A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese! Boldog névnapot!!! :D
Na! Akkor erre a kórházi cuccra én is rákérdezek. Biztos, ami biztos! Köszi az infókat!

Granda! Honnan szerzed ezeket a jó kis animációkat???
Hát igen, nem tudom, nekünk mekkora babánk lesz, mi sem vagyunk túl picik... :shock: :D

Babanet: Én mennék!!!
Emese! Össze is írod? :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Kispocc! Én nem rosszkedvű vagyok, hanem iszonyat fáradt. De igazából nincs mitől... Szerintem az idő... 8-kor feküdtem, és 5-kor keltem, most meg itt szenvedek...

Regina
KépKép
mazsola7

Kispocc, Mazsola! Köszönöm a köszöntést!!!! :D :D :D
A babanetes-találkozó résztvevőit akkor összeírom, mostantól gyűjtöm - tudom, korábban is jeleztétek páran, de akkor mostantól írjátok, hogy jönnétek-e. Idáig: Mazsola, Gremese.
Olyan hülye szeles idő van, biztos ez hozta a rosszkedvet.
Nekem kb. egy hete volt olyan "rohamom", rossz kedvvem volt, majdnem sírtam, odamentem apához, nyavalyogtam neki, hisztiztem (sírtam és nevettem, mint egy elmebeteg), és azt hajtogattam, hogy nem tudom mitől vagyok ilyen, rossz kedvem van ( :cry: :lol: :cry: :lol: ...).
Aztán jól megvigasztalódtam apával! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mazsola-animációk
Egy időben sokat MSN-eztem a tesómmal és akkoriban sok ilyen képet elmentettem, hogy még vidámabb legyen a dolog :)
Ezek gif képfájlok, ha beütöd ezt a kulcsszót a Google-ba, hogy "gif", nagyon sok ilyen oldalt kidob. Ami tetszik, elmentheted.

Kép
granda

Megvan, köszi!

Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Emese!
Én sajna nagyon messze lakom Tőletek, így nem tudok elmenni. De majd várom ám az élménybeszámolókat!
Amúgy nekem se kifejezetten rossz kedvem van, inkább hangulatingadozás :shock: , az még talán rosszabb. Egyik percben szárnyalok a boldogságtól, a másikban meg nem győzök bömbölni.... :oops: :lol: Most kezdek megint nagyon jó kedvű lenni.... :wink:
kispocc

Sziasztok!

Emese: Boldog Névnapot!!!!

A találkozóra én is mennék, ha minden összejön. Azon gondolkodtam ki kellenne találni valami ismertető jelet, amiről rögtön felismerjük majd egymást. A találkozó hirdetésénél szerepel, hogy kis táblákra írjuk fel a nevünket, na de ha sokan lesznek mindenkinek leshetjük a kitűzőjét. A képek alapján meg nem biztos, hogy egyből felismerjük egymást. Ötleteket várjuk....

Granda, Nyerkit: nagyon ügyesek voltatok!

Kispocc: Ma valahogy én is olyan nyűgös vagyok, ráadásul a munkahelyemen sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzeltem.

Már nagyon várom a hétvégét, hogy lehessen kicsit pihizni!

Andi
Kép
amona

Emese!

Sok boldog névnapot kívánunk! (Már automatikusan többes számban beszélek. :oops: )
Kép [/img]

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

EMESE! BOLDOG NEVNAPOT!!!
Vendég

Emese,
boldog névnapot kívánunk neked mi is! :wink:
Remélem a sárgadinnyéért nincs harag???? De tényleg utálom, szerintem ez az egyetlen olyan étel, amit nem tudok megenni, mert azonnal visszajönne. :shock: Egyébként ez is vízhajtó?

Granda, Nyerkit,
nagyon ügyik vagytok ezzel az egész napos tortúrával, bár tényleg kicsit lehangoló lehet, hogy végig tartani kell a diétát.
De már tényleg nincs sok hátra.

