A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Na szép estét! :P
Reni
jól van akkor megnyugodtam, hogy itt maradtok! :wink: majd tologatunk 1ütt? :lol: Sajnálom a kellemetlen vizsgálatot, de sztem ilyenkor már semmi sem esik jól...én szerencsére ma megúsztam, a magánban voltunk de csak uh.-zott mivel a vizesedésen kívül semmilyen panaszom nincs, nem eröltette a dolgot. Tök édi volt megint és már tuti h. kiscsaj! :lol: szépen növöget.
És a terheléses cukrom is ok!!! Juppi juppi! :lol:

Sensi
örülök h. minden jól alakul vese és baby ügyben! Szép dolgokat szereztél be! Ja és tudtuk hogy táborozol ám! :lol: :wink:

Ditta
szuper a kocsi! és az ára is rendben! Gratula a jó cukoreredményhez!
Pipal
sajnálom a kialakult helyzetet. Párod nem tud beszélni a szüleivel??
Ditta,Ancsa
1üttérzek a felfordulásban, nálunk is az van. :D a babyszoba készül.Úgy rajtam van a fészekrakás....csak még nagyon nem áll sehogy a kisasszony szobája így zacsiban gyüjtögetem a cuccait jobbhíjján. 8)

Tényleg sokan eltüntek. :cry: Gröni ,Legyekmami veletek pl. mizujs? Többi ikres és "szimpla" mami? Bizti mindenki nyaral?! :D

Kép
katica_75

Katica!

Ha nem is aktuális, de még mindig a megjöttösbe irogatok és alattunk Ancsa topikjába C:2100-ba! Csoda lenne ha novemberben szülnék, azért nem igazán írok ide, de azért időnként benézek! Örülök, hogy a helyzetkhez képest azért mindneki jól van!

Kép

Kép
gröni

Gröni szia!
Örülök hogy benéztél! :P De ugye azért a körülményekhez képest minden rendben?! Drukkolok Nektek! :D

Kép
katica_75

Reni: irtam privit

Jó hétvégét mindenkinek! :D

000kata

Sziasztok!

Katica:

Persze,hogy tologatunk majd együtt :D Az biztos,hogy ilyenkor már minden kellemetlen.Örülök,hogy minden rendben van veletek és,hogy szépen növöget a kiscsaj :D

Kata:Meg kaptam a privit.Válaszoltam is rá.

Én is remélem,hogy a többiek azért nem írnak,mert nyaralnak :D

Na megyek végezni egykis házimunkát :D Aztán irány anyósékhoz ebédre :( Ebben a nagy melegben.Tiszta kész.

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Kép
Kép
reni_24

Ditta:Örülök,hogy minden rendben van. :D Aranyos a kép :D

Kép
Kép
reni_24

Reni : nem kaptam meg az üzit.

000kata

Sziasztok!

Nem sikerült tegnap mindenkinek reagálnom, bocs! De talán most...

Gabi!
Örülök, hogy túl vagy a szemölcsleszedésen, gondolom, a varratszedés már nem annyira durva. Legalábbis a császár után nem volt az...

Reni!
Sztem nem feltétlenül van összefüggés a női doki és a fájdalmas vizsgálat között. Nekem Beninél női dokim volt, és csak az utolsó vizsgálat volt ilyen fájdalmas. És hát ebben a terhességi korban már kellemetlenebbek a vizsgálatok...

Pipal!
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok. Hátha a férjed még tud hatni a szüleire, ezt azért neki kéne elrendezni. Anyukádnak meg jobbulást kívánunk így ismeretlenül is. Mi történt vele?

Sensi!
Jók a képek, jó sokmindent vettetek már! :)

Bogyra!
Köszi a hivatkozást, rendeltem is egy-két dolgot. Bár nem volt egyszerű... Nagyon-nagyon lassú volt, és aztán el is szállt az egész, és mikor újra beléptem, üres volt a kosaram, úgyhogy kezdhettem elölről. De a rucik jók voltak, csak sajnos az új ruháknál nem voltak méretek. Így abból nem is rendeltem...

Ditta!
Örülök, hogy minden rendben a cukroddal. Én a jövő héten megyek dokihoz, gondolom, majd azt követően kell mennem megint cukorra... Na, kíváncsi leszek.
Veronika és Attila mennyi idősek?

És akkor az ígért kép a tegnapi nagy pancsiról:

Kép Római Strandfürdő

beszteri

Sziasztok!

