A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

:) Én a Babakukkon szoktam nézni a fejlődési stádiumokat :)

Egy kép:

Kép

És egy másik:

Kép

Sajnos nem a legélesebbek, de azért jól látható, hogy milyen a kicsi :)

Klári

Kép
claracroft

hali,

femibion mellé mennyi vasat szedtek?

köszi

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Clara: jók ezek a képek, mindjárt én is megnézem ezt a Babakukkot

Szia Gizi! Végre előkerültél! Milyen volt a nászút? HOgy vagy?
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Ja mákom volt :wink:

Méretek miatt senki ne aggódjon amíg doki azt nem mondja kóros, (és akkor sem feltétlenül kell aggódni... :? )

Klári nagyon jók a képek, olyan, mintha az elsőn a feje alatt lenne a karja, már csak a napszemüveg hiányzik az orráról ,meg a gumimatrac a feneke alól 8) :lol:

Kisgizi, ennyi??? :roll: Hát isten hozott újra itt, vagy lemaradtam vmiről? Milyen volt a lagzi, meg a nászút?:
Én nem szedek vasat, de sokan igen, majd biztos írnak.

Hékás nyomom a PÜt.
pici76

nászúton nem voltunk, csak pár napot a balcsin, de persze pont szakadt az eső :(
eleinte nyüzsi volt, ügyintézés, most meg egy kis ijedtség.

múlt péntek éjjel véreztem kicsit, nagyon megijedtem. reggel felhivtam a dokim, aki szabin van, mondta, hogy ne izguljak, de menjek be az ügyeletre. Ott kifogtam egy dokit aki nem jött be, mondtam mi van, meg sem nézett, csak uh-n. arra szerencsére lehívott egy csajt, aki most gyakorolta/tanulta az uh-t. ő nagyon kedves volt, szerencsére, mert én már nagyon kivoltam. megnézték alaposan a babót, minden rendben volt vele.
még leletet sem akart adni, csak mikor megtudta ki az orvosom úgy látszik tart tőle viszont nekem semmit nem mondott, mikor kérdeztem mi a teendő, annyit mondott, hogy ott van a papiron

még mindig barnázok, ezért felhivtam újra a dokim, át volt irányítva, a nő aki felvette, mondta, hogy menjek be csüt-ön ránéznek a babára.

visszakerültem a régi pcos dokimhoz, ő nem vizsgált meg, de felirt utro-t, illetve azt mondta, hogy 1 hétig használjak betadine kúpot, ezzel még fenntartásaim vannak. de a barnázás szerencsére elmúlt :)

remélem mielőbb visszajön szabiról a dokim :)

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Esküvő: kicsit káoszosan indult, ránk szerveztek még 1 szertartást, az énekes csaj lebetegedett, a fodrász nem tudott jönni, mindez az előtte lévő 2 napban derült ki. De szerencsére sikerült elrendezni a bevonulózenével is volt 1 kis gond, mert amit letöltöttem nem lehetett cd-re irni, pedig fizetős oldal volt. egész éjjel szenvedtünk vele, végül a páromnak sikerült ő maradt Bp-n, én a tesómnál voltam Zeg-en. Szombaton átmentünk Szelestére, persze késve értünk oda gyors kaja, öltözés aztán fotózás. Közben jött a vőfély, hogy nem játsza le a cd-t a helyi cd-lejátszó. Apjuk elviharzott és a haverokkal hekkelt, engem fotóztak tovább.
utána már minden simán ment, nagyon szép idő volt, jól sikerült minden, a vőfély és a zenekar választása is jónak bizonyult, az anyakönyvvezető pedig majdnem megríkatott minket a fogadalom szövegével etteünk, ittunk, m,ulattunk. Minden szuper volt, az a torta egyszerűen isteni volt
én hajnali 3kor kidőltem, Apa még birta 1 darabig

megpróbálok betenni pár képet is

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Kép

Kép

Kép

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Sziasztok!

