A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Enikő: a 4is befér :lol: Mármint vonalzó! Nekem az elején úgy volt, de valamiért magyarul akartam azért cseréltem le :P meg képet akartam csatolni, úgy viszont már tényleg nem fért ki :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nenoke, az átfordulás inkább csak átbillenés volt szerintem :wink: . S ha úgy tesz, mint Emi, akkor most 2-3 hónapig egy darabforgás nem lesz. Csak bemutatta, hogy tud ilyet is.
:mrgreen:

Viszont annak örülök, hogy végre ő is nézi az ökleit. Azt hittem már nem is fogja érdekelni, de két napja rácuppant a témára.:D

Viszont akartam írni ,csak elfelejtettem: BOri! Ádám nagyon ügyi, még nem is hallottam , hogy ilyen korán kúszni kezdjen valaki!

Igaz, minden gyerek másban ügyes. Emi pl. nem volt sem egy nagy akrobata(= később csinált mindent egy kicsit, pl. majdnem fél éves volt, mire forogni kezdett, 8 hónaposan kúszott, 9 hónaposan ült fel és mászott), sem jó evő, viszont 21-22 hónapos korára folyékonyan beszélt.
Beni... nem is tudom. Egyelőre kis átlagos, ő abban ügyes, hogy meg kell zabálni! :lol:

KépKépKépKépKép
uxi

jA, még valami: kihagytam, Emi mostanában miben a legügyibb: hisztiben :shock: :shock: :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Nem ide hanem a Lurkoldalra irtam Tömzsi vesetágulatáról.

Amikor még pocaklakó volt, a szülés előtti utolsó uh-n láttak egy 5mm-es tágulatot. Aztán mikor kórházban voltunk a sárgasága miatt ( 1 hónapos volt akkor) azt mondták 6mm, de még visszafejlődhet és 6 hónapos korban újra megnézik. Én viszont nem akartam addig várni és kértem hogy nézzék meg előbb is. Ez volt most. De nem javult, a tágulat most 7,5 mm.:(
Dec. 13.-án megyünk újra, akkor eldöntik hogy kell-e kezelés vagy sem. Igazából az dühit hogy nem mondanak semmit, és nem tudom mit kéne figyelnem. :roll: :roll:

Bori: Megértelek, nem tudok mit mondani csak azt amit ezerszer is mondtam. :( :( :( :( Köszönöm hogy elküldted a segitő oldal elérhetőségét.
Lépj át az irásaimon. :( :( :( :(

Bárkivel szívesen találkozom aki igényt tart rá és beszélhetünk a témáról.
Vendég

Bocs, a végét kicsiben akartam...:(:(
Vendég

Én eléggé passzív tag vagyok itt, de mindig olvaslak.Szomorú látni, hogy mi történik ezzel a fórummal.Sokan ismeritek egymást személyesen, barátságokat kötöttetek, ez egy vagány,lelkes társaság.Ne engedjétek,hogy egy ilyen eset mindezt felborítsa!!!
Vendég

ezerszer is megfogadtam ma, hogy nem és nem hergelem magam, nem és nem írok, de most elég . Bori mintha az én érzéseimet írta volna le. nekem kell szarul éreznem magam, hogy pipa vagyok arra aki pénzt csalt ki hazugsággal mástól, vissza nem fizette, majd amikor lassan kezdünk visszaálln,i jön, és mártírt játszik???????
gyerekek, vmi itt el van kefélve, de nagyon.
a 4 nap szünetem - vagy több - csak ennek lesz köszönhető

Kép
Kép
emma1976

Legújabb dolog nálunk a cici babrálás. Szopi után Gabókám alaposan szemügyre veszi, majd birizgálja, s végül megfogdossa a cicim bimbóját. És olyan tudományos arckifejezéssel teszi, mintha a szétszedésén gondolkodna. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Uxi, nagyon jó ötlet a minivonalzó, sokkal könnyebb (lenne) átolvasni a sok hszt. :wink:
Vendég

Uxi! ez még nem igazi kúszás!!!!!! nálunk parketta van, úgyhogy kis erő kell csak hozzá. tenyerét letapasztja, és halad. olyan édi.
de kanapén, padló szőnyegen nem csinálja!!!!