Én is bejelentkezem, mert hétfőn indulunk nyaralni Szegedre, aztán meg pénteken lagziba, így egy ideig tuti nem jövök majd.

Borzasztó ez a meleg :roll: , teljesen bezárkóztunk Lilivel, hogy legalább a lakásba ne jöjjön be, majd talán estefelé kidugjuk az orrunkat. Bár mondjuk délelőtt még nekiálltam gazolni egyet, hát nem mondom, hogy jólesett, de legalább szépek lettek az ágyások.

Ma mi is megkaptuk az első kis kelengyénket: a sógornőmék elhozták a kiságyat és a bébihordit. Na meg a múltkor én is elcsábultam és a C&A-ban vettem a Picinek 2 hosszú újjú bodyt, nem sokkal azután, hogy kiderült, ő is kislány lesz. 8) Más ruhát egyelőre még nem akarok venni, hisz ott vannak Lili cuccai, meg anno sokat kaptunk kölcsön is, majd ha már nem dolgozom, összerakosgatom őket és akkor kiderül, mire van szükség.
A múlt héten az IKEA-ban meg kinéztünk egy szekrényt, amibe majd Lili ruhái kerülnek a pelenkázó komódból. Már nézegetem, hogyan lehet majd a gyerekszobát átrendezni, hogy most már ketten lakjanak benne. Lili már nagyon várja, mondta, hogy éjjel majd ő megsimogatja a Kistesót, ha felébred, hogy visszaaludjon. :D Most már egyre többet foglalkozik vele, boldogan újságolja mindenkinek, hogy a kistesó neve Nati lesz meg csomószor beszél hozzá a pocakomon át, hogy éppen mit csinálunk. A mozgásokkal még nem nagyon tud mit kezdeni, kicsit ijesztőnek találja, hogy hullámzik a pocakom. :shock:

Sensi, üdv újra köztünk és örülök, hogy a veséd is jobban lett. Nagyon jó kis cuccokat vettetek a Kiscsajnak! 8)

Pipal, sajnálom a helyzetedet, nem lehet könnyű... :evil: Szerncsére az én anyósom elég messze lakik, de egyébként is viszonylag jól ki lehet vele jönni, nem szól bele a dolgainkba. Anyukád miért került kórházba? Jobbulást Neki!

Ditta, örülök, hogy Nálatok minden rendben van és nem kell diétáznod sem. :) Egy nyaraláson azért még nehezebb lett volna betartani.

Eszter, nagyon helyes a kisfiad! :D

Lassan megyek, Lili mindjárt felébred szerintem és addig még egy-két dolgot meg kellene csinálnom.

Jó hétvégét és szép hetet Nektek, vigyázzatok Magatokra!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Katinka!
Jó nyaralást nektek is! :)

Eszter!
Látom, Benedek is nagyon élvezi a vizet!! :)
Veronika most 18-án lesz 8 éves, Ati meg akkor lesz 5, amikor a pici is megszületik. Ő is novemberi.

Na, megyek, megnézem, hogy áll a kelesztőben a pizzának való tészta....

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Kata:Megkaptam a privit igaz késve,de a lényeg,hogy ideért :D Válaszoltam is rá.

Eszter:Lehet,hogy igazad van.Végülis nem minden doki egy forma.És,hát a pasik között is van aki durva sajnos ezt már tapasztaltam :( Reménykedtem,hogy nem lessz kellemetlen,de hát sajnos így jártam :(

Katinka:Jó nyaralást kívánok nektek! :D

Lehet fogadnom kéne dokit.Már nagyon gondolkodom rajta.Olyan rossz érzés,hogy csak úgy vizsgálnak és nem magyaráznak el semmit.És azt se tudom mi van velünk.Csak a védőnő,de hát hozzá se akarok annyit rohangálni,hogy óóó ugyan magyarázza már el ez és ez mit jelent.Meg hát ott is időpontot kell kérni.

Megyek egy kis házimunkát végezni így este felé.Hogy tuti tudjak aludni este :D Bocsi,ha kicsit lehangoló voltam csak most olyan elkeseredett vagyok.

Mindenkinek szép estét kívánok!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Én is elkezdtem a vásárlást a babó számára, de nagyon tanácstalan vagyok, hogy 56-os méretből mit, és mennyit kell venni.

