A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Köszi!

Addisz, én sem bírom mindig észben tartani, hogy ki mit írt, annyian vagyunk már. :) Szóval nálunk a korom miatt lenne indokolt, 36 vagyok. Eleinte másik nőgyógyászhoz jártam, nem ahhoz, akinél a két lányt szültem, és ő paráztatott be. Ő mindenképpen javasolta, akkor is, ha a két lánynál semmi gond nem volt, azt mondta, az nem garancia semmire. Aztán elkerültem genetikai tanácsadásra a Sotéra, korai gyógyszerszedés és röntgen miatt, de ott is inkább foglalkoztak a korommal, mint ezekkel. Valahogy úgy jött le mindezekből, hogy ez tényleg indokolt. Aztán visszamentem a korábbi nőgyógyászomhoz, és ő nem beszélt semmiféle amnióról. Mikor rákérdeztem, visszakérdezett, hogy ezt komolyan kérdezem?! Szóval szerinte meg semmi szükség rá. A férjemmel meg próbáljuk eldönteni, hogy kinek higyjünk. :shock:

Az alkarodnak jobbulást! Orvos sem tud rá okosat mondani?

Védőnős mázsáláshoz sok lelkierőt kívánok!! Azt én sem szeretem...

anabique
Budapest

Ana én októberben leszek 36. Megemlítettem a nőgyógyászomnak és ő visszakérdezett, és ugye nem akarom szúratni magam? Azt mondta, hogy ugye tudom, hogy a kort felvitték 37 évre és a nyaki redőt 3-ra. Nálunk Szegeden évekig a 2,5 felett már küldték amniora a kismamákat.
Voltam genetikusnál 12 hetesen, nyaki redő jó, még holnap elmegyek genetikushoz 18 hetes UH-ra, ha minden ok én kihagyom az egyéb vizsgálatokat.
Rekus van orvosod, gondolom Szegeden fogsz szülni te is?
Noémi szépek a fotók.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

sziasztok!
Én is októberben leszek 36.
Az én orvosom és a körzeti nőgyógyász is azt mondta, hogyha jó a 12 és 18heti UH, és az AFP is, valamint a konbinált teszt erredménye akkor szerintük nem kell az emberbnek megszúratnia magát.
Nagyobb íz esély, hogy egy egészséges baba elmegy, minthogy beteg születik.
Ma voltam AFP-n kb 10 nap az eredmény utána mehetek aUHra. Remélem akkor megmutatja magát a Picur. Már olyam kíváncsi vagyok ki is lakik a pocimban.

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Lucababa, én Makón szültem a Ricsit is. Ha nem lesz semmi gond, akkor most is ott szülünk. Farkas Iván a dokim. Ő Makón, osztályvezető főorvos.
Korábban szegedi dokim volt (Kajtár), de elég komolyan félrekezelt és kerestem mást.

Te kinél fogsz szülni?

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

Én 37 leszek áprilisban. Azt hiszem én vagyok a rangidős.
Szóval az én dokim sem javasolta a szúrást. Kiváncsi leszek holnap az új doki mit mond?! Hú de várom már! A nagylányom pont most nyögte be, hogy pont akkor lesz holnap szülői, amikor én a dokihoz megyek. Nem érdekel, a doki most fontosabb, majd odaérek később.

Kép
Kép
Kép
gydavid

Rekus én Kalmárnál szülök a klinikán. Remélem nem lesz semmi gond és csak kívülállóként figyeli az eseményeket.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

brunhild,
már vannak pöttyök, de nem tudom eldönteni, hogy ez most az, vagy nem. Lényeg, hogy amik regglere jöttek, azok még megvannak, és vannak újabbak is, de még nagyon aprók. Egyenlőre inkább melegkiütésre hasonlítanak, de azért kiemelkednek a bőrből. Liliét akkor vettük észre, mikor már elég rendesen "kifejlett" volt, az elég egyértelmű volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Munka után muszáj benéznem ide :oops: :wink:

Őssejtet mi nem vetetünk le. Nincs akkora haszna, mint amennyibe kerül. (Ha szükséges, akkor akár a keringő vérből is lehet őssejteket nyerni!!!!)

