A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Mangora, remélem nem tudom magamat majd tűrtőztetni :lol:
Fejleszegős, szembecsukós ötletet köszi.

Dorka, utólag visszaolvasva jót röhögtem a kiugrom az ágyból megjegyzésemen!Nyögdécselések közepette átgurulok ajobb felemre, megkapaszkodok az ágy szélében és jajgatva kikászálódok.
Placsinat, nyami, nyami!

Móni, 60x120 a leksvik kiságy, mi 2 db gumis lepedőt vettünk a brebdonban, ami elvileg 60x120tól-70x140-ig jó, és ma mikor felhúztam, szembesültem, hogy bajban lennék, ha nagyob lenne a kiságy...

Reni, tényleg cserélhettetek volna akár ágyneműt Enikővel...
Te vagy a gyomorégős sorstárs barátném...
Éjjel ülve az ágyban azon gondolkodtam, mennyire mar ez a sav, már lelki szemeim előtt láttam oszlóban a nyelőcsövemet,annyira rossz volt :oops:
Összebújós esti dumcsi, nagyon édi
Ha csúnya a muffin, öntsd le vmi mázzal! :lol:
Sajna nincs, aki kísérgesssen, férjem meg csütörtök d.u-ra programozta velem az uh-t,ctg-t, táppénzes papír leadást, munkahelyemről cuccok összepakolását.
Így maradok itthon a fenekemen a többi nap.

Zsuzsi, bölcső aranyos ajándék, és biztosan az ágyneműk is nagyon szépek.
Cukiból hazahoztuk apával a motyót(nem volt erőm átvedleni melegítőből) megettem egy fél erdei-gyümis joghurtos tortát, meg egy szelet mézes zserbót vacsi gyanánt :roll: .

Csajok, már egy zoknihúzás vagy tusolás után elfáradok és le kell ülnöm pihenni, nagyon gáz, tetűlassú vagyok.

jó éjt,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Csajok, aludtam pár órát, hurrá! Friss is vagyok, mint a harmat :)
(na jó, 90 éves harmat)

Azért az megnyugtató, hogy nem csak az én mozgásom ilyen, már azt hittem, hogy extrém rosszul viselem a terhességet.

Móni, vicces, vagy sem, ha jön a gyomorsav(sósav) ugrik az ember reflexből...
Most nézem a vonalzód...a tied valahogy mindig is gyorsabban haladt :) mindjárt 39. hét. Izgi...Készen vagytok már mindennel? Nagyon ügyi vagy, hogy még a költözésben is résztvettél.

Kata, amúgy ma éjszaka én is ülve agyaltam...honnan szerezzek Kangenvizet a savra, aztán eszembe jutott, hogy a kalcium is savlekötő. Bevettem négyet Blani rágótablettájából, és láss csodát, 10 perc múlva szuperül éreztem magam. ?) Szilvi, neked is ajánlom.
A sütiből maradt 3 db, majdcsak elfogy így csúnyácskán is:)

Lehet, hogy ma babás híreket is kapunk? Friday végül cserélt valakivel telószámot?

Erről már volt szó, bocsi, de akkor még nem volt aktuális, most meg nem tudok már ennyit visszaolvasni: Melyik áruházat javasoltátok szőnyegnézésre? Diego és Kika?

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Na, olyan vagyok, mint az a bizonyos felügyelő, aki mindig visszajön valamiért...

Zsuzsi, imádom a bölcsőket, én is szerettem volna, csak nem volt kapacitásom foglalkozni vele, tényleg nagyon figyelmes ajándék. Főleg egy 20 éves fickótól :)
A babasztori jobban hangzana úgy, hogy este még semmi, és reggelre ott a baba?

Kata, nem írtam, mert nem túl guszta, de én is úgy éreztem már, hogy a sav minden belső szervemet szétmarta, így megoldás kell rá, nem bírok ki így egy hónapot...
Ma megyek dokihoz:)

Kriszti, Vick merre vagytok?

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Reni: Diego-t ajánlotta mindenki.
Nekem is alacsony a vérnyomásom, időnként szédölgök is. Nem a szívem fog elvinni egyszer, az biztos... :D

Zsuzsi: neked is aranyos a családod! A bölcsőre én is kiváncsi vagyok!
A szilvamag finom, ha anyukád leírná a receptjét, szívesen fogadnánk... :D

Ez a gyomorégés borzasztó lehet, kitartás annak akit ez kínoz!!!

Kata, én tegnap lábat áztattam, majd reszeltem, pedikűröztem. Utána úgy fujtattam, mint egy ló. Persze Ferkó is rugdosott rendesen, nem szereti, ha görnyedek... :? Legalább negyed órát ücsörögtem még utána, mire normalizálódott a helyzet. :)

Kata, kb én is így kászálódom ki az ágyból... :D

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt,

Reni, bocs, el tudom képzelni, hogy nem vicces ez a gyomorsav:-( és tényleg az a gáz vele, hogy hosszú távon is árthat. Remélem, adnak rá valami gyógyszert.
Igen, Diego-t ajánlották, vettünk is ott szőnyegeket.
Majdnem minden megvan (azt hiszem).

Vonalzó: ez a doki által kitűzött dátum (a 12. UH). Utána vár még néhány napot minimum, mert a számított dátum 4 nappal későbbi.
Hát, én nem is tudom, örüljek-e, hogy gyorsan megy, vagy sem..
Egyrészt nagyon félek, másrészt meg attól is félek, hogy túl nagy a baba:(hónapok óta minden UH-n ezzel riogatnak.

Ez a délben kiment a városba, este szült nekem se ijesztő.... Szóval Kata, menj nyugodtan, végülis a SOTE I. bent van Budapest központjában, mivel jobb, mint ha otthon, Szigetszentmiklóson kezdesz vajúdni (míg a férjed BP-n dolgozik, gondolom).
Én bevállalnám ezt a verziót, mindenesetre.
Köszi a megerősítést lepedő-ügyben... túl szép lenne, ha csak 1 szabvány méret lenne belőle:) a babaüzletben úgy néztek rám, mint egy analfabétára, amiért nem tudtam pontosan, mekkora kell...

Bölcsőről egyre több jót hallottam én is - hogy nagyon szeretik a picik.

Mai program: összerakom a "konyhát" szóval a nem túl sok edényünket, hogy már csak át kelljen vinni. Persze benézek rendszeresen

Híreket várok nagyon!!!:)

Pussz
Móni
monke

JA, Friday azt írta, hogy ha megszületett Gréti, a férje majd ír ide a babanet-re:)
monke

Reni, én is aludtam vmennyit, végre, viszont hajnalaban olyan görcsre ébredetem, vagy 10 percig tartott, aztán elmúlt, de most az előbb megint jött egy hasonló.
Márk baba itt toporog a kapuban?Kicsit bepánikoltam, apa elment dolgozni, de mondtam neki, ha hívom, ugrás.
Bár nekem eddig jóslók még nem voltak...
Kalcium, aha, jó ötelt, mától már nem szedem a magnéziumot én sem.
Majd írd meg, mit ajánlott a doki a savra.
Diegot mondtuk, én is, Dorka is, Edina is.
Honlapjukon kb az összes választék fenn van.

