A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Krisztinaa, ezzel valahogy pont ugyanígy vagyok én is.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nálunk a család már a plafonon van,nem merem őket hívni,mert mindig azt hiszik esemény van :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Elhiszem, hogy a család már oda van és ők is izgulnak, ez természetes.

Bár az sem jobb, ha azzal hívnak fel (na nem a közvetlen családtagok), illetve állítanak meg úton-útfélen, hogy Te még egyben vagy?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, szerintem is jobb, ha tudunk róla, mintha csak utólag derült volna ki, hogy mi volt a baj... Arra, hogy mozgásra bírjátok a babót rázogatás nélkül tudom ajánlani a kólát is. Nekem annak idején a védőnő tanácsolta, mert mondta, hogy átlag napi 10-szer kell mozgást érezni (persze éjszaka úgysem érzed feltétlenül, ha alszol) És akkor rákérdeztem, hogy mi van, ha nem érzem. Ez volt a tipp, h pár korty kóla...
Ügyi vagy, hogy a költözés kellős közepén még sütni-főzni is tudtál.
Múlt héten pont a magzatvíz szivárgásról beszélgettünk többen is és abban állapodtunk meg, hogy ez erős folyás és nem is tudom kinek az ötlete volt a betét betétele és ha 1 óra alatt átázik, akkor a már a magzatvíz. Szóval nem vagy a parával egyedül :)
És grat a fájáshoz! Nekem is voltak ilyenek a múlt héten, de ezen a héten még semmi, a derékfájást leszámítva.

Enikő, a somlói receptet kérem szépen :) Imádom és házilag még nem csináltam soha, mert nincs receptem, a neten meg annyiféle van. nem tudom melyik a jó. A tied gondolom már bevált! Az éttermieket meg annyira nem szeretem, mert teleteszik mazsolával és azt párom sem és én sem szeretjük...

Kriszti, ha legközelebb egyedül vagy gyere ide! Vagy hívj fel, vagy msn vagy ilyesmi! Én is ilyen vagyok. Tudom milyen gáz és igazából tudom, hogy nemlehet itt velem és mégis rámtör az érzés... Kitartás!!! Ha meglesz Anna, már nem leszel egyedül!!!
És tutira makk egészséges lesz és már nem kell rá sokat várj!!!

Dy, nekemazt mondtaa szülésznő,hogy még szülés előtt is csinálnak uht, nem tudom, hogy ez bent lesz-e a szülőszobán vagy vhol máshol? Mert nálunk a szülőszobák mellett vannak rögtön az uhs szobák is.
Ja, és a folyásról amit a védőnöd mondott csak annyi, hogy egyetérek Krisztivel, nálam a folyás is "áztatja" a bugyit, szóval kell a tisztasági betét és érzem, ahogy folyik. Szerintem ez attól is függ, hogy hol és mekkorát reped a burok.

Zsuzsi, almás pite? Nyamm-nyamm :)

Mangora

Kép
mangora

És a többiek hol vannak? Hét vége van mindenhol? :D

Friday, Fleur, Szilvik...?

Remélem mindenhol minden rendben!

Mangora

Kép
mangora

Hát csajok,engem akkor most teljesen meglőttetek.... :D akkor a védőnőm hülyeséget mondott?! :roll: na,de szerintem én észre fogom venni,ugyanis eddig még nincs folyásom. de lehet,hogy pont most szóltam rá,és holnaptól már nekem is lesz! :lol:

Zsuzsi
a megyei kórházban. Mangórának igaza van,almás pite! de én szoktam pl. palacsintába is tenni. tegnap is azt csináltam.... Vagy gyümi leves,alma szósz, sült alma....

Nekünk is a szülőszoba mellett van az uh,de még eddig nem mondta a barátném,hogy csinálnak uh-t is. Ő csak a vizsgálatot mondta,aztán irány a szülőszoba, beöntés, stb.

Csajok,én az egész szüléssel kapcsolatban nem félek semmitől,csak a beöntéstől! :oops: :oops: Szerintetek ez normális ???

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina,szerintem akkor ott a beöntés lesz a legkisebb gondunk :D

Mangora,köszi a vigsztalást :)

Kép

Kép
krisztinaa

Pont én mondtam múltkor, hogy a magzatvíz-szivárgás gyanúja esetén le kell feküdni 1 órára tiszta vastag betéttel, és ha átázik azalatt, akkor magzatvíz.
Aztán Fleur ha jól emlékszem, ezt megcáfolta, hogy nem minden esetben itatja át...
Nekem javasolta ezt a szülésznő:) de még nem volt alkalmam, hogy egy órára lefeküdjek és kipróbáljam:)
De akkor még nem volt parám, amikor írtam, most alakult át azzá...
Ki tudja, holnap mitől ijedek meg.

Amúgy inkább folyás, mert nem vízszerű, és ehhez bizony kell már a betét, mert annyi bugyim nincs már, ami rám jönne...

Ja és csak tegnap óta van, úh Edina, nálad is várható, hogy jelentkezik néhány napon belül:)

Zsuzsi, ez mázli. :)

Képzeljétek, jött az előbb az új albérlő csaj (kb 3. hónapja találkoztam vele), és kiderült, hogy babát vár, a 6. hónapban van!! hogy mit fog szólni a tulaj... passz. Poén, hogy hónapokig menstruált, és csak onnan sejtette meg, hogy émelygett.
Azt beszéltem meg vele, hogy okt. 31-én, szombat este átadjuk a lakást.

Mangora, kipróbálom a kólát - de az az igazság, hogy a koffeinre úgy tűnik, már immunis a Dávid.

Edina, akkor te egy bátor csaj vagy:) nálam a beöntés kb. az 20. helyen áll a parák listáján (vagyis nagyon hátul)
az inkább csak hülye megalázó helyzet - de biztos nem ez az egyetlen ilyen helyzet a szülés idején. Legjobb lenne "otthon elintézni" egy kiadós hasmenéssel, ahogy Reni írta.

Na megyek csinálok egy kis málnalevél-teát... én azt is rettegve iszom egyébként. :D
monke

Helló csajok,

jelentem megvagyok, még nem szülünk :-)

Csak délelőtt kertészetes-vásárlós progi volt, ebéd után VÉGRE alvás, délután meg pici takarítás, mózeskosár sika-mika, pletyi a szomszédasszonnyal, és apa egész d.u óta a gép előtt csücsül, szóval no esély.....

Mindenkinek ezer pusz, sok pihi, no para és várjuk Vick és Krisztina babáit,

holnap jövök....

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na mennyit írtatok hirtelen:)

Délelőtt beleolvasgattam az első oldalakba......mennyien eltűntek, és csak most esik le hogy elment ez a 8 hónap, hiszen nem rég még azon paráztunk vannak e tüneteink :lol: :lol: :lol:

Na akkor azért csak van olyan helyahol csinálnak szülés lőtt uh-t, szerintem ezt mindenütt kéne!!!!