Brunhild
Majd megenyhülnek a szüleid. lehet, hogy hirtelen sokk volt nekik...
UH előtt a babácskáddal beszéld meg, hogy szépen mutassa meg az alsó fertályát! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Netty, Addisz
Ne nézegessetek szülés-videőkat! (mondom én, aki éppen a terhességi komplikációkat tanulja... :oops: )

Nózi
Éhesen hányni is tudnék... :oops:
Inkább nem várom meg, hogy éhes legyek :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

utánaolvastam ennek az őssejtes témának, 20 kg-ig lehet felhasználni, M.on- nem lehet tárolni, külföldre kell vitetni, csak pár betegséget gyógyítottak vele itt M.o.-n, súlxosabb betegségek gyógyítását itt nem tudják elvégezni.
Mi eddig sem vetettük le, most sem fogjuk, túl költséges eljárás és nincs annyi haszna, ahogy Leo írja.

Brunhild, menj el még egy UH-ra, a bizonytalanság a legrosszabb.

Ma beszéltem egy anyukával az oviban, neki a második gyereknél 12 hetesen fiút mondtak, aztán 16 hetesen megint fiút, 19. héten már lányt és onnantól kezdve ez nem is változott. Lány lett.
:)
Van egy távolabbi ismerősünk, pont ma hallottam egy közös ismerősünktől, hogy a 33. hétig lányt mondtak, a 36. héten már fiút és fiú is lett. Hát vannak ilyen storyk is, én nem bírtam volna feldolgozni ezt a nem tévesztést. :)

KépKép
pusa

Sziasztok!

Vannak nemtévesztős sztorik,de Brunhildnak akkor is lánya lesz. :D (meg nekem is-érdekes én meg pont nem törekszem arra, hogy megtudjam)

Noémi! Köszi a linket. Én is átböngészem. Irigylem a fotós férjeket...meg a szakács férjeket is.

:oops:

Leo! Király lehet a kóros terhességről meg vajúdásról tanulni éppen most. Hálisten nekem mára a prosztatarák jutott...ilyenem legalább tutira nincs és be sem tudom képzelni. :D

Sajnos az ekcémára nincs semmi ötletem. Gondolom gyógynövényes cuccok mehetnek, de az súlyosabb esetben semmit sem ér. Zsákutca...

Pénteken reggel hánytam, tegnap este és ma reggel hánytam. A hidegrázás és a fáradtság is visszatért. Remélem csak pár napig fog tartani ez a visszaesés.
jjucuss
Eger

Jucus: Jobbulást, még jó, h abbahagytad a melót. Pihenj, amennyit csak tudsz. Fiúk mikor jönnek haza?

A felsorolásból kihagytál :cry: :wink: NEKEM IS LÁNYOM LESZ!!!!! ugye?????????!!!!!!!ugye??????? ugye???!!!!!!!

Nem tévesztés: Hát vannak ilyenek, de pl Leo puncisa tutira nem kukacosodik meg, az tuti. És Brunhildé sem. Ennyi szugerálás után nem is merne szerintem :-) Lesz uh megint? Mikor mentek?

Lina: Pöttyök kihúzták a határidő végét. két hét? Levi nem vakarózik?

