A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="vicger"]: írta:vicgerlol: :lol: :lol: :lol: én meg szétfőztem a brokkolit 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de Atesz hibája :D:D:D:D :oops: :oops:
Scoop, nagyon ügyi vagy!!!!

Madar, hát a 65 kiló ;)

na na!!! :lol: :lol: :lol:

jaja :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Babcika, lehet, hogy Ti is belefértek jövedelmileg a pályázókba, nézd meg Te is linket! mi sajna nem :(

vicger

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Scoop, pályázhattok üdülésicsekkre!!!!!!!!!!!!!!!!! kukk meg az http://www.udulesicsekk.hu/ oldalon a pályázatokat.

ez jó, csak egy a baj: "A pályázatra rendelkezésre álló támogatási keret:
300 millió Ft.
A pályázaton egy fő önállóan vagy egy fő + egy kísérő (18. életévét betöltött
személy) együttesen pályázhat." családom nélkül nem..... de azért köszi, hogy gondoltál rám :wink:

KépKép
Kép
scooper

hát,, a sport is meglesz ma, havat lapátoltam kint, de még sehol sem tartok, de behozott a hasam ...mindjárt ehetek :)

Kriszti:
nagyon finom cucc ez, és sokféleképpen elkészíthető. Én bioboltban szoktam venni, de sztem néha dm-ben, talán Tesco/Cora tsaiban is beszerezhető, de ez nem tuti. Ha gondolod, küldök egy kis adag kóstolót postán, mármint nem készet, hanem az elkészítendőt :) mert lehet, hogy be sem jön .. hát, tényleg nem igazán olcsó, de annyira talán nem is horror, egy 500 grammos olyan 1000,- Ft körül van

KépKép
KépKép
madar

na, Scoop, akkor jgyezd ezt a dátumot, Tengdi küldött hozzá pontos óra perc kiegészítést. :)

KépKép
KépKép
madar

és kérem, megyek ebédelni .... yesssssssssssssss! :D :D :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

Végre!Viki baba olyat rottyantott a pelusba,hogy még a köldöke is kakis lett.Mentünk a zuhany alá.És ost benyomta a szunyát.Én olyan boldog vagyok!!!! :D :D :D
Vendég

Misem Kriszti, mert teljesítménybér van, és a dec-i nem volt olyan rossz.... :D , csak az összes megelőző :?

Kép
babcika

Jó étvágyat, és jó lapátolást Móni :wink:

Jajj, paprikás krumpli még nem esett ilyen jól :lol:

Kép
babcika

Rita: én kérném a Dévényes telefonszámát (itt lakunk az Angol utcában).

Kriszti: hát valamit valamiért, így nem vagyunk anyóssal, már nem volt mosolygós a kapcsolat, a páromat meg nem akartam állandóan cseszegetni, hogy kinek van igaza. Mi 47 m2-en vagyunk, eddig elég volt, de manóka sok helyet foglal. :D

Valaki váta már a pici lábán a körmöt? Már kellene, de még nagyon behúzza. Ötlet? Kifeszítés? :D

KépKép
moncsie

Én már vágtam 2* is, hát nem volt könnyű, sok ügyürü-bügyürü figyelem elterelés kellett hozzá :lol:

Kép
babcika

Erre vártam egész délelőtt és 10 perc alatt meg is ettem :( ... de ez most nekem is nagyon jól esett .. újúlt erővel mehetek lapátolni ... :) (Kösz Babci)

ja, és ebéd előtt mérleg elő, aztán 20 grammnál megálltam, hogy húhaaa ez milyen kevés, mire észbekaptam, hogy 20 dkg lehet :)

Moncsie: még nem, de lassan közeledik a pillanat ... kösz, Babci, akkor ez többemberes lesz, apa vagy Julcsi figyelmet elterel én meg nyissssz :wink:

Lina: na most már akkor mennyugi, Vikinek megKép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Timi:
hogy vagytok??????? annyit gondolok Rátok ++++++++

KépKép
KépKép
madar

Megint 4 oldal lemaradásom van.... :? :? :? Kép pedig próbálok minden nap jönni... és mégis... most mióta Kép azóta képtelenség tartani veletek a ritmust.... noooo nem panaszkodom.... :? :? :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor

Lina... meglepetés köszi!!!! :lol: :lol: :lol:

Tengdi... születéstörténet... hüpp hüppp. ... jó volt olvasni!!! :) :) :)
vikiviktor

Sziasztok!