A tapasztaltabb anyukáktól pedig azt kérdezném, hogy novemberben majd miben kell hazahozni a kisbabát?

Szösz

KépKép
szosz

GRATULÁLOK harivera a kislányhoz! :lol: :lol: :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Katinka!
Jó nyaralást és jó szórakozást a lagziban!

Reni!
Nekem az elsőnél is fogadott dokim volt, bár ott nem magánrendelésre jártam. De jó volt, mert biztos pont volt. Úgyhogy megértelek.

Szosz!
Elvileg azt mondják, hogy 56-os ruciból elég pár darabot venni, mert úgyis hamar kinövi. Ez igaz is, de pl. Benedek nagyon bukós baba volt, úgyhogy naponta többször át kellett öltöztetni. Így nem bántam meg, hogy jóval többet vettem az ajánlottnál... :lol:
Hogy miben kell hazavinni? Alapvetően időjárásfüggő, de én is várom az esetleg már ősszel szült anyukák véleményét!!!

Harivera!
Gratula a képekhez, irtó édes a kiscsaj!!! :lol:

Ancsa!
A gyomorégésed javult már?

beszteri

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:27-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Szosz!
Szerintem nem lehet belőni pontosan, hogy milyen ruha kell a babának a hazamenetelnél. Az én lányom május végén született, és június 1-én kb. 10 fok volt. Én vastag harisnyában, bakancsban, Ő kötött sapkában, kardigánban volt, amikor elindultunk haza. Ja, és még az eső is szemerkélt... Szóval nem könnyű előre kitalálni: készülj fel mindenre!!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Reni
megértelek én is.Nálam is fontos szempont volt h. türelmes udvarias dokit találjak aki készségesen magyaráz mindent.Eddig szerncsére bevállt.
Reni, 00Kata
Lesz szülésrefelkészítő tanf. és szülőszobalátogatás szeptembertől újra a Dp.-ben! Aug. végén kapok majd róla nyomtatványt ha gondoljátok majd megmutatom.

Ancsa
köszi, aranyos vagy! Rendben lesz minden, meglátod!!! Én is Barna Cs.-nél voltam és igazán elszánt volt!! :P

Vera
Hatalmas GRATULA!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szosz
én ugyan túl nagy tapasztalatokkal nem büszkélkedhetek de azt észrevettem h. az egyes márkák 56-osai között is nagy különbségek lehetnek, szóval biztos van amit 2-3 hónaposan is tudnak még hordani.
Én kaptam 9 rugit és 14 body-t ami ilyen méretű, de mivel ezek használtak sztem még veszek majd hozzá 3-4 szebbet mind a 2ből, és úgy gondolom az elég ha bukós is lesz a baba...?...Ha már ez így felmerült éjjel mi van a babán?- body+ rugi+ hálózsák 20-22 c-ban a hálóruha? És az éjjeli rugit lecseréljük reggel?-vagy ha nem történt baleset abban marad a baba?? 8) bocs ha sületlenséget kérdezek...

Kép
katica_75

Sziasztok csajok!

egy félpercre bekukkantottam!Örülök, hogy mindenki jól van,habár nem mondhtnám hogy termékenyek vagytok!Orsi,Akíra,Dalmi stb jól vagytok?

Ditta jó nyaralást nektek!Picit irigyellek.Ha padlizsánkrémet eszel, gondolj rám!
Sensi benned nem csalódtam :D Igazi nő vagy.Sajnos én a másik véglet vagyok,mindent a végére hagyunk, meg nem szeretek egyedül vásárolni,így a bababútoron meg néhány ajándék rucin kivűl nincs is semmije a mi kis drágánknak :(
babakocsi ügyben tudtok ti pestiek valami jó árban levő szép mózeskosarasat :?: :?:
Katica én is a dél pestiben szülök majd, elküldöd nekem is légyszi majd a proramot?
Vera gratulálok a kislányhoz!!!

Akit kihagytam ezer bocs :(Puszi mindenkinek:klara
sclara

Sziasztok! Nagyon-nagyon régen nem írtam! Most olvastam vissza picit. Örülök, hogy jól vagytok!

Velünk minden rendben. Növögetünk. Megpróbáljuk kibírni a frontokat... engem kikészítenek. Hamarosan a pici szobáját is meg kellene csinálni... Attól félek minden az utolsó percre marad :-) De nem baj, csak semmi kapkodás :-)

Hűű! Vera! Nem kellett volna a képeidet megnéznem! :-) Mi már olyan régen láttuk (18. héten), hogy szinte már rohannék időpontot kérni. :-)

A terheléses cukros dolgot én is túléltem, 4,4 lett. A többi paraméter is jó. Már csak egy szúrkálás :-) 4 hét múlva lesz a kötelező UH, szeptember eleje. Nagyon várom. A doki még eddig nem mondott semmit a nemet illetően. Majd akkor!

Vigyázzatok magatokra!
Reni
almi

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:27-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:28-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Hali!

Örülök, mert a terheléses cukrom jó lett nekem is!!!!! :lol:

Sensie, attól, hogy nem írjuk le még hiányolunk!!!
Tök jók a cuccok! Mi jövőhéten megyünk vásárolni. De még csak kis dolgokat.

Nekem azt mondták, hogy 7 rugi 10 body. Vegyesen 56-62-es. Amiben elhozom: body, rugi, kiskabát, sapka, 2 pléd: egy vékony meg egy vastag. Az autóban majd meglátjuk mi kell. Viszek mindent, mert nekünk 1 -1,5 óra lesz az út hazafelé!!!!

H&M-be veszek bodykat, mert ott iszonyú jókat találtam. Tökre szét lehet szedni. Nemcsak alül, meg felül patentos.

Én téli cuccokat nem nagyon találok. Ti néztetek már téli rugikat? Vagy nem is kell téli? Végül is a lakásban meleg lesz, nem?

Hónap közepén rendeljük meg a bababútort. Már nagyon várom!!!
Szeptemberben pedig megvesszük a babakocsit is. :)

Találtam gyerekorvost is , már csak elérhetőséget kell kérnem!!!

Már csak 99 nap!!!! Huh

Voltun hétvégén mi is lagziba! Nagyon jó volt és picúr is nagyon jól bírta a hangos zenét.
:)

Kép
Kép
gabi82

Vera! Gratula a kislányhoz!!!!!

Ancsa, hasznos infók!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hetvege!!!

Köszönöm mindenkinek az együttérzést, jól esett. Úgy tünik anyumat ma kiengedi a kórházból, már csak a házügynek kellene elrendeződnie, de most már kevésbé vagyok ideges, majd csak lesz vhogy...

Ancsa, mindig nagoyn okosakat tudsz bemasolni, én meg lusta vagyok eltenni... ezeket nem mented le veletlenul? (mert akkor ha sok összegyűlt lehet megkerlek ra hogy küldd el nekem mailbe, a lusta dög mindenemet).

Én is úgy szeretnék már babaruhakat, meg mindenfélét vásárolni, de most első a költözés (akárhova :)), és utána már jóhet a többi, de az még min. 1 hónap...

Vera, gratulálok a kiscsajhoz, nehéz dolga lesz a majdani kérőknek az tuti, nem kevés férfi védelmezővel kell megküzdenie majd...

Szép napot mindenkinek!

Pipal

Kép
pipal

katica: köszönöm hogy szoltál ez tök jo.te mész majd?Fizetős a tanfolyam?tök jo lenne és lehet hogy tudnánk menni együtt.

Harivera: Gratula a kislányhoz!!!!

ti jártok vagy fogtok terhestornára járni?azt mondták hogy a terhestornával könnyebb szülni és nagyobb valoszinűség hogy nem szakadsz szana szét.Ezt egy gyogytornász mondta.

000kata

Sclara :)
De jó, hogy benéztél! Oké, gondolok rád..... :wink: hmmm, már a számban van az íze....nagyon imádom! :wink:

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Harivera:Gratulálok a kislányhoz!!!!! :D :D :D :D

Ancsa:Igen tényleg felháborító a helyzet :shock: Sajnálom,hogy a gyomor égésed még megvan :( És köszi az infót :) Biztos minden rendben lessz.

Szosz:Üdv itt :D

Katica:Nagyon szépen köszönöm.Persze,hogy érdekel :)

Scarla:Örülök,hogy jól vagytok és,hogy benéztél hozzánk :D

Almi:Hát igen én is eléggé nehezen bírom ezeket az időjárás változásokat. :( És örülök,hogy minden rendben van.

Gabi:Örülök,hogy jól vagytok :D És,hogy a cukrod is jó lett :D Még én se láttam téli rucikat.Nekem azt mondták majd csak szeptembertől lessz.Én majd akkor veszek.