Ma egész jól vagyok, szerintem már megszoktam a hetek óta tartó frontokat :lol: :lol: Megint van vagy 15 fok és fúj a szél irdatlanul, jönnek-mennek a felhök és ez lesz még egész jövö héten is! Brr! :cry:

Vadvirág,
igen, biztosan altatnának, mert nem megy az epidurális cucc, mert a csigolyák el vannak csúszva. Múltkor is eret ért a tü a legvégén, úgy véreztem, mint egy kismalac. Hála Istennek én nem láttam, de a párom mesélte. Ki is akarták öt zavarni, de makacsul vigyázott rám. :wink: Aztán mikor végleg császárra került a sor, akkor meg altattak, mert nem volt más lehetöség. Most is így lesz, ha csaszi lesz. :cry:

Babaruhákhoz kedvet csináltatok, lehet, hogy én is lassan elöszedem a kisrucikat, rendbe kell öket tenni. Nekünk elég sok 56-os cucc van, mert Ábel nem volt valami nagy a születésnél ( 48 cm, 2950 gr ) szerintem egyébként Áron sem lesz sokkal nagyobb, ha egyáltalán nagyobb lesz, Ábelre is mindig azt mondták, hogy milyen nagy baba, aztán mikor kibújt, akkor meg összement. :lol:
Tényleg, mindjárt megyek is a padlásra és lehozom az összes apró cuccot, ollllyan édik!
Egyébként itt sem kell semmit vinni a babának, csak a hazaozatalra a ruháit, végig kap a kórházban, meg pelust meg törlökendöt meg krémeket meg mindent, söt, amit megkezdtél, azt haza is hozhatod. Mi Ábelnél is egy vagon cuccal jöttünk haza, egy darabig nem kellett semmit venni. :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Mammikák!
Jaj de vidámmá tettétek ezt a reggelt a GIF-ekkel :lol: :lol: :lol: !

Emesemama! Boldog névnapot Neked!
Kép

Én nem tudom, hogy megyek-e a babanet-talira, mert az szombatra esik, és 12-13.30-ig jógaórám van, de végülis este 7-ig tart, úgyhogy lehet :roll: majd tőletek függ, hogy mikor lesztek ott.

Miléna! Örülök, hogy otthon vagy, pihenj továbbra is sokat, vigyázz Magatokra! :D

Szombaton meglesz a pelenkázószekrény úgy néz ki, és már nagyon készülök, be vagyok sózva, ugyanis akkor mindent kimosok, és a helyére tudok rakni :lol:

Fekvésből felkelés: én a jógaórán is tanítom, de ez szerintem jön is magától, hogy mivel a hasizmaink jószerivel eltüntek kizárólag oldalfekvésből, a kezünk segítségével tudunk felkelni! Felállni pedig a térden támaszkodva egyenes háttal szabad.

NyerkitTimi, Granda!Hát kész hősök vagytok, le a kalappal előttetek, én nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hosszú :shock:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!!

Nem voltam este, (jovo heten annal inkabb, a parom delutanos lesz, ejfelig itt fogok logni :? ) hu, mennyit irtatok!

Emese! Ja, ja csak ne beszelj ketertelmuen, az agyam mar nem vag, mint a borotva...a korral jon a szenilitas :? Egyebkent nagyon tetszik a neved, ezt adtam volna a kislanyunknak masodik nevkent. Az elejen meg ragaszkodtam hozza, hogy adok egy masodik magyar nevet neki, de mivel en nap mint nap szenvedek a nevem betuzesevel, hat gondoltam, ot nem teszem ki ennek.. :? Egyebkent mindig az a dal jut eszembe: "Emese, most mar indul a buszod..." Kispal, ismered? A folytatast nem irom, mert magadra venned... :D :D

Granda, Nyerkit! Egesz nap gondoltam ratok, hat ezt nem gondoltam, hogy egesz nap egy szeken kell dekkolnotok, 12 oran keresztul...Ez gaz...tenyleg meg az a szerencse, hogy tudtatok dumcsizni.
Vendég

Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! :oops: :oops: :oops: Puszi-puszi!

Motiot! Persze, hogy nincs harag! :D Hol tartanék, ha mindent komolyan vennék! :wink: :D :D :D

Anitja! Felírtalak a listára, jössz és kész! Természetesen számon tartjuk, hogy órát tartasz, semmi gond, majd megbeszélünk egy időpontot, ahol Te is ott tudsz lenni! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja! Már akratam kérdezni Hajni: HOGY VAN A KISCICA?

Puszi megint.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok, Kismamik!
Tegnap lenyomtuk apával a Grand Tourt (IKEA, Kika, Brendon), hát, nem semmi árak vannak (ami tetszene pelenkázó + ágyacska, az együtt kb. 60-80 ezer...). Még emésztgetjük, sakkozgatunk, elmegyünk egy-két helyre.
Félre ne értsetek, semmit nem sajnálunk a babától, és nyilván több gyerkőcre tervezünk, de az ember szeretne mindenfélét megvenni a babának, és így nehéz...

