A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2006 végén kezdünk próbálkozni

Little, nagyon örülök, hogy minden rendben, és hogy meg vagy elégedve a dokiddal, hisz az sem elhanyagolható körülmény :D :D

KépKépKép
ildiko74

Sziasztok!

Voltam dokinál, azt mondta, minden ok. Láttam a pici babámat, és integetett is nekem a jomm kezével.

Most vacsizunk, utána jövök, csak gyorsan beugrottam elmondani a jó hírt.
verzsike

Sziasztok Lányok!

Gratulálok mind a két kismaminak!!!!
Little!
A család tudja már? Én mindig elhatározom, hogy csak a 12. hét után szólok, de képtelen vagyok kivárni!

Erzsike!
Annyira klassz lehet, hogy már egy igazi babát láthattál!!!!
Hamarosan véget ér az első harmad. Nekem mindig a 11. héten szokott megszűnni minden kellemetlenség.

Én holnap este megyek orvoshoz. Legalább megtudom, hogy mik lesznek a további lépések!

Sok puszi! Izgulok Titi miatt igyekszem még benézni!

Éva

Kép
balimama

Köszi Lányok, tök aranyosak vagytok!!! Azt én is tudom, hogy erős csíknak kell lenni, akkor pozitív.

Little, Verzsike! Örülök, hogy minden oké!!! Most írigykedem egy kicsit :oops: , de csak olyan egészségesen!!! :lol:
Olyan jók ezek a dolgok, látod a pocidban azt a kis lényt aki belőletek van!!! Irtó jó érzés! :lol: :lol:

Titi! Nálad mi újság?
Vendég

Bocsi lányok, hogy nem tudtam hamarabb jönni! Készülünk holnapra, megyünk apához. Pénteken lesz a temetés, és vasárnap jövünk vissza.

A dokitól kaptam beutalót vérvételre, hormonvizsgálatra hétfő reggel 8-ra. Úgy beszéltük, hogyha minden rendben van, és 4 cikluson belül mégsem jön össze a baba, aztán visszamegyek hozzá, és valami gyógyszert kapok, ami segít majd a teherbe esésnél. Gondolom clostyra gondolhat?! Majd kiderül. Reméljük, azért nem kerül sor erre!

Hétfőn igyekszem jelentkezni!!! Addig biztosan nem leszek, de gondolok rátok!!!

KépKép
titi_27

Sziasztok!

Annyira lemaradtam. :cry: :cry: :cry:
9-re értem haza szülőiről!!! :cry: :cry: :cry:
És ma már visszaolvasni sincs erőm. :cry: Viszont holnap sem lesz sok, pénteken meg elutazunk.

Titi!
Téged még napközben olvastalak, és emlékszem is. Nagyon együttérzek veled!!! :cry:

meri

Sziasztok!

Tegnap este elaludtam a Barátok közt közben…

Ildikó! Nagyon jó a görbéd,

Ágica! GRATULÁLOK úgy tűnik a + teszt minden kétségedet eloszlatta… Szerintem mielőbb menj el orvoshoz és ő minden kérdésedre választ fog adni, amikben esetleg mi nem tudunk segíteni. Pocakos biztonsági övem még nekem sincs, az első pár hétben amikor fel volt egy kicsit puffadva a hasam, úgy éreztem, hogy kellene, de az ugyebár elmúlt és most észere se veszem, h be van kapcsolva az öv.
Az az egy c vitamin biztosan nem fog megártani.

Éva! Egyáltalán nem jelentéktelen a görbéd, már csak légy türelmes egy picit.

Eszter! Micsoda törvényszerűségeket fedezel fe a teherbeeséseinkkel kapcsolatban… Jó hogy otthon maradtál, ügyes vagy, hogy tudsz magadra vigyázni. Ha annyira útálod a háziorvosodat, miért nem keresel másikat? A háziorvos jelenleg még szabadon választható.

Titi! Nagyon sajnálom.

Little! Nagyon örülök, hogy minden ok volt a dokinál.
Köszi a cora infot, pont kaptunk tegnap katalógust. Annyi mindent szeretnék már venni, pedig tudom, hogy még felesleges. A költözés miatt is, mert csak növelném az átcipelendő cuccot.

Krisztinka! Az nem lehet, hogy neked mindig csak halvány csíkot csinálna az lh teszt? Azt olvastam, h van akinél egyáltalán nem is használható, akko megeshet, hogy te meg nem tudod teljesen beszínezni nem?

Pusz mindenkinek.
verzsike

Jó reggelt!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Már nagyon hosszú ideje olvasgatlak titeket, de most eljött az ideje, hogy hozzá is tudok szólni.
Én és a férjem ebben a hónapban kezdtünk bele a Nagy Projektbe! Első baba lesz!- Szóval nagy az izgalom!
Szóval mostmár nekem is van miért izgulnom februárban...:D

Kezdetnek lenne egy kérdésem. Elkezdtem hőmérőzni, csak azt nem tudom, hogy jó-e, ha csak körülbelül stimmelnek reggelente az időpontok. (pl.: 7.15, 7.30, 7.45....) Szóval ez így oks, ha reggel ébredés után mérem?

A babásoknak nagyon gratulálok és problémamentes várandósságot kívánok, akik meg még várakoznak, azoknak mihamarabbi két csíkos tesztet!
rózsa22

Sziasztok:)

Little:)
Akkor most már hivatalosan is Kismami vagy :) A méret alapján nem mondták pontosan mennyi idős terhes vagy? Ez csak kíváncsiság:)
Mikor kell menned uh-ra? 2 hét?

Erzsike:)
Jaj de jó, hogy nálatok is oké minden! :) Mikor lesz a nyaki redő szűrés? Vissza lettél rendelve? Csak mert látom, hogy 10 hetes vagy. És miket mértek a babán? A CRL-t?

Titi!
Kitartás! Várunk!

Éva:)
Mikorra kell menned a dokidhoz? Nagyon várom a fejleményeket. Milyen jó, hogy Titinek is el lett indítva a dolog, néha már ez is segít.:)
Hőd ma milyen lett?

Gigi:)
Gem szoktam a levegőbe beszélni :wink: ha azt mondom megvarrom a rucikat, az úgy is lesz! (Ezek persze ajándékok:) )Net lesz, mert most írtunk alá újabb 2 éves szerződést a chelloval:) És én is éleszek:)
Mikor Ági a múltkor babát várt, elkezdtem neki egy kismam felsőt. Félig kész is lett, de sajnos a baba nem maradt meg, ahogy tudod. Akkor megígértem neki, hogy ha újra baba lesz a pocakban, megvarrom neki. Eddig itt őriztem neki a felsőt, tegnap vettem elő, hogy folytassam:) Most már lehet, mert megbeszéltük, hogy megvárjuk a kritikus időt:) Majd megmutatom, ha kész.

Krisztinka:)
Ma lesz LH teszt? sajnos olyan drága, hogy az ember kétszer is meggondolja, hogy mennyit csináljon meg......

Eszter:)
Te mikor fogsz menni UH-ra?

Koda

Kép

Kép
koda

Rózsa:)

Üdvözöllek itt. Igaz én a társtopikól járogatok át :) , de szeretek itt lenni:) Jól fogod érezni magad, kivételes topik, eddig semmi balhé nem volt:) Gyorsan le is kopogom kop-kop-kop :lol:

A hődet jó lenne minden nap ugyan abban az időben mérni. Egy 10 perces idővallumot szoktak mondani. Fél óra már kicsit sok :roll: Tudod ennyi idő alatt is változik az alaphőd. mennyi ideje méred a hődet? Hány napja? Csináltál görbét? Esetleg mutasd meg :wink:
Nagyon sok sikert kívánok:):)

Koda

Kép

Kép
koda

Szia Koda!

Köszi az üdvözlést! :):)
Még csak 3 napja mérem, de a tapasztalataim alapján neme még felkelés után kb. fél óráig uyanazt mutatja a hőmérő. Tudom hogy ez még kevés egy görbekészítéshez. :?
Sajna nem értek nagyon angolul, így az általatok használt fertility-n nem tudtam nagyon mit kezdeni. Jó lenne, ha fel tudnám én is rakni... :oops: Itthon persze jelölgetem magamnak, de azért az mégis más!
rózsa22

titi,
mi is gondolunk rád és várunk vissza!

rózsa,
légy üdvözölve :lol:

koda,
biztos hogy ezt nekem akartad címezni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mert egy kukkot sem értek hogy milyen rucikat :oops: :roll: most vagy kijön hogy most melíroztattam vagy nem nekem szólt :wink:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Titi!
Sokat gondolok Rád! Annak azért örülök,hogy minden rendben van. Hidd el nem kell kivárnod az a 4 ciklust!!

Lányok!
Gyors tanácsért! Bedöglött a lázmérőm, vagy én már mindig így maradok?! :twisted:
Mit szóltok ehhez?:
Kép

Éva

Kép
balimama

Helló Lányok!

Rózsa
Kép

Üdv. közöttünk! És sikeres babaáldásos hónapot kívánok Neked és persze a többieknek is, beleértve magamat is (jaj remélem nem vagyok önző :oops: )!!!!

Koda! Lehet csinálok Lh tesztet ma is , mert ma reggel 36,2 volt a hőm és eddig ez a legalacsonyabb érték. Görbém azért nincs , mert itthnról nem enged a ferty regisztrálni, mert egyszer már regisztráltam és véletlenül kitöröltem, de majd ha megyünk haza, akkor a tesóm gépéről regisztrálok.
Egyébként tényleg drága a tesz. 1 dobozzal vettem, de képzeld egy másik topikban egy kedves "topiklakó" felajnánlotta az övét, mert neki már nem kell és küldött 9 db-ot, így van 14 db. Ez kb 2 hónapra elég lesz remélem!!!

Én azt hiszem lemaradtam , akkor most Titinek nincs senki a pocijában, vagy csak még nem látni???
Vendég

Éva!

Lehet, hogy nem vagy egyedül?????? :lol: :lol: :?: :!:
Vendég

Eszter!

Ezt olvastam az 500mg C-vitamin papírján:
Terhes- és szoptató anyák az előírások betartásával szedhetik a készítményt. A terhesség idején azonban naponta túl nagy mennyiségű (kb. 100mg-ot meghaladó) C-vitamin fogyasztása káros lehet a magzat számára, ezért kerülendő.[/b]
Vendég

Sziasztok, Lányok!

Na végre én is géphez kerültem...

Rózsa, üdv köztünk! A hőmérőzéssel kapcsolatban, ha tudod, inkább old meg mindig ugyanakkor mérni. Nálam például van olyan időszak, hogy félórás eltéréssel is ugyanazt mértem, de volt olyan is, hogy 5-10 perc múlva már 1-2 tizedet is szökött a hőm (pl. a napokban is).
Nem értem pontosan: már regisztráltál, és tovább nem tudod használni, vagy nem is regisztráltál? - bocsi, ha érthetetlen vagyok....

Titi, nagyon várunk vissza! Gondolatban végig veled vagyok!

Erzsike, nagyon érdekes lehetett, ahogy integetett a babád :D - legalább képet láthatnánk mi is? :D

Koda, olyan jó, hogy egyre többet jössz hozzánk, és még jól is érzed magad :D :D

Éva, nem hiszem, hogy rossz a hőmérőd :) - szerintem csak azért nem változik, mert alacsony hőn működsz - nálam is volt ilyen. Néhány nap múlva kellene vagy felszökjön vagy 1 napra leessen a hőd - reméljük megtörténik egy beágyazódás.... Még légy egy kicsit türelemmel, mert semmit nem jelent a stabil hő....

Krisztinka, kiváncsi vagyok a teszted mit mutat :)

Meri, akkor ez azt jelenti, hogy a napokban megint nem leszel? :( - nagyon visszahúzódtál...

Mindenki hiányzik, aki nem jön!!! - úgy, hogy tessék irni!
puszi mindenkinek

KépKépKép
ildiko74

Éva, még annyit akartam, hogy nézd meg Erzsike babás görbéjét!! - a DPO nagyon hasonlit a tiédhez....csak megnyugtatni akarlak, hogy nehogy megint bepánikolj!

KépKépKép
ildiko74

Anna, te hányadik napon jársz? - az oldalunkon 52-n van a vonalzód - nincs kicserélve? :? - remélem azért még olvasol minket! És persze, nagyon várunk vissza!

KépKépKép
ildiko74

Gigi :lol: :lol: :lol:
Igaz én barna vagyok, de ezt jól elszúrtam :lol: Little-nek szántam az írást.......de tudat alatt ezek szerint megelőlegeztem neked egy kisbabát :)
Ezer bocs az elírásért!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krisztinka:)
Akkor bizony használd fel az LH tesztet ma!!!!! Megy a drukk az erős csíkhoz!
Titit hormonvizsgálatra, vérvételre küldte a doki. Szerintem UH nem volt, mert szó se volt babáról. A pecsételés miatt ment. Ezt vizsgáltatja ki az orvosa. 4 hónap haladékot adott a babának, aztán jön a gyógyszeres kezelés..

Éva:)
Azt szólom, hogy ez egy szép egyenletes görbe! Nincs itt semmi hiba!

Ildikó:)
Bizony nagyon jó csapat:)

Koda

Kép

Kép
koda

Na akkor az a lényeg, hogy babáról szó sem volt, ezt nem tudtam! A többi világos volt , amit írt Titi!

3-kor tesztelek, mert eddig is akkor teszteltem! Izgulok!!!!!!!!!!!!
Vendég

Krisztinka, ne izgulj! Nem a teszten van a lényeg, hanem azon, hogy 2 naponta együtt legyetek apával addig, amig meglesz a tűszőrepedés. A tesztet nem mindenki hasztnálhatja, hisz van, akinek semmit nem mutat - ezt is vedd figyelembe!

KépKépKép
ildiko74

Persze-persze! CSak már nagyon szeretném, ha történne valami, ugyanis azt beszéltük este apával, hogy a márciust kihagyjuk, sőt lehet az áprilist is, mert akkor decemberben születne a baba és az neki nem jó, mert akkor van a karácsonyi hajtás az üzletben és amikor Gergő is született hát elég zsúfolt napja volt, de így is jött hozzánk reggel és este a kórházba.
Meg a ciklusaimat nézve nem túl gyakran van pé-m, ha van egyáltalán? De gondolom, hogy van, mert nekem ha megjön, akkor egyből piros, semmi barna és elég rendesen van. Vagyis remélem jól gondolom?!

Ja és csak 2 naponta legyünk együtt??? Naponta nem lehet?
Vendég

Ja most derült ki, hogy nem is biztos, hogy hazamegyünk a hétvégén, esetleg nem tud valaki beregisztrálni valaki egy 3. gépről a fertire? Ha esetleg igen, akkor majd küldöm a paramétereket! Köszike!!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nem vesztem én sem el csak otthon most nincs netem és a hugoméknál szoktam netezni. A kisfiam bárányhimlős lett a hétvégén és ezért nem is jártam erre, most sincs túl sok időm, irni.

Titi: részvétem

Anna: nagyon gratulálok a picihez, és biztos nem lesz semmi baj.

Láttam rengeteget irtatok az elmúlt napokban valamennyit visszaolvastam majd igyekszem pótolni az elmaradásomat.

Én is üdvözlök minden új lányt.

Nekem még minden változatlan, folyton hányinger, és hányás, ezenkivűl alig állok a lábamon állandóan aludnék, a melleim ma reggelre elkezdek fájni, de még megvárom a hétvégét a teszteléssel.
A párom is mondta már, hogy valami nem stimmel nálam de nem tudta megmondani mi, csak azt, hogy valahogy més vagyok, lehet, hogy ez valami jó jel, majd a jövő héten kiderűl.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79

Andi! Húúúúúúúúú nagyon nagy drukk, hogy pocaklakód legyen!!!!
NA nem haladok a vasalással, mert állandóan titeket olvaslak!!
Vendég

Krisztinka, küldheted nekem a paramétereket - még van 1-2 számitógép, amit ki tudok használni :)
Ha 1x már registráltad magad, akkor most más e-mail cimet kell megadj - azt nem értettem, hogyan irattad ki magad a programból?
Először próbálj meg még 1x belépni a régi neveddel a fertire úgy, hogy az e-mailcimedre lekéred a passwordot - (ha nem állitottad át saját password-ra, akkor minden lekérésnél mást ad meg!)
Ha nem sikerül, akkor várom a paramétereket :)

A minden második napot azért irtam, mert a lányok úgy mondták, hogy igy erősebbek lesznek a katonák :) - de szerintem nem gond a minden nap sem, csak legyen :)

Andi, remélem hamarosan többet tudsz jönni közénk. Sajnálom a kisfiadat, de jobb gyerekkorában átessen rajta, mint felnőttkorban (ezt jól tudom?).
Amúgy, nekem is nagyon gyanús vagy:D
Miután teszteltél, mindenképp szakits időt ránk is, hogy értesits! Mennek a drukkok! ++++++++++++++++++++

puszi

KépKépKép
ildiko74

A paraméterek: Krisztácska79 és krisztacska79@vipmail.hu

Én mindenhogy próbálkoztam, de semmi nem volt jó! :(

Ildikó nagyon aranyos vagy köszi!

Képzeld miközben írtam Gergő belepisilt a bilibe aztán felkelt róla és beletenyerel, még jó, hogy nem borította ki. :lol: Ma 14 hónapos a kis Kópém! :D
Vendég

Nos, még nem regisztráltam a fertire, azért mert nem tudook egyáltalán a :? :? ngolul..
rózsa22

Na, azt jól megaszontam! Szóval még egyszer: nem tudtam regelni, mert nem értem mit kell csinálni. Ha valaki tudna segíteni ebben azt nagyon megköszönném. Ja, és nem akarok nagyon szőkének tűnni, de meg tudná nekem mndani valaki, hogy a jelek a grafikonon mit jelentenek? A zöld, meg a sárga sávok, meg hogy "adott a ferti ajándékba 5 napot"? Sajna nem vagyok ebben valami nagy ász!
rózsa22

Krisztinka, nem tudtam regisztrálni :roll: - 2 gépen próbáltam, és a te mail-cimeden kivül még megpróbáltam 1 freemailes-el és 1 yahoo-al, de nem regisztrál.... Fogalamam sincs miért.
Talán közbe még próbálgatom, hátha összejön - különben más topicban is olvastam, hogy nem engedett regisztrálni a ferti....

Rózsa, ahogy kinyitod a ferti-s oldalt, be kellene iratkozni. Kattints felül a Logout-ra, igy a bal oldalon megjelenik a Join now: ott beirsz egy nicknam-et, amit használni akarsz, alája pedig az e-mail cimed.
Ekkor a program el kellene küldje a passwordot az e-mail cimedre, amivel majd be tudsz lépni a programba.
Próbáld meg, és ird meg az eredményt, mert kiváncsi vagyok, sikerül-e...

KépKépKép
ildiko74

Én sem értem, miért nem enged esetleg még ezzel próbáld meg légyszi:
kismanoci a nickname
kismanoci@vipmail.hu

Köszi, ha ezzel sem megy hagyd a fenébe!
Vendég

Krisztinka, elfelejtettem irni, hogy Isten Éltesse Gergőt! :)

Rózsa, ha beiratkoztál, akkor majd segitek, hogy megértsd, mi mit jelent, jó? :)
Egyelőre: a VIP-ért rendesen fizetni kell, és azt jelenti, hogy a görbédet elemezi a program, megmondja, mikor kellene tesztelj meg ilyesmi - ja, és kiszinezi a grafikont :) - zöld szinű, ahol valószinűleg termékeny voltál, narancssárga a tűszőrepedés utáni időszak, piros a mensi - vagy a mensi várható ideje, T (fehér) - a teszt-nap.

Remélem elég érthető voltam :) - ha nem, akkor szólj!

KépKépKép
ildiko74

Én még kérdeznék: Ti is fizettek érte? És mennyibe kerül? Vagy nem muszáj Vipesnek lenni?
Vendég

Krisztinka, sikerült :) - egy harmadik gépről irattalak be, egy másik irodából :wink:- a kismanocis- mail cimedről.
A nickname-et megváltoztattam - lehet, hogy az általad választott már használatban volt....
priviben küldöm a titkos szót is, amit majd akkor használj, ha sem mail cimed nem lesz érvényes, sem a password-ra nem emlékszel...
Remélem boldogulsz :) - ha mégsem, irj privit!

Nem muszáj Vipesnek lenni - mi sem fizetünk :)

puszi

KépKépKép
ildiko74

Sziasztok!

Bocsi,de most csak magamról fogok írni. :evil: Most jövök a nődokimtól és az a lényeg,hogy tiszta szívből gyűlölöm az orvosokat,az egész egészségügyet és a nagy büdös kiszolgáltatottságunkat. :evil: Ez a doki egy angyal volt,amíg nem voltam terhes.Mióta az vagyok,egy balek.A mai rendelésen 2 percig voltam nála,nem maszek rendelésen előre leadott boritékkal,ami egy maszek rendelés honoráriumát tartalmazta.Nos,az Uh-ja sajnos nem tud nyomtatni,meg sajnos mikrofon se volt,hogy halljam a baba szívhangját,sőt,meg se mutatta,de ő azt mondta van szívhang és minden ok,5-6 hetes a terhesség.Ez azért érdekes,mert 7 hetes és múlt héten,amikor voltam annál a szuperül felszerelt magándokinál az Uh mnapra jó adatot mért,nem hiszem,hogy összement volna a gyerek. :evil: Ahoz a dokihoz csak úgy beestem,mégis vagy 20 percet szánt rám,de azt mondta,sajnos nem tud vállalni,mert bezárják a kórházát és még maga se tudja hová megy,így nem mer szülést vállalni.Én felrobbanok.Itt állok doki nélkül,azaz pancser dokival.Azért volt egy két hülye beszólása is.Egyen rendesen olyan vékony.Meg hogy akkor szerintem majd októberben szül valamikor.Nos,szept 18-ra tervezem,de azt hittem ezt pontodsan meghatározzák.10 éve még így volt. :evil: Én komolyan mondom megőrülök.Délután megyek védőnőhöz,az is tök bunkó volt a telefonba. :evil: Bocsi,de most csak annyira tellett,hogy ezt kiírjam magamból.

Ui: Közben én is észrevettem,hogy nem 1000 mg,os,hanem 500 mg-os C vitamint szedek,de nem hiszem,hogy ez káros lehet,mert ha mondjuk imádnám a narancsot,vagy a citromot,az sem árthatna.A C vitaminból kipisiljük ami nem kerül felhasználásra,de azért nagyon köszönöm az infót és lehet hogy a biztonság kedvéért én se veszek be ennyit.

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter, ez felháboritó, amit irtál... én felrobbannék idegességemben. Szegényke, el tudom képzelni, most milyen állapotban lehetsz.
Nem mondtad, annak a bunkónak (bocs a kifejezésért, de tényleg felidegesedtem), hogy már 7 hetesek vagytok???? Pfújjj

Asszem, most többre nem is telik tőlem....nyugodtan irjál, ha ideges vagy!

KépKépKép
ildiko74

Eszter! Azért nyugi. De tényleg bunkóci volt az orvos! Egyébként a 7 hetes terhesség csak kb. 5 hetes, mert ugye az utolsó mensitől számolják és a kb. a ciklus közepén termékenyül meg a petesejt, de nem akarok okoskodni.
De esetleg válassz másik orvost! Hová jártál eddig, ha szabad kérdezni?

Ildi! Irtóra örülök, hogy sikerült! :D Ha Manó alszik kipróbálom és felviszem az adatokat! Köszikeeee!!!!!
Vendég

Krisztinka, nagyon szivesen - úgy emlékszem a nickname-et is elküldik e-mailben, azt azért nem irtam. Akkor fogunk látni görbét tőled is, ugy-e? :D

Meri, megcsináltam a vonalzót a fertin, de csak "web adress"-es kódot látok, amit hiába másolok át az aláirások közé.... légysziiiii, segits!

KépKépKép
ildiko74

Sziasztok!

Kriszti!

Igen,én is így értem,mert a baba tényleg 5 hete fogant,csak ők a szülést az uccsó mensitől számítják.Meg a terhesség idejét is.Mert most van 2 beutalóm a védőnőhöz,az egyiken jan 25-e a dátum és 6 hetes grav vagyok. A febr.1-ein meg 5 szóval ez vicces.Ez a doki a XVII.ker-i medical centerben a doki,hozzá tartozom,és a Kistarcsai kórházban szülhettem volna nála.Én is úgy döntöttem dokit keresek. :cry: A C vitamintól most berezeltem egy kicsit,úgyhogy gyorsan rákérdeztem.Van a kismama magazinok hátában egy címjegyzék,ott van egy telcsiszám teratológiai tanácsadás(gyógyszerszedés a terhesség alatt) címszóval.Gyorsan felhívtam őket és elmondtam,hogy elevit mellé még napi 500 Mg C vitamint szedek és azt mondta a teratológus,hogy csak nyugodtan,1000 mg-ig megengedett és terhesen még jó is a több,csak azért írják ezt a gyógyszergyártók,hogy ne lehessen beperelni őket.Azért ezt is jó tudni.Most akkor minden gyógyszerre azt hisszük káros,mert ők inkább ráírják,pedig sok esetben jobb egy gyógyszer,mint a betegség a babára nézve.Most persze már nem a C vitamionra gondolok,hanem általában utálom az egész egészségügyet.Na ez a teratológus viszont nagyon kedves volt.Kár,hogy nála nem lehet szülni. :lol:

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Gyorsan írok, aztán megyek alukálok egy kicsit.

Eszter! Hű de bunkó a dokid. Azt hiszem most jött el az idő a váltásra. Szerintem nagyon fontos, hogy milyen a doki, olyan sok mindent meghatároz. Én még csak tegnap voltam először az enyémnél, de annyira aranyos volt, hogy már alig várom, hogy újra menjek.
Egyébként ma én is felhúztam magam. 10 körül elmentem a körzetihez a táppénz miatt, már vagy 10 perce ott ülök a sok náthás beteg között, mire kirohan az orvos, hogy sürgőss esethez hívták. Ott hagytam az egészet, aztán hazajöttem. Majd fél 12 körül visszamentem, és akkor szembesültem vele, hogy 2006. augusztusától csak időpontra lehet menni. :evil: A rendelés első másfél órájában mehetsz ha nincs időpont, utána már csak azokat fogadják akik időpontot kérnek. Még szerencse, hogy jött az asszisztens csaj és mondtam neki, hogy mi a gondom, és elvette a papíromat és mondta, hogy táppénre vesz! Ezt a hülye rendszert! Aki kitalálta nem sűrűn járt dokihoz, vagy saját bejáratú dokija van. Még szerencse, hogy akihez sűrgősen kihívták a dokit, annak nem kellett időpontot kérnie! :wink: Egyébként a házi dokim is nagyon ari, tudom, hogy erről nem ő tehet!

Andi! Nagyon drukkolok, hogy babád legyen. Nálunk is észrevett a férjem egy-két változást, és ő már mondta, hogy szerinte is babás vagyok, és bejött neki! :wink:

Koda! Ari vagy a ruhával kapcsolatban! Meg egyébként is, hogy írsz nekünk, bár a másik topikot is elszoktam olvasni!

Rózsa! Üdv köztünk, érezd jól magad!

Titi! Olvastam amit a másik topikba írtál. Annyira sajnálom, és nagyon szeretnék segíteni neked! Lehet, hogy hülyeség, de mondjuk egy olyat nem lehetne csinálni, hogy ahol laktok egy külön kis lakrészt szoba+fürdő esetleg konyha, apukádnak kialakítani? Sajnos az alkohol nagy úr :evil: , és biztos, hogy most nagyon maga alatt lesz, és ha nincs más, akkor ebbe fog kapaszkodni! :cry: Az unokatesóméknál hasonló volt a helyzet, ők egy téliesített faházat /kb 16 nm/ vettek az udvarba, és ott lakott az apukája. Az ivást nem hagyta abba, de legalább szemelőtt volt, és nem azon kellett rágódni, hogy most éppen mit csinál, és nem is kellett vele megosztani konkrétan a kis családi fészket, így nem zavarta őket, nem zavart be a család életébe.

Lányok! Anna most hanyadik napon lehet? Meddig kell rá várni, hogy jelentkezzen?

Valaki teszteljen már egy pozitívat, mert teljesen maga alatt lesz már ez a topik, kellenne újra valami jó hír is!!!!
Vendég

Little!

Az ér,ha én mondjuk elmegyek tesztet venni?! :lol:

Kép

Kép
anubias

Eszter! Látom, hogy olyan dokihoz jársz, aki a kistarcsai kórházba vezeti le a szülést. Az enyém is odatartozik, és az Örsön van a magánrendelője. Ha gondolod szívesen megadom a számát! A rendelője is tök kulturált, és van ultrahangja, és nekem már most is adott képet! Amellett ahogy már írtam, nagyon nyugis, és kedves!
Vendég

Egyébként tök jó,mert ahogy leírtam nektek a problémámat mintha meg is oldódott volna úgy megnyugodtam.Csak ez a farkas étvágy ne gyötörne.

Titi!

Én is nagyon sajnálom ezt az egészet.Úgy szeretnék segíteni neked.Most lehet,hogy gonosznak tűnök,de én nem venném magamhoz a helyedben,mert felnőttél,kirepültél,van saját életed és családod,most szeretnél babát és ha ott élne veled csak még több gondot okozna az ital miatt.Egyébként mindenben kell a támogatás egy szülőnek,de én az italt sajnos nem tudom tolerálni,max messziről.Nagyon nehéz helyzetben vagy.De tudom,hogy erre is lesz jó megoldás és jól alakulnak majd a dolgok,mert így kell lennie.Nagyon sokat gondolok rád.

Anna!

Rád meg haragszom kicsit,mert azért vagyunk,hogy együtt örüljünk,sírjunk,izguljunk.Tessék már jönni. :? :wink: Hiányzol.

Kép

Kép
anubias

Little!

Köszi,lehet,hogy élek is majd vele.Most akkora a káosz bennem.Apukám is hoz ma egy címet,meg gondoltam megkérdezem a védőnőt is,de ha lehetne annál a dokinál szülnék,és járnék terhesgondozásra,akinél voltam a múlt héten.Még őt is fel fogom hívni,hátha azóta változott az élete,megtudta hogyan tovább és elvállal.Mondjuk az Örs is jó nekem és Kistarcsa,szóval jó lenne a tiédhez járni is és az is lehet,hogy együtt szülnénk. :D Előre is köszi,végiggondolom.Nem teszed fel a képet?

Eszter

Kép

Kép
anubias

Ezt nem hiszem el.Most olvastam végig a doki által írt papír és a diagnózisom:veszélyeztetett terhes.????????????? :roll: És mégis miért? És ha igen,akkor mit csináljak másként?Ok,tudom,hogy csak olyan figyelmetlen,hogy ezt is elírta,de akár meg is ilyedhetnék.Ezt a papírt nem adom a védőnőnek,mert hülyének fog nézni. :evil:

Kép

Kép
anubias

Eszter??????????????????? Biztos a te diagnózisodat írta le a doki, nem az előző betegét? Rákérdezhetek a dokidra? Szentágotai?
Vendég

Eszter!
Még mielőtt megőrülsz az idegességtől, szerintem hívd fel az az orvost,a akinél a Medical Centerben voltál, hogy csináljon egy UH-ot és nyugtason meg, hogy minden rendben van. Szerintem az OEP finanszírozás miatt lettél veszélyeztetett terhes, vagy azért mert azt gondolta, hogy táppénzen szeretnél lenni és a háziorvos csak így írhat ki! Nagyon izgulok miattad, de hidd el ezt az egészet csak az orvosod felületeségének és a korszerűtlen UH gépnek köszönheted! Ha nem jársz sikerrel a Medical Centerben, akkor próbálkozz bárhol máshol, ahol UH-ot csinálnak. Tudom, hogy nem kis érvágás a családi kaszának, de pokoli érzés, amikor az ember fél!
Sok puszi és hidd el a világon minden rendben van!!

Éva

Kép
balimama

Emlékszem már ki nézett a Medical Centerben! Maximálisan megbízhatsz benne, nagyon jó szemű, humánus orvos. Biztos segíteni fog Neked még akkor is, ha esetleg nem tudja most vállalni a gondozásodat. Talán kérhetsz segítséget tőle, hogy kit javasol.

Éva

Kép
balimama

Drága Titi!
Azért remélem még benézel! Nagyon együttérzek Veled. Tudod, meséltem az anyámról, aki súlyos pszichiátriai beteg. Kénytelen voltam kompromisszumot kötni és azt mondani, hogy mindig mellette leszek, amikor szüksége van rám, de nem veszem magamhoz, mert tönkre teszi az életünket. Azt hiszem most már Neked is a saját családod legyen a legfontosabb. Szükségük van Rád, hogy egészséges boldog gyerekeket nevelj. Próbáld megszervezni a területi gondozási központtal a segítséget neki! Nem tudom, hogy milyen állapotban van, dolgozik-e vagy nyugdíjas.
A gondozónők elintézik a vásárlást, az étkezést, a mosást. Nem tudod felvállani, hogy ilyen messziről mindent Te intézz! Sok puszi!

Éva

Kép
balimama

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?