Dorka, igen, pedikűr az meg külön tortúra, én amúgy télen is lakkozni szoktam a lábkörmeimet is, de szeptember óta ezt inkább kihagyom.

Hú lányok, tegnap azt mondtam a férjemnek, ha megszülök, be kéne fizetnie egy teljeskörű wellness és tunning szolgáltatásra.
Egy alapos tetőtől talpig masszázs lenne az első a tegnapi oltári hátfájás után.

na puszi,

majd jövök még

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni, hát a tegnapi hátfájástól meg a ma reggeli görcsöktől rendesen beparáztam, hogy mi van ha a városban bolyongva jön rám...
A hévről nem is beszélve.
Ráadásul a dokim külföldön van a héten :oops:
Így inkább maradok itthon :oops:

Jó pakolászást, én szeptemberben mikor meglett a konyha, négykézláb erszkedve raktam ki-be az edényeket, elég vicces látvány volt :roll:

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Azt elfelejtettem, hogy nincs a dokid ezen a héten.

Akkor megértem:) inkább maradj otthon és pihenj!

Viszont: egyre inkább azt hiszem, hogy ezt a szülés dolgot nem lehet se elodázni, se siettetni, jön, ha jön...
Puszi
Móni
monke

Sziasztok!

Hol van koránkelő Kriszti barátnénk? Még a végén megelőz! :)

Képzeljétek! A szombati szenvedés után mára semmi bajom. :shock: A fene sem érti ezt. Nyákdugót várok én is, bár nem biztos, hogy találkozom vele.

Nekem is olyan lepedőt adtak, ami mindkét féle méretre jó a matracoknál. Még nem húztam fel, de kíváncsi leszek, mert a mi ágyunk 70 X 140-es.

Friday
Remélem Bors jól fogja kezelni a kistestvér dolgot. Sokat kell éreztetni vele, főleg, mikor a pici alszik, hogy ő ugyanolyan fontos, mint eddig. Biztos lesz féltékenység, ez elkerülhetetlen, csak a mértéke nem mindegy. Sok bíztatás, hogy ő milyen ügyes nagyfiú és mindenért megdícsérni, amit jól csinál, biztosan segít. :wink:

Reni
Mióta 2 nap alatt kb. 5-6 centit sűllyedt a hasam, a gyomorégésem is a minimumra csökkent. Szinte alig érzem, pedig előtte nagyon szenvedtem veletek együtt.
A púpomon vettem észre, hogy lement a hasam, már nem látok belőle semmit, eddig meg teljes egészében láttam.

Ricsi elment Egerbe, de ma nem lesz este 10-ig, remélhetőleg 6 körül már itthon lesz. Addig apukám " vigyáz rám". Nem ment inkább dolgozni, csak ne legyek egyedül, mert a lányoknak őszi szünet van az oviban, így itthon vannak a héten.

Ma már én is kimerészkedek itthonról, már 3 napja nem mentem sehová.

További szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

ÉN ma baromi szarul aludtam, ez a sav kiborító..semmi nem jó már rá még a Reni tabi se! Csatlakozom akiknek van!!!

Móni mi az ikeába vettünk lepedőt gumisat 900 ft kb és két db van benne fehér pamut ! Nagyon jó sztem mások ajánlották nekünk is! Jó anyaga van! Ha érdekel!

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Köszi, Szilvi, megnézem!!!
monke

Sziasztok,

Friday: küldd el nekem is lécci az almásreceptet, köszi.

Krisztina: merre vagy? Mi van veletek?

TSzilvi: jobbulást anyukádnak. Szegény meg sem tud így akkor látogatni Titeket, amíg meg nem gyógyul.
Kitartás a gyomorsavasoknak! Már nincs sok hátra!

Vick: örülök, hogy jobban lettél. Bár gondolom az is jó lenne, ha már meglenne Vince baba :wink:

Móni: óvatosan a pakolászással, tudod, csak olyan öreglányosan :lol:
Akkor szombaton még lehet, hogy talizunk jógán? Elhozod a párodat?

Zsuzsi: igen, kérünk szépen fotót a bölcsőről. Meg a recept is jöhet. Én mostanában gyűjtöm őket, hogy később (pár hónap múlva) hátha lesz időm kipróbálni.

Háát az ágyból kimászás már tényleg gáz, a cipőhúzásról nem is beszélve. Nálunk már apa köti a cipőfűzőmet, mert már nem érem el rendesen. Ha meg erőlködöm, utána úgy lihegek, mint egy gőzmozdony.

Én holnap megyek megint CTG-re. Kíváncsi vagyok Csabi megint fogja-e rugdosni az érzékelőt. Eddig még úgy tűnik, nagyon utálja :lol:

Hétvégén főztem csülkös bablevest, nem lett olyan jó, mint anyukámé, de azért ehető volt :wink: Meg volt hozzá házi eperlekváros palacsinta :lol: Ma még van a levesből, holnapra kéne valamit főzni... Valami egyszerűt. Nincs ötletetek?

Szép napot

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Zsuzsi, de jó, hogy öcséd ilyen ügyes. És jól emlékszem, hogy az ágyneműket meg húgod választotta. Nagyon szuper!

Reni, mikor elfáradok (és az mostanság elég gyorsan összejön) én is úgy tudok lihegni. Az alacsony vérnyomásom mellé nekem is ezerrel ver a szívem, mintha vagy 10 emeletnyit lépcsőztem volna :)

Móni, a felkelés az nálam is úgy megy, hogy előbb az oldalamra fekve megróbálom felnyomni magam ülő helyzetbe, utána ülve még pihenek kicsit és csak ezt követően állok fel. Kipattanni nekem sem nagyon megy az ágyból :)
Ez a férjes sztori aranyos, jót mosolyogtam rajta :)
Mekkora volt legutóbb Dávid, hogy a nagyságával riogatnak?

Dorka, a pedikűrözés nálam mostanra kétszer annyi idő, mint elorábban volt. 1 ujj = 10 perc :D és valóban, utána úgy ki vagyok, mintha maratont futottam volna :) Meg Marci is nehezen viselni nekem is, úgyhogy oldalazva szoktam próbálkozni a mutatvánnyal, amennyire lehet :)
A zokni és cipő-húzásról meg ne is beszéljünk... na meg a törölközés is kész tortúra :D:D:D

Kata, szerintem is menj nyugodtan, ne legyél bezárva otthon! Ha nem is pestre, de legalább sétálni, ido-oda eltudsz menni, nem? Én is mindenhová egyedül közlekedem, ráadásul autóval. Nincs nálunk sem, aki jöjjön velem...
A masszázst már én is mondtam páromnak, hogy nagyon hiányzik már! Remélem mihamarabb eljutok a szülés után, hogy "helyrerakjon". Valahogy érzem, ahogy a medencém "csúszik szét", szerintem ezért is mozgol olyan nehezen és estlenül... :)

Vick, akkor a jóslófájások jól elhúzódtak nálad ezek szerint. Jó, hogy apukád így otthon tud maradni, azért vigyázz magatokra! És a kimozdulás tényleg jó ötlet!