Silka: én is voltam a Szent Imrében az előadáson, nagyon tetszett! Én ugyan nem ott fogok szülni, hanem a Péterfyben (megyek a dokim után), csak ott nincs nyáron terhestanfolyam (ezen már dühöngtem). Persze rögtön elkezdtem aggódni, mint - ha jól emléxem - Timi is, hogy mi van, ha a mi kórházunkban nem igény szerinti szoptatás van? De remélem, ha van rooming-in, ott annyit szoptatom a babát, amennyit csak akarom.

Örülök, hogy miléna otthon van, hurrá!

A bálnafíling nálam is teljesen megvan, de szerintem a bálna az egy nagyon szép állat! ;-) És milyen légies! ;-)))
Kép

Kép
Kép
irina

Ez lemaradt:
Emese: nagyon boldog névnapot!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Emese,
egyébként a sárgadinnyét tényleg nem szeretem, de a megjegyzésemmel csak sokkolni akartalak a piaci piszkálódásaid miatt, amit szegény sanyargatott sorsú kismamik ellen elkövettél!! :lol: :lol: :lol: :lol: Na de téma lezárva, kvittek vagyunk! :lol: :lol:

Irina,
tényleg szép légies a bálnád, most már nem is tartom olyan kilátástalannak a helyzetemet... :wink:

Emese még egyszer: most meg nem hízelegni akarok, de nálunk a lánynevek közül az Emese, Emma és Eszter volt versenyben, de hát kukaca van a manócskámnak! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Irina! Neked is puszi! :D
A Péterfyben a mamák együtt vannak a babákkal, és igény szerinti szoptatás van. Olyannyira, hogy ott nem adnak pótlást, hanem "kényszerítik" a mamát, hogy szoptasson, azért, hogy beinduljanak a folyamatok. Akkor viszik el a babát, amikor akarod, és akkor van nálad, amikor akarod. Ők nagyon szoptatás-pártiak, ezért van ez így.

Kép
Kép
Kép
gremese

Motiot! Jaj.... :lol: Tényleg semmi gond, én ilyen piszkálódós vagyok, de veszem a lapot mástól is! :lol: :lol: :lol: (Egyébként a sárgadinnye tényleg vízhajtó).

Nevek: Nekem két keresztnevem van: Emese Eszter :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
gremese

Akkor jól beletrafaltunk a nevekkel, de tényleg nem hízelgésböl!! :lol: :lol:

Az itteni kórházak is ilyen szopipártiak, legalábbis azt állítják magukról. Aztán mikor egyszer éjjel jó tehénként ballagtam a fejös-szopis-szobába Ábellel, hogy megint megpróbáljuk a dolgot, akkor láttam, hogy az éjszakás növérke szépen tömi a megörzöben éjszakára leadott babákat cukros löttyel :shock: :shock:
Én, kis naiv, meg azt hittem, hogy Ábel milyen nyugodt kiskölyök, az elsö két éjjel én is leadtam öt, aztán hozták, mikor éhes volt. Megszoptattam, aztán már aludt is tovább. Na de miért? A harmadik éjjel, mikor már végig velem volt, akkor kiderült, hogy nem is olyan nyugodt ö, mert éhes! Elötte meg úgy hozták már oda, hoogy cukros lötyivel megtömték, aztán cicizett egy kicsit és kész.
Na most tuti, hogy az elsö perctöl kezdve nálam lesz és még külön szólni is fogok, hogy ne adjanak neki semmit! Ilyenre is figyeljetek, szerintem nem árt még egyszer szóban nyomatékosítani az elképzeléseket! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

GRANDA

Olvastad amit írtam a mérőről? Nem akarom, hogy potyára menj :shock: [/b]

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Motiot!
Oh, sajnálom hogy ez történt...

