A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindoanda nyugodtan ird ki magadból, mi is okulunk belőle, meg te is könnyitesz a lelkeden :wink: amúgy ez a kerités, meg lagzis dolog kicsit fura. Nem lehet az, hogy direkt próbálnak piszkálódni, mert hogy milyen a keritésetek szine 160 kmről nem is láccik :wink: na mi ilyesmit nem beszélünk meg velük, festéket megveszük, majd már csak a végeredményt látják. :wink:

Móni biztosan gyorsan jobban lesz Gréti, valószinű fájhat is neki, ha nyel, lehet ezért nem eszik, voltam műr igy Péterkémmel.

Maggie Bercó igazi segitség!!!!!!!! na egy szavad nem lehet.
Nekünk tavaj pont karácsony előtt ment tönkre a kazánunk :evil: venni kellett egy újat. :-( ti most akkor iker, vagy sorházben laktok? biztosan mondtad már, de elfelejtettem :oops:

Regi itt nem a szándékkal van a gond, hanem hogy egy állandóan magát sajnáltató 2 ember, mert ugye ők kis nyugdijból élnek, nincs pénzük elő állnak egy millás sirkővel. Kérdem én naivan, nem lett volna elég 500 ezres? és többit az unokáknak adni??? nem kiszúrni a szemüket 2 banánnal????
Hogy félre nem érts nem kell nekem a pénzük, de ne siránkozzanak állandóan!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Így van semmi nincs biztonságban. Kapcsolók, termosztát, telefon (főleg) play-station, szg, h.mozi, tv, az új szerelem a mosógép. :lol: A múltkor is sms-t küldött apának. :lol:
dmaggie

Heni, mi a baj a banánnal??? :lol: :lol: :lol:

Egy gyerekre két banán, nem is rossz arány.

Kép
vindolanda

Heni! Társasházban lakunk. Csak úgy van megoldva, hogy egy kazán, pontosabban kettő hivatott ellátni minket meleggel és meleg vízzel. Ezért is van az, hogy mindenki beszáll a ventilátor árába.
dmaggie

Hát csajok jók ezek a dolgok :wink: még szerencse hogy anyósom ilyeket nem tud csinálni, sőt semmit nem tud :evil: anyu, meg mama nagyon kézügyes, van pár dolgom tőlük, de azok mennyeien szépek, majd lefotózom milyen képeket himzett nekem anyu ( mindenki megcsodálja aki hozzánk belép)

Heni
KépKép
heni81

Vindolanda! Értettem én... mostanában félreérthető, amit írok... :(

LMóni! Jól van! Igen, a köptető az ilyen, de legalább felszakad neki! Jobbulást! :(

Megyek felmosni, Szeli letentizett újra, talán már el is aludt.

Kép

Kép
regcsiken14

Rugó meg wapozni szokott, már kaptunk róla számlát is :wink:

Kép
vindolanda

Szóval azt akartam írni (látom, mindenki félreértette, akkor biztosan velem van a baj :cry:), hogy az még rendben van, hogy valaki sírkövet állít magának, de az duuurva, hogy ennyi pénzért, és csak azért, hogy dicsekedjen vele... Meg elég borzalmas, hogy valaki az esküvőn kapott pénzt, ajándékot számolgatja! Nekem eszembe se jutna ilyesmi.

Így már jól írtam le??? :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Vindo! Össze kellene engedni ezt a két mestert egyszer! :lol:
dmaggie

Értettük, Regina :wink:

Kép
vindolanda

Maggie, :lol: :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Vindolanda nincs vele baj :wink: csak a gyerek nem szereti :evil: igy én eszem meg általában.

Jaj erről jut eszembe, hogy rá van kattanva az édességekre, mert ugye anyuék elkezdtek neki Kinder csokit venni, na ezért imádja anyut, ha meglátja tudja csoki lesz.

El is felejtettem irni, hogy tegnap óta nagyon fáj a hátam, a két lapockám között a gerinc tájéka, hiába maszirozta meg apa :cry: nem tudom mit kenjek rá, vagy csak melegitsem?

Heni
KépKép
heni81

Tökéletes Regi! :lol
dmaggie

A himzett képek:
4 évszak madarak és istennők formájában
Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni! Tényleg nagyon ügyesek.