Most azt hallottam, h az afp eredménye is utalhat a baba nemére, de nem tudták pontosan elmondani, h ha a határértékhez közelebb van, akkor fiú, ha meg a felső értékhez akkor lány? Nem emlékszem. De valóságalapja szerintem nincs. Talán ha mindenkinek napra pontosan akkor vennék le, még talán lenne benne ráció. Vagy nem? Mindenesetre megnézetem itthon, és majdnem pontosan ugyan az mint Zétinél, a terhességi idő meg teljesen ugyan az. Hát majd meglátjuk, mert így fiam lesz. Megint :-)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Ana
Azért fura, hogy a dokik ennyire csak a korodra koncentráltak, koncentrálnak. Én laikusként úgy vélem, hogy sokkal fontosabb a vizsgálatok eredménye, ráadásul nálad ezek szerint egyetlen érték sem gyanús. A döntés gondolom végül a Te kezedben lesz, igaz?
Múltkor elfelejtettem neked válaszolni az iskolával kapcsolatban. Még nem döntöttük el 100%-ra, hogy hová menjen Luca, két suli esélyes, oda eljárogatunk délutáni foglalkozásokra. Ezek nem iskola előkészítők, inkább játékos, sportos programok, mindig valamilyen eseményhez kapcsolódva. Én szeretem, mert ismerkedünk a tanárokkal, a leendő osztálytársakkal, szokjuk egy kicsit a környezetet. Aztán már "csak" dönteni kellene :) Ti ezek szerint már tudjátok, hová fog járni Panna?

Noémi
Csoda helyes kisfiad van, azon a képen tényleg imádnivaló :)

Megjártam a védőnőt, nem is volt olyan vészes, fél óra alatt végeztünk. Szívhangot sajnos még mindig nem hallgattunk, azt mondta, hogy ezzel a géppel ilyen korai terhességnél még nem fogja megtalálni.
A jó hír viszont, hogy csak 90 dkg-ot híztam az előző találkozónk (5 héttel ezelőtt volt) óta :) Ezért megdicsért!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nekem olyan ismerősöm van, akinek a 40. hétig fiút mondtak, és végül kibújt egy kislány. Hirtelen nem is tudtak nevet mondani, így kapta az anyukája nevét. Fordítva pedig jobban el tudom képzelni, mármint hogy van kuki, de nem látják, mint azt, hogy nincs kuki és mégis látják.

Jelentem Levi bárányhimlős, legalábbis 99%. Már nagyon sok van rajta, amik reggel jöttek, azok szépen megnőttek, gondolom reggelre be is hólyagosodnak. Holnap kezdtük volna a családi napközit...
De semmit nem érez, nem vakarózik, csak nem eszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :( majd ezután fog vakarózni...kitartást és mielőbbi gyógyulást!

Anabique, fülgyulladás után van úgy, hogy nem hall rendesen a gyerek, mert tele van trutyival és nem folyik ki...barátnőmtől tudom, neki van "füles" kisfia :(
És gratulálok a jó afp-hez!

Gydavid, várjuk holnap a híreket!

Mrsleo, igen, sok(k) volt nekik...biztos kapunk még fejmosást emiatt, de az biztos, hogy az újabb unokát is szeretni fogják...

És egész péntek éjjel beszélni fogok a babával, ugyanis szombatra kértem időpontot egy másik uh-ra, ezúttal a Pólusba... 8) Muszáj tudnom :oops: Itt 45 perces az uh, csak megtalálják a lényeget...
:roll:

Netty: hát persze, hogy kislányod lesz :wink:

JJucuss, nem lehet, hogy mégis influenza? Az is járhat hányással, nem? Habár most van ilyen hányós vírus is :? Bármi is lenne, gyógyulást!
20140901114303

brunhild,
biztos, ami biztos, már most beadtam neki a 12 Fenistil cseppet. Lili ovistársa, aki hiányzott az első héten, ő is ma lett az, voltak dokinál, és gyorsan meg is kérdeztettem, hogy Levinek hány csepp kell. Fő az előrelátás :lol:
Fele tápit otthagyta Levi, és már alszik is két perc alatt...szóval tuti nem stimmel valami.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

pusa,
Levi köldökzsinórvérét Magyarországon tárolják, két helyen. Felét itt, felét ott.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bocs, így részletekben, de nézem vissza, mert mikor olvastam, akkor írni már nem tudtam.

