd meglatjuk februarban. Mindenesetre egyenlone 'unisex'-re rendezodunk be. 8)
Oliver is nagyon tetszik - van a barti korunkben ket kisfiu is ezzel a nevvel, itt is nepszeru. :lol:

Zsuzsi - azert teljesen nem adtam fel es valamilyen szinten biztos ki fogom probalni csak valoszinuleg sokkal tovabb tartana, mintha csak en foglalkoznek a picivel. Gondolom ez nagyban babafuggo is. Ha te belevagsz kivancsi leszek a tapasztalataidra. Itt az Életmód » Pelus nélküli baba topicban van rola szo. A cim egy kicsit megteveszto, mert persze nem teljesen peleka nelkuli ez a modszer sem. Igaz mostanaban nem igazan akiv, de ha visszaolvasol benne vannak regebbi tapasztalatok, linkek stb.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Abencze: nekem is 4-5 gyereket mondott a doki ha mind császárral jön! Azért durva lehet 5x vágni el ugyanazt a sebet :oops: de ha meg tudják csinálni... :D

Aszem írtam egyszer korábban, hogy nekünk ott volt apa, pedig mikor a kutyánkat oltottuk ömlött rajta a víz és már dűlt el oldalra, úgy ment ki a rendelőből!!! :D Ez tök komoly!! :D
De velem bejött egész onnan hogy bekötötték az infúziót, és a műtőben is véges-végig ott volt, egyedül addig voltunk külön amíg a gerincbe adták a műtéthez a cuccot. Igazi hős volt és minket nagyon durván összekovácsolt a közös szenvedés, azt hiszem ott lettünk igazi család (na most bőgök... :oops: ) tudjátok mi akkor mindketten 23 évesek voltunk, a barátaink még javában koncertekre jártak meg az volt a lényeg kinek van meg az új mittoménmilyen cd-je, meg ilyenek, mi meg a szülőszobán 10 órán át gúvadt szemmel lestük a ctg-n a kicsi szívverésének számát (aszem frekvencia, tök mindegy) :D szóval a mi kapcsolatunk egész más szintre lépett az alatt a fél nap alatt. És ott ugye jöttek-mentek az orvosok-szülésznők meg még ki tudja kik ( :lol: ) a lábam között, és apa szépen eldöntötte hogy olyankor odanéz-e vagy sem, ő magának tudta kontrollálni mennyit akar látni, ugyanígy a műtőben. Végig a fejemnél ült úgyhogy ha nem akart valamit látni akkor nem nézett oda. És mindenképp nagyon jót tett neki hogy látta hogy születik a gyerek mert ami a tévében van az egy vicc, ezt mindannyian tudjuk :) Ez a mi esetünk. Most szóba sem került hogy bejön-e, szerintem meg is sértődne ha megkérdezném, azt hinné kételkedek :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andabella várjuk a 4D képeket!

Gjéti nekem az Olivér bejön :wink:

Zsuzsi: én a válaszokat úgy csinálom, hogy elolvasok egyet, legörgetem a lap aljára, megírom a választ, visszagörgetek, elolvasok mégegyet, arra is megírom, és mikor a végére érek elküldöm. Remélem érthető :oops:
Apa este 7kor jön haza melóból, úgyhogy hét közben teljesen "használhatatlan", de azt mondta ma ha este hazajön szétszedi a szekrénysort, holnap este a konyhabútort, és így tovább, és vasárnap lesz legközelebb szabadnapja, úgyhogy aznapra bérelünk egy utánfutót, elkéri a céges kocsit és elvisszük a bútorokat, és aznap már lehet hogy ott is alszunk!!! Juhhhhhéééé!!!! :D :D :D (apa asztalos, és olyanra csinálta az összes bútort, hogy legózni is lehetne vele annyira szétszedhető, variálhatóak az elemek)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

gjéti: bizony nálam úgy tűnik tuti bejött a tipp, a tegnapi dokinak én maximálisan hiszek, mégiscsak genetikus, és ezeket az UH-okat csinálja élete nagy részében. :)

zsu: kengurus rugit kimostam, 1 cm-t ment össze hosszában, ez a 100% pamut fajta, de tegnap kaptunk egy plüssöset is, ma azt is kimosom.

