Sziasztok lányok!
Én is régen jelentkeztem, mondjuk ez már megszokott tőlem...
Hát az elmúlt hetek gyomorgörccsel is teltek nálam is. Nem volt annyira fényes, boldog babavárási időszakom. És ezt is az "ügyfeleimnek" köszönhetem. Először is tárgyaltam két prostit, akik rühatkások és lapos tetvesek voltak... Majd jött egy elfogatós TBC-vel... De a legdurvább csak ezután következett. Volt egy rablásom 4 sértettel, akik össze-vissza beszéltek. Ilyen bűncselekménynél nem mindegy, hogy ki-mit lát, mit csinál, hiszen 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel jutalmazható. Azaz tuti letöltendő. Próbáltuk eljátszani, szimuláltuk a tárgyaló teremben, hogy ki lökött, ki vert, hová ütött stb. Amikor már két órája ezzel bajlódtunk az egyik sértett benyögte, hogy hagyjuk őt békén. Ő azért jött ma ide, mert zarándokolni indul két hét múlva, és meg akart bocsátani a vádlottaknak. Egyébként is idegbeteg, pszichiátriai kezelése is volt, amelyről van papírja. Én elvettem a papírját, végig néztem, és az egyiken ott volt, hogy a fiatalember szifiliszes... Mondanom sem kell, hogy kivert a víz, hiszen ha nem is létesítettem vele nemi kapcsolatot, mégis a közvetlen környezetemben, fogdostam a papírjait, eljátszottuk az esetet, teleköpködte a tárgyalót stb., és én terhes vagyok!!! Hívtam az ÁNTSZ-s embert, hogy mi lehet ilyen esetben. És sajnos ő sem nyugtatott meg 100%-osra, mert azt mondta, hogy egy kis seb a kezemen, és bár nagyon kicsi a valószínűsége a dolognak, de elkaphatom. Főleg miután terhes vagyok, ezzel nem szabad játszani. Menjek be egy szűrésre. A gyomrom görcsbe rándult. Természetesen az internet világa most is "jótékony" hatással volt rám. Majd elmentem vérvételre. Senkinek nem kívánom azt a 2-3 óra hosszát, amit ki kell várni ilyenkor. Hiába tudod épp ésszel, hogy nem lehet baj, akkor is ott van a mi van, ha mégis???! Megkaptam az eredményt. Kétféle tesztet csináltak, mindkettő negatív lett. És megint jött az agypörgés. Rájöttem, hogy a negatív tesztet is fel kell tudni dolgozni. Jöttek a kérdések. Biztos, hogy kimutatta már? Miért 0,1 lett az egyiknél az eredmény? Akkor most megnyugodhatok? Szerencsétlen ÁNTSZ-s nő nem is tudott minden kérdésemre válaszolni. Azt mondta, hogy a teszt 2 hetes fertőzést már kimutat. Ez ok, mert túl voltam a két héten. A 0,1 érték az IgG és IgM tesztnél viszont sok fejtörést okozott. Nos csajok, kiműveltem magam szifiliszből és azok antitestjeiből. Szerintem egy bakteriológus sem tud már többet nálam a szifilisz tesztekről, eredmények értékeléséről. Az Elisa teszt (amit említettem az előbb) a legösszetettebb teszt, ami azt is megmutatja, ha valaha volt szifilisze az embernek. Ennek a negativitása 0,0-0,9 jó. 1,0-tól pozitív. Nos nekem 0,1 lett. Először azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy valami elkezdődött bennem, csak még korai fázisban van. Az ÁNTSZ-s is - laboros volt csak, nem orvos - csak annyit tudott, hogy tökéletes negatív, de nem tudta a választ megadni, hogy miért van tól-ig határ. Azt mondta, hogy ő annyit tud, hogy amennyiben bajt jelzett volna a doktornő, akkor ők még egy vérvételre visszahívják az embert 2-3 hét múlva. Nálam azonban nincs ilyen. Sajnos azonban a férjem mellett mérnökké váltam egy kicsit én is, és csak nem hagyott nyugodni, hogy miért van 0,1 és miért nem 0,0. Felhívtam a SOTE bőr- és nemibeteg gondozóját, ahol egy rendkívül pokróc nő vette fel a telefont. Elmondtam a kérdésem, mire a válasza az volt, hogy ő bár nem tudja, hogy milyen tesztet végeztek el, és azt sem, hogy miért adják meg tizedesben az értékeket, hiszen náluk csak az van, hogy valami negatív vagy pozitív, de biztos, ami biztos, szedjem össze az összes papíromat, és ő bizony az én helyemben bejönne hozzájuk egy vérvételre. Csak 3.000 forint, és megmondják, hogy van-e baj. Ő nem tud engem megnyugtatni, mert az a biztos, ha ők is megnézik. Hiába mondtam, hogy az ÁNTSZ-es nő megnyugtatott valamelyest, csak a teszt működésének elvére lennék kíváncsi, azt szajkózta, hogy itt lehet gond, és azonnal menjek be hozzájuk. Mondanom sem kell, hogy a gyomrom összerándult, és ezzel a lendülettel hívtam a László Kórházat. Ott sem voltak segítőkészebbek, de legalább az kiderült, hogy ahány ház, annyiféle módszerrel nézik meg. Ő azért nem tud válaszolni nekem, mert nem náluk csináltattam, és nem tudja, hogy pontosan milyen tesztet használtak az ÁNTSZ-nél. Ekkor kicsit nyugodtabb lettem, hiszen ez azt jelentette, hogy a SOTE-s asszonynak sincs fogalma, hogy mi is történik, de sajnos válaszom még mindig nem volt. Ezután felhívtam egy nagyon kedves háziorvos ismerősömet, aki elmondta, hogy mi is a lényeg. Minden ember termel alapból antitesteket. Ez természetes immunrendszer része. A Szifilisz ellen is termelünk valamennyit, amelyek a betegség elkapása után megsokszorozódnak, hogy védekezzenek. Azért nem nulla az értékem, mert nekem a 0,9-ig jó értékhatárhoz képest 0,1-es védekezési szintem azért van. Ezt az elméletet erősítette meg a nőgyógyászom asszisztense, aki védőnő egyben - tegnapelőtt voltam a 32. hetes UH-n - úgyhogy megnyugodtam. Viszont elszomorító, hogy így állnak az emberhez a magyar egészségügyben. Nos és az, hogy nem lehet találni szakmán belül! egy olyan embert, aki ért ahhoz, amit csinál... Most megnyugodtam valamelyest, bár lehet, hogy 3 hét múlva elmegyek még egy szűrésre. Biztos, ami biztos

.
A 32. hetes UH-n minden rendben volt. Babó szépen fejlődik. Napra pontosan akkora, amekkorának a nagykönyv megírja. Kb. 2 kg körül van már. És megbeszéltem vele, hogy november 18-án fog kijönni. Kíváncsi vagyok, hogy sikerült-e hatnom rá

! Fejfekvésű lett már, és remélem így is marad!
Cicus: Nekem a dokim azt mondta, hogy a farfekvésű gyereket - ha normál súlyban van - akkor ugyanolyan egyszerű megszülni hüvelyi úton. Az én szomszéd asszonyom a 2. és 3. gyerekét farosan szülte meg, és semmi komplikáció nem volt! Nyugi! Nem lesz semmi gond, és szorítok, hogy beforduljon. Még a szülés napján is pöröghet egyet.
Orsi: Neked is nyugi! Biztos, hogy észrevették volna már az ajakhasadékot. Egyébként is a 4D-n sokkal kevésbé lehet látni ezt, mint a 2D-n. Nekem amikor a 26. héten megijesztett a szonográfus, hogy több a magzatvíz, akkor a genetikai UH-s doki 2D-n nézte meg, hogy van-e ajakhasadás. Nyugi! Biztos, hogy a lepény vagy valaminek az árnyéka vetült oda, vagy csak benézte a doki. Ezért utálom a mai egészségügyet. 28 ezerszer kell menni szűrésre, 4D,5D már mindent kitalálnak, folyamatos vérvétel, és csak a paráztatás van. Senki nem mer konkrét véleményt alkotni. Menj még egy másik dokihoz, meg még másikhoz. Fizess ki egy csomó pénzt, és akkor talán valamikor megnyugszol. Felejtsd el a problémát, és koncentrálj a babára! Tudom nem könnyű, mert nekem sem a babával teltek a napjaim, hanem a rühatkáimmal, szifiliszemmel stb. de meg is bántam, hogy így elhanyagoltam a nyugalmas órákat!
Katinka: Tessék pihenni is! Semmi baj nem lesz. De jobban odafigyelni magatokra!
Zsani: Gratula az eredményhez! Tényleg mókás, hogy kevesebb lett
Annus: Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a talira. Nagyon szerettem volna, de sajna mindig akkor jön köze valami, amikor az ember lánya tervez.... Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
Menion: Bizony-bizony mindjárt itt a mi időnk! Nekem lassan már csak 6 hetem van hátra, ha akkor jön, amikor a fiam jött
Puszi Mindenkinek!