Dorkának megy a gyógyerőőőő!

Jó volt hallani Piciibo, hogy jó hírekkel jöttél! Babád tündi-bündi!

Ma fodrásznál voltam, megszabadultam a hajamtól....azért maradt még...de nagyon jól esett.
Gyertya ég....gyújtottam, nagyapám kórházba került.....már készül elmenni és én nemtudok ott lenni......rémesen érzem magam.

Róza is nyűgi.....felteszem neki a láncot, hátha jobb lesz.

KépKép
KépKép
zsalyam

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="madar"][ írta:madarb]Scoop: ónos eső :twisted: :twisted: :twisted: holdakosban ... Nektek milyen volt múltkor ... lehet, hogy Nálatok nem is olyan gáz :roll: :roll: :wink:

Veronika 30 percet aludt összesen :? pedig neki álltam iratokat rendezgetni ...

erőlteljesen összekaptunk a párommal, és a lányom is 3 órán órán keresztül ordított egyfolytában minden ok nélkül....ne pozitív hozzáállás, optimista vagyok :lol: :lol:

valszeg az indulatok miatt sírt Noncsi,neked és apának megnyugi,mert ha szar van az csak rosszabb lesz tőle,nem pedig jobb!!!

sutimano76

Boboka... Niki babád nagyon szééééép!!!! Micsoda széééép mosolya van!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kriszti... olyan szééép családod van!!!! :) :) :) Én ma zöldségeket pároltam-sütöttem.... hagymát pici olajon (jóóóó sok hagymát... mert imádjuk.... :lol: ) cukkini karikák, sárgarépa karikák, pritamin paprika.... ezt jót összepároltam-sütöttem egy teflonosban... hozzá csináltam krumpli pürét.... :wink: :wink: és ettünk hozzá salit... (paprikába töltött káposztát...) Jaaaa és raktam bele szója szószt.... kicsit olyan lettem mint a bazi nagy görög lagziban a fószer, aki mindent és mindenkit összefújkált a fújómicsodájával.... nnnooo én szinte minden kajába rakok szója szószt, mert nekem nagyon bejön....
Kép

Babcika... Jancsika nagyon édes munkás ember.... :wink: Blakinak micsoda nézése van.... :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Kata... hatalmas simi Neked... Kép és ölelés....
vikiviktor

Hali, esélytelen mindent visszaolvasni :oops:

Köszi a linkeket a naptárral kapcsolatban, megnézem ha lesz időm. Talán este jövök és tudok újra irni!

Szép havas napot mindenkinek!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Frocli... bölcsi ügyben nem tudok hozzá szólni, mert nálunk nincs... és esély sincs, hogy Dóri bejusson a városi bölcsibe.... :? :? :? nálunk még az ovi is necces... mert most nagyon úgy néz ki, hogy meg fog szünni... mire mi odajutnánk.... :? :? :? :?
vikiviktor

[quote="moncsie"]R írta:moncsieita: én kérném a Dévényes telefonszámát (itt lakunk az Angol utcában).

Kriszti: hát valamit valamiért, így nem vagyunk anyóssal, már nem volt mosolygós a kapcsolat, a páromat meg nem akartam állandóan cseszegetni, hogy kinek van igaza. Mi 47 m2-en vagyunk, eddig elég volt, de manóka sok helyet foglal. :D

Valaki váta már a pici lábán a körmöt? Már kellene, de még nagyon behúzza. Ötlet? Kifeszítés? :D

Angol utcában laktam!!!!! :lol:

Kép
Kép
tengdi

Móni, ja egyébként nem tudtam, h ma brokkolit érdemes enni :) miért is? :roll:
Viki, nagyon profi vagy!!! én is csípem a szójaszószt, meg a worchester-t is. most azzal öntöztem meg a padlit meg a brokkolit, hát nem túlzok, ha azt mondom, az ízlelőbimbók a nyelvemen cigánykerekeztek elragadtatásukban :):):):)

Tengdi, szerintem ez a külső-felső comb a legmacerásabb az eredeti mérte, vagy ahhoz közelítő projekt során.a has után 8)

Orsi :( nagy simi Neked....

vicger

Babcika... az én tgyásom se jött még meg.... nyugi.... Kép

Bibi... gyógytorna... :cry: de biztos hasznos... és hamar túl lesztek az 5-ön.... :wink: lehet, hogy már kérdeztem.... most, hogy írtad, hogy szemészet Bibikével.... ragasztjátok még a szemét?