Pipal:Örülök,hogy anyukád már jól van :D Remélem összejön a költözés is.Szurkolok!

Bocsi,ha kicsit tömör voltam,de most valahogy nagyon hányingerem lett :cry: És nem tudom,hogy mitől :cry: Remélem hamar elmúlik.Ma teszik fel a 24 órás vérnyomásmérőt.Remélem minden oké lessz.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!
A főnök épp Baby Einsteint néz, úgyhogy van egy kis időm.

Ancsa! Sajnálom, hogy nem javul a gyomorégésed... Több ötletem sajna nekem sincs. :(
Az ödémáról tök jó, amit betettél, köszönjük, most épp nekem is aktuális. Remélem, csak a meleg miatt, és még azért várat egy kicsit magára...

Katica! Sztem gyerekkel kapcsolatban semmilyen kérdés nem sületlenség... :D Hálóruha: valami ilyesmi, legalábbis mi ősszel-télen (=hidegebb időben) így altattuk Benit. Éjszakai hálóruhát én nem cseréltem le reggel, ha minden rendben volt vele (tehát nem volt külön pizsamája), bár nem tudom, mi a "protokoll"... :lol:
Ja, és az elején még mindig tisztába tettem szopizás előtt éjjel, aztán valahol olvastam, hogy ha nem ázott át semmije, nem szükséges, na, onnantól én sem csináltam. Kevésbé ébred fel, könyebben vissza tud aludni.
És ehhez kapcsolódóan: mikor tegyük tisztába a babát, etetés előtt vagy után? Alapvetően utána érdemes, mert főleg az elején a pelusban is látható eredménye van a szopinak. :wink: Nálunk viszont Beni rengeteget bukott, volt egy műtéte is 1 hónaposan, és utána a vas miatt a széklete is jóval ritkább lett, úgyhogy mi szopi előtt tettük tisztába.

Klara! Sajna nem tudok jó árban lévő mózeskosaras kocsit, mi anno a Mária Bababoltban vettünk babakocsit, ott jóval olcsóbb volt, mint mondjuk a Brendonban... Viszont utólag nagyon örültem, hogy nem mózeskosarasat vettünk, mert Beni csak a gyerekülésben volt hajlandó megmaradni. Szóval jól jött az a kocsi, amire rá tudtuk csatlakoztatni a gyerekülést. (És az igazat megvallva, akkor is inkább csak ölben utazott, és ha elaludt, akkor tudtuk betenni a kocsiba... ) :o

Reni! A frontok engem is megviselnek. Állandóan kóválygok össze-vissza olyankor. Szerencsére kaptam egy homeopátiás szert, ami csökkenti a szédülést ilyenkor. Látom, most van 100 napod vissza... :D

Gabi! Örülök, hogy neked is jó lett a cukrod! "Téli rugikat" még én sem nagyon láttam - nincs még itt a szezonja sztem -, de a lakásban tényleg meleg van, ha meg kiviszed, úgyis adsz rá bundazsákot. És az utóbbi időben azért nem nagyon voltak olyan nagyon durva telek.

Pipal! Örülök, hogy anyudat kiengedik a kórházból. Remélem, a költözés-gond is megoldódik hamarosan. És tényleg ne aggódj többet, mint amennyi feltétlenül szükséges... :D

Mi jól vagyunk, hétvégén délutánonként a Margitszigetre menekültünk a nagy meleg elől. Beni benevezett egy sziget-körre és sztem legalább 5-600 m-t futott egyfolytában úgy, hogy közben be nem állt a szája. Meg is beszéltük, hogy ő lesz az első ember, aki úgy futja majd le a maratont, hogy végig beszél közben... :lol: A férjem hozzátette, hogy utána pedig fut még egy kört, mert lesz még mondanivalója. Haláli, ahogy az egész napot végig tudja dumálni...
Picitesó is rettenetesen aktív, félek is kicsit, hogy mi lesz, ha már ketten lesznek... :lol:

Mindenkinek szép napot!

beszteri

Katica! Az éjjeli tisztábatevéssel nem voltam egyértelmű. Természetesen, ha bekakilt, egyből tisztába tettem. Amit írtam, az a pisire vonatkozott... :oops:

beszteri

Sziasztok!