Tücsi! Nálunk bimbimarkolászás van...
Vendég

:cry: elfogyott a rénszarvasos szőnyeg :cry: lesz jövő héten, de nem 3000-ért, hanem 7000-ért :cry: :cry: :cry:
ckat

Emma: Ki mondta neked hogy nem fizetem vissza???? Fel sem merült hogy ne adjam meg!!!
Leirtam mindent, nem fogom ismételni magam.
Még aljasabbnak érezném magam ha most eltűnnék. Nem játszom mártírt! Bocsánatot kértem mert megbántam nagyon. Ha olvastad, Andrea irta hogy nem tudott volna senki róla ha nem irom le. Felvállaltam mert úgy éreztem és érzem hogy tartozom ennyivel.
Vendég

Uxi: gratula az átforduláshoz! Nálunk még semmi hasonló nincs. Vagyis nagyon próbálkozik a hátról hasra fordulással, de eddig még nem sikerült! Meg most, hogy gondolkodom rajta nekem egyik gyerek sem fordult hasról hátra :roll:

Bori: dehogy nem ez már kúszás:lol: Nagyon ügyes Főni :lol:

Cicibabrálás nálunk még nincs viszont olyan édesen simogat szopizás közben :lol: És 2kezébe fogja a cicimet olyankor mintha egy üveget vagy poharat fogna:lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Ceniko: szerintem 2-án még leugrom, megnézem nektek amit írtál. pussz
ckat

Annee!
Szerintem pont ez volt a baj, hogy kiírtad ide. :cry:
Szerintem ezt nem lett volna szabad, hanem egymás között elintézni, tuti nem utálna itt csak az a pér ember, szal valahol tényleg magadnak köszönheted ezt a légkört ahogyan fogadnak...

Csajok, szerintem próbáljunk más témára terelődni, mert tényleg nem fog írni senki, é.s ez nem ez a topik volt, itt olyan kis nyugi volt minden, mostmeg...

Kinél van ma még extra nyűgi?
Én már kész vok mára!

Zsuzsi!
Hol vagy, voltál dokinéninél, mit mondott a tápira?

Dorka!
szuri????
Vendég

Henchy, részemről rendben. Én mondtam hogy priviben reagálok ha valakit még valami érdekel. (Andrea ezt értetted félre picit. A privi reagokat a témával kapcsolatban gondoltam.)
Befejeztem. A továbbiakban nem irok a témáról, tényleg egy sort sem!!!!! Annak van igazán joga haragudni aki érintett volt. De mivel sokan nem értették, tartoztam ennyivel.
Itt a pont és befejeztem!!
Vendég

Hencsi! Igazad van. Mostanra mindenki levonta a következtetéseket -én is ami engem illet- és most már csak előre szabad nézni.

Ki mit főz holnap? Én még nem tudom, ötletem sincsen.

Fordulás: Petikém 3,5 hónapos volt, amikor nagy láblendítgetések segítségével hirtelen nagy lendülettel hasra fordult. Szerencse, hogy saját szememmel láttam mindezt. Utána egy hónapig olyan óvatosan lendítgette a lábait, hogy az oldalán túl véletlenül se forduljon. Gabókámnál még csak az oldalra fordulás megy. Ma már a baloldalára is átfordult párszor. De a hasonfekvés még mindig katasztrófális.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Vesetágulatról irtam. Tud valaki mondani valamit róla?
Vendég

Na most csupa kiváncsiságból megnéztem, és eddig mind3 gyerekem 3hósan fordult oldalra és 4hósan a hasára :lol: Az oldalra fordulással Samu is hozta az átlagot hasrafordulni meg van még 2hete :lol:

brigi73

Sziasztok!

Ma szurit kaptunk, így extra sírós napunk van, lázas és fáj a lába! :cry:

Nem viszi túlzásba a hízást sem, lassan ő lesz a legslankabb topicbébi: 58 cm, 5400 gramm...

Valószínű, hogy a héten már nem jövök, nagyizunk, mindenkinek jó pihit!

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!!

Végre vannak három hónapos adataim!!
5900gramm, 61cm 41,5 fejkörfogat!!