A gyomorégéseknek kitartás!!!

Mangora

Kép
mangora

Ja, meg tegnap rám jött a para is, hogy ha császárral szülök, akkor nem leszek olyan jó anya, mert nem lesz meg a szülésélmény, meg a hormonhatások, meg stb. Erre az volt párom válasza, hogy jól kinevetett. És tudom, hogy igaza van, nem ezen fog múlni a dolog, úgyhogy most szuggerálom magam, hogy jó anya leszek, akármi is történjen. Csak annyir ilyen "hülyeséget" lehet olvasnia neten. (Legalább lesz mire fognom,ha elkényezettem Very HappyVery HappyVery Happy) Szóval negaív gondolatok hess!!! Ja, éscsürötökön reggel megyünk vissza a kórházba, mert a bizonytalanság is rossz. Akkor mindent elmesél a szülésznő, meg lesz megint ctg és remélem uht is csinálnak, csak ne ugyanaz a faszfej legyen Very Happy

Mangora

Kép
mangora

De az is igaz, hogy tegnap apára is rájött, hogy van a pocakomban valaki és elkezdett kérdezősködni, meg simizni, meg beszélni vele.
Nem tudom nálatok hogy volt eddig, ő mindenben segített, mindent megcsinált, de ilyen még nem volt. Elkezdett érdeklődni pl, hogy érzem-e hogy mikor milye mocorog a babónak, meg stb.
Ez olyan jó érzés volt, kezd ő is kispapi lenni, mert a pasiknál ez azért másképp működik!

Na, bedugulok ám én is :D

Mangora

Kép
mangora

ToldiSzilvi, na akkor elcseréltük az éjszakát.Én most végre aludtam!
Annyira átérzem a helyzetedet!Remélem a gyomorégés megszűnik amint kibújnak a kispasik!

Vick, örülök, hogy van vki melletted.Ez a várakozás a legrosszabb.
Lánykáid mivel töltik az őszi szünetet?

HuSzilvi, igen, cipőfelhúzás se semmi.Díjaznám, ha mondjuk nem esne le az első hó, míg megérkezik Márkom, mert a csizmafelvétel még dúrvább.
Főzésre ötlet:Túróstészta szalonnával és sok-sok tejföllel?Én most ezt kívánnám személy szerint...:lol:

Mangora, kimozdulok majd persze, de csak itt a közelben, meg kimegyek a kertbe, ha kisüt a nap.
Apa odabújás:Tegnap este olyan kis elesettnek tűnt a párom és mondta is, picit féltékeny már most a babára.Mondtam neki, szeretnék azért még a jövőben romantikázós, kettesben töltött estéket, meg nem csak anyuka akarok lenni.
Ő is egyre jobban érdeklődik,mint a te párod és ez nagyon szuper érzés!
:lol:
Csütörtökön nekem is kórházas napom lesz!

Lányok, akartok sms értesítőket írni, ha meglesz a baba?
Ma nézegettem és párat kiírtam a telimbe, ha vki szeretné esteleg:

A kedvencem, amitől a könnyem is kijött:
"Nagyon friss az élmény,alig hogy születtem,anyukám apukám írjatok helyettem.
Ne sokat csak annyit,eggyel több a létszám,hogyha szeretni kell számíthattok énrám. Baba neve"

Örömmel tudatom a nénikkel és bácsikkal,hogy 2008 xx xx-án megérkeztem.
Név:
Súly:
hossz:
Szemszín:
stb...

És egy vicces:

"A mai napon úgy döntöttem,feladom luxusalbérletem Anyánál,és ... óra ... perckor kiköltöztem. Jó volt nála,de mivel ... gramm, ... cm-ig nőttem,már szűkösnek bizonyult a hely."

újabb görcs nem jött, hú

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,nekem ez a vicces nagyon tetszik. Lehet, hogy ellopom :)

Én meg azon gondolkozom lassan, hogy egy csoportot kéne a telómban létrehozni, akiknek egyszerre el lehet küldeni a smst. De tény,hogy szöveg is kell :)

Mangora

Kép
mangora

Mangora, nyugodtan, én amúgy ezt a 3-mat be is pötyögtem a telómba.Csoportlétrehozás?Jó ötlet, de hogyan?

pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Hú, de sokat írtatok este és délelőtt, alig győzöm visszaolvasni. Na, majd ha hazaértem (munkából). Ma fél 8-ra vérvételre mentem, majd 9-ra fodrászhoz, délre estem be, most kicsit dolgozom ,aztán megyek haza és reagálok mindenre.

Bölcső: még nem kaptam meg, az unokatestvérem csinálta, még lakkozás alatt van messzi vidéken, szerintem majd Apukám hozza fel. Teljesen meglepődtem, ez nagyon szép gesztus volt tőle. De mindenképp lefotózom!

Krisztina kinek szól, ha megszületett a baba?

Vick, ezek szerint még mindig egyben. Nahát ez a Vince! Aranyos Apukád, hogy veled maradt ma.

Kata, bizony, ezek a jóslók lehetnek. Nekem csak a múlt héten volt 1-2-szer, azóta elmúlt.

Sütemény: mandulamag, nem szilva :-), de isteni finom! Elkérem Anyukámtól a receptet, és megírom, de ahhoz kis sütőformák kellenek!

Az almás receptet elküldte nekem Friday, kéri valaki?

Ja, megkaptam a sajtos csiga receptjét is a Nagymamától, de valahogy nem olvasható, most a "sógornőm" küldi újra.

Enikő, Anna tündéri, ahogy várja a kistesót!

Szilvi, én sajtos-tejfölös tésztára szavazok, de a túros csusza sem rossz :-)
De ennék egy jó bablevest!

Na, majd jövök még, csak gyorsan dolgzom!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Épp hiányoltalak, Zsuzsi:) Nálunk ma tényleg sajtos-tejfölös tészta az ebéd.
Krisztina vajon merre jár?
Ő elvileg Vicknek szól...

Tényleg, holnap mégy kórházba? én 9-re CTG, aztán doki.

Szilvi, ha még egyben, akkor megyek szombaton, igen. Párom nélkül, ő valószínűleg pakol/szerel aznap.
Ja és a múltkor volt pár olyan pozíció (pl. amikor a vajúdó nőt a derekánál fogva emeli és tartja a segítő..), ami szerintem neki is megerőltető lenne... tekintve az én jelenlegi testsúlyomat. Szóval nem kellene lesántuljon szülés előtt...