De ezennel biztosan minden úgy lesz ahogy szeretnéd! Drukkolok! :):)

Gremese!
Mi is boldog névnapot kívánunk! :):)

Kép

Kép

Vadvirág
Vendég

motiot,
további légies képeket is szívesen hozok, az én önbizalmamon is sokat dobnak ;-)

Gremese,
nagyon köszi a jó hírt (hogy a Péterfyben igény szerinti szoptatás van)!!! Ettől nagyon feldobódtam! :lol:

Lányok, tanácsot kérnék:
1. először is: a babahordozó és a babaülés ugyanaz? vagy csak azért tűnik úgy, mert sokan babahordozónak használják a kocsiba való babaülést? mi igazából a kiságy és a multifunkci babakocsi mellé babaülést szeretnénk csak venni (és itt kanyarodom át a 2. kérdésre)
2. autós babaülésnél mik a szempontok? tegnap egy csomót láttam, de fogalmam sincs, mi alapján válasszak (egyáltalán: beletehetek én egy újszülöttet a félig ülő helyzetet megkívánó babaülésbe? vagy vegyen az ember azért külön babahordozót, amiben az újszülött vihető, és a kocsiülést csak később avassa fel - de akkor hogy megyünk haza kocsival a kórházból?)
Köszi előre is bármi segítséget, de elvesztem a rengeteg lehetőség között - és persze azért szeretnénk optimalizálni a dolgot.
Puszi!

Kép
Kép
irina

motiot,
köszi a jó tanácsot is a szoptatással kapcsolatban!!!

Kép
Kép
irina

Csajok, a babanetes találkozót mikorra tervezitek? Engem is érdekelne! :wink:

Kép
Kép
irina

Idézet a júniusiaktól:

"volt mar olyan, hogy epp pelenkaztam, amikor sugarban lefosott, de ugy, hogy meg a padlora is boven jutott belole... "

Ó... Mi vár ránk.... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina!
Ha megnézed az oldal tetejét, ott egy banner a babanetes taliról. Felírlak téged is! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina,
a babahordozót az elsö idöben babaülésként is lehet használni az autóban, legalábbis itt így szokás, aztán kb onnantól, hogy rendesen tud ülni, akkor vettünk autóba való gyerekülést. De manapság vanna többfunkciós cuccok is. Viszont szerintem elég a babahordozó az elején, mert azt is biztonságosan be tudod kötni a kocsiba, na meg a baba´t úgysem több óráig tartod benne, tehát nem árthat.
Nagyon jók pl. a Römer vagy a Maxi Cosi márkájú hiperszuper biztonságos babahrodozók.
Remélem segítettem valamennyit. :wink:

Vadvirág,
hát igen, én sem így képzeltem el az egészet, de hát vannak ilyen apró elöre nem látott dolgok, amik ugye nagyban befolyásolják az egész szülést. Remélem most megpróbálhatom normális úton is, bár bevallom kicsit parázok töle, na nem a fájdalomtól, az abszolút nem érdekel, hiszen a 17 óra vajúdáskor Ábelnél ezt megtapasztaltam, hanem inkább attól félek, hogy nehogy valami probléma legyen közben, ami miatt vagy nekem, vagy a babának valami baja legyen.
De hát ezt sajnos pont te tapasztaltad már...

KépKép
KépKép
motiot

Köszi Nyerkit
Megkaptam az üzenetet, de közben már egész jó áron beruháztunk egy AccuChek mérőbe. Sok jót láttam, de azért emellett döntöttünk, mert elég profi a szervízháttere és nagyon sok helyen lehet hozzá kapni tesztcsíkot.

Kép
granda

Irina
Abszolút nem vagyok műszaki szakértő, de én úgy tudom, hogy ezek a babhordozó+ülés kombinációk arra a kis időre nem sértik a baba gerincét, amíg szállítod őket (nekünk Neonato van). De babakocsinál én is ragaszkodtam a vízszintesig dönthető verzióhoz.

Kép
granda

Lányok, köszi mindenkinek a hordozó versus babaülés ügyben a segítséget!
Ezek szerint az autósülés fogalma a babát tényleg ülő pozícióban tartó bigyókra áll, a hordozó meg inkább az a kis mózesszerű, aminek azért nem lapos az alja (gondolom, ezekben vitték az újszülötteket a boldog szülők az első vizsgálatokra). Szuper, akkor hordozót veszünk egyelőre, és azt tesszük be a kocsiba is. ;-)

Gremese, köszi az infót, tök jó, hogy lesz ez a babanetes nagy találkozó, az időpont is jó.
Ki jön még? Gyertek minél többen!

Puszi!

Kép
Kép
irina

Ma megelegeltem, hogy itt majus ota oszi idojaras van. Beraktam raggie-t (Bob Marley) es kepzeletben a jamaikai feherhomokos tengerpartra mentem, gyonyoru testu fekete fiuk hoztak a koktelt.. :D (A kepzeletemben nekem is gyonyoru testem volt.. :D :D )
Maris jobb kedvem van!! Csak most mennem kell fozni...majd fogom a kabatom es az esernyot, azt megyek vasarolni :?
Vendég

Sziasztok !

