Sziasztok Csajok!
Bocs, hogy csak most jövök a szombati 4D után, de megint ránk hozták a frászt, és eddig nem voltam valami nagy formában emiatt. A dokim szerint lehet (!), hogy a babónak a bal felső ajkán van egy hasadék. Igazából semmi biztosat nem tudott mondani, mert a bal arca félig meddig a lepényben volt, csomószor nézte, és arra jutott, h várjunk a következő UH-ig, addig felejtsem el, h bármit is mondott. Hát kössz! Persze hazaérve mindjárt net, borzasztóbbnál borzasztóbb fotók ajakhasadékos gyerekekről, szoptatási nehézségek stb… Na ezt nem kellett volna, tök depis lettem. Végül tegnap bejelentkeztem a pécsi nagy profhoz aki a gerincre is áment mondott, jövő hétfőn kapok időpontot és megnézi a picúrt. Az az érdekes (és ebben bízom nagyon), hogy az egyéb fejlődési rendellenességeket, mint pl. az ajakhasadék is, a 18-21. héten szűrik. Nekünk ekkor derült ki a gerinc szöglettörés, így abban a pár hétben átnézte a babát a saját doki, és a pécsi prof is. Megkérdeztem egy nőgyógyász ismerőst, aki a pécsi profnál tanulta ki a szakmát, szerinte ezt akkor kiszűrte volna, mert minden esetben protokoll szerűen végignézik a babákat. Szóval ha ő nem vette észre, remélem nincs is ott. Azóta a saját dokim látta a babát 26 hetesen 4D-n, akkor sem látszott, pedig akkor van szemből kép az arcáról. Mi végignéztük a korábbi 4D-t a férjemmel, mi nem láttunk rajta semmit, de ez ugye nem sokat jelent. Szóval ez van, volt kb. 5-6 hetünk, amikor felhőtlen örömben vártuk a babát, most megint izgulhatunk…
Amúgy minden rendben volt vele, kb. 1,5 héttel nagyobb a koránál, 33 hét 4-5 napot mért a gép és 2121 g-ot! Azt mondta a doki, h jó eséllyel indulok egy 4kg fölötti babára. Nem bánom, csak egészséges legyen.
Megnéztem a talis képeket, kicsit irigykedem, jó lett volna ott lenni. De sebaj, majd jövő nyáron egy babás-mamás találkozót hozunk össze nagyobb létszámmal.
Bei! Sajnálom, hogy nem tudsz kikeveredni ebből a nyavalyából, én tőzegáfonya kapszulát szedek, mert én is gyakran benyaltam mindenféle bakteriális fertőzést, csípett, égett minden bajom volt, de lekopogom, eddig a terhesség alatt semmi. Megkérdeztem a dokimat is, nyugodtan lehet szedni terhesség alatt is.
Zsani! Tőlem is nagy drukk a cukorterhelésre, remélem nem lesz gond. (Én holnap megyek reggel, „alig várom”!)
Annus! Gratulálok Izához, tündéri kislány! Meg a súlyodhoz is, elárulhatnád hogy csinálod….
Kriszta, Béen: vigyázzatok magatokra tényleg, és pihi amennyit csak lehet. Remélem nem lesz gond, szorítok nagyon!
Hadedit: én is csak a beszélgetést tudom javasolni, nálunk is idő volt, amire belerázódott a párom a helyzetbe. Szerintem is mond el neki, hogy mi bánt, ha lenyeled, csak magadnak ártasz. Mindig azt szoktam mondani, hogy két intelligens ember bármit meg tud beszélni egymással.
Lányok, mindenki vesz sterilizálót???? Én nem gondolkodtam rajta, sógornőm szerint fölösleges, ő simán mosogatógépben mosta a cumisüveget, nem igazán fertőtlenítgetett semmit. Többgyerekesek, vélemény?
Bocs mindenkitől a panaszáradatért, de olyan jó volt kiírni magamból kicsit. Amúgy is bőgőmasina vagyok már 2-3 hete, ez még hiányzott.
Amúgy októbertől már csak 4 órában dolgozom, így jövök sűrűbben, ígérem. És képet is töltök fel!
Puszi