Kata, Mangora, poén, hogy már az sms-eken töritek a fejeteket!!!
Én azt hiszem, valami ennél sokkal sablonosabbat írok csak, és ugyanazt mindenkinek.

Mangora, ne nagyon "parázz rá" arra a gondolatra, hogy a császár "nem igazi", meg hogy nem alakul ki a kötődés...

A lényeg, hogy biztonságban legyetek mindketten!
És ahogy írod, a párod is készen áll az apaszerepre:)

Az én babám BPD-je a 35. hetes UH-n 95 volt. Előtte is mindig 2-3 héttel idősebbnek becsülték a koránál. Most csütörtökön lesz még 1 UH-m. Remélem, nem nőtt tovább.. Nem emlegették eddig a császárt.
Én elég jó erőben vagyok, és széles a csípőm is... de nem örülnék egy olyan szituációnak, hogy szülés közben kiderül, mégis túl nagy a baba.

Megyek is sétálni, ahogy a szülésznő javasolta, hátha segít...
Mára még szép időt ígértek (este hidegfront) - hát itt nálunk ronda szürke az ég:(

Puszi
Móni
monke

Sziasztok!

Kata, ezek az sms-ek nagyon jók!!! :D

Vick, örülök, hogy apukád veled van, nem vagy egyedül.

De jól esne nekem is egy masszázs!!!!

Szép délutánt mindenkinek, sétával, pihivel:
Dorka

Kép
traudorka

Kata, én úgy gondoltam, hogy ahogy az üzenetet bepötyögöm, ott a címzetteket is meg lehet adni. Nálam lehet egyszerre többet is és oda. Csak attól félek, hogy amilyen süsü vagyok mostanában véletlenül elküldeném :) Úgyhogy lehet hogy marad majd a szülőszobai kötelező várakozásra a címzés :)

Nálam ma kimarad a séta, itt már elkezdett esni az eső és igazából semmihez sincs kedvem, csak olvasgatok hol négykézláb, hol meg felpolcolt medencével, hátha ez segít Marcinak a fordulásban,mert mindenhol ezt ajánlják :D De hülyén nézhetek ki, mert már nagyi is megkérdezte, hogy hát te meg mit csinálsz? :D De mondtam, hogy így kényelmes,nem akarom ráhozni a frászt, mert még jobban aggóda. Már így is azt hiszi béna vagyok és nem tudok semmit megcsinálni, de aranyos, mert midnig segíteni akar, csak nekem már ez túlzás...:( Mindig mondom neki, hogymajd szólok, ha nem bírom csinálni!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Elvileg nekem szól Kriszti, de még semmi eddig.Kezdek aggódni érte,csak nincs valami baj???

A császárnál ugyanúgy kialakul a kötődés, ezen nem kell izgulni. Úgy potyogott a könnyem, mikor meghallottam a kis hangját Hanginak! Csak később láttam meg, de gyönyörű volt! Utnáa meg tűkön ülve vártam Esztert, nekem legalább 10 percnek tűnt, mire kiszedték ( 2 perc volt egyébként) és neki is először hang, utána látvány. Életem legszebb pillanata volt! Soha nem lesz ennél nagyobb boldogság, csak egy plusz, ha Vince is előbújik. :wink:
Szóval no para, a császsár ugyanolyan gyönyörű élmény!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy zavarlak titeket de én is tavaly tavasszal szültem és van egy csomó felesleges babaruhám, amiket a kisfiam kinőtt. Ha érdekel valakit, akkor ott megnézheted:

http://ruhaparadicsom.gportal.hu/gindex.php?logout=1

sok benne az unisex. A ruhák nem szakadtak jó állapotban vannak.
NEM AKAROK TUKMÁLNI CSAK SZERINTEM MEGÉRI MERT HAMAR KINŐVI!
További szép napot!

Kép

Kép
gabka7926

Hali!!!

Megvagyok!!Minden rendben :)

Délelőtt összeszedtem a lakást,aztán vendégek jöttek és most mentek el.Úgyhogy jól eltelt a nap.Már egyszer nekifutottam hogy írok,de éppen akkor jöttek.Még most ebédeltem.

Na meg nem is keltem túl korán,nagyon jókat alszom,a koránkelés meg a természetemből adódik nem baba miatt :) van.

Terhesgondozásra kellett volna mennem ma,de nincs aki elvigyen,egyedül,sötétbe meg nem akarok elindulni még kocsival sem.

Én is néztem sms-ket ,de nem igazán jönnek be,így én kreáltam magamnak egy nagyon egyszerüt.

Csajok nekem még most sem fáj semmim :( remélem nem azt jelenti hogy kihúzzúk 5.-ig :roll:

Reni meg Vick száma megvan,úgyhogy majd írok ha van vmi.
Bár lehet Vickkel együtt szülünk ha így haladunk :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Na, Krisztina és Vick is egyben.Csajok, a végén még tényleg csak novemberi babások leszünk itt a fórumon?

Vick, elhiszem, hogy ígyis megható élmény volt!

Mangora,sms, ja, már értem...Süsü vagyok!
Nálam is elmaradt a séta, itt nem esik, de ködös, csúnya idő van.
Inkább kitakarítottam a fürdőszobát, kihasználva, hogy ma nem fáj úgy a hátam :oops:
A derékfelpolcolást én írtam neked, én a szopipárnát tettem a derekam alá többször, mikor Márk még faros volt.
Rohadt kellemetlen az a póz, mire elhelyezkedtem, azon igultam mindig, csak most ne csengessen vki vagy csörögjön a telóm, szóval elhiszem, hogy furán néz rád a nagyi :lol:
De igazad van, tényleg ne izgasd fel.Csak ki ne próbálja ő is.

Móni, ez a férjem tart hátulról póz tényleg érdekes, én sem szeretném agyonnyomni az uramat :lol:
Hát igen, pont ma mondtam a barátnőmnek, aki tervezett császárral szülte mindkét lánykát, tök irigylem, mert fix időpontra bement a 36.héten, reggel túl is volt rajta.Ez a bizonytalanság, meg milyen jelekkel, hogy indul, kicsit beparáztat, hogy őszinte legyek.

Zsuzsi, a héten még bemész mégis dolgozni???????

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hi!

Semmi fájás, semmi előjele szülésnek...hmmmm :roll:

Traudorka, nyákdugót lehet nem is fogod látni. Férj sprintelésre se hiszem, hogy készülni kéne, ez nem olyan gyors előjel. Csak a csomagod ellenőrizd, hogy minden bent van-e :wink: . (én pisilés után láttam. Anno mondtam másnap a dokimnak, de semmi jelentőséget nem tulajdonított az eseménynek, ebből arra következtetek, hogy tényleg előrejelzést nem lehet ebből jósolni)

34372, én is megpróbálom megtartani az esti altatós programot valahogy, az tényleg olyan jó nálunk is :D . Más: Nálatok mennyi idő, míg visszaáll a megszokott ritmus az óraátállítás után? Vagy Blanit nem viseli meg annyira? Van esetleg valami trükköd? Ja, férjem ír majd ide a fórumra, ha jön Gréti (adná ég, hogy minél előbb történjen már meg....)

