A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ma reggel felfedeztem Rugónak a 12. fogát is. Eddig azért nem láttam, mert azon az oldalon jött ki egy őrlőfoga, ahol a szemfoga még ki sem bújt. Én eddig nem is tudtam, hogy ezek a fogak össze-vissza is jöhetnek :shock:

Azt is akartam még írni, hogy hoztunk két füge-csemetét is, tegnap este Gábor már le is szúrta ezeket. Nem tudunk már milyen növényeket ültetni, még az orgona is szenved: a föld tiszta homok, árnyék szinte nincs, meleg van, a csapadék kevés. Így nyitottunk a mediterráneum irányába :lol: A szomszédban állítólag szépen nő :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Iszonyat gyorsnak kell lennem.
Vindo! Nem a jövő hét, most hv-n, 9.én találkoznánk!!!!! :lol: :lol:
dmaggie

Heni! Csak Szeli pólóit, meg body-jait vasalom, mert különben gyűröttek, az meg nem sok. De nem vasaltam délelőtt, mert benthagytam a kisszoba szekérnyben a vasalnivalót... :lol:

Rács: nálunk az a baj, hogy Szeli mostanában mindig ordít rögtön, miután felébred, lehet, hogy már zavarja, hogy ott a rács... :roll:
Lehet, hogy a házban már levesszük a rácsot, és veszünk egy leesésgátlót inkább rá.

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Lányok,

Gremese, milyen szép formás a pocakod! És nagyon látszik a különbség :D De nem ám méretben, hanem formában. Te egy élő példája vagy a lány=nagy gömbölyű poci, fiú=kicsúcsodosó poci elméletnek. Le sem tagadhatnád. És ügyi vagy, mert egy deka zsír sincs rajtad.

Azta' Heni, micsoda szuper birodalma van Péterkének! Sok kisfiú lenne a helyében. Békás tartó nekünk is van, és imádjuk :wink:

Joghurt: Lizi kifejezetten hidegen szereti. Eleinte nem nagyon ette, aztán egyszer hirtelen kellett adnom, a mikró meg eszembe sem jutott és megette a fél dobozzal. :shock: Aggódtam a torka miatt, de már régóta így eszi és semmi gond. kop-kop

Anikó15, sajnálom az éjszakát. Szerencsére most pótolja az alvást. Remélhetőleg egyszeri eset volt és majd ma kialussza magát. (Nálunk a környzeteváltozás volt az ok, de Ti ugye nem mentetek sehova :roll: )

Vasalás: tiszta megszállott lettem 2 hete. Eddig csak azt vasaltam, amit nagyon muszáj volt, de most elkezdtek zavarni a kis gyűrődések Lizi ruháin. :shock: Ész nélkül nyomom a vasalást. Help! Ez már a vég! Remélem múló őrület.

Móni, mi volt a dokinál?

Kedd, úgyhogy mindjárt táblázok is :wink:

silka
silka

Hello Lányok,

Gremese, milyen szép formás a pocakod! És nagyon látszik a különbség :D De nem ám méretben, hanem formában. Te egy élő példája vagy a lány=nagy gömbölyű poci, fiú=kicsúcsodosó poci elméletnek. Le sem tagadhatnád. És ügyi vagy, mert egy deka zsír sincs rajtad.

Azta' Heni, micsoda szuper birodalma van Péterkének! Sok kisfiú lennek a helyében. Békás tartó, nekünk is van, és imádjuk :wink:

Joghurt: Lizi kifejezetten hidegen szereti. Eleinte nem nagyon ette, aztán egyszer hirtelen kellett adnom, a mikró meg eszembe sem jutott és megette a fél dobozzal. :shock: Aggódtam a torka miatt, de már régóta így eszi és semmi gond. kop-kop

Anikó15, sajnálom az éjszakát. Szerencsére most pótolja az alvást. Remélhetőleg egyszeri eset volt és majd ma kialussza magát. (Nálunk a környzeteváltozás volt az ok, de Ti ugye nem mentetek sehova :roll: )

Vasalás: tiszta megszállott lettem 2 hete. Eddig csak azt vasaltam, amit nagyon muszáj volt, de most elkezdtek zavarni a kis gyűrődések Lizi ruháin. :shock: Ész nélkül nyomom a vasalást. Help! Ez már a vég! Remélem múló őrület.

Móni, mi volt a dokinál?

Kedd, úgyhogy mindjárt táblázok is :wink:

silka
silka

Először nem akar elmenni, utána meg duplán megy :twisted:
bocs!

silka
silka

Tábla:

Kép

silka
silka

Kispoccnál természetesen nem 11+16, hanem 11+6. Nincs mese, nem vagyok ma formában... :roll:

silka
silka

Maggie, tudom ám, csak hétfőn olyan vasárnap-tudatom volt. Nem szoktunk ekkor visszautazni :oops:

Kép
vindolanda

Ágica - veletek mi történt ma? Elfelejtettem írni, csak Móniéktól kérdeztem :oops:

Mesi - szép pocak :wink:

Minitali - nagyon aranyosak a képek, és Vikdan nagyon megnőtt :lol: , Panka meg tüneményes.