Netty,
15 nap volt amúgy Levinek a lappangás, vagy ki tudja, Lili 1. pöttyétől számítva 15, bár lehet, hogy már 1-2 nappal előtte elkapta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

lina!kitartást! Nem irigyellek. Az enyémek még nem voltak bárányhimlősek, pedig egy éves koruk óta közösségben vannak.

Brunhild! Ez a hányás a terhesség miatt van, tuti nem betegség.Hétvégén jönnek a srácok, remélem addigra híre-hamva sem lesz.

Ma hívott Apám (szüleim elváltak 5 éve), mondtam neki, hogy terhes vagyok. Első reakciója:- Tervezett gyerek volt?
:roll:
jjucuss
Eger

Netty, én is hallottam erről az AFP-s dologról. Nálam 1,18, 1,56, 1,47 volt (Zsófi, Fruzsi, Gábor eredménye), szóval én nem hiszek benne :)

Hű lányok, én annyit eszem pár napja, hogy ihajj... ráálltam ma este a mérlegre, de sokkot kaptam, még az étvágyam is elment :shock:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

voltam terhestornán :)
Brunhild: tök jó :) megint lehet szorítani
betegeknek jobbulást!

mennem kell dolgozni! még lehet, jövök! :)
pihe

hopihe79
Budapest

Torna, hú de szorgalmas vagy :)

Már nekem is kéne...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jajj, a terhestorna, na azt még nem sikerült beiktatni... De előbb meg kell várnom, hogy vándorol-e a lepény. Jövő vasárnap kiderül, aztán keresek valahol a közelbe.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Lina: Legalább túlesik rajta Levi, és elfelejtitek a kis prontyig ezt a bárányhimlő mizériát.

Panndi: Megnyugtattál, tényleg semmi logika nincs ebben az afp dologban.

Brunhild: Szombaton hányra mész? Már hogy úgy alakítsam a melómat, h frissiben tájékozódhassam :-) :wink: :wink: :wink: Nagyon szurkolok neked.

Addisz: Ügyi vagy a hízással. Én nem is merek ráállni a mérlegre. Panndihoz hasonlóan pár napja eszem egyfolytában, és ami a legrosszabb, h egyik kaja sem az igazi. Olyan, mint ha keresném, h mit is kívánok, de nem találom :-)

Jucus: Hát nem valami fényesen vagy. Ez nem jó. :-(
Apád jó fej, és őszinte :-) Össze kéne kötni az enyémmel: "Még több gondot a nyakadba venni, minek kell bonyolítani az életed, ahelyett, h ráznád le magadról a gondokat, még veszel a nyakadba". Az anyja- öreganyám- mikor megtudta, fel sem hívott, én meg csak vártam. Na egészen 17 hetes terhes koromig várt az áll gratulációval. Becsempészett egy kósza mondatot a szülinapi gratulációba, valahogy így: Puszilom Zétényt, és a kis babát. Ennyire futotta.....Sebaj, attól mi még örülünk, és ez a lényeg. Ők meg savanyodjanak meg. :-) Nem engedem senkinek, h a mi harmóniánkat és örömünket megtörje, ez csak erősít és összekovácsol. Azért ha ez nem esik le nekik, akkor azért felidézem majd bennük :-) :wink: :wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Sziasztok!

Én voltam Nózi, de az az igazság, hogy ez a név még elment 29 évesen, noha akkor is utáltam, de nem jutott eszembe semmi normális név :)

Elkezdtem visszaolvasni, látom jóktól kérdeztem az émelygést, itt a sokaknak nem is volt :lol:

kfnoémi: lakással mi is így jártunk. Addig nem is akarjuk "bagóért" eladni, míg nagyjából mindenki le nem megy az árral. Nekem csak az a lényeg, hogy nagyjából ugyanazon a m2/áron tudjunk nagyobba költözni. De erre jelenleg esély sincs -a lakást meg iszonyúan kicsinek érzem. Szerintem a bölcső jó ötlet - nekem is tetszik lehet másolni foglak :)

hopihe: pontosan ugyanezt érzem. A kekszet ki is fogom próbálni, muszáj valamit kitalálnom, mert mostanában iszonyú jó az étvágyam és nem kéne nagyon meghízni. :)

addisz: hát akkor lehet ez nálam is csak terhességi tünet, mindenesetre neked jobbulást. Én ma egész jól voltam, viszont folyamatosan ettem (pattogatott kukoricát) :)

Lina: Levinek mielőbbi gyógyulást, nektek meg kitartást.