Remélem banán mérgezést nem kapsz majd. :wink: :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Gyönyörűek mind a babák (Bercó, Linda, Panka, Vikdan, Zsófi) és persze a Gegi-Pocak is!!!! (Tényleg Mesi, összevetve a két képet, most tényleg csúcsosabb a pocakod). :D

Vindolanda: egy a szerencse: nem látjátok túl sűrűn őket. :lol: Megszépítő messzeség!!! :lol: Mellesleg: nekünk nem volt esküvőnk, én nagyon szeretnék egyszer, de ha belegondolok, hogy mennyi hülyeséggel-idegeskedéssel-konflikutssal-rokonoknak megfeleléssel jár, akkor inkább köszönöm, nem kérek belőle. Öreg vagyok én már ehhez a macerához. :evil: :lol: Az én oldalamról nem is lenne gáz, de Gergő pereputtya (nagyszülei+ oldalra) igazi déli határmenti falusi számolgatós-sátras-hajnalig táncolós lagzit akarnának, szentségtörés lenne (meg faluszégyene), ha más lenne, mi pedig olyat soha!

Móni, Ágica: jobbulást a Lányoknak! +++++++++++++++

Máténak vasárnap óta nincs láza, ellenben lágyabb a széklete a normálisnál (hasmenés nincs), és tegnap délután elborították a fejét és a törzsét a kiütések. Miután Bkeszi olyan f@sz@ hely, hogy még az ügyeleten se veszik fel a telefont :evil: , este irány a Budai Gyerekkórház: az ügyeletes doki (fiatal srác) szerint semmi komoly, csak ezt csinálja ez a vírus, ami benne van. Amúgy pedig bölcsi-kompatibilis. :shock: :?: Ma viszem a saját dokinkhoz, kíváncsian várom, mit mond. Étvágya amúgy még mindig pocsék, és rengeteget fogyott. :( Olyan Szegénykém, mint Gollam. :cry: :lol:

Ééés: tegnap voltunk a bölcsiben! :D Két perc kezemet fogás után Máté elhúzott játszani. Holnap mennénk megint, feltéve ha dokinéni engedi. Kuksizzátok meg, ez az: www.mesebirodalomovoda.hu Sajnos nem olcsó mulatság, de egy pótnagyi még többe kerülne, állami bölcsikben pedig nincs hely őszig. :( Ez annyiból is tetszik, hogy ha jól tudom, 7 gyerek van mindössze 2 gondozóra (1 gyógypedagógus + 1 óvónő), biokajákat kapnak (napi 4x), és mindenféle foglalkozás van, és maximálisan figyelembe veszik a Gyerkőc személyes szükségleteit, szokásait. Remélem, simán fog majd működni, aztán ősszel váltunk majd államira. Addigra még lehet, hogy beljebb is költözünk innen.

A munkahelyemen is voltam hétfőn, belekukkantottam a dolgokba, és volt 3 embrió-visszaültetés is. :D Kint a váróban pedig épp várt egy kismama, aki a 30-valahányadik héten van a 2 kisfiúval, akik itt fogantak! :D Szeretni fogom ezt a munkát, feltéve, ha Mátéval is menni fog minden.

Ha Máté felébred, megyünk az orvoshoz. Nagyon kíváncsi leszek... :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni: nagyon szépek a képek!!!! :shock: :wink: Vigyázz rájuk nagyon, és majd nagyon-nagyon soká örökítsd tovább! Nem lehet, hogy Kistesó helyezkedik és nyom valami ideget? Ha viszont becsípődés, nagyon jó rá a gyógyszertári filléres "reumakrém", az rozmaringos és hamar használ. :wink:

Regi: egyetértek Veled a flancolós-garasoskodós emberekkel kapcsolatban. Szörnyű (és egyben szánalmas is).

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni! Tényleg nagyon szépek a hímzések! Egy időben Anyu is csinált szépeket, de most inkább a Photoshop rabja lett! :lol: Bár akár azokat is lehetne falra tenni, olyan jók, keresek is egyet, ha Szeli nem ébred addig.
Hátad: :( Én nem tudom, terhesen mit lehet rákenni... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Kolbi! Szerintem ez a munka csodás!!!!!!! :D
Bölcsi is szimpinek tűnik! Biokaja :shock: Ilyen bölcsi is van? Ez kellemes meglepetés! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Kolbi az nagyon szuper helynek tűnik, mennyi az annyi??? nem találtam erre vonatkozó adatot és még közel is van hozzátok. Munkahelyed hol is lesz?

Heni
KépKép
heni81

Heni ezek nagyon szépek.
Igazán ügyes kezű anyukád van.

Kolbi ahogy írtad a munkahelyed visszajöttek az emlékek.
Amikor mi vártunk a beültetésre megmutatták nekünk Őket. Olyan hihetetlen volt látni, hogy milyen ici-picik voltak.
Viszont csodának éreztem, hogy láthattam őket.
Fantasztikus munkád lesz/van.
Nagyon büszke lehetsz rá.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regi számomra már az első verzió is tökéletesen lett leírva :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kolbi-Ja és köszi a tippet, hozatok apával délután, mert tuti becsipődés, vagy az izom van összeugorva, nem tudom.

Heni
KépKép
heni81

Ha-hó

Mesi!
Micsoda pocak :D

Gyerkőc képek nagyon jók ennyi szorgos manót. :D

Heni!
Jók ezek a képek, véletlenül eladásra nem, készítenek?

Kolbi!
Gratulálok a munkához nagyon jól hangzik :D

Egy jó van az anyósok miatti feszültség keltésben,hogy mi véletlenül se legyünk ilyenek.
Azért persze meg fogom nézni a párjaikat, de csak akkor fogok segíteni ha kérik.És nem leszek erőszakos.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Kolbi - hát, gondolom nagy kő esett le a szívedről a bölcsi miatt. Máté nagyon ügyes!!!!! Szimpatikus dolgokat is írtál róla, biztos nem lesz probléma.

Rólunk: Rugó olyat csinált, amit már lassan egy éve nem - magától elaludt a kiságyban :shock: :shock: :shock: :shock:
Én ebédeltem, betettem a kiságyba, adogattam neki pár falatot... Ment a tévében a tvshop :lol: Kiugrottam a konyhába elpakolni a maradékot, és mire bejövök, kifeküdt :lol: Atyaég...

Én leginkább arra szeretnék törekedni - még az anyósokkal kapcsolatban - hogy ötven éves koromban ne a gyermekem-unokám legyen az egyetlen örömforrás az életemben, más dolgok is foglalkoztassanak. Úgy vélem, ez is probléma lehet :roll:

Aztán majd meglátjuk :lol:

Kép
vindolanda

Emese tényleg jelentkezhetne, meg Nyerkit is régen írt. Remélem, minden rendben velük.

Kép
vindolanda

Sziazstok!

Mesi!
nagyon csini "bálna" vagy(ami nem is igaz :wink: ) s tényleg típíkuuuuuuus fiús pocakod van :) Zsófi és csizmája is csodaszép :)
meg a többi baba/gyerekkép is csak viszalapozni már nincs időm,lassan irány az ovi :)

Vindo,Móni,Heni!
na ne már :shock: :shock: ilyenek is vannak :shock: eszem megáll...elhűlve olvasom mire nem képesek...ezektől a a baromságoktól mentes szerencsére a családom

Heni!
nagyon jók a keresztszemesek .) n épp ma vettem meg a fonalakat Apukámnak,hímezzen a gyerekkeknek adventi naptárt .)
s lassan elkészülnek a horgolt halacskáim is :) majd lefotozom ha készen van :)

Fleur!
szerintem Bálint is beállhatna a hisztisek közé :wink: bár ő nagyon jól elleste már Mírától mikor hogyan balhézzon :)

szép napot :)

KépKép
viranka

Halihó,
Maggie, hogy felejthettem el, hogy "zsíroskenyér"???? Nem is értem... :lol: Ez a Bercómanó igazi tünemény, hogy ennyit segít!

ÁÁ, én is írhatnék rondákat, bár azért ennyire rondákat nem, mint Vindolanda, nekem valahol szerencse is, hogy nem jönnek apósomék, a nagymamáról nem is szólva, akitől már nem is tudom, mire kaptunk egy csomó gépi szövésű álkeleti álszőnyeget, volt, hogy rá is kérdezett, hogy milyen szép. Az eredeti keleti szőnyegekért odavagyok (de nincs olyanom, mert drága), de ezek... Ez sem volt kérdés: kapom, aztán rakjam a lakásba. Értitek, így mennek a dolgok. 8) Azóta se tudom, hova raktam őket, majd el fogjuk hagyni jövőre vagy utána költözéskor... Anyósom egy időben állandóan ruhákat adott nekem, pl. turiból valókat. A turival semmi bajom, de akkor már hadd túrjak magamnak. De a kedvencem, amikor jó ég tudja, miért, 4-5 számmal (!) nagyobb ruhákat túrt "magának", majd rájött, hogy nem jó rá, és odaadta nekem (kb. 1 szám különbség van köztünk az én javamra), ugyanez másik rokontól, aki kb. 120 kiló, a rá épp nem jó ruhát nekem adja, hordjam el én. Hát ezt nem tudom értékelni, most vagy engem látnak 100 kilósnak, vagy valami észveszejtés történt és én vagyok a végállomás. Mondjuk én ruhával úgy vagyok, hogy max. a húgom adjon nekem, mert ismeri az ízlésemet és a méreteimet, de ne a 30 évvel idősebb anyósom és egyéb női rokonok találják ki, hogy mit hordjak. Őszintén szólva ez maga a rejtély számomra. Ehhez még azt is tudni kell, hogy anyósom a 70-es években divat volt ingeket stb. szereti, ne tudjátok meg, S. hogyan nézett ki öltözködésileg, amikor megismerkedtünk... (nem arról van szó, hogy nem volt divatos, hanem azok a nylondzsörzé, nagymintás, kopott ingek... még szerencse, hogy gyönyörű volt amúgy, és ezt az ingek sem bírták elnyomni teljesen ;-))) És persze ilyen fokú szegénységről szó sincs, ez valami sajátos gyűjtögető életmód eredménye anyósomnál. Ami oké, csak ne mi legyünk az alanyai.

Kép
Kép
irina

Vindo, te amúgy jókora türelemmel vagy megáldva, csak csodálni tudlak, én egy ilyen anyóssal már alighanem összeverekedtem volna, civilizált emberi faj ide vagy oda.
Nálunk most egyfajta status quo van, elkerülés meg nemmondás, de el bírom képzelni, mi van gondolva rólunk (vagy főleg rólam).
Anyósomat sokáig idealizáltam, mert nagyon őszinte, nyílt és sokat látott ember amúgy, de idővel kiderült, hogy teljes mértékben igazodik apósomhoz, a mániáit kiszolgálja, időnként azzal mentegette előttem, hogy "de hát tudod, milyen", én meg a sírással küszködtem a megalázottságtól (l. esküvőimeghívó-sztori). Na aztán mondtam S-nak, hogy ezt befejeztük, több ilyen marhaságba nem megyek bele, amit apósom talál ki (bár ő a "kész helyzetek" nagy mestere, pl. nem veszi figyelembe a másik szempontjait, pl. amíg még nem volt meg Ádi, egyes hétvégenként átvittek minket a tágabb rokonsághoz, aztán ebéd és duma után még órákig vártunk, hogy hazahozzanak minket -- még nem volt kocsink --, mert apósom még 2-3 órán át kocsit mosott-szerelt, mi meg hamuvá untuk szét magunkat, de gyalog 1,5 óra lett volna az út hazáig). Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz, ha végre külön házba költözünk majd. Mondjuk sűrűn nem leszek rájuk kíváncsi, az biztos.

Kép
Kép
irina

No csak életjel! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi!csak ennyi 8) :lol:

Irina!Áldom ismét a sorsot :) Nagyinak veszett jó ízlése van fiatalos,olyan tök jó ruhái vannak hogy csak na :) volt h. engem is meglepett felsővel,gatyával :) meglátta megtetszett neki én színvilágom :)
mi volt esküvői meghívóval?még nem írtáll róla :wink:

KépKép
viranka

Tök jók ezek a storyk, birom ezeket.

Sajna nem csinál már ilyeket az anyu, mert azt mondja ebbe romlott el a szeme :?

Mesi ilyen hosszú hozzászólásod még szerintem nem volt :wink: de örülök, hogy jelentkeztél:-)

Heni
KépKép
heni81

Hmmm... az esküvői meghívóra, Irina, én is kíváncsi lennék :lol:

Rugó még mindig alszik, immár két és fél órája 8) De reggel hétkor kelt, ami nála valami borzalmasan korai kelés - rólam már ne is beszéljünk :wink:

Kép
vindolanda

Halihó!

Már megint garázdálkodhatok, bár majdnem elaludtam Bercóval. :lol:

Irina! Hú, ez is eléggé durva. Ilyesmi is van nálunk is. Én egyébként imádok turizni, csak már régen volt rá alkalmam. Inkább a turi, mint a 120 Ft-os kínai hímzett nylon ingecske. :twisted: Jaj és nem a kínai dolgokkal van a bajom. Tényleg hallottam egy érdekes elméletet és meg kell, hogy mondjam igazat kell adnom neki. E szerint a Kínában gyártott termékek minősége nem attól függ, hogy éppen hol készül, hanem a cég által előírt minőséget kapjuk mi. Teljesen igaz. Az Albert osztálya is most csináltatott öltönyt, na nem Kínában, csak a srác, akivel a kapcsolatot tartották mesélte neki, hogy Kínában látta az Armani öltönyök készítését. Szinte laboratóriumi körülmények között készülnek. Fehér overallba, fehér kesztyűbe, stb. öltözött emberkék kezei között alakulnak. :oops: :oops: Jaj, már megint jól elkanyarodtam. :oops: :oops:

Akkor követeljük a story-t!!!!
dmaggie

De bamba vagyok. :oops:

Kolbi! Ilyen hamar, ilyen szupi helyet találni.... :lol: Mind magadnak, mind pedig Máténak. Nagyon örülök. A soraidból úgy veszem ki, hogy kezdenek oszladozni a felhőcskék. Nyugodtabbnak tűnsz már.
dmaggie

Helloo
Életjel.
Megérkeztünk tegnap este. Emma csodásan bírta az utat. aludt az autóban a repülön, a többi időben jókat játszott. annyira cuki ahoyg megy és felfedez mindent. semmi hiszti...kezd megszokni ezt folytonos utazást.
Az egy óra időeltérés sem okozott gondot.

Maggie: Ma voltunk a bölcsiben. Nagyon tetszett Emmánka. Bár ez az időpont még annyira új hogy csak mi voltunk. :lol: De Emma nagyon élvezte és Julcsi is...Minden tetszett neki, mindet kipróbált...én 2x mentem ki parkolóba pénzt dobni, de EMmát nem érdekelte hogy ott marad..Julcsi tetszett neki meg aza sok játék.. :lol:
Alig várom hogy találkozzunk Mi is és a gyerkőcök is...

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Éljen!!!!!! Örülök, hogy ilyen jól viselte Emma az utazást. Lehet, hogy én már csak Angyalkának fogom hívni. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie: :lol: mi is azt gondoljuk hogy mikor érkezett egy angyalka szált közénk. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Leírom, lányok, csak nem ide :wink:

Kép
Kép
irina

Holnap végre eljutok fodrászhoz!!!
juhéjjjjjj

KépKép
kaqk
Debrecen

Képzeljétek, fürdetésnél vettem észre, hogy Szelinek kint van a 7. foga!!! :D De szerintem már 1-2 napja ott figyel, csak nem vettem észre! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk! Szerintem Ti (az egész családod: Emma, Ti, a nagyszülők) genetikailag kiegyensúlyozott!!! Ritka az ilyen!!! :D Én mindig csak ámulok!

Kép

Kép
regcsiken14

-ak vagytok...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok

Most van egy kis időm írni mert olvasó üzemmódban voltam....

A vérvétel eredménye vas hiányos amit ki tudtam belőle venni meg még van rajta kettő ami meg van csillagozva de azt nem tudom mi lehet(Basophyl granulocyta,Celluláris hgb.konc :roll: )Itt mind a két értek magasabb.
Sajnos a takony megint jól elöntötte szegényt és azt vettem észre hogy szegénynek az egész felső fogsora tiszta fehér és meg van duzzadva.

Anyós téma: Ezt inkább hagyjuk....nálunk is vannak nézet eltérések mindig megmondja hogy hogy lenne jó amire én persze teszek egy nagyot :lol:

Lmóni: Remélem jobban van már Gréta cica.

Regi: Gratulálok az újabb fogacskához.

Viranka: Áldjad is :lol: :lol: Tényleg eláztatok haza felé a múltkor?

Kolbi: Örülök hogy tetszik Máténak a bölcsi és neked meg a munka igy mindketten jól érzhetiek magatokat :lol:

Lányok a bnőmnek szeretnék tanácsot kérni 1 hós a kislánya és nem tud kakálni sokszor segíteni kell neki és mit javasoltok neki hogy legyen kaka magától.Én a kamilla teát mondtam :roll: Már annyira nem emlékszem ilyenekre :oops:

:arrow:

Kép

Kép
agica1126

Meryke: Köszi!!!! Nagyon szupi!

Kép

Kép
agica1126

Ágica! Mikor mentek vissza az orvoshoz? Nyugi, szerintem nincs nagy baj. Bár nem értem ezeket a kifejezéseket, de anno Bercónak is sok csillaga volt, de a dokibá megnyugtatott, hogy nincs semmi komoly, csak éppen látszik, hogy most v.milyen gyulladás zajlik. Tényleg akkor beteg is volt Bercó. De talán Kolbi tudna valamit mondani. Én csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy nem eszik annyira forrón azt a bizonyos kását. Mi szülők hajlamosak vagyunk megijedni, aztán kiderül, hogy nincs is nagy baj.
Ez a taknyosság meg szerintem a fogzással csenghet egybe. De tényleg nem vagyok nagy szakértő. :oops: :oops:

Kakiláshoz nem nagyon tudok mit mondani, Bercónak rendesen ment a dolog, kivéve a születése utáni néhány napot. A kórházban akkor a szülészem, aki neonatológus is mutatott egy trükköt. A baba lábait fel kell tolni (úgy, ahogyan akkor tesszük, amikor próbálunk neki segíteni a pukizásban), közben a másik kezeddel oldalt kissé össze kell nyomni a pociját. Ezzel lehet a székelési ingert fokozni. Bercónál bejött akkor.
Emesének volt valami teakeveréke, amivel jó eredményeket ért el. :wink: :lol:

No, Szelike meg beelőzött itt. :lol: :lol: Gratula!!!!
dmaggie

Petra-kép tüneményes!!!!
dmaggie

Ágica mi voltunk azok, akik egyáltalán nem kakiltunk. Ha csak anyatejes, lehet, hogy egy hétig sem fog kakilni, tudom ez ijesztően hangzik, de távozik a szervezetéből pisiként a tej. Kamilla tea jó lehet, bár nálunk nem használt, sőt a torna sem. Ha végképp nem kakilna a szélcsövet ajánlanám neki. Gyógyszertárban lehet kapni, nem tud rászokni a baba, mint a lázmérőre. Nekem Pétreke kb 2 hónapig csak szélcsővel kakilt, aztán meg egyszer csak magától.Fene sem érti ezt :wink:

Heni
KépKép
heni81

Na, mielőtt kimennék tanulgatni, bejelentkezek. Éjszaka Gábor ráül a netes gépre, így már nem hiszem, hogy később is jövök.

Ágica - nekem is a kamilla jutott az eszembe. De Rugónak nem volt ilyen gondja, nekem inkább az állandóan sz....s ruháinak a folttalanításával kellett foglalatoskodnom. Heni mindenesetre profinak tűnik a témában :wink:

Vérszegénység - ezt mi is megjártuk kb. 6-7 hónaposan. Kaptunk folsavat meg valamilyen cseppeket. Beszedtük, de más nem is történt :roll:

Rólunk: Rugó bealudt este nyolckor a fürdetés után szoptatáskor. A fejem vertem a falba, hogy meddig fog majd rajcsúrozni éjszaka. De 10 után kicsivel újra megadta magát 8) Szerencsére. Pedig nem tűnt fáradtnak, és napközben is kevéssel több, mint három órát aludt. Lehet, most nem fájnak a fogai és gyorsan kihasználja a békés perceket.

Most már aztán lépek dolgomra :arrow:

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Ágica: Ezt találtam:

"Tisztelt Doktornô! Kisfiam 8 hónapos. Elég rossz étvágyú baba és a gyarapodása sem megfelelô. Anyatejet pár napja nem kap már, az elmúlt hónapban is napi mx. 30 ml-t kapott. Szinte mindent eszik, amit egy ennyi idôs baba ehet. 77 cm, 7730g. (55cm-re és 3450 g-mal született, márc. 21-én.) Elég sok a széklete, fôleg lazább állagú. A háziorvosunk laborvizsgálatot kért, vashiányt gyanított. Több értéke sem megfelelô, viszont tanácsadásra csak jövô hét csütörtökre kaptunk, én viszont eléggé aggódok. Neutrophyl granulocyta értéke 12% (30-47 a norm.), Eosinophyl granulocyta értéke 2,2% (0,1-0,8 a norm.), Abs. neutrophyl 0,9 (1-9 a norm.), Celluláris hgb. konc. 347 (260-340 a norm.) A normáltartományokat azért írtam oda, mert tudtommal a laborok néha más módszerekkel dolgoznak. A fenti értékek mire utalhatnak? Az SE Ferritin épp alsóhatárértéken van. Segítségét elôre is nagyon köszönöm!!! Egy aggódó édesanya"

Válasz: Aggódásra ok nincs, esetleg az eosinophil szám emelkedettségének az okát kellene megtalálni.
(Dr.Gimesi Anna)

A Basophyl granulocyta is a vérrel függ össze, de arról nem találtam kézzel fogható infót.
Adj Petrusnak sok almát, az tele van vassal. Meg brokkolit, májat, céklát!

Holnap majd bővebben.
Pussz!

Kép 31. hétben

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?