Az oltásnál kicsit ordíított,aztán jól bezabált és most csöndben elvan az ágyikójában. Kis tündér!
És megkérdeztem a dokinőt,adhatom neki az édes alma levét! Biztos fog örülni neki,mert a múltkor vidáman nyalogatta a csutkát!
Na visszaolvasok! :wink:
Vendég

Szurisoknak jobbulást és kitartást!

Dikó!
Csakhogy ne legyél szomi, Bogi 3hós adatai 61cm 5290g szomo vagy még?
Ki is a sovibb? :lol:
Vendég

Hencsi: Itt vagyok, dokinéninél nem voltunk, majd 9-én megyünk.

Azért nem jövök, mert nincs kedvem hozzá. Teljesen megváltozott itt minden. Az az igazság, hogy Borival értek egyet. Ez a topic sokáig nem lesz az, ami volt. Sajnálom, hogy ide kellett eljutnunk.

Most egy darabig sztem én sem jövök...

Szép, meghitt hétvégét nektek!

Kép
zsuzsi**

Brigi! Segíts kérlek kenguru/hordozókendő ügyben! Tudom, Te kendőzöl, de sztem a lényeg ugyanaz.
- ma pl mit adtál volna rá? (én a kabátot nem tudom rajta összefogni)
- cipődet hogy veszed fel/le? (nappaliban cipővel már nem akarok, vele viszont nem tudtam volna felvenni a cipőt)
- ha 10p után már fáj a hátam, akkor vmi rosszul van beállítva? (Ádám kb 7,2kg)
Vendég

Dikó, orsi: puszi az oltásosoknak!

Mi szerencsére tegnap megúsztuk láz nélkül. Ma kicsit nyüszi, de nem vészes. Le is mérettem tegnap megint 7060gr. Hosszát nem tudom, azt most nem mérték olyan 61-62cm lehet! Viszont a 62-es rugikat kezdi kinőni!

Dikó: Mina hosszra gyúr :lol: Netán manökkennek készül? Jó nagyizást nektek!

brigi73

Brigi, a lurkón láttad a Samuképet?
Majd nézd meg, kivi vok a véleményedre!
Vendég

Hencsi, oké, nem szóltam! :wink:

Brigi, én is mindig ezt mondom!!! :lol: :lol: :lol:

Köszi, meglsez, azért még benézek majd!

Lecserélétem a vonalzókat! Kis helyesek, köszi Uxi!!!

KépKépKép
dikó1

Bori: hátfájás nekem csak kenguruval volt, kendőben soha! Tegnap dokihoz kendőben vittem. Rajtam volt egy vékonyabb pulcsi és vékony farmering amit rá tudtam gombolni. Samun h.ujjú badi, harisnya, rugi+a kendő! Kenguruba szerintem kéne még egy réteg, bár ez függ a kenguru típusától is. Talán még egy naci mivel abban a lába kilóg. Cipővel én sem megyek szobába, de én sportcipőt hordok amit megcsináltam, hogy ne keljen bekötni, így csak beledugom a lábam és kész :lol:

brigi73

Hát igen, Hencsi :lol: :lol: :lol: Ez nem jött össze :lol: Tudnátok törölni :oops:

brigi73

De lehet, hogy elég megváltoztatni a címét, hogy párnának álcázom magam :lol: :lol: :lol: Na jó inkább a törlést választanám

brigi73

Oksi!
Nekünk tetszik, szivvi mondta nagyon megváltozott Samud mostanában :lol: :lol: :lol:
Szerintem ne töröljük, tök jópofa, legalábbis jót nevettünk rajta! :lol:
Vendég

Annee: Hála az égnek, hogy végre lepattantál a témáról, már kurvára kezdtem unni... :?
Vesetágulatot általában 1 éves korukra kinövik.... Fiúgyerekeknél kimondottan gyakori, nem kell tőle becarni, me büdös lesz :D :lol:

Ckat: Nagyon köszi ha megnézed, rendicsek vagy :wink: Ez a csepphinta része az Ayris terápiának is :wink:

Bakker esik ez a gány eső, nem tudtunk játszótérre menni, nincs a kölkökbe kilóméter, a lányaim turbó üzemmódba nyomják, felmondok :twisted: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Örülök, hogy sikerült jókedvet csinálnom :lol: Azért még próbálkozok, hátha sikerül Samut is megmutizni :wink:

brigi73

Brigi! :lol: :lol: :lol:
Várjuk! Végülis a párnáját már láttuk! :P :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jajj de jókat nevettem! :lol: :lol: :lol:

„ rájött, hogy a cicinek feje is van!” :D

„alaposan szemügyre veszi, birizgálja megfogdossa a bimbóját, és tudományos arckifejezéssel teszi, mintha a szétszedésén gondolkodna” :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

nekünk is megjött a papir hogy nem lett jó a PKU elégtelen tejtáplálás az indok!faszomkarate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mehetek megszúratni a kis újját!!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Mi orvosügyileg jól le vagyunk maradva, 7-én kapjuk a 2 hós oltást... Beni taknyos volt, úgy nem oltották be, meg a költözés, új doki stb... szóval csúsztunk.

Mikor kell látszania a bcg hegnek?
Mert Beninek sehol semmi.
Gyanús, hogy újra kell oltani majd, jól gondolom?

Itt is esik az eső. De mióta elvetettük a füvet, ez jó hír, egy vagyn lenne a locsolás.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, nem 6. hónapnál kell látszódni a bcg-hegnek?

Kép
nenoke

Enikő: De azt mondták ha fél éves korára sem múlik, kezelést kap. De milyet? Nem értem miért nem mondanak semmit. :roll:
Vendég

Jó volt látni végre Maját, tündérke!!Egon és Botond Bogi is édes, persze a többiek is! :lol:
KinderAndi Botond a kép alapján tényleg tiszta te, bár apát nem láttam.
Henchy nálatok meg tiszta apja!
Lányok!Próbáljunk lehiggadni, nem szeretnék gyomorgörccsel olvasni!
Sem azon görcsölni,hogy most mit írhatok le és mit nem!
Bori nekem a kenguruban fáj a hátan de szerintem azért, mert nem tudon elég szorosra állítani fent így nagyon"eláll" tőlem a gyerek és húzza a hátam a súlya. Neked kendőd van vagy kengurud?
Én szeretem olvasni,hogy melyik babó mit tud már csinálni, sosem éreztem hogy ez verseny és azt sem éreztem, hogy valaki verseny céljából írja!
:lol:
Dorka és a többiek írjatok, mert hiányoztok!!!!! :lol: :roll:

Kép
m.andrea

húúúúúú mi van itt :shock:

a probléma gyökere, hogy egy felfokozott lelki állapotban összeverődött csapat együtt kezdi élni minden napjait, emiatt hamarosan annyira közelállónak érzik a csop.tagokat, mintha több éves barátságokról lenne szó, intim részletekbe menően megtárgyalják a magánéletüket.. és elfelejtik, hogy tulajdonképp vadidegen emberekről van szó :idea: olyan, mint egy valóság showban összezárt emberek csoportja, akik elvesztik a realitás érzéküket :roll:
sőt, hogy tovább menjek, kialakul egyfajta hierarchikus rend is.. vannak preferált hozzá szólók, vannak akik saját magukat pozícionálják a stílusukkal, tapasztalatukkal.. és persze vannak a lelkes hívek, akik erősítik is őket ebben.. no meg a semlegesnek álcázott maradék :lol:
ahol most tartunk, akár borítékolni is lehetett volna:
Ismerkedünk, barátkozunk, imádjuk egymást(abnormális érzelem kitörések „jaj mi lenne velem nélkületek”..stb), találkozók szervezése(amik persze jól sikerülnek, bár halványan csökken a lelkesedés az x.után) különböző vélemények, nézeteltérések, vérre menő viták , sértődések, lemorzsolódások tömege, topik halál…

na osztom az észt 8) :lol:
bár a fenti analizálás bori asztala, most én is megengedtem magamnak egy kis eszme futtatást.. :wink:
úgy is szabadrablás van.. :lol:

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke :)
Semlegesnek álcázott maradék :D Ez az én halmazom. :D Csak szeretnék jókedélyű hozzászólásokat olvasni és nem vitázni, megsértődni, stb. :?