Nekem is majd 24. héten kell cukorterhelésre menni. Ma megyek megint védőnőhöz, drukkoljatok, hogy ne okoskodjon, mert most nem vagyok olyan húde türelmes hangulatban. :)

Feltöltöttem gmailre egy UH értékes táblázatot, tegnap találtam, ahogy fejtegettem a saját értékeinket. Végig mutatja az összes értéket terhességi hetekkel, írtam hozzá egy kis magyarázatot is. :)

Tegnap durva vacsim volt, de ezt meg merem osztani, nem hiszem, hogy bárki is megkívánná :D, szóval marékszám ruccola saláta egy kis ecetes gyöngyhagymával.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!
Mist! Légyszi ne fúj bioparoxot a szádba, akkor már ikább a Tantum verde....bioparox antibaci tartalmú, igaz kis emnnyiségben, de jobb kerülni....főleg az ilyen kis dózisok a csalók...mint pl. a mebucainban is! Szóval csak óvatosan! Inkább méz, mézzel....meg van propoliszos méz, az is csodákra képes...én pl annak idején Andrissal gargarizáltam sóós vizzel....szar, de nem árt....:) jobb elkerülni ezeket, ha lehet, mert sose tudhatod, leszel e olyan beteg 2 hét múlva, mikor aztán tényleg gyógyszer kell, és akkor meg már sok az együtt...na ez csak az én véleményem, és bocsi mindenkitől, aki nem így gondolja! gyógyszertárakban sok hülyeséget rásóznak az emberekre, sokszor meg se nézik valójában tényleg lehet e....

Lányok mióta itt ülök, és olvasgatok a 3. hatalmas kifli tűnik el....és már végét járja a frissen bontott teavajam....gáz ez minden nap reggelire...és még kellne valamit enni..... :)

Olyan szép szüléstörténeteteket írtok...már alig várom az eseményt megin!!!! :)

Hüvelyfolyás nekem is van valamiért erősebben, kezdek én is zizizni, hogy összeszedtem valamit? De csak fehér, vagy inkább szintelen, szagtalan....már azt hittem magzatvíz...
na meg tök ciki, de tegnap becseppentem tüsszentésnél....gatyát kelett cserélnem....ez már a 3. gyerkkel jár?

Szexuális életet nálunk nem befolyásolta a szülés...apa végig ott volt, rettentő érdeklődő volt, és tök nem izgatta, hogy velem mi történik odalenn, mert a gyerekkel foglalkozott, és nem undorodott meg semmi....viszont most velem van gond....eddigi gyerekkel a pocakos időben nagyon jól ment minden, de most valahogy hulla vagyok, nem kívánom a dolgot, és nem is nagyon akarok ráérni....viszont tök szarul érzem magam emiatt...bár apa nem panaszkodik, meg nam haragszik, sőt teljesen belémhabarodott újra, imádja a pocakos létemet....de én meg nem tudom mi van velem...ez normális?Elvileg ilyenkor azt hittem jobban kattanak a nők...erre én tiszta frigid vagyok...:(

na bocsi a hosszúságomért! Sok napsütést!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

elif! El is ment az étvágyam..... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

megettem a 4. kiflit is....végem van...nem kis kiflikék ezek, hanem fincsi nagyok, legközelebb csak kicsit veszek

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zsu, igen, megvettük!!! :D :D :D gyönyörűszép! és nagyon könnyen használható, tíz perc alatt megtanultam, hogyan kell cserélni rajta a dolgokat, és hogyan kell összecsukni-szétnyitni. Nagyon tetszik, férjem nevetett, mert beletettem egy játékállatkát, és úgy tologattam körbe a lakásban, mint egy ovis :D

Zsuzsi, a mindenkinek válaszolgatásra - én annyit szoktam csinálni, hogy mikor úgy érzem, valamire válaszolnék, legörgetek, beírom, aztán visszagörgetek olvasni. Meg néha crtl+a ctrl+c, hogy ha esetleg elszállna, vissza tudjam másolni.

Zsuzsi, a szűkítő - nem a babakocsihoz, hanem a hordozó/autósüléshez szükséges, mert ezek úgy vannak kialakítva, hogy elvileg újszülött kortól kb 13 kg-ig jók, tehát azért nem olyan icipici, viszont az újszülött baba nem tudja tartani a kis buksiját, ezért teszik a hordozóba a szűkítő betétet, ami szépen kitámasztja őt minden oldalról, hogy ne gyűrődjön nagyon össze szegényke, meg ne billenjen oldalra a kobak.

Gjéti, mostmár lassan bevallhatnád, hogy beépített ultrahanggal rendelkezel :D és a vizsga, amire mentél, jól sikerült?

Vera, el tudom képzelni, hogy tűkön ülsz :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Szuper, hogy mindenki jól van, nagyon örülök. Jó kis csapat ez :lol:

Mist, torokfájásra mi a PHYTOLACCA DECANDRA 9 ch nevű szert szoktuk használni, a gyerek is én is, jól bevállt. De jó rá amit Verus írt az is.

Zsu, nekem is tetszik a tapétátok, nagyon aranyos!

Zeti, örülök, hogy jobban vagytok mindketten, és a költözés miatt egy kicsit irigyellek ám. Olyan klassz lehet egy új lakásba berendezkedni.

Stelly: a villamosos történetben a néni nagyon jó fej lehetett, de azért pofátlanság a többiektől, hogy ennek ellenére sem állt fel valaki.

Abencze: A papás szüléssel kapcsolatban, bennem is felmerült ez, hogy mi van, ha undorodni fog a párom, ezért kértem, hogy a fejemnél álljon, és ne nézze premier plámban az esetet. Viszont amikor ott voltam, már annyira nem érdekelt az sem, ha látta volna....
Viszont így utólag teljesen egyet értek azzal amit Kangu leírt erről a témáról. Ha egy férfi emiatt elfordul egy nőtől, mikor az a saját közös gyereküknek adott életet, ott a férfivel nagyon nagy baj van.
Egy igazi kapcsolatot ez megerősít.
Szerencsére nekünk nem volt ezzel semmi gond, ugyanúgy van a dolog, mint előtte.

Én is voltam tegnap genetikai UH-on. Dokibá megerősítette, hogy a pocaklakó még mindig kisfiú, meg is mutatta. :lol:
Azt mondta, hogy tökéletes minden, szépen fejlődik, minden rendben.
Megjegyezte vizsgálat közben, hogy nem is ltászik, hogy amniocentézisen voltam. Én ezt egy kicsit félreértettem, és elkezdtem mutogatni neki, hogy pedig még itt a helye a pocakomon. Erre nevetett egyet, hogy ő elhiszi, csak azért modnta, mert ilyenkor általában látszik, hogy kicsit kevesebb a magzatvíz, de nálunk pont annyi amennyinek lennie kell, szépen újratermelődött.
Aranyos volt, mosolygott, és mondta, hogy Andrea, én mindent tökéletesnek látok :lol:
Nagyon jó volt, teljesen fellszabadultan jöttem ki.

A barátnőm is itt dolgozik a kistarcsai kórház szülészetén, és körbevezetett. Megmutatta az alapítványi szobákat, vannak 2 ágyasak, az napi 3 ezer ft-ba kerül, az egy ágyas, ahol apa is bent aludhat az napi 10 ezer. Van bent Tv, mikró, hűtő, gyönyörű a kis fürdőszoba, szóval szupi.
Megnéztük a szülőszobákat is, hát ezen elájultam teljesen.
Mikor Szávát szültem ott, teljesen más volt, azóta tök új részleg épült.
Van egy vajúdó szoba, benne a nőnek egy hipiszupi állítható ágy, a családtagoknak fehér bőrkanapé.
Az egyik szülőszobába mentünk be, patyolat tisztaság, itt is a hipiszupi ágy van, amit úgy állíthatsz gombnyomással, ahogy akarsz. Gyönyörű narancssárga volt a fal. Van egy sarokkád, amiben lehet vajúdni, és ami nagyon tetszett még, hogy nem viszik el a babát, hanem ott látják el melletted. Van egy nagy mosdó, amiben megmosdatják, meg egy pelenkázó szerűség, ami felett melegítő lámpa van. Ha nincs semmi olyan gond a babóval, hogy el kelljen vinni, akkor az alatt a 2 óra alatt amíg ott fel feküdni szülés után, ott lehet veled.
Szóval annyira szupi klassz volt, hogy az embernek kedve támad szülni :lol:

Gerendai Zsuzsi, a táblázatban látom, hogy eredetileg te is itt terveztél szülni. Ha még nem döntötted el 100%-osan az otthonszülést, ajánlom, hogy menj be, és nézz körül, ha akarod megkérem a barátnőmet vezessen körbe.
Nem az a hideg-rideg kórházi szülőszoba amitől a nők általában félnek, és biztonságban van az ember, orvosi felügyelettel, ha gond van, ott van rögtön a császáros műtő is mellette.

(bocsi, hogy visszatérek a témára, lcsak így zárójelesen, áttam a Geréb Ágis videót, és ott mindig azt a kórházi 31 percet emlegetik. Mikor én bent voltam, egy szobatársam szült, és az én dokim vizsgálta meg, mikor észrevette, hogy baj van, nem fog tudni megszülni. A lányt azonnal tolták a műtőbe, úgy, hogy a doki térdelt az ágyának a végében, és a keze bent volt, tartotta a babát, nehogy becsússzon a szülőcsatornába, mert megfullad.
Nekem akkor ott azt mondták, hogy ha nagy baj van, pl. szívhang lemegy..stb, akkor 10 percen belül kiszedik a babát, különben meghal.
Szóval szerintem ez a 31 perc nagyon erős csúsztatás a részükről..... )

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Húú, mire írtam, már megint lett egy csomó hozzászólás :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Verus, hasonló a helyzet nálunk is - valahogy nem érzem azt a kirobbanó lelkesedést... még szerencse, hogy férjem elég türelmes típus.

Nem rossz a 4 kifli :D mondjuk inkább reggelire, mint vacsira :D

KépKép

KépKép
stelly

Megin én.... :)
Tettem fel képet, csak elfelejtettem írni... :)
Jó lehet a kistarcsi kórház, én még nem néztem meg vácot...az az igazság, hoyg én alapból rosszúl vagyok ilyen helyeken...tök mindegy van e matrica a falon, vagy hogy milyen színű a scempe...a kórházszag kitörölhetetlen...mikor a gyerekekkel kelett menni, is szabályosan ájulás környékezett, pedig nem is nekem kelett volna rosszul lenni... Szóval még halogatom a látogatást

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Verus, jó étvágyad lehet, mindig jókat mosolygok rajta, mikor erről írsz :lol:
Én tegnap nagyon kitoltam magammal. Nem bírom a savas dolgokat, és tegnap este megittam 3 pohár citromos teát. Nem is lenne ez gond, ha ettem volna mellé, de éhes nem voltam, csak szomjas. Éjjel 1-kor arra ébredtem, hogy piszkosul görcsöl a gyomrom. Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni magammal, ettem egy szelet vajas kenyeret egy pohár tejjel, az sem segített, bevettem egy No-SPA-t, de egy óra múlva sem hatott. Aztán rámjött a hasmars is.... Fél 6-kor még fent votlam, aztán elszundítottam egy kicsit, de 6-kor csörgött a vekker, kelni kellett.
Olyan vagyok ma, mint a mosogatórongy.
Gondoltam kicsit lefekszem, de Száváék ma mennek először korizni a sulival, szétizgulom magam miatta. Úgy döntöttem, hogy bemegyek én is a Pólusba, meglesem őket, azt mondta a tanító néni, hogy más anyuka is megy.
Olyan furi, hogy iskolás, el kell őt engedni, és ez nagyon nehezen megy. Annyira ragaszkodom hozzá, olyan, mint egy láthatatlan köldökzsinór, borzasztó hiányérzetem van, ha nincs mellettem. Pedig már nagy és egyre jobban el fog szakadni... olyan nehéz ezt feldolgozni. :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Engem nem fogtok irigyelni, az én reggelim két szelet vajas pirítós volt kamilla teával :lol:

Verus, az a dolog nálam változó, van amikor csak aludni szeretnék, van amikor az éjszaka közepén nem tudok aludni, és akkor felkeltem apát. Az amnió után 1- 2 hétig nem lehetett, szerintem a tiltás miatt én minden éjjel ilyeneket álmodtam, alig bírtam magammal... :oops:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus! Megértem a csemete gondokat..az én picinke fiam is most kezdte a sulit, és mível fiú szerintem még jobban, és hamarabb szakad el mint egy lány...már a haverjánál alszik folyton....le vagyok már én ejtve nála... :( És migyár olyan nagy deszkásgatyás faozn lesz, mint akik a suli előtt gyűlnek.... :(
Pólusban koriznak? Lányomnak én is néztem, mert csak ott otktatnak kicsiket...a káposztási jégcsarnokban csak a sulisoknak van.... Nagyon szeret korizni...tök jó nálatok, hogy viszi az iskola őket...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Hű az ember kicsit többet dolgozik, és nem ér rá minden nap megnézni a fórumot, és máris micsoda iromány-tömeg Szépen beindult a csapat :lol:

Tök jók a pocakos fotók, most már igyekszem majd én is kreálni egyet! Nagyon csini kismamák vagytok!!

ZétiVera: lassan tényleg megbarátkozhatsz a Lívia Áron párosítással, szép név ez így együtt!! Jó, hogy jobban vagytok, és majd kérünk fotókat az új házról, ha sikerül beköltözni!

Stelly: gratula a babakocsihoz, és további jó gyakorlást otthon :lol:

LKVerus: hát nálam is az van a házaséletben, hogy nem igazán vágyom rá, és utána meg rosszul érzem magam miatta, hogy szegény párom ... Még szerencse, hogy nagyon türelmes, és nem veti a szememre a dolgot. :oops: További jó étvágyat, bár Elif vacsorája után :?

Andus: szuper, hogy minden rendben volt az UH-n, és hogy kórházzal is ilyen pozitív tapasztalataid vannak.

Még egyszer köszi mindenkinek, hogy megosztjátok velünk a szüléstörténeteket. Olyan jó olvasni őket. :lol:

Julcsi: a régi nevek is benne vannak a pakliban, így most van a Máté, Dániel, Ádám és a Patrik. A lista egyre hosszabb, valahogy most már választani kellene ...

Szép napot mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Andus, örülök, hogy mindent rendben talált a doki, és megnyugodva jöttél ki a vizsgálatról! :D

KépKép

KépKép
stelly

Írtam egy csomót, erre lefagyott a gép. :evil:

Verus! Hálám örökké üldözni fog, kétóránként felváltva szedem a bogyókat, és már alig érzem a torkomat. Tegnap viszont kegyetlen rosszul lettem estére, rázott a hideg, felment a lázam.
Voltam doktor bácsinál, elrendelte a pihenést, úgyhogy itthon lógatom a lában. :)

Andus! Teljesen átérzem, amit Szávával kapcsolatban írtál, nekem ez volt az egyik legerősebb érv a 2. gyerek mellett. Úgy érzem, kisit kevésbé fogok belehalni az elengedésébe, ha van mellettem egy 24 órás picur. Bár szerencsére az én lányom még mindig elég ragaszkodó, remélem, ez sokáig így is marad. Gratulálok a jó uh-hoz!

Nevünk még nekünk sincs, nem tudom, lesz-e valaha, mert nem látom egyszerűnek a megegyezést.

Aranyos volt a manó tegnap, amikor már gyógyszert is kellett bevennem, és iszonyú rosszul voltam, szegénykém csak úgy rugdosta a kezemet, hogy ne aggódjak, vele minden oké. :D

Kép
mist

Andus: gratula a jó eredményhez! Nekem is még friss az élmény, tudom mennyire megnyugtató lehetett neked is. :)

lkverus: úgy látom mégsem sikerült elvenni az étvágyadat, mindenesetre remélem ennél durvább kaját már nem fogok kitalálni. :)

Megjöttem a védőnőtől, hepatitis negatív :), viszont +3 kg szaladt fel az utóbbi hónapban :shock: , picit visszafogom én is a nassot azthiszem.

Kép
Kép
elif

Helló Lányok!

Dina: Furák ezek a védőnők picit... Én igazából azt nem értem, miért kell most minden hónapban találkoznunk? Jó, hogy alapos, de ennyire? :)

További jobbulást és jó láblógatást, Mist! :)

Stelly, gratula a babakocsihoz! :)

Hízás: Nekem is három kiló az elmúlt négy hét mérlege. A védőnő majd jól leszid. :(
Viszont azt hallottam többektől -ikertesóm is ezt mondta-, hogy ebben az időszakban híztak a legtöbbet, a végén viszont már sokkal kevesebbet... Én próbálok nagyon figyelni, de sokszor egész álló nap éhes vagyok, és úgy nagyon nehéz.

Téged viszont irigyellek Verus, ahogy írod, hogy mennyit eszel... És mégis milyen vékony vagy. :)

Ha már így kitálalunk... Jó, hogy megértők a férjeitek a szexualitás terén. :) Nálunk inkább az működik, hogy megy szépen minden a maga útján, nagyon jól vagyunk, köszönjük, de néha a férjem a dolog közepén leblokkol... :oops: És akkor hiába minden, valahogy nem megy. Azt állítja, hogy nem tud attól elvonatkoztatni, hogy ott a Bogyeszgyerek, és ő félti. És akkor hiába minden magyarázat, meg beszélgetés, hogy a Babó nagyon jól van, nem eshet semmi baja, nem megy tovább... :oops: Szerencsére nem így történik mindig, de volt már rá példa. :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus: Én azt olvastam, hogy az amnio után nemhogy kevesebb, hanem több magzatvíz lesz, mert a szervezet kicsit megbolondul és elkezd túltermelni. Mindenesetre örülök, hogy minden rendben van veled. Engem csak az amniós eredménnyel kíván látni az orvos legközelebb- de én sem vágyom a zaklatásra.

Szex: Semmi kedvem :( Olyan vagyok mint a mosogatórongy. A lányaim miatt éjszaka kb. félóránként kelek (valószínű, érzik a feszültséget a levegőben). Ha már úgyis felébredek, kimegyek wc-re is- szóval bolygó hollandi vagyok éjszaka. Nappal ennek megvan az eredménye: ideges vagyok és fáradt. És a 3. miatt is folyton stresszelem magam- szóval most nem kívánom a lepedőakrobatikát :oops:

Hülyéskedik a gyomrom is, hasfájás-hasmenés. Elég gyomorgyenge vagyok alapból is, minden idegeskedés v. betegség a gyomromra megy. Most vetetek a párommal normaflorát- az szokott segíteni ilyenkor. Kár, hogy csak a gyomrot teszi rendbe és az idegeket nem simítja ki :?

Kép
kangu

Lányok most néztem v.melyik topicban egy olyan dolgot, amiről itt még szerintem nem esett szó. Bimbóvédő kenőcs.
Ez ugyan nem kell alapból, elég, ha a cicire rászárad a tej, nyál, és eleget szellőzik. De ha valamiért bereped, kisebesedik, feltétlenül kell, hogy legyen otthon segítség. Lehetőleg direkt ilyen célú patikakrém, amit szoptatás előtt sem kell lemosogatni- tehát nem okoz gondot a gyereknek sem. Én Garmastan nevűt használtam- recept nélkül kapható, nem kell lemosni, és tényleg sokat segített, amikor baj volt. Szóval nem árt felvenni a házipatikába a krémet, hogy mire hazaér a kis család a kórházból legyen mihez nyúlni. :)

Kép
kangu

Míly megnyugtató, hogy nem csak én szenvedek ennyire a házasélet terén.... :) folyton hozom-viszem a kölköket hol úszni, hol balett, hol egyebek...na meg a barátok, barátnők, és akkor még a saját haverok, akik ált. este érnek rá, meg 7végente....asszem hulla vagyok...már eljutottam oda, hogy nincs kedvem megin menni a suliba-oviba, és utána futni, hogy odaérjünk a balettra.....belefáradtam kicsit...jó lenne néha egy segítség....vagy egy kis szünet! Na de muszáj, és a gyerekenek ez a jó, elgalábbis amíg szeretik, élvezik, nem fogom a saját kis gyengeségem miatt nekik ezt elrontani! de olyan nehéz....néha teel vagyok energiával, most épp meg leépültem... :)
Hát el is indulok értük, jöhet a délutáni kavar.... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?