Monke :lol: csiga-biga told ki nyákdugód :lol: , azért reméljük nem fog visszapislogni :lol: Más: nagy baba riogatás: ne törődj ezzel sem, ha meg kicsi lenne, akkor meg azzal riogatnának. Erről jut eszembe, hogy a babamasszázson volt egy csaj, 2800g-mal született a fia és mikor kiderült, hogy övé volt a legkisebb, azt mondta, hogy nyugi mindenkinek, Ő sem vigyorgott a szülés alatt :lol:

Reméljük folyt.köv.

Kép
Kép
friday

Vick, köszönöm! Ez sokat segített! Tényleg, a császár alatt melletted lehetett a párod, vagy a műtőbe nem engedik be a kísérőt? És mikor tudtál először találkozni velük? Az a 6 óra azért elég soknak tűnik, amit utána mozdulatlanul kell eltölteni... :(

Kriszti, azért 5-ig sincs már sok idő. Lehet, hogy te azon típusba tartozol, akinek egyszercsak megindul a szülése és nincs jóslófájás. Az nem mindenkinél van. Elvégre megérdemled, hogy ne szenvedj!!! Fogd fel úgy, hogy ez a kárpótlás!
Amúgy nekem sem fáj semmim, pedig már két hete iszoma málnalevél teát...

Kata, én is a szopis párnát használom! Most délután megmasszíroztam a pocimat is, azt írják az is segít, de már tülkön ülök és várom a csütörtököt, hogy mi lesz...
Nekem séta helyett nem volt kedvem semmit csinálni, csak olvasgattam meg filmet néztem. Ma valahogy olyan befelé fordulós napom van, amolyan babázós :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Friday, ez nagyon jó, hogy azért a szülésnél ő sem vigyorgott :-)

Mangora, úgy tudom, a Péterfyben és a SOTE I-n beengedik az apukákat a császárra. Az egyik barátnőm a Péterfyben szült és párja premier plane-ba felvette az egészet. Nagyon szívesen mutogatják a felvételt.
Nagyon aranyos a párod, hogy így érdeklődik. Az enyém is csak finoman kíváncsi, nekik más azért.

Kata, tetszik az sms, de én babonából nem merek ilyet beírni előre a telefonomba, majd megírjuk akkor a lényeget.
Sajnos még be kellett mennem, van 1-2 függő ügy, amit be kell fejezni, de már látom a végét...
Az én párom is kérdezte már, hogy azért ugye őt is fogom még szeretgetni, ha meglesz Babu? És ugye lesznek azért programjaink kettesben?

Reni, remélem, sikerül megtartani valamit a kis szertartásokból Blanival! Olyan ügyes, kiegyensúlyozott lány vagy, biztosan sikerül.
A Diego nekünk is bejött! Szóval hajrá!

Krisztina, lehet, hogy neked nem is lesz előjel, hanem pikk-pakk megszülsz.

Móni, de aranyos vagy, hogy így kíméled a férjedet :-)
Milyen súlyodra gondolsz? Szerintem nincs rajtad semmi, csak a pocak.
Holnap? Nekem 3/4 9-re kell menni uh-ra oda a ctg-s szoba mellé.
lepedő: eddig csak olyat láttam, ami 60*120-as és 70*140-es ágyra is jó.

A húgom egyik barátnője szült a tavasszal, este 9-ig ott volt nála, semmi jele nem volt, hogy szülne, reggel fél 7-kor kaptam az sms-t, hogy megvan a baba :-) 3 óra alatt történt minden, első gyerek volt. Egy ilyen szülést elfogadnék én is.

Ma nekem is ég a gyomrom, persze, mindig azt hiszem, hogy evéssel elmúlik, de nem. Persze azért eszek össze-vissza, hátha... :wink:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, köszi az infót. Csütörtökön erre is rákérdezek majd! Azt azért nem hinném, hogy látni is akarna mindent a párom. Így is attól tart, hogy majd őt kell ápolni. Múlt héten bejött velem ctg-re és közben vette le a szülésznő a vért is. Hősiesen elfordul és kibírta, mert előre féltem, hogy majd ő fog elájulni, nem én :D De mondtam neki korábban is már, hogy ilyenkor ha úgy érzi menjen ki nyugodtan, nem fogok megharagudni :)

Mangora

Kép
mangora

HI,

Mangora, ha ez a mérce az anyaságra...na, ide írtam valamit, de inkább kitöröltem. Na neeee...

Írok jót is :D : két nagyon jó élményem Bors születésénél: tudtam, hogy nem fog felsírni, ez megérzés volt. Kijött, aztán nézelődött, vagy inkább próbálta használni a szemét. A másik: mikor mehettem érte este, tele volt az újszülött osztály és mégis egyből az Ő kiságya fele mentem, nem is néztem más gyerekre. Pedig előtte csak bebugyolálva, magzatmázasan láttam.

Mindenkinek írnék, de ennyi ideig bírta az elsőszülött.

Üdv Mindenkinek!!!

Kép
Kép
friday

Mangora
A férjem nem jött be a műtőbe, mellette egy üvegkalitkában volt, ahová kiviszik a picit rendberakni. Onnan csak engem látott, a műveletet nem, mert el voltam függönyözve melltől lefelé.Én sem láttam semmit, csak éreztem, hogy matatnak, de semmi egyebet.
És mikor kivitték Hangit akkor a kezébe adták Ricsinek. Olyan nagyon boldog volt!

Az örzőben 19 órát voltam. Oda is behozzák a babákat szoptatni. Felkelni nem tudsz, a fejedet nem kellene felemelni, de oldalra forgolódnod kell, hogy a sebed jó legyen, tehát ha hozzák, akkor oldalra fordulsz és totál láthatod a picidet. Ne aggódj, nem lesz semmi gond!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Na megérkeztem , eddig apa birtokolta a laptopot, minden okés volt a dokinál , zárt a méhszáj és Máté baba még nem akar kijönni jól érzi magát! :lol: !Akkorát rugott az uh közbe h majdnem kiesett a doki kezéből a uh s müszer! :oops: :D
Szerdán megyek ctgre és hétfőn megyek uh ra!