Móni... köszi az infot... :wink: felírtam a naptáramba.... :wink:
vikiviktor

Scoop, attól még mindenképpen érdemes igényelned, hisz ez nem kötelez arra, hogy otthon haggyd Noncsit!!!!!!!!!! hanem a megnyert pályázat után befizettek 15ezret, s kaptok helyette 40et, a kísérővel pályázás esetén pedig még 10et! ezt az üdülési csekket elkölthetitek, éttermekben, hotelokban, kempingben, múzeumban, állatkert, tropikárium stb, de még van biciklis bolt is, ahol elfogadják. Úgyhogy ki ne hagyd!!!!!!!!!

vicger

Kata... én sem dőlök be... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Süti... igen is szép baba Berni!!!! még durcásan is.... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaaaaaj kicsi Dorki nagyon szorítok... remélem azóta láz lement!!!!!! Küldök sok sok gyógymanót.... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

Bibi, nagyon megkínozták szegénykét? :(

vicger

[quote="zsalyam"]S írta:zsalyamziasztok!

Dorkának megy a gyógyerőőőő!

Jó volt hallani Piciibo, hogy jó hírekkel jöttél! Babád tündi-bündi!

Ma fodrásznál voltam, megszabadultam a hajamtól....azért maradt még...de nagyon jól esett.
Gyertya ég....gyújtottam, nagyapám kórházba került.....már készül elmenni és én nemtudok ott lenni......rémesen érzem magam.

Róza is nyűgi.....felteszem neki a láncot, hátha jobb lesz.

együttérzek veled Zsalyam. gyertya, ima, s csukott szemmel elképzeled, hogy papád nyugodtan s mosolyogva megy át....
én majd hospice-szal szeretnék foglalkozni, ha legkisebbem is legalább 10-12 éves.

Kép
Kép
tengdi

Kriszti: mert ezt írta a mandalás mindenttudóm :wink: :wink: :wink: mindennapra persze nem írja, de ma pont ott volt :)

zsalyam:
nagy ölelés Neked/Nektek is ....

mi van most ???? :? :? :? megnéztem Hold reggel 6-kor a Mérlegbe lépett, előtte meg a Szűzben volt .... én nem tudom, de nekünk se olyan marha jó most .... lehet, hogy ez ilyen ultra car év lesz :roll: :roll: :roll:

KépKép
KépKép
madar

Móni, hát tényleg nem óccsó.. Kóstoló :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: arany szíved van, mondták már? :):) de majd beruházunk egy fél kilósra alkalom adtán :)

vicger

R.J: Egy egész életre szóló találkozás

"Amikor a gye­rek másfél-két éves, már meg lehet mér­ni: milyen kapcsolat jött létre az anya és gyermeke között. Hangsúlyozni szeretném, hogy a kapcsolat minőségének – mint min­den igazi nagy találkozásnak – életre szó­ló következményei vannak az ember sze­mélyiségében.