Látom mindenkinek rossz kedve van ettől az időtől.
Én élvezem nagyon mert most nem ömlik a víz rólam.
Éjszaka is olyan fincsit aludtam, hogy alig bírtam felkelni.

Kispocc : Igen ez Peg Perego Pramette P3 Completo. Ez teljesen vízszintesig dönthető mert a sport részt kell átalakítani úgymond mózessá.

Ez nagyon elnyerte most a tetszésemet csak kicsit még tartok tőle, hogy nem végig kapaszkodós.
Tapasztalt mamik szerintetek jó aminek csak két fogantyűja van és nem teli ?

Lányok kényes kérdés jön.
Ti, hogy álltok a szex terén ? Néha rámjön a láz de néha meg hideg fa vagyok.

üdv
20200310173350

Sziasztok !

Most megyünk 4d-re ha megjöttem jelentkezem.
Ez az elöbbi levelemből lemaradt. :D

Szép napot mindenkinek :D
20200310173350

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek ma. Pesten voltunk, elkísértük apukát. Jó volt, de kicsit fárasztó.

Gremese: először is nagyon boldog névnapot kívánunk mi is. Gratula a 30. betöltött héthez is. Olyan jó hogy már majdnem mindenkinek egyjegyű számú hetei vannak hátra.
A júniusi topikból amit olvastál: nem feltétlenül ilyen minden baba. Rebeka pl.: soha nem kakilt vagy pisilt be pelenkázás, vagy fürdetés közben. Persze azért nem árt erre is felkészülni.

Granda: gratula a jó cukoreredményhez. Csak így tovább!

A mi autósülésünkhöz anno nem adtak fejrögzítőt. Most olyat vettünk aminek van bélése, így nem kell teljesen ülő helyzetben lennie a babának és magát az ülcsit is lehet dönteni. Szerintem így azért kényelmes lesz a picurnak. Rebeka nagyon szerette. Sokat aludt benne. Majd ha itthon lesz az ülcsi lefényképezem és felteszem, hogy lássátok, kb. miről beszéltem. (még kölcsönbe van).

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Emese Boldog Névnapot!
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Emese:
boldog névnapot kívánok. :)

Engem ma gutaütés kerülget, egész nap rohangálok. :evil:
márc 18-al lemondtam a gyedem, h 19-el visszamegyek dolgozni, majd tp, így apuka igényelte 19-től. Ma felhívom a tb-t, h eddig 1 forintot nem kaptunk, esetleg megnézné e , h méééé
Kiderült, h elkeverték az igénylést
Így be új papírért, el a könyvelőhöz. Má csak egy apehos balhé hiányzik. :x :evil:
Holnap mehetünk vissza, mert apuka ma pesten van.
A másik, h a csempét nem úgy rakták fel ahogy kértük a lakásban, mertünk reklamálni, h hééé, ez így nem jó.. És még én vitatkozhatok, h így nem vesszük át, tessék szétverni és azt rakni amit rendeltünk. Idegbaj. :evil: :evil:

Vasárnap hajnalban utazunk, holnap még melózok. Szval semmire nincs időm. :(

Cicóka köszönk jobban van, mára egész virgonc lett. :lol: :lol:

Na, L. Gombakrémet főztem, kikell tennem edénykékbe. :lol:
Vendég

Timi (T.Kőszegi)
Szerintem nálunk nőknél normál állapotban is vannak napok amikor jobban, máskor pedig esetleg valamivel kevésbé kívánjuk.

De persze utóbbi esetben is találunk módot arra, hogy Apuci azért jól érezze magát, hiszen ez igazán fontos... :):)

Az említett babakocsi típusok talán valamivel nehezebben irányíthatók egy kézzel.

De ez leginkább valószínűleg úgy is csak akkor érdekes ha a másik kezünkkel a kisebb testvér kezét kell fognunk szinte folyamatosan...

Egyébként meg jól rá lehet akasztani a "szarvakra" mindenfélét, ami az alsó tároló rekeszbe nem fér már bele.

Pl. egy nagy csomag pelenkát, táskát, szatyrot, homokozóvödröt, stb. :):)

Vadvirág
Vendég

Tegnap voltunk az újabb 4d-n teszek képet:
Kép ez itt a jóga
Kép itt mutatta,hogy vigyázz magadra
Kép ez meg arc gyűrés

Megvettem tegnap a babakocsit is,és még pár rucit.
Tegnap ilyen mászkálos nap volt de a lényeg,hogy megérte.