Még sokat kell visszaolvasnom, de szerencsére nem vészes. Addig nem akartam közétek jelentkezni, míg nincs meg a genetikai ultrahang - nem babonából, hanem mert eleinte gyógyszert is szedtem ráadásul nem beállított pajzsmirigy beteg vagyok.
Szóval csatlakozom azok népes táborához akiknek csak úgy véletlen besikerült, ugyanis nekem idézem a nőgyógyászomat "ilyen hormoneredmények mellett lehetetlen" teherbe esnem, én nem is hittem neki, de sajnos a férjem igen. Mi nem is védekeztünk mert szerettünk volna babát, de miután kiderült, hogy beteg vagyok azt mondtuk előbb jöjjek helyre akkor védekeztünk gumival, kivéve azt az egy alkalmat - hát egy is elég :)
Az ultrahangon és a kombinált teszt alapján minden rendben. Azért még mindig félek kicsit.

Minden beteg kicsikének jobbulást kívánok!

Kép
Kép
gmeli
Budapest

terhestorna: nekem is nagy szükségem lenne rá, több éve alig mozgok... nemhogy kondim nincs szerintem már izmaim sem nagyon.. :oops:
gmeli
Budapest

netty81: de jól megfogalmaztad, pont így vagyok az evéssel - ennem kell de semmi nem az igazi.

sos: hogyan kell berakni a vonalzót? Nekem most az aláírásnál van, de mindig be kell jelölnöm a hozzászólás végén a hozzáadást ... :oops:

Kép
Kép
gmeli
Budapest

Jjucuss, Netty, akkor nálatok sem olyan nagy a lelkesedés a családban... :?

12.30-ra kaptam időpontot ...
20140901114303

Gmeli
A vonalzót a profilodon belül az aláírásodhoz kell beilleszteni úgy, hogy bemásolod oda a bbcode-ot és ott hozzáadod az aláíráshoz.

Netty
Nekem is fura ez a hízás dolog, mert kifejezetten sokat eszem. És nem a lightos vonalból :) Majd meglátjuk, mi lesz a végén...
Visszanéztem az előző kiskönyvem, Lucánál is az utolsó 2 hónapban húztam bele.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz: köszi! akkor most már jó lesz, ezzel a hozzászólásommal ki is próbálom

Kép
Kép
gmeli
Budapest

Jó reggelt!

Sehol senki?

Ezt találtam ma, hátha valakinek van kedve véleményt írni a kórházáról:
http://divany.hu/poronty/2011/01/31/por ... _2011-ben/

Hétvégére már szép, enyhe időt mond, alig várom!
És az állatkertben is akció lesz, nézzétek meg:
http://www.zoobudapest.com/mackofesztival-2011

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ahhhh, en olyan bena vagyok.....elment minden, nem tudtam elkuldeni!!!!!

Hopihe,
Koszi a terhestornas linket, nagyon szupinak nez ki!
Tegnap vettem is egy nacit ugyhogy mostmar semmi sem tarthat vissza a tornatol!
En a Hetfoi napokat neztem ki magamnak. Te is oda jarsz? Mikor szoktal menni?

Brunhild,
Nagy erdeklodessel figyelem az esemenyeket! :) Szerintem tuti biztos hogy kislany, de az uh utan mar semmi ketseged nem lesz efelol :)

Jucus,
Gyogyulgassal meg gyorsan. Meg jo hogy nem kell dolgozni menni!