Móni!

Anna magzatvízfolyástól számítva 3 óra múlva meglett. Az egyetlen előjel amiből sejtettem, hogy már hamarosan lesz valami, hogy este elment a nyákdugó, de azt nem gondoltam, hogy már hajnalba mennünk kell!! És előző nap csinált a dokim aminoscópiát azt mondják az általában elindítja a dolgokat!!
Jöhet a félkész paprikás csirke!!! :lol:

Zsuzsi!

Almából csinálhatsz sütit...pl muffin sok recept van rá itt a neten!!

Nos hát a somlói:
Piskótát sütünk. A lényeg, hogy vékony legyen. Kis kockára vagy csíkokra vágom.
Aztán egy csoki krémmel rakom piskóta krém amíg el nem fogy a tetejére krémet rakok. A sorokra lehet rakni rumba áztatott mazsolát meggyet, de anélkül is finom. a tetejére tejszinhab.
A csokikrém:
15dkg keserű csokoládé, 1dl erős fekete kávé, 10 dkg cukor, 1 cs vaniliás cukor,4 tojás sárgája,3dl tejszin,2 evőkanál rum.
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és a kávéban felolvasztjuk, majd kicsit lehűtjük. A tojás sárgákat a cukorral, meg a vaniliávalkikeverjük és a kávés csokoládéhoz öntjük. Gőz fölött folyamatos kevergetés mellett krémet főzünk belőle. kihűtjük, végül a rummal, és a kemény habbá vert tejszinnel összekeverjük.

Ez a krém igazából egy önálló desszert!!!
Én picit hígabbra szoktam csinálni, hogy a piskóta jobban fel tudja szívni. És a tejszin helyett és a tojás fehérjét szoktam felverni és még a tüzön lévő csoki krémhez keverem.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Na remélem érthető volt a recept ha nem kérdezzetek!!

Móni!

Miért iszod félve a málnalevelet?
Én úgy döntöttem, hogy a jövő heti doki látogatás után kezdem majd el inni a méhszájállapotától függően.

Ma Anna negyed 4-kor aludt el (máskor olyankor már felébred)és fél 6-kor már ébresztettük. Nem tudom mikor lesz ete alvás......???Nekem már most leesik a fejem :?

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

a málnalevél teát nekem eddig senki nem ajánlotta... De még a laktoherb-re is azt mondták,hogy felesleges. Most akkor mi van, kezdjem el inni,vagy nem? :roll:

Móni
én csak azért vagyok ennyire bátor,mert már szó szerint fáj minden egyes mozdulat. És szeretnék már végre megszabadulni a fájdalmaktól. Na, de ha jön az igazi fájás,akkor lehet,hogy én is be leszek sz@rva... :lol: :lol: :lol:

Enikő
köszi a receptet! szerintem jövő héten ki is lesz próbálva. ( vagy még holnap... :oops: ) Iszonyatosan édes szájú lettem most az elmúlt pár napban. :shock:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Azt hiszem, Edina én még nem jutottam el erre a szintre, hogy akkor inkább a szülés, csak ezt a hasat ne kelljen tovább cipelni...
De elég közel állok hozzá, tény.

Enikő, valamiért attól rettegek, hogy a málnatea azonnal beindítja a szülést:) és szombat este van, és a férjem sincs itthon.
Ez így elég hülyeség, tekintve, hogy már napok óta iszom...
meg hát már szülhetnék simán.

Amúgy Edina, lehet, hogy felesleges ez is, meg a laktoherb tea is, de ártani nem ártanak.

Ja, Zsuzsi, sült almát nem szeretitek? az is igazi őszi kaja.... dióval-mézzel, mit tudom én.

olvastam a neten egy beszámolót egy -nagyon szép és normális - szülésről, amit az "én" dokim és az "én" szülésznőm vezetett le. Abban a csaj említi, hogy ajánlották neki: igyon tonicot!

Szerintetek a tonic mire jó? (esetleg malárián kívül)

:P
monke

Ja és Enikő, még 1 kérdés:
Várható volt előre, hogy ilyen gyorsan bedurvulnak majd nálad a fájások?

Úgy értem, pl. kezdett-e nyílni a méhszáj, stb?

Mert a 3 óra azért villámgyors, akkor már nincs sok idő zuhanyozni se otthon, se a szülészeten (főleg ha csúcsforgalomban indul el az ember Budapesten:)
monke

Sziasztok!

Köszi Mangora h hiányoltál! Mi is apával bevásároltunk és itt volt a barátnőm akiről már meséltem a babamaszázzsal kapcsolatban! Ha valakit érdekel itt van a honlapjuk is!
http://babamasszazs.shp.hu/hpc/web.php?a=babamasszazs
Szerveznek oktatást is és házhoz is megy !
Már várom h Mátén is kiprobálhassam!

Egész éjjel nem aludtam, már 5 párna van a fejem alatt , de ez a szörnyű gyomorégés nem akar szünni!! :cry: !

Szülés beindulással kapcsolatban én is parázok h valóban mikor kell tényleg indulni.! De apával megbeszéltük h csak fogjuk tudni mikor kell elindulni! :roll: Én kiegyeznék egy olyan szituval mint a sogornőm mind a két csajszival bement vizsgálatra és mondták h már nem megy haza mert baba lesz ! :D !

Zsuzsi nekem van egy nagyon jó receptem almából . nálunk ez a favorit már hetek óta!
Leírom : almát megpucolod én 4.-5 db t szoktam/ persze a mérettől függ/és kimagozod és szép karikára vágod , aztán készítesz- egy darab tojást felversz, beleteszel fahéjat ízlés szerint, vanilás cukrot én
3 t szoktam , liszt , kevés tej és szóda, az a lényege h olyan állaga legyen a tésztának mint a palacsintának de lehet egy picit sűrűbb is ! Ebbe a masszába belemártod az almákat és forró olajba kisütöd , szép barnás legyen, jól lecsöpögteted és fahéjas porcukorral megszorod! Isteni finom , Jóétvágyat hozzá!

Hajrá Vick!

Puszika
majd még benézek!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy zavarlak titeket de én is tavaly tavasszal szültem és van egy csomó felesleges babaruhám, amiket a kisfiam kinőtt. Ha érdekel valakit, akkor a KÍNÁL FÓRUMBAN A 0-6 HÓS GYÖNYÖRŰ FIÚ BABARUHÁK TÉLRE résznél, megnézheted őket sok benne az unisex. A ruhák nem szakadtak jó állapotban vannak.
NEM AKAROK TUKMÁLNI CSAK SZERINTEM, MEGÉRI ÉN SOKSZOR ÍGY VESZEK A FIAMNAK MERT HAMAR KINÖVI!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok,
Hajrá Vick, gondolunk rád!!!!

Reggel már voltam, de eltűnt a hozzászólásom...
Blanki névnapjának első felvonása jól sikerült, két herceget kapott a barbie csajokhoz. Nagyon-nagyon örült neki. Kapott még Anna-Petis könyvet, (na erről még sokat fogtok majd hallani, szerintem Enikő és Vick biztos ismeri).
Meg persze a Kitty-s ágyneműt. Az eddigi ágyneműjét most mosom Bíbokának. Kapott még egy kisasztalt székekkel, holnap szerelem össze.

Mangora, én is észrevettem, hogy hasi légzésre mozog Bíborka, így ha már kezdek aggódni, hogy régen mozgott, akkor be szoktam vetni.

Edina, ez tök furi, hogy minden mozdulat fáj. Mégis mit érzel és hol? A pocakod? Mondjuk Gérti elég nagy baba, úgyhogy akár meg is születhet, de nem mondtad, hogy elindítanák a szülést, ha mégsem, és még van vagy két hét...
Amúgy én is paráztam a beöntéstől...egészen addig, míg végül nem volt idő rá, és nem kaptam...

Móni, egész kis házitündér lettél. Költözést bonyolítasz, közben sütsz, főzöl, mindezt mindenórásan...hát minden elismerésem :)
Tonik? Az jut eszembe, hogy Ginre jó!

Magzatvízszivárgás: végül nem vettem semmit, nem is hoztak a gyógyszertárba...nagyjából Móni módszerét alkalmazom, de betét nélkül. Szóval, ha vannak száraz időszakok, akkor az nem lehet szivárgás, mert a magzatvíz állítólag folyamatosan jön olyankor. Erre is olvastam ugyan cáfolatot, de megpróbálok arra nem gondolni.

Enikő, én a fánk gondolatára ébredtem tegnap hajnalban.

Kriszti, ahogy telnek a napok, tutira nem lesz nagy a 3 kg-os pelenka :)

Szilvi, én is így "alszom", illetve aug. vége óta nem aludtam rendesen. Nekem Blankival is volt ez a gyomorégés, egészen a szülésig tartott.

Zsuzsi, te is egyre többet szorgoskodsz a konyhában :) Almát amúgy ha nagyon sok lereszelve le is lehet fagyasztani későbbi sütibe :) Még az almás-fahéjas palacsinta jutott eszembe (lehet Szilvi receptjéből kiindulva)
Ja gondolatban "kidolgoztam egy válságtervet" arra az esetre, ha mégis fiam lenne...Jó, hogy vannak ilyen babakelengyét egyben árusítók :)

Dorka, akkor már tudsz jönni? Szupi.

Enikő, Blanki nem is alszik napközben, de ha mégis, akkor éjfélnél előbb nincs alvás. (lehet, már írtam) Remélem, hogy Bíborka jó alvó baba lesz, ez az egyetlen kívánságom azon kívül, hogy egészséges, szép, okos, stb....:)

Jó éjt,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Izgatottan olvastam végig, amit írtatok, de most izgulhatok tovább, hogy megvan e az első baba.... :D

Dy, remélem, nem volt nagyon rossz ma egyedül.

Móni, tényleg nem vagy semmi, költözés közben sütögetni. Ezt én lehet, hogy nem vállaltam volna be. Ügyi vagy!

Zsuzsi, biztos szép lesz a babasarok, pláne, hogy a húgod ilyen jófej.

Én kedden megyek legközelebb orvoshoz, NST, meg a vérvétel, mert azt végül pénteken nem vette le a szülésznő.

A netünk még nem bombabiztos, most van, ki tudja meddig....

Reni, örülök, hogy az első felvonás ilyen jól sikerült! Blanki biztos örült mindennek, amit kapott.

A három órás szülés tényleg nagyon gyors, én örülnék egy ilyennek. Sok esélyem nincs rá, mert nagyon kötöttek az izmaim. Gondolom a lentiek is.... :?

Na, megyek szuszókázni, reggel korán megyünk anyuval az ALDI-ba, utána jövök.

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!!

Vickről semmi hír.Ez már tényleg gyanús!!!!!
Lehet megvan az első babánk????Jöhetne a második is....... :D

Reni,örülök hogy jól sikerült Blanki névnapja.

Én nem érzem a pocakot tehernek,nem fáj semmi,azaz egy pár napja a derekam és a hasam alja,de tompán,legalábbis ez nekem még nem fájdalom.Egyedül a hajlongásban zavar.
Van mikor én is elfelejtem hogy van pocak :D

A hugom nagyon érezte hogy az éjjel szülünk,de nem jött be :D még egyben :)

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt!

Még félig alszom, de az első dolgom volt jönni és megnézni a híreket! Már mindent végigolvastam aztán frissített a rendszer és láttam, hogy Krisztina sem tud még semmit.

Megvagyok én is, csak este már nem tudtam jönni, váratlan vendégeink jöttek 7 körül, 11 után mentek el. A tegnap bevásárolt kaja nagy része a gesztenyepüré is elfogyott. De jó volt, kicsit legalább elbeszélgettünk és megcsináltál a lpatopomat, hogy ágyból is tudjak netezni.

Egyébként engem sem zavar a pocak, max. a hajolgatásban, illetve ha be akarok bújni két szék között és már nem férek el.

Reni, Blani nagyon sok szép ajándékot kapott! Nagyon boldog névnapot kívánok neki, látom, ha van hivatalosan.
Igazad van, ha fiú lesz, veszünk egy ilyen csomagot, amiben minden van :wink:

Köszönöm az almás tippeket, valamit majd csinálok belőle, nem akarom, hogy ránk romoljon. Ez nem elálló alma. Lehet, hogy egy részét leszerelem és lefagyasztom, jó lesz télen.

Móni, a tonikról nekem is a gin jut eszembe :-)

Egyelőre a beöntéstől én sem parázok, főleg, hogy ha ideges vagyok, azonnal szaladnom kell, bízom a természetben :-)
Egyébként nekem a terhesség egy kiadós 3 napos hasmenéssel kezdődött, pont mikor meg kellett volna jönnie. Akkor mesélte a barátnőm, hogy neki nem volt semmi tünete, csak a hasmenés, gyanút fogtam és megcsináltam a tesztet :lol:

A málnalevél-teát iszom lelkesen minden nap egy jó nagy bögrével. Annyira nem rossz. A homeos bogyóat nem vetem meg végül. Amit megfogok, az az, ami a tej belövellését segíti elő. Erre azt mondta a szülésznő, hogy hamarabb lehet inni, mint a teát. Mikor lehet inni a laktoherbet???
Ja, tegnap megvettem a gátmasszázsolajat, de még nem próbáltam ki, későn kerültem ágyba.

Szép napot és hajrá Vick!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

na ez az óraátállítás, egy órával tovább kellet szenvednem az ágyban.

Reni, a gyomorégéstől olyan szinten nem tudok már aludni/feküdni, rettegek, hogy le kell feküdnöm, bár már ülve is ég, napközben is, kész vagyok.Nyugtasss meg, ha kibújik Márk elmúlik ez is :oops:
Blaninak boldog névnapot kívánok én is és nagyon szuper ajándékokat kapott, tényleg.
Sikerült a muffint is megsütni?

Zsuzsi, babasarokról képet kérünk!Húgod olyan aranyos, irigyellek!
az ügyelet akkor végül jól sült el?
Almából az a bundás alma azt hiszem, aminek a recijét Szilvi leírta.
Almás rétes, esetleg?Persze nem te nyújtanád, hanem kész tésztából...

Enikő, sikerült végül eladni az ágyneműt és venni másikat?Akkor Anna a szobájában marad és csak Báti megy hozzátok a hálószobába?

Móni jó sokat főztél, nem semmi, és még a költözés is.
Én is minden újtól idegenkedek amúgy...
A teát hogy is isszátok?Holnaptól nekem is kell már!

Edina, pont tegnap értél rá, mikor nem fértem a géphez, mérges is voltam.
Gréti benne lesz az első 3-ban akkor?
Nekem is fáj szinte mindenütt, mindenhogy, gondolom az idegek nyomódnak.De nincs görcs, a keményedéseket meg már megszoktam.az utóbbi napokban szörnyű hátfájás kínoz.

Krisztina, elhiszem, hogy türelmetlen vagy nagyon, kezet foghatnánk.
Amúgy én se igen merek hívni már senkit, már a barátnőim is azt hiszik ha hívom őket, hogy a kórházban vagyunk.

Akinek nem reagáltam, bocsi, nem bírtam mindent visszaolvasni.
Már bepaníroztam a gombafejeket, meg egy kis kukoricás rizst főzök, nem akarok egész nap a konyhában állni.

puszi és szép napot mindenkinek

ja a torokfájás ma reggel visszatért sajna :-(

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

végre van egy kis időm leülni.....

Ez a fránya óra átállítás! :twisted: eddig is kinszenvedés volt az éjszaka,de még hogy 1 órával többet kell feküdni... :roll:

Pocak zavarás.
valszeg azért fáj,sőt biztos is,mert Grétus túl nagy,és annyira feszül a bőröm is,na meg ha még Gréta kinyomja valamijét.... :P lehajolni szinte már nem is tudok,ha leejtek vlamit,akkor le kell térdelnem mellé,aztán meg nem bírok felállni... :oops: Ja,meg persze hozzá kell tennem,hogy baromira sokat híztam. De szerencsére a derekam nem fáj,a hátam is csak estére szokott,amikor már nagyon fáradt vagyok.

Kata
hát igen! ilyen az én szerencsém... :P ez amúgy mindig így szokott lenni.....

Egész éjjel Vick volt az eszemben,na meg a szülés... :P Erre még mindig nincs hír róluk! :twisted:

Reni
a dokim még ilyen eshetőségről nem beszélt,és szerintem nem is fog... Tudod vannak jó,és rossz napjaim,na meg minden attól függ,hogy Grétusnak hol kényelmes! :lol:
Hajrá mai buli!!!!

Na,megyek folytatom a takarítást,később még jövök!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Jelentem, még mi is megvagyunk.

Na de mi van Vickkel? Már izgulok... Lehet, hogy tényleg... ?

Nekünk most elég sűrű a hétvége, voltak vendégek, meg mi is megyünk el még ma este. Plusz tegnap megvolt egy időre az utolsó mozizás. Ja, meg el akarok menni a temetőbe is, ki tudja jövő hétvégén még tudok-e. Szóval ez a pár nap megint nem a pihenésről szólt. De ez úgy látszik nem csak nálam van így. Pedig eleinte mennyit mondták, hogy szülés előtt pihenni kell, mert utána jó darabig biztos nem fogunk :lol:

Dy: igen, szabolcsi vagyok, Nyíregyházán születtem, utána Tiszavasváriban laktunk, keresztanyámék most is ott élnek.

Én is csak attól félek, hogy ne nyilvános helyen menjen el a magzatvíz. Nem szeretném, ha egy csomó ember engem bámulna :oops:

Megint lementettem az írt recepteket, remélem lesz időm megcsinálni őket.
Enikő: a somlóit én is nagyon szeretem. Csak egy kérdés: a tejszínt teljesen kihagyod, és ahelyett rakod bele a felvert tojásfehérjét?
Mert a tejszínt nem tudom megenni.

Móni: kitartás a költözéshez. Nagyon ügyi vagy, hogy még főztél is közben.

Zsuzsi: akkor tegnap nem hívtak be, ugye? Szerencsére.

Blankának boldog névnapot kívánok én is!

Na, megyek reggelit csinálni.

Majd még jövök.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Na újra itthon. Voltam szülőszobán, egész éjjel görcsöltem,aztán sikerült visszaaludni, de reggel minden mozgatás ellenére nem mozdult Vince. Nagyon megijedtem!!! Berobogtunk a kórházba, felraktak egy másfél órás nst-re, nézték a fájásokat is,de szerencsére rendben volt, aztán közölték, hogy ez a gyerek csak aludt. Mondom nekik, hogy de mozgattam, ráztam a hasam itthon egy fél óráig, semmire nem mozdult. Erre mondták, hogy azért, mert aludt.
Mindegy, végülis hallottam, hogy jól van. A fájások olyan 40-50-esig kimozdultak, ennek ellenére hazaküldtek. Majd menjek szerdán nst-re.
Mostmár végképp nem tudom, mikor kell bemenni, mert azért eléggé fáj már a keményedésekkor ( is).

Örülök, hogy mindannyian jól vagytok és köszönöm, hogy aggódtok értem, jól esik. Azonnal jelzek, ha szülni készülök,vagy ha megvan Vince. Bár még az is lehet, hogy megelőz valaki. :shock:

Sok finomságot készítettek itt, megenném bármelyiket!

Blankinak meg boldog évnapot kívánok! Gondolom tetszenek neki az ajándékok, most le lesz kötve ezekkel a kis figyelme egy darabig! :wink:

Nyugodt reggelt mindenkinek és fájdalommentes napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick
pedig már hittük,hogy megvan Vince!!!
de azért örülök,hogy minden ok! Milyen kis álomszuszék,hogy nem ébredt fel a pocak rázogatásra! Bár mondjuk Grétus is ilyen néha,főleg nst-kor.... :D
pihenj sokat,és vigyázz nagyon magatokra!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Ja,és eszembe jutott még a tonic-os kérdés. Tudtommal a tonic a kesernyés íze miatt kiválló szomjúság oldó. A terheseknek meg akkor ajánlják leginkább,amikor a hányós korszakuk van. Legalábbis én sok embertől hallottam,hogy jó,viszont soha nem próbáltam ki,mert nem tudom meginni a keserű íze miatt. Viszont elvileg a szülőszobán max csak szénsavmentes vizet lehet inni.

nos nem tudom Móni,hogy erre gondoltál-e..... :roll:

Csajok,én már annyi mindent megcsináltam ma,és még mindig csak reggel van.... :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vick,örülök hogy jelentkeztél és minden rendben van,sokat gondoltunk rád tegnap és az éjjel.
Nekem még mindig hihetetlennek tünek a fájások,pedig már nagyon várom.

Ami a somlóit ill. én megoldottam a dolgot.Sógornőm már 1 éve ígéri,nagyon fincsit tud csinálni.Most elromlott a gépük és a párom elhozta,mondtam neki,hogy gépet somlóiért :D :D :D :D :D
Most szóltak hogy délután mehetünk enni :D :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt:)
Vagyok én is, csak eddig nem kapcsoltam be a gépet.
Ez nálunk a hét fénypontja, a hétvégén ágyban hosszan reggelizés... alig várom, hogy gyerek(ek)el is eljátsszuk.

Még ma is tart a főzési láz, de hogy mikor eszem meg, amit főztem.. mert most már a szagától is undorodom a húsoknak:)))

Blanka jópofa ajándékokat kapott:) poén, hogy már ilyen korban érdeklik a kislányokat a Barbie-babák.

Vick, nekem se ébred fel Dávid mindig, hiába rázogatom, etetem édességgel stb...ez meg is ijeszt néha.
Szóval ennyit erről, hogy "semmivel össze nem téveszthető" fájdalom, meg hogy tudni fogjuk, mikor menjünk be. Inkább menj be, ha úgy érzed, szerintem.
Milyen messze laktok egyébként a kórháztól?

Málnalevél-tea: én reggel és este iszom 1-1 kis csészével (2 dl).
nem sok íze van. Úgy készítem el, ahogy a dobozára van írva (1 ek fű, forráz, állni hagy 10 percig).
Lactoherbet mikortól kell? és milyen?

A tonicnak utána olvastam:) sajnos nem kell hozzá gin... szóval a kinin állítólag beindít(hat)ja a szülést, "ha itt az ideje"... azt hiszem, itt is a "ha itt az ideje" a kulcsszó... szóval igya, aki szereti. én imádom.

Szilvi, ha így állunk, szerintem szombaton még jógázhatunk egyet.
És még a temető is belefér talán vasárnap...
Kezd már a topic rekordot dönteni, október 25.-e van, és még egyetlen baba se született meg!!! Igaz, nem is vagyunk túl sokan, szóval "családias" kis fórum lett.

Hát nekem inkább a magzatvíz folyjon el nyilvános helyen, mintsem, hogy órákig/napokig ne tudjam eldönteni, hogy most akkor mi van... biztos normálisan reagálnák le az emberek, nyilvánvaló, hogy miről van szó:) egy ilyen has meg már eleve feltűnő úgyis.

Ma is sétát terveztünk meg ilyeneket... drukkoljatok, hogy kisüssön a Nap!
Majd még jelentkezem, szép napot, pihit és jó ebédet.
Móni
monke

Sziasztok!

Megjöttünk a vásásrlásból, most reggelizem..... :D

Vick: Hát még egyben???
Pedig nagyon szurkoltam. Örülök, hogy minden rendben veletek! A kis lusta! :lol: Valószínüleg túl jól érzi magát odabent....

Látom, legtöbben már szorgoskodnak. Nálunk ma fejtett bableves lesz, paéacsintával (a levest anyu csinálja, a palit én).

Mindenkinek szép napot!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Vick,örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton, inkább többször menjen be az ember, mint aztán rohanni kelljen. Szóval akkor szerdán legközelebb? Reméljük, arra már nem kerül sor! Nagyon reméltem, hogy megszületik végre az első baba.

Ma nem főzök ebédet, csak majd vacsorát (töltött cukkint végül) a húgom tiszteletére, van a közelben egy kis családias vendéglő, oda megyünk ebédelni. Mondta a párom, hogy ha meglesz Babu, úgysem tudunk egy ideig elmenni.

Bizony, jó hosszú így a mai nap! Eddig a címkéket vágdostam ki a rengeteg babaruhából. A gép mos, én meg megpróbálok egy kicsit dolgozni.

Nagyon szép idő van, mi is sétálunk egyet délután.

Szeretem a tonikot, de még szülni nem akarok vagy két hétig, ezért inkább hanyagolom akkor.

Szép napot mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek!

Vick, kitartás. Lehet, hogy Vince már azért ilyen nyugodt, mert közel van a szülés. Állítólag akkor lenyugszanak és nem ficánkolnak annyit, úgyhogy hajrá!

Furcsa nekem is ez az óraállítás, még csak 11 óra és már tök rég fent vagyunk :) Tegnap mi is voltunk sétálni apával a környéken egy jót, szép idő volt. Kicsit most is próbálkozik sütni a napocska! Mára mi nem terveztünk semmi extra programot, könnyű ebédfőzés és itthoni semmittevés :) Már amennyire meg bírom állni, hogy ne tegyek semmit :D

Mangora

Kép
mangora

Vick, hát inkább többször menjetek be, mint pont akkor ne ha indulna a dolog...
Kitartás!

Móni, ágyban reggelit férjed készíti?Kicsit irigyellek...Nálunk mindig én ugrok először az ágyból.
Délutánra jó sétálást.
Védőnőm azt mondta, laktoherb tea elég, miután hazajöttünk és belövell a tej.

Zsuzsi, húgodnak van vmi je, névnap vagy szülinap, vagy csak úgy mentek kajcizni?
Utóbbi se rossz amúgy.
Én csak a keményebb címkéket vagdostam ki a babaholmikból, amit drágán vettem és jó minőségű, azt benn hagytam.

Dorka, jó hogy anyud a közelben lakik.Milyen palalcsintákat csináltál?

Én ma lemostam a kiságyat, pelenkázót, szekrényt egy kis fertőtlenítő oldattal, felraktam tisztán az ágyneműt, most mosom a kis plüss csörgöket, állatkákat párnahuzatban, remélem nem lesz bajuk.
A baldachint nem rakom fel úgy döntöttem, a körforgó is tök nagy helyet elfoglal, meg lányosnak is találom.

Tegnap unokatesóm mesélte, hogy a kolléganője nov. 15-re volt kiírva, múlt héten egyik reggel bement vmi papírokat bevinni a munkahelyre, este meg megszült, semmi előzmény nélkül.
Ettől kicsit bepánikolta, lehet holnap mégse mászkálok be Pestre egymagam, hév, villamos, gyaloglás...Hú.

Délután tanítok, aztán megpróbálom apát rávenni, menjünk el sétálni meg vmi cukrászdába.
Tök mindegy mit eszek, úgyis ég a gyomrom.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, a húgomnak névnapja volt szerdán, ezért ünnepeljük. Szerdán a barátnőivel találkozott, csütörtökön pedig hazautazott Anyáékhoz, ezért a mai ünneplés. Megvette a babaágyneműket tegnap, ma adja ide őket. Biztosan jól választott, nem aggódom.

Valójában már bármikor bármelyikünk megszülhet, de azért ijesztő, hogy nov. 15-e volt kiírva az a lány, addig még 3 hét van.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Vick!
Nem semmi ez a Vince baba:)) méhszájad hogy áll már?
Én is egész éjjel álmodtam mindenfélét valahol együtt voltunk mi fórumtársak, és vártuk rólad a híreket :wink:

Szilvi!

Ha somlóinak csinálom a krémet akkor kihagyom a tejszínt, mert 4 tojás fehérjét nem tudok magába elhasználni és kidobni meg sajnálom, ezért oldottam meg így!! A tetejére meg úgyis rakunk még.

Kata!

Nem ment el az ágynemű úgyhogy marad. Én se rakok hozzá baldahint.
Igen Anna marad a szobájába......vagyis remélem nem lesz olyan féltékeny, hogy ő is ott akar majd aludni, mert kicsit szűkös lenne!

Ma egész nap a kis csacsiját csomagolja mindenféle ruhába és azt mondja ő a kistesó, még meg is mérte:))

Zsuzsi!

még nekem is az volt eszembe, hogy lereszelve fagyasztani az almát. Nekem is van 2 ládával de tele a fagyóm:(
Egyébként ami még fini az a bundázott alma....hm nyami

Laktoherbet én szülés után rögtön elkezdtem inni eleinte literszámra aztán mikor már eszméletlen sok tejem volt abbahagytam, de volt mikor úgy éreztem kevesebb akkor ittam megint, és szerintem használt.

Móni!

Igazából én nem sejtettem, hogy ilyen gyors lesz. Mikor a szülőszobába értünk 4 ujjnyi volt és beszéltük a szülésznővel, hogy délre biztos meglesz ehelyet hajnal fél6ra lett.
De egyébként már 27 hetesen 1100as volt a méhszájam és 32 hetesen nézték utoljára akkor is annyi volt.

Reni!

Örülök, hogy jól sikerült Blani bulija:))
Játszik a barbival...??? Annának is van de nem egy babázós inkább a plüsseivel "babázik"

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Nagyon szép eladó babaruháim vannak. Ha valakit érdekel írjatok privit légyszi!

http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/u ... 2?#8839060

Bocsánat a zavarásért!

Köszi, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na, mi elmentünk apával meg a kutyival egy nagyot sétálni. Nem tudom felétek milyen idő van, de itt gyönyörű napsütés lett! Úgyhogy majd még most fogok nekiállni ebédet főzni. Mondjuk nem is baj, mert addig párom elment egy haverjához a motorján szerelnek valamit :) Pihizek kicsit és nekiállok. Nem tervezek semmi komolyat, úgyhogy nem kell rohannom :)

Laktoherbre nekemazt mondta a szülésznő, hogy rögtön a szülés után kezdjem inni, apa majd hozza be lefőzve. Az első pár napban a belövellésig min. napi 1 litert! UTána azt mondta nem muszáj már, előtte meg felesleges elkezdeni.

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Most lettem kész a fözéssel meg az ebéddel! Nálunk tejfölös csirkepaprikás volt meg kókuszgolyó és kókusztekercs! hmmm!

Most még mos a gép egy adagot!! !

Kata nekem se lesz baldahin nekem se jött be , csak pörgő forgó !

HOlnap megyek a dokihoz remélem minden rendben lesz gondoljatok rám!! Izgulok nagyon !
Nálunk is nagyon szép idő van. ragyogó napsütés! :lol:

Vick én is sokat gondoltam már rád, rátok, de úgy látszik Vince baba nagyon jól érzi magát oda bent! :D

Majd még benézek !

Megyek pihizek egy picit !

Blaninak meg Boldog Névnapot !

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!

Tegnap én is benéztem sokszor, hogy megszületett-e az első topikbaba. Fel a fejjel, kitartás!!!!

Monke: Bélánéban csalódtam :wink: :lol: , neki biztos a nagykönyv szerint sikerült elkezdeni szülni :lol: .
Borsot igyekszünk felkészíteni a kistesóra, amennyire lehet. Érti, hogy anya pocakjában Gréti van és kijön nemsokára de az Ő pocijában is van Gréti. Szerintem várható a hidegzuhany, még akkor is, ha jobban érti a dolgot, mint én azt gondolom. Költözés: hát, komolyan meglepőnek találom, hogy egy ilyen procedúra után csak jóslód volt és nem szülés...engem kiborítana a költözködés, király vagy, hogy ilyen jól viseled!!!! Ja, folyás vagy magzatvíz: bármi is legyen, nyugodtan menj be, nézze meg a dokid. Hajrá Kismama, bátran menjél be, azért van a kórház.

Kankalin, ari vagy :D . Férjem ír majd Nektek ide a fórumra, ha megérkezik Gréti. Aztán lassan tessék félretenni a melót :wink: . Szóval a párod szereti a fix dolgokat: majd a gyerek leszoktatja erről :lol: :lol: :lol: Este próbálok írni Neked almásreceficét.

Dy, ez a beöntés téma elhiszem, hogy izgat. Én momentán még a szitut se tudom elképzelni. Ezért is mondattam el a barinőmmel, hogy Vele hogy volt, ki merre pucsít az eksön alatt. (császárja volt) A legmeglepőbb az volt számomra, hogy igazából kellemes élményként emlékszik rá, azt mondta, nagyon megkönnyebbült (hát, azt gondolom :lol: ) Pedig finnyás egy nőci és mégis...bízzunk benne, hogy feleslegesen jár ezen az agyunk! Képzeld, Svájcban a beöntés a "kívánságlistán" van, lehet kérni vagy nem kérni. Hmmm, azért még nem tudom mi legyen, végülis egy szülést már megúsztam kaki nélkül, de azóta mindent másképp látok és nem fog zavarba hozni egy bekakilás....assssszem :roll:

Üdv a Többieknek is, felébredt Bors, át kell adnom a gépet. Puszi!

Kép
Kép
friday

Írtam korábban, hogy mikor szülünk, akkor a fejet le kell hajtani és a szemet be kell csukni. Valamelyikőtök kérdezte, hogy hogyan. És valóban az állat a mellhez kell közelíteni és szemet becsukni. Ezt elvileg mondja a szülésznő is, de azért figyeljetek rá, mert ha nem hajtjátok le a fejeteket, akkor a toláskor az erő a fejbe megy fel és az sem a fülnek, sem a szemnek nem tesz jót! Szóval figyeljetek rá!

TSzilvi, köszi a babamasszázsos linket, majd megnézegetem. Engem is érdekel, szeretném majd megtanulni, alkalmazni. Mennyi idős kortól lehet elkezdeni? Pár hetesen is lehet akár?

Friday, azért biztos sokat segít, hogy Bors már most ennyire tudja,hogy mi vár rá, bár az tény, hogy nem lehet kiszámítani, hogy mi lesz majd igazán a reakciója. Reméljük jól fogja fogadni Grétit és nem lesz semmi gond, ne aggódj előre emiatt!!!

Mangora

Kép
mangora

HI!

Mangora, köszi Borshoz a biztatást! Tényleg annyira kis cuki fiú, bízom benne :D . Jó a szüléshez a fejlehajtós dolog, azért is, mert így van esély a jó levegő vezetéshez, elkerüli az ember azt, hogy másnap úgy nézzen ki, mint akit agyonvertek. (de ha bekékül is a szemgödör, hamar elmúlik, ezt egy Bors korosztálybeli topiktárs írta...nem járt ezügyben szerencsével) Bocsi, ha írtad, de végülis voltál a vajúdós tanfolyamon (előadáson)? Az igazság az, hogy nem azért írtam Neked anno, hogy ne menj, mert én se jártam el ilyesmikre, mindenhova elmentem. Azért is voltam iszonyat csalódott, mert arra egyik előadás sem készített fel, sőt meg se említették, hogy van másmilyen lehetőség is, mint hogy valaki úgy szüljön, ahogy nem szeretne (ami Veled történt a napokban, az hozta fel bennem megint ezt a témát). Utólag tök hülye voltam, hogy feketén-fehéren hittem az ott elhangzottakban. Aztán azon töprengtem sokáig, hogy ugyan mit képzeltem: semennyi előadás, felkészülés nem tudja megtanítani kezelni azt a hatalmas erőt, amivel megszületik egy baba. Szóval, Mangora, komolyan szurkolok Neked, hogy csakis a végeredmény legyen fontos számodra, akárhogy is szülessen meg a Fiad.

Nyákdugó témához pár szó: fiamnál láttam, 4 nappal a szülés előtt. Bekérdeztem a régi fórumtársaknál, ott van 3 és 4 gyerekes anyuka több is, de sajna szüléseknél semmi összefüggés nem volt egyiknél sem. Az egyik 4 gyerekes is csak 2szer látta. Rendszer semmi, úgyhogy ezt az előrejelzési lehetőséget is bebuktam. 8)

Kankalin, írom priviben az almareceptet. Ha valakit érdekel még ilyesmi, írjon küldöm :D

Kép
Kép
friday

Friday, jó hogy jöttél.Imádnivaló kispasi a fiad!Én is ilyet szeretnék!

Mangora, jó hogy tudtatok sétálni, nekem később jött a tanítvány, és már sötét volt mire elment..De most jöttünk meg a cukiból, persze kocsival mentünk.

Szilvi, szorítok holnap!Amint tudsz, jeletkezzél!Remélem az uh-ra és nst-re is sikerül időpontot kérned!

Zsuzsi, kíváncsi vagyok, milyen ágynemű lett.Igen, ez a reggel még semmi, este ott baba story kicsit fejbevágott...

Enikő, sztem Anna nem lesz féltékeny, mondogassátok neki, hogy milyen jó, külön kis birodalma van, mert ő már nagylány.
Amúgy sztem jó fiúnak az ágyneműtök, nekem tetszett.

Laktorherb elkezdése, nahát, mindenki mást mond, fene vinné el.

Lányok, ma iszonyúan fájt a hátam, pedig alig csináltam valamit, azt hittem szétroppan a gerincem, ja és a farcsontom is elkezdett fájdogálni.Ezek már előjelek, gondolom.

Beöntés:Unokatesó feleség mesélte, első szülésnél kötelező volt neki , a másodiknál már azzal indított alapból, hogy akarja.
Inger így is van szülés alatt bőven, de azért remélem egy ilyen beöntés teljesen kipucol...
Állítólag már mikor beöntik, akkor alig bírod visszatartani.
Én mindenképp akarok, de kicsit cikinek érzem, hiszen ha idegen helyen vagyunk, pisilni is alig merek kikéredzekedni, ha elmegyünk vhova nyaralni, képes vagyok majd szétrobbanó hassal hazavinni a"csomagot".
Remélem, szalonképesen viselem majd a beöntést :lol:

pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Friday, igen, elvileg a fej lehajtással és a szem becsukásával elkerülhető a szem alatti bevérzés is!
Külön felkészítőről nem beszéltél le, ne aggódj. A jógatanár mindig mond valami fontosat az órán, meg a szülésznőnél is jártunk, úgyhogy nem éreztem szükségesnek még máshová is elmenni.
Köszi a bíztató szavakat, jól estek. Neked pedig annyit mondanék, hogy bízz magadban, tudni fogod mikor mi a jó nektek! Nem kell feltétel nélkül elfogadni minden tanácsot. Ki lehet és kell próbálni, de ha nem esik jól valami, akkor nem szabad erőltetni. Ne érezd magad kiszolgáltatott helyzetben!!!

TSZilvi, mikor mész holnap a dokihoz! Ha végeztél jelentkezz és drukkolunk! Ja, én legközelebb csütörtökön reggel 8-ra megyek a kórházba. Kívácsi vagyok, te mikorra kapcs időpontot, majd szólj, hátha össze tudunk futni. Ja, és egyik délután is be kell menjek, mert 4 után lehet a vércsoport eredményt csak elhozni a laborból!

Kata, kitartás. A hátam nekemis egyre roszabb, a beöntéstől meg ne tarts. Ha megkaptad nem fogsz azon gondolkozni, hogy "hazavidd" :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Hellóka!

Mangora a babamasszázst már az első napon lehet kezdeni, de a honlapon le van írva minden van egy tájékoztató is hogy kell elkezdeni! De a barátnőm nagyon szívesen megmutatja sőt meg is tanítja neked ha akarod vagy bárkinek akit érdekel szóljon és beszélek a bnőmmel h segítsen nektek! ! Beszélek vele ha tényleg érdekel!HOzzám is jön majd, csak mondta h a neten van egy pár segítség amit el lehet kezdeni! Én is már tanulmányoztam !

Beöntéstől és is tartok!!Valóban egy megalázó helyzet de ha szükség van rá akkor muszáj!
Nyákdugó távozása meg nem bizti h egyből szüléshez vezet mert a sogornőmnek eltávozott a fele és pár napra született csak meg a kislánya!

Na anyukám is megfázott ! Szegénykém nincs is hangja! Át se tud jönni hozzám! :( !

Puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Kata: Megnézném én azt az ágyból kiugrást!!!! :lol:
Én maximum már csak kikecmeregni tudok, ráadásul a mozdulat végére be is keményedik a pocim....
Palacsinta: túrós, lekváros, fahéjas. Isteni volt a leves is, anyu szuperül főz.

Látom a beöntés mindenkit foglalkoztat. Én nem tartok tőle, csak a szülésznő lesz bennt, amúgy sem ez lesz a legnagyobb problémám. Legalábbis most így gondolom....

T.Szilvi: Remélem anyukád hamar meggyógyul!

Na, akkor most nem tudom mi lesz ezzel a nyákdugóval. Pont tegnap mondtam a páromnak, ha a nyákdugó kijön, sprinteljen haza. Erre most lehet, hogy észre sem fogom venni, ha távozik??? :shock:

Egyetértek Mangorával, szerintem tudni fogjuk mi a legjobb nekünk és a babának... :D

Nagyon aranyosak ezek a kistesós sztorik, édesek, ahogy várják a kis jövevényt.
.
Dorka
Szép estét mindenkinek

Kép
traudorka

Sziasztok,

Még mindenki egyben?

Kata, mi finomat ettél a cukrászdában?

Friday, köszönjük a biztató szavakat, tényleg megnyugtat, amit írsz.

Beöntés: ha kell, kell, nálam is kb. huszadrangú dolog

Nyákdugó: barátnőmnek elment, de 2 hét múlva úgy indították meg a szülést...
Dorka, lehet, hogy nem is távozik...

Jaj, jól bekajáltam ma is, finom lett a cukkini, hozzá Anyukám hazai süteményét ettük, mandulamagot csinált és küldött, mert tudja, hogy szeretem.
Képzeljétek, az unokatestvérem (20 éves, asztalos) bölcsőt faragott Babunak :-)
Az ágynemű klassz lett, egy citromsárga csőrikés és egy narancssárga kiskutyás!

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Vick, pedig már komolyan azt hittem... no de, ami késik, nem múlik :) A legtöbb baba tényleg szülés előtt közvetlenül bealszik. Minél többet pihen Vince, szerintem annál közelebbi a szülés :) Milyen kis ügyesek nem?
Kriszti, nálad sem kell sok előjel, bármikor beindulhattok:)

Friday, igen, nagy változás lesz mindenkinek, főleg a kicsiknek. Én is olyan meghittnek érzem a Blanival kettesben töltött estéket, altatásokat. Kettesben összebújunk, órákig sutyorgunk, beszélgetünk, mesét mondok. Nem tudom, hogy ezek megoldhatóak lesznek-e majd. (Most már itt sem kötelezhetnek semmire, beöntésre sem, max. ajánlhatják)

Köszönjük szépen mindenkinek a névnapi jókívánságokat:)

Kata, megsütöttem a muffint is, ízre finom lett, de baromi csúnya, mert végül a kicsi papírokba tettem és teljesen laposak lettek. Legközelebb betárazok majd rendes muffinpapírból.
Nálam is most már álandó a gyomorégés, nincs szünet és még lefeküdni se kell hozzá. Szerintem egyedül már ne nagyon mászkálj. Nem tudnál magaddal vinni valakit kísérőnek?

Ma egész nap tettem-vettem, de iszonyat fáradt vagyok. Kezd kijönni rajtam a többhónapnyi nemalvás. Ráadásul baromi alacsony a vérnyomásom (nekem is) amit a szívem heves dobogással kompenzál, ilyenkor lihegek és alig bírok mozogni. Kb. mint a 95 éves nagypapám... Ja és elvben nekem még egy hónapom van hátra.

Bocsi, hogy nem reagáltam mindenkinek.

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Zsuzsi, kérünk fotót, engem főleg a bölcső érdekelne :) Teljesen ráizgultam ....

Ja csajok, én úgy éreztem (nem tudom, hogy hivatalosan van-e ilyen) mintha már többször elment volna a nyákdugó. Mintha újra és újra (kb. hetente) újratermelődne.

Enikő, én kérdeztem múltkor az ágyneműt. Kicsit későn kapcsoltam, hogy elcserélhettük volna, mert nekünk van egy világoskék garnitúra. Mikor aludt el tegnap Anna?

Kép
Kép
34372

Sziasztok,
Ma délután 6-ig járkáltunk (séta, ebéd, aztán bevásárlás stb.), azóta valahol az álom és az ébrenlét között lebegek. Aludni nem mertem délután, mert akkor éjjel tuti egy percet se fogok.

Gondoltam, de jó lesz lefeküdni és pihenni kicsit, de fekve annyira fáj a nem is tudom mim... valami medencecsont vagy ilyesmi.
Leginkább reumás, pocakos vén tatának érzem magam.

Dorka, az ágyból kiugráson hangosan röhögtem, én azt is meggondolom 3x, hogy forduljak-e a másik oldalamra, vagy sem.
Idióta alacsony ágyunk van, éjjel, ha kimegyek WC-re, az ajtókilincsbe kapaszkodva húzom fel magam...

Kata, ne irigyelj, én csinálom a reggelit:) csak utána visszamászom az ágyba. Nincs okom panaszkodni egyébként, minden hétköznap reggel ágyba kapom a kávét.
Egy kérés: meg tudnád nekem mondani, hogy mekkora a Leksvik ágyhoz való matrac? rájöttem, hogy nincs babalepedőnk, és mondták, hogy két méret van. (a kiságy az új lakásban, és nem vagyok 100% biztos, hogy 60x120-as vagy nagyobb.)

1 l laktoherb tea? az rengeteg:) remélem, nem nagyon rossz ízű.
Mangora, nekünk jógán azt mesélték a múltkor, hogy egy férj olyan jól megtanulta ezt a fejlenyomást, hogy akkor se nagyon engedte el a vajúdó felesége fejét, amikor az levegőt akart venni :P

Reni, ez a gyomorégés kiborító lehet:(

Kb. 3 hete a nyákdugót lesem, de ha véletlenül meglátom, tuti, hogy megijedek majd tőle:) főleg ha végigcsusszan a lábamon, mint a csiga, ahogy Zsuzsi idézte a múltkor.

Friday, bármi legyen is az az almásizé, küldd el nekem is légyszi a receptet! már ha nem túl bonyolult, mert pl. az Enikő-féle somlói az már túl nagy kihívás lenne nekem...

Ez a nagytestvér dolog érdekes lehet -azt hiszem, a kislányok "jobban fel tudják dolgozni", hogy kistesójuk született, mint a kisfiúk. Engem a bátyám nagyon utált sokáig:) (anyám elbeszélése szerint).

Zsuzsi, a bölcső nagyon kedves ajándék:) biztos szeretni fogja a baba.
Én is kiváncsi lennék rá, csinálj képet, ha tudsz, légyszi!
Jó éjszakát lányok,

Puszi
Móni
monke

Enikő, köszönöm még 1x a szüléstörténetet! Bámulatosan gyors:) jó fájdalmas lehetett...
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?