Maggie - Bercónak egész komár lacis a cipője, nem gondolod??? :shock:

Na, most ennyire futotta, szép napot, V.

Kép
vindolanda

Vindolanda hát ahogyan te itt leirod, ez olyan tipikus buta falusi mentalitás. Sajna ők már megmaradnak ilyennek, ezen már változtatni nem lehet.
Nálunk apa nagyszülei az érdekesek számomra. Mindig sir a szájuk, hogy nincs pénzük, meg mennyi dolguk van, nem érnek rá átjönni hozzánk ( szomszéd falu) aztán most meg figyelem a temetőben már áll a szürke márvány siremlékük( még élnek) ami volt vagy egy milla. A vénasszonynak vadi új konyhabútor, divatozik. Szóval no comment. Mi meg most is kaptunk 2000 Ftot. Na ezért nem szivesen járunk oda.

Vasalás: szerencsére Péterke cuccai nem gyűrődősek,meg vasaláskönnyitő progi, meg rögtön teregetem ki ha lejárt a gép.

Köszönjük a szoba dicséreteket, remélem megszokja majd az ott alvást Péterke.

Heni
KépKép
heni81

Móni
:(
Nem evés miatt ne aggódj, ha csak pár nap. Próbálj neki kedvezni olyanokkal, amiket igazán szeret. Tudod nekünk is volt ilyen Lillával, ráadásul akkor még a súlya sem volt jó.
De pl. most is a betegség kezdetekor rossz volt az étvágya. Ha a gyümölcsöt megeszi adj neki azt...hátha. Biztos neki is van valami nagy kedvenc.
Írtad, hogy mentek dokihoz neki is említsd meg, de tuti, hogy a betegség miatt nem eszik rendesen. Próbáld meg 4 óránként megkínálni valamivel.

Irina
Wow köszi, de nekem úgy is jó, ha KTimi elküldni nekem. Nem kívánom igazán, hogy mindenkinek te küldözgesd. Most úgy néz ki a talin ott tudok lenni, szóval ott is oda tudja adni valamelyikőtök. Üres DVD-t viszek a tettesnek :)

Ágica
Semmit nem csinálsz rosszul, nehogy már magadat hibáztasd. Egyszerűen csak most már nehezen lábal ki belőle. Hidd el nem ő az egyetlen baba, aki így jár.
Nagyon bátor volt a kicsi csaj, meg az anyuja is :wink:

Bongyi
+++hogy meglegyen a műtét és minden rendben legyen.

Regi
Nem csp-t akartál írni?? Én ma kaptam.

Silka
Ez tényleg nagyon gáz lehetett. Valószínű, ő ilyen visszahúzódóbb típus és egyszerűen megérzi, hogy nem hazai környezetben van és nem érzi jól magát.
Szerintem is jó, hogy most egy darabig nem erőltetitek. Több rokon volt? Nem lehet, h volt ott valaki, aki nem volt neki szimpi?
Ebből a vasalási megszállottságból nekem is adhatnál egy kicsit.

Mesi
Aztaa már 8. hónap és nem marad faros,de ha mégis akkor is meg fogod tudni szülni normál módon és punk-tum.
Nagyon csini a pocak és nem tudom mit írogatsz itt a nagydarabságról. Nagyon csini vagy. Én is néztem ezt a csimmát :) nagyon szép

Heni
Nagyon klassz lett a szoba.

Vindolanda
ez az ágy tényleg nagyon gáz lehet.
Nem melegítem a joghurtot
Hát nem csodálom, hogy nem értitek meg egymást, ha ennyire más az értékrend, munka felfogás és miegymás. És általában meg azok dolgoznak a legkevesebbet, akik a legtöbbet nyavalyognak emiatt :)
Az furi, hogy általában a magas iskolákat nem végzett szülők, nagyon büszkék szoktak lenni a tanult gyermekre és érzik, hogy ez nagy dolog.
Megbecsülik és értékelik.
Micsoda fognövesztésbe kezdett Rugó!!!

Nagyon édes minden gyermek: vigyori Dávid, hajkoronászsömlefaló Linda, csajozós VikDan és a kiszemelt áldozat Panka, hódító kék szemű Bercus,
cipőrágó Zsozsi.