Clara szuper képeid vannak irigykedem :oops: már alig várom én is a szombati UH-ot

Kissgizi minden jó ha a vége jó gratulálok nagyon szépek vagytok

Néztem én is a leletemen nekem a 24 mm-es CRL-nél mondták hogy 9 hetes vagyok

Voltam ma a munkahelyemen bevinni a táppénzes papírom, persze nem hagytam ki hogy megszúrjanak :) , a pajzsmirigyem rendbejött hál'istennek (elég a jódos magzatvédőt szednem ) a vasam is sok (kiesik a normál tartományból felfelé) és a toxoplazmám is negatív (ezt még nem nézték)

Kezdek rákattanni a sült krumplira, :( majd minden nap sütök magamnak ennek nem lesz jó vége :cry:

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Tudom eltűntem kicsit de a párom 2 hétig szabin volt így alig voltunk itthon (akkor is ügyeket intéztünk) és nem nagyon voltam netközelben. Jól vagyunk mindannyian, végre együtt a család. Soma egy hónapos kihagyás után szokik vissza az itthonléthez, mától pedig én is ahhoz, hogy egyedül vagyok vele. :wink: Eddig jó dolgom volt, mindig volt mellettem legalább egy valaki aki segített. A mai nap eddig remekül telt egyébként, Soma egész jól hagy pihizni, ücsörögni a kertben és szépen eljátszik.
Kistesócska is rendben van odabent, vérzésem már jó ideje semi, barnás se. Már csak néhány napig szedem a Duphastont is. Remélem nem lesz semmi gond ha végleg leállok vele. Hétvégén vettünk egy szívhang hallgatót, mert parázok ám állatira, hogy amíg nem érzem a kicsikémet valami történik vele odabent. No nem zavarjuk naponta, de nagy megnyugvás, hogy heti 1-2 alkalommal meg tudom hallgatni okés-e odabent minden. :D
A gyomrom változatlanul rakoncátlankodik még. Délutánra mindig jön a fránya sav és estére már totál kész vagyok tőle. Pár napja este bedobok egy fél kalcium pezsgőtabit az enyhít a helyzeten valamit. Meg oldalt fekszem az ágyban és akkor is jobb.
A pocakom most visszament picit, mert elmúlt a nagy puffadás és már csak a kis gömbölyödés maradt. Most megint fel tudom venni a farimat! :lol:

Kép

Kép
somaanya

Brigi: Gratula a kiscsajszihoz! Bárcsak már mi is itt tartanánk! 20-án megyek majd uh-ra, hátha ott kiderül valami! :D
Kissgizi: Sok boldogságot Nektek! Babócára meg vigyázz nagyon, pihenj amennyit csak tudsz!
Etelka: Erdélyben Szovátán voltunk és onnan kirándulgattunk a környékre. Mikor hazajöttünk és olvasttam a fórumot akkor esett le, hogy nem voltunk messze egymástól, akár össze is futhattunk volna. :(
Klári, Nóra: Ti is pihenjetek sokat, nálam is ez volt a hatékony módszer. Szigorú ágynyugalom, gyógyszerek. Ennyi! Szorítok, hogy mihamarabb túl legyetek rajta.
Móni: A Gravidát én sem bírom amíg szedtem émelyegtem, hánytam és hasmenésem volt. Váltani nem váltottam, inkább eszem sok gyümit és zöldséget. A védőnő szerint ilyenkor nyáron nem fontos a mesterséges vitamin bevitele.
babakocsi: korábban volt téma, de én most jutottam idáig. Szóval ez nehéz ügy. Én nem tudtam a Somát egy babakocsival áthidalni. Véleményem szerint nincs olyan ami minden szempontnak megfelel. Illetve egyet találtam a Jané Nomad és a Carrera. Ez előbbiből rendelkeztem is eggyel amíg el nem hagytam balga módon (pedig egy vagyon volt). Mivel annak a Mátrix mózese megmaradt és azt nagyon szerettük mert irtó praktikus vettem most hozzá egy Carrerát használtan így nekünk a babakocsi ügy már kipipálva! :D

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok lányok, csak gondoltam beköszönök és elmondom a jó hírt, ma reggel elég erős pozitív tesztem lett, úgyhogy végre nekem is sikerült!!! Még régebben kezdtem írkálni hozzátok, amíg meg nem jött... és akkor elköszöntem! De írtam, beszámolok a jó hírekkel! Kalkulátor szerint márc. 20-ra vagyok kiírva! Mindenkinek szép napot és kellemes babavárást!
Vivi
Vendég

Sziasztok!