Köszönöm gyógyuló üziket anyukám részére !! Szegény volt ma dokinál és a mi dokink szabin van így a helyeteséhez ment , taknyos, fáj a füle, torka hangja nincs erre mondja neki a doki h igyon citromos teát és pihizzen! Végül az aszisztens írt neki fel vmi antibiotikumot! Nem semmi egy doki! :roll:

Mangora igen beengedik az apákat a császárra ..! Ezt még az Erős Antónia is mondta a tv ben mert ő is a Péterfybe szülte az ikreit! :wink:
küldök neked vmit ezzel kapcsolatban, én is kaptam! ! ..... :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=beF7ayuKx1w

http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090626 ... _kispapak/
Mesélj milyen volt a ctg??? TE hol voltál a 4 emeleten? ímert én oda kaptam időpontot!!

Kata látom te se bírsz magaddal ,mindig takarítasz akárcsak én!! :oops:
Héten nem is tudom mikor fogom ... talán csüt akkor fogok odáig jutni!
Ma káosz volt pesten.. főleg ez a szar szitálos eső is esett, alig vártam h hazaérjek!!
Móni sikerült a lepedőt megnézni?

Sogornőm megvarta bébinek a kispárnát meg a kistakarót tök jó lett! :D , még csinálja a függönyét meg a fejvédőjét.. !

Majd még később benézek lehet !

puszika

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Felmentünk este busszal a Rózsadombra, és másfél órát sétáltunk lefelé. Egész jó idő van, párás, ködszitálós.
Rájöttem, hogy enyhe lejtőn lefelé sétálni nemhogy nem fárasztó, de kifejezetten jól is esik a derekamnak. Kár érte, hogy csak most derült ki...

Friday, köszi a receptet!!!!
Ja, nem paráztatnak a baba méretével, tök lazák meg rendesek, a doki és a szülésznő is - csak én túráztatom magamat.

TSzilvi, a lepedőt majd pénteken veszem meg, ma már nem fért bele a napba. Aranyos lehet Máté, hogy nem tiltakozik az UH-t. ellen.

Zsuzsi, maradjunk annyiban, hogy a férjem jelenleg 9 kg-val nyom többet mint én:)

Megpróbálok bemenni holnap hamarabb, hátha találkozunk!
De: az ambulancián kérdezz rá azért, hogy hová kell menned.
Szerintem a CTG melletti UH az a genetikai ultrahang, és így a terhesség vége felé lent, az alagsorban csinálják a vizsgálatot (nekem legalábbis ezt mondták). Remélem, nem az a szakállas doki.

Az a vajúdó póz, amire gondolok, így néz ki:
Elhelyezkedsz hanyatt fekve, derekad alatt lepedő. Aztán a segítő felemel a lepedővel (mintha hídban lennél), és ringatja a csípődet. Hát ehhez szerintem minimum egy vízilabdás pasi kell...

Tényleg, Szilvi, nektek ez ment a múltkori jógán? :P

Jó éjszakát nektek!
Puszi
Móni
monke

Szilvi, bocs, azt akartam írni, hogy "így tiltakozik az UH ellen":)
Esélyes, hogy a CTG-re is hasonlóan reagál majd.
monke

Sziasztok,
most jöttünk a dokitól:

Méhszáj tovább nyílt, mostmár a belső is 1 újnyira nyitva. Még kisebb csepp hiányzik a szüléshez. Ha a legkisebb görcsölést érzem, be kell menni, mivel nagyon gyorsan jöhet. Bíborka elég fejlett és nagy (2622 g) ahhoz, hogy különösebb komplikációra már nem kell számítani.
Viszont az ellenanyag miatt jövő héttől hetente kell vérválasztásos vérvételre menni.
Apa utazása miatt kérdeztük, hogy akkor most mégis mire számítsunk, persze ezt nem tudja megjósolni, lehet, hogy még ma szülök, de lehet, hogy hetek. Annak kicsi az esélye szerinte, hogy a 40. hétig kihúzom.
Most már nem maradhatunk emiatt felügyelet nélkül, hiszen, ha azonnal indulnom kell, Blanit nem tudom magammal vinni. Ezt még holnap meg kell szervezni.

Mangora, gondolkoztam, hogy mivel is tudnálak megnyugtatni. A császárról nincs tapasztalatom, de a szülés rövid ideig tart (bármilyen is) az anyaság viszont életünk végéig. Szóval ha van is jelentősége a szülés milyenségének, csak ideig-óráig. A szeretet és az odafigyelés mindent kompenzál. Ugyanakkor megértem az aggódásodat. Tegyél meg mindent, hogy beforduljon, ha nem, próbáld elfogadni, hogy így kell lennie, és ez nem véletlen. Gondolj arra, hogy ez az egészségeteket (ami a legfontosabb) nem érinti, így lényegében részletkérdés.

Toldi Szilvi, Anyudnak jobbulást kívánok én is. Lehet, hogy így járt jobban, mint valami haszontalan gyógyszer beszedésével. Vírusra nem tudnak mit adni.

Móni, ez a lepedős vajúdás komolyan hangzik. Próbáltam elképzelni, hogy pl. ágyon hogyan kéne kivitelezni, elég vicces lenne. Ezt ügye földön próbáltátok?

Friday, nálunk az alvás sosem ment menetrendszerűen. Sok trükköt és módszert bevetettem már, végül kiderült csak saját magamat stresszelem vele, úgyhogy az vált be, hogy alszik, amikor alszik. Ha erőltetem a lefekvést, csak kikészülök idegileg. :) Kíváncsi vagyok, Borsot hogyan érinti majd a kistesó. Érdeklődik iránta? Blanit sokáig hidegen hagyta, úgy tett, mintha nem hallaná, mikor emlegettük. Most már várja, és készül rá.

Kata, háát én is mindent tisztán szeretnék itthagyni, de pl. a gyerkszobát minden nap négykézláb pakolom össze. A fürdőt meg kb. 3 napja takarítom és még nincs kész. (nem a mérete miatt)
Nálunk az értesítéseket Apa fogja küldeni. Ez a múltkor az őrzési idő alatt meg is volt. Addig úgyis én foglalkoztam Blanival :)

Vick, olyan jól meg tudod fogalmazni az érzéseidet, majd kérjük a szüléstörténetet:)

Kriszti, már tényleg kombinálgattunk, hogy nem jöttél...

Dorka, azért ügyes vagy, hogy meg tudod csinálni a pedikűrt. Én már nem, a múltkor eljött a pedikűrös csajszi, lehet, hogy újra kellene, de egész novemberben nem lesz :(

Zsuzsi, azt tudod ügye, hogy a masszázs is beindíthatja a szülést? Huh, én is el tudnám viselni.

Edina, együttérzek amúgy (bár Bíborka jóval kisebb) el tudom képzelni, ha még fokozódnak az eddigi tünetek...

Több részletben olvastam vissza, van amit még reggel, de mintha Enikő nem jelentkezett volna.
Fleurről sem tudunk semmit? Azon kívül, hogy nincs még baba.

Jó éjt mindenkinek! Bocsi, ha sok voltam.

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Látom, még mindig mindenki egyben....

Szilvi, örülök, hogy minden ok volt a dokinál.

Vick, megnyugtató, amit a császárról írtál.

