A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Zsozsi alszik, és köhög... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Már az orra is szörtyög.... :evil:
Remélem nem kanyaró tünetek... Nem tudom, annak mennyi a lappangási ideje, mindjárt megnézem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj Emese teljesen összerándult a gyomrom, azt hittem esemény van, hogy most irsz :oops:

Szegény Zsozsika :cry: fránya köhögés :evil:

Heni
KépKép
heni81

Na, megtaláltam. De itt 10 nap lappangást ír...

Kanyaró

Cseppfertőzés útján terjed. Kb 10 napi lappangás után kezdődnek a hurutos tünetek: nátha, köhögés, kötőhártyahurut, láz. A hurutos szak 2-3. napján a száj nyálkahártyáján kanyarós ún. Koplik-foltok jelennek meg. 3 napos láz után átmeneti láztalanság következik, majd a fertőzés 14. napján újabb lázas állapot kíséretében megjelennek a jellegzetes kanyarós kiütések. Kezdetben általában csak az arcon, a fül mögött láthatók majd az egész testre átterjednek. A láz gyakran jár elesettséggel, hányingerrel, hányással. Amennyiben szövődmények nem lépnek fel a láz a negyedik napon általában elmúlik, és a kiütések is halvá-nyodni kezdenek. A kanyaró szövődményei lehetnek a középfül, tüdő, ritkán agyvelőgyulladás.

Na és akkor még a rubeola, és a mumpsz....

Remélem nem lesz semmi. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! De édes vagy! :)

Ja, és idáig abban a tudatban éltem, hogy jön a 13. foga, mintha.... a hegye már átütne.
Erre ma látom a fogmosásnál, hogy kint van az összes szemfogának a hegye, így már 16 fog van kint. Legalább már ez nem gyötri.

Ma vetettem Apával egy fél literes mentes vizet, mert mikor Zsozsit szültem, kortyonként meg is ittam egy üveggel. Merte volna nekem valaki mondani, hogy nem ihatok... A 42 fokban...
Be is pisiltem a szülőágyon. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Apa épp az imént kérdezte, hogy pl. hajnali kettőkor is rám jöhet-e a szülés. Mondom persze! Tehát akkor ő nem feküdhet le nyugodtan mondjuk éjfélkor, mert bármikor jöhetek, hogy szülünk. Mondom persze.
Százféleképpen jöhet rám a szülhetnék... :lol:

Anitja! Kispocc! Jelentkezzetek! És Meryke! Dotildi!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Szerencsére most 42 fok az nem lesz, de szomjazni biztosan fogsz! nekem egy kortyot engedélyeztek csak :evil: cserébe be is hánytam nekik :evil: :D

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésért, egy hétig Mikulásoztunk :) , péntek délután óta meg kis Mátém lebetegedett :(. Először a teste tele lett nagyon apró meleg kiütés szerű pöttyökkel, aztán elkezdett nagyon csúnyán köhögni. Persze pont hétvégén, csak telefonon tudtunk a doki bácsival beszélni, ő egyből mondta, hogy a pöttyök valószínűleg allergia, nem fertőző. Ma el is mentünk megmutatni neki, azt mondta, hogy simán belefér, hogy a vírus velejárója. Nappalra lándzsás útifű szirup, estére Sinecod cseppek, plusz Fenistil cseppek és szívjuk az orrocskáját. Remélem ma már jobban fog aludni, mert két napja alig alszunk valamit. NApközben pedig egyfolytában bújik. Láza szerencsére nincs.
Sajnos visszaolvasni sem nagyon tudtam, de az utolsó pár hozzászólásból látom, hogy ez a köhögés másoknál is van.:?

Mesi: Sajnálom, hogy ennyire szenvedős már a vége, nekem is merőben más volt a két terhesség vége. Bencussal a nyolcadik hónapig edzőterembe jártam, az utolsó pillanatig jól voltam, semmi fájdalom, ő egy héttel korábban jött. Mátéval már a 30. héttől kezdődtek az itt fáj, ott fáj, alig bírok mozogni. Amikor a 38. héten azt mondták, hogy 3700g nagyon megijedtem, hogy mi lesz és vártam, hogy bármelyik pillanatban megszülethet, ehhez képest a 40. hét 3. nap reggel megbeszéltük a szülésznőmmel, hogy most már megiszom a bábakoktélt, mert a végén nem fogom tudni természetes úton megszülni Mátét. Etére meg is lett a hatása, megszületett Máté :lol: Szóval teljesen átérzem, hogy most már szeretnéd, ha a kezedben lenne kicsi Gegi :) Ám ezzel még december 28-ig várnod kell, ez az én tippem :wink: Kitartás :)

Ma voltunk fodrászkodni és levágattuk Máté haját is, olyan édi lett :)

Azért néha felköhög :cry:

Sok puszi és mindenkinek jó éjszakát!

KépKépKépKép
meryke

Halihó!

Egy életjel erejéig én is jelentkezem. Egyszerűen annyi dolgom van, de látom nem mondok újat, hiszen mindenki hasonló cipőben jár.
Van minden: takarítás, ajándék vásárlása, csomagolást is elkezdtem ma délben. Apa mégsem lesz itthon a héten, tehát maradok én a feladatra. Holnap meg szemészeti kontroll. Na, erre legalább el tudott szabadulni a Kedves, nem kell megbolondulnom a váróban a három csemetével. Holnap délután még összejön az ötye is, a csajszikákkal már előre megtartjuk a karácsonyt. :lol: Lassan el kell döntenem, hogy mit is főzök, hiszen a vásárlást is meg akarom ejteni még a héten, hogy ne az utcsó pillanatban szaladgáljunk. Mondjuk a halért akkor kell menni, de azt meg már Vicuskám megrendelte nekünk is. :wink: :lol:

Nagyon örülök, hogy jobban vannak a kislányok: Szelike és Emma.
Viszont látom, hogy Gréti is kezdi, illetve, hogy Zsozsi ismét szenved. Jaj, látom jó döntés volt, hogy januárra halasztottuk az oltást.

Képek: Szeli eszméletlenül gyönyörűséges és még mindig titokzatos. :lol: Ádám meg angyalbőrbe bújt ördögfióka. :lol: Nagyon édes.

Kismamik, vigyázzatok magatokra nagyon. Sense! Nagyon jó volt a soraidat olvasni, tökéletes kikapcsolódás lehetett. Emese! Te meg még mennyire pörögsz. :shock: Próbálod kicsalogatni Gegit? Édes, ahogyan apa is készülődik. :lol:

szülés: Heni, Emese :lol: :lol: Én nem tudom, hogy mit produkáltam, EDA-nak hála, az a rész teljesen el volt zsibbadva, nem éreztem fájdalmat. Bezzeg feljebb!!!!

Édes zsíroskenyér!! Mennyi foga van Zsozsinak. :shock: Bercó még csak 6 és félnél tart.

Most ennyi voltam. :oops:
dmaggie

Emese! Ahogyan látom, rajtad már rajtad van a szülhetnék, csak még Gegin nem. :wink: :lol: Valahonnan nagyon ismerős ez a dolog. :wink: Tudom milyen nehéz már ilyenkor ez a várakozás, állandó készenlét. Ilyenkor már állandóan orvoshoz kell járni. Alig vártam már a végét, ráadósul cirka 3 héten keresztül figyeltem a nyákdugó távozását is. Bercó nem sietett, az már biztos, kivi vagyok Gegire. :roll:
dmaggie

Egy mai búcsúfotó, megyek aludni. :)

Kép Gegivel a 37. hétben

Kép
Kép
Kép
gremese

Dmaggie! Már túl lennék a szülésen. Ezek a fájdalmak, zsibbadások, bálnaság, korlátozottság.... :(
Na de meglesz az eredménye, illetve már meg van, csak még sziesztázik a pocakban. :lol:

Persze panaszkodom, hogy én ezt, meg ezt nem csinálom, és mégis, Zsozsit emelem pikk-pakk, ha kell, lehajolok (na ez nem pikk pakk, olyan ivó zsiráf pózban), meg hancúrozom vele a földön.
Csak amikor sokáig vagyok mozdulatlanul (esti alvás vagy du-i szieszta), na onnan megmozdulni kész gyötrelem.
Meg amikor fáradtabb, nyűgösebb vagyok, akkor 200 kilósnak és egy tehetetlen dinoszaurusznak érzem magam.

Vuduzom, hogy gyöjjön mán ki! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

A törölköző eltakarja, de jobbra a pelenkázó polcán Zsozsi pelenkák, balra Gegi pelenkák. 8)

Na léptem má tényleg. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Annyira szép vagy, még túl szép a szüléshez. :lol: Úgy ragyogsz, ahogyan csak a mamikák tudnak!!! Te mindent a pocakodra raktál? :shock: Jó kis házikója van a legénykének.
Tényleg tudom, hogy miről beszélsz. Emlékszem, amikor Gergőt vártam, vele is akkora volt a pocim, hogy na. Az öcsém csak Döbröginének hívott. Azon röhögtek a Kedvessel, hogy nem tudom bekötni a pocakomtól a cipőmet. Én meg csak szidtam őket (persze nem komolyan), hogy inkább segítenének. De annyira röhögtek, hogy nem tudtak. :oops: Szerencsére Bercóval megúsztam papucsban, pontosabban a végén kellett cipő. Na, az is megért egy misét. :lol:

Ma beszéltem az egyik volt kolléganőmmel, megszületett az ötödik fiú unokája 11-én hajnalban. A bátyusa egy hónappal idősebb, mint Bercó. :lol:

Pelusok! Nagyon szép rendben vannak, lehet szimultán nyomni a peluscserét. :lol:

Gegi, gyere ki!!!!! :lol: :lol: (Bár szerintem, minél jobban akarod, hogy jöjjön, annál később fog jönni. :wink: :lol: )
dmaggie

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást! :)
Ha régen is írtam, azért többé-kevésbé nyomon követem az eseményeket, főleg most, hogy Mesi gyakorlatilag már bármelyik nap szülhet :wink:

Húúú, Mesi, nagyon izgulok értetek! (persze a többi pocakos Anyukáért is, csakhát most épp Mesi van a finish-ben ugyebár). Kíváncsi vagyok, mikor érkezik kicsiGegi!
Kívánom, hogy most is olyan gyors, problémamentes szülésed legyen, mint Zsófinál!

Mi megvagyunk, rendben vagyunk. Dorka október közepe óta járkál önállóan, azóta gyakorlatilag meg sem áll, egész nap rója a kilométereket.
A betegségeket eddig egy kisebb náthával megúsztuk (gyorsan le is kopogom), a fogzással viszont nagyon sokat küzdöttünk. Kb. 2-3 hete volt jópár virrasztásos éjszakánk a fogzás miatt (1,5-2 órákat fent voltunk). Aztán kipróbáltam a Viburcol (vagy Vibrucol - mindig keverem :oops: ) homeopátiás kúpot éjjelre, és nagyon bevált! Most már 14 fog kint van, még várjuk a bal alsó szemfogat és rágófogat.
Dorka napról-napra fejlődik, imádja etetni a plüssállatait, meg minket is, szeret táncolni, énekelni, furulyázni (