Linacska!
Levinek gyogyulast es keves vakarozast!

En annyira zoldfulu vagyok :oops: , az hittem hogy a Bolgarkerekes Integralt Teszt feler egy AFP-vel.....most derult ki hogy nem.
Kaptam beutalot AFP-re.
Ehgyomorra kell menni? Mondtak hogy vizeletet vigyek.
Most ugye nem kell meg cukros vizet inni?

Kép

Kép
ica79

Jjucuss, hiába irígykedsz kevés a fotónk.
Egyrészt az a baj, hogy a profi felszerelést egy csomó idő összerakni, másrészt pl. családi képeken a férjem feje mindig idétlen, mert nem arra figyel, hogy mosolyogjon, hanem a fényképezőgép beállításaira.
Épp ezért most kitaláltam, hogy egy kollégája jöjjön el majd hozzánk, ha családi képeket akarunk – hátha úgy egy fokkal jobb lesz.

Az amniocentézisről pont tegnap olvastam: Hajdú Krisztina cikke volt, és azt nyilatkozta, hogy manapság már az életkor miatt nem szeretnek azonnal szúrni, mert ha minden más (kombinált, AFP, UH) rendben van, akkor nagyobb az esélye egy vetélésnek, mint egy beteg babának.

Férjem egyik kolléganőjénél is ez volt: fiút mondtak, lány lett.
Én sem értem: golyókat sosem láttak?!

Linácska, bárányhimlő ellen nem oltattál?
Én most gondolkozom rajta. Főleg a pici miatt. Állítólag ha az első fél évben kapja el, nem lesz védett, egy olyan picivel meg extra gáz.
Valaki oltatott?

Ma reggel baromi hideg volt: -6 fokban jöttem dolgozni. Már én is nagyon várom a jobb időt.

Délután Áronnal és 2 anyatárssal, babákkal az Eleven parkba megyünk. Legalább történik valami.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ica, igen éhgyomorra kell menni.
Nekem vizeletet nem vettek, teljes labor, majd csak a 26. héten lesz.
Akkor lesz a cukros is, én úgy tudom ilyenkor csak annak van, akinek a doki kifejezetten javasolta.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Linacska, jobbulást Levinek! Ma betelefonáltam az oviba, hogy Panna holnap sem megy, és mondták, hogy a mi csoportunkban is van már bárányhimlős kisgyerek.

Gydavid, majd mesélj, hogy mentek a dolgok az új dokinál!

Jucus, jobbulást! Biztos, hogy a terhesség miat hánysz megint? Ha már egyszer elmúlt, hogy-hogy visszajött?

Addisz, persze, mi döntünk az amnióról, mármint hogy kérjük-e vagy sem. Végülis mi élünk együtt a döntésünk következményével. És igen, eddig minden érték rendben van. Örülök, hogy többen is leírtátok, mit gondoltok erről.

A 90 dkg nagyon jó, ügyes vagy!

Suli ügyben nálunk sem végleges még a döntés, jövő héten jön az oviba egyik tanítónéni bemutatkozni, na azon tuti ott leszek!

Jó ez a mackófesztivál, lehet, hogy mi el is megyünk! :) Addig már csak meggyógyul Panna! Ti tuti mentek?

anabique
Budapest

Noemi,
koszi szepen
Jo szorakozast az Eleven parkban!

En ma kivetelesen nem csinalok semmit, be sem megyunk a varosba csak itthoni relaxa nap van.

Kép

Kép
ica79

Nekünk Pannára mondtak fiút nagyon sokáig (kb 30. hét), aztán a végén elbizonytalanodtak. :)

Brunhild,
és mit javasolt tenni a bedugult füllel? Még 2 napig tart ki az antibiotikumunk, meg melegítjük, infrázzuk a fülét, de egyelőre nincs semmi javulás... :(

Amúgy meg persze, hogy lányod lesz. :) De azért kíváncsian várjuk az újabb uh eredményeit! :) :) :)

Panndi, és most mennyit mutat a mérleg? Kezdő súly + fél kiló? :wink: Amúgy én sem vagyok elégedett a mérlegünkkel.