Ma meg beváltottam a felicitas kupont,nem sok minden van benne
ami a lényeg egy aventes cumisüveg,egy mam cumi ,és egy Rossmann kupon füzet amit fel is fogok használni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!
Voltam vásárolni!!! Ez az első termésem a babácskának!!! :lol:
És ráadásul a body-k meg a rugik akciósak is voltak!!! :)))
Jobbra hátul cseh textilpelenkák, és egy fürdőlepedő, ami szintén textilpelenka anyagú (csak nem jól látszik a képen).
Kép

Még olvasom, amit írtatok, csak gyorsan meg akartam mutatni! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Kismamik!

Emese boldog névnapot! :D

Tegnap hazajöttünk a kórházból.Ennek egy oka van a helyhiány. :roll:
Marad a szigorú fekvés,aztán 3 hét múlva úgy néz ki visszafektetnek.
Hazaengedéskor semmiről semmi információt nem kaptam,gyógyszereket sem írták fel. :evil: Úgyhogy ma elmentem a dokim magánrendelésére.
Megvizsgált,szerencsére a belső méhszáj még mindig zárt. :D 6 féle gyógyszert kaptam a vitaminnal együtt. :shock: Kismanó már 100%,hogy faros marad.Császárra készülünk valamikor augusztus elején,talán közepén...A méhemen már látni,hogy sokáig nem fog tudni tágulni.Úgyhogy kb. 5 hét múlva akció,remélem kitartunk addig.Persze ha valami baj van,akkor rögtön be kell menni a kórházba.
Zéti szépen fejlett,doki szerint már most kb. 2 kg.Ha ki tudnám hordani rendesen kb. 4 kg körül lenne. :shock: Így nem baj,mert a 36. hétre is jó súlyban lesz a kis drága. :D

Én megvagyok,néha nagyon görcsölök.Csak fekve jó,állóképességem 0-val egyenlő.Ha ülök akkor meg iszonyúan keményedek.Marad a fekvés,de legalább már valahol látom a végét...A lényeg,hogy törpi jól van és nemsokára babázhatok. :D

Vigyázzatok magatokra,ha van energiám akkor írok.Elég sokat alszok,attól is kidőlök ha kimegyek egy pohár vízért a konyhába. :oops: Ha eltűnnék akkor üzenek mi újság van.

Puszi mindenkinek!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Irina! Hát igen! Mi is amit vettünk pelenkázó 19 ezer, a kiságy, amit kinéztem 35, úgyhogy mi is ott vagyunk. Ja! Még bele a kókuszmatrac! Ne is gondoljon az ember bele. És akkor még nem tettem bele rácsvédőt, lepedőt, takarót… stb. :roll:

Kőszegi Timi! Ezt már én is akartam kérdezni, de nem mertem. Nekem is abszolút végletekig változó, de összességében kevesebbet bújunk egymáshoz, meg nem is úgy... :oops: ! Tiszta parák vagyunk, hogy jaj a baba, pedig ez biztos hülyeség. De nekem volt egy vérzésem még az elején, és pont szex után, úgyhogy azóta kissé óvatosabbak lettünk. Majd utána bepótolunk mindent! :wink:

Hajni! Akkor nem volt jó napod ma! :( Kitartás! Ne idegeskedj, de azért jól mondd oda! Hogy képzelik?! :evil:

Hörcsög! De jók a képek! De ez az arcgyűrés csúúúúcs!!! :D Hol voltál egyébként? Nem látom a képeken...

Miléna! Örülök, hogy otthon lehetsz! Vigyázz magatokra!
De a kórházban mintha jobb kedved lett volna? Nem? Ott nagyobb biztonságban érezted magad :?:

Regina
KépKép
mazsola7

Hajni
Hát ez a mesteremberes dolog rémálom... Aki már felújított vagy vett lakást, tudja milyen gondok ezek... De az utazásig biztos jó kedved lesz :)

Miléna
Most már minden ok. hiszen érett a babátok!És még biztos kibírja egy kicsit benn. Beszéld meg, Vele, ahogy Vadvirág írta :D

Kőszegi Timi
Hát a lábtörésem idején elég hosszú pauza volt szegény férjemnek, de ő a drága ugyanúgy szeret... A kegyetlen igazság az, hogy nehezebb kivitelezésű és szó mi szó, ritkább a szex :wink:

Kép
granda

Ja és még mindig szex témához, ha már Timi feldobta bátran - ne legyünk prűdek: szerintem azért is nehéz a férjeknek most "kibírni" a böjtölést, mert ugyanúgy egy ágybn fekszünk és jó esetben számukra ugyanolyan csinosak vagyunk. Lehet, hogy ez nem lenne annyira érzékeny téma, ha kiküldetésben lennénk a terhesség idejére egy távoli országban és nem fokoznánk jelenlétünkkel libidójukat :)

Kép
granda

Sziasztok!