Örülök a sok jó hírnek, amit itt olvastam.
Vivi, gratula!

Mi ez az új táblázat?
Kicsit lemaradtam, valamit nem olvastam volna el?

Mi jól vagyunk, hétvégén Bécsben voltunk kettesben. Most először voltunk távol egy éjszakát, mióta Beni is megvan.:D

KépKépKépKépKép
uxi

Le akartam cserélni a vonalzókat, gyártottam is másikat, de nem fér ide, nem enged hármat feltenni a babanet abból a fajtából. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Gizi: szépek voltatok az esküvőn, és megint bejött a régi igazság, hogy ami nehezen jön össze, az nagyon jól végződik! Tavaly én 2 héttel az esküvőm előtt még azt hittem, nem utazunk sehova, mert nem lehetett repülőjegyet kapni, csak horror áron.
Csütörtökre megy a drukk, de addig is pihenj sokat!

Reunion: Grat az eredményekhez, milyen jó, hogy nálad kéznél van a labor :lol:

Somaanya: tökjó, hogy elmúlt a barnázás, és hogy Soma mellett sem kell annyira pörögnöd. A gyomorpanaszokhoz kitartás, a hátralevő időben ez legyen a legnagyobb bajod!

Vivi: gratula a Babához, Neked is jó babavárást!

Kedves Anyukák: általánosságban eszembe jutott egy kérdés: amikor Ti az első babát vártátok, akkor nehezebben viseltétek a megpróbáltatásokat? Mivel én állandóan totál fáradt vagyok, elképzelni sem tudom, hogy a következő terhességet hogyan fogom bírni a tesó mellett (vagy ne rohanjak annyira előre??) Lehet, hogy menetközben megedződik az ember?

Kép
szerencsemák

Én a második terhességemet sokkal könnyebben viseltem, mint az elsőt. Viszont ezt a harmadikat megint nehezebben, többet vagyok rosszul, meg ez a vérzés-aggódás, és hogy nem lehet pihenni sem nap közben...
Talán ez a legnehezebb, bár még várjuk ki a végét. Az elsőnél a 30. héttől olyan szinten keményedett a hasam, hogy fel sem tudtam kelni, egy ikea fotelben, félig fekvő helyzetben töltöttem a napokat.. Remélem, most ez elkerül.

Meg lehet edződni, az alvásigény is lecsökken egy idő után, de nagyban függ szerintem attól, milyen az adott várandósság, rsosszullétek, stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.07.13 14:40-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/ ... sznevek_hu

Egy kis segítség a névválasztáshoz.

KépKépKépKépKép
uxi

Na nem is ezt akartam, hanem azon belül is ezt:
http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/letolt ... ev2009.xls

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Kisgizi, köszi a beszámolót, meg a képeket! Nagyon szépek voltatok, a menyecske ruhád is gyönyörű volt ( az esküvői is természetesen)
Na ez pont úgy hangzik mint egy szokásos lagzi, soha nem stimmelhet minden.. de azért úgy olvasom a kezdeti nehézségek ellenére jól alakult! Sok- sok boldogságot nektek így utólag! :)
Vöcsök orvost sajnálom, de akkor neked is esetleg ilen 12 hét közeli mesis pecsételésed lehetett amibe már itt többen beleszaladtak.. szerencsére hamar elmúlt :)

Reunion, én hetek óta tömöm magamba a sült krumplit .. ki tudja miért kívánja sok kismama.. és csak a jó olajos változatát komálom, a héjában főtt krumpli pl nem izgat fel.. tehét nem a krumpli maga a nyerő..

Somaanya nem próbáltad még sav ellen a ciromot?
Állítólag éhgyomorra a fél citrom leve reggelente kevés vízzel felhigítva csodákat művel.

Vivi, nagy gratula!! Akkor nem kellett sokáig várnod:-) Jó pocakosodást!!

Uxi jó lehetett a romantikázás kettesben :)

Mi is terveztük tegnap estére a romantikázást .. úgy volt anyósnál alszik ZSófi ,de képzeljétek anyóséknál van egy nagy medence a kertben és a medence körül motorozva ahogy áthajtott egy slaggon megborult ZSófi motra és beleesett a gyerek a medencébe.. én már csak azt hallottam ahogy a férjem csobbant ahogy utánaugrott, és mire megfordultam mér kirakta ZSófit a partra, szegény teljesen sokkba volt, szerencsére nem nyelt vizet, mert vagy 2 másodpercet volt víz alatt csak férjem gyorsaságának köszönhetően.. de nagyon nagyon megijedt. és beverte a lábát.. istenem.. mindig ettől rettegtem.. pedig olyan óvatos, de baleset mindig lehet.. muszáj állandóan nézni fél szemmel valamelyikünknek.. szar medence meg nincs lekerítve.. mert még épülőben van.. na persze ezután inkább hazavittük .. fél óra alatt megnyugodott és ment a kertbe játszani, de nekem még napokig fog tartani mire túlteszem magam rajta..
ez kicsit off volt, de mindenki nagyon vigyázzon a már meglévő csöppségekre.. meg a pocakban lévőkre is!!
pici76

Szcsm: 2007-ben én is sokat agyaltam ezen a kérdésen :lol: aztán most itt vagyok ,és túléltem az első trimesztert :) most tovább tartott a fáradt időszakom.. gyerek mellett nehezebb megbírkózni a fáradtsággal, de ahogy Uxi is írta hozzászokik az ember.. pedig nekem óriás alvásigényem volt azelőtt (mondjuk igényem most is van :wink: :lol: ) de már így is simán működök, és már nem is tudnék jóízűen 12 órát aludni egyben mint annak idején :(
Valóban minden terhesség más, és ha kifogsz egy nem émelygős, nem hányós második terhességet, nem is érted majd min aggódtál 2009-ben :wink: :)
pici76

[color=darkred]henya[/color

Ugyanott voltam első alkalommal 12. heti uh-n ahol te és detto ugyanez történt. Bunkó F...sz volt a doki, semmit nem szólt.Másnap elmentem az Istenhegyire...

Egyébként az értékeid szerintem is jók. A tarkóredő nekem is 2mm.Az Istenhegyin 4-szer megmérte.Háromszor 1.9 jött ki utoljára 2:-)és ezt írta be. De azt mondta a doki ez normális, és 3mm-ig egyébként is jó:-))A BDP-m szintén mint a tied,a CRL: 6cm.Ennyi.Csókolom.
Legközelebb ne menj oda.
kriszti1976

Nekem nincs hányás, mégis úgy érzem, roppant rosszul viselem az egészet. Aki azt mondta, neki ez az időszak volt élete legszebb időszaka, hát... elárulhatná a titkát. :wink:

Klári

Kép
claracroft

Vivi Üdvözlünk a boldog kismamik körében, csak így tovább!!! Gratula.
Szia Somaanya, örülök, hogy ismét jól vagy és hogy jól sikerült a pihenésetek.
Kisgizi Klasszak a képek, szépek vagytok. Amilyen rossz a kezdet olyan jó lesz a folytatás... gondolom én ezt az egész most kezdődő közös életetekre.
Rólam: Végül még sem tudtam nyugodtan a babérjaimon ücsörögni, mert a vérzés még ma is meg volt, ezért elmentem a helyi nőgyógyászhoz. Aki teljesen megnyugtatott a babóca teljesen egészséges és nő mint a gomba, és a placenta megtapadásával sincs semmi gond. A picuri most 6,3cm, annyira megindult a fejlődésben ezalatt az öt napban 4,9 cm-ről, hogy a doki azt mondta, hogy nem is január 23-ra, hanem 18-ra várhatom a méretei alapján. Bár én biztosan tudom a fogantatás időpontját és inkább azt gondolom, hogy fejlett baba.

Nóra

Kép
fikuszka

SOMAANYA!

Mondd, hogy nem a babával együtt hagytad el a babkocsit!?!

:wink:

A progival vigyázz, fokozatosan kell abbahagyni!

Kérdezd Clarát!

Rudi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.07.14 12:38-kor.
turorudi6

Pici: sajnálom Zsófit és az elmaradt romantikát, de szerencse, hogy az ijedtségen kívül nem történt nagyobb baj. Meg remélhetőleg nem marad maradandó félés a víztől sem Zsófinál.

Uxi, Pici: köszi a válaszokat, nagyon bíztatóak ;-) Bár ezt a kevesebb alvásigényt nekem már 10 éve mondogatja a barátnőm, hogy majd a korral jön, de eddig egyáltalán nem érzem ezt. Biztosan azért, mert örökifjú vagyok ;-)

Clara: hányás, hányinger nekem sem volt, nekem a hangulatváltozások és a fáradtság nehezítik meg marhára a dolgomat (na de azok tényleg marhára :lol: ), illetve a legújabb kb 1 hete a fejfájás. Nem vagyok fejfájós egyáltalán, évente max 3x fáj a fejem, de most az utóbbi 1 hétben már legalább ennyiszer fordult ez elő. Remélem, hamarosan elmúlik. Egyébként a többi ok egyelőre...

Fikuszka: Jajj de jó hírek, hogy így nő a baba, és minden rendben van!!! Azért továbbra is pihengetsz, ugye?

én végül úgy döntöttem, hogy a héten még próbálom leplezni a pocakomat a kollegák előtt, és csak hétfőn robbantom a hírt, az UH után. Szerencsére viszonylag keveset leszek bent, így talán összejön a dolog.

szép estét mindenkinek!

szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok! Vivi, nagy gratula a picihez!!!:)
Kisgizi, nagyon szépek vagytok a képeken, jó rátok nézni!:)
Clara, szépen fejlődik a babócád, nagyon kis helyes!:) Tök jó, hogy 4D-s képed van róla!:)
Heydie, köszönöm a táblázatot!:)

Ha, nem haragszotok, felteszek egy pocakfotót, most csináltam a képet:)
Összehasonlításként itt a 12. heti:
Kép

Ez pedig a 14. hét + 2. napi:
Kép
Vendég

Twist Nagyon szépen gömbölyödsz, áruld el a titkodat. Nálam az a kis pocak is eltünt ami volt, alig látszik, ezért még le sem fotóztam.

Nóra

Kép
fikuszka

Clara, de jók a képek! :wink:

KissGizi, én nem szedek. A képeket már megskubiztam a múltkor, nagyon szépek voltatok. És hát nem is igazi egy esküvő valami galiba nélkül, a szerencse, hogy minden klappolt a végén :lol:

Reunion, örülünk a jó eredményeknek :wink: Szakmai ártalom ez a sok szurkálás? :lol: :lol: :lol: Én is sült krumplit ettem szombat este. Annyira megkívántam, hogy nem bírtam mást lenyelni...

Somaanya, ugye azért pihengetsz? Bár Soma mellett nem könnyű, tudom, de azért vigyázz magadra! Ne légy türelmetlen, azért 12 hetesen még nagyon ritka, hogy megmondják a nemét. Még én sem éltem magam túlságosan abba, hogy lányunk lesz, majd ha a szerdai UH is azt mondja, majd akkor...

Vivi, de örülök!!! Délután annyi időm volt, hogy láttam, hogy Te írtál utoljára a márciusiakhoz, bekukkantottam, láttam a jó hírt, de már nem volt időm reagálni.

Uxi, most Kima javaslatára az elérhetőségeket gyűjtöm, amolyan riadó-lánc szerű :wink: reméljük, még sokáig nem kell használnunk, de jó, ha van. Elkülditek nekem az adatokat, én meg mailen körbeküldöm a táblázatot annak, aki már elküldte az adatait. Megint többen elküldtétek, de csak a hét második felében küldöm újra körbe, még várok a többiek adataira :wink:

Szcsm, nálam az első talán annyival volt könnyebb, hogy akkor pihentem, amikor akartam. Ez most nem egészen van így :twisted: De tünetek szempontjából egyezik (azaz semmi :lol: :lol: :lol: )

Pici, sajnálom, hogy nem jött össze a romantikázás. És ami Zsófival történt... Belegondolni is rossz! Még jó hogy nem lett komolyabb gond

Kriszti, Veled mi újság? Van már dokid? :wink:

Twist, aztaaaaaaaaaaaaaaaaa. Mekkora pocak!!!! Bár mostanában nincsenek pocak-képek, de szerintem Te vezetsz méret-ügyileg :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Az előbb írtam üzit, de elszállt. :( Most kezdhetem előről.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Régen jártam felétek, nagyon szépek a képeitek!!

Twist: tényleg szépen látszik a pocid!
Képzeljétek, idénként nekem is odébbmászik a dudor a hasamban :D.

Gyöngyi, Gizi: én nem szedek vasat a femibion mellé, nekem a dokim egyértelműen ezt a vitamint ajánlotta, másik opciót nem is hagyott :(. Ennek annyira nem örültem, de egyenlőre engedelmeskedtem..

Brigi: köszi a táblázatot :).

Még olvasok visszafelé..
cat__

Na akkor kezdem újra.

Klári: Szuper jók a babaképek! :)

kissgizi: Szia! Örülök, hogy előkerültél és minden rendben van! Az esküvőkön általában mindig van egy-két baki, vagy valami ami balul sül el. Nálunk is volt. :) Az a lényeg, hogy a végén minden rendben volt! Jók az esküvői képek, szépek a ruháid! :)

Vivi: Sziaaa!!! De jó hírek, örülök, hogy jelentkeztél!!! Gratulálok a pozitív tesztedhez!! Maj később is nézz ám még be hozzánk és írd meg a fejleményeket! :)

Pici: Hát nem semmi, ami történt, én is frászt kaptam volna, még belegondolni is rossz! Még az a szerencse, hogy nem lett baj!

fikuszka: jól tetted, hogy mégis elmentél orvoshoz! Szuper, hogy minden rendben van! Nem mondta az orvos, hogy akkor mitől vérezhettél?

twist: Nagyon szépen gömbölyödsz, jó kis pocakod van már!

Brigi: Már elküldtem az adatokat, remélem megkaptad! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Lehet egy kérdésem? Nektek nem volt problémátok az üléssel? Sajnos rettenetesen fáj nekem az ülés :(.
cat__

Köszi a pocakméret-elismerést.) Szerintem nekem azért ilyen nagy, mert utrogestant kell szednem a lombik miatt és az felfúj. Meg eleve pocakos voltam :oops:

Cat, ezek szerint érzed a picúrt? De jóóóóó!!!!

Szia Adri! Elég lassú a Babanet, bizti túl van terhelve...

Brigike, szuper, hogy ilyen rossz tünetek nélküli az előző és a mostani terhességed is:-) Amúgy kb. mikor kezdene el nőni az ember pocija normál esetben, szóval, amikor nem lombikkal lett kismami és nem kell progeszteron pótlást szednie? Az egyénfüggő?

Fikuszka, te kaptál progi a spontán baba mellé, szükséges volt? Nekem amúgy az ülőmunkától is puffad a pocim. Hétvégén, amikor sokat fekszem, vagy sétálgatok, akkor lejjebb megy a méret. Amikor hétfőn dolgozom, akkor délutánra a sok üléstől puffadás szokott lenni. Ez is szerepet játszhat....

SZCSM és hogy tervezed a bejelentést? Viszel UH képet?
Vendég

hékás

Van is meg nincs is :D Ma elmentem egy nőhöz, szimpi volt, de még nem tudja el tudja e vállalni a szülést..De valahogy nem érdekel most ez :D Csinált uh-t.Mekkorát nőtt atyaég a 12. hét óta!!!!!

Legközelebb szeptemberben megyek ha nincs panasz.

4D-re mikor menjek?

Egyébként kinyújtotta az egyik kezét és azon a mutató ujját :D Nem nagyon mozgott, csak lustán :D

Nemét nem látta.... :shock:
kriszti1976

Twist, teljesen egyénfüggő, hogy kinek mikor nő a pocak, és hogy mekkora a végén. Nekem Marcival azért kellett bejelentenem 10 hetesen, mert már az egy számmal nagyobb gatyákban nem fértem el. És amikor tornázni jártunk, egyik kolléganőmmel jártam, aki 1 hónappal utánam szült. És meg volt sértődve, mert nekem giga-pocakom volt már kb 5 hósan, neki meg rákérdeztek, hogy terhes-e egyáltalán, hogy terhestornára akar járni :lol:

Kriszti, ha az arcát akarjátok látni, akkor a dokik a 28-32. hét közötti időszakot javasolják. Mert akkor már emberi arca van, szeme, füle a helyén, és még akkora, hogy belefér az egész arca. A 32. hét után már annyira nem látszódik

Adrienn, igen, megkaptam, már beírtalak, a hét második felében megy is a frissített táblázat

Cat, hogy érted azt, hogy fáj az ülés? Lent vagy fent? Mert ilyenkor két dolog is lehet. Az egyik, hogy nő a pocak, nem jó helyzetben ülsz, és nyomódik a gyomor által. Bár az talán inkább később van. A másik, ha lent, mert akkor meg az aranyér, ami szintén gyakori ilyenkor. Ha az első, én azt úgy oldottam meg, hogy tudod, olyan szuper székem volt, hogy ha akartam, fixáltam a háttámlát, ha akartam, hátradönthettem szinte vízszintesig. És hát én bizony hátradöntöttem, sőt kértem a rendszergazdáktól egy szerver-házat, és arra felpakoltam a lábamat. Fő a kényelem :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Klári: minden rendben azóta?

Twist: igen, átvitt értelemben érzem, mert még csak kézzel :)

Pici: ez durva történet, tényleg nagyon oda kell figyelni!! De most már minden rendben!! Hogy érzed magad?

Sajnos én is a frászt hoztam a Baba apjára a hétvégén, mert egy hatalmasat estem, bevertem az állam, térdem, kezem, de a Babát asszem megmentettem. Én úgy éreztem, rendben van, de ő nagyon nagyon nagyon megijedt!! :(:(:(

Gizi: szuperül bírtad a bulit! :) csinosak voltatok!
cat__

Brigi:
nekem kifejezetten az ülőcsontom fáj. A székem nagyon rossz, már cserélgettem a kollégákkal, de még a legjobb a labdám, de nem ülhetek azon mindig, mert nem mindig veszem észre, ha rugózom. És otthon sem jobb a kényelmes helyeken. Múltkor említettem az orvosnak, de akkor még ennyire nem volt durva, azt mondta, ez előfordul.
cat__

Cat, tuti, hogy előfordul ilyen, de én még nem hallottam róla :shock: Mondjuk nincs is nagy praxisom :lol: :lol: :lol: Mikor mész dokihoz, hogy tudnál vele beszélni? Amúgy sem ártana az esés után is kivizsgáltatni magad! Kéne egy kis szabi, feküdni a hűvös szobában :wink: Tényleg, lesz szabi?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Elvileg csak 28-án megyek a dokihoz, UH-ra meg aug. 3-án. De pl. holnap rendel, lehet, hogy felhívom.
Nem tudom, mikor megyek szabira :(.
cat__

Hát ha szenvedsz, akkor szerintem megérné, de majd holnap eldöntöd. A szabiba beleszólnak a főnökök, vagy akkor mész, amikor akarsz, csak még nem tudod, mikor kellene?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Mehetek, amikor akarok, de pl.: most szerdán már tuti dolgom van.
cat__

Brigi, nem tudod, a Nádorba is lehet ilyennel menni?
cat__

Cat, bizony nekem is szokott fájni az ülőgumóm, olyan, mintha marhára seggre estem volna valamikor, és jól bevertem. De én nem is gondolkodtam, hogy ez nem normális.

Twist, az én pocim is giga, akkora még nincs, mint a tied, de egy hét lemaradással vagyok a terhességben is. Kérdeztem a férjemtől is, hogy van-e szerinte akkora, amekkora neked, azt mondta, hogy a két méret közötti. Én 8 hetesen mentem vissza az első táppénzről, és kapásból többen rákérdeztek, ennyit a titkolásról. :)

A vérzés óta egyelőre nincs semmi említésre méltó, csak nehezen viselem, az itthon-létet, és ráadásul holnaptól jön a hőség :(

Klári

Kép
claracroft

Klári:
Értem..
Pihizz sokat, élvezd az otthon-létet!!
cat__

Szép jó reggelt mindenkinek! :)

kisgizi: Nagyon jó képek! Szépek voltatok! :D Most akkor egy kicsit le lehet ereszteni. :)

twist: szép pocakod van! Lassan mindannyian gömbölyödünk. Nálunk itt bent már kavarógép kollegina egy egész csoportot rámállított, hogy figyeljék a hasamat. :lol: Nem, hogy odajönne hozzám és megkérdezné, de fél.

Pici: lélegzetvisszafojtva olvastam a történteket. Örülök, hogy semmi komolyabb baj nem történt. :roll:

Vivi: Olyan jó volt olvasni, hogy újra babát vártok! Örülök, hogy sikerült! :)

Hétvégén csináltam életemben először tzazikit! Féltem, hogy milyen lesz, de kispapa imádja, így nekiveselkedtem és finom lett. Eddig én nem szerettem, de most ízlett, nagyon meglepődtem. A terhesség miket ki nem hoz. Most tzazikit kívánok non-top. :)

Kép
detti_

Jó reggelt Lányok!

Örülök, hogy mindenki rendben van, és szépen pocakosodik :wink:

Most eléggé fáj a hasam, lehet azért mert hétvégén kicsit megerőltettem magam :( Vettünk egy új polcrendszert és segítettem felcipelni a részeit, pedig a párom nem engedte, de én azért is csináltam :oops:
Szombaton esküvőn voltunk, szerencsére lagzi nem volt csak vacsora, szerintem már nem igazán bírnám az ugrálást!
Tegnap leszaladtunk a Balcsira, mert anyuék épp ott nyaralnak, vizibicikliztünk és én a kérlelések ellenére beugrottam úszni, pedig elég hideg volt a víz :? Remélem nem lesz semmi baj, nem tudom mio van velem állandóan ellenkezek mindenkivel. pedig csak jót akarnak :shock:

Kép
Kép
bogaracska

kissgizi-örülök hogy újra itt vagy, és végül minden jól sikerült! Gratulálok, szépek vagytok a képeken :wink:

clara-nagyon izgultam miattad, örülök hogy minden rendben van, vigyázz magadra nagyon, és próbáld túlélni a hőséget! :) Már most irtózatos meleg van. :?

Üdvözlöm az
újakat!!!! :D És gratula mindenkinek az eredményekhez és a fotókhoz!! :lol:

Én már alig várom, hogy péntek legyen végre! Csütörtökön megyek az Afp vérvételére, volt már vki, éhgyomorral kell menni, mert azt elfelejtettem megkérdezni?! :roll:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Bogaracska, nekem azt mondta a védőnő, hogy az AFP-re nem kell éhgyomorra menni.

Jaj, ez a korral csökken az alvásigény nem lenne rossz :D. Csak egy a bökkenő: mikor még nagy az alvásigény, nem hagynak a gyerekek aludni, mikor emg már elég nagyok a gyerekek, hogy hagynának aludni, mi nem tudunk majd :shock: :D ...

KépKépKépKépKép
uxi

uxi-ez jó hír, mert én nagyon nehezen viselem, ha nem reggelizhetek, egész rosszul szoktam lenni mire a helyszínre érek :shock:

Kép
Kép
bogaracska

bogaracska, igyekszem :wink:

Felpróbáltam mindhárom bikinimet, és az egyik rám jön :) :) :) Jó, a mellem kificcen itt-ott, de itt az erkélyen a kutyát sem érdekli, ráadásul a klarinétos szomszéd is elutazott. 8)

Persze majd csak 4 után, de ma használom, Atilla tegnap vett nekem 20 faktoros napozó sprayt :)

Tegnap csináltam magamnak gyümölcsrizst, azt ettem reggelire, egész jól telít, pedig azt hittem, szendvics lesz a vége.

Heydie újfent eltűntél...

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?