Pihe, hova jársz terhestornára? Én is úgy mennék!!!!

Gmeli, és most beállították végül a gyógyszert a pajzsmirigyedre? Az terhesség alatt sokat változik, én mondjuk csak az alulműködést ismerem, de ott jóval több pótlás kell, mint normálisan.

anabique
Budapest

Ana
Ha szép idő lesz, akkor az Állatkertet választjuk az Elevenpark helyett. Én már ki vagyok éhezve a szabadtéri programokra, úgyhogy szívesebben sétálnék ott a friss levegőn. Viszont nagyon fázósak vagyunk családilag, szóval csak akkor indulunk el, ha beválik a meteorológusok jóslata :)

Ica
Csak annak kell cukros vizet inni, akinél indokolt: szülők vagy testvérek szintjén van cukorbeteg vagy Neked van/volt ilyennel problémád.

Noémi
Jó mulatást az Eleveparkba! Nekem is lefagyott mindenem, mire beértem, de már csak pár napot kell kibírni!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hú én baromira meglepődtem, hogy milyen drága az állatkertbe a belépőjegy. Azt hiszem, megvárjuk a tavaszt, és akkor megyünk majd. (legalább szép idő legyen)

Viszont az elevenpark kellemes csalódást okozott, mert 2 éves korig nem kell fizetni. Felnőttnek meg hétköznap csak 700 Ft a belépő. Úgyhogy szerintem így tökre megéri!

Ma megjött az első mosható pelusom. Nagyon kíváncsi vagyok.
Szerintem Áron még nem lesz szobatiszta a nyáron, ezért is ruháztam be rájuk.
Ha bejön, akkor majd Emmának is veszek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Az Elevenparkban nincs valami "trükk"? Valaki mesélt róla, de már nem emlékszünk (férjem sem), hogy mi volt a beugratás. Nem lehet bent kaját kapni, vagy nem lehet enni, vagy valami ilyesmi. Vagy semmi ilyen nincs?

Terheléses vércukor minden kismamánál van tudtommal, nem csak annál, akinél indokolt. De csak később, valamikor a 24. hét után.

anabique
Budapest

Nem tudom.
Szerintem az a trükk, hogy a többi játszóházzal ellentétben itt a szülőknek is fizetni kell.
Ha pl. hétvégén 2 szülő viszi a gyereket, akkor 3800 Ft a belépő. Az azért elég húzós, bár tény, hogy nincs időkeret.

Mivel még nem voltunk ma tudom meg, de azt nem hinném, hogy kaját nem lehet venni. Az mindig jól jövedelmez. (azt el tudom képzelni, hogy nem lehet bevinni - majd megkérdezem előre, és ha így van még a bölcsiben megetetem)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ana
Igen, igen, én is úgy értettem, hogy a 16. héten nem kell mindenkinek cukros lötyit inni, csak akinek indokolt.
Az Elevenparkban az a kitolás, hogy a szülőknek is van belépő, ez eltér a többi játszóháztól, hiszen mi csak kísérőként vagyunk jelen. Enni tudtommal mindenhol csak az ott vásárolt büfés ételeket lehet, ezt én nagyon utálom. Nemcsak azért, mert drágább, hanem mert a választék igencsak egy síkon mozog: üdítők, nyalóka, péksütik.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jucus jobbulást!Reméljük csak a terhesség miatt van nem valami betegség kerülget!

Linacska jobbulást a kisfiadnak, neked pedig kitartást!

Brunhild biztos kislány, de izgatottan várjuk a szombati beszámolót!

Addisz ügyi vagy!

Anabique Pannának jobbulást!

Én csütörtökön megyek afp-re.Szerintem ultrahang nem lesz :(

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Jaj de sokat írtatok :D
Most labdáznom kell, majd később jövök ..