Másfél-két éves korban szoktuk vizsgálni ezt a gyerekeknél, az úgynevezett „idegen helyzet" teszt segítségével. Ez tulajdonkép­pen egyszerű vizsgálat, bár a gyereknek időnként kellemetlen. Bemegy az anyuka a gyerekkel egy szobába, amit játékszobá­nak rendezünk be, és elkezdenek együtt játszani. Ilyenkor azt figyeljük, hogy mi­lyen interakció van az anya és a gyerek között. Ez néhány percig zajlik, majd be­lép egy idegen a szobába. Ekkor már egy­szerre hárman vannak jelen, az anyuka, egy idegen felnőtt és a gyerek. Akkor azt figyeljük, hogy mennyire befolyásolja ez egyrészről az anya és a gyerek interakció­ját, másrészről magát a gyereket. És utá­na következik a neheze: kimegy a szobá­ból az anya, és a másfél-két éves gyerek ott marad az idegen felnőttel a szobában néhány percig. Majd az utolsó mozzanat következik, visszajön az anya, és akkor azt regisztráljuk, hogy milyen az újratalálko­zás az anya és a gyerek között? Abban az esetben, ha az első másfél-két év azzal a toleráns szülői magatartással telt el, mely­ről a fentiekben beszéltem, akkor harmo­nikus a kapcsolat. Teljesen mindegy, hogy milyen temperamentumszinttel születik a gyerek, a lényeg az, hogy a szülő várako­zásának – mondhatnám úgy is: személyi­ségalkatának – éppen megfelel. Ha más van a gyerek puttonyában, mint amit a szülő várt, akkor mindig gond van, és en­nek a jelei már a második évben megfigyel­hetőek, kimutathatóak. Az egyik változat, amivel egy ilyen „idegen helyzet-teszt" során találkozunk, a „biztos kötés". Miben mutatkozik ez meg? Azt lát­juk, hogy ebben az idegen szobában, ahol játékok vannak, az anya és a gyerek vidá­man, interaktív módon játszanak. A gye­rek érdeklődik, nem számít, hogy a kör­nyezet idegen. Ott van a biztos pont: az anyuka jelen van. A gyerek rögtön vizs­gálni kezdi a környezetet, a szülőhöz for­dul, vele játszik, és nyitottan érdeklődik. Ez az első mozzanat. Aztán bejön az idegen felnőtt. A gyerek ránéz: ki lehet ez? Ismerjük ezt a gyermeki rácsodálkozást. De nem jön különösebben zavarba, az anyával való interakciója folytatódik. Ki­megy az anya. Baj van. A gyerek zavarba jön, ott marad egy idegennel kettesben, még sírva is fakad egy kicsit. Nem nagyon, de a szeparáció nagyon rossz dolog, olyan, mint az óvodába való beszoktatás első né­hány napja. Egy idegennel ott maradni idegen környezetben: dráma a gyerek szá­mára. De nem esik szét azért a nyugalma, nem lesz hisztériás rohamokkal tele az a néhány perc, míg az anya távol van. A gyer­mek bizonytalanná válik, rosszul érzi ma­gát, valaki, a biztos pont hiányzik. És ak­kor visszajön a szülő, a gyerek örül, rohan a mama ölébe, az interakció folytatódik. Ezt hívjuk biztos kötésnek. Ez elkíséri fel­nőtt korában, és befolyásolja majd más kapcsolatkötéseiben is. A felnőtt kapcso­latok, legyenek azok baráti, kortársi vagy heteroszexuális kapcsolatok, híven tükrö­zik ezt az első kötést, amit a szülő és a gye­rek megteremt egymással, ami a szülő és a gyerek között létrejön. Ez az egyik vál­tozat, a „biztos kötés", az esetek ötvenöt százalékában van jelen.

A másik változat az „ambivalens kötés". Ez abból látszik, hogy a gyerek az idegen környezet játékaival nem játszik, idegen neki minden, odabújik az anyához, látha­tóan fél. Amikor bejön az idegen, ez a fé­lelem még inkább fokozódik, az anyába való kapaszkodás erősebb lesz. Amikor a harmadik fázisban a mama kimegy, akkor a gyerek kétségbe esik, hangosan sír, és olyan kínszenvedésre képes, hogy az em­ber szíve megszakad. Előfordul, hogy nem is lehet befejezni a vizsgálatot, hiszen még a pszichológus kegyetlenségének is van­nak határai. Tehát a gyerek kétségbeesik, kissé magyartalanul fogalmazva: szét van esve. Amikor visszajön az anya, nincs az a harmonikus feloldódás, mint a biztos kö­tés esetében. Miközben a gyerek sírva me­nekül anyjához, tele van agresszív indulat­tal felé – görcsösen kapaszkodik a szoknyá­jába, ugyanakkor megüti, még bele is rúg. Egyszerre van jelen a gyűlölet és a szere­tet benne. Egyrészt tele van agresszióval, másrészt kapaszkodik abba, akire harag­szik. Ezért hívják ezt ambivalens kötésnek. És a kapcsolatteremtésnek ez a kétségbe­esetten ragaszkodó, ugyanakkor gyűlölkö­dő, indulatokkal telt formája megmarad – egészen a felnőttkorig.

