Sziasztok!
A főnök épp Baby Einsteint néz, úgyhogy van egy kis időm.
Ancsa! Sajnálom, hogy nem javul a gyomorégésed... Több ötletem sajna nekem sincs.
Az ödémáról tök jó, amit betettél, köszönjük, most épp nekem is aktuális. Remélem, csak a meleg miatt, és még azért várat egy kicsit magára...
Katica! Sztem gyerekkel kapcsolatban semmilyen kérdés nem sületlenség...

Hálóruha: valami ilyesmi, legalábbis mi ősszel-télen (=hidegebb időben) így altattuk Benit. Éjszakai hálóruhát én nem cseréltem le reggel, ha minden rendben volt vele (tehát nem volt külön pizsamája), bár nem tudom, mi a "protokoll"...
Ja, és az elején még mindig tisztába tettem szopizás előtt éjjel, aztán valahol olvastam, hogy ha nem ázott át semmije, nem szükséges, na, onnantól én sem csináltam. Kevésbé ébred fel, könyebben vissza tud aludni.
És ehhez kapcsolódóan: mikor tegyük tisztába a babát, etetés előtt vagy után? Alapvetően utána érdemes, mert főleg az elején a pelusban is látható eredménye van a szopinak.

Nálunk viszont Beni rengeteget bukott, volt egy műtéte is 1 hónaposan, és utána a vas miatt a széklete is jóval ritkább lett, úgyhogy mi szopi előtt tettük tisztába.
Klara! Sajna nem tudok jó árban lévő mózeskosaras kocsit, mi anno a Mária Bababoltban vettünk babakocsit, ott jóval olcsóbb volt, mint mondjuk a Brendonban... Viszont utólag nagyon örültem, hogy nem mózeskosarasat vettünk, mert Beni csak a gyerekülésben volt hajlandó megmaradni. Szóval jól jött az a kocsi, amire rá tudtuk csatlakoztatni a gyerekülést. (És az igazat megvallva, akkor is inkább csak ölben utazott, és ha elaludt, akkor tudtuk betenni a kocsiba... )
Reni! A frontok engem is megviselnek. Állandóan kóválygok össze-vissza olyankor. Szerencsére kaptam egy homeopátiás szert, ami csökkenti a szédülést ilyenkor. Látom, most van 100 napod vissza...
Gabi! Örülök, hogy neked is jó lett a cukrod! "Téli rugikat" még én sem nagyon láttam - nincs még itt a szezonja sztem -, de a lakásban tényleg meleg van, ha meg kiviszed, úgyis adsz rá bundazsákot. És az utóbbi időben azért nem nagyon voltak olyan nagyon durva telek.
Pipal! Örülök, hogy anyudat kiengedik a kórházból. Remélem, a költözés-gond is megoldódik hamarosan. És tényleg ne aggódj többet, mint amennyi feltétlenül szükséges...
Mi jól vagyunk, hétvégén délutánonként a Margitszigetre menekültünk a nagy meleg elől. Beni benevezett egy sziget-körre és sztem legalább 5-600 m-t futott egyfolytában úgy, hogy közben be nem állt a szája. Meg is beszéltük, hogy ő lesz az első ember, aki úgy futja majd le a maratont, hogy végig beszél közben...

A férjem hozzátette, hogy utána pedig fut még egy kört, mert lesz még mondanivalója. Haláli, ahogy az egész napot végig tudja dumálni...
Picitesó is rettenetesen aktív, félek is kicsit, hogy mi lesz, ha már ketten lesznek...
Mindenkinek szép napot!