Kata:Én őszintén megmondom,hogy nem járok terhes tornára,de nem is tervezem,hogy megyek :oops: Mert így is tökre hamar elfáradok estére nem mégha tornáznék is :) Persze barátnőm nekem is nagyon ajánlotta,hogy könnyebb lessz így a szülés.Csak hát tényleg nem bírnám :( Én valószínű a jógát kezdem el,de az is lehet,hogy már késő.De azért belevágok :D Persze könyvből :D Meg én azt is olvastam,hogy a málna levél tea is jó arra,hogy meg könnyítse a szülést.Úgy olvastam,hogy szülés előtt olyan 2-3 héttel szabad csak elkezdeni,mert beindíthatja a szülést.Kipróbálom minden esetre majd iszogatom szülés előtt 2 héttel és meglátjuk mi lessz :D A szana szét szakadás azért szerintem csak abban az esetben van,ha nem akarnak gátat vágni.Ugye jól tudom?Bár anyumnál már nem nagyon akarták alkalmazni ő erőszakolta ki.Azt mondta a doki,hogy már nem divat vágni.Remélem azért ha kell nálam fognak,mert inkább azt viselem el minthogy szana szét repedjek.

Eszter:Én igazából annyira nem szédülök csak nagyon ritkán.Csak ilyenkor eléggé aluszékony vagyok és nincs kedvem semmihez :( Meg a szivem szokott jó nagyokat vagy kicsiket bedobbani :( És ez is eléggé kellemetlen.Persze amikor hűvösebb van ilyen gondom nincs.Most esett le,hogy nem nekem írtál na mindegy azért se törlöm már ki amit írtam neked :D :oops:

Mostmár tényleg megyek a hányingerem hál istennek már elmúlt :D Nemsokára már 2 óra akkor teszik fel a vérnyomásmérőt.És én még sehol se tartok :oops:

További szép napot mindenkinek!

Reni :D

Kép
Kép
reni_24

Reni!
Tovább megyek, nem is láttam a te hozzászólásodat, mert akkor már én is elkezdtem írni az enyémet - Beni mellett akár több órát is igénybevehet... :lol: - és nem frissítettem az oldalt.
Örülök, hogy a hányingeren már túlvagy. És majd mindenképp írd meg, hogy milyen eredménye lett a 24 órás vérnyomásmérésnek.
Anno nekem is volt ilyen, mit mondjak, az alvás kicsit furcsa volt... :lol:

beszteri

Sziasztok!
Bocsi, hogy nem írok mostanában, de igazából nem nagyon tudok mit hozzátenni az elhangzottakhoz, mert semmi nem történik a terhességem körül. A baba rugdos, nől szépen, én szerencsére jól vagyok, rohanok Kornél után egész nap, úgyhogy semmi extra.
Vera,
Gratula a kislányhoz, mégiscsak kiderült a neme!
Sclara,
Külön köszi a hiányolást, remélem jól vagytok!
Ancsa,
Köszi az infókat vizesedésről!
Sensi,
Nagyon cuki kismama vagy a kenguruval, meg a babakocsival! :)
Gabi,
Annak idején én is jól bevásároltam 62-esből, meg néhány 56-osból, mert nagy gyereket jósoltak, ehhez képest a szülés után apa futott 50-es kisruhákat venni, mert csak 47 cm volt a babám... :)

Kép
Kép
dalminha

terhestorna: hát én járnék, csak egyenlőre nem tudom mikor... melo utan mindig van valami tennivalo, és este 8kor meg nem fogok elmenni tornázni. De remélem hamarosan minden ilyenre jut időm, mert szeretnék fitten nekivágni a szülésnek, hogy legyen energiám ügyesen végigcsinálni.

Én holnap megyek a Szt Imrébe ilyan szüléses tájékoztatós előadásra, bár bővebbet nem tudok róla, csak anyit h keddenként van, uh holnap irány a kórház. Legalább ismerkedem a helyszínnel...

Eddig ezt az egészet (terhesség) teljesen természetes dolgoként éltem át, mostanában néha elfog egy-egy pillanatra a félelem a szüléssel kapcsolatban, meg hogy miként alakul a testem utána stb... Aztán persze elmúlik. Nektek is van ilyen?

Pipal

Kép
pipal

Pipal: én se járok még terhestornára,ezért kérdeztem hogy vlaki jár?milyen?érdemes menni?Tök jó hogy mész ilyen szüléses tájékoztatóra,engem is érdekelne mesélsz majd?Én is nagyon félek a szüléstől,konkrétan milyen átalakulásra gondolsz a szülés után?