A harmadik változat, amit elkerülésnek hívunk, azt jelenti, hogy kötés nincs is. Amikor kettesben vannak a szobában, a gyerek szinte hátat fordítva az anyának, egyedül játszik. Amikor az idegen bejön, az egyáltalán nem zavarja. Neki teljesen mindegy, hogy az anya van-e ott vagy az idegen. És az sincs rá semmiféle hatással, amikor az anya kimegy a szobából. A te­vékenységét ugyanúgy folytatja, sőt az anya visszatérése is teljesen indifferens a számá­ra. Az elkerülő kötés hátterében, mindig valamilyen drámát találunk. Ilyen lehet a szülők alkohol- vagy kábítószer-fogyasz­tása, a gyerek verése, elhanyagolása stb. Tulajdonképpen két típusa van. Az egyik a szorongás elhárítását szolgálja. A gyer­mek vágyik a kötésre (oda szeretne bújni anyjához, átélni a közelség biztonságát és melegét), de nem meri megengedni ma­gának, mert rengeteg kellemetlen tapasz­talata van arra vonatkozóan: úgyis eluta­sításban részesül. A másik típus az, ami­kor nincs is a gyerekben semmi, amit mozgósíthatna magában az anya szemé­lyével kapcsolatban. Akár a „biztos", vagy az „ambivalens" kötés, az „elkerülés" mindkét válfaja is jellemzőjévé válik az ember kapcsolatteremtési stílusának.

A születés óta, az első nagy találkozás óta eltelt másfél év, kialakult az említett köté­sek valamelyike. Mi ennek a jelentősége számunkra? Nyilvánvalóan az, hogy a fel­nőttkori karaktervonásokban megtaláljuk a valaha volt szülő–gyermek kötés minő­ségét, és mint említettem, a felnőttkori kapcsolatfelvételek stílusa összefüggést mutat a korai anya–gyerek kapcsolat típu­sával. Például a romantikus szerelem, az arra való hajlam is szorosan összefügg a korai szülő–gyerek kapcsolattal.

Akik olyan anya–gyermek kapcsolatban nőttek fel (később tapasztalni fogják: nem feledkezünk el az apákról sem), melyet a „biztos kötés" fogalmával jellemezhetünk, például kreatívabbak az átlagosnál, egy­szerűen azért, mert megtanulták, hogy ér­demes megszólítani a világot, mert a világ reagál, válaszol nekik. Sokszor elmondtam már: a kreativitás nem csupán az intelli­gencia mértékétől függ. A kreativitás azt is jelenti, hogy bátor vagyok, hogy merek kockázatot vállalni – és a „biztos kötés" megfelelő alapot szolgáltat az életvezetés intellektuális bátorságához.

Azok az emberek, akik gyermekkorukban a biztos kötés részesei voltak, igazoltan könnyebben létesítenek felnőttkorukban kapcsolatot. A másikhoz való közelkerü­lés nem okoz számukra gondot, és nem zavarja őket, ha a partner akar közel ke­rülni hozzájuk. Az ilyen ember nem fél attól, hogy elhagyják, tehát nem is félté­keny. A karaktervonások kérdésére térve egy mondat erejéig meg kell állnom. So­kan – tévesen – azt gondolják, hogy a mai megbízhatatlan világban a gyerekeket bi­zalmatlanságra kell nevelni. A gyerekek biztonságát – gondolják – csak az szava­tolhatja, ha ők maguk következetesen bizalmatlanok mások iránt. Ez nem igaz. Kétségtelenül van kockázat, de – mint mondani szokták – nagy dolgokat csak kockázatokat vállalva lehet létrehozni. Gyermekeinket arra kell nevelnünk, hogy bízzanak kortársaikban és a felnőtt világ­ban, hiszen csak így érhetik el, hogy ben­nük is megbízzanak az emberek. A köl­csönös bizalom pedig minden emberi kapcsolat alapja.

Tehát a biztos kötésben felnőtt emberek főbb jellemzői általában a következők:

– Bizalom, nyitottság az emberek felé

– tartós baráti és partnerkapcsolatok

– pozitív önértékelés

– nyíltság

– a halálfélelem nem központi kérdése életüknek

Az ambivalens kötés bázisán felnőtt ember (ez a statisztikai adatok szerint az esetek húsz százaléka) karaktervonásai:

– jobban kötődik a partneréhez, mint a partner őhozzá

– attól fél, hogy elhagyják, és ezt általában ki is provokálja

– bizonytalan az önértékelése

– álmodik a sikerről, de kivívására nincsen energiája

– táplálkozási problémákkal (soványság, túlsúly) küzd

– szüleiről rendszerint negatívan nyilatkozik – de ha baj éri őket, könnyen összeroppan

– fél az elutasítástól

– partnerkapcsolataiban féltékeny

– emberi kapcsolataiban bizalmatlan

– a halálfélelem szinte folyamatosan jelen van mindennapjaiban.