Nálunk az apa egy ablakon keresztül nézheti a műsort, ha oda kerül a dolog.

Nekünk olyan vajúdási poziciót mutattak, hogy az anya négykézlábra ereszkedik, megtámaszkodik egy székben, vagy az ágyban, az apa két lába közé fogja a derekat és lassú nyolcasokat ír le a csípőjével.

Holnap doki után jelentkezem.

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Reni, egyszerre írtunk!

Örülök, hogy veled is minden rendben!
Még a végén te leszel az első! :D

Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt!

Mi már túl a reggelin is. :wink:

Reni
Hogy én mennyire irígylem a nyílásodat :lol: ,ööö, szóval, hogy nyílik a méhszájad, igazán cserélhetnénk, mit szólsz?
Nekem utoljára múlt hét hétfőn nézték, akkor még zárt voltam.Azóta beékelődött picurkám rendesen,remélem ez nyitott is legalább egy kicsit.

Tegnap nagyon be volt lassulva, állítólag ez is a szülés előjele, hogy nem mozog annyit.
Holnap megyek NST-re,nem tudom, utána megvizsgál-e dokikám.Örülnék neki, hátha beindítaná a menetet. Egyre türelmetlenebbül várom már a világra jövetelét, annyira a kezemben szeretném már fogni!

Friday is az első kanyarban van velünk, szóval hajrá! :wink:

Mindenkinek szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Dorka
A férjem halálra röhögné magát egy ilyen pozícióban! :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Reni, reméljük, azért Bíborka kis ideig még bent marad! Tudod, jósolhatnak bármit, de amíg bent van, az a legjobb.
Mikor utazik el a férjed és tér vissza? Tudsz szerezni segítséget Blani mellé?
Mi szorítunk, hogy minden rendben legyen! Az azért megnyugtató, hogy Bíborka már szép nagylány.
Minden elismerésem, hogy ebben az állapotban Mangorának ilyen szépet írtál (mint mindig, ha valaki kicsit odavan), megnyugtatóak a szavaid.

Móni, próbállak én is keresni. Megkérdezem az ambulancián, hogy hova is kell mennem.
Hát tudod, ez a póz :P Azért ahogy elképzelem, már vicces. Szerintem felesleges ilyet gyakorolni, a szülőszobán úgysem lennék képes megismételni :-) Bár, amit Dorka ír, az se semmi.

Vick, kitartást! Hamarosan kibújik Vince! Remélem, holnap jó híreket kapsz a méhszájról!

Na, lassan indulok a klinikára uh-ra és a strecto... eredményért, aztán ajándékvásárlás párom születésnapjára, kis bevásárlás és jövök haza. Ma nem megyek be az irodába! Itthonról intézek el 1-2 dolgot. Megnéztem a céges e-mailjeimet, hát holnapra be akarnak hívni egy 10-16-ig tartó megbeszélésre, németül-angolul lesz és kiderült, hogy nem is a könyvelés miatt jönnek, hanem a jogi rész miatt. Hát jókor szólnak! Megírtam a csajnak, hogy én már nemigen szeretnék menni, beszéljen a kollégámmal.

Mindenkinek szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Ismét egy új reggel egyben :D :D :D :D

Az idő nagyon lehangoló :( nincs is kedvem semmihez,pedig porttörlést terveztem mára.
Ja ,és pedikür ,szemöldökszedést kellene elintézni,de mindkettőt nagyon utálom.

Remélem mindenkinek jól telt az éjszakája.

Kép

Kép
krisztinaa

Reni, örülök, hogy Bíborka szépen gyarapodik, de nem én akarok lenni egyedül az utolsó körben. :oops:
Remélem, a férjed itthon lesz, mikor beindulnak a dolgok.
Hát tényleg nem könnyű, kire is bízza az ember elsőszülöttjét, ha kórházba vonul.
Anno mikor öcsém született, a szomszédékhoz adtak be anyáék éjszaka, és pont az a szomszéd volt, akit kevésbé szerettem, mert a másikak elutaztak, igaz 4 éves voltam, de máig emlékszem rá. :oops:

Vick, remélem holnap bennfog a doki!Vigyázz nagyon magatokra addig is!

Dorka, na hát, ez a kutya pozíció se jobb, inkább röhejes, nem tudom amúgy mit szólnának, ha vki a párjával bevetné ezeket igazából a szülőszobán :lol:

Zsuzsi, mit veszel a párodnak?
Ez a megbeszélés, azért pofátlanok már, elvileg bármikor szülhetsz.Eléggé visszaélnek a jóindulatoddal,nem?
Eredményekről majd számolj be!

ToldiSzilvi, örülök, hogy minden rendben volt a dokinál.sikerült végül bejelentkezned ctg-re és uh-ra?

Móni, jó nagyot sétáltatok, nem mondom.
Ikea-ba mikor mentek?A héten nekünk is el kéne ugrani, pl a gyerek szekrényébe akarok ilyen színes kisakasztókat/fogast, meg ha ilyen olcsó a lepedő, lehet veszek 1 csomaggal én is.

Nálunk a sote 1-en benn lehet császárnál az apuka, ahogy Vick írta, deréktól elfüggönyözik az anyát, és ott maradhat az apuka.
Nem tudom lányok, ez a deréktól lefüggönyözés rendes szülésnél is van?
Nem örülnék, ha a babán kívül látná a párom, mi minden más jön ki...Na meg én is rosszul vagyok még a saját vérem látványától is.

Ez a málnalevéltea szörnyen rossz ízű, befogott orral ittam meg.Csak én lennék finnyás?

Na megyek konyhaablakot pucolni, meg egy kis túrós derelyét csinálok, de a tésztát nem én gyúrom...

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok Lányok!

(Már írtam egy egész litániát és elszállt :( Úgyhogy most kezdem előről...)

Köszönöm szépen a megnyugtató szavakat, főleg Vicknek és Reninek, meg Szilvinek a videót és a cikket is. Sokat segítettetek a megerősítésben, amire végül én is jutottam. Merthogy tegnap nagyon befelő fordulós napom volt (biztos az idő miatt is), és egész nap csak a babóval meg magammal tudtam foglalkozni, próbáltam felkészülni az eshetőségekre, hogy mire számíthatunk, stb. Rengeteget olvastam a neten is meg az itton fellelhető könyveket is elolvasgattam (újra is) és tényleg arra jutottam, hogy mindegy, hogy hogy születik meg Marci, fő hogy mindannyian egészségesek legyünk!
Apának is elmeséltem mindent este, hogy ő is tudjon róla ez is sokat segített, meg kértem, hogy amikor csak lehet legyen velem/velünk és hogy majd hozza a pici babót mihamarabb, hogy tudjunk szopizni tanulni :) Aranyos volt, csak csendben figyelt és hallgatott :)
Na,ennyit rólam, és bocsi a kiborulásomért...!