Reni: én még nem hallottam erről a teáról ez mire jo?neked a korházba mondták hogy már nem divat vágni?Én azt hallottam hogy első szülésnél vágnak,

többiek,ti hogy tudjátok?

000kata

Sziasztok!

Kata!
Én at első terhességem alatt (felétől) jártam terhes-tornára. Egy héten egyszer volt, kb. egy órás. A torna alatt végig mozgattuk minden izmunkat, volt egy kis intim-torna is, de aki vezette elég nagy hangsúlyt fektetett a tájékoztatásra is. Ez eleinte hasznos volt, de mivel mindig jöttek újak, fiatalabb terhesek, kezdett idegesíteni, hogy valamit 3x-4x is hallottam, de ez az én problémám volt. Arra viszont nagyon hasznos volt még, hogy megismerkedtem más kismamákkal is, jókat el tudtunk beszélgetni. Velük később együtt jártunk baba-mama tornára is.
Ha van ilyen torna a közeledben, és időd is van rá, érdemes kipróbálni. Aztán pedig, szerintem el tudod dönteni, hogy neked hasznos-e, vagy sem. (én nem tudtam alkalmazni az itt tanultakat, mert szülésnél eszembe sem jutott....az sokkal inkább ösztönös dolog).
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Eszter:Az igazság az,hogy a mérő mutatja az értékeket ami engem kissé idegesít,mert amióta felrakták azóta elég magas a vérnyomásom :cry: A pulzusom se kutya 110-es volt a jó előbb :cry: De lehet,hogy az a meleg miatt van.Napközben 20 percenként mér este meg 40 percenként.A mérések közti időben le lehet venni,de én nem nagyon fogom,mert egyedűl nehéz vissza rakni.De olyan erősen szorítja a karom,hogy elzsibbad :cry: Így este nem tudom,hogy fogok aludni :cry: Lehet gyógyszer adag emelés lessz ebből :cry:

Dalma:Örülök,hogy jól vagytok és minden rendben van veletek :D

Kata:Ha jól emlékszem akkor a tágulást könnyíti meg,de bővebben utánna nézek és akkor leírom neked.Anyukámnak mondta a szülésnél az orvos.Bár ez 6 éve volt,de ha akkor már ezt mondták akkor vajon most hogy van.Én is így tudtam,de ismerősöm is mondta,hogy már nála se nagyon akartak vágni.Azért majd utánna járok ennek a dolognak.

Kép
Kép
reni_24

Irusc: Köszönöm szépen a tanácsokat.

Volt valakinek apás szülése?Ti apás szülést szeretnétek?

000kata

Csajok!

Az normális,ha a pocim teteje keményebb mint a pocim alja?Nem fáj meg nem kellemetlen csak ha sokat hajolgatok akkor megfájdúl kicsit.Vagy lehet,hogy csak a babó van ott?Bocsi a hülye kérdésért,de gondoltam megkérdezem :oops: Mert ugye első babás vagyok tapasztalat így nuku :oops:

Kép
Kép
reni_24

harivera:

És jo hogy ott van veled a párod?És ő mit csinál ?mesélsz egy picit?

000kata

Háát mint szülő nő szempontjából nagyon jóó báár sok inger feléje tőled ne nagyon várjon mert ilyenkor egy szülő nőő nagyon befordul magába. Totál a bensejében végbemenő dolgokra figyel. És meg kell neki most józanan mondani hoyg lehet sőőt tuti hoyg nagyon rondán fogsz beszélni vele vagy ingerült leszel stb. És mint a barinőm szüléeinél bentlévő közreműködőő szemével viszont az a tehetetlenség amikor vajjudik a nőő és te nem tudsz segíteni rajta és az a tehetetlenség az bizony egy kicsit ebből a szempontból nagyon rossz érzésa segítőnek. De viszont a végkifejlet az mindenért kárpótól. Amikor megszületik a baba. Az felemelőő.

harivera
Budapest XXI. kerület

az hogy mit csináljon a párod az ott alakul ki. Nekem pl az egyiknél jó volt hogy a derekamat maszírozta. A petinél nem kellett semmit sem csinálnia csak ott volt de ez is jó volt. Viszont én tudom magamról hogy nem szeretem mikor nyuktatgatnak mikor fájásom van. Akkor hozzám senki se szóljon. :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

harivera: köszönöm szépen .Te sokáig vajudtál?félsz a szüléstől vagy már nem mert tudod mire számits.

