A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Erika: Lotti nagyon ügyes!

KépKép
moncsie

este megpróbálok így fejni! minden szopi után kicsit macerás lesz, de már nem érdekel4 Bár az elmúlt hónapban már kicsit jobban hízott (450g) de nem akarom, hogy a védőnő a nyakunkra járjon. egyébként a doktornő is javasolta a tápszert, van is itthon receptre, de még nem váltottuk ki, és nem is szeretném.

KépKép
Kép
s.vera

Dorkikám, remélem rendbe jössz és nem megy fel a lázad!!!!!!!

Lotti-tól leesett az állam, Erika, ez nagyon durván ügyes mutatvány, ha a lányomat nézem mi nem tudom mikor jutunk idáig, de mivel rám hasonlít nem aggódom, én is lusta malacka voltam. :roll:

Kép
babcika

Szerintem egy mell soha nem üres, hiszen szopi közben termelődik elvileg.
Nálam van, hogy 130at szopnak, és van mikor 60 is bőven elég - egyszerűen nem tudom rávenni őket, hogy többet egyenek, pedig tejem az lenne. De már nem izgatom magam, megtömni nem lehet őket. Amíg jó kedvük van és van napi 4-5 pisis pelus, addig nincs baj.

t-pk

Vera: Nati kb. 460-490 g-ot hízik havonta. Eddig a dokinő nem mondott rá semmi rosszat, a védőnőt meg a csajok javaslatára leállítottam (nincs is gyereke). A múlt héten annyit bukott, hogy 30 g-ot (nem írtam el) hízott a doki szerint az időjárás miatt. Engem már nem érdekel, mennyit, csak hízzon.

KépKép
moncsie

bocsánat ... álam :wink: :oops:

KépKép
KépKép
madar

Én azt vettem észre, ha kézben szoptatom, nem eszik annyit. Fekve még bealvás után is jön a tej, pedig csak nyammog rajta. Olyankor szokott megrebbenni, hogy jé, ebből jön valami.

KépKép
moncsie

[quote="arvaerika"]L írta:arvaerikaotti "kutyázik"

WOW, tök ügyes!!! :lol:

Kép
frocli

szval .. állam :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

[quote="tengdi"]M írta:tengdiADAR
ha publikus, miben nem olyan jó most, milyen téren?

SCOOP
Nehogy kitörld szülési értesítőket, én nem voltam akkor itt, csak hébe-hóba nézegettem be, engem nagyon érdekel képpel is!!! Lináét is olyan jó volt olvasni, képpel kiegészítve meg nekem még jobb, aki nem vettem akkor részt a fórum életében.

Ma voltunk 4 hós oltáson
6230 gr, nem valami sok hízás előző hónap óta, de összekoppanva nincs

már kitöröltem tegnap..de képeket leszedem, és csinálok belőle dokot.... :wink:

KépKép
Kép
scooper

ez már min. a második laptetőm ma :roll: :roll: mire készüljek? :wink:

KépKép
KépKép
madar

Az őszi bosszújára. :D :D :D

KépKép
moncsie

moncsie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

[quote="vicger"] írta:vicger
[quote="scooper"]m írta:scooperegettem a gulyásom...bűnöztem kicsit, a répát nem vadásztam ki, 2 apró kocka krumplit hagytam benne, meg egy apró galuskát, csak hogy meglegyen a feeling :lol: :lol: és egy vékonyka kenyeret ettem hozzá...plusz ettem utána még egy tányér üres levest.....ez nagyon jól esett..... :lol: holnap kieszem belőle a krumplit-répát, holnapután a galuskát+zserbó maradék, plusz egy-két hókifli....viszont ez a gyümölcsnap nagyon betett anyagilag is...nem tudtok vmi olcsó megoldást, de laktatót?

sütőtököt is lehet enni gyüminap, mert az ugyanolyan, mint a paradics, zöldség is és gyümölcs is. meg hát az alma...

répát nem is kell kivadászni ;)

akkor jó, nem bűnöztem nagyot....viszont, a túrórudi minek minősül? :roll: sütőtököt nem szeressem, viszont! múltkor csináltam gyerkőcömnek sütötökfőzeléket, és turmixoltam magamnak banánnal, és az egész tűrhető volt...kár, hogy krumlpit nem lehet belétenni :roll: úgy még jobb :lol:

KépKép
Kép
scooper

Móni: bocsi, nem tudtam kihagyni.

KépKép
moncsie

[quote="kata05"]K írta:kata05épzeljétek, előbb úgy megörültem dec. 12 óta 5 cm csökkent a csípőm kerülete!!!! :D :D :D Nem egész egy hónap alatt!! :D

Madar, Veronika nagyon édi!!

Manó, én még nem is írtam szüléstörit. :oops:

Scoop, miért tett be anyagilag a gyüminap?

mert benyomtam másfél kiló mandarint, plusz az alma, egy ezres hagytam a zöldségesnél, és az almából maradt csak párszem :shock: máskor az egész család eszik ennyi pénzből, ezt meg én egyedül ettem meg :shock:

KépKép
Kép
scooper

Én nem szoptatok, így nem akarok kontárkodni, csak a moncsi hsz-én akad meg a szemem, én is tapasztalom bár tápival, hogy ha ölben etetem 60-90-nél megáll, tekereg, nyekereg, rugja ki magát, viszont ha fekve rendesen megeszi a 170 ml-jét, tegnap a dokinál meg meg kellett etetnem és inkább a hordiban evett mint az ölemben :roll:

Kép
babcika

Scooper!

Savanyúkápi, cékla főzve, ezeket eheted? Mert ezek viszonylag olcsóbbak...vagy csak gyümi mehet?(nem követem a90 napos hsz-kat :cry: )

Kép
arvaerika

[quote="s.vera"]e írta:s.veragy gyors kérdés: próbálok fejni szopi után, hogy estére még azt is oda tudjam adni, hátha jobban aludna a kis drágám, de nem jön csak 10-15 ml. az is lehet, hogy ő tényleg kiszopizza, ami termelődik, de csak max 10 percet hajlandó szopizni, az nem kevés? még nem mértem mennyit eszik egyszerre, mert nem akarom magam ezzel idegesíteni, de a múltkor, amikor nem fogadta el az egyik cicimet, lefejtem és csak 70 ml jött. most már kezdek aggódni, hogy nem elég neki. Szerintetek??? ma elkezdem inni a kecskeruta teát, mert sajnos a g. sz magot rendelni kell, de talán ez is segít, meg ha folyamatosan fejek, talán idővel több lesz!
bocsi az önzőségért, de már nem tudom mit tegyek, hogy többet szopizzon!
Frocli: én is nagyon várom, mit mondott a tanácsadó!

én rájöttem, hogy ha reggel csak szopi nélkül lefejem mind a kettőt, akkor átlag 300ml jön le...viszont ha szopi után fejem le mind a kettőt, akkor is lejön a 250-260 ml...de az én gyerekem 150 alatt meg sem áll, szóval szerintem a gyerkő szája jobban beindítja a tejleadó reflexet, szóval a 70 ml lefejt tej nem lehet mérvadó abban, hogy mennyit eszik a gyerek... viszont minnél többször fejed, annál több lesz, az tuti.. :wink: nekem akkor is jól lakik egy cicből a gyerek szopinál, (ha véletlenül sikerül napközben rávenni)ha mondjuk 3 órával előtte fejtem le mind a kettőt...fejésnél napközben 3óránként nekem a max 80 ml volt egy ciciből, viszont gyerkő jól lakik (150 ml minimum) ezért gondolom azt amit feljebb írtam...de vannk itt nálam okosabbak is ebben a témában.... :wink:

KépKép
Kép
scooper

Jajj most én is bűnöztem, éreztem, hogy valaki figyel, hát nem az a rohadt paprikás krumpli kacsingatott rám a lábasból, olyan vonzó volt ,én elcsábultam, és ettem még 3 kanállal :lol: :lol:

Kép
babcika

Kriszti!

Holnap ebédre ehetek szerinted egy pudingos rácsost???? vagy valami péksütit, vagy inkább főzzek natur tésztát egy kis szósz szerűséggel???

Kép
babcika

Babcika: sztem Kriszti a tésztára fog szavazni vmi szósszal, vagy petsoval ... :wink:

KépKép
KépKép
madar

A pudingos rácsosban a puding necces...de pl: pogi már jó szerintem, de úgy tudom, hogy a pizza is mehet, megfelelő és kevés feltéttel..

t-pk

ja tényleg, pizza, de jó akkor azt , azt .... :D :D

Kép
babcika

Olyan édesen fogja Nati a rágókát és tömi a szájába. Alig bírom kivárni, hogy kiflit vagy kenyérhéjat adjak a kezébe. :D

KépKép
moncsie

Scoop,ezért tudsz reggel annyit fejni:

A címben már majdnem bennevan maga a válasz is: Nem, nem kell azonos mennyiségeket ennie a babának. Miért is kellene minden egyes etetéskor ugyanannyit szopiznia vagy ugyanannyi tápszert meginnia, mint előző alkalommal? Mi felnőttek sem eszünk minden étkezésre pont ugyanannyit…

A táplálási ajánlásokban nincs egy étkezésre meghatározott kötelező mennyiség, csak napi szintű ajánlás van: testsúlykilogrammonként 150 gramm/nap, tehát egy 3 kilós újszülött napi adagja 450 gramm/nap, 4 kilósan 600 gramm/nap stb. Egészen addig, amíg meg nem duplázza a súlyát, ez a mennyiség szokott lenni, utána már nem vagy csak kis mértékben nő tovább, tehát egy 10 kilós félévesnek nem kell 1500 grammot ennie :)

Napközben azonban ez a mennyiség szétoszlik:

Reggel ébredés után eszik a legtöbbet a baba (ez nem azonos a hajnali etetéssel, amikor még visszaalszik utána), akár 200 grammot vagy efelett

Délelőtt nagyjából ugyanennyit vagy egy kicsit kevesebbet

Ebédre valamivel kevesebbet

Délután megint kevesebbet

Este Nagyon keveset, többnyire 100 gramm alatti mennyiségeket

Megnéztem a saját nagyobbik fiamnak vezetett kis naplót (10 hetes koráig vezettem, utána abbahagytam a mérlegelést, mert soha nem stimmeltek a számok):

9 hetesen reggel 220 grammot, délelőtt 150 grammot, ebédre 150 grammot, délután 120 grammot, este 70 grammot evett. Ez 710 gramm, tehát egy 4,5 kilós baba mennyisége, ő ekkor 6 kiló felett volt, és gyönyörűen hízott, 3 hónaposan megduplázta a súlyát – ennyit a számok alapján történő babahízlalásról :)

Az első számú tévedés ezzel kapcsolatban, hogy az esti kevés mennyiség azt jelenti, hogy a baba éhes marad éjszakára és azért kel fel. Ez így nem igaz. Az esti tej sokkal zsírosabb, tehát táplálóbb, kevesebb is elég belőle (zsíros csülökpörköltből te sem eszel akkora adagokat, mint mondjuk gyümölcsből). 6 hónapos korig teljesen normális, ha 3-4 óránként felkel éjszaka és éhes. Gond mindig akkor van, ha ennél gyakrabban kel, akkor valószínűleg nem éhes, de még olyankor is előfordulhat, hogy növekedési ugráson megy keresztül és simán csak több tejet igényel, ilyenkor megpróbálhatod nappal gyakrabban szoptatni és ez segíthet. Amikor már hozzátáplálod az más tészta, de amíg nem eszik teljes adagokat a szilárd ételekből, addig ugyanez a szabály, ne gondold, hogy néhány kanál alma táplálóbb, mint az anyatej.

A második számú tévedés, hogy ha a baba este kevesebbet szopik és te sem érzed olyan teltnek a melledet estére, akkor biztosan kevés a tejed. Ez megint csak félreértés, ugyanis mindenkinek kevesebb a teje estére! Cserébe zsírosabb, mert a babának erre van szüksége. Emiatt nem kell elkezdeni azon gondolkodni, hogy elmegy a tejed, hozzápótolni tápszerrel pedig nagyon nem ajánlott. Ha úgy gondolod, mégiscsak éhesen maradt a babád éjjelre, akkor szoptasd este gyakrabban akár félóránként, ezzel gyarapítod a tejet.

A fentiek miatt tévedés az is, hogy mindig azonos mennyiségekre egészítik ki tápszerrel, amit a baba megevett, hiszen nem mindig ugyanannyit igényel. Reggel többet, este kevesebbet. Tehát ha hozzátáplálásra kényszerülsz, akkor az adagok megtervezésénél vedd figyelembe, hogy reggel nagyobb adagokra kell kiegészítened, este pedig már csak 100-120 grammra.

Forrás: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/azo ... kell-ennie

Kép
v.andi

[quote="s.vera"]A írta:s.verandi: nagyon köszi, és a fotós infót is, még nem volt időm alkotni, de majd mutizom! ezt elég lesz kivitelezni, mivel este lefekvés után talán kétszer eszik ébredésig, tehát míg ébren van kell neki 6x szopizni12-14 órában azt jelenti, hogy 2-2,5 óránként, szopi 10 perc, félóra múlva 30 perc fejés, és mire befejezem, szinte kezdhetem is elölről! de remélem sikerülni fog, és lesz eredménye is!
Frocli: a láncot lehet én is kipróbálom, mert neki is jár keze lába!
Madar: még nem is írtam, milyen édes Veronika
Bobóka: Niki baba is csodaszép mosolygós csajszi

ja, és még annyit, hogy kb. 4 napig (olyan kúra szerűen) fejek egy hónapban 3 óránként, utána már elég egy nap 3szor fejni, és ennyi fedezi a napit, és még fagyasztani is tudok

KépKép
Kép
scooper

[quote="arvaerika"]L írta:arvaerikaotti "kutyázik"
Kép Kép

jesssssssssssssszusom!!!!!!!!!!! ez nagyon brutál komoly!!!!!!!!! ennyi idősen???? :shock: :shock: nagyaon-nagyon ügyiiiiiiiii!!!! gratula neki :wink:

KépKép
Kép
scooper

[quote="arvaerika"]S írta:arvaerikacooper!

Savanyúkápi, cékla főzve, ezeket eheted? Mert ezek viszonylag olcsóbbak...vagy csak gyümi mehet?(nem követem a90 napos hsz-kat :cry: )

az a baj, hogy csak gyümi lehet....ha lehetne savanyúkápi, semmi bajom nem lenne...pici hagymát disztelni, pirospaprikával oszt kicsit megdinsztelni benn...székelykápi husi nélkül..nyamiiiii :wink:

KépKép
Kép
scooper

Ahogy én fogyizok a gyerekem étkezési szokása úgy változik, régen még beérte egy teknőssel, aztán a minap már egy kacsa, most meg felfal egy egész lovat :lol: Kép

Kép
babcika

Bocsi lányok, de olyan régen tettem fel képet.
Kép Beszundizva
Kép Apával
Kép Egyszer a járókában is sikerült
Kép Mi itt tartunk
Kép Anya, kérsz egy mesét?

KépKép
moncsie

Babcika: van még állat a közeletekben? :D :D :D

KépKép
moncsie

Viziló :wink:

Kép
babcika

Nagyon édes Nati baba, sokat nőtt, változott, rakhatnál sürvebben is képet!! :wink:

Kép
babcika

Frocli, Kiss Eleonóra Lőrinc gyerekorvosa volt a kórházban!

Erika, woww Lotti nagyon ügyi!!

Scoop, még 200ml fejsz??? Az igen!!!

Andi, Erzsike a védőnőtök?

Madar, cukor diéta+ 50 perc szobabiciklizés+egy kis hasizom és popsira gyúrás ha van idő. ( de lényeg a bicikli) amúgy fanatikus vagyok a mozgás szempontjából

Kép
kata05

Kata ügyes vagy!!! Irigyellek a fanatizmusodért, nekem nem sok kedvem van hozzá, pedig itt a bringa hátul, hát majd előhozzuk :roll:

Kép
babcika

[quote="babcika"]J írta:babcikaajj most én is bűnöztem, éreztem, hogy valaki figyel, hát nem az a rohadt paprikás krumpli kacsingatott rám a lábasból, olyan vonzó volt ,én elcsábultam, és ettem még 3 kanállal :lol: :lol:

Kép

ja, nem is mondtam: tegnap vettem gyerkőnek dm-be babylove-os popsikrémet, hát mi ne mondjak, minőségben akár sudocream is lehetne, annyira nagyon jó, viszont 2000-rel olcsóbb :lol:

és, képzeljétek, anyósnak szétrohadt a szekrénysorának az alja, erre párom levágta a rossz részt, és csinált belőle beépített szekrényt:

már a szétkapott szekrénysornak két eleme:

Kép

és akkor nem mondom, hogy ilyen lett, mert még nincs kész, de alakul:

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
scooper

andi: amit írtál jó, de én tudom, hogy a gyerekm mindig megeszi a min. 150 ml, (jó, ő van, hogy csak 3szor eszik egy nap!) és nem hiszem, hogy ezt csak cumisüvegből teszi...másrészt meg reggel néha többet eszik, volt már, hogy nagyüvegbe kellett neki melegíteni, ha reggel üvegezett...szóval nemtom, de szerintem nálam túlpörög a tejleadóreflex, ha a szája hozzáér a mellemhez...nekünk jobban jön ciciből, mint üvegből, nekem ömlik...csak egyet nem értek...ez biztos testi adottság, tuti jól el vagyok látva tejmiriggyel...tehát ezt valahonnan örökölnöm kellett, viszont a család női tagjai nem igazán lehetnek büszkét arra, hogy sokáig szoptattak, vagy egyáltalán volt tej...biztos olyan őstől örököltem, akit nem ismertem :lol: :roll:

ja, és ő este is annyit eszik, amennyit reggel

KépKép
Kép
scooper

[quote="babcika"]A írta:babcikahogy én fogyizok a gyerekem étkezési szokása úgy változik, régen még beérte egy teknőssel, aztán a minap már egy kacsa, most meg felfal egy egész lovat :lol: Kép

nagyon édes :lol:

KépKép
Kép
scooper

scoop szekrény jó lesz, apa ügyi :wink:

Kép
babcika

nati is cukorfalat :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote="babcika"]s írta:babcikacoop szekrény jó lesz, apa ügyi :wink:

köcce :wink:

KépKép
Kép
scooper

Most búcsúzom, mert érkezik a fiú csapat haza, jók legyetek gyerekek :lol:

Kép
babcika

és, akkor törpe olvas:

Kép

Kép

Kép valamiért általában így tartja a lábát, mikor felemeli a fejét

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
scooper

Lottika nagyon ügyes!!!!!!!!!!!!!!!!!aztaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dorkinak jobbulást!!!!!!

nem bírlak követni titeket!!!

ha jól tudom gyüminapon lehet lecsót enni,meg olyan spenótot ami nem tejjel vagy lisztel készült,valamint salit!!

én most lecsós pizzást eszek 8)

sutimano76

Babcika: bocsi, a te minimanód is tündéri, ezzel kellett volna kezdenem.

Scoop: Noncsa is nagyon édi. A szekrény is szupi.