Az „elkerülő kötés" bázisán felnőtt ember karaktervonásai:

– „három lépés távolság" mindenkitől – nem oldódik fel a partnerkapcsolatokban

– nem invesztál az emberi kapcsolatokba

– szeret egyedül dolgozni

– ha provokálják, gyűlölködő és ellenséges

– a halálfélelem látszólag nem zavarja – mélyen elfojtva munkál benne

Az anyával való első találkozás tehát igenis sorsdöntő találkozás, hiszen a későbbi emberi kapcsolatok alapjai, az önértékelés, a bizalom, a biztonság érzése, a jó szocializáció alapvető emocionális jegyei ilyenkor alakulnak ki."

http://5letelek.multiply.com/journal/item/7

Bocs hogy ilyen hosszú lett..

KépKép
KépKép
zsalyam

zsalyam: nem fogod elhinni ... pont most nézegettem ezt, mert valami okos ember megnyugtató szavait akartam Tengdinek, a lányoknak tolmácsolni ... beelőztél :wink:

KépKép
KépKép
madar

Picibo... de szépek vagytok, jó hogy jöttél!!! Ákos micsoda husi baba lett!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dia... köszi a helyesbítést... javítottam... :wink: :wink: :lol: :lol:
vikiviktor

Lina... Viki trotty... Kép
vikiviktor

Húúúúú ez tényleg nagyon hosszú lett........

Igen Tengdi ez már nekem is eszembe jutott, mármint a hospice..... nekem anno a húgom halálakor nagyon sokat segítettek Polcz Alaine írásai.......
és igen lecsukom a szemem és ott vagyok simogatom az arcát... és vigasztalást küldök...és sok mást is :cry:
bocsi, hogy ilyen szomorú téma....... :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
zsalyam

Madáááááár :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

KépKép
KépKép
zsalyam

Ja és nem volt agyam ezt összefoglalni és megírni...pedig már régen olvastam erről......csak most ugrott be a kísérlet.....ezért inkább
kopíroztam :lol: .......
csak nehogy a karma kilője a gépemet!

KépKép
KépKép
zsalyam

Móni... 20 gramm... tutttti fogyókúra.... Kép ebéd... :? :? :?

Moncsie... én már vágtam többször is... húúúú nagyon nehéz egy mutatvány..... :? :? :? :? hajrá.... :wink: :wink: van, hogy apika segít figyelmet elterelni... de van, hogy az még rosszabb, mert akkor elhúzza a lábát... + Dóri extra csikis mindenhol... naná, hogy a lábán is.... Kép
vikiviktor

Orsi.... Kép nagy simi Neked... Kép képet, képet a hajadról!!!!!
vikiviktor

lina: kaki hurrráááááááááááá :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote="zsalyam"]J írta:zsalyama és nem volt agyam ezt összefoglalni és megírni...pedig már régen olvastam erről......csak most ugrott be a kísérlet.....ezért inkább
kopíroztam :lol: .......
csak nehogy a karma kilője a gépemet!

Köszi köszi dejót nevettem.... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

Orsi, nem fogja... ezt nem lehet túl gyakran olvasni, s sajnos ne,m mindig jut el mindenkihez, úgyhogy minél gyakrabban szembe jön, annál jobb!

Luca itt alszik az ölemben, s már én is alfa közeli állapotban leledzek ... 8)

vicger

Kép
v.andi

[quote="vikiviktor"][ írta:vikiviktorb]Frocli... bölcsi ügyben nem tudok hozzá szólni, mert nálunk nincs... és esély sincs, hogy Dóri bejusson a városi bölcsibe.... :? :? :? nálunk még az ovi is necces... mert most nagyon úgy néz ki, hogy meg fog szünni... mire mi odajutnánk.... :? :? :? :?