000kata

Sziasztok!

Harivera:Köszi,hogy megosztottad velünk ezt a dolgot.Anyum is így mesélte.Hogy akkor aztán ő is szídta apámat de rendesen.És attól is függ ki hogy bírja a fájdalmat.

Én már felkészítettem a páromat rá,hogy ha bejön akkor számítson arra,hogy lessz olyan,hogy elkűldöm majd melegebb éghajlatra :oops: És persze én se szeretem,ha nyugtatgatnak ha valami fáj.Ezt párom már tapasztalta.Szerintem azért is jó,ha bent van valaki,mert ő kívűlről jobban tud figyelni a dolgokra.És az is igaz,hogy olyankor egy nő teljesen ki szolgáltatott.Ezt is anyumtól tudom :) Mostanában ha itthon van sokat kérdezek tőle.Persze nem mindig válaszol rá.De a múltkor elmesélte milyen.Mert azért már elkezdett engem is foglalkoztatni a dolog.De persze arra jutottam,hogy a babónak úgyis ki kell jönnie nincs mese :D Remélem úgy fogom bírni mint ahogy anyum és az unokahugom.És akkor jó leszek.Ők egyhang nélkűl csinálták végig.Én is így szeretném.Mert anyum mondta,hogy nem nagyon díjjazzák bent az üvöltözést meg hát energiát is elvesz rendesen.

Kép
Kép
reni_24

Kata:Utánna jártam a málna levél teának.

Mire jó?

Összehúzó hatású szer. A növényi drogot gargarizálásra szájüreg és a torok nyálkahártya gyulladások kezelésére alkalmazzák. Enyhe hasmenés esetén kiváló szer. A várandós kismamák szívesen fogyasztják teáját a terhesség utolsó heteiben, mivel az ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, aminek következtében szüléskor az tágulékonyabb lesz.

Hogyan használjuk?

Tea: Egy-két teáskanálnyi szárított málnalevelet forrázzunk le 2,5 dl forró vízzel, hagyjuk állni 8-10 percig, majd szűrjük le. Ízlés szerint ízesíthetjük mézzel vagy cukorral.

Elolvastam pár véleményt is róla és hát nagyon dícsérték a kismamák :D Azt mondják,hogy a 36.héttől érdemes elkezdeni inni.Napi 2 csészével ha jól emlékszem :oops: De a gyógynövény boltban biztos meg tudják mondani,hogy mennyit kell belőle fogyasztani.Egy kismama írta,hogy ő itta és hát 6 óra alatt megszűlt.És első baba volt :D Én biztos fogom inni.Biztos ami biztos
alapon.Ártani biztos,hogy nem árt.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

KAta!
Jó téma! Szerintem ez mindenkit máshogy érint, de ettől vagyunk különbözőek....
Én már az elején tudtam, hogy a férjem nem bírja az ilyen jellegű megpróbáltatásokat és tudtam, hogy nem fogom olyan dologra kérni, amit nem bír!!!! Együtt mentünk a szülőszobába, de ott volt a sógornőm is, így váltották egymást a férjemmel a hosszú vajúdás alatt. Amikor fájásom volt a férjem fogta a kezem, törölgette az arcom vizes ruhával, vagy inni hozott, de amikor a kitolásra került sor, már csak a sógornőm maradt benn. Ő is a fejemnél állt, a lábam fogta... A férjem visszajött, amikor kibújt a baba, és ő vágta el a köldökzsinórt. A baj csak az volt, hogy a szülés végén, amikor a placenta is megszületik, már elég rendesen véres minden, amitől jól kikészült.
Szerintem egy felnőtt ember el tudja dönteni, hogy végig tud-e csinálni egy ilyet. Én, ha más szülésénél kellene "segíteni", biztos nem bírnám.
Ja, és egy csomó mindenre nem is emlékszik egy nő, mert ahogy Vera is írta, annyira figyelsz magadra, a benned zajló folyamatokra, hogy nem is nagyon tudsz figyelni a külvilágra....
Szerintem sokan elvárják a férjüktől, hogy ott legyen a szülésnél, de én olyat sose kérnék, amit én magam sem tennék meg szívből!!!
Kiváncsi vagyok a többiek véleményére!
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?