Reni, azért az megnyugtató, hogy azt mondja az orvos, hogy akár már jöhet is Bíborka, de jó lenne, ha még bírná egy kicsit odabent. És remélem Blani felügyeletét is sikerül megoldani.

Móni, ez a pozíció tényleg viccesen hangzik... Én is csak földön tudnám elképzelni :)

Zsuzsi, munka téren csak ilyen határozottan!!! Nekem is tegnap szóltak, hogy bemegyek-e holnap délután egy megbeszélésre, de még nem döntöttem el...

Vick, kíváncsian várjuk holnap a híreket a méhszájról és addig is kitartás. Azt olvastam, ha már beékelődött a babó feje, akkor a guggolással lehet tágítani a méhszájat.

Kata, szerintem normál szülésnél is csak annyit fog látni párod, amennyit akar és ner. Nekünk azt mondta a szülésznő, hogy ha a fejemnél leszm, akkor nem fog semmit látni, de közelebb is mehet :)
Málnalevél teát próbáld meg ízesítve, elvileg úgy is lehet. Amúgy minél többet iszom, annál kevésbé bírom én is :D Kitartás!!!

Na, én meg megyek porszívózni, most elment nagyi a boltba, úgyhogy nem látja :)

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
nagyon köszi a bíztató szavakat. Én nem szeretnék még szülni. Vick, bárcsak cserélhetnénk...:)

Blani Anyuval lesz majd, ha Apa nem nincs itthon. Holnap reggel indul egy hétre. Anyunak azért van 1-2 fix progija (temetés meg ilyesmi, amire mindenképp el szeretne menni) és azokra az időpontokra kellene valami. A sógornőmre gondoltam, de most mondta Anyu, hogy beteg lett Máté, (a kisfia) úgyhogy passz...

Most elképzeltem ezeket a pozíciókat élesben bevetve. Hááát van olyan pasi, aki benne van? Amúgy a vajúdásnál max a fogadott szülésznő van bent, doki csak szerintem időnként jön be, tehát elvileg viszonylag diszkréten lehetne kivitelezni.

Kata, én igyekszem még kihúzni pár hetet. Doki szerint eddig is sok múlott rajtam. (nem tudom, hogyan értette)
Én is így vagyok a vérrel...mi úgy csináltuk, hogy Apa a fejemnél ült vagy állt. Folyamatosan beszélt asszem... nincs függöny, és elvileg láthat mindent, de engem zavart volna, ha onnan figyeli az eseményeket. Aztán (előre megbeszéltük) hogy ha kibújt Blanki, akkor ott lesz mellette (fürdetés, öltözés) nyugtatja, beszél hozzá. Ha esetleg elviszik (Blanit nem vitték el, ott csináltak mindent) akkor követi mindenhová és le nem veszi róla a szemét. Aztán ha engem rendbetettek (méhlepény, varrás stb.) odahozza hozzám. Bíborkánál is nagyjából ezek a feladatai. Amikor pedig rámteszik szopizni (ez rögtön miután megszületett) felhívni a közvetlen hozzátartózókat, barátokat és dicsekedni a nagy hírrel.
Azért az ilyen ablakpucolós progikkal simán még be is előzhetsz...

Zsuzsi, mindig olyan kedveseket mondassz. Sokat tanulok ám tőletek itt a fórumon :) Szerintem is kissé mintha rád lennének telepedve a kollégáid, vagy nem veszik az adást, hogy mindjárt szülsz?

Hajrá első turnus!!!!

R

Kép
Kép
34372

Mangora, kötve hiszem, hogy közelebb akarna menni a férjem :lol:

Porszívós progi se rossz :oops:
Kikapsz a nagyitól, ha hazaér!
Ne szabadkozz a kiborulás miatt, azért vagyubk itt, hogy meghallgassuk egymást.

Reni, én is már átbeszéltem a férjemmel a progit, főleg hogy a sote 1-en múltkor annyi sötétbőrűt láttam (nem vagyok fajgyűlölő, ne értsetek félre), de mondtam, amíg meg nem bilétázzák a gyereket, le ne vegye a szemét róla, persze utána se :lol:
Nem kell székre vagy létrára állnom, mert elérem őket, de képzeld, legutóbb másfél hónapja minden ablakot végigpucoltam és függönyt kimostam és múlt héten agyonverte az eső, szóval a konyhai mellet lassan megcsinálgatom a többit is.

Engem meg most hívott a férjem, hogy anyósomnak fél év tünetmentes állapot után megint rossz lett a tumormarkere, és ettől olyan szinten kiborultam...
Elegem van, hogy minden év ősze tartogat vmi rosszat...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

HI!

Monke, jó lehet a vajúdós hintáztatás, esetemben lehetetlen :lol: .

34372: remélem sikerül megszervezni a segítséget, aki vigyáz Blanira! Bíborkának kitartást ODABENTRE! Kistesó érkezésére pedig sokan írtak olyanokat, mármint ahol annyi idős gyerekek is vannak, mint a mieink, hogy teljesen érti, felfogja, imádja már most, stb. Aztán utána nagy csönd, nem nyilatkozik senki. Ezért is jó, hogy nem esünk anyucis túlzásokba, akkor aztán téphetnénk a hajunk :wink: . Az hogy várják, nekem pont elég, én sem tudom felfogni ezt az információt, hogy még egy gyerek itt lesz :D .

Fleur valóban régen jelentkezett :roll:. Mi újs?

Traudorka, mármint ki mozgatja a csípőjét nyolcas alakban?

Ervick, jaj, ne is mond ezt a nem mozog dolgot, szétüt a guta, ma még meg se moccant. Nemrég nosztalgiáztam, visszanéztem Bors születése előtti napot a fórumon, írtam, hogy van valami furi, de izeg-mozog és én is úgy tudtam, hogy nem mozognak előtte. Most meg tessék, meg se moccan Gréti. Ha nem harcoltunk volna ki itt egy ctg-ét, akkor is bevitetném magam a férjemmel. 2-re megyek, addig kihúzom idegekkel valahogy (meg bőgéssel). Bekaptam pár édességet, arra mintha éreztem volna valami apró mozgást, azért nem mentem egyből reggel.

Kankalin, akkor már nem úgy van, hogy a kismama a 36.héttől nem dolgozhat? (mármint hivatalosan)

Katicat, szerintem sehol nem függönyöznek deréktől lefele normál szülésnél. De úgy van, ahogy Mangora írta, fejednél áll, nem fog többet látni annál, amit nem szeretnél hogy lásson. Más: sajnálom az őszi eseményt :( .

Kép
Kép
friday

No, azt írja a vonalzóm, hogy "lehet ma születek", tyűűűű, adná az ég! ...de a rossz hangulat nem hiszem, hogy előjele bárminek is, más meg momentán nincs. Üdv Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Csajok,nagyon kitartóak vagyunk :D :D nem gondoltam az elején hogy én is betöltöm a 39-et :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?