Na ez a rossz, ha nincs is választási lehetőség... És akkor te maradsz vele míg tudsz otthon? Amúgy merre laksz, a számítógépet leszámítva.... ;-)

Kép
frocli

[quote="frocli"] írta:frocli
[quote="vikiviktor"][ írta:vikiviktorb]Frocli... bölcsi ügyben nem tudok hozzá szólni, mert nálunk nincs... és esély sincs, hogy Dóri bejusson a városi bölcsibe.... :? :? :? nálunk még az ovi is necces... mert most nagyon úgy néz ki, hogy meg fog szünni... mire mi odajutnánk.... :? :? :? :?

Na ez a rossz, ha nincs is választási lehetőség... És akkor te maradsz vele míg tudsz otthon? Amúgy merre laksz, a számítógépet leszámítva.... ;-)

Tolna megyében lakom Bonyhádtól 20 km-re.... egy faluban... ( www.zavod.hu ) :wink: :wink:

Igen ameddig tudok itthon maradok vele... meg lehet, hogy kistesó projekt is lesz.... Kép
vikiviktor

[quote="vicger"]S írta:vicgercoop, attól még mindenképpen érdemes igényelned, hisz ez nem kötelez arra, hogy otthon haggyd Noncsit!!!!!!!!!! hanem a megnyert pályázat után befizettek 15ezret, s kaptok helyette 40et, a kísérővel pályázás esetén pedig még 10et! ezt az üdülési csekket elkölthetitek, éttermekben, hotelokban, kempingben, múzeumban, állatkert, tropikárium stb, de még van biciklis bolt is, ahol elfogadják. Úgyhogy ki ne hagyd!!!!!!!!!

a kísérőnek akkor adják, ha én nem vagyok még 18...annak meg már majdnem 3 éve....azért megpróbálom....

KépKép
Kép
scooper

A fejem nekem is minnyá leesik aq billentyűzetre... :? :? :? :? de tutko, ha én most ledőlnék kis Moncsicsim egyből felébredne.... :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :?
vikiviktor

én gyerekem azt hiszi, hogy marha ijesztő, ha kicsit mélyítve a hangját a leghátsó torkából oázik ... vagymittudomén hogy csinálja ... persze közben vigyorog :lol: :lol: :lol:

ja, Lina és úgy megijedt, amikor elmondtam, hogy Vikinek bejött az őszi, hogy azonnal nyomott egy nagyot a pelusba ... aztán meg a következőbe is ... :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Piciibo Nem tudom, ez hogy van Romániában, de mivel már EU feltételezem ott is úgy kell lennie, mint Mo-n. Csak nagyon sok utánajárást igényel, mert nem verik nagydobra. De. Van olyan, hogy ha egy mütétet Mo-n nem tudnak elvégezni, mert nem csinálnak ilyet, mert túl kockázatos, vagy nem tudnak, vagy pici gyerekeknek nem csinálják, de máshol az EU-ban igen. Akkor lehet kérni, hogy külföldön csinálják meg a műtét és az ország TB-je kifizeti. Erre van is valami E-s formanyomtatvány, gözöm nincs hány. Az E-111 ugye a általános eü ellátásra jogosít. Na az meg ilyen speckó.

Konkrétan: Mo-n nem csinálnak tüdőtranszplantációt, ezért a magyar betegeknek Bécsben végzik a műtétet, de ezért fizet a magyar TB. Szóval érdemes picit utána kérdezni, van-e ilyen Romániában. Magyarországon erről a TB nemzetközi osztálya tud tájékoztatót adni.

Hátha jutsz etzzel valamire. És hajrá!!

Kép
frocli

[quote="madar"] írta:madarn gyerekem azt hiszi, hogy marha ijesztő, ha kicsit mélyítve a hangját a leghátsó torkából oázik ... vagymittudomén hogy csinálja ... persze közben vigyorog :lol: :lol: :lol:

ja, Lina és úgy megijedt, amikor elmondtam, hogy Vikinek bejött az őszi, hogy azonnal nyomott egy nagyot a pelusba ... aztán meg a következőbe is ... :lol: :lol: :lol: :lol:

ez jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma enyim gyerek után is mosni kellett a 2 napi kakit......ez ma ilyen nap volt!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Móni,mikor jöttök át hozzánk,mert Julcsi ajándéka még indig itt figyel,ahelyett hogy nála lenne???

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?