KépKép
KépKép
fleur

Éjszakák már nem olyan rosszak, azért 1x biztos, hogy kel, de az már elmegy. Néha 3x, de mostanában nincs sok sok kelés. Persze ezt már lehet írtam.
Volt egy jobb időszak, de most megint kezelhetetlennagyonhisztis.
Rettenetesen fárasztó tud lenni, hogy a röhögésből 2 mp alatt bőgésbe és földre vetésbe csap át, mondjuk azért mert nem engedem, hogy a vezetéket a nyaka köré tekerje.
Most arra gondolok, hogy ebben talán a fogak is benne lehetnek, hogy emiatt érzékenyebb/nyűgösebb. Plusz ugye még mindig taknyos, egész nap folyik az orra és naponta többször szívni is kell. Persze semmi más tünete nincs.
Remélem kicsit már javul a helyzet hamarosan, mert olyan rossz, hogy nem tudok vele mit kezdeni és rossz látni a krokodil könnyeket és nagyon rossz érzés, hogy ennyit hisztizik.
Ebből kifolyólag tényleg előfordulhat, hogy apróbb dolgokban engedek, ami nem jó, mert ott a gyerek nyert egy csatát, de néha már megváltás, ha egy valamiért nem bőgés van és kicsit csend és béke honol.....nehéz ez.
Tegnap a gyönyörű időben olyan jót sétáltunk (persze akkor is eldobta magát a levelek közé, mert nem ehetett bogyót a bokorról :lol:) hihetetlen, hogy novemberben 20 fokban kabát nélkül mászkál az ember. Remélem nem lesz meg ennek a böjtje.

Férjem is még táppénzen szerdáig. Ő is hisztis tud lenni mostanában. Tök apró hülyeségeken feltúráztatja magát, aztán meg nem beszélünk egy darabig, mert ő most ideges és ne beszéljünk róla. Olyan fura, mert rá ez a viselkedés nagyon nem jellemző. Lehet jót tesz már nekünk, ha kicsit visszamegy dolgozni.
:lol: Hisztibakteriálisz van????? :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Heni - igen, így is lehet mondani, csak én próbálok nagyon diplomatikus és értéksemleges lenni :lol: :lol: :lol:

A síremlékek - hú, hát igen, az komoly státuszszimbólum. Az egész falu ezeket vizslatja ilyenkor, meg számolgatják, ki mekkora értékben hozta a virágokat :roll:

Nekem amúgy az is újdonság volt, hogy a temetések másnapján egy füzetben összeírják minden egyes koszorú piaci értékét, és halálesetekkor ez alapján készíttetik el a viszont-koszorúkat :!:
Bár nem tudom, lehet, ez csak nálunk nem volt szokás.

Kép
vindolanda

Fleur - akkor Neked kijutott a hisztiből :D Hát, hogy nem hagytad megenni azokat a szép finom bogyókat :lol: :lol:

Szerintem a fogak is közrejátszanak, legalábbis ahogy én a hihetetlen tapasztalataim alapján meg tudom ítélni.

A lényeg, hogy próbálj nyugodt maradni meg türelmes, és majd kinövi... Apáról már nem tudok ilyeneket állítani :lol:

Na, nem osztogatom itt tovább az észt.

Tényleg, Bongyi, akkor mennek a drukkok a műtéthez (bár már én is elfelejtettem, hogy miről van szó :oops: )

Kép
vindolanda

Vindolanda hát ez van :wink: na mi ilyenek tuti nem leszünk falusi létünkre sem :wink:

Heni
KépKép
heni81

Heni, Vindolanda!
Sírkő és temetés ügyben én is tudnék mesélni! Először idegesített a téma, ha halottam vkit arról beszélni, hogy 1 milió körüli áron állíttarttak sírövet, de ma már csak nevetek rajtuk. (bocsánat, ha ez vki érzékenyen érint!) Egész egyszerűen nem tudom elviselni a butaságnak és a képmutatásnak ez a fajtáját. (mondjuk a többi fajtáját sem. :wink: )

Fleur!
Igazából én nem tudom, milyen az igazi nagy hiszti, mert Botond nem nagyon műveli. Csak ritkán tör rá, ha valamit nem engedek neki (pl nem kapcsolhatja ki a számítógépet ötödször is. :evil: ) Ő ilyenkor borzasztó keserves sírásba kezd. Majd megszakad a szívem, de ügyet sem vetek rá. 1-2 perc alatt abbahagyja és elfoglalja magát vmi mással.
Apa pedig majd csak elmegy végre dolgozni! :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Halihó, Lányok!

Mónikám, remélem, hogy Gréticicus pikk-pakk meggyógyul!!! Okvetlenül írd majd meg, mit mondott ma az orvos!

Aniko15: hát, Dávidot le sem tudnád tagadni! Nagyon édes kisfiú! ;-)

Ágica: puszilom Petrust, tényleg igazi kis hős volt!

Bongyi: sajnálom....!!! A legjobbakat kívánom!

Granda: drága Lindus, azért tudja, mi a jó, csak úgy nekiesni a zsemlének! ;-) Tényleg gyönyörű hajkoronája van, mondjuk volt kitől örökölnie...