Anabique: tudtommal semmit, ha nem fakad ki, és nem javul, talán fel kell szúrni :(...de majd megkérdezem.

Fiam a sulival megy holnap Mackófesztiválra, tavaly is voltak.
Eleven parkban sosem voltunk.
20140901114303

Sziasztok!

Én úgy tudtam, hogy az AFP-nél lényegtelen hogy éhgyomorra csinálják vagy sem. De elbizonytalanítottatok:)
Most felhívtam az Istenhegyit, beszéltem ott egy biológussal, Ő azt mondta hogy NEM kell éhgyomorra menni, csak snnyit szoktak kérni, hogy előző nap ne egyen a kismama túlságosan zsíros kaját.

Én hozzájuk megyek szűrésre, és tuti hogy nem a korai órákban hanem 11-12 felé, addig ki sem bírnám éhgyomorra :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Tőlem kifejezetten kérték, hogy AFP-re éhgyomorra menjek, és még rá is kérdeztek vérvétel előtt, hogy éhgyomorra vagyok-e. De én is hallottam már, hogy van, ahol nem így kérik. Szerintem érdemes megkérdezni ott, ahol leveszik a vért, hogy náluk mi a protokoll.

Remélem, nem kell felszúrni... :shock:

anabique
Budapest

[quote="kfnoémi"]M írta:kfnoémia megjött az első mosható pelusom. Nagyon kíváncsi vagyok.
Szerintem Áron még nem lesz szobatiszta a nyáron, ezért is ruháztam be rájuk.
Ha bejön, akkor majd Emmának is veszek!

Milyen mosható pelsut rendeltél?
Mi is moshatóztunk Lócival, szerettem :) De hármaskánál még nem tudom, hogy bevállaljuk-e.... mert azért van vele plussz macera.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="anabique"]T írta:anabiqueőlem kifejezetten kérték, hogy AFP-re éhgyomorra menjek, és még rá is kérdeztek vérvétel előtt, hogy éhgyomorra vagyok-e. De én is hallottam már, hogy van, ahol nem így kérik. Szerintem érdemes megkérdezni ott, ahol leveszik a vért, hogy náluk mi a protokoll.

Remélem, nem kell felszúrni... :shock:

:shock: És csak AFP-t néztek akkor?
Tényleg furi hogy ennyire más...

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én tegnap voltam AFP-n, és azon kívül még 1 ampulla vért vettek, de csak azért mert az ellenanyag szűrés elmaradt.
Én is úgy emlékszem, hogy Áronnal nem kellett éhgyomorra menni, de itt a Margitban kaptam egy írásos gondozási tervet, és abban az volt. (egyébként azt hittem azért, mert teljes vérkép is lesz)

Csöppke, egyenlőre vettem 6 db prefoldot 2 db ImseVimse külsővel és 2 db Bumgenius AIO-t.
Még szeretnék belsőt egy BG flip külsővel.
Ez nekünk elég lesz, mert a bölcsiben nem vállalják az tuti, így a hétvége és a délutánok telnek majd ebben. Meg persze júniustól sokkal többet leszünk otthon.
Az első pár hétben egyébként én sem gondolkodom, örülök ha luk lesz azon a bizonyos hátsómon.
Viszont utána, ha már jó lesz az M-es méret (talán 5 kg-tól) akkor veszek. (S-es nem is biztos hogy megéri)

KépKép
KépKép
kfnoémi

noémi:) Mi Popint használtunk Lócival, abból volt egy nagy rakatnyi, előtte kushiest próbáltunk és bambino miot...Ez utóbbi nem volt annyira rossz, a kushies viszont abszolút nem jött be :?

ImseVimséből leszoktatónk volt, azt biztos elteszem a picúrnak:)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csináltam új vonalzót, ezek a Lilypie-os dizájnok jobban bejönnek :) Viszont valamiért automatikusan ilyen rövid lett... hogy kell nagyot varázsolni belőle?

Köszi :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?