Andi: én is elkezdem a kecskeruta-görögszéna mag teát. Viszont a párom a gyógyszertárban olyan g.sz.m-ot kapott, amire rá van írva, hogy csíráztatáshoz. Ettől ez még jó?

KépKép
moncsie

Moncsie,nem tudom,hogy jó e :oops:

Kép
v.andi

Na,laptetűűűű,kellett ez nekem?

Kép
v.andi

Bocsi Andi, miattam.

KépKép
moncsie

Na, próbálok írni egy picit. Bár ahogy látom, visszaolvasnom esélytelen, mert amint elolvasok egyet, lesz egy következő. :D

Ma délelőtt-kora délután ügyintéztünk (autóátiratás), hát nem volt kis menet... Hiába hó, el kellett indulnom, mert egyrészt épp Dóra születése előtt vettük az autót, nagyon ideje volt már átiratni (így is elég költség volt, mert nagy autó, így nem kicsi vagyonszerzési illetéket kellett kifizetni, nem lett volna jó még valami bünti is), másrészt foglalt időpontom volt. Okmányiroda, eredetiségvizsgálat (ugyan mi használtunk az autót végig, csak céges volt, most megvettük, de ugye ez hivatalosan tulajdonosváltás, kötelező elvégeztetni, ergo fizetni), posta (és közben mentem két kört, mert nemt tudtam a kártyám PIN kódját, mert nem szoktunk KP-t felvenni, vásárláskor meg nem kéri), vissza okmányiroda, vásárlás. Dóri tökéletesen viselkedett. Kétszer szopizott, egyszer az autóban.
De hogy itthon milyen rendetlenség van!!
És Dórin épp egy kapcsoló van, azonnal ordításba kezd, ha bármifajta házimunkához közelítenék... :D:D

Még a tegnapi témához:
1. Akinek több gyereke van, azt valószínű tapasztalhatta, hogy minden gyerek más-más habitussal születik. Nekem van nagyon nyitott, társaságkedvelő és kicsit visszahúzódóbb gyerekem is. Pedig mindet mi neveljük.
2. Én főállású anya leszek. Nekem tökéletes az, hogy itthon lehetek velük (egyébként is tanárként dolgoztam, tehát sem a sok pénz, sem a karrier nem volt jelentős a munkám során).

Babci!

Én már 30-án kaptam TGYÁSt, de nem a MÁK utalt, hanem a munkáltatóm szerinti önkormányzat. És ők mindig így szoktak.
Te, ha nem elég a csajodnak a hami, felaljánlhatok még egy kb. 1 m magas tigrist is... :D

Vera!

Nagyon-nagy kérdés a szoptatásnál: eleget gyarapszik-e. Ha igen, akkor teljesen mindegy hányszor, mennyi ideig, mert egészen biztosan elég neki (450 g rendben van). Nem érdemes azzal foglalkoznod, hogy mennyit tudsz fejni utána (lehet, hogy én sem tudnék, de nem tudom, mert nem próbáltam).
Az alvásnál nagyon sokan szoktak arra gondolni, hogy nem elég neki, azért nem alszik, az esetek nagy részében kiderül, hogy akár tápszer, tejpép stb. adása után is ugyanúgy ébred.
Én egyenlőre úgy érzem, elég neki az egy mell is, de ha kétségeid vannak, szoptass kettőből.

Frocli!

"Ritkán éhezik meg": ez mit jelent? Te adsz neki, akkor is, ha egyébként nem jelzi?

Madar!

Ez jó volt... :D Áll - ál. Mosolyogtam, hogy most melyiket találod helyesnek... :D

Scoop!

1,5 kg mandarin + alma ennyi?? Ma voltam vásárolni, de pl. narancs 219 Ft, alma 149 Ft.
Mondtuk mi, hogy DM! :)
Erős a tejleadó reflexed, azért spriccel. Gondolom érzed is, ha megindul a tejed. (Egyébként nekem is.)
Az az arcaesős kép nagyon jó! :D

Astrid

Kép
astrid

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?