A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok, igaz a legénység már egy ideje ébren, már csak a kicsi lány alszik, de azért megpróbálok pár szót.

Nagyon rossz, hogy nem tudunk menni talira, főleg, mivel nyáron se voltunk! 13-án lesz Ákos műtétje, és bár nem vagyok paramama, a doki tanácsára az előtte lévő két hétben egyáltalán, semmilyen közösségbe nem megyünk, hátha kihúzzuk már addig betegség nélkül. Aztán a műtét után még két hétig nem mehet oviba
Szóval most az a nagy büdös, hogy az őszi szünetet jól meghosszabbítjuk, így továbbra se térek vissza az egy gyerekes anyuka felálláshoz. Szóval megint ott tartok, hogy már annak is örülök, ha olvasni tudlak titeket. De nem baj, bármit megteszek, csak ne tolódjon a műtét időpontja, legyünk túl rajta!

Egyébként jól vagyunk, Zituskánál sok változás nincs, továbbra sem megy még és több fogunk se nőtt...., sőt hajunk se!

Azért a háttérből figyellek titeket!

Kép

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt!

Ágica jobbulást a kis kék szemű tündérkének+++++++++++++++
Minden rendben lesz ma. Nyugi.

Bongyi mennek a betegségtávoltartó vuduk és én is sajnálom, hogy nem jöttök.

Irina ma hívom a helyet amit belinkeltem.
Majd kiderül melyik nap kaphatjuk meg.

Anikó Dávid nagyon édesen vigyorog :lol: :lol:

Maggie táncoló Bercó :lol: :lol: :lol:
Apa felhajtogatta már az állát :wink: :lol: :lol: :lol:

Heni :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kismamik pocakfotót kérünk szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tali!!!!!!
22.-én 10-13-ig miénk a terem.
http://www.zsebibolcsi.hu/mosolyvarjate ... %C3%A1rban

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Még tegnap akartam mesélni, hogy szörnyű volt az éjszakánk, Szelikém éjfélkor sírva ébredt, kivettem, lefeküdtünk a matracra, de csak nem akart aludni. Aztán kicsomagoltam a hálózsákból, mászkált, aztán elkezdett pukizni, és ment is a hasa... :( Jó piros lett neki reggelrea feneke. Azóta már javult, kenegetem. Utána meg egész éjjel forgolódott mellettem, nem sokat aludtunk. Bezzeg ő a Maminál bepótolta, délután fél 2-től fél 5-ig aludt... ;)

Gréti hogy van?

Maggie! Én inkább azon mosolygok, hogy Párod nem értette! :lol:
Persze Zsolti is szokott lelkesen csodálkozni, ha Szeli valamit csinál, mire közlöm vele, hogy ez már napok óta megy... :lol:

Dávidka nagyon édes! :)

Ágica! :( Jobbulást Petrának! Semmit nem csinálsz rosszul!!!

Bongyi! :(

Nem kaptam még táppénzt :(, gyedet igen. Ti???

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli mindjárt ébred, én meg nem vasaltam... :oops:
Azt meg nem merek, ha ébren van, nehogy magára rántson valamit... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Most csak fél kézzel.
Petrusnak jobbulást!++++++++++++++++++++++++

Tali: Nekünk jó az időpont, köszi Móni!!!!!!!!!!!!

Volt közöttünk olyan kismami, akinek sokáig faros volt a babája, majd befordult?
Szörnyű, sokkal jobban nyom, és feszít, mint Zsozsi, a hugyhólyagomba meg ha belerúg, csillagokat látok...

Ma megyek terhesgondozásra, lesz UH is - kivi vagyok a méretére.
Meg kifaggatom a dokimat, h tényleg nem lesz ott a szülésnél, és ha faros marad, akkor mi a teendő. Anyu azt mondja, úgy is megszülhetem. :shock:

No most megyünk anyának-babának téli csimmát venni. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi
Asszem tesómnak utolsó héten fordult meg a kisfia.... Ezek a csávók már benn is trükköznek :D

TALI
Nekünk OK
, bár a cím nem egészen világos - 3 van a honlapon (az egész cifra lesz, ha BKV-val megyünk.... :) Kb 2 óra oda...)

Regi
Jobbulást a piros popónak! Nem mondod, hogy 10 után még alszik Szeli? :shock: :shock: :shock:

Tegnapi kép:
óvatlan pillanatok maximálisan kihasználva! Ha a szülői figyelem csak egy fél percre is lankad, a bevásárlószatyor tartalma nincs biztonságban :)

Kép Kép

Kép
granda

Móni
Asszem rájöttem, h a Budapest, 1171. Rákoskert sugárút 167. lesz a jó....

