A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Sajnos nem jó hírekkel tudok jönni, eléggé el vagyok kettyenve. Babu méretei alapján csak 34 hetesnek felel meg, enyhén retardált, 2570 g a súlya, de a placenta normális szerkezetű, tehát rendesen táplálja. A magzatvíz kevesebb az átlagosnál. Az uh-s szerint majd a professzor úr tudni fogja, hogy mit kell tenni. Nekem fogalmam sincs, csütörtökön megyek az orvoshoz. :-(
Szóval ez van, sírdogáltam kicsit, próbáltam magam megnyugtatni, hogy az én 150 cm-hez mekkora baba kellene?
Móni, az uh-s egyébként most valaki más volt, mint a múltkor, de nagyon rendes volt, udvarias.
Ja, Babu még mindig kislány :-)

Persze magam hibáztatom, hogy biztosan a sok stressz és a sok munka miatt nem nő Babu úgy, ahogy kellene.
Ha Babunak valami baja lesz, a családi jóakarót bizisten beperelem nemvagyoni kártérítésért.

A páromnak vettem egy szép inget és egy szép nyakkendőt. Lassan megveszem a névnapi ajándékot is, mert az dec. 6-án lesz, akkor biztosan nem tudok majd elmenni.
Estére pedig lecsós májat főzök, ünnepi vacsoraként, az egyik kedvenc étele. Torta most nem lesz, kettőnknek egy egész nem éri meg, még van Anya hétvégi sütijéből, de lehet, hogy veszek 2 szelet valamilyen tortát.

Friday, húha, de jó, tetszik az új vonalzód! Krisztina, már cska 2 nap és Neked is ilyen lesz :-)

Kata, sajnálom Anyósodat. Mi jelent ez pontosan? Újabb kezelést?
Az ablakpucolás miatt minden elismerésem!
Függönyt nem láttam a szülőszobában az ágynál.

NA, megyek ebédelek, végül nekem ma lesz sajtos-tejfölös tészta, aztán majd még jövök.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,ne aggódj a baba méretei miatt,egyrészt az uh csak körülbelüli súlyt mér,lehet hogy 3000 fölött van,másrészt ha ti sem vagytok nagy termetüek valószínüleg ezt örökölte a picurkád.
Majd megnő kinnt!!! :)
Pihenj sokat,állítólag akkor jobban nő.
Úgyhogy ne sírj!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztinaa, köszönöm szépen, hogy biztatsz, nagyon aranyos vagy!

Na, azóta jó sok mindent elolvastam a neten a magzati retardációról... Hát, nem lettem jobban ,sőt!
Megyek lepihenek kicsit, az állítólag segít.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, ne sírdogálj, az uh amúgy se teljesen pontos, 10-15% eltérés is lehet és ha 2 hétig benn marad Babu, eléri a 3000 grammot is tutira.
Kis picike anyuka lévén nem akarhatják, hogy Babu a fejedre nőjjön, nem?
A munkát most már azonban hanyagold, tényleg!
Ajándék biztosan jó, dec 6-ra én majd sztem a netről rendelek, és tudod az páromnak még a szülinapja is decemberben van...
Tortaszelet jó ötlet, a vacsi, az meg pláne.

Friday, várunk vissza a ctg után, reméljük minden ok, és Gréti is biztos édesen szundít odabennt, mint Vick Vincéje tette pár napja...
Nem sírdogálni, akinek a vonalzója már ezt írja ki :lol:

Krisztina, örülök a REKORD-nak!!!

Na megebédeltem, most pihizek és már csak a nappali ablak-ajtó pucolása van hátra.3 szoba meg a konyha kész.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Zsuzsi, szerintem percekkel kerültük el egymást. Sajnálom!
Ne aggódj emiatt, hogy kicsit kisebb a baba, mint a statisztikai átlag.
És főleg ne okold magad!!! (az én babámat 3 héttel nagyobbra becsülte az UH - mondjuk én is beparáztam, de ez tényleg csak egy átlag. Ja és már-már közhely, de háborúban is születtek egészséges gyerekek, kisebbek és nagyobbak.)

Amíg normálisan táplálja a lepény a babát, és jó a szívműködése, nem lehet akkora baj.
Ja és megnyugvás, hogy "még mindig lány":) Most már az is marad, remélem.
Az orvosodat nem tudnád addig is felhívni telefonon?

Kollégáid majd csak leszoknak rólad, ha párszor nemet mondasz.

Reni, ezek szerint Bíborka súlya elérte a "targetet", sőt:)
Azért drukkolunk nagyon, hogy várja meg az apukája hazatértét!!!

Pont ilyen apás szülést képzeltem el, ahogy te írtad.... hálistennek nálunk se viszik el a babát, a szülőszobában mosdatják, méricskélik stb.

Az én CTG-m nem lett valami fényes, ezért csináltak áramlásvizsgálatot is - az viszont ok lett. Méhszájat most nem nézett a doki (épp csak beesett két császár között), de csütörtökön kell mennem újra.

Nekem azt hiszem, hogy a málnatea okoz székrekedést (újabban:( de utálom már. Persze lett csinos kis aranyerem is:(

Krisztina, Vick, küldök egy kis napsütést, nálunk csodaszép idő van (váratlanul, mert egész mást mondtak).

Fleur ritkán ír (de olyankor precízen lereagál mindent, nagyon bírom:)
Viszont: Edina?
Enikő?
Szilvi?

Azt hiszem én is, hogy sok értelme nincs az ilyen nagyon nyakatekert vajúdási pozícióknak. Az ember érzi, hogy mi esik jól neki, plusz szerintem egy jó szülésznő ad is tanácsokat.
Na meg mi értelme van elképzelni, hogy akkor most bordásfalon nyolcasokat körzök a csípőmmel, aztán meg a valóság az lesz, hogy mondjuk fekszem az ágyon, rajtam a CTG végig...

Ja, persze, hogy földön gyakoroltuk.
Elképzeltem ugyanezt ágyon, ott esetleg az ággyal együtt emelne a férj...

Én a jógából a légzés-részében bízok nagyon, azt próbálom is gyakorolni.

Na, ma is sikerült túltengenem.
További szép napot!

Móni
monke

Hi,

Katicat, köszönöm a kedves szavakat :D !

Kankalin, fel a fejjel Neked is, nem lesz gond (...hú de könnyű ezt másnak írni...) Figyu, ha 2500 felett van, az már eleve jó hír. Amit Krisztinaaa írt, az is fontos: ez csak becslés. A tapasztalatom szerint (mármint babanetes tapasztalatom) ezek a gépi súlybecslések idáig mindig alulbecsült értékek lettek. A másik dolognak nem tudok most utána nézni (retardációt), ezt nem értem mit jelent. Viszont a kevés magzatvízzel kapcsolatban: amikor oda a sote 2-re jártam a szüléselőkészítő előadásokra azt mondta az előadó orvos (nevére nem emlékszem, fiatal, bajszos), hogy ha a magzatvízzel kapcsolatban nem a normál jelző van, akkor a jobbik az, ha kevés. A sok magzatvíz rosszabb. Mondanom se kell, Borssal a magzatvizem mennyisége sok volt. Úgyhogy mégegyszer: fel a fejjel, nem lesz gond!!!! Szép estét Apucival!!!!

Kép
Kép
friday

Friday, ha a súlybecslés mindig lefelé téved...
Akkor mit szóljak én, akinek a 33. héten becsülték 2.5 kg-ra???

:shock:

Valószínűleg nem lesz kicsi, tegnap megmértem a "derekamat" és 118 cm... szóval kitelne belőlem 2 db Claudia Schiffer is...

Na de drukkoljatok csütörtökön. Ne legyen már nagyobb, mint 4 kg...Mégiscsak az 1. szülésem, bármekkora is vagyok:)

A retardáció simán növésbeli elmaradás (az UH átlaghoz képest) ... csak ijesztően hangzik.
monke

Sziasztok,

Köszönöm a biztató szavakat, aranyosak vagytok.
A retardáció fejlődési visszamaradást jelent, nem tudom, már ki kérdezte.

Móni, sajnálom, hogy nem lett jó a ctg, de annak örülök, hogy a flow oké. Szóval csütörtökön ismételsz?

Friday, fel a fejjel, minden rendben lesz, biztosan alszik Gréti. Írj majd, hogy mi volt az orvosnál.

Kata, az ablakpucolásért minden elismerésem.
Beszéltem azzal a nénivel,aki Szilviékhez szokott menni, jövő pénteken jön és megcsinálja az ablakainkat.

Tényleg, Edina, Enikő? Rég jártak itt. Bár ha nagy hír lenne, tudnánk róla már.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, jó, hogy mondod, akkor biztosan nekem is a málnalevél-teától van szorulásom... Egy hete iszom és azóta bizony vannak gondjaim.
Lehet, hogy a végén már könyörögni fogok a beöntésért? :lol:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, nekem is:(
Hát... ha tőlem megkérdik, hogy szeretnék-e, én nem mondok nemet :D
monke

Sziasztok!

Csak gyorsban reagálok, mindjárt leragadnak a szemeim.

Kankalin, kitartás, szurkolok nektek. Nálunk a legutolsó mérésnél a combcsontot 35 hetesre mondta a gép, a többit 39-re. Ennyit a gépi mérésekről. A súly meg jó, amiatt ne aggódj.

Örülök, hogy mindenki jól van.
Én ma két órát vártam a CTG-re és a vérvételre. Ma megint rengetegen szültek. A doki úgí jött oda hozzám, reméli én nem ma akarok szülni, mert már az örzőben is szülő nő leledzik.
Babu majdnem végig aludt, igaz én is majdnem elbóbiskoltam....
3000-ről lementünk 2000-re, de teljesen zárt a méhszájam, úgyhogy jövő hét kedden megint jelenésem van.
Igazság szerint már nem bánnám, ha urasága kibújna. Most kezdem érezni, hogy édes, de mégiscsak teher a nagy pocak.

Na megyek alukálni egy órát.

Szép délutánt mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Friday, Borssal csak a végén volt több a magzatvíz, vagy egész idő alatt?Nálam állandóan változott, egyik uh-n normál, aztán átlagosnál több, aztán megint normál.
Kíváncsi leszek most a csütörtöki uh-ra.
Az ember sose nyugodhat már meg?
Na írj majd, mi volt, amint hazaértél.

Zsuzsi, örülök, ha picit sikerült megnyugtatnunk, de most már kérlek tényleg ne stresszeld magad munkaügyekkel is, elég más dolog miatt kell aggódnod/aggódnunk.
Figyu, anno mikor a magánbölcsit kérdezted, elfelejtettem megkérdezni a sógornőmtől, de iwiwen ha írsz neki, priviben átküldöm a nevét, biztosan válaszol majd,ok?
Anyós kitalálta hogy nem akar újabb kemót, nem vállal semmit, szóval kész vagyok, mi meg ugye egy darabig menni se tudunk hozzá.
Már csak ez hiányzott, tényleg.
Ablakpucolós néniért irigyellek.
Amúgy az ebéd utánt inkább egy jó alvással töltöttem, most folytatom a munkát majd...

Móni, ti napi 2 csészével isztok? mert én tegnap 1et is alig bírtam legyűrni és ugye engem már az elejétől szorulás kínoz a napi 2 vastól, szóval remélem ha a teát még iszom, nem robbanok szét :lol:

Dorka, én már néhány hete érzem a terhet, eddig csak áldott állapot volt valóban.
Jól elment a napod a ctg-vel akkor.
De úgy tűnik hetek óta szülődömping vana kórházakban csajok, nem?
Férjem is azt mondta múlt héten, reméli babó majd akkor születik, ha nyugi lesz és tudnak velünk foglakozni, nem bírja a futószalg efffektust, no de itthon szülni mégsem akarok egy bábával :lol:

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na csajok!
Az én kislányaim 2310 grammal és 2490 grammal születtek. Mindegy, hogy ikrek, akkor is kicsik voltak, amit 1 hónap alatt úgy behoztak, hogy nem hittünk a szemünknek! Szóval nem kell ezen stresszelni. Ezen kívül múlt hétfőn Vincét 38 hetes 1 naposan 2750 grammra becsülték, a BPD-je meg a femurja 37 hetes 5 naposnak, a mellkas körfogata meg 34 hetesnek felelt meg a GÉP szerint. Nem is érdekelt, mert nem hiszem , hogy ekkora különbség van, maximum nem tudta már úgy befogni a géppel és kisebbet kalkulált. Azt mondták nekem, hogy kb. a 25. hétig lehet megközelítőleg helyes súlyt becsülni, utána egyre nagyobb eltérés lehet a valóság és a becsült közt, mert olyan nagy már, hogy a gép egyre pontatlanabb.

Ne aggódjatok, minden baba akkora, amekkorának lennie kell! Mi sem vagyunk egyformák!

Mangora
Délelőtt felnyaltam a lakást ( én ilyen hasalósan felmosós vagyok, nem szeretem a mopot), persze nem térdelve, hanem guggolva, hátha segít Vincének. Na nem is értékelte nagyr az atrakciót, fészkelődött rendesen! :lol:

Kitartás csajok, már nem sok va hátra és utána mindenki megnyugszik.

vick
Kép
Kép
ervick

Na, végül én is aludtam egyet, hadd nőjön a kis hercegnő :-)
Még jó, hogy lenémítottam a telefonomat, volt 2 hívásom is.

Olyan gyönyrű idő van, jól esne sétálni egyet.

A szívességi ügyes kolléga jelentkezett ma megint, hogy hát igen, az a papír még mindig nincs aláírva, és hogy pénteken kora délután jönnének. Mondtam neki, hogy OK, de csak akkor indulok el itthonról, ha otthon van, okultam a múltkoriból.

Kata, én csak egy csésze (2,5-3dl) málnalevél-teát iszom, megvárom, mit mond az orvos csütörtökön és annak függvényében emelem.
Oké, köszönöm, majd add meg priviben a sógornőd nevét.
Jaj, szegénykém, nem irigyellek Titeket, hátha a család többi tagja rá tudja beszélni Anyósodat a kezelésre.

Jó pihenést mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Megjöttem én is. Ma volt CTG, minden ok. Viszont a második sorban, az az ami a méhösszehúzódásokat nézi, volt egy szép nagy majdnem 100-as kilengésem. Állítólag a szülésnél végig ilyen nagyságú kilengések lesznek. Én viszont még nem is éreztem semmit. De azért lehet, hogy már Csabi is készülődik lassan? :roll: Még pár napot jó lenne, ha kibírni odabent, aztán jövő héttől már jöhet. :wink:

Móni: mi megpróbáltuk azt az emelős pozíciót, de miután párom megfenyegetett, hogy sérvet kap, inkább hagytuk :lol:

Zsuzsi: örülök, hogy sikerült beszélni a nénivel. A babával biztos minden rendben lesz, gondolj tényleg arra, hogy Te sem vagy túl nagy termetű. Biztos rosszabb lenne, ha 4 kg-osra becsülnék. :wink: Ja, igen, és nekünk is mondták, hogy a gép simán téved 10-15%-ot, ez csak becslés. Ráadásul hetente kb 20-25 dkg-ot hízik.

Reni: szorítok, hogy Bíborka megvárja legalább az apukáját amíg hazaér.

Vick: noszogatod Vincét? :lol: Hajrá akkor!! :lol:

Nekem nincs bajom a málnalevélteával. Ízesítem cukorral, citrommal, mostanában mézzel is. Semmi rossz ízt nem érzek.

Vettem ma muffin sütőt, ki akarom próbálni Friday almás sütijét. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Mostanában állandóan új recepteket próbálok ki, háááát, némelyik finoman szólva nem telitalálat :lol:

Mindenki takarít ma lányok? Kata ablakpucolás, Mangora porszívózás, Krisztina portörlés...? Nahát, a fészekrakó ösztön is szülési előjel lehet :lol: :lol: ! Ja, én csak a fritőzt takarítottam ki... az is számít?? :lol: :lol:

Szép napot, pihenjetek sokat.

Szilvi
huszilvia

Hi!

Megvolt a ctg. Ma már bőgtem is, mert meg se moccant. Mondanom se kell, hogy a hiba a fejemben van, gyereknek semmi baja. Szülésnek sincs előjele -basszus-, nagyon határozottan adták az egy hét múlva esedékes vizsgálat időpontját. Ha így haladok elfogy Édesanyám szabadsága mire itt lesz Gréti. Először a szülésznő ctg-zett, aztán egy dokinő uh-val vizsgált. Tuti mindent megosztanak egymás között, mert a szülésznőnek kikotyogtam, hogy be vagyok tojva. A dokinő azzal kezdte a vizsgálatot, hogy beszélt erről az egyartériás dologról, aminek persze a felét se értettem, de a nagy lényeg az volt, hogy sok baba születik így, semmi bajuk nem lesz, csak éppen hogy fel kell írni, hogy ez a dolog van. Idegállapotomnak megfelelően elkezdtem bőgni. Uh-n is minden rendben. Az hogy most a méhszáj milyen állapotban van szerintem senkit nem érdekel ebben az országban, ez hihetetlen különbség számomra a terhesgondozásban a magyarhoz képest. Semmi nunituri.

Huszilvi, majd írd le bejött-e süti :wink: , de őszintén, ha nem ízlik még mielőbb tudják meg a többiek is :D . Más: 100-as kilengést produkáltál? Az igen, nekem most volt egy árva 40-es (közel fél óra alatt)...csakhát vonalzóinkat nézegetve elkeserítő hír ez most számomra :lol:

Traudorka, akkor ma tilos Neked szülni, ez jó :lol: . Itt is beindult ma a forgalom, csak sajna az én gyerekemet nem hatotta meg a front :roll:

Ervick, akkor én is felmosok holnap guggolva :wink: .

Monke, aranyér monnnyon le! Claudia Schiffer x 2=Monke :lol: :lol: :lol: . Légzés: ez tényleg fontos dolog, rengeteget lehet segíteni a jó légzéssel. Ez az egyetlen, amiben maradt hitem a szüléssel kapcsolatos dolgokban.

Kép
Kép
friday

Igazad van, Vick, nem kellene stresszelni a baba súlyán.
A guggolva felmosás extrém sportként se utolsó...
Drukkolunk, hogy "használjon"...

Kata, én 2 csésze teát iszom, igen. Nem törvényszerű, hogy székrekedést okoz (csak gyanús nekem.)
Az ízével semmi bajom.

Szilvi, nem csak a fritőztakarítás, hanem az új sütireceptek sűrű kipróbálása is "gyanús"...:)

Ért valaki ezekhez a CTG-leletekhez?
Mert nekem is van rajta jó sűrűn egész magas "szinuszgörbe" - sokkal magasabb, mint a múlt hetin, (szóval a papíron az alsó görbe fel-fel megy 100-ig, és egyébként is magasra kileng, mondjuk félcentinként), de beírták, hogy "fájástevékenység nem észlelhető".
Megkérdezni ciki lett volna, lévén, hogy én magam se észleltem fájástevékenységeket:)

Friday, annyira nem tudják előre megmondani (még méhszáj-vizsgálattal sem), hogy mikor indul be a szülés.. ha UH meg minden rendben van, akkor tényleg no para.

Csak vedd észre, ha beindul...

:P

Tudod,a "semmivel össze nem téveszthető fájások".

Egyébként ott hogy állnak a terminustúllépéshez? hagyják túlhordani, vagy beindítják?

Szép estét, lányok
Móni
monke

sziasztok,

Friday: nyugi, biztos mondta volna az orvos, ha valami gáz van. Gréti egyszerűen belassult. Biztos gyűjti az energiát a születéshez. Előpihen... aztán hajrá! :wink: :lol:
Most úgy tervezem, hogy holnap megsütöm a sütit, aztán persze meglátjuk, hogy bírok állni... Ha megcsinálom, majd elmesélem milyen volt.

Jó pihenést

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
most épp csak bejelentkezek, mert nem vagyok valami jól. Kijött a több hónapnyi nemalvás + hányingerem van. Olyan émelygős, mint az elején. Megyek is pihizni.

Zsuzsi, ne félj, semmi gáz nincs...holnap majd jövök még bővebben. Amúgy Bíborka méreteire is azt mondta a gép, hogy 34+4-nek felel meg. A doki elégedett volt... csak itthon láttam a leleten, hogy le van maradva.

Csajok, a bölcsődal olyan gyönyörű, ahol le lehet játszanai a kórházban, érdemes letölteni és ezzel fogadni a kis jövevényt. Nekem miért nem sikerült letölteni a gépre?
http://www.youtube.com/watch?v=t894eGoy ... r_embedded

Puszi, és jó éjt mindenkinek
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, nincs e még babánk.......????

Én egész du kinlódok, először csak keményedtem aztán kezdett görcsölni a hasam alja, majd mindkettő.....:(
Nem tudom mi van mert most semmi se használ.
Tényleg nem szeretnék első lenni!!!!!

Megpróbálok aludni hátha sikerül.

Jó éjt mindenkinek!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Aludtam egy nagyot, most megpróbálok úgy ülni, hogy kényelmes legyen (nem nagyon sikerül). Kb 1 órán keresztül fájdogáltam lennt, nem volt valami kellemes. Ez is a készülődés része??? :shock:

Gratula minden CTG-eredményhez!

Már nagyon kiváncsi vagyok, ki lesz az első!!! :lol:

Kata, sajnálom az anyósodat, remélem még változik a véleménye a kezelésről.

Zsuzsi, a szivességi ügyfeleddel szívesen váltanék pár keresetlen szót! :evil:

Szép estét mindenkinek:
Dorka
(elfelejtettem írni: a nyolcasokat apának kell írni a csípőjével.... :D )

Kép
traudorka

Sziasztok!

Most jutottam a géphez.. elég pörgös napom volt nem pihiztem semmit se! :( !

ÉN is takarítottam ma ,ágyat huztam, úgy látszik ma mindenki ilyen napot tartott!!
Jó hogy mondjátok ezt a málnalevél teát mert én mindig elfelejtem, most főztem meg a mai adagomat..! :D !

Kata remélem h anyosod ügyét sikerül megoldani! Ne aggódj nálunk is mindig zajlik az élet, tegnap este anyukámnál az ügyelet volt nem volt jó neki az anitbiotikum, apukámnak a munkahelyén kiderült h magas a vérnyomása úgyhogy nálunk is mindig van vmi! :( :cry: !Ablakpucolás. hu azt már nekem nem engedik anyukámék... most csinálták meg pár hete mikor festettünk!

Zsuzsi, most már tényleg hagyjad a fenébe a munkát.. Babu a fontos !! A súlya miatt meg nem aggódj! nekem is mindig az van az uh papíron h becsült súly! sogornőm mind a két lányt 2.75 kg szülte..nyugi nem lesz semmi baj!

Úgy izgulok holnap megyek az első ctgre fél 11 re , már nagyon kiváncsi vagyok h milyen lehet ?!!!!

Hétfőn megy uh ra, jön velem a nagyim olyan ari volt mondta h ő még soha nem látott ilyet és ha van rá lehetőség eljönne ! :lol: , szerintem el fogja magát sírni!

Kata, MÓni a lepedő az ikeába csak a fehér van ilyen áron a szines drágább , de én nagyon meg vagyok vele elégedve.. ilyen áron. sőt 100% pamut ! Remélem nektek is fog tetszeni! :wink:

Mangora örülök h már jobban vagy lelkileg !

HU képzeljétek apukám kolléganője is szült és jó nagy kisfiút! 4.7 kg, 61 cm ! Óriás bébike, mikor mondta nem akartam elhinni még jó hogy feküdtem az ágyba! :roll:

Majd holnap jövök a hírekkel!

puszi

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jól eltüntem, de a délelőtti takarítás elhúzódott (ugye a csigatempó), utána délután vendégek voltak, aztán jógán voltunk, úgyhogy csak most tudtam jönni! Érdekes, hogy nem fáradtam el annyira, mint pl hétvégén és most még a derekam is egész jól bírja, csak kicsit fáj :) A csípőmben jobb oldalt viszont olyan érzésem van,mintha becsípődött volna valami... Furák ezek az érzések...
Ja, és a nagyi a takarításomon kiakadt... Kérdezte, hogy miért csinálok ilyen "nagy" munkát... Még a végén valami bajom lesz. Nem akartam neki mondani, hogy annál nagyobb bajom nem lehet, minthogy megszülök, de az előbb utóbb úgyis bekövetkezik. Szerintem nálunk a családban ő lesz az, aki a legjobban fog félni, he eljön az idő :) Már előre sajnálom szegényt!

Kata, köszi :)
Családi problémák miatt :( (Bár nem tudom mit jelent ez...) Kitartás!!!
Ez a magánbölcsi téma engem is érdekelne... Hol van helyileg?
Málnalevél teából én a szülésznőm javaslatára napi 2*2 decit iszom.

Friday, ne idegeskedj, nyugodj meg, Gréti meg fog jönni, míg anyud ott tud lenni!

Zsuzsi, biztos minden rendben lesz, ha jól táplálja a placenta Babut, akkor baj nem lehet, csak még kicsit bírja ki bent! Akkor te is a csütörtökre vársz... Egy cipőben vagyunk, én is remélem, hogy akkor kiderül vmi!
Ja, és az olvasgatás engem is sokkal jobban kiborított, de mégis olvastam...:( És nekem is az van az uhs papíron, hogy "megkevesbedett magzatvíz"... erre azt mondta a doki, hogy ez nehezíti a babónak a fordulást! De Katának igaza van, a ti termeteteket fogja örökölni!

Friday,grat a vonalzóhoz!!!

Móni, aranyerem az nekem is van...már most... és egyre rosszabb. Én a magnézium abbahagyásának tudtam be a nehezebb székletet... De a málnalevéltea nekem sem csúszik úgy,mint az elején, azaz két hete :D

Vick, el tudlakképzelni felmosás közben :) Remélem ha nem is Vincére, de a méhszájadra hatással volt az atrakció :)

TSzilvi, szüleidnek jobbulást! Holnap nem lesz semmi gond, csak ügyesen! Megtalálod a fotelos szobát :lol:
Nagyid meg tényleg biztos nagyon fogja értékelni az uht, mejd mesélsz!

Lányok, csak szólok, hogy holnap nem nagyon leszek, mert áramszünet lesz egész nap... :( Valószínű nem is nagyon leszek itthon, mert fűtés sem lesz így... Délután meg a melóhelyre is be kell mennem... nem úsztam meg... :(

Szép estét és alvós éjszakát mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Köszönöm szépen még egyszer mindenkinek a biztató szavakat. Nagyon aranyosak vagytok. Nem a súlya miatt aggódom Babunak, hanem azért, hogy enyhén retardált. Egyre rosszabbul hangzik.

Mangora, köszi, hogy szóltál és igazolod előre a hiányzásodat. Téged akkor leveszünk arról a "listáról", hogy aki még nem jelentkezett, biztosan szül :-)

(Hu)Szilvi, ez a fájás azért nem semmi! Végülis, bármikor jöhet már Csabi.
Aranyos volt a néni, de csak jövő pénteken tud jönni, remélem, addig nem jön közbe nekem semmi.

Dorka, ez is a készülődés része, szerintem, mondom én, a nagy tapasztalt.

Móni, nyugi, szerintem bármilyen irányba tévednek ezek a gépek. Egy kolléganőmet meg is császározták, mert azt mondták, hogy 4kg fölött van a baba, aztán 3,3 lett.

Friday, tessék szépen megnyugodni, minden rendben. Egyél valami édességet, hátha arra beindul Gréti! Az jó, hogy a CTG rendben :-) Méhszáj: szerintem sem jelent semmit, az orvosok, szülésznők azt mondják, hogy ilyenkor bármikor, bármilyen méhszáj állapotban megindulhat a szülés. Szóval szorítunk!

ToldiSzilvi, nagyon aranyos nagyid van, biztosan tetszeni fog neki az uh.
Majd írj, hogy mi volt a vizsgálaton.

Málnalevél-tea: ízesítés nélkül iszom. Mondjuk rá van írva, hogy hasmenésre ajánlják (Móni, emlékszel, még Te írtad korábban), ebből gondolom, hogy kész csoda, hogy egyáltalán néha eljutok WC-re...

Húha, most már nagyon kíváncsi vagyok, ki lesz az első.

A mai események hatására nem végeztem házimunkát, csak mostam egy adagot és vacsorát főztem. Holnap majd remélem, többet tudok.

Jó éjt mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!!!

Ma egész jól aludtam éjjel nem is volt olyan kinzó gyomorégés, de azért nem aludtam mélyen izgulok a vizsgálat miatt!! Lassan készülödnöm is kell, gondolotam benézek hátha van már vmi hír!!

Én is kiváncsi leszek ,hogy kié lesz az első baba!!!

Jut eszembe h nálunk se lesz áram 10 én l úgy hogy én se leszek elérhető sőt még főzni se tudok mert kerámia lapos tüzhelyem van! :(

Nekem izlik a málnalevél tea főleg én imádom a gyógyteákat, én is ízesítve iszom mert úgy nem jött be ! Este is ittam két csészével! :lol:

Na megyek majd jelentkezem!
Puszika

Szilvi

Vick azért nem semmi vagy hogy ilyen felmosást bevállalsz , remélem jó nagy a terület! :wink: !Kitartás már nem sokára kezedbe lehet Vince ! :D

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt lányok,

az utóbbi napokban Márk nálam se olyan aktív, sőt éjjel alszik is, és mintha gyomorégés is kevésbé gyötörne...
Fura, a tegnapi ablakpucolósdi után alig fájt a hátam, máskor meg csak úgy beindul.

ToldiSzilvi, tök jó hogy nagyid elmegy veled a vizsgálatra, biztosan sírdogálni fog, igazad van.
Rögtön írj, ha hazaértél!
Nem baj ha fehér a lepedő, nekem a brendonosból az egyik vajszínű amúgy, a másik fehér, pamut, és 1800 Ft volt darabja, sztem az ikeas is van ilyen bőven...

Vick, gugolós felmosás, elhiszem hogy nem tetszett Vincének, de hátha ez a tuti recept :lol:

Friday, remélem Gréti a héten megérkezik.Méhszájat nekem 2 hetente néznek, érdekes, alapból az ember lánya, örül ha megússza évente 1 látogatással a nődokinál, most meg egyből szétteszi a 2 lábát :lol: És akarja is :lol:

Mangora, akkor még akár jó is, hogy ma be kell menned a munkahelyedre, otthon tényleg nem lehet lenni, így fűtésszezoban áram nélkül.Várunk este.
Zsuzsi majd megírja neked a bölcsiről a dolgokat, ha kapott infot a sógornőmtől,ok?Amúgy 13.ker.

Dorka, igen, ez már a készülődés :lol:
Apás csípőmozgás, hát megnézném :lol:

HuSzilvi, ebben az állapotban már minden amit csinálunk az TELJESÍTMÉNY-nek számÍt!!!
Jó sütisütést mára!

Enikő, remélem még bírjátok picit...

Reni, ismertem a dalt, de nem tudtam konkrétan, hogy ez a bölcsődal, találtam egy olyan videos változatot, amikor pici babák képeit mutogatják a dal alatt, végül azt néztem meg, itt bőgtem vagy fél órán át...Nagyon megható.

Móni, akkor lehet hogy maradok napi 1 csészénél, ha titeket így berekeszt, mit tesz velem?

Mindenkinek a csütörtök lesz a vizsgálatos nap?Mi is holnap megyünk, 3kor uh, aztán ctg a szülésznővel, aztán elhozzuk apával a cuccaimat a munkahelyemről.

na megyek reggelizni,aztán vasalnom kéne...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt mindenkinek!

Én is jól aludtam, a fájdogálásoktól eltekintve.
Most már minden felállásra, fordulásra keményedik a hasam.... :?

Mangora, kitartás a mai naphoz!!!
Elhiszem, hogy a nagyid izgul, hiszen ez mégiscsak egy dédunoka! :D

A málnalevélteát én is ízesítés nélkül iszom, napi két bögrével.
Mai program: délelőtt munka,takarítás, délután vendégek, úgyhogy lehet, hogy csak este tudok benézni.

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt:)

Kata, igazad van a nőgyógyásszal kapcsolatban:) jót nevettem rajta.
Mentek holnap a munkahelyedre? az érdekes élmény lesz ennyi idő után.
A málnateáról azt írják neten, hogy székrekedésre ÉS hasmenésre is jó... szóval próbáld ki, neked hogy válik be (de óvatosan adagold egyelőre)

Tényleg furcsák ezek az érzések.. nekem mindig az alhasam szúr/nyilall, néha csak 1 oldalon, néha mindkettőn, derékfájással kísérve.

Szilvi, a fehér lepedő teljesen jó nekünk is.
A nagymamádnak biztos tetszeni fog az UH:)
Majd írd meg, mi volt!

Mangora, Zsuzsi, akkor beállok én is a csütörtökre várók sorába (nekem is akkor van ultrahang).
Igaz, kötöttem egy pulóvert, és amikor kimostam, másfélszeresére nyúlt... szóval jöhet az óriásbébi

A retardáltság se jelent mást, mint növekedési elmaradást az átlaghoz képest - csak sokkal ijesztőbbnek hangzik. Persze ne tegyek úgy, mintha értenék hozzá:( de ilyenkor nekünk alapból minden ijesztőbb, mint kellene - és szerintem ez sokszor a dokinak se esik le, csak dobálózik a szakszavakkal)

Én már "bedobozoltam a konyhát", ma picit még kitakarítom, de utána semmi házimunka.

Jó pihenést és szép napot mindenkinek!
Zsuzsi, ne házimunkázz, menj inkább sétálni:) úgy tűnik, ma is szép időnk lesz.

Ja és húzzon már bele valaki, már csak 3 nap van októberből!

Pussz
Móni
monke

Sziasztok!

Megvagyok én is! Semmi fájdalmat nem érzek, remélem, ez azt jelenti, hogy Babu még nem óhajt kijönni. Pedig annyira várom, de inkább még fejlődjön kicsit odabenn.
Rosszul aludtam éjjel, vagy 5-ször volam pisilni. Már minden bajom volt, hogy nem tudok rendesen aludni. Bár én vagyok a hülye, mert a 3 dl málnalevél-teát fél 10-kor ittam meg, akkor jutott eszembe. Mostantól próbálok átállni a napközbeni ivásra.

Ugye, milyen rosszul hangzik a retardált szó?

Akkor csütörtök nagy nap lesz sokunknak. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen híreket kapunk.

Bizony, már csak 3 nap októberből. Milyen szófogadó babáink vannak, ha november, akkor az nekik november :-)

Szerintem nagyon jó ár az IKEA-s lepedőért (2db) az 1000 Ft. Én valami babás boltban vettem 3-t, 1200 körül volt darabja, vettem fehéret, vajszínűt és halványsárgát, de a fehér is megtette volna.

Most kicsit dolgozom, eléggé belelendültem, aztán sétálok is majd egyet, akarok még venni szoptatós melltartót, mert van nekem ugyan, de mintha kezdeném kinőni :oops:

Kata, vicces ez a "széttesszük a lábunkat" dolog, de milyen igaz!

Na, azt is megnézném, amikor az én párom nyolcasokat ír le a csípőjével, amikor szülünk. :lol:

Szerintem most valami karbantartás lehet az áramszolgáltatóknál, nálunk két hete volt, hogy két napig nem volt áram napközben.

Na, majd még benézek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Csajok,görcsölget a pocakom alja és fájdogál a derekam,még nem volt ilyen.Éjjel picur úgy befeszült,hogy már azt hittem szülünk.
Aztán most az az állandó tompa alhasi fájdalom,derékból.
Szóltam is a húgomnak,és jön,itt lesz velem egész nap.
Most egy kicsit beijedtem :shock: :shock: :shock: :shock:

Ugye észre fogom venni hogy mikor kell menni????????????????????
És a cicim is fáj ezerrel...............
És olyan hülye érzésem is van reggel óta,persze ez lehet nem jelent semmit csak beképzelem..........

Nekünk is holnap este lesz nst.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Kriszti
Nekem is ilyen volt szombaton, egész nap, még éjjel is. A barátnőm, aki természetesen szűlt azt mondta, utólag rájött, hogy ezek jóslók voltak. Amikor tényleg fájásai voltak azt mondta annyiban más, hogy leizzadsz és nem tudsz lépni se, amikor fáj. Ennyivel másabb az érzés a jóslóhoz képest.
Reménykedem, hogy így lesz, akkor én is fogom tudni, mi van.

Voltam nst-n, minden rendben volt. Szombaton amnioscopia.

Rossz kedvem van, úgyhogy majd később fellépek még.
Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Krisztinaa, reméljük ,ez már a szülés előjele. Jól tetted, hogy szóltál a húgodnak. Biztosan tudni fogod, mikor kell menni. Aztán meg majd szépen beszámolsz nekünk, hogy mi tudjuk. :lol:
Az ijedtség szerintem természetes ebben a helyzetben, emiatt ne aggódj.
Írj majd, hogy hogy vagy.

Vick, mi a baj? Az amnioscopia során a magzatvizet nézik, hogy nem zavaros-e? Azt lehet tudni, hogy meddig vár az orvosod a szülés megindításával, ha letelt a terminus? Tényleg, mi lesz veled, ha elmegy az orvosod szabadságra, valakire rábíz?

Szép napot Nektek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Még megvagyunk,most nem fáj.
ha fekszem nem fáj,csak ha állok vagy ülök.

Jaj Vick,én nem akarok az amnioscópiáig eljutni.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi

Épp ez a bajom, úgy volt,hogy most lejön nst-re,erre letelefonált, hogy műtőben van, nem tud jönni, majd jöjjek jövő szerdán nst-re megint. Csak azt felejtette el szerintem, hogy vasárnap töltöm a 40 hetet. Onnantól kezdve elvileg minden nap van hol amnio,hol nst. Most így semmi nem lett letisztázva. Holnap megyek terhesgondozásra, de ha ő szabin van, akkor ki a franc fog megnézni ?
Kissé csalódott vagyok, de azt hiszem délután felhívom és megkérdezem, hogy most akkor mi legyen, kihez forduljak stb.
Az amnio az a magzatvíz nézés, hogy nem zöldes-e, mert akkor indítani kell a szülést.
Szombatra behívott ez az ambuláns orvos,aki kiértékelte az nst-t, de fogalmam sincs, ki csinálja majd. Nem szeretem az ilyen bizonytalanságot és ahhoz sincs kedvem, hogy százmillióan kukkeroljanak engem.

Ne haragudjatok, de nagyon rossz kedvem lett ma.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, ez nagyon bosszantó, ami veled történik. Elhiszem, hogy ki vagy borulva. Teljesen jogos. Gyere nyugodtan, mi meghallgatunk és amiben tudunk, segítünk.
Mindenképp hívd fel az orvost, hogy akkor tisztázzátok már, hogy mi lesz, mert ez a helyzet nem nyugtat meg téged.
Remélem, Vince megunja odabent és kibújik mielőbb, hogy ne kelljen a 40. hét betöltése utáni tortúrán átesned.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick,ne aggódj,tudod a klinikán jó kezekben vagy.
De átérzem aggodalmad,mindenképpen hívd fel a dokidat,hogy hogyan tovább.
Meglátod szombat előtt megszületik Vince.

Kép

Kép
krisztinaa

Vick, nem csoda, hogy rossz kedved van, nehogy ezért bocsánatot kérj tőlünk...
Remélem, hogy a dokid csak elfelejtett valamit, és telefonon tudjátok tisztázni.
És nagyon drukkolunk Vincének!!!
monke

Vick, szegénykém, ez tényleg bosszantó...
Hívd csak a dokit, zaklasd, ne hagyd ennyibe, ilyen kétségek közt legyél.

Krisztina, akkor mégse?
De legalább a tesód ott van.

Hú, ma rendesen szurkálgat, görcsölget, most speciell a petefészkeimnél érzem, ezek már tuti jóslók, mint nálad volt, Zsuzsi.
Most le is pihizek egyet.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Apa ma hajnalban indult. Nekem hétfő óta gyakorlatilag egyfolytában fájdogál a pocakom és a derekam, főleg, ha mozgok. Blanki nincs jól, meleg a kis feje, most el is aludt.

Zsuzsi, így hangzásra tényleg nem valami bíztató. Látod, emiatt azért jobb, ha ugyanaz a doki végzi a vizsgálatot és a kiértékelést. Úgy éreztem az írásaidból, hogy most már azért nyugisabb vagy, de nyugodtan felhívhatod az orvosodat szerintem, ha elbizonytalanodsz. Még azt akartam elmesélni, hogy mikor bent voltam a kórházban szeptemberben, akkor a szobatársam volt egy csajszi, akit azért fektettek be, mert kisebb volt a babája az átlaogsnál. Két hét alatt aztán behozta szépen az elmaradását, szóval csak a fejlődési üteme volt más.
Az idegeskedés egyébként tényleg nem használ. Azon gondolkodtam, hogy fogod kibírni munka nélkül, de (most már hihetetlennek tűnik) én is ilyen voltam a munkahelyemen, nem bírtam letenni a "tollat", most meg nem is hiányzik...

Kata, párdod Anyujának kitartást kívánok. Így csöndben valahol egyetértek amúgy vele, egy csomó alternatív lehetőség is van már...

Csütörtökre szorítok mindenkinek. Nekünk már nem volt időpont csüt-re, így letudtuk hétfőn a dokit, Nálunk azért jelentős a csütörtök, mert akkor kezdődik a 36. hét:)

Kriszti, szerintem simán indulhat így a szülés....nekem is fokozatosan erősödtek be a fájások. Egészen az ötpercesig pakolásztam, tettem-vettem. Bár...ha igazán beindul, akkor nem állnak le a fájások, azért valamit biztosan jelent.

Hajrá Vick!, Kriszi...
most mennem kell Blankihoz, jövök még.

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

KEDVES KANKALIN!
Ne haragudj, hogy így ismeretlenül írok neked-nektek!
(Szoktalak titokban olvasgatni benneteket!
Kívánok mindannyiótoknak csodálatos szülést és egészséges, gyönyörű kisbabákat!)
Azért írok neked, mert van egy 2 éves kislányom, aki annak idején szintén "retardáltnak " lett minősítve,csak azt nem vették figyelembe, hogy én 140 cm és 45 kilós voltam mindenórásan.Apája a kicsi lánynak meg 186 cm és 120 kg.
Azt mondta az orvosom, hogy az uh-s véleményt sz...jam le, mert nem az átlag számít csak.
A baba mindig az anya méreteihez alkalmazkodik!!!!
Nekem a belső hosszom kevesebb, mint egy 160 cm anyukáé, szó szerint a torkomig vagyok gyerekkel.Egyszerűen nem volt több helye nőni, mert nem szélesedett a csípőm. Az orvos azt mondta megnő idekinnt, igaza is lett.
És a kicsi lány 38 hétre született 2200 grammal , 45 cm-rel és első perctől jól szopizott.3 hónaposan már 4400 gramm és 67cm lett, mai napig makk egészséges.
Ne aggódj te sem.
BOCSÁNAT, HOGY ÍRTAM, KÉRLEK NE HARAGUDJATOK.
KEDVES KANKALIN ÉS TÖBBIEK:ÁLDOTT, BOLDOG VÁRANDÓSSÁGOT KÍVÁNOK TOVÁBBRA IS.

Kép
rozsa1979

HI!

Monke, a ctg-hez nem (sem) értek, nem tudom valójában, hogy mit jelentenek a számok. Mindenesetre a Ti 100-as mércétek (mértékegysége) erősebb összehúzódást jelent, mint az én 40-esem, irigy-irigy vagyok :D . Túlhordást sajna 10 napig hagyják. No, ebben az esetben lehet kérem a progr. császárt. A császárt is lehet kérni, bár az előadó doktor fejrázása arról tanúskodott, hogy nem szeretik az ilyesmit, de megoldható. ....akkor oldják meg, de én nem akarok túlhordani és kész.

Áfonyácska, remélem sikerült kipihenni magad! Minden okés már?

Toldiszilvi: ctg? Édi a nagyi :D , tuti sírni fog, még ha nem is látja bele a babát :D . 4,7 kg??? :shock: ez azért gáz, de fő, hogy egészségesek mindketten, gratulálok!

Mangora, akkor várunk holnap hírekkel, jó hírekkel :wink:. Munkahely mit akar még??? Monnnyon le!!!! :wink:

Katicat :lol: :lol: :lol: , nagyjából én is így vagyok ezzel, az évenkénti rákszűrésre noszogatva megyek, most meg huzogatnám akárkinek a bugyim :lol: Várjuk a ctg híreket.

Traudorka: írtad a mai programod :shock:, valamit tegyél át holnapra, még a végén beelőzöl :wink:

Kankalin, szoptatós melltartó: az első pár hónap után, mikor stabilizálódik a tej is változik a mell mérete. Ha tanácsolhatom sok melltartót ne vegyél, lesz még rá alkalom :wink:

-----Erről jut eszembe: a melltartó betétek között van a NUK-nak extra vékony változata, ami nem látszódik meg kívülről (többi se mindenkinek, de nekem a dinnyéim miatt bizony látni, hogy van egy "karika" a melltartóban). Ha kiöltözős helyre kell menni szoptatás alatt, ezt nagyon tudom ajánlani.

Krisztinaaa, ne ijedj meg, az idő így is-úgyis közeleg, akár most van itt, akár nem. Drukkolok!!!!! Mérd a "furi érzéseid" ha a "furi" rendszeres, indulj. :wink: Bocsánat érte, de pont mást írnék, mint Ervick: én is természetesen szültem, mint barátnője és nem volt a "furin" kívül más. Csak mikor beértem és a burokrepesztés után (írtam, akkorra 3 ujjnyi voltam). És az a fajta nagyon fájós már csak a szülőszobán jött. Szóval, bátran menj be a kórházba, max. utána hazamész. (hú, látom időközben Reni is megerősítette, hogy ilyen is van :D .) Most elhatároztuk a férjemmel, hogyha rendszeres "furit" érzek egy órán át bemegyünk, hátha most nem kések el a fájdalomcsillapítomról :lol: .

Ervick: teljesen megértem, hogy rossz a kedved, sajnálom. A bizonytalanság az engem is kiborít. Kitartást, fel a fejjel, MINDEN JÓT!

Rózsa79, kedves Tőled, hogy írtál Kankalinnak. Gyermeked sem olvasta ezek szerint a "nagy könyvet" és 6 hónap helyett 3 hónap alatt duplázta meg a születési súlyát :lol: Gratulálok, minden jót Nektek!

Annyit írtok erről a málnalevélről, hogy a végén kipróbálom :roll: .

Puszi!

Kép
Kép
friday

Egyre jobban elbizonytalanodom én is, hogy mikor kell bemenni
Segítsetek!!!:)

Friday
Krisztina azt írta reggel, hogy :
Aztán most az az állandó tompa alhasi fájdalom,derékból. és hogy nem fáj, amikor fekszik.

Reni írta, hogy neki periodikusan jöttek a fájások (mindegy most, hogy mennyire erősek), és egyre sűrűbben jöttek.

Friday, neked állandóan fájt, vagy volt benne periodikusság azért?

Reni,
Jobbulást Blankának.
monke

Hú, Móni, nem csodálom, hallod, ma a pihenéssel se lett nekem se jobb és már egyre bizonytalanabb vagyok, milyen is az a mensiféle fájdalom, bakker...

Remélem, olyan eszeveszett fájásaink lesznek, hogy észrevesszük, de ennél akkor a magzatvíz elfolyás tényleg jobb.
Az a biztos jel.

katicat
Szigetszentmiklós

Szia Rozsa1979,

Nagyon szépen köszönöm a szavaidat, megnyugtató volt olvasni.
Persze, hogy nem lesz baj, nem is lehet, mert annyira várjuk a mi kis hercegnőnket.
Megnő majd szépen idekinn!
Most a hátralévő két és fél, három (?) hétben igyekszem sokat pihenni, nem idegeskedni, ez biztosan segít.

Gratulálok a kislányodhoz, a kis jövevényhez és nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok Nektek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

A szülésznő nekem azt mondta, hogy akkor menjek, ha nem csak menziszerű fájdalmam van, hanem úgy igazán begörcsöl az egész hasam, felül is.
Na, aztán persze, úgy látom, ahány ember, annyi féle történet... Szóval szerintem, ha kétségetek van, irány be a kórházba, max. majd hazaküldenek.

Móni, a válaszok alapján készítesz majd egy statisztikát nekünk?

Egy jó 2 órát aludtam délután, jól esett. Most próbálok kicsit dolgozni.

Reni, Blaninak jobbulást, reméljük, nem pont most tör ki rajta valami. Nektek és Bíborkának kitartást!
Most éppen az a félelmem, hogy befektetnek a kórházba...
Valójában Babu már a 29. hetes uh-n is egy héttel kisebb volt a méretei alapján, akkor azt mondták, hogy ez nem baj. Azóta senki nem nézte. :cry: Kíváncsi vagyok, mit mond holnap az orvos.
Azért a csütörtök akkor Nektek is egy fontos nap lesz :-)
Munkában fokozatos leállás van, eddig még tetszik az itthonlét :-)Igaz, ez csak a 2. nap, holnap az orvos előtt beszaladok (11-ig), jön egy régi ügyfelem.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HI!

Monke, igen volt a "furiban" rendszeresség (írtam is, hogy ez volt az egyetlen dolog, amiért felhívtam a dokim). Gondolhatod hogy nem fájt, mert kettő "furi" között megkértem a férjem, hogy segítsen némi "népies gyorsítóval", hátha határozottabbá válik hogy vajúdok vagy sem. (mivel a lépcsőzés nem jöhetett szóba a népi bölcseletek közül, mert a házunk egyszintes, ezért a a mindkettőnk számára kellemeset választottuk :wink: ). Ha már próbálkozik az ember, akkor inkább ilyesmivel tegye, nem?
Szüléssel kapcsolatos előrelépésben ez nem hozott eredményt.

Mostani taktikám: 1. legyen a magzatvizes variáció, az tuti jel. 2. ha mégse, akkor bármilyen kicsi a "furi" egy óra hosszat tart, min. 10 perces periodikusságot mérek megyek. Ja, nekem nem volt 5 perces, volt ez a 10 aztán burokrepesztés, utána 2db 3 perces, talán egy 2 perces, aztán a szünet nélküli (ebben volt jótékony amnézia, nem emlékszem végig rá). Ezért nem várok itthon, hogy sűrűbb legyen a fájás. Ezeket elmondtam itt is és a doki is és a szülésznő is egyetértettek abban, hogy nyugodtan menjek be.
:lol: :lol: :lol: harmadik variáció ne legyen :lol: :lol: :lol:

Kankalin, meglep, hogy ezt mondta ugyanaz a szülésznő, aki engem nem egyből hazaküldött a "furijaimmal". Bár ez is bizonyítja, hogy idegenül is mennyire odafigyel (akkor ügyeletben volt, nem fogadtam szülésznőt). A befekvős téma: tudom, vigaszt nem nyújt, de menni kell, hát menj, gyerek már most az első. De előre tényleg ne foglalkozz ezzel. :wink: nem lesz semmi gond! :D

Kép
Kép
friday

Köszi, Friday:) drukkolok az 1. vagy a 2. verzióhoz...
Még egy ilyen sztori, és esküszöm, inkább sátrat verek a kórház udvarán arra a két hétre...

monke

Friday, akkor drukkolunk, hogy ne legyen 3. és többedik verzió és Gréti mielőbb megszülessen. :-)

Móni, nehogy már sátrazni indulj az ősz kellős közepén, mikor épp lehűlést mondanak. :-)
Holnapra szorítok Neked is, kíváncsi vagyok, mit mond az orvos.
Jól hallom, hogy még két hetet adtál magatoknak?
Ha így lesz, még a végén tényleg egyszerre szülünk.
Ja, annak a strecto...izének az eredménye nekem még nem volt meg kedden. Neked megvolt már?

A hidegfront is kihat a szülések számára, ugye?
Akkor talán hétvégén megindul a baba-hadsereg?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Igen, 2 hetet mondtam, de csak hasraütés-szerűen, nem beszéltünk róla a dokival, hogy mi van, ha ... hónapokig az volt a téma, hogy jaj csak ne szülessen meg idő előtt.

Hát nem fog, úgy tűnik.

Nekem se volt még meg a streptococcus eredménye kedden, azt ígérték, hogy holnapra meglesz.

Ma már azt hiszem nem jelentkezem, vigyázzatok magatokra, drukkolok a holnapi ultrahang-vizsgálatokhoz!
Meg hát a szülésekhez is.

Puszi
Móni
monke

Sziasztok,

Friday: megsütöttem az almás sütit. Nagyon jó lett, tuti a recept. És tényleg rettentő egyszerű. Én amúgy még esetleg diót vagy csokidarabokat tennék bele.

Ma megvolt a fodrász is, egy időre valószínűleg utoljára. Pénteken még kozmetikus + gyanta.
Viszont már látom a vasalás végét! :roll: Végre!! Már nagyon elegem van belőle... Pedig még mennyi lesz!
Még egyszer át akarom nézni a bőröndöt, átpakolni, felülre amire a szülőszobán szükségem lesz, alulra a többi.

Tényleg szerintetek milyen méretű ruhában fogunk hazajönni? Valamit magunknak is be kéne tenni, nem? Mennyire megy le a pocak mérete? Mert a bugyi, zokni stb evidens, még a póló is megoldható, na de mekkora nadrág kell????

Ja, tegnap bepróbáltuk az autóba a hordozót. Ööööö szóval végül visszamentünk a boltba, hogy ugyan mutassák már meg, hogy hogyan kell bekötni. Nektek ez elsőre ment? Vagy csak mi vagyunk ilyen ügyetlenkék?

Reni: Blaninak jobbulást!

Mindenkinek jó pihenést.

Szilvi
huszilvia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?