Dettyk, Panka nekem továbbra is a Vagány Kiscsajszi Klub elnöke marad, tüneményes abban a dzsekiben ;-)

Timi26: Vikdan rengeteget változott, csodás kisfiú lett!

Maggie: édesmézeskrémes (azt hiszem, ilyesféleképpen szoktad mondani... ;-)), hát Bercó rendesen ellopta a szívemet ezekkel a képeivel... 8)

Silka, sajnálom, hogy Lizikét ennyire megviselte a kiruccanás. Idővel ez biztos javulni fog, lehet, hogy pont most fogtatok ki egy szorongósabb korszakot... (nálunk is hasonló van, csak másban nyilvánul meg).

Gremese: nagyon drukkolok, hogy kisGegi beforduljon. A pocakod egyszerűen csodálatos!!! Nagyon formás kismama vagy, úgyhogy semmi számolgatás, csak gyönyörködj magadban! Szép súly, de nem vészes (Ádit a 32. héten mérték 2300 grammnak, de igazság szerint még utána bármikor belassulhatnak a babák -- ő mondjuk nem lassult be, de ez nem törvényszerű.) Nájsz csizmije van Zsófika királylánynak!

Vindo: Gratu a fogacskához! Remélem, a srácok égési sebei mielőbb beforrnak!
Anyósod: hát igen, a kézimunka becsülete, értem én, ismerős mentalitás, bár sokkal, sokkal enyhébb formában. Nem irigyellek, de ahogy látom, rettentő talpraesett vagy, azért erről a megríkatásról írhatnál, érdekel ;-) (de gonosz vagyok...).
(A szüleim már szerencsére tanultak, apu imádta az irodalmat, anyu irodában dolgozik, meg eleve feljöttek Pestre, úgyhogy ők másfelé kanyarodtak el (de azért még mindig van egy olyan gyanúm, hogy apám többre becsüli a lakberes végzettségemet -- az ő eredeti szakmája kőműves -- a nyelvészihez képest, az
utóbbi neki teljesen megfoghatatlan).
Köszi, hogy kérdezted, a konferencia jó volt, bár nem voltunk valami sokan, de legalább barátok-ismerősök ;-) Jövő héten is lesz egy, aztán idére letudtam a dolgokat. Igazából azon felhúztam magam, hogy 15 percet lehetett beszélni, ami az égegyvilágon nem elég semmire, így csak átpörgettem a diákat, hiányérzetet hagyva magamban és másokban... viszont a témám érdekelte az embereket, ami jó. Ráadásul az egész a volt munkahelyemen volt...

Fleur: de én szívesen kiírom a DVD-t komolyan, írd meg a címedet pls!
Hiszti: Sajnálom, nagyon nehéz lehet...
Nálunk Ádónak sokszor hosszú napokig,hetekig vannak rossz napjai. Bár most ez nem igaz, ma ugyan arcraesett háromszor, de valami ennivalóan édes volt. Hosszú hullámhegyek és völgyek vannak. Hiszti nálunk is minden mennyiségben. Az evés legrémesebb, az egész konyhát apró darabokban oda kell adnom neki közben...

Heni81: valami pazar gyerekszobátok lett! Gratulálok!

Kép
Kép
irina

Vindo: koszorúszámolgatáshoz - nálunk nemrég jött elő egy hasonló téma: férjhez ment vki férjemék tágabb családjából, jött is a kérdés a szülőktől, mennyit adtak nekünk anno. Mondtuk, hogy fogalmunk sincs (tényleg nincs, senki nem írta rá a borítékra vagy akármire, hogy Fiksz Ipszilontól), de egyszerűen nem értették, hogy nem figyeltünk ilyesmire.

Kép
Kép
irina

Sziasztok,
Iratrendezés nagyon menő program lett :shock:
Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

No akkor majd most. Hehe! :lol: :lol: Momó ma is itt volt, lassan teljesen készen lesz az előadása. :lol: Közben meg bekrepált az egyik kazán, tegnap este már nem is tudtam meleg vízben zuhizni. Fúj, utáltam. A szerelő vizsont jól elkeserített, elég komoly a baj, ami jó sokba fog kerülni. Mivel mindenki innen kapja a meleget, közös teherviselés lesz. Teljesen megértek mindenkit, nem várt kiadás lesz. Mindezek után végre szerelő el, meleg víz viszont továbbra sem volt. Végül megoldódott. Nem unatkoztam ma sem. :?

Jaj, Lányok milyen érdekeseket írtok. Azért borzasztó, hogy nem haladunk, pontosabban sokan nem haladnak a korral. Szemellenzősen ragaszkodni morbid státuszszimbólumokhoz?! Kiráz a hideg is.
Irina ez is ismerős. Engem sem érdekelt, hogy ki mit adott, sőt legszívesebben azt szerettem volna, ha nem ad semmit, csak örüljön velünk a boldogságunknak.
édes zsíroskenyér!!!!! :lol: :lol:

Fleur! Teljesen meg tudlak érteni. Újabban Bercó is olyan hisztirohamokat produkál, hogy csak lesek. Pedig hát fiúból lenne. Szombaton is úgy égtem. Csak ketten voltunk itthon, szép volt az idő, ablakok nyitva. Szomszédok az udvaron, az ablak alatt mosták a kocsijukat. Bent porszívózni akartam, azzal még nem is volt baj, csak Bercó eltervezett v.mit, amiről ugye nem nagyon tudott tájékoztatni. Én meg mindent kipróbáltam, de nem értettem, tehát tettem tovább a dolgomat. Hosszú üvöltések, földhöz verődések és társai következtek. Inkább elmentünk sétálni. Az udvaron persze egyből megkérdezték, hogy fáj-e a hasa és sajnálták nagyon. Vannak ilyenek, nagyon nem törődök vele, próbálom elmagyarázni a dolgot, ha nem sikerül, márpedig még legtöbbször nem ér el hozzá az, amit mondok, akkor inkább én fektetem le a földre, pontosabban a szőnyegre, nehogy megüsse magát, majd arrébb megyek. Vagy egyszerűen sikerül valamivel elterelni a figyelmét. Nem nagyon tud kihozni a sodromból. :lol:
V.melyik nap már nem is tudom hogyan, felhozódott, hogy sírok. Bercó megmutatta, hogy hogyan kell. Édesen elfintorította magát, összehúzta a szemeit. Csoda pofa volt, ahogyan előadta magát. Igazi színészpalánta. Ma Dávidnak is megmutatta, majdnem eldőlt a röhögéstől. Bercó meg mivel látta, hogy tetszik a színjáték, ügyes, hogy megmutatta, megtapsolta magát.
Na, ennyi talán elég mára belőlem.

Gremese! Meg akartam nézni én is az uh-értéket, de elfelejtettem. Majd pótolom, mert engem is érdekel. :oops: Nagyfőnök azt mondta, oksi a dolog, már, ha nem lesz eső. De szerintem nem lesz. Egyébként szerintem még megvan a tel.számod, tudunk majd értekezni.
dmaggie

Maggie Berci édes lehet miközben megmutatja, hogy hogyan sir:-) Hihetetlen dolgokat képesek ezek a manók produkálni, meg még miket fognak!

Heni
KépKép
heni81

Na, egy gyors bejelentkezés lefekvés előtt...

Maggie, akartam kérdezni, hogyan vált be a szárítógép? Majd telefonszámot én is küldök meg kérek is, ha megyünk Nyíregyre. Szép időt mondanak, néha felhőset, de eső nélkül, 9-14 fok. Legalábbis az egyik időjós helyen.

Heni - látom, a nyakláncot még mindig használjátok. Rugó is nagy iratpakoló, én most egész fiókok tartalmát tettem bele hatalmas nejlonzacskókba, és spájzoltam el. A helyükre játékok kerültek - mondanom sem kell, azóta alig húzogatja ki a fiókokat. Én naivan elterveztem, hogy milyen jókat fog majd ott játszogatni :lol:

Irina - na, számolgatás. Nekünk külön füzetünk volt, amiben nem csak az adott összegeket, hanem a hozott tételeket és a segítség mértékét is beleírják (pl. X. Y. hozott 20 000 ft-ot, öt csomag kávét, két tyúkot, és jelen volt a savanyításnál, a sátorállításnál és főzött is). MIndezt visszaadják, a pénzt pedig inflációval számolják. A menyasszonytánc alkalmával pedig úgy illik, hogy mind a két család képviselői egyszerre könyveljék a tételeket. Na, ha ilyen anyagiasak errefelé az emberek, nem is csoda hogy összevesznek ilyen dolgokon, azt hiszem.

Amúgy a legnagyobb konfliktusaink a házasságkötés, valamint Rugó keresztelője kapcsán voltak. Nekünk egy bizonyos idő után már össze kellett házasodni (akkor már nyolc éve ismertük egymást, évek óta együtt éltünk, közös lakásunk volt) - mert mit szólnak az emberek tőlünk 160 km-re a faluban... Hát jó, akkor szeretnénk egy csendes vendéglős lagzit. Erre Gábornak - majd mi megszervezzük, meg "Neked ahhoz nincs közöd". A vége az lett, hogy a két család külön tartott esküvőt - az enyém egy 40 főset egy vendéglőben, ahol cd-ről ment zene, a Gáboré meg a falujában egy sátrasat kb. 300 meghívott vendéggel és egy borzalmas lagzis zenekarral. És persze templomi esküvő is kellett... De mivel én sem vagyok vallásos, meg a pap sem volt hajlandó megkeresztelni, mivel nem látta értelmét, miután teljesen normálisan elbeszélgettünk, külön érseki engedéllyel tartottunk templomi esküvőt :wink:

Rugó kapcsán pedig elhangzott az az ominózus mondat, hogy "Nekem pogány unokám nem lesz", bele a képembe. Itt mondtam el, hogy olyan unokájuk lesz, amilyet nevelek, és ha megkereszteljük, azt csak nekem köszönjék, mert én egyeztem bele. (Gábort a téma hidegen hagyta.) Az eredeti tervet azért szabotáltam, hogy otthon a faluban egy nagy vendégséggel összekötve, otthoni keresztszülőkkel és egy mise után tegyük meg, de a családi béke kedvéért a keresztelésbe azért belementem.

Na, erről többet tényleg nem akarok ám beszélni. Nem jó ezeket még olvasgatni sem, gondolom.

A lényeg, hogy azért az utóbbi időben valamelyest normalizálódott a helyzet, mert Rugóra koncentrálnak. Bár azt naponta elmondják, ha otthon vagyunk, hogy igazából ők tudják csak megetetni Rugót, és mennyire megszokná, ha odaköltöznénk :wink: Az anyjával ellentétben:)

De ezzel ezt a témát le is zárom. Csak ha hazautazunk, mindig úgy tele leszek feszültséggel. És a Karácsony még hátra van, mindig az szokott az év csúcspontja lenni :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Bocs, hogy tegnap nem jelentkeztem de nagyon szét voltam csúszva.
Olvasgatni próbáltam de az írásra már nem maradt energiám.
Megjártuk a doktornénit.
Szerinte nem vészes a hörgése, csak próbál felszakadozni neki a váladék.
Ha úgy hallom rosszabbodik akkor vigyem vissza cicust.
Az evésre se nagyon tudott mit mondani, kivárunk. Kínálgassam folyamatosan.
ne törődjek most a rendszerrel, egyszer csak elfogadja de ha 3-4 napig folyamatosan olyan drasztikusan keveset eszik mint hétfőn akkor vissza hozzá és kiderítjük mitől van.
a pocakját megnyomkodta, megnézte a torkát. Nem piros, nem fáj.
Tényleg alaposan átnézte. Azt mondta mindez a betegségének utóhatása és pár nap után szerinte minden oké lesz.
Az éjszaka elég szörnyű volt. Nekem legalábbis.
Kiscica többször felsírt, nyöszörgött álmában és ezt mindig akkor tette, amikor már épp visszaaludtam.
Gyakorlatilag 1/2 3 óta ébren vagyok.
Tegnap már pár falattal többet evett Gréti.
Főztem a kedvenc és megunhatatlan almafőzelékét és pár falatot legyűrt délelőtt du meg evett az apja túrós buktájából és egy kevés puding is lecsúszott.
Ez még mindig kevés de több mint a hétfői.

Bocs, hogy most csak rólunk :oops:
Most el, öltözni. Cicizni.
Ma még jövök

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur! Szeli is ki szokott akadni, de nagyon, ha valamit nem engedek neki. Tök lesz@rja, hogy esetleg érte teszem, mert mondjuk veszélyhelyzet lenne... :roll: Pedig Szelinél aztán a fogzás egyáltalán nem játszik most be.
Szerintem az a baj, hogy még kicsik ahhoz, hogy el tudjuk nekik magyarázni, hogy miért nem szabad valamit. Én is egyre többet engedek, vagy inkább megpróbálom megelőzni az ilyen dolgokat, hogy ne is jussunk odáig... :?ű
Ráadásul Szeli az a belelovallós típus, abba se hagyja. Most már inkább a figyelemelterelést választom, mert különben még fél óra múlva is alig tudom megvigasztalni (ha azt választom, hogy ráhagyom)... :( Meg nála akkor drasztikusabb a helyzet, ha éhes vagy álmos. De pl. hisztisen el se alszik, csak ha megnyugodott, akkor viszont simán leteszem.

Heni! Vindo! Én megértem, ha valaki sírkövet vesz magának, hogy ne a gyerekeit, unokáit „terhelje” ezzel anyagilag (szerintem majd én is fogok, ha öreg leszek ;)), de azért az 1 milla enyhén szólva túlzás... :shock:

Én is kivi vagyok, mi a helyzet Grétivel???

Irina! Édes zsíroskenyér!!! :lol:
Kajálásnál nekem is „elterelő tárgyakat” kell adnom Szelinek. Még jó, hogy az ebédet egyedül eszi, már adok villát is a kezébe, nagy ritkán sikerül neki azzal ennie. :)

Péterke nagyon édes, ahogy elmélyül az iratokban.

Látszik, hogy Apa halkan ment el, Szeli még mindig húzza... :shock:
Még nem értem a végére, de ezt most elküldöm.

Kép

Kép
regcsiken14

Grétinek jobbulást kívánok! Hát nem tudom, mitől lehet ez. Remélem, hamarosan visszatér az étvágya, és elmúlik ez a hörgés! Végülis arra nem is kaptatok semmit???

Kép

Kép
regcsiken14

Elterelő tárgyakat én is be szoktam vetni, főleg azoknál a kajáknál kell, amiket kevésbé szeret :lol: Szűrő, kanalak, kupakok :lol:

Bezzeg a virslit csak úgy tömi, eszébe sem jut valami mást csinálni :roll:

Kép
vindolanda

Regina, mi inkább a temetések-Halottak napja egyre anyagiasabbá válása ellen szóltunk :wink:

Gábor amúgy annyira ideges lesz, ha temetőbe kell menni, egyszerűen nincs türelme az ottani dolgokhoz, hogy én mondtam neki, hogy ha valami történne velem, szórjon szét a kedvenc helyemen. Nem hiszem, hogy lenne idegrendszere kinn tevékenykedni :lol: Rosszat meg nem akarok Neki.

Kép
vindolanda

Halihó!

Ismét f.7 óta nyomjuk, ráadásul már két kakis pelust cseréltem. Iszonyat nyűgös, sírdogál. Jó napunk lesz. :evil:

Heni! Péterke milyen komolyan rendezget. Meg kell zabálni! :lol:

Vindo! Mivel most jó idő van, talán kétszer használtam. De nagggyon jóóóóó. A legjobb azért a 8 kilónyi ruhát elnyelő mosógép. V.melyik nap Bercó segített kiszedni a ruhákat. Majdnem teljesen belefér. Jókat dumált a belsejének. Majd teszek képet.
Jó kis történet. :evil:

Móni! Akkor türelem, már ez is valami. Én is még v.milyen fájdalomra tippeltem volna, de az akkor kizárva. Kíváncsi vagyok hogyan folytatódik.

Regi! Te szerencsés. :lol:
Ez a sírköves dolog szerintem azért gáz, mert az én értelmezésemben nem az volt a célja, ami a Tied is lenne. Itt egyértelműen (szerintem) arról van szó, hogy mindenki megmutassa, hogy ő milyen "szép", de legfőképpen drága emléket állít. Szégyen lenne lemaradni másoktól, stb.

Sétáltatni akar.
dmaggie

Móni, remélem, rendeződik-javul a helyzet. Az végül is jó, hogy komoly bajt az orvos nem látott :roll:

Kép
vindolanda

Regi de kapott köptetőt.
Attól sokkal jobban köhögött de legalább segíteni fog.
Meg multivitamint adjak neki + maradjon a gránátalmaszirup

Vindolanda hogy ki mennyi pénzt adott azt nálunk is figyelték anyósomék.
Megtalálták a borítékot amit a barátainktól kaptunk és keveselték a benne lévő összeget.
Akkor mondtuk nekik, hogy legyenek olyan kedvesek és fizessék ki a teljes dekorációt virágostól a templomban és a teremben is és utána meg lesznek elégedve az összeggel. Azt ugyanis tőlük kaptuk nászajándékba.
Utána nem nyühögtek.

Mesi nagyon csini vagy :lol: :lol:
Szép nagyon a kis csizma :lol:

Dettyk szuperek a minitalis képek :lol:
Vikdant alig ismertem meg olyan régen láttam már 8)

Viranka drága sajnos nem kapok alkatrészt a géphez.
Most majd megpróbálok csináltatni hozzá :( hátha :roll:

Fleur Gréti is tud ám hisztizni :shock:
Majd rendezünk közöttük hisztiversenyt :wink: :lol:
Én figyelem elterelek. De van sajnos amikor engedek mert már nincs idegzetem hallgatni :evil:

Maggie azért, így hogy többfelé osztódik hátha nem lesz olyan nagy kiadás :roll:
ügyesek vagytok Momóval :lol: :lol:

Heni péterke nagyon édes :lol: :lol:

Silka ha annyira rajtad van a vasalási kényszer és elfogyott otthon a vasalni való akkor szólj. Küldöm priviben a címem :wink: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

ezt az előbb nem küldtem el:

Maggie! Nem semmi Bercó! :lol:
Néha egyébként én is bajban vagyok, mert nem tudom, Szeli mit szeretne, pedig ő nagyon mondja... :)

Vindo! Nem az a lényeg, hanem az új tárgyak! :) Szeli órákig elvan bármivel, amivel még nem találkozott... :shock: :lol:
Jesszus! Sok értelme volt ennek a két külön esküvőnek... :roll:
Hát azért elég sokat engedtél pedig a kéréseiknek, igazán elfogadhatnának jobban!

:arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Gremesi! Megnéztem az uh-os papírjaimat. :oops: :oops: 31hét 4 napnál bpd: 86 mm volt. :lol:
dmaggie

Regi sajnos vannak olyan emberek akiknek soha, semmilyen módon nem lehet megfelelni.
Bármit teszel vagy csinálsz találnak rajta hibát és belekötnek.
Vindolanda sajnos ilyen anyóst és apóst fogott ki magának.
De én is :cry: :cry:

KépKép
Kép Kép
l.móni

No, még lemaradt, hogy akkor még harántban volt. A 36. heti uh szerint meg fejvégű. Ha jól emlékszem, akkor még utána is el-elfordult néha harántba, de a szülésre visszarendeződött szépen. :lol:
dmaggie

Mesi barátnőmnek már ki volt írva a császár napja mert nem fordult be a pici.
A 39. héten, két nappal a kiírt császár előtt, elment egy akupunktúrával foglalkozó orvoshoz.
Egy kezelést kapott és a picuri megfordult. Igaz nagyon fájt a barátnőmnek de megérte, szép természetes szülése volt utána.
A dokija meg le volt döbbenve, hogy befordult a picike :wink: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na lelövöm magam mára
:arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móniiii! Isten ments! :wink: :lol: Azért gyere még!

Én meg azért vagyok ilyen aktív, mert Bercó elaludt. Itt alszik az ágyon, nem nagyon merem egyedül hagyni, nehogy leforduljon. Jó az alibi??? De lassan legalább fel kellene öltöznöm. Mert eddig még nem sikerült, pizsiben nyomom még mindig. :oops:
dmaggie

Na jó Maggie a kedvedért :lol: :lol: :lol: :lol:
Tökéletes alibi, még Colombo se találna jobb kifogást :wink: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regina - hát, nekem eléggé konfliktus-kerülő természetem van, nem szokásom veszekedni, max. nem állok szóba számomra nem szimpatikus emberekkel.

Úgyhogy itt is megpróbáltam a legkevesebb fennakadást okozni. De mikor nagyon távoli álláspontokról volt szó, és mondtam, hogy mi is engedünk valamiben, de akkor ők is lemondanak valamiről, és mi el is kezdtük a közeledést (pl. jó, legyen az a borzalmas lagzis zenekar, amit kinéztek évekkel előtte), akkor ők nem tettek egy lépést sem, majd jött egy sírással tarkított jelenet... Szóval egyszerűen nem lehet megbeszélni semmit, nem tudunk előre haladni semmivel... Nem tudnak elképzelni másmilyen álláspontot, mint az övék, azt meg végképp, hogy egy 20-as éveiben járó embernek önálló, a szüleitől eltérő véleménnyel is rendelkezhet. Ha valami triviális dologról akartak meggyőzni (pl. én zöld kerítést szerettem volna a házunkra, ő meg barnát), akkor hosszan áradozott anyának a barna kerítésekről... Anya azt mondta (nem tudott semmiről), hogy igen, a barna szín tényleg jó kerítésnek. És mikor elmentek festéket venni (én akkor más kilenc hónapos terhes voltam), akkor telefonálgatnak rám, hogy anya is a barna szín mellett van, akkor hogyan is gondolom én, hogy mégis zöldet szeretnék. És így kb. 45 percet kellett vitatkozni vele, mire a mi kerítésünk zöld lett. :lol: :lol: :lol: Na, ilyen hülyeségekkel van tarkítva a mi életünk.

Ígérem, többet nem írok erről egy szót sem :oops:

Kép
vindolanda

:oops: :oops: Kerestem képet.
Imádja a kütyüket.
Kép Kép Kép Kép

Az első jó lett. :oops: :lol:
dmaggie

Vindolanda sokszor jó ám ha kiírod magadból
Nem semmi, a kerítés színébe belekötni.
Ők gyakorlatilag nem is látják :shock: Alig mennek hozzátok!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie :lol: :lol: :lol: Bercó csúcs :lol: :lol: :lol:
Na tényleg el, szalad a lakás

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindolanda! Ismerősek ezek ám. Én is hasonló cipőben járok. Csak nálunk körtelefon ment, a családomban mindenki tudta, hogy nem akarok szót fogadni. :lol:

Móni! :lol: :lol:
dmaggie

Csak nálunk nem a kerítés színe volt a kardinális kérdés, hanem az, hogy nem akartam telerakni a lakást kis hímzett terítőkkel. :twisted:
dmaggie

Hú, Maggie, még ezüst színű is :wink: :lol:

Bercó élénken érdeklődik, úgy látom, a műszaki cikkek iránt :wink:

Kép
vindolanda

Maggie én az ágytakarót dugtam el a szekrény mélyébe és lett belőle katasztrófa :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hímzett terítők helyett mi a meccset kézzel szőtt, keverve bugyirózsaszín és világoskék futószőnyegekkel játszottuk el :lol:

Maggie, micsoda ízlésed van Neked.

Szerintem minden évben szőnek vagy 30 métert.

Kép
vindolanda

Ágytakaró, terítők - :lol: :lol: :lol:

Kép
vindolanda

:lol: :lol: :lol: :lol:
Én már csak ezt tudom kínomban. :oops:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?