Miután vagy egy hete nem írtam, elég nehéz lesz mindenre reagálni, ezért meg se próbálom. De végigolvastam mindent ám! :wink:

Emese: boldog névnapot!!!!

Szóval tegnap voltunk dokinál, méhszáj zárt, minden rendben, Máté pedig szép ütemben fejlődik. Óriásbaba nem lesz, de nem is baj, végülis valahogy elő is kell bújnia egy olyan kisebb kiszerelésű testből, mint az enyém. Ellenben rendezkedik odabent rendesen, meg feszít ezerrel. Élvezem nagyon, kivéve, mikor boxolja a hólyagomat. Meg van egy pont, amit mindig nyom, na az már kezd elég érzékennyé válni.
Aminek örülök: már több, mint 2 hete fejvégű. Remélem, így is marad. (Mellesleg lehet, hogy mégis forgolódik valahogy, mert elég amorf néha a pocim). Keményedések is vannak egyre sűrűbben, de általában csak 1-2 percig tartanak.

Bálnaság: kinézetre abszolút nem, inkább, mintha lenyeltem volna egy görögdinnyét egészben, érzésre ellenben egyre inkább. Még mindig elég aktív vagyok, de már muszáj néha megállnom és kiszuszognom magam.

EDA: nagyon sok helyről hallottam, hogy megkönnyíti a szülést. Olyan szempontból, hogy a fájdalom nem szívja le az energiánkat, és így jobban tudunk a kitolásra meg a Babóra figyelni. Ebből a megfontolásból azt hiszem, kérni fogom, ha nem lesz akadálya.

Szex: néha a hátam közepére se, néha meg nagyon. Inkább azzal van problémám, hogy egyre inkább korlátoz a pocim az ágyban való mocorgásban, és úgy érzem magam, mint egy hátára fordított bogár, aki nem tud se forogni, se felülni, semmi! :? "Játszadozás" közben ez különösen idegesítő. Apát eléggé sajnálom, igazából lelkifurdalásom van emiatt folyamatoan, de azért megoldjuk a helyzetet. Szerencsére meglepően jó a hozzáállása (nem félreérteni. vagy akár...)! :wink:

Babanet-találkozó: nagyon szeretnék menni! Újvárosból könnyen fel is tudok ugrani, Bp-re, úgyhogy asszem számíthattok rám! :D

Babakocsi: most vagyunk jó nagy dilemmában mi is. Rájöttünk, hogy mivel elég sokat fogunk utazni, kicsi, kompakt, több funkciós kocsira van szükségünk. Azt hiszem, meg is találtuk az ideálisat. Még ajánlott egy ismerősünk egy kocsit, azt megnézzük, aztán meghozzuk a végleges döntést. Végre! 8)

Sárgadinnye: Nem szerettem. EDDIG. Máté viszont szereti. :shock: Úgyhogy most sárgadinnyét eszek. Vicces. :lol:

Miléna: annyira örülök, hogy otthon vagy!!!! :D :D :D Ki ne kelj az ágybóóól!!! De azért néha pötyögj nekünk valamit.

Hű, de elfáradtam. Jó sok mindent a nyakatokba zúdítottam. Legközelebb nem leszek ilyen kis izé, és nem tűnök el egy hétre. Szép napot továbbra is!

Még valami: Granda és Nyerkit: le a kalappal előttetek!!! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Annyira csinik a pocakos képek! :D Mazsola, Neked gratula a babholmikhoz, nagyon édesek! (És mellesleg köszi az infót az előadásokról, 18-án talizunk! :wink: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese!
Nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!!!:)
A tali nekünk nem hiszem, hogy jó, mert azon a hétvégén szüli- és névnapozás lesz a családban...
Ezek szerint a Péterfy egész baba-mamabarát kórháznak tűnik. Ez jó hír, örülök neki!

Mazsola!
Nagyon édik a cuccok! Hol vásároltad?