Kenguru::Már vettem, egyszer kipróbáltuk, de egyenlőre nem tudom eldönteni, hogy velem szemben vagy háttal legyen a gyerek. Szemben biztonságosabbnak érzem, háttal jobban ellenne... :roll:

Annee :)
Remélem Tömzsinek nem rosszabbodik a vesetágulata. :? Ha az orvosok nem mondanak semmit, legyél rámenős és addig nyüstöld őket, amíg valamit kifacsarsz belőlük! :wink:

Uxi :)
Beni a kis ügyeske! :) Oltáshoz drukk! :wink:

PKU:Itt a sarkát szúrják. Az sem kellemesebb. :?

Fordulás:Mióta "dicsekedtem", hogy hasról hátra fordul, azóta nem csinálta. Tök jól elvan hason, más nem érdekli. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok, jó reggelt!

Igen, mindenkinek igaza van. Elég sokat gondolkodtam én is éjjel az itteni hangulatváltozáson. Beleértve az én heves reagálásomat is. Minduntalan arra jutottam, hogy nem ér az egész annyit, hogy magunknak és másoknak kellemetlenséget okozzunk. Történik az életben annyi rajtunk kívül álló , általunk nem befolyásolható szomorú dolog, hogy önmagában is elég. Azonkívül mindannyian kisbabánkat szopiztató anyukák vagyunk és ez a helyzet egyáltalán nem a lelki egyensúlyunk javát szolgálja. Tegyünk fére minden megbántottságot, sértődést és csak a pozitív oldalát nézzük egymás hozzászólásainak! Akit megbántottam, vagy megbántva érzi magát, kérem, hogy borítsunk fátylat a múltra, mert nem szabad, hogy harag és sértődöttség nyomja rá bélyegét az itteni barátságunkra. Dorka! Remélem, hogy olvasol, mert a fenti sorok írásakor Rád is gondoltam.
Szép napot kívánok mindenkinek.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

aha.
tegnap írta Brigi: úgy nézünk ki, mint egy rakás menstruáló nő.
szerintem a klimax jobban illett volna.
ellenben mentségünkre szóljon: apa az előbb hívott, s mondta, a fiúk a cégnél nagyon hisztisek, mindenki meg van bolondulva.
akkor mégiscsak a front IS lenne, amivel a babáink viselkedését szoktuk magyarázni?
kissmanó

Jóreggelt!

Hááát látszik, hogy történik valami, ilyenkorra már 3 oldalt kéne olvasnom, most meg még csak nem is lapoztatok!

Mütyürke! Azt hiszem ez a semleges tábor a miénk! :wink: :lol:
Azért a tali tényleg jó volt, és az is, hogy mi a kórházban is ismerősként futhattunk össze, nem igaz? :lol:

Az idő biztos rátesz mindenki hangulatára, remélem ez változni fog!

Amúgy most ide írunk, vagy a lurkóra, vagy mondkettőre??? mert nekem kicsit sok egyszerre két fórumot nézegetni. regisztráltam oda is, de akkor melyiket nézzem?

na pusszantás, megyünk gyertyázni! Estefelé benézek!

KépKépKép
dikó1

dikó: hát persze!! :wink: :lol:

emlékszem volt pár gyerek mostanában, szürcsögős-taknyos...esetleg köhögős(?) :roll:
ilkával ez van, láza-hőemelkedése nincs, doki szabin, úgyhogy nekem kellene orvosolni: mit ajánlotok?

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke!
Lilla is szörcsög már egy hete hőemelkedése nincs eszik játszik, így gomdolom nem lehet nagy baja, szívom az orrát naponta többször, és fújom neki a sterimar-t, köhögni nem köhög.

Kép Kép
emi_25

gomdolom=gondolom :oops:
emi_25

emi köszi!
bár azt azért hozzá tenném, hogy sárga szinű amit leszippantok.. :?
lehet, hogy brutál, de cebion cseppeket klen a szájába nyomom. :roll: (jobb mint a savanyú tej.. :lol: )

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke! Te aztan, jol meg-aszontad! :lol: :lol: :lol:
Sajna, nemtom mit kellene tenned. De vannak itt okosabbak.
Ja! Egy kerdes: orrszivas elott, kell cseppenteni az orraba abbol a tengeri-sos lutyubol?
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?