A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást.

Ildike már jól van de Karcsinak még mindíg tart a hasmenés.

Tegnap én is voltam ajándékot vásárolni.
Kicsit kikapcsolódtam.Csütörtökre bejelentkeztem a fodrászhoz.
Még élelmiszert is kell majd venni de azt hétközben elintézem.

Mesi!
Oké :D

Sense!
Írhatnál pár sort.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Mesi: örülök, hogy már jobban van Zsozsi. Nekünk 23-án kell mennünk oltásra :evil: Nem nagyon van választási lehetőség, mert utána dokinő szabin lesz. Előre félek :(
Holnap 15., az én tippem :roll:

L. móni: köszi, már jobban. Úgy látszik 1 nap alatt átment rajtunk ez a nyavalya. Dávidka se hányt már péntek este óta, nem köhög, reggel megette a tápszert, és amit megeszik, az a kuki :shock:
Sajnálom a cumis dolgot, nálunk se kell idegen cumi,csak amit már megszokott.

Kép
aniko15

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Lányok tanácsot kérnék. Zétinek tegnap este fájt a hasa, későn is aludt el. Nem egy hasfájós szerencsére. Onnan vettem észre a hasát, hogy nagyon hallhatóan mocorogtak a dolgok belül. Nagy nehezen elaludt, figyelgettem éjszaka nem megy-e a hasa. Nem volt semmi gond. Reggel viszont a pelusban valami nyálkás-kocsonyás sárgás néhol rózsaszínes dolog volt. Nem sok, de én ettől is sokkot kaptam. Nem volt véres, csak mintha nyálkahártya lett volna. Azóta már volt 2x a pelusban kaki, az normális volt csak kicsit nyálkás.

Volt már ilyen valakinél? Amúgy Zétinek látszólag nincs baja, igaz reggel kevesebbet evett. Az utóbbi pár napban sokat evett, tejterméket is jobban adtam neki. Lehet szerintetek attól? Gondoltam vírusra is, vagy a fogára.

Alig merem kibontani a pelusból...

Remélem valaki tud írni valami biztatót.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Pórbálok gyorsan, korda délután vendégek jönnek, takarítás megvan, kaját megvannak, de még sütit szeretnék sütni.

Üdv, Zebibaba! Ne tűnj el!

Én már nem is emlékeztem, hogy ez a 15 hónaposan kapott oltás ilyen macerás! Mi 18-án kapjuk, az pont jó lesz karácsonykor! Mondjuk itthon leszünk, nem megyünk sehova, hozzánk jönnek!

Nurofen téma: Én nagyon szeretem, a fiúknak szirupot használok. Mindketten olyan típusúak, hogy nagyon gyorsan nagyon magasra ugrik a lázuk, és szinte semmi nem viszi le, illetve alig egy-két gyogyi, az is hűtőfürdővel kombinálva. Na az egyik, ami nagyon jól használ nekik, az a Nurofen!
Zita még komoly beteg nem volt, neki van itthon többféle kúp meg szirup, de még régebben mondta nekem a doki, hogy a Germicidet, illetve a C-s változatát egyéves kor fölött nem szokta javasolni, mert ahogy nő a gyerek, vagyis egyre több kiló, egyre kevésbé hat.

A hasmenéses vírus olyan gyakori mostanában! Én nem emlékszem, hogy amikor Levi kisebb volt, akkor ilyen sűrűn lett volna, most meg az utóbbi egy évben lépten-nyomon. Ákoskám is elkapta péntek reggelre, reggel, meg délelőtt megszenvedett vele, de délutántól kezdve már az égvilágon semmi baja. Csak ér valamit az a sok vitamon, meg homeós bogyók! Ja, Zita meg csak kicsit taknyi lett és ennyi!
Mifelénk meg köhögéses vírus is van, kis takony, rengeteg köhögés, torokfájás, az én torkom is be volt gyulladva, nagyon megszenvedtem vele.

Cumi- Levi egyáltalán nem cumizott, illetve két hónaposan pár napig, aztán eltolta. Na Ákos bezzeg bepótolta! Az ilyen sztorik, mint Móniéknál, egyre jobban eltökéltek, hogy a harmadik csemete nem fog cumizni. Amikor Zita megszületett, nem akartam elvenni a cumit, elég neki, hogy csökken a figyelem felé, aztán tavaly télen nagyon sokat volt komoly beteg, így hagytam és annyira rászokott, hogy tényleg állandóan a szájában lógott. Aztán itt-ott letette, persze aztán nem tudta, hol van, én meg pláne nem. aztán ment a keresés, a hiszti, ha nem volt meg.... millió cumit vettünk, aztán lehetetlen helyekről kerültek elő. Szóval sokszor átkoztam....Aztán most ősszel sikerült leszokni nagyon ügyesen.
Persze amikor Zita megszületett, a biztonság kedvééért vettem cumit és mivel hasfájós volt, be is vetettem nyugtatásra. Aztán 8 hónapos kora körül egyre ritkábban adtam oda, és nem is kereste, nagyon hamar és minden trauma nélkül leszokott. MOnjuk arra jöttem rá, hogy azért is volt könnyű így, mert még van szopi, egyelőre ez is olyan, mint a cumizás. Na mindegy, ezt jó hosszan taglaltam, lényeg, hogy én most örülök, hogy Zita nem cumizik, mert ÁKosnál kicsit elrontottam, nem csak alváshoz használta, túlzásba vitte és nagyon szenvedtünk vele.

Maggie! Puszi itt is!

Na, mennem kell, jól eltöltöttem itt az időt, a süti meg nem lesz kész magától....

KépKépKép
bongyi

MilénaMóni! Szerintem a nyálkás-kocsonyás anyag lehet egyszerűen egy nagyon erős, hosszabb ideig tartó nyáladzástól is, de pláne, ha hallottad is dolgozni a pocakot, akkor lehet vírus is! Én a helyedben, főleg, mivel azóta azt írod, volt rendesebb széklete, emiatt nem izgulnék, csak figyelném egyelőre! A rózsaszínes szín nem tudom....
Ákosnál egyszer volt olyan, hogy nem rózsaszín, hanem pici kis részén a kakinak rendes pirosas nyák volt. A doki össze-vissza vizsgálta, de nem talált semmit. Egyszeri alkalomról volt szó, akkor azt mondták, hogy egy pici hámsérülés lehetett a nyílásnál, vagy az erőlködéstől esetleg (ahogy nyomta) pici hajszálér elpattanhatott belül. Ez volt nálunk, ettől azért sokkal okosabb nem leszel, nálatok bármi más is lehet, de nekem csak ilyen tapasztalatom van.

KépKépKép
bongyi

Jaja csajok olyan ideges voltam este.
Szokás szerint este letettem Emmát aludni.. el is aludt..de 5 perc után ébredt köhög.és olyan furán zubog a torkában vmi..biztos a nyál..nem tudok másra gondolni..annyira köhögött hogy a tejcsiből is jött vissza. :-( ahogy felvettem és függőlegesbe került semmi köhögés nyugodta alvás...az orra is trutyisnak hallatszott de nem jött semmi ( alvás közben szívtam..mondjuk kézivel..de ez is működik nállunk) szóval végig aludt a kezemben függőlegesen..míg apával megemeltük a feje alatt a kiságyat...szerencsére így már nem volt köhögés szépen vette a levegőt nyugodtan aludt reggelig...de én olyna idges voltam..mikor csak köhög, köhög..közben alszik....áááááááááááááááááááááááááááááááááá

napközben nem köhög semmi..csak vizszinteseben...na nagyon kiváncsi vagyok hogy délben lesz e köhögés..tegnap is volt..30 perc mire megnyugodott...:-(

Nagyon durvák a fogai..mármint iszonyat kemény az innye érződik a kemény ksi foga..csupa fehér szinte átlátszó az innye és látszik a fog formája..mindez lent fent jobbra balra 4-5....szóval sok készülődik....abból is gondolom..mert az áttört 8. foga annyira lassan bújt elő..mintha nem lenne rá elég energia..( a többihez is kell )

Na jól kiőpanaszkodtam magam...de annyira aggódtam!!! még most is félek az alvásoktól! :-(

Mesi: 2in1 :-)
Aniko: de jó Dávidka jobban van
Regi: apa hazajött! ölelés :-)
Móni: cumi :-( hogy ragaszkodnak

Sense:???????????????
Vindo: galéria :-) hurrá

:arrow: hajmosás, berakás, búrázás

KépKép
kaqk
Debrecen

Miléna! Ne aggódj, Zétin átment valami nyavalya. Nekem is volt már ilyen, rémültem ráncigáltam anyut a klotyóba, hogy nézze meg. :oops:
Távozik a trutyi a bélrendszeréből. Ha már van rendes széklete, akkor tényleg ne aggódj. Sok folyadék, esetleg adhatnál Normaflore-t, vagy élőflórás joghurtot, kefírt.

lmóni! Cicus így ragaszkodik a megszokott cumijához? Egyem meg!
De jó, hogy megbarátkozott az újjal. :)
Én is sajnálom, hogy lemaradtál a csokiról, hidd el! Már szülnék!!!! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk! Nem tudjátok Emmát kint megmutatni dokinak? Én elvinném. Valahogy nem hiszem, hogy a fogzás okozta nyáltól köhög. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

2in1: Zsozsival ilyenkor két napom volt hátra, ezért tippeltem magamnak a dec. 16-ot... Na de meglátjuk, Anikónak holnap igaza lesz-e. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi: hát nem nagyon.....de 2 hét múlva otthon leszünk..akkor megyünk dokihoz.. a barátnőm gyerekorvos..tőle e-mailben próbálok segítséget kérni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Drága Csajok!

Nagyon köszönöm, hogy aggódtok értem (értünk) és gondoltok ránk. Az elmúlt héten csak nagyon felületesen tudtalak olvasni benneteket, reagálni pedig nem is lett volna időm, ezért inkább nem is jelentkeztem. :oops:

Múlt hét csütörtök estére Botondnak felszökött a láza 39 fokra. (Pénteken indultunk volna Harkányba.) Gondoltuk, nem lesz semmi az egészből. Másnap délelőtt elmentünk a dokinénihez. Mondta, h piros egy kicsit a torka, semmi komoly. Írt fel antibigyót. (Én egyébként azóta germicid c-t használok lázcsillapításra, amióta Botond megszületett. Eddig kb 3-4 szer volt rá szükség, de neki nagyon bevált.) Mivel nem volt rossz kedve, és láza sem, mégis elindultunk. Nagyon sokat gondolkodtunk, hogy mi legyen, de végül jól dönttünk. Nagy gyorsan összepakoltam (ilyen lényeges dolgok, mint a fényképezőgép, fürdőruha... itthon maradtak :evil: )
A hétvége szuperül sikerült. Botond nagyon élvezte, annak ellenére, hogy azért nem volt teljesen jól. És mi is élveztük. A torta szuper meglepi volt. És nagyin fini. :lol: :lol: Sétáltunk, wellneseztünk ( :lol: ), kajáltunk, játszottunk.
Sajnos Botond betegsége még mindig nem múlt el, ugyanis közben 6 (hat!) :shock: :shock: fogat növeszt egyszerre. A 4 szemfogat és két fölső rágót. Ebből 3 már kibújt. Eléggé megviseli most ez őt. Gyakorlatilag nem eszik. Az alvása is csak 1-2 napja látszik rendeződni. Szerencsére már nem köhög, csak az orra folyik még, és enyhe hőemelkedése van estére.
Közben először Balázson, majd rajtam is keresztülment a nyavaja. :evil: Én még mindig szenvedek, de rajtam csak tegnapelőtt jött ki.
A héten visszaköltöztünk a saját szobánkba. Először csak én, aztán Balázs is. Jajj, de fura!!! De szerintem jobb lesz Botondnak így. Nem nagyon viselte meg a dolog. Amikor ébred, akkor megyek át hozzá, hajnal fele pedig ő jön át a mi szobánkba! :lol: Gyanítom, erről nem nagyon fog leszokni!
És a legjobb hír: NINCS SEMMIFÉLE ALLERGIÁJA!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Gyakorlatilag minden felmerülhető élelmiszerre megnézték (tej, liszt, tojás, búza, rozs, olajos magok, gyümik, zöldségek, hal). Én annyira örülök neki!!! Úgyhogy újra nyomjuk a túró rudit!
ezt most elküldöm.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Pénteken voltam nőgyógyásznál. Minden szuper. :lol: Lotti napra pontosan akkora, mint amekkorának lennie kell! Ugyanígy volt Botondnál is. A külső méhszájam már nyílik... Lassan de biztosan haladunk a szülés felé.
Aludni nem nagyon tudok én sem. Hason ugye nyilván nem, háton megintcsak nem, mert nem kapok levegőt. Oldalt pedig azért nem, mert a bal oldali csípőm ilyenkor elkezd durván zsibbadni. Mondtam, a dokinak. Ő levágott róla egy tudományos magyarázatot, de a végeredmény az volt, hogy majd elmúlik, ha szültem, addig nem lehet vele mit csinálni. Király! :evil: :evil:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: de jó hogy jelentkeztél! Szegény Botond..6 fog egyszerre..én is ezt gyanítom emmának hogy egyszerre több jön! Wellnes, torta, pihi...Szupi :lol: :lol: :lol: :lol:

Nincs alergia: yippppiiijaéééééé!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Na még azt akartam elmesélni, hogy Botond végre értelmes hangsorokat ad ki! Kajára mondja hogy HAMA, tüsszentésre pedig valami Hapci-szerűt. :D
Egyébként ő is etet mindenkit. Leginkább minket, de a képeskönyvekben lévő állatokat is. Ilyenkor is mondja, hogy HAMA. :lol: :lol: . Meg kell zabálni! :lol:
Egyébként azt hiszem, a mozgását tökéletesíti. Elkezdett futni, amit rendkívüli módon élvez. :lol: Hempereg, hajolgat, majomkodik. Ja! És énekel! :lol: Az akarata is egyre erősödik. Mostanában elég könnyen hisztis sírásba kezd, ha valami nem úgy van, ahogy elképzeli. Szerencsére könnyen elterelhető a figyelme, vagy nem törődöm vele, és akkor abbahagyja.

Bocsánat, hogy csak magunkról írtam! :oops: Próbálok visszakapcsolódni.
Ha nem ébred fel olvasgatok is visszafele.
Puszi

Ildikó
KépKépKép
sense4

Lányok, most még nem olvasok vissza, mert Rugó ma még nem aludt.

Sense, jó hogy megkerültél, tegnap gondoltam Rád, két Statham-féle filmet is beszereztünk :wink:

Tegnap sikerült mozizni éjszaka, ma meg lemondtam az angolt, úgyhogy egyelőre lazulok 8) Házimunkával kombinálva :?

Délben átmentünk a második szomszéd kocsmájába, mert most jöttek Las Vegasból, és hoztak egy csomó képet. KÖzben valami olyan házibort adtak, hogy 2 dl-t ittam meg, de a kulcslyukkal is problémám volt. Gábor két pohárral ivott, de rajta is meglátszott... Egek, mikor éreztem ilyet utoljára.

Kinn most fejezi be Gábor a garázs galériáját, ha Rugó elalszik, pakolunk ki.

MInden beteg babának jobbulást, később majd reagálok is. :?

MOst mennem kell, túl nagy a csend a konyhában, csak nyögést hallok. Lehet, nyom valamit :mrgreen:

Egy óra múlva itt vagyok szerintem, szép vasárnapot, V.

Kép
vindolanda

Sense! De jó, hogy jöttél! Szegény Botó! De most már rendeződik minden. :)
Ismerős. Hason nem, háton megfulladok, bal oldalt meg lezsibbad a csípő, és fáj az összes csontom deréktól lefelé.
Anyu is mondta, hogy ilyenkor az izületek sem az igaziak.
Az én méhszájam 2100, rövidül. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Közben eszembe jutott, hogy nálam a gyógyteás-tisztulós szakaszomban volt hasonló. Adok neki Normaflort, aztán meglátjuk.

Sense örülök, hogy jobban vagytok!

Beszéd: Zéti hablatyol egész nap. Nála is kezdenek dolgok kibontakozni.
Ami a kedvenc: nem és a de. Néha a de az a dem. Ha mondom, hogy nem szabad, akkor a válasz a dem. :lol:
Anya= aja
Apa pedig vagy az app, vagy a pap. :lol: Kiabál párom után, hogy pap-pap-pap. :D

Megsütöttem tegnap a mézeskalácsot . Nagyon jól néz ki és finom is. Viszünk a családnak is belőle. Tettem almát mellé a puhulás miatt.

Beszédre visszatérve: István jár haza minden nap ebédelni. Ha nem jön, akkor Zéti már hiányolja délutánra. Mindig mutogat az ajtó felé és mondogatja:app-app-app ottott. :D Aztán ha zörög a zár teljesen felpörög. Olyan édes! Az új lakásba már nem tud majd párom hazajárni délben. Túl messze lesz a munkahelyétől. Ettől 2 percre van.

Megyek és amíg Zéti alszik a karácsonyi ajándékokkal foglalkozunk.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Beszedtem a gyógyszert, azt hiszem jönnek a piros napok. :roll: Aztán ismét startolunk. :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Itt vagyok akkor. Röviden írok, aztán kimegyek az udvarra, Neo után takarítani :?

Pénz - hát igen, az folyik szét... Ne is mondjátok, nem is veszünk semmit, de otthagyunk egy csomótenhol :evil:

Móni - szegény Gréta. A nagyobbik bátyámnak volt egy kedvenc cumija, amit anya nem tudott neki sem elvenni, sem lecserélni. Már ki volt nyúlva, gusztustalan volt, de anélkül nem tudott élni. Csak úgy tudtak tőle megszabadulni, hogy egyszer Sándor leejtette a földre, egy csirke felvette (akkor még a család az apai nagyszüleimnél lakott, nálunk nem rohangáltak a csirkék az udvaron :wink: ), és elfutott vele. Volt egy kisebb sírás, de utána nem kellett neki más cumi.

Dávidka - de jó, hogy már gyógyulgattok :D

Kaqk - akkor Nektek ott kinn nincs orvosotok? Ha jól értem...

Sense - allergia-viszgálat :D Wellness - hú, de jó lehetett valakinek :wink:

Etetés - nálunk is van, Rugó mindenkit megetetne legszívesebben.

Hiszti - most már fejlődik a gyerek, ha valami nem tetszik neki, lefekszik a földre és sír kb. 5 mp-et. Szerencsére többet nem :roll: Nem tudom, tökéletesíti-e még a technikát. Ja, idegen helyen vagy mások előtt soha :roll:

Nikolett, Zebibaba, Anikoh, Berni - hol vagytok? Meg Kékvirág is teljesen eltűnt.

Na, rohantam ki az udvarra. Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Miléna, akartam, írni, hogy ebben az ügyben nem tudok segíteni... De a tapasztaltabb anyukák biztos tudnak.

Ja, és nálunk már a kinti-benti munka jól halad, ha elindul. A tervezés nyúlik úgy, mint a rétestészta :lol:

Kép
vindolanda

nincs orvosunk kint. :-(

táiratilag az orvos arcüreggyulladásra gyanakszik.:-(
van rá ospomax itthon..mindent felírt mikor kijöttünk...és táviratilag gyógyít..:-(

hát nem tudom azt írta hogy ha sok a váladék..nem tuom sok e ..az orrából csorog néha ..de szíváskor szinte semmi.:-(

sterimárt kap...szerintetek mehet nasivin..akkor is ha nincs semmi orrszíváskor...vagy lehet van csak nem tud kijönni és ez segítene? lehet este lefekvés előtt megpróbáljuk

bár a déli alvás jól ment
szépen elaludt nem köhögött ( megemeltük az ágyát éjjel a fejénél) csak akkor köhögött mikor felébredt. ( 2 óra után ) és közben szépen kapott levegőt az orrán....hát tényleg nem tudom.

antibiotikum...árthat ha nem fontos és mégis kapja???

szóval nem tudom

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk - hát, így nem lehet könnyű. Ráadásul az arcüreggyulladás nem egy leányálom, és ha jól tudom, sokáig elhúzódhat. Antibiotikum ügyben szerintem Emese informáltabb.

Én azért úgy gondolom, hogy ha nem szükséges, nem olyan jó ha adják. Nekem egyszer 11 napig kellett szednem, és az utolsó két napot végig szédelegtem, mert akkor már valószínűleg nem lett volna rá szükség.

Az mondjuk olyan ló-adag volt a vesegyulladásomkor.

És én csak itt találgatok, szóval erre ne adj.

LÁnyok, megtaláltam a legtutibb gyerekjátékot a spájz pakolása közben. Még régen egy házibulira vettünk egy csomó műanyagpoharat. Megmaradt vagy 10 darab, és most, ahogy a spájzot pakoltuk, megtaláltam. 45 perce játszik vele, összerakja őket, szétszedi...

Garázs - a galériázott rész már be is telt, és még a spájz ki sincs pakolva, szinte csak a harmadáig jutottunk :shock:
Szerintem jövő héten megcsináljuk a garázs többi részét is, mert valahová pakolnunk kell.

Nekünk melléképületeink nem nagyon vannak, csak amiket mi építettünk, mert az udvart le kellett dózerolni.

Na, de majd alakul valahogyan.

Kép
vindolanda

Ja, kettővel ezelőttről:
csomótenhol = csomót mindenhol :lol:

Kép
vindolanda

Rugó új elfoglaltságát még le sem írtam: a vizét poharakba vagy tolltartókba locsolgatja :lol: Csak akkor volt baj, mikor a fültisztító papírdobozába is beleöntött egy decit :shock:

Lehet, fizikus lesz :roll: Folyadékokat tanulmányoz.

Általában ügyeske, de néha csak úgy úszik minden.

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Vagyunk mi is, csak elszaladt a hétvége a bevásárlásokkal. Szombaton anyukám vigyázott Tomikára délután 2-körül értünk haza párommal, majd gyors altatás, késői ebéd, mosás. Ma már hármasban mentünk a vásárba szétnézni és a drágám a sok újdonságtól teljesen elfáradt, most meg magállás nélkül mutogat a monitorra és gagyarászik, és piszézik.
Visszaolvasni csak később tudok rendesen.
Ígérem nem tűnök el ! :o

kaqk: Mi az allergia szerű tünetekre Fenistil cseppet kaptunk, majd a doktor néni írt Ca-kid szirupot és azt mondta kevésbé van agykárosító hatása mint a fenistilnek. Nekünk sem használt már napok óta az orr csepp, hiába szívtuk cseppentettük, ma a gyógyszertárba ajánlottak Nasopax orrspray-t és ezzel nem kellett szívni még az orrát, és nem is dugult be. Köhögésre a spiropent oldatot írt fel ami légúti szűkülettel járó betegségekre jó. Nekünk bevált. Az arcüreg gyulladást meg ha tudod lámpázd naponta többször

Kép
zebibaba

bocsika az elírásokért, de nehéz ha valaki közbe gépel!

Kép
zebibaba

Kaqk, én nem adnék antibiotikumot.....
Ha arcürggyulladása van, akkor ott van a váladék, csak nem tud kijönni. Az orrába hiába fújsz, csöpögtetsz, az szerintem nem sokat segít, Amióta Ákosnak volt fülgyulladása, mi Somi sapkát használunk, a melegítés jól feloldja a váladékot és utána már ki lehet szívni a trutyit. Arcra Bioptron lámpát vagy infralámpát használnék.
Mi Spiropentet csak akkor használunk, ha kissé sípolva hörög, az hörgőtágító.

KépKépKép
bongyi

Bongyi:
köszi..nem adok neki még. biporton lámpázom neki az arcát...már amennyire engedi

KépKép
kaqk
Debrecen

áááááááááááááááááá

írtam és Cica eltüntette az egészet mielőtt elküldtem volna :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mesi???
Ha Gegi csak januárban bújik ki nagyon csalódott leszel?

Kaqk Emma hogy aludt?

Vindo poharazó Rugó nagyon édes lehet :lol: :lol: :lol:
Cica is szeret vízzel játszani.
Ha kiborítja és rászólok akkor megy a konyhába és hozza a konyharuhát, hogy Ő feltörli :lol: :lol:
Nagyobb mellékhelységet kellene építenetek mint maga a ház :lol: :lol:
Ügyes apa, hogy már el is készült vele.

Igen, ragaszkodik Grétike a cumijához de általában csak alváshoz használjuk.
Napközben itthon hálistennek alig van nála.
Ha meg elmegyünk itthonról annyira leköti más a figyelmét, hogy eszébe sem jut a cumi.
Azért is derült ki csak este, hogy eltűnt.

KépKép
Kép Kép
l.móni

sziasztok !

Nem tüntünk el csak angyon mozgalmassak a napjaink.
Mindennap olvaslak titeket főleg Mesi miatt.
Már nagyon izgi, hogy Gegi baba mikor gondolja úgy, hogy na most kidugja a fejét ebbe a világba.

Rólunk : Ádinak múlt héten volt egy afta a szájába. Szegény elég nyügi volt aztán kezeltem Tantum verdével és két nap alatt annyira javult, hogy már észre se vette. Akkor vettem neki észre, hogy kaja után amikor törlöm a szája körül nyekerget és kicsit sírásba is kezdett. Este megnéztem és kb. 6mm átmérőjű afta ott figyelt rám.
Egyébként mostanság egy angyal. Ha ketten vagyunk akkor tök jól eljátszik és nincs nyekergés. Apa amikor haza jön akkor onnantól kezdve tudja, hogy neki itt most mindent lehet mert apa nem szól rá csak ha már tele a hócipője. Szóval húzza nála a cérnát amíg csak lehet.
Délelöttönként csavargunk aztán délután vagy itthon játszunk vagy elmegyünk tesómékhoz és ott kergeti a két cicát.
Alvás még mindig kettő van. Reggel 8-től fél10 10-ig ez attól függ, hogy reggel 7-kor vagy kicsit elöbb kell.
Aztán délután 2-kor eszik és utána szunya van fél 4 4-ig de van, hogy fél 5-ig is alszik.
Este viszont fél 9-kor fürcsi aztán 9-kor kaja és magától alszik is.
Hála istennek nincs gond az alvással. És csak is a saját ágyába alszik. Persze ha a nagyszülőknél vagyunk ott van utazó ágy abba is elalszik. Egyedül úgy nem alszik el ha ott fekszem mellette. Akkor inkább felpörög és nyomja a bohóckodást.
Mi még reggel este tápizunk. Doki néni szerint nincs ezzel gond sőt ő most azt mondta, hogy sokkal jobb így mert minden vitamin benne van.
Persze Ádi sem egy nagy gyümi evő pont ezért is marad még a tápi.
Nekünk a 15 hós oltás halasztva lett januárra mert doki néni azt mondt, hogy nem szeretné ha az ünnepek rosszúl telnének mert Ádi nincs jól. De így, hogy többen is mondjátok milyen tünetetket produkáltok így kicsit sincs hozzá kedvem. Utálom ha Ádi nyügi és nincs jó kedve olyankor nagyon kis árva veréb.

Pénteken apa elment céges bulira reggel és csak szombat délután jött haza. Így mi Ádival kimetünk a Kossuth térre megnéztük a Mikulás házát.
Bent voltunk a mikulásnál és lefotózkodtunk vele.
Kép .
Kép .

Aztán voltunk még december 5-én az Árkádba na persze egy deka gyerek műsor nem volt mondván majd 6-án van mikulás.
Ja bocs volt műsor csak nem gyerekeknek. Volt tánc meg valami fuvola művész.
Na ott a Játékszigetnél volt mikulás azzal is lefotózkodtunk.
Kép .
Kép .

Na jó sokat írtam. Behoztam a lemaradásomat.

Betegeknek jobbulást.

Dobok még pár képet aztán eldugulok.

Kép nagypapa volt a házi mikulásunk
Kép mikulás és a krampusz
Kép hát nem szép páros ?
Kép mókázik
Kép és a kedvenc polóm
Kép utazunk
Kép mikulás háznál
Kép kedvenc macijával alszik
Kép tesómékkal vasárnap bent a városba
Kép igazi csibész

Na eldugultam.

Szép napot mindenkinek.
20200310173350

sziasztok !

Nem tüntünk el csak angyon mozgalmassak a napjaink.
Mindennap olvaslak titeket főleg Mesi miatt.
Már nagyon izgi, hogy Gegi baba mikor gondolja úgy, hogy na most kidugja a fejét ebbe a világba.

Rólunk : Ádinak múlt héten volt egy afta a szájába. Szegény elég nyügi volt aztán kezeltem Tantum verdével és két nap alatt annyira javult, hogy már észre se vette. Akkor vettem neki észre, hogy kaja után amikor törlöm a szája körül nyekerget és kicsit sírásba is kezdett. Este megnéztem és kb. 6mm átmérőjű afta ott figyelt rám.
Egyébként mostanság egy angyal. Ha ketten vagyunk akkor tök jól eljátszik és nincs nyekergés. Apa amikor haza jön akkor onnantól kezdve tudja, hogy neki itt most mindent lehet mert apa nem szól rá csak ha már tele a hócipője. Szóval húzza nála a cérnát amíg csak lehet.
Délelöttönként csavargunk aztán délután vagy itthon játszunk vagy elmegyünk tesómékhoz és ott kergeti a két cicát.
Alvás még mindig kettő van. Reggel 8-től fél10 10-ig ez attól függ, hogy reggel 7-kor vagy kicsit elöbb kell.
Aztán délután 2-kor eszik és utána szunya van fél 4 4-ig de van, hogy fél 5-ig is alszik.
Este viszont fél 9-kor fürcsi aztán 9-kor kaja és magától alszik is.
Hála istennek nincs gond az alvással. És csak is a saját ágyába alszik. Persze ha a nagyszülőknél vagyunk ott van utazó ágy abba is elalszik. Egyedül úgy nem alszik el ha ott fekszem mellette. Akkor inkább felpörög és nyomja a bohóckodást.
Mi még reggel este tápizunk. Doki néni szerint nincs ezzel gond sőt ő most azt mondta, hogy sokkal jobb így mert minden vitamin benne van.
Persze Ádi sem egy nagy gyümi evő pont ezért is marad még a tápi.
Nekünk a 15 hós oltás halasztva lett januárra mert doki néni azt mondt, hogy nem szeretné ha az ünnepek rosszúl telnének mert Ádi nincs jól. De így, hogy többen is mondjátok milyen tünetetket produkáltok így kicsit sincs hozzá kedvem. Utálom ha Ádi nyügi és nincs jó kedve olyankor nagyon kis árva veréb.

Pénteken apa elment céges bulira reggel és csak szombat délután jött haza. Így mi Ádival kimetünk a Kossuth térre megnéztük a Mikulás házát.
Bent voltunk a mikulásnál és lefotózkodtunk vele.
Kép .
Kép .

Aztán voltunk még december 5-én az Árkádba na persze egy deka gyerek műsor nem volt mondván majd 6-án van mikulás.
Ja bocs volt műsor csak nem gyerekeknek. Volt tánc meg valami fuvola művész.
Na ott a Játékszigetnél volt mikulás azzal is lefotózkodtunk.
Kép .
Kép .

Na jó sokat írtam. Behoztam a lemaradásomat.

Betegeknek jobbulást.

Dobok még pár képet aztán eldugulok.

Kép nagypapa volt a házi mikulásunk
Kép mikulás és a krampusz
Kép hát nem szép páros ?
Kép mókázik
Kép és a kedvenc polóm
Kép utazunk
Kép mikulás háznál
Kép kedvenc macijával alszik
Kép tesómékkal vasárnap bent a városba
Kép igazi csibész

Na eldugultam.

Szép napot mindenkinek.
20200310173350

Na nem elég, hogy marha sok lettem de még kétszer is elment.
Hát tök hülye ez a gép.
Ezer bocs az elütésekért .

Szép napot.
20200310173350

KTimi! De jó, hogy Ti ennyi felé jártok! És Ádi szupi pólói... Csúúúúúcs!
Szépek vagytok nagyon! :)

lmóni! Nem leszek csalódott, ha januárban jön, de már nagyon szeretném, ha itt lenne.

Egyre nehezebb. Most már elérte Zsozsi születési súlyát, a hasam lent van, veri a lábam, nagyon korlátozottan mozgok.
Éjjel mindenem zsibbad, és fáj, no meg ropog. :shock:

Zsozsi 70x kelt éjszaka, nehezen aludt el előtte, Gegi meg olyat feszített, hogy sírtam a fájdalomtól. Remélem nem fordult farosba. :roll:

Begörcsöl a kezem, a lábam... Eszem a kálciumot, meg a magnéziumot...

Kicsit megint rossz, de majd elmúlik. :)

Zsozsi édes, odaadom neki a megkezdett mandarint, és ő aprólékosan megpucolja, én meg tudok addig tv-t nézni. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást.

K.Timi!
Nagyon szuperek a képek Ádi aranyos. :D
Ha jól emlékszem írtad,hogy voltatok a minimaxos bulin.
Szokott lenni összefoglaló szerűség hétvégenként és mintha Ádit láttam volna egy pillanatra :D

Maggie!
Meg sütöttem a mézeskalácsot majd írok,hogy milyen lett. :D

Mesi!
Az én tippemig még van 2 nap :D
Dobsz egy képet?
Lehetséges,hogy már szűk a hely. :D

Sense!
Ha tudsz te is dobhatnál egy pocak fotót.

Regi!
Egy ilyen apával ölelkezős képet tehetnél aranyos lehet. :D

Megyünk kicsit levegőzni,meg lehet én megyek vásárolni
van még mit.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Levették a gipszünket.. :)

Regi mit főztél ma? Én rántott karfiolt,remélem a páromnak is tetszik majd.

Most volt a védőnénik is,megvan elégedve Domival.. :)
varga tünde

Sziasztok, mi is élünk.

Elég későn keltünk, összekaptuk magunkat, aztán bejártuk a coop-zöldséges-fornetti háromszöget.

Majd jövök bővebben, ha egyszer elalszik :wink:

Timi - jó képek :lol:

Na, megyek is ispotálom Rugót. V.

Kép
vindolanda

Sziasztok, most aludt el őfelsége, igy egy kicsit pihizek én is:-)

Timi tök jók a képek, nagyon szépek vagytok!

Mesikém szegénykém, tudom, hogy nem könnyű, de szerintem ha kibújik sem lesz az, én már nagyon félek az áprilistől, pedig még van 4 hónapom. De jobb félni mint megijedni :wink:
70X ??? nálunk is bulis volt az éjszaka. Szeretném már azt megélni, hogy este leteszem, aztán csak reggel látom :oops: félek, hogy ez nem lesz igy még egy ideig.

Tündi de jó:-)

Regi milyen volt a hv apával???

Kaqk nagyon rossz lehet igy, hogy nincs kint orvosotok, nem tudom, hogy működik kint az egészségügy, de én ügyeletre soha nem vinném( még itthon sem) . Magándokik nincsenek mint itt???

Péterke mindkét szeme piro, vagyis az alsó szemhéj külső sarkai. Dörzsölgeti is, valószinű viszket neki. Kamillával törölgetem neki,remélem nem kötőhártya, bár a szemfehérje nem piros. Én inkább a porra gyanakszom, mert amióta csináljuk a nappalit lett érzékenyebb neki, hol pirosabb volt, hol meg elmúlt, de most eléggé erős . Bármennyire is takaritok, nincs makulátlan rend, én ugye csúszik mászik, aztán belenyúlkál a szemébe is. Na mindegy holnap elviszem dokihoz, ma nem mertem bevállalni hétfő révén, mindig nagyon sokan vannak.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!
Most csak egy recept erejéig jövök. Nálunk mindenki szereti, és gyorsan készen van.
Remélem nektek is ízleni fog. :D
Jó étvágyat hozzá!

Sport szelet:

50 dkg darált kekszet, 25 dkg Ráma margarint, 2 evőkanál kakaót, 1db rumaromát, 15dkg porcukrot, 250ml tejet összegyúrunk. Közepes tepsit kifóliázunk, majd a masszát bele nyomkodjuk. Átfordítjuk egy tálcára és a fóliát levesszük a masszáról.
Csoki öntettel leöntjük. (7,5 dkg vaj, 4,5 dkg tortabevonó. Ezt mikróba összeolvasztom 1,5 -2 perc, majd kézi habverővel összekeverem, és a masszára öntöm)

Kép
zebibaba

Sziasztok!

Délelőtt ajándékvásárlási körúton voltunk Szelivel (Zsolti családjánál lesz ajándékozás, de 2000-ből kihoztam fejenként, még nincs meg mindenkinek). Már elég jól van, csak picit taknyos, remélem, nem esik emiatt vissza!!!
Egyébként már néha egész jól szelel az orra, de nem mindig...
Azt meséltem, hogy ha már nagyon folyik az orra, elkezd mutogatni a porszívóra?! :lol:

LMóni! Ez a cumi dolog... :( Szegénykék! :(
Szeli is nagy cumis, ha rajta múlna, egész nap a szájában lenne, de én csak alváshoz adom oda neki. De nélküle nem tudna elaludni, ez tény. Viszont neki már több cumija volt, mert 2 elveszett, bár mindig ugyanolyat vettem, így nem volt neki probléma. És mindig van egy tartalék cumink is, ilyen esetekre, de van, hogy mind a 2-t keressük egyszerre, esetleg ilyenkor előkerül az 1 számmal kisebb csecsemő cumi... :roll: azt is elfogadja.

Hörcsög! Hogy vannak a gyerekek?
Én meg csütörtökön körmöshöz megye, de csak festésre (a bankos karácsonyi bulira! :) már nagyon várom, pénteken lesz!).

Holnap délelőtt megyünk mérésre, el ne felejtsem!!!

Hogy van Zéti? Milyen a széklete?

Szegény Emma! Mi lehet ez a köhögés??? :( Kár, hogy nincs kint dokitok??? De ez hogy lehet??? Sehova nem tudjátok elvinni megnézetni? Vagy az írek ezzel sem törődnek?
Remélem, azért nem arcüreggyulladása van!!! ++++++++++++++3

Sense! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :)
És csúúúúcs, hogy nincs allergiája!!! De jó! :)
Lotti is rendben! :)

Képzeljétek, barátnőmék kislánya (9 hós) is úgy fogzik, hogy már semmit nem használt a Dentinox se, így bementek az ügyeletre, Cataflam cseppet írtak fel neki, tegnap egész nap nem is evett, így már eszik... Szegények... :(

Vindo! Szeli ha nagyon csöndben van, az gyanús, olyankor mindig olyat csinál, amit nem szabad (pl. zsebkendőt tépked apróra... :roll:). :D
A vízlocsolást ne is mondd! Szelitől már sokszor el kell vennem a vizesüvegét, de így meg kevesebbet iszik... :? Mostanában inkább tartom neki.

Kép

Kép
regcsiken14

KTimi! Szuperek a Mikulásos képek! :D
És ki a Krampusz? :) Ja, látom, Tesód, sejtettem! :)

Hörcsög! Ja, a nagy ölelkezésbe eszembe se jutott, hogy lefotózzam... :roll:

Tündi! Á, nem főztem!
Bakker, jól kiszúrtam magam azzal a piskótával, Apa szombaton úgy befalta, hogy utána csak egy fél tányér húslevest evett. Még mindig tele vagyok kajával... :? Nem baj, jön a Mami délután! :)
Egyébként hétköznap nem szoktam főzni, mert rendelek kaját a cityfood-tól! :)
De most, hogy mondod, van még egy karfiol a hűtőben! :) Szeretem én is a rántott karfiolt! :)

Heni! A hétvége szupi volt, megnéztünk 1-2 filmet is! Bár Apának 3x el kellett szaladnia (intézkedett a munkával kapcsolatban), Szeli mindannyiszor kétségbe volt esve, és csimpaszkodott az apján... :roll: De jól elvoltunk. Holnap hazaugrik (valami számlákat kell leadni), aztán remélhetően csütörtökön befejezik ezt a munkafázist, és majd csak januárban mennek újra! :)
Szegény Péterke! Lehet, tényleg, a portól... :( Remélem, hogy csak attól! ++++

Kép

Kép
regcsiken14

Képek:

Elaludtam a buszmegállóban (ekkor néztük ki a konyhabútort még csak ketten) :)

Kép

Így tépkedem a zsebkendőket:

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

no megint csak Mesi miatt villámkodom :oops: :oops:
bírd ki 21-éig :) az már csak 6 napocska ami pikk-pakk eltelik legalább lesz mire fognom miért tömöm kétpofára majd a csokit :wink:

:arrow: kéopeket összeolvasni megrendelőt gyártani...le kellene ma adnom az utsó 2 csoportot :roll: :?

KépKép
viranka

Apa ölében a számítógépnél:

Kép

Maminál mindig buli van! :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Most már jobban vagyok, Zsozsi egész délelőtt hisztis volt, most rendben van, hogy aludt 1,5 órát, én picit pihentem, és összedobtam egy ananászos csirkét. :)

Karácsonyi vásárlás: Mi is megbeszéltük, hogy egymást nem, csak a családban a gyerekeket ajándékozzuk. Viszont sok a szülinap, így tulajdonképpen majdnem mindenkinek kell ajándékot venni.
Egy csomó minden rendeltem neten, de van, amiért el kell menni.
Egyedül menni nagyon nem merészkedem messzire, Zsozsival ketten már nehéz (emelgetni, ki-be pakolni Őt), Apával meg ritkán jutunk el hárman, mivel dolgozik.

De bele kell húznunk, mert ha Gegi követi a Nővérét, akkor holnap kéne születnie. :shock:

Heni! Tuti a por! És ha berendezkedtek, még egy hét múlva is ott lesz a finom porréteg. :evil: Bazi sok idő, míg a finom por leszáll.
Csak figyeld, hogy Péterke ne dörzsölje bele a szemébe, mert abból lehet gyulladás.
A kamillás lemosás jó, de forralt-hűtött vízzel is tisztíthatod.

És igen, én is várom már az átaludt éjszakákat.
Tulajdonképpen Zsozsi születése óta nem igen volt ilyen (talán egy pár), mert mikor Ő már átaludta az éjszakát, én fejtem vagy cicit mostam. :? És amikor már ezeket nem kellett csinálnom, akkor Ő nem aludt újfent. 8)

No de! Jön még kutyára szalonna, meg Kistesó és borul minden. :lol:

(Apa készül a holnap estére - 9-kor folyt el a magzatvíz -, most borotválkozik, és azt mondja, a munkát is megnyomja. Tiszta extázisban van. ) :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese ez napról napra izgalmasabb. De Virankának igaza lehet :wink: Szép volna szerintem igy is úgy is a karácsony :D
Én sem nagyon mozgok már most sem sehová kocsival 2 Péterkével, csak ha nagyon muszáj, ezért halasztottam a dokit is holnapra, apa elvisz minket.Bár szerdán egyedül megyek a terheléses cukorra, bár soha nem tudhatom mit hoz a sors.

Ajándékok, nálunk az idén minimálisra akartam fogni, de a csipp csuppok is jól belejöttek :evil:

Regi én mindig úgy főzök hv, hogy maradjon hétfőre és keddre is. Nincs kedvem non stop a konyhában állni. Sajna itt rendelni nem lehet :evil: vagy mégis?

Heni
KépKép
heni81

K.Timi nagyon jók a képek :lol: :lol:
látom Ádi nem ijedt meg a Mikulástól :lol: :lol:

Regi Szeli nagyon szép.
Anyudnál ilyen meleg van :shock:

Ajándékozás. Én is megpróbáltam mindenkit kihozni 2000 ft-ból.
Csak Cicus kap nagy ajándékot.
Hát nem volt könnyű :roll:
És 1 ajándék még hiányzik de fogalmam sincs róla mit vegyek :?

Ma de. gyorsan összedobtam egy kis gyümölcsrizst Grétinek, estére meg Bakonyi sertésbordát csinálok apának, na meg Cicának mert tuti enni fog belőle. :lol: :lol: :lol:
Nekem meg rántott karfiol, Tündi te juttattad eszembe :lol:

Mesi apa nagyon édi :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

halihó,

na megvagyunk...Emmát lámpázzuk, orszívás..semmi nem jön. de ő nagyon virgonc....szerencsére esti alvás, fekvés közbeni köhi nincs...napközben is néha 1-2t köhhent..hogy mitől múlt el???? az ágy megemelve..nem használjuk az itteni dentinox megfelőt sem ( először arra gyanakodtam.olyan fura szaga íze van.)
Este jól aludt..ébredt 2x de nem köhögött és vissza is aludt..reggel 7 körül reggeli tejcsiééés alvás f10 ig. :-)
délután is elaludt köhi nélkül...most alszik egy órája...kiváncsi vagyok megússzuk e a köhit..és alszik még egy kicist.

KTimi: szupi képek..milyen édes kispasi Ádi
Mesi: jaj olyna izgi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Regi: Szeli csuda szép kis csaj...huncut!
Heni: biztos a por! :-( szegénykém
:arrow:

KépKép
kaqk
Debrecen

Alszik és közben köhög :( :(
Remélem nem lesz beteg :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Babakocsival sétáltunk 1,5 órát, plusz gyogyótár, bolt... Soha többet. :(
Plusz még Zsozsi sétált.
Nekem meg annyira fájt a hasam, és feszített a szeméremcsontomnál, hogy azt hittem, megyek, és kiesik a baba. :shock:
Úgyhogy most már tényleg nem megyek így sehová.

Gréti alszik és köhög? Nekünk mostanában azért szörnyűek az éjszakák, mert felriad, sír és közben köhög, dugdossa ki a nyelvét.
Nekem meg marhára fáj a torkom, és mindketten iszunk. A levegő száraz nálunk, a bevitt víz nem elég, várjuk a kari ajinkat anyutól, ami egy hidegpárásító.
Plusz nálunk szerintem a szemfogak is bejátszanak. :(

Remélem nem lesz beteg!!!

Regi! Szeli de éééédes, és mennyi haja van! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?