Horcsog!
Hogy Ildike milyen cuki! Az a jógázós kép a legjobb! Anitja is megirigyelné... :lol:

Granda, Nyerkit!
Hát nem semmi, amit ki kellett bírnotok! Kitartás a diétához!

Lányok, szeretnék kérdezni!
Mi a véleményetek a mellszívóról? Ti fogtok használni? És ha igen milyet? Elektromosat, vagy kézit? Milyen márkájut? Vagy már gyakorló anyukáknak mi a véleménye róla?
Kicsit izgulok, hogy az ikreket tudom-e majd egyszerre szopiztatni. Egyáltalán a kórházba érdemes vinni, ha az ember úgy dönt, hogy beruház egy ilyenbe?
Előre is köszi a válaszokat!

Gica

Kép
gica1

Lányok!

Köszönöm az újabb köszöntéseket, igazán jól esik! :oops: :)
Anyukámtól kaptam hordozókendőt, vannak benne megkötési módok. Azonban az életmód/hordozókendő topikban vannak videók is a megkötésekről. Meg kaptam babanaplót is, amibe mindenféle fotót, meg fényképet lehet beletenni, ill. tengeri csillag alakú csúszásgátlót a kiskádba, ami természetesen harmonizál a gyönyörű sárga káddal. :D

Hajni! Kitartás, a baj mindig csőstül jön! Viszont ezek után csak jó jöhet!!!!

Szex: Apa formában van természetesen, azt szokta mondani: milyen jó egyszerre két nővel.... :shock:

Mazsola! Nagyon szépek a ruhák, elfogadnám őket igazán! :wink:

Hörcsög! NAgyon tutik a felvételek, babóka nagyon édes! A harmadik képen csak nem egy palacsintasütővel birkózik? :lol:

Miléna! Ezek végül is jó hírek! Ezek szerint bármikor születik Zéti, jól fejlett és jó húsban van. (A gödöllői négyesikrek 800 (!) g-mal születtek, és most tartanak 5 hetesen 1400 g-nál, úgyhogy no para, pár hét és kérjük rólatok a képeket!

Timi26! Igen, tényleg jó, hogy már a 30. hét is "megvan". :D Egyébként engem nem zavar, ha a háta közepéig kakis lesz, vagy pisis, vagy megy a földre is. Ő nem tehet róla, nekem meg az a dolgom, hogy rendbe tegyem. Szerencsére apa sem parázik az ilyenektől (majd élesben....) :D
És mi úgyis pozitívan fogjuk fel.
Ugyan úgy, mikor egy hónapja elvert a jégeső másodszorra, én úgy röhögtem magamon, hogy alig bírtam hazajönni. :shock:

És lányok! Kellene a strasszos fürdőruci! Nem lenne baj, ha valami UV is lenne benne, mert medence-világítás van csak, és akkor jobban kitűnnék. Kedden, vagy csütörtökön lesz a felvétel. Szerintem csak pár másodperc lesz, de hát..... hogy fogtok így felismerni? :wink: :lol: (Maximum majd jó magasra ugrok a térdemelésnél) :shock: .

Kép
Kép
Kép
gremese

Mellszívó: Nincs tapasztalatom a használatában, viszont a márkákból már javasolt egyet-kettőt a védőnő. Az Avent, Tigex, Chicco, Medela jó (és biztosan van más jó is), viszont tapasztalt mamik mondták neki, hogy a Pesztonka nem jó.
Kérdeztem, hogy eldeformálja-e a mellet, azt mondta egyáltalán nem. Nagyon hasznos a tejserkentésben. Nekem Avent kézi van.
Akkor is jó, ha valamiért nem vagy a babával, és apának kell etetnie, vagy szopi után kiszívod a maradékot és akkor is segíted a termelést, vagy ha később eszik a baba, és majd' szétdurransz, akkor kicsit le lehet fejni, hogy ne fájjon annyira. Úgy tudom kifejezetten tejserkentésre csak az elején kell, mert beáll a kereslet-kínálat, és annyi tejci temrelődik, amennyi a babukának kell.
Ugye tapasztalt mamik nem mondok nagy hülyeségeket?
Viszont Gica lehet, az ikrek mellett neked elektromosra kellene beruházni, hogy ne készüljön ki a kezed.
És vannak Aventos poharaim is, amiben klasszul lehet tárolni. A felesleges és tárolt anyatejből meg főzeléket is lehet csinálni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Na csakhogy idetaláltál! :wink: :D
Felvéstelek a listára, úgyhogy 28án jelenésed lesz!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: