A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Béenn én is érzek ilyet és az elég rosszul is esik mikor a bordáimat tolja szét.Meg a kis lábát is ki lehet venni hogy az.Hát igen kezd nekik a hely szükös lenni de viszont most fog a legtöbbet nőni legalábbis nekem Kinga az utolsó hetekbe nőtt a legtöbbet.
És 4 hét alatt nem sok szerintem a 2kg én 2hetente szedek fel enyit már +15kg-nál tartok szid is érte a védönö de már nem érdekel,csak a babó rendben legyen. :wink: :)

Hát igen Menion ez már a nagy valóság innen nincs vissza út de ezt nem is akarjuk. :wink:
Jó lehetett a felkészitön akkor volt élménybe részed. :wink:
És gratulálok a jó eredményekhez. :)

t katinka

Én szinte mindig ezt érzem!Olyan nehéz a hasam...nem is értem mért :lol: Most épp a bordám alatt nyomkod kifelé,szerintem a popsiját nyomogatja fel....

Béenn!
Akkor izgi a jövőhét!Tök jó!
Ja igen,megyünk.Majdnem elfelejtettem h 1,5 gyerkőc is jönne velem :lol: :lol:

Menion!
Neked is szép méretei vannak a babónak!AC-t nem mértek?Van egy súlyszámítóm,oda BPD meg AC kell!

annus11

Sziasztok!
Húú, de sokat írtatok. :shock: :D
béenn..nagyon szép lett Zsófi baba kisszobája, ízléses kellemes színes, barátságos! :D
Húú, akkor neked se lesz kicsi pocid!

Ahogy olvasom megoszlanak a vélemények a mellszívóval kapcsolatban.Lehet igazatok van, veszek egy kézit, és ha nem válik be vagy nem kell akkor majd csak eladom valahogy. :wink:

Pociméret: nekem köldök magasságban mérték.

Mosószer: Én nagyon gondolkozom azon hogy veszek mosódiót :) Még nem próbáltam de egy barátnőm esküszik rá.amég kicsi a baba nem koszol, csak a büfit, nyálat kell kimosni. :wink: A kakifolotkra meg jó a Vanis szappan.Norbinál bevállt.
Bár ott még Arielt használtam, és silán senzitívvel öblítettem.
Most lehet megpróbálom ez a mosódiót!
Jaaa, és volt hogy ecettel öblítettem, a mosógépnek is jót tesz, fertőtleníti a ruhákat és természetesebb mint az öblítőszerek. Ja, és ha azt hinnétek hogy büdi, akkor tévedtek, mikor még vizes a ruha érezni lehet de aztán elillan az ecet szag!
Amég pici lesz a baba addig tuti ecettel fogok öblíteni, legalább is a pelusokat badykat ami a bőréhez ér!

Légzésfigyelő:Nekünk lesz, majd kapunk kölcsön! Norbinál is volt, nagyon megnyugtató volt.Így mikor már csak egyszer szopott éjjel vissza is költöztem apa mellé a szobánkba. :D
De figyelem, csak úgy ér valamit ez is ha tudjátok azt a pár mozdulatsor amit az újraélesztésnél kell megcsinálni :!:
Nekem a védőnő adott egy könyvet erről, és egy játékbabán gyakoroltam Norbi születése elött!!!

Na, megyek, hosszú napom volt.Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata

Helló Lányok!

Köszi, megnyugodtam már valamelyest. Barni is megérezhette mert jobban beindult, bár nem nagyokat mozog, olyan mintha a hasam alján kaparászna - ez hátha azt is jelenti, hogy megfordult :wink:

Menion: nem vagy semmi, jókat röhögtem az írásodon - én még csak a jövő héten megyek szülésfelkészítőre, de kb ugyanilyen érzéseim vannak. De ma a férjem is beszólt a bababoltban: valamit nagyon drágának tartott, azt hiszem az isofixes talpat hordozóhoz, mire azt mondja mosolyogva: hát Cicó, lehet, hogy éve meg kellett volna néznünk az árakat és utána a tettek mezejére lépni vagy sem. Mire én röhögve: ja ez nekem is eszembe jutott már, de nem az árak miatt, ez a szülés dolog elég ... izé! Na ezen úgy elkezdtünk röhögni a boltban, hogy mindenki bennünket nézett.

Edit: enyém uram is olyan, hogy mindig elégedetlen, pedig mi is jól élünk, nem panaszkodhatom.Persze lehetne még ettől jobban is, de egyikünk sem a Rózsadombról jön, szóval már jóval előrébb tartunk mint a szüleink. De mindig attól tart, hogy jaj mi lesz, ha ... és itt aztán fel tud sorolni egy csomó mindent,épp csak az atomháborút hagyja ki. Kicsit ápold a lelkét, hogy te elégedett vagy az bizti segít.

Titokbaba: azt elhiszem, hogy tudnál mesélni. Utoljára joghallgató koromban voltam tárgyalásokon, meg a BV-ben itt-ott szétnézni. Hát, nekem is van egy-két sztorim. 18-a meg itt van a kertek alatt! Nekem ilyen gondom nem volt 11 éve vagyok egy helyen, itt neveltek ki vagy mi, megmásztam a ranglétrát...stb,most totális átszervezés, ezzel együtt a könyöklés időszaka jön. Hát ebből szerencsére kimaradok. DE megértem, hogy dolgozol, én is becsavarodnék otthon, kb 2 percig tudok egy helyben semmit nem intézve ülni. Én most a kényszer táppénz után hónap végéig vagyok- -még 3 hét - de már csak fél napokat nyomok az irodában, utána itthonról fekve folytatom.

Lovászkata: nekem sosem mért senki pociméretet. Annyira felizgultam a kérdésen, hogy fél napja a szabócentit keresem. Persze nem tudom honnan indultam :oops:

Ma voltunk a Brendonban, megvettem egy csomó mindent, ami még hiányzott a Babónak és végre kiválasztottuk a babakocsit. Azt még nem vettük meg, mert már úgy tessékeltek ki bennünket, de apa is végre meggyőződött mindenről és elégedett a választással: Peg Pérego Pliko P3 on track. Talán vasárnap du lesz időnk elmenni és kiválasztani a színt. Ha meglesz fotózok.

Basszus: apa nézi a Star Treket és még abban is SZÜLNEK!!!! :lol:

cicóka

Ezt nem hiszitek el!!!! :shock: A Star Trekben 7 óra vajúdás után közli az orvos, hogy nem halad a szülés, ezért "kisugározzák transzportáló izével a babát". A csaj felé nyom egy táviránytó szerű izével, és már kinn is s gyerek! :lol: :roll: Én is ilyet kérek, nem lehet :?:

cicóka

menion - nekem is, meg sok barátomnak is van pozitív személyes tapasztalata vele, Lea is nála született. Szerintem nincs olyan orvos, akivel mindenki elégedett. Cicus - keress rá a neten, aztán döntsd el magad, csak azért írtam, mert ő tuti elvállal és szerintem jó orvos. Jó kis méretei vannak a babádnak :D

Mosószer - a gyártó cégnél dolgoztam és tényleg a tök felesleges, a baby verziók drágábbak és kevesebb a hatóanyag bennük.

Megvettük az ágyat Ábelnek :-), holnap szereljük :D

Kép

Kép
leo50

hát csajoooook ha tudom mi vár rám én el nem megyek a szinházba....9999999999decibellel üvöltve énekelték még azt is hogy menj odébb vagy h bikkmakk ...ááááá...szegény babóm azt hittem kiugrik belőlem nagyon szenvedtem...
volt ott füst is mert a rendezésben hol keresztet égettek hol elgázosították a szinpadot vagy petárdáztak...mondtam Lacinak ha hazamegyek egy rokkant nőt fog látni süketen és elgázosítva...ja és elöttem egy lufballon fejű néni ült mögöttem meg egy 20ft-os kölnibe áztatott másik ilyen lény...katasztrófa volt...
de a tesómnak tetszett...persze neki az egyik füle teljesen süket és amire pedig hall azt bedugta zsepivel szünet után én is bedugtam úgy elég jól bírtam már...de az biztos hogy a gyerek kapott rendesen a kultúrából...
nagyon primkó vagyok ...senkit nem ismertem fel csak a Vikidál Gyulát egyedül...szóval egy élmény volt!

Kép
menion
Budapest

annus sajnos tényleg ez az össz adat...morcos volt a nő így nem is kérdeztem...biztos azért mert voltam olyan "elvetemült" hogy kitartottam 4 órán át és nem mentem haza...vagy még arra gondolok hogy összetévesztett egy rám eléggé hasonlító csajjal aki ott verte a palávert...nem tudom mindenesetre a lényeget megtudtam és láttam is a kicsit...aztán majd úgyis megyek a fizetős dokimhoz asszem kedden ott majd mondani fogja biztos...
lovászkatanak igaza van!azt is tudni kell hogy kell reanimálni....a madarászban van ezügyben oktatás akit érdekel ezt most mondták a szülésfelkészítőn! és annyit mondott még a doki hogy a legjobb ha külön ágyban de egy szobában alszik a baba-szülő...mert a "csecsemőhalál" leggyakoribb okaként azt vélik hogy meleg van vagy a baba olyan mélyen bealszik hogy egyszerűen elfelejt újra levegőt venni...így ha valakivel egy szobában alszik akkor mindig van annyi nesz hogy pihenjen de ne olyan mély alvással...
cicó hát amikor kijöttem az oktatásról felhívtam a párom és mondtam neki hogy mire hazaérek találja ki hogy hogyan lehet megoldani hogy ő szüljön majd...
a jegesmedve mama pl átalussza a szülést :roll: karácsony környékére kicsit átigazolnék jegesmacinak...vagy kenguru mama is lennék talán olyan mini manót nem fájna megszülni :P
de a teletranszportálás is megtenné nekem is :lol:
(de akkor minek hagyták 7 órát vajúdni :shock: )

Kép
menion
Budapest

leo az biztos hogy nincs olyan doki aki mindenkinek megfelel!!! én nem egy vagy több szülés tapasztalatai alapján ítélem meg...sajnos egyenesen kollégájától is vannak ismereteim a szakmai tudásáról de mindezt azért mondom mert bár a nővéremnél egy agytumort nézett "kimerültségnek és hisztinek" ennek ellenére még terveztem hogy esetleg hozzá jelentkezem és emiatt kezdtem informálódni róla...konkrétan a kollégája ezt nyilatkozta"az isten mentsen meg mindenkit..a tevékenységétől" egy másik azt mondta hogy borzasztó felületes...
...és ne kezdjük elemezni azt hogy egy szülész orvosnak nem kell ismernie a neurológiát mert a tüneteket még a sarki fűszeres is megmondta volna hogy nem összeegyeztethető a szüléssel...
de némileg igazolja szerintem a véleményemet az is hogy utólag bocsánatot kért...
biztos vagyok benne hogy nagyon sok elégedett betege van!ma is láttam az ambulancián "kapcsolatokat ápolni"és valóban kedves és nagyon tud igazodni a betege stílusához...részemről viszont az a mértékegység hogy mit mondanak a körülötte dolgozók illetve hogy tudnak vele/utána/helyette dolgozni....lehet hogy ez abból adódik hogy szakmabeli vagyok (nem vele dolgozom még csak nem is a kórházban)de magasról teszek arra milyen megnyerő az orvos vagy milyen szép a kórház!egy a fontos hogy akkor és ott olyan emberek legyenek mellettem akik értenek ahoz amit csinálnak!ne a szerencsén vagy a természeten múljon a sorsom!
bocsánat hogy ezt leírtam és lelkem rajta nagyon objektíven próbálom nézni a tényeket...nem ítélkezés vagy rosszakarat miatt írtam!(itt is rákereshetsz a babaneten név szerint úgy emlékszem van talán még topik is róla)

Kép
menion
Budapest

menion - erről nem fogok írni többet, de én is szakmabeliektől tudom, h milyen.....szerintem mindenki döntse el maga....többit tartogassuk a róla szóló topikba, ha még van, bár én nem akarok ezen vitatkozni........

Kép

Kép
leo50

Cicóka!
Ez marha jó!!!!!Belőlem is ki transzportálhatnák a gyereket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nézne a doki ha ilyet mondanék,mi?! :wink: :lol:

annus11

:D :D :D
Egy ilyen transzportban én is benne lennék, vagy esetleg a jegesmedvés megoldás ami még érdekelne... :D

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Remek kis éjszakánk volt. A páromnak éjfélkor csörgött a telója, hogy menjen be készenlétre...szegénykém! :(
Felkeltem vele, főztem Neki egy kávét. Zsófi is felébredt a pocóban, alig tudott szegénykém megnyugodni mikor vissza feküdtem. Össze-vissza mocorgott a kis drága.
Úgyhogy nem is sikerült túl sokat aludni.
Remélem nektek jobb volt!

Szép napot!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Béen: Szerintem is szép, barátságos a babaszoba. Nagyon praktikus az ágy alatt a fiókos tartó. Ezen elgondolkodom én is.

Zsani: Örülök, hogy jó lett az eredményed!

Menion: Én szívesen olvasom a beszámolókat a felkészítőről.

Egy ilyen újfajta alternatív szülésre jelentkeznék én is :D

Kép
eper74

Ma csináltam egy pocó-fotót, íme, ekkorák vagyunk: Kép

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Szép nagy pocak BÉenn!!!

Én megint nem tudtam elaludni,éjfél után aludtam el.Az uram meg 5kor jött,buliban volt,kollégát búcsúztattak :lol: Fáradt is vagyok rendesen.Meg hányingerem volt/van,még a fejem is fáj picit.Pedig ittam KVt is,nem segített.... :?

annus11

leo teljesen igazad van és fél 3-kor még ébren voltam amiatt mert megbántam hogy ezt leírtam...csak sajnos már nem tudom törölni...nem azért mert valótlant írtam hanem mert ez nem ide való téma!
úgyhogy én sem fogok erről többet ide írni és kívánom neked hogy minden úgy alakuljon a doktornővel ahogy szeretnéd!

Kép
menion
Budapest

szóval lányos akkor sokan éjszakáztunk :wink:

eper:amit asszem nem meséltem még hogy a látogatás itt úgy működik hogy a szobába nem jöhet be senki...még apa se így csak babák és mamák lesznek ott...sőt a piciket ki se lehet vinni a látogatóknak ahogy mondták "nem jó ha a baba körbejár kézről kézre mint a mátkatál"...mivel addig míg nem kap anyatejet nulla ellenálló képessége van de ezt vannak bizonyos embercsoportok akik nem értik meg...így gondolom ezért szüntették meg azt hogy ki lehessen vinni a babót a folyósora...ezt máshol láttam hogy így csinálják és tényleg nem lehet kordában tartani egyeseket és jönnek 15-20an és nincsenek tekintettel másokra sem...
szóval ez nem lesz jó de ha minden jól megy végülis ez csak pár nap és aztán hazamegyünk...ott úgy pedig mindenki úgy csinálja ahogy akarja...de arra is azt javasolták hogy az első héten próbáljuk a családot és a barátokat visszatartani a "tatárjárástól"hogy legyen idő a kis család családdá alakulására és pihenésre ha ez még lehetséges...de hogy mindenki jól érezze magát segítségképpen a rokonok csináhatnak kaját hogy a kismama és apa válláról ezt levegyék....meséltek olyat hogy volt olyan hogy épp a látogatók fogadása miatt szegény anyuka egész nap sütött főzött :roll:
azt nem tudom az mit jelent hogy "apu az ajtón keresztül láthatja a babát"....majd megkérdezem ha máskor megyek....de ebből gondolom hogy azért megnézni lehet csak kivinni nem....

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Huhh,jó sokat írtatok azalatt a 2 nap alatt,amíg nem jöttem! :)

Leo-Menion: irgum-burgum,nincs vita! Mindenkinek megvan a maga véleménye és tapasztalata,nincs is olyan,amiben mindenki egyetért!!! Tiszteletben tartom mindkettőtök véleményét és nagyon köszönöm,hogy leírtátok,de téma lezárva,ok? :wink: De Leo,köszönöm a tippet és az orvos ajánlást!!!

Menion: UH-hoz gratu! :) Jó lehetett a szülésfelkészítő! A bölcsőhalál témához annyit,h. ez teljesen igaz,leginkább a túl meleg szoba okozza (v. öltözék) és a szülők hiánya a túl mély alvásnál... :( Tudom,mert én is egészségügybe jártam suliba és tanultunk csecsemőgondozást. Tehát semmi ilyesmi nekem nem újdonság. :) Na meg van némi gyakorlatom is. :lol: :lol: :lol:
És hát ezek tükrében nálunk sosem volt és most sem lesz külön babaszoba. Szépnek szép,de én 1 éves kor után tartom értelmesnek,amikor már lehet külön altatni. Persze ez is egy vitatéma! Van aki egész éjjel hagyja ordítani szerencsétlen gyereket,van aki 3-4 éves koráig vele alszik... Na itt látszik mennyire nem egyforma két ember gondolkodásmódja. De nem is kell! :)

Sannah: UH-hoz Neked is gratu!!! Látod,a farfekvésre neked is rögtön a császárt mondták! :roll:

Katinkababa: édes volt ez a "kisBogár-forgolódás"! :lol: Jót vigyorogtam rajta,jó fej kispasi lehet! :D Így megérzed egyébként a teljes átfordulását?

Edit: örülök,hogy meg tudtátok férjeddel beszélni a dolgokat!!! :P

Zsani: UH és cukor eredményhez gratu!!!!!!!!!!!

Cicóka: ahogy azt már leírták a többiek is,nyugi a babamozgással kapcs.-ban! Kevesebbet mozognak,akkor viszont erőteljesebben kapunk! :lol: Ez mindenkinél így van már ilyenkor. Ja,a Star Trek-es story hatalmas!!! :lol: De Menion jegesmedve verziója is nagyon jó! :D

Titokbaba: neked is gratu az UH-hoz! Már tényleg jó lesz,ha szabira mész és megszabadulsz ebből a légkörből... :? Mostmár igazán rádfér a nyugodt,boldog babavárás!

Béenn: ülve vasalás? Csakúgy mint nálam! :lol: A mosogatás is így intézem. Ez aztán a nagy pocak! 4D-hez megy majd a drukk!!!

T Katinka: tök jogos-kit érdekelnek ilyenkor a kilók??? :D Baba legyen rendben,a többi ráér később!

Na,megyek dolgomra. Pussz mindenkinek és szép napot! (Van is, szépen süt a napocska!!! :P )

Cicus

Kép
cicus78

kicsit mellé ütöttem itt-ott mert közben próbálom a fogarai tekkóból az ügyfélszolgálatost elérni de most másodszor vág át a palánkon a csaj azzal hogy visszahív ha megtudja amit kérdeztem...
nehéz kérdés hogy van vagy nincs náluk amit keresek :roll: ezt egy órája nem képes kideríteni és második hívásra mindenáron egy másik termékről akar felvilágosítani hogy na azt se tudja hogy az éppen van-e mert nem tudta még meg...
érdekes lehet a munkájuk ezeknek :?

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, majd este jövök, gyönyörű idő van kint...

Annus: elküldenéd a súlyszámítót, megnézném milyen eredményt ad a Te táblázatod. Köszi! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sannah!

nézd,ez az az oldal: http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... foFeto.htm

Nem magyar,de csak be kell írni az adatokat!Figyelj h jó mértékegységet használj!Mármint múltkor nekem cm-ben írták a papírra,itt meg mm-ben kéri :wink:
Amúgy a 4Dn 1500g ra becsülte a gép,ez a számoló meg 1450g-ra. :wink:

annus11

Menion – ezen ne aggódj, én is jártam így másik orvossal, mint ti, nem nőgyógyász, aki állítólag a szakma zsenije. Inkább próbálj aludni, amíg még lehet :D :D

Látom sokan éjszakáztatok, én is sokáig voltam fönt, mert Lea 3 órát aludt délután és este persze tök későn aludt el

Bölcsőhalál – csomó helyen van tanfolyam a légzésfigyelőhöz, nekem van egy DVD-m megpróbálom feltölteni majd. Tényleg nem ér semmit a légzésfigyelő, ha az ember nem tudja mit kell csinálni, ha riaszt.

Kép

Kép
leo50

Hellóka!

Béenn ez aztán igazi nagy poci nem semmi :lol:
Amugy én is igy vagyok a vasalással mindig lusta vagyok és utánna meg nagyön összegyül oszt alig birom.Én sem birok állingálni leszakad a hasam meg a hüvejem is szétszakad :cry: elég rossz érzés.Na de ki kell birni már nem sok van hátra. :wink: :roll:

Én mindig játratom a tv-t vagy rádiót hogy ne legyen az a nagy csend a bölcső halál miatt meg hogy ne szokja a nagy csendbeni alvást utánna meg minden kis hangra fölébred. :roll:

Orvosos témába az én dokimat is sokan kritizálják de nekem meg semmi bajom vele aranyos is meg érti is a dolgát.Azért az sem jó ha nagyon bunkó legyen valamennyire barátságos az ember lányához. :wink:

Én hál Istennek tudok éjszaka aludni egyszer megyek pisilni persze akkor picur fölébred és egész jól beindul egy kis forgolódás és utánna visszaalszom,de nem panaszkodhatok. :wink:

Na jó éjszakát mindenkinek :!:

t katinka

Sziasztok!

Cicóka! Nekem sem mozog már olyan intezíven. Tényleg csak finomabban lehet érezni a mozgását. Már nincs akkora helye akis nyussznak! :)

Edit
! Örülök, hogy sikerült valamelyest megbeszélni férjeddel. Nem tudni meddig tart,de ha megint elromlik,akkor megint kell egy kis fejmosás neki. :)

Titokbaba!
Az jóhír, hogy lejár a meló. Innentől már te is belemerülhetsz a baba várás örömeibe. Ne aggódj, már nem történhet semmi a szülésen kívül. :shock:

Menion! Nagyon tetszett az eszmefuttatásod a szülésről! Jót nevettem. :lol:
A végét nem értettem. Mért rossz az ha hüvelyi szülésből császár lesz????

Béenn
! JAjj de nagyon szép formás pocid van!!!!:) Szorítok a 4D-re. Szerintem se sok a 2,5 kg. Most nő a legtöbbet a baba. Én 20 kg-ot híztam eddig. :( De állítólag nem látszik rajtam. Akkor nem tudom hova híztam. Majd tezsek föl 32 hetes poci fotót.

Ja nektek nem szokták mondani, hogy úúúúúúúúúúúúúúúúr isten mekkora hasad vaaaan. talán ikrek lesznek???? :evil: Szét vet az ideg,amikor ilyeneket mondanak, holott szerintem nem is nagy a pocim. Ezek nem láttak még nagy pocit. Már ha kérdezik, hogy mikorra vagyok kiírva azt mondom, hogy november vége, mert ha december 2. mondok akkor mégjobban hálálkodnak........ :?

Kép
bei

Sziasztok!

Annus: köszi, beírtam az adatokat és dekára annyit írt, mint a doki gépe és a hosszát is kb annyira saccolta.

Cicus: igen, ezt mondta, de hangsúlyozta, hogy csak első szülő nőknél tuti a császár, ha nem első szülő lennék akkor megpróbálnánk a hüvelyit :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Béenn: szép a pocid!!!!

Cicóka: ez jó megoldás lenne, de a 7 órás vajúdást köszönöm nem kérem, én egy percig sem akarok fájdalmat érezni!!!!

Katinka: enyém pasim alulra rúg, de néha akkorát, hogy szinte fájdalmat okoz a kisszerelmem.

Menion: jó lehetett a szülés felkészítő.

Leo: várjuk a feltöltést, mert tényleg pl nekem gőzöm sincs, hogy mit kell csinálni akkor ha bejelez majd a légzésfigyelő.

J: köszönöm a tippet, tegnap vettünk pelenkákat egy méteráru üzletben és ott méretre voltak harisnyák is, így azt is tudtam ott venni, 56-os és 62-es méretben vettem remélem jó lesz, de, hogy milyen áruk van :shock:

Edit: jó hírek!!!!
Vendég

Sziasztok!

Bei igaz hogy milyen idegesitő mikor tök idegenek azzal vannak elfoglalva hogy mijen nagy vagy kicsi a pocid. :x Én azt utálom mikor sokan az én,,mennyemnek" sokkal nagyobb,hát legyen kit érdekel :evil: Meg majd a vége fele hogy még ,,egybe vagy"ez engem nagyon ki tud akasztani a vérnyomásom egyből felpörög :evil:

Sannah az biztos hogy megkérik az árakat és nem is keveset :shock:

t katinka

Na az én gyerkőcöm még mindig nem akar kevesebbet mozogni,egész nap ficánkol,meg sokat csuklik.és eléggé fáj is ahogy rugdos :lol: Lassíthatna már igazán!
Tegnap volt 1-2 jóslóm is,a héten már másodjára.Pedig tök lightos napom volt.Meg minden kaja után hányingerem volt,közben meg alig tudtam enni is.

Kínai boltban is tök jó harisnyákat ki lehet fogni,és az ára is egész jó!Én zoknit is ott szoktam venni.Meg aldiban/lidlben is néha vannak egész jó akciók!

annus11

Sziasztok!

Béen: Nagyon szép nagy a pocid :D

Bei: A képeken tényleg egyáltalán nem látszik, hogy 20 kilót híztál! Csinos kismama vagy!

Nekem meg mindig azt mondják, hogy olyan mintha 5 hónapos terhes lennék, pedig szerintem nem! De mondjuk nem is érdekel mit mondanak :D

Réka szinte egész nap rugdosódik, és elég erőseket a kis drága. Ma hajnal 5-kor kezdte, de van, hogy már 4-kor beindul.
Remélem közben meg is fordul a helyes irányba!

Annus: Milyen az a jósló fájás? Ilyenkor már lehet olyan?????

Cicóka: Megvettétek a babakocsit?

Kép
eper74

bei azért rossz a hüvelyire készülve után a császár mert elkezdik az epidurált és ha közben császárra kerül sor nem tudjál "annyira elmélyíteni"sokszor az epidurált hogy elég legyen a császárra...így aztán azt mondta akkor már ha császár akkor az legyen programozott hiszen akkor már az elejétől a végéig egy protokoll szerint megy az egész...illetve elhúzódik az egész kinlódás így....én azért kérdeztem ezt meg mert nálam nem tudni hogy mi lesz és ha lehet én szeretem előre bebiztosítani magam amennyire lehet....majd ezért nálam fokozottabban lesz figyelve a baba ritmusa mert ez dönti el a dolgot

sannah háááát hogy egy percig se fog fájni az szép elképzelés :? talán eljut az emberiség ehez a szülési folyamathoz is de most még marad nekünk az eda és társai...a transzportálásra várni kell... :cry:

Kép
menion
Budapest

Menion!
Lehet vmit kihagytam,vagy nem jól értettem.
Nálam normál szülésnek indult,hosszú vajúdás,epidurált nem kaptam és nem is kértem.Ettől függetlenül végül császár volt.Most nem is adhat semmit a dokim,ha nem haladunk előre akkor császár,de megpróbáljuk a normál utat megint.Tehát nem lesz programozott!

Eper!
Hát a jóslók kb olyanok mint Izusnál is voltak,nem is tudom jól leírni...ilyen fájás szerű.Na jól megmondtam :lol: Szóval mintha egy "görcs" futna át a hasamon,eltart egy ideig,aztán abbamarad.de nincs benne rendszer.

annus11

a rugdosásról amúgy mikor néztem a filmet a méhen belűli életről azt mondta a narrátor hogy a babák 90%ban alszanak és csak a maradék 10 %ban vannak ébren...na szóval akkor ha nekem is szinte egész nap megy a fészkelődés a hasamban akkor gondolom alvás közben éppen forgolódik csak amikor rugdosás van akkor vajon mi történik? rosszat álmodik?mit álmodhat egy magzat?....ja és hogy semmivel nem lehet felébreszteni azt mondták a filmben... ez azóta is foglalkoztat hogy akkor ezek a dolgok hogy is vannak....

Kép
menion
Budapest

Eper a jósló fájás hasonlit a menszeszes görcsre de amugy nem lehet leirni hogy milyen,van olyan kinél szokott jelentkezni.

Annus reméljük hogy még nem akar kibujni vigyázz magadra :cry:
Én is a lidl-be szoktam Kingának zoknit venni nagyon jó.

t katinka

Katinka!
áh,még nem jön ki a kisasszony! :wink: Nem aggódom!Nov 2 előtt nem jöhet ki,tegnap közöltem vele és punktum :lol: :lol: 2.babánál szerintem simán lehet már ilyenkor .

Menion!
Hát nem tudom h mit csinál odabenn,de lehet jobb is!Nekem elég volt a 4Dn látni h a nyakában van mindkét lába :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

csak felületesen olvastam, de tessék pihenni, mindenkinek!
Mondom én aki azért nem jövök mert 2 napja takarítok mint az őrült! :) És pakolok hogy Szabina ruháinak is legyen heéye Csanié mellett!

Lányok akinek kislánya van/lesz!? Vélemények füllyukasztásról!? Ki mikor akarja? HA akarja egyáltalán. Akinek már van lánya az mikor csináltatta? Most is úgy tenné???
A kórházban megcsinálják egyből ha az ember kéri???
Erről tud valaki valamit!?

Pocakok látom nőnek rendesen.... az enyém is napont nagyobb esküszöm! Mi lesz itt még 2 hónapig??

Szééép a felkerült babaszoba képe!

ezt az Atalay-s vitát meg már egyszer elkezdtük és lezártuk. Mikor én is ajánlottam őt Talán éppen Menion-nak mikor először jött ide!
Én is hozzá járok! Én is neki köszönhetem Csanit! És a köszönhetem alatt szó szerint értem, mert ha ő akkor nincs a toppon... abba bele se gondolok most inkább... hogy akkor mi lehetett volna! :( , de nekem is van olyan ismerősöm is aki nem elégedett vele. éN maximálisan csak áradozni tudok róla! Erről mindenki maga dönt!

:lol: :lol:

NA puszi nektek! Igyekszem jönni!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi mi Kingának még bent a kórházba lyukasztattuk ki,azt mondták nekünk hogy jobb akkor pár napos hetesen mert könnyebb neki,hamar be is gyógyult neki.
Én most is igy fogom csinálni bent a kórházba.De hogyha a kórházba nem is teszik bele akkor a védőnő biztos tudja.

t katinka

tegnap sokat dolgoztam otthon...fájt is mindenem estére...du.órákig söpörtem a faleveleket...garázsban rakodtam rendet tettem mostam stb.palacsinta sütés is volt szóval sokat állatm hajolgattam már nem esett jól utána ülni se mert fájt a hasam is...de nem akartam feküdni megint mert csinálni akartam a dekorációt a falra...
na majd talán folytatom holnap mert ma dolgozom estig itt bent ülök...addig jutottam hogy kivágtam a virágformákat, levélkéket a hungarocellből befesteni már nem volt időm mert este 10kor már abba hagytuk a
tesóm az övét megfestette mert neki csak 3-4db kellett meg ő türelmetlen tipus ezért inkább a gyors eredményt szereti de nem bánja ha nem "olyan"...azért az övé is édes lett...kicsit deform és maszatos de azért édi :D
remélem a ragasztó majd megfogja a falon! vettem kétoldaki szallagot de a tesómét nem tartotta meg...majd meglátjuk...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!!

Menion: nem fog, mert császár lesz előre egyeztetett időpontban :lol:

Katinka: mait még utálok, "jaj képzeld el a Gizike/Mariska unokája is most szült és milyen gyorsan és milyen szép nagy babát, remélem nektek is szép babátok lesz, ők magánszobában voltak, mert meg tudták fizetni és az orvost is úgy fogadták, mert nem lehet ám ma már csak úgy szülni akárkinél! És micsoda babaszobájuk van, mindenből a legjobbat, legdrágábbat vették a babának, mert ők megtehetik ám, "
Választ persze nem várnak, mert abban a pillanatban el is köszönnek, de ezt úgy egy szuszra elhadarják.

Annus: ne csináld már, beszéld meg a babóval, hogy december első hetében szülünk!!!!!! Nem előbb, nem később, akkor és kész!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Én kisfiam is nagyon aktív, néha akkorát rúg és bokszol, hogy apukája felnevet a pocakom mozgásán, akkor édesen odateszi a kezét és beszél a fiához, bevallom néha megkönnyezem, olyan meghatóan tud beszélni hozzá.

Cicóka: képet kérünk a kocsiról!

A novemberi expora kijön valaki?
Vendég

hát én nem tudom...és ha ilyen picikének lukasszák ki és mikor megnő egészen félre áll a luk? láttam már olyat akinek a fülcimpáján egész féloldalas volt a lukasztás....

Kép
menion
Budapest

annus akkor nem tudom az minek minősül...szóval akkor hogy is lesz nálad? ha jön a fájás vagy a magzatvíz akkor kell menni és úgy császároznak?
mert a progis császár gondolom úgy programozható hogy megindítják x időben...végülis azért progis gondolom :roll:

én nem tudom egyébként én nem vagyok semmi mellett...ha kell akkor császár ha nem akkor hüvelyi...csak ha lehet enyhítsük a fájdalmat a lehetőségekhez képest...

Kép
menion
Budapest

na a terheses dili rámjött :lol:
itt ülök az ügyeleten és megettem a zsömlémet és anyira de annyira finom ez a teavaj.......óóó
ezt hozták nekem a fiuk én meg ilyet sose szoktam enni de most meg bánom hogy elfogyott a zsömle és nem tudok enni valamivel mééééég mééééég méééég :oops:

Kép
menion
Budapest

halihó!

bogi!
ha kislányom lenne, akkor én még a kórházban kilyukasztatnám a fülét (nálunk rögtön megcsinálják abban a 3-5 napban, amíg bent van), mert akkor még nagyon pici... és nem tud tudatosan odanyúlni, piszkálni. szóval van idő begyógyulni. unokahugimnak így lett fülbevalója. soha nem is piszkálta.

csajok!
ez a jósló fájás dolog engem is érdekel... ugyanis tegnap este olyan szinten keményedett a pocim (óránként 4-5x), hogy már tiszta para voltam...

menion!
ezt a hüvelyi szülés vs császár dolgot nem értem, amit írtál... tesómnál normál szülésnek indult, tizenóra vajúdás és már majdnem meglévő baba mellett döntöttek úgy a vérnyomás (meg a baba fekvése) miatt, hogy jöjjön az anesztes.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Szerintem sem mi döntjük el ezt hogy császár vagy hüvelyi szülés,nem mindig csak programozott császár van,ha a gyermekem élete függ akkor kit érdekel hogy 20 óra vajudás után császár csak ő legyen rendbe és egészségesen megszülessen.Na mindegy ezt ugy se mi döntsük el :wink:

-J-az a 4-5 keményedés sok óránként :( Nagyon vigyázz magadra.Én szoritok neked!!!!!!
Az én dokim azt mondta hogyha naponta 10 alatt van a keményedés az még belefér. :roll:

Bogi Kingának sem volt a fülével semmi baj és aki tudja az tudja hogy hol kell lyukasztani.

t katinka

Na jelentem kipakoltam az 56-62es ruhákat,és mindent.A hálózsáktól a pelusokig,törölköző stbstb.Már csak mosni kell,de azt pár hét múlva.Azt hiszem ruha nem is kell hála az égnek.Igazából nekem kell 1-2dolog,meg a gyógyszertári dolgok,de az is majd akkor.

Programozott császár:az akkor van,ha előre kiderült ok miatt kell a császár mindenképp.Számos oka lehet,a lényeg h akkor a doki mond egy napot,előtte be kell feküdni,másnap meg megcsinálják a császárt.Van akinek a 38.héten már megcsinálják,van akinél megvárják míg megindul és csak utána császározzák.Ez sok mindentől függ.Hanyadik baba,hanyadik császár,mi az oka hbiztos h császár stbstb.

Nálam úgy lesz(remélem addig semmi nem fog ezen változtatni)hogy ha elfolyik a víz v rendszeres fájások,tehát ha beindul a szülés akkor bemegyek és vajúdok :lol: Annyi,hogy mivel már volt egy császárom,a heg miatt nem fognak" hagyni" sokáig vajúdni,nem kaphatok oxit se stbstb.Tehát minden rásegítés nélkül normál időn belül meg kell születnie Nikinek.Ha ez nem történik meg,na akkor császár.Nem kockáztatnak h baj legyen később.De ez nem programozott császár!!Van egy kb 15-20 % esélyem h normál úton szülök. :wink:

Tudom meglepő amit mondok,de fájdalom az lesz :wink: Ez elkerülhetetlen.De túlélhető,no para!Van akinek élete legszebb élménye a szülés,ez csak nem lehet véletlen :lol:

Fülbevaló:Izának nincs,akartam a kórházban,de aztán elkerülte a figyelmem,azóta meg nem metem.Nekem anno a kórházban csinálták,semmi bajom nem lett.

annus11

Julcsi!
A keményedés az más dolog,főleg ha sok van belőle.De neke eddig is keményedett, nem?Mit mondott a dokid erről?Mennyi a "normális"?

Amúgy jósló fájás is egyéni,vkinek nincs is,meg nem mindenkinek ugyan úgy jelentkezik

annus11

Sziasztok!
Kb 1 órája kidobott az ágy(5:36-kor), nem tudtam visszaaludni, pedig ma 7-ig ráérnék… Grrrrr.. :oops:
Zsani: nagy gratula a jó cukor eredményhez!
Menion: nekem tetszik ez az online szülésfelkészítő, ne hagyd abba! :) Gratulálok a szép méretekhez.
Béenn: nálam is feszegeti a határokat a kisasszony, néha nem tudok úgy ülni, hogy elengedjem magam, mert érzem, hogy a bordám alatt nagyon nyom. Feszített háttal meg kimondottan kényelmetlen… Tök szép lett a babaszoba, nagyon ügyes vagy! Ja, és szép formás pocid van! :wink:
Ha valamelyik kórházban bevezetik a fórumos alternatív szülés módszereket, szóljatok és repülök én is. Néha nekem is kezd tele lenni a gatyó, pedig a szülésznővel még nem is beszéltem… :?
Bei: ez az ikrek a pocakban beszólás nálunk is divatos, engem is kiakaszt. Na meg az, hogy boldog-boldogtalan meg akarja fogni a pocimat. Úúúúútálom, ha kvázi „idegenek” akarnak tapperolni, de hogy mondjam meg nekik? Forduljak el, vagy mi? Hogy állsz a vizelet kérdéssel? Használ vmit a tőzegáfonya kapszula? Remélem lassan azért már helyrejössz.
Bogi: füllyukasztásban én is tök tanácstalan vagyok, passzolok…
Mi tegnap bevásároltunk, egész délután Pécset jártuk. Vettünk még ruhát (bundazsák, rugik), textilpelusokat, ágyneműt, pelenkázó alátétet, mellszívót, bébiőrt, esővédőt a babakocsira stb… Nem mondom el mennyi pénzt sikerült elkölteni… :oops:
A babó nálunk továbbra is aktív, néha úgy érzem kijön az oldalamon. Tegnap csináltattam fotót a pocakról, hát visszanézve magam is meglepődtem, hogy mekkorát nőttem. Tükörben valahogy nem tűnt ekkorának… Töltök is fel képeket mindjárt.
Ma hívom az Arany adjunktus urat Pécsen az ajakhasadék UH időpontja miatt, már most izgulok. Legjobban akkor örülnék, ha ma délutánra behívna, de gondolom erre kicsi az esély. Majd megírom mikor megyünk.
Na lassan „fel kéne kellnem” így abbahagyom! Szép napot Nektek! Puszi

Kép
orsolymors

Szép jó reggelt!

Én is a kórházba tetetem be a fülbevalót. Jobb minél elöbb. Egyébként nekem is félre szúrták, pedig nem is a kórházba rakták be, hanem a gyerekorvosnál pár hónapos koromba. Tehát bárki bármikor félre szúrhatja.

Annus, Julcsi! Várjatok még egy kicsit a szüléssel!!!! :? Nekem nincs se keményedésem,se semmi. Vagy csak nem érzem? Mármint ha lenne keményedés azt érezném nem?

Na teszek fel pocis képet g-mailre. Az utolsón azért tényleg nagy a hasam..... :shock: Ruha nélkül teljesen mást mutat........ :roll:
Szedem a tőzegáfony kapszulát. Úg ynéz ki használ, de szerdán kiderül majd.

Majd jövök még ma!!!!

Kép
bei

Sziasztok!

Annus: a jósló olyasmi, hogy bekeményedik a hasam és csavar teker alul, mintha mindjárt elöntene a mesi?
Elemes bútorunk van a nappaliban, tegnap apával szétszedetett, átrendeztük a szobát a kiságy miatt, minden elemet átmostam stb. estére olyan rosszul voltam, hogy leültem a kanapéra és úgy éreztem meghalok, bekeményedett a hasam és olyan érzésem olt, hogy mindjárt megjön... lenyeltem 750 mg magnéziumot, de semmi, majd lefeküdtem akkor jobb lett és most reggelre egész jól vagyok, szerinted ez az volt, vagy csak megerőltettem magam?
Na most parázok rendesen!!!!

Tényleg ezek a jóslók egyébként jelentenek valamit, hogy hamarabb jön a baba vagy ilyesmi?????
Vendég

Szép jó reggelt!

Hétvégén "körutaztunk". Család, barátok, nagyszülők, vásárlás.... Hát nem mondom, egy "normális" embernek sok(k)... :)

Mindenesetre megvettük az utolsó (nagyon) hiányzó bútort a lakásba, úgyhogy a héten jön a gardrób szekrény a hálószobánkba - és akkor teljesen kiürül a BogárkaLak -, valamint megvettük a babakocsit. :) :) :) Szombaton este mindenki azzal játszott a családban - még a 19 éves öcsém is azt tologatta (persze - mint elmondta - csak azért, mert bejött neki a trendi narancssárga szín... :wink: ). Egyébként már most nagyon tetszik: könnyű, praktikus. :) (Ígérem, fotózom. :)):

Megkaptam a barátnőmtől a mellszívót (chicco) és kaptam mellé aventes tárolóedénykéket is. :) Ez kézi, egyelőre nem is tervezek mást, majd meglátjuk.

KisBogár megint megfordult: újra farfekvésbe lendült. :) A párom meg is jegyezte, hogy ez a gyerkőc jobban bírja majd a körhintát, mint ő... Egyébként Cicus, igen, én általában érzem a teljes fordulatot... (olyankor mintha a köldökömön akarna kijönni - gondolom onnan rugaszkodik el... :) )

Bééen, Bei!
Szépek a pocik. :)

Egyébként a poci-méretem alapján minket is mindenki idősebbnek gondol. Én kb. egyébként kb. 4-5 kilónál tartok.

Annus, Julcsi!
Azért ennyire ne akarjatok elsők lenni a fórumon. :) :) :) Babócák várjanak még türelmesen, majd eljön az ő idejük is. :)

Orsi!

Remélem, mielőbb megnyugtatnak Téged is, hogy nincs gond. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Reggelt!

Nyugi lányok,nem szül itt még senki!!!No para!Én meg pláne nem! :lol: :lol:

Sannah!
Lehet csak sok volt a tegnap,nyugi!
Jósló kb olyan mint amit leírtál,de mondom,ez egyéni h kinek milyen.És ne 1 fájást képzelj el,hanem többet is.

Amúgy csak annyi h készül a méhed a szülésre!Nem jelent semmit,mármint nem jelenti azt h 2 nap múlva megszülsz,vagy h hamarabb jönne a baba!

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/het ... p?HETEK=33
Na itt lehet olvasni hétről hétre h mi vna a kismamával.Többek közt már a 33.hétnél írja ezeket az összehúzódásokat! :wink:

annus11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?