Kép
granda

Granda igen :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Kiskolbi: Én is szeretnék gratulálni az álláshoz, meglátod minden rendben lesz! :)

Ágica: Sajnálom, hogy Petrus megint beteg :( Multivitamint próbáltatok? Vérvételhez +++++++, biztos ügyesek lesztek! Majd küldd a fotót :wink:

Granda: Hogy ez a Lindus micsoda hajkoronát növesztett :shock: Gyönyörű :lol: A helyzet nálunk is hasonló, semmi sincs biztonságban :lol:

Mesi: Nekem mindkét fiú elég hamar befordult, úgyhogy tapasztalatom nincs, de én is hallottam hogy meg lehet úgy is szülni, de nem minden orvos vállalja, mert nagy a kockázat. :?
Remélem sikerrel jártok, várjuk a csizmás képeket :wink:

Regi: Sajnálom a rossz éjszakát, lehet, hogy elrontotta a pocakját? Én még nem kaptam pénzt. Táppénz? Nem a családi pótlékra gondolsz?

Tali: Úgy néz ki, hogy nekünk is jó :) , remélem Apa elvisz minket és nem kell dolgoznia. :?

Kis betegeknek továbbra is jobbulást!+++++++

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok

Meg is jártuk sokkal rosszabbra számítottam mivel éhesen vittük oda teljesen abban a tudtaban hogy végig ordítja kajáért az utat meg persze a reggelt de nem igy lett nagyon kis hős volt.Bementünk apukája öléba ült nekem meg ki kellett feszíteni a könyökét és erősen tartanom a csuklóját kicsit sírt de annyira nagy ordítás nem volt.Persze nekem is bekönnyezett a szemem eléggé :oops:

Meryke: Sajnos most nem tudok küldeni mert nincs ezen a gépen.Elég egyenlőre csak a vonalzót. :D Köszi :wink:

Mesi: Kíváncsi vagyok mi lesz ha nem fordul be a kicsi Gegi? Én nem is tudtam hogy farosan is meg lehet szülni de elég vissza taszítónak hangzik. :roll:

Regi: Jobban van már Szeli? Nem megy a pocakja?

Bongyi: Remélem Ákosod nem lesz beteg és minden oké lesz a műtéttel.

Lmóni: Tali oké! de még mindig nem tudom újpestről hogy kell oda eljutni BKV-val :roll: És üdítőt vinnénk nem vagyok valami konyhatündér :oops:

Kép

Kép
agica1126

Halihó!

Bercó kidőlt a sétán, alig bírtam felhozni. :lol: Annyira nyűgös volt, inkább elmentünk a mh-emre a fizetési papírokért. Visszafelé meg ugye elaludt, gondoltam, hiszen f7 óta nyomja. Az éjszaka meg olyan pityogós, vergődős volt, csak a fogára tudok tippelni, de mikor lesz már???? :?

Emese! Anno Gergő is sokáig faros volt, már nem emlékszem, hogy mikor fordult meg, de nem kapkodta el, az biztos. Bercó is sokáig csücsült, majd harántban feküdt. Hoppá, közben meg eszembe jutott. A szülés napján azért is igyekeztünk, mert akkor éppen fejvégű volt. Előző éjjel fordult meg, azt hittem leugrom a kórházi ágyról. Aztán másnap jól kihasználtuk, hogy jól helyezkedik, meg már bő 2 ujjnyival kezdtem a napot, éjszaka burokrepesztés, stb. Bercó viszont rendes gyerekként viszonylag hamar elfoglalta az ideális testhelyzetet. :lol: Szülés előtt néhány héttel. :lol: Szerintem orvosa válogatja, hogy bevállalja-e a faros szülést, itt asszem alapból császár. Jó vásárlást!!!! :lol:

Regi! Hát ez az. Ezért érzem sokszor úgy, hogy négy fiam van. :wink: :lol: Kicsi Szelinek jobbulást kívánok!

Bongyi! Azért olvassál, tudd, hogy éppen mi történik. Milyen műtét lesz? Biztosan írtad már, csak elfelejtettem. :oops: Akkor hess, hess betegség. Amikor a Gergő szemműtétére vártunk én is így csináltam.

Ágica! Nagyon örülök, hogy ilyen "könnyen" ment a dolog. Általában bejön, hogy a gyerekek sokkal ügyesebbek, mint várnánk, a szülők meg megkönnyebbülten felsóhajthatnak. :lol: Ölelem a kis hőst!

Granda! Linda az anyalka hajzattal egyszerűen csodás. :lol:

Meryke, Móni! Hogy vannak a csöppségek?
dmaggie

Sziasztok :D !

Néhány kép a szombati minitaliról :D (sajnos nem nagyon sikerült a fiataloknak közel kerülniük egymáshoz, Vikdan szégyenlős volt, Panka pedig nem volt elég rámenős :wink: , de ha tovább lettünk volna, biztosan alakult volna valami :wink: :lol: ):
Kép Kép Kép Kép Kép
dettyk

Bercó még mindig alszik. Áttöltöttem a képeket, gyorsan teszek fel néhányat.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
dmaggie

Dettyk! Őrületesen jók a képek! Szépséges Pankának milyen délceg lovagja van. :lol:
dmaggie

Lányok Cicus nem fogad el semmit!!!!
Az ég világon semmit.
Nem lehet kaja nélkül egész nap!
Mit csináljak????

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni!
majd megéhezik 8) ne piszkáld,lehet ma ilyen napja van...

KépKép
viranka

Sziasztok,

Kiskolbi, gratula az álláshoz, meglátod, megoldasz mindent, és szuper anyuka is maradsz, biztos nem lesz egyszerű, de menni fog.

Ágica, jaj sajnálom, hogy Petra beteg, drukkolok a vérvételhez

Granda, mekkora a haja Lindának, jézusom, nagyon jó a kép

Mesi, még befordulhat, nekem nem volt ilyen, de a szomszédnőm, rendesen szült és faros volt a lánya, ráadásul, közel a 40 évhez, az orvos bevállalta és ment is a dolog, minden komplikáció nélkül.
Jó vásárlást!

Regi, sajnálom az éjszakát, Robesznak is volt egyszer ilyen, de simán elmúlt másnapra, bár néha nem is csodálkozom, össze-vissza kér mindent, amit mi eszünk.

Ta[b]li, nekünk elvileg jó. De várom már.[/b]

Maggie, Dettyk, nagyon jók a képek, édesek a gyerköcök.

Móni, de mióta nem eszik, nem iszik? Ha nagyon nem akar még szopi sem, és semmi, akkor nekem azt mondta a védőnő és a doki, hogy a nurofenes fecskedővel adjak neki, nehogy kiszáradjon. De akkor Robesz lázas volt, és nem akart nagyon enni, így kínálgattam kb. 15 percenként, és hála istennek ivott.

Kép
Kép
nektarin

És igen, ha nem beteg, lehet, hogy csak ilyen napja van, figyeld és kínálgasd.

Kép
Kép
nektarin

Móni még édességet sem, meg tápit sem? nálunk ha rendes kaja nem kell, ezeket mindig megeszi, főleg a tápit, bár már nem emlékszem Gréti cumisüvegezik e.

Emese ne izgulj, ha nem fordul meg, akkor szerintem császár ( legalább is én úgy tudom, hogy nem kockáztatnak már) De szerintem megfog fordulni.

Jaj de jók a képek!

Péterke épp a saját UH képeit rendezgeti ( hogy ilyen dolgokkal amit nem szabad, hogy el tud lenni :evil: )

Heni
KépKép
heni81

ja és az időpont ok

Heni
KépKép
heni81

Hello Lányok,

megjöttünk a hétvégi kiruccanásból. De egyenlőre ez volt az utolsó egy jó darabig. :cry: Tudtam eddig is, h Lizi nem egy nagy utazó, de amit most művelt, már szívszaggató volt. A kocsiban feszítve üvöltötte végig az út 70 %-át, lent meg egyszerűen nem volt hajlandó aludni. Első este másfél óra alatt elaltattuk, aztán hajnali fél 1-től fél 5-ig üvöltött. Pánikroham tört rá. Pedig a megszokott helyén aludt, minimum havi 1x itt szokta tölteni a hétvégét. Már átcipeltük az ágyát hozzánk, de ez sem segített. Sőt, beraktuk magunk közé, de ott is üvöltött, nem hagyta, h megöleljük, félt köztünk is, felülve rememgett órákon át. Aztán hajnalban kidőlt és aludt 1 órát, majd minden folytatódott tovább. Napközben a kocsiban 2 temető között szundított 10-20 percet. Reméltük, h szombatra beájul és végre alszik, de az egész megismétlődött. Olyan volt, mintha félt volna. De nem értem, h eddig miért nem és most meg miért. És mi sem tudtuk megnyugtatni. Ő 2 nap alatt 10 órát aludt, mi 6-ot. Itthon szerencsére újra visszaállni látszik a rend (bár az elalvás tegnap 1 óráig tartott)., nyikkanás nélkül nyomta 11 órán át. Volt mit pótolnia... A nagyszülők teljesen kivoltak, h miért történt az egész, meg persze azért is, mert most karácsonyig utazási tilalmat vezettünk be. Max ők jönnek látogatni. Nem tudom hogy fogunk vele így utazni... :roll: Annyira sajnáltuk szegényt, de nem tudtunk segíteni rajta.

Lányok, köszi az élesztős infót! Akkor ezek szerint a tejben csak habos lesz, ott nem dagad meg. Én meg erre vártam negyed órát :oops: :lol:

Kiskolbi, hatalmas gratula! :D Egy jó állás manapság nagyon nagy szó! És milyen hamar összejött! Bár totál más vonalon tanultam, még számomra is érdekesnek hangzik a munka :D És tudod h nem ettől lesz vki rossz anyuka. :D

Önzőség: szerencsére Lizi egyáltalán nem az. SŐT! A játszótéren rendszeres program, h a homokozóban lévő játékrengeteget szétosztogatja a jelenlévő anyukáknak meg gyerekeknek. Tőle inkább el szokták venni a dolgokat, de vagy föl sem veszi, vagy legörbül a szája. Bár gyanítom ez változni fog, eljön még a nagy irigység kora. Látom a nagyobb gyerekeken. :lol:

Móni, szuper, köszi a szervezést! Beírtam a naptárba, remélem semmi nem jön közbe. Mennyit kell fizetnünk?

Ágica, de jó, h túlvagytok rajta. Nem irigyellek a karfeszegetésért. :cry: Mikor lesz eredmény?

silka
silka

Móni,
nálunk is volt már hasonló. Felhívtam a védőnőt, azt mondta, h ők már nagyok ahhoz, h ne legyen semmi bajuk, ha mondjuk 1 napig nem esznek. Nekem azt tanácsolta, h mindenképpen próbáljam itatni. Esetleg gyümilével, abban van némi kalória, amit tud hasznosítani. Szorítok, h mielőbb egyen, én tudom, h milyen aggasztó az ilyen helyzet...

silka
silka

Mesi! Én is úgy hallottam, hogy a másodiknál már bevállalhatják a faros szülést, de szerintem ez sokmindenen múlik...
És ne aggódj, még vajúdás közben is befordulhat!!! :)

Granda! Nem MÉG alszik délelőtt 10 után Szeli, hanem MÁR! ;) Szóval ez a délelőtti alvása! :) Egyébként 6-7 körül kelünk!
Jaj, de édesen kunkorodik Lindus haja!!! :)
Szeli is imádja a pékárut! :lol:

Meryke! Táppénzt írtam...??? :lol: Családi pótlékot akartam... :oops: Látszik, hogy előre jár az agyam! ;)

Ágica! Örülök, hogy túlvagytok rajta! :)
Köszi a kérdést, valszeg csak valami megfeküdte a hasát, most már nem megy neki! :)

Édes VikDan és Panka! :)
Bercó továbbra is naggggyon helyes! :)

LMóni! Az a fontos, hogy igyon! Hátha estére, vagy holnapra visszajön az étvágya. Ettől még nem lesz baja! ...szerintem... :roll:

Nektarin! Asszem nálunk az elkunyerált sült krumpli volt a hasmenés okozója... :oops: Gondolom azért, mert olajos lehetett a kis érzékeny gyomrának... :?

Heni! Hát igen, ebéd után Szeli Zsozsó legós dobozát kaparintotta meg. Szerintem ha nem viszem aludni, még mindig azzal játszik... :)

Silka! Furcsa volt neki biztos, nem értette, hogy mi van... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Csak gyorsan mert már ébren van. Móni, szerintem is hagyd, bár tudom elviselni sokkal nehezebb, mint tanácsolni. Ha megéhezik, ú.is megy és felhúzza a pólódat. :lol:

Silka! Nagyon sajnálom, én ilyet még nem is igen hallottam. Bár a kocsiban üvöltés ismerős nagyon.

Heni! Péterke és az uh-képek. :lol:
dmaggie

Kiskolbi:Nagy nagy gratula az álláshoz! Ilyen hamar és ilyen klassz dolog! Szuper! És SZUPI anyuka vagy, és az is leszel!

Ágica: De jó h túl vagytok rajta és nem volt olyan vészes.

Granda: kis angyalka Lindus! azok a fürtök! Csoda szép kis csaj!

Dettyk, Maggie: szupi fotók.

Bongyi: műtét! :( remélem meg lesz időben is minden ok lesz!++++++++++++++++++ egy kis betegségtávoltartóvudo

Silka: :(

Becsomagoltunk..Holnap indulás.

KépKép
kaqk
Debrecen

Na most csak gyorsan magunkról, hátha aggódtatok értem. :roll: 8)

Gegi 31. hét helyett 33. hetesnek felel meg (mint Zsozsinál...) 2080 g már most, jó nagy baba.
Igen, még mindig faros. A dokim meg igen, nem vállal már szülést - úgyhogy levadászom azt a szülésznőt. aki Zsozsinál volt ügyeletben.
Szóval, manapság már nem vállalnak faros szülést, de ezt orvosa válogatja. Sokkal intenzívebb a szülés, mert ha a doki eldöntötte az elején, hogy márpedig ki fog jönni a feje, akkor az ki is fog jönni.
De általában a császárt választják.
Akkor szokott faros lenni, ha anatómiailag olyan az anyuka belülről, hogy nem fér el, nem tud befordulni.
De mivel én Zsozsit simán szültem, Gegi a második babám, anatómiailag elfér, nagy a valószínűsége, hogy befordul.
Nem csak azért, mert elfér, hanem azért is, mert az első normál lefolyású szülés után a második is az szokott lenni.

Minden esetre naponta 1 percet imádkoznom kell Mekka felé.
Ez egy ilyen térdelős-tenyerelős póz, ami segíti a babát, hogy átcsusszanjon. :wink:

Ja, és ma kezdtem a 8. hónapot. :D

Szóval az adott ügyeletes dokitól fog függni, hogyan fogok szülni - ha faros marad. (De nem marad! :wink: )

Most megyek Zsozsizni, később visszaolvasok.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép Zsozsival a 31. hétben Kép Gegivel a 31. hétben
Kép
Kép
Kép

Az új bakancs igazi színe azon a képen látszik, ahol Zsozsi éppen eszi. 8)

Bercó, Lindus.... Az egyiknek elolvadok a tekintetétől :oops: , a másiknak meg meg kell zabálni a fürtjeit! :D
Na, a képekig jutottam, olvasni még nem tudtam.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, Lányok!

Na, hazaértünk. És az mindig nagy élmény. Összeszedem, mi is történt velünk az elmúlt napokban.

- Rugónak kibújt a 11. foga, nem is vettük észre
- A temetőben az első napon nem figyeltem, és megfogta egy égő mécsesnek a tetejét. Volt nagy sírás, szegény megégette magát. Egy-két vízhólyag nőtt a jobb kezén. Aznap este még egy izzót fogott meg a lakásban, és bal kezén is egy kisebb. Szegény. Bár szerencsére nem nagyon zavarja, és a másnapi gyertyagyújtás közben már nem akarta megfogdosni a szép világító dolgokat.
- Emese, egyik éjjel veled álmodtam. Bp-re utaztunk, és írtam a babanetre, hogy kihez tudnánk beugrani, mert etetni kellene meg hasonlókat. Te írtál vissza, és kerestük a házat, ahol laktok. Négyemeletes épületben volt, és rengeteg tükrös fa bútorral volt berendezve. Ennyire emlékszem.
- És ami nem maradhat ki: anyósomtól olyan aranyigazságokat tudtam meg, hogy pl. velem ellentétben neki annyit kellett dolgoznia Gábor mellett, hogy nem volt ideje a sok munkától arra, hogy naponta kb. öt percet levegőztesse a fenekét. Én bezzeg csak a lábamat lógatom, mint ismeretes.
- Abban a borzalmas ágyban, amiben alszunk, olyan elgyötörten és kialvatlanul ébredtünk… Írtam már, hogy a fejünk és a támla között egy hatalmas lyuk van, a lábunk lelóg, kemény, mint a deszka, és messze a legmagasabb pontja a derekunk tájékán van. Nem értem, ki tervezte... Gábor még a földön is megpróbált aludni, de ott meg hideg volt neki.
Most ennyi jutott eszembe, majd vissza is olvasok ám.

Remélem, senkinek semmi baja.
Szép estét, V.

Kép
vindolanda

Halihó!

Gremese! Persze, hogy izgultunk értetek, látom jól alakulnak a dolgok. Szép nagy legény lesz kicsi Gergő. Látod, mondtam én már mini korában is. :lol: :lol: Tudom, nagyon kellemetlen ez a fajta elhelyezkedés. A haránt sem egy leányálom, egy-két nyújtózkodásnál igencsak kapkodtam levegő után.
Be fog fordulni, annyira tudják a dolgukat. :lol:
Melyik napon legyen inkább a tali???

Vindolanda! Jó, hogy újra vagy. Szegény kis Rugó. Tény, hogy semmi nem olyan hatásos, mint a tapasztalat. :cry:
Jaj, már megint ez az otthon ülsz rossz duma. Az öcsém üzlettársai most beleugrottak v.milyen mlm-rendszerbe, egyből kitalálták, hogy nekem is csatlakoznom kellene, mert nekem aztán annyi időm van, nagyon sikeres tudnék lenni. Ja, szerintem is. Anyukám meg hamarosan nyugdíjas lesz, szerintem ő lesz a következő célpont. :roll:
dmaggie

Sziasztok!

Emese, naná, hogy aggódtunk, ha már egy nap nem irsz, totál izgulok miattad, hogy mi van????
Lehet Gegi is előbb fog kibújni :wink:
Szupi a csizma amit Zsozsó kapott, de anyuka nem kapott csizmát????

Vindolanda :-( egyébként én nem értem, hogy miért nem lehet normális alvási lehetőségeket teremteni :evil: elvégre a vendégnek jól kell érezni magát a vendégségben. Én egyébként ahol nem tudtam aludni, nem igen megyek vissza.

Silka, szegény Lizó:-(

Két kép a Péterke új birodalmáról:
Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Na, még annyit akartam írni, hogy az Aldi-ban a katalógus szerint 2500 Ft-ra akciózták le az overálokat. Ha valaki arra jár :roll:

Heni, ha nem mennénk vissza, akkor aztán cifra dolgok történnének :lol:

Visszaolvasni még mindig nem tudtam :?

Kép
vindolanda

Heni, én is elfogadnám. :lol: Igazi bababarát birodalom. Ügyesek vagytok nagyon.

Móni!!!!!!! Mi van az evéssel??????
dmaggie

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat.
A mai nap nagyon szörnyű volt. Nagy nehezen evett du egy kicsi joghurtot gyümölccsel.
Meg este kb 6 falat krumplipürét amikor az apja vacsizott.
Reggel este elfogadta a cicit de napközben nem.
Teát sikerült nehezen belediktálnom kortyonként.
Ráadásul most este vettem észre, hogy amikor veszi a levegőt hörög.
Holnap irány a doki, kíváncsi vagyok mit fog mondani.

Most megyek alszok.
Holnap reagálok meg megírom mi volt.

Puszi mindenkinek.

Jó éjt

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni - úgy látom, mégis történtek rossz dolgok, amíg nem voltam. Sajnálom :?

Heni - szép szoba lett :wink:

Körkérdés: Ti hogyan melegítitek a joghurtot a gyerekeknek? Rugó nem is eszi meg hidegen, meg annyira nem is akarom neki így adni. Ha ki akarom venni étkezés előtt kb. egy órával, abból semmi sem lesz. Az utóbbi időben felteszek egy adag vizet a gázra, és mire majdnem felforrt, a joghurt pont langyos lesz. De ezt is elfelejtem persze, és a joghurt egész kerek lesz, majd kipukkan és kifolyik. Gábor szavaival élve: pukkancsot gyártok ilyenkor. Mintha efféle tejtermékeket nem lehetne mikróban melegíteni... Ti mit tudtok erről? :roll: Lehet, teljesen hülye a kérdés, de érdekelne.

Kösz a választ.

És Maggie, kösz, hogy hiányoztam :wink:

Kép
vindolanda

Emese! Nagyon szépséges vagy! Igazán jól áll Neked a Gegi-pocak. :lol: :lol: Jó vásárt csináltatok, nagyon szép a csizma.
dmaggie

Most látom csak.

Vindo! Én nem melegítem. Pukkancs-gyártás :lol:
dmaggie

Köszönöm Lányok az aggódást!!!!! :oops: :D

Silka! Szegény Lizi! Ő otthon érzi jól magát...

Vindolanda! A 4 emeletes ház stimmel, meg a fa szekrények, :shock: de ennyi tükör azért nincs. :D
Rémes, hogy milyen anyósod van...
Nem is tudom, miért mond ilyeneket... Talán irigy? :roll:

Dmaggie! Szerintem a vasárnap lenne a jó. 10-ig el kell hagynunk a szállást, és utána talizhatnánk. Meg Vindolandával is, ha el tud jönni. :D
Köszi a pocak-dicsit. :D

Egyébként tényleg nagy baba, már most.
Összehasonlítottam Zsozsi adataival, pár hét eltérés volt az akkori és mostani között.
Zsozsi BPD 33 hetesen: 82 mm
Gegi BPD 31 hetesen: 82 mm :shock: :shock: :shock:

Heni! Húúúúú, de jó lett Péterke szobája! És nem, anya nem kapott csimmát, mert nem láttam jót. :? De a héten muszáj beszerezni egyet, mert biztos Nyíregyen üt majd be a zima.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, Maggie - igen, be van tervezve Nyíregy a jövő hétre, reméljük, össze is jön:)

A pocakot megnézem, visszalapozok majd.

BPD: Rugónak is valami horribilis BPD-je volt a 32. heti ultrahangon. Néztem átlagos fejnövekedési ütemet, és kiszámoltuk, hogy ha így halad, jóformán 11 cm-es feje lesz majd, mire megszületik :shock: Tudni kell, hogy Gábornak is kevés kalap megy rá a fejére :lol: De az utolsó hetekben nagyon lelassult a BPD növekedése, és a végére kevéssel 100 alatt született meg (már nem emlékszem a pontos méretre). Pedig előtte már paráztam, hogy ki sem jön a kugli fejével :roll:

Anyós - nem olyan rémes ő, csak olyan értetlenül szemléljük egymás életét, és ebből adódnak aztán a gondok... Azt hiszem legalábbis. Egy helybeli odavaló leánnyal biztos jól megértenék egymást... Na jó, néha azért már megríkattam.

Na, most már lépek aludni. Végre a saját, jól bevált ágyamba :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt Lányok!

Szörnyű éjszakánk volt megint, 1-4-ig fent voltunk. Utána fél 7-kor kelt, most alszik/egyébként délelőtt nem szokott/. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mi lehet a baj. :(

Gremese: gratulálok a méretekhez, szép nagy legény lesz! :D
Remélem befordul még szülés előtt!
Nagyon cuki a csizma!Megkérdezhetem hányas?Nekünk is elefanten cipőnk van, ez még őszi, és 18-as. Szerintem itt minden baba nagyobb cipőt hord, de a 19-es olyan nagynak tűnt a lábán :roll:

Joghurt: én kiteszem a tányérjába és azt beleállítom egy lábas vízbe,pár pillanatig melegítem a gázon.

Heni: nagyon szép a szoba :)

l. móni: szorítok, hogy ne legyen semmi baja a kicsilánynak!

Kép
aniko15

Anikó, sajnálom az éjszakátokat.
Nekünk a joghurttal kapcsolatban a probléma a pár pillanattal van :lol:

Móni - ha van eredmény, jelentkezz!!!

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Megpróbálok halkan gépelni, mert Szeli az előbb se tudott elaludni... :? Ki kellett hoznom még egy kicst.

Vindolanda! :evil: Rá se ránts, mit mondanak!
A joghurtot órákkal evés előtt kiveszem a hűtőből, és szobahőmérsékleten eszi Szeli. Ha elfelejtem, pár másodpercre beteszem a mikróba, aztán megkeverem, majd megint egy picit, úgy már nem olyan hideg.

Mesi! Hát én nem is látok különbséget a két pocakos kép között... :shock:
Diétázol???
Csini Zsozsi csizmája, de én is megnéztem volna a Tiédet, remélem találsz olyat, ami igazán tetszik! ;)
Hát azért Gegi méretein látszik, hogy fiú... ! :)

Szelinek 106-os volt asszem a feje az utsó UH-n. Meg is szenvedtem emiatt, alig akart átpréselődni... ráadásul felfelé tartotta az arcocskáját, de nagy nehezen kinyomtam. Én meg mindig a váll elakadásától féltem, aztán tessék, egyszerre kijött az egész gyerek... :roll: :lol:

Heni! Nagyon barátságos lett Péterke szobája!!! :)

LMóni! Azért remélem, hogy nem lesz Gréti beteg!!! :(

Anikó15! Sajnálom az éjszakát! És mit csinált ebben az időben? Sírt? Vagy elvolt? Szelinek nagy ritkán van, hogy felébred éjjel, nem tud visszaaludni, másfél órát játszik, aztán újra elálmosodik. Persze mi meg közben kómázunk... :?
Szelinek elég nagy a lába, magas is, azért hord 22-es cipőt. Ne ehhez viszonyíts, hanem Dávidka lábához! :)

Kép

Kép
regcsiken14

:arrow: vasalni...

Kép

Kép
regcsiken14

Zsófi is ébredt éjszaka eddig, de ez volt a hamradik éjjel, hogy reggelig aludt egy hang nélkül. Leszereltük az ágyáról a rácsot, azóta nincs ébredés :lol: Igaz, most éjjel is legurult egyszer, de visszatettem, ő közben végig aludt, így nem kell altatgatni, csak amikor megyek ki éjjel WC-re, ránézek, visszateszem, és mindenki boldogan alszik tovább :lol:
Vendég

Panndi, én is ezekre az önfeledt éjszakákra várok már lassan egy éve :lol:

Igaz, Neked kell az energia az elkövetkező időkre :wink:

Kép
vindolanda

Hajajjj, ne is mondd... egyszerűen most minden energiámat elveszi, hogy az utolsó vizsgámra készülök. Szombaton lesz, és úgy érzem, sehogy sem állok még a tanulással, de esténként kidőlök :cry:

Már várom, hogy tesó miatt ne aludjak éjjel, mert az azt jelenti, hogy vége a sulinak :wink:
Vendég

Jó reggelt csajok!

Emese irigyellek a kirándulás miatt, biztosan szuperul fogjátok majd érezni magatokat! Pláne majd vasárnap a csajokkal :wink:
Én is tervezek valami kikapcsolódásos hv, de majd ha hó lesz.
Tök egyforma a 2 poci, igy ne aggódj a kg miatt, majd két baba mellett leugrik rólad simán 15 kg is észrevétlenül.

REgi vasalni???basszus én most jöttem rá, hogy már semmit nem vasalok, nagyon utálok, és csak amit muszáj :oops:

Panndi jaj de örülök, hogy bejön a leszerelt rács. Nálunk is valószinű a rács is gondot okozott, mert nagyon ragaszkodó tipus is. Pedig nem igy neveltük, ő alakitotta ki igy. Most éppen ugye beszoktatás van az új helyére, több - kevesebb sikerrel. Annyit már elértünk, hogy az esti filmet meg tudjuk nézni nyugodtan :wink: ami nálunk nagy szó.

Joghurtot nem eszi meg Péterke, már kezd bosszantani őfelsége, pedig azt is szerette. Folyamatosan felnőtt kajákat enne. Tegnap este is májkrémes kenyeret evett. Ja és a másnapos ebédet sem eszi meg :shock: gondolok itt levesre.

Heni
KépKép
heni81

Na, amíg Rugó gitározik, írok még magunkról.

Szigorlat: végül áttették tizenkettedikére. Maggie, mivel felajánlották, hogy egy doktoranduszlány, akinek már van gyermeke, vigyáz ott helyben Rugóra, így nem veszem igénybe a segítségedet. De csak kevésen múlott. Azért döntöttünk így, mert ez esetben kb. 50 percre leszek tőle távol, ha viszont odaadjuk Neked, akkor kb. 2 és fél óra lenne ez az idő... De tényleg köszönöm.

Kolbi, gratulálok a munkahelyedhez! És elhiszem, hogy a szíved szakad meg, ha Máté elhelyezéséről kell gondoskodni. Nekem ez az egy-két óra is nagy fejtörést és szívfájdalmat okozott.

Vissza az otthoni témához: nagyon sok nézeteltérésnek az eltérő munkafelfogás az oka. Gábor családjában senki nem végez szellemi munkát (kivéve Gábort), és az ő szemükben az, hogy én éjszakánként olvasgatok meg papírokra irkálok, puszta szórakozás. Gábort fiatal korában, pedig akkor már lehetett tudni, hogy programozó lesz, állandóan megszólták, hogy ne játsszon annyit a gépen, dolgozni is kéne meg tanulni. Amikor meg volt a népszámlálás 2000-ben, akkor a szülők nem tudták megmondani, hogy a fiuk melyik felsőoktatási intézményben és milyen szakon tanul. Szóval itt komoly értékrendbeli problémák vannak. Állandóan arról beszélnek, hogy ők mennyit dolgoznak, és megállás nélkül, és ez a sorsuk. Én ezt el is hittem, egészen addig, amíg oda nem kerültem, és láttam, hogy annyit dolgoznak, mint mások, csak ők állandóan arról beszélnek. Nálunk nem volt ez szokás. Na, szóval ez van. El sem tudják képzelni, hogy amit én csinálok, ahhoz is kell azért némi hozzáértés, és nem csak lustálkodtam egész eddigi életemben. Arról meg végképp semmi elképzelésük sincs, hogy az ember olyan munkarendben is dolgozhat, ami éjszaka vagy hétvégén is tart. HOgy néha nekünk nem jó, ha egész vasárnap itt vannak, mert dolgunk lenne.

Na, csak kiírtam magamból
:wink:

Kép
vindolanda

Szóval az értékrendek közötti eltérések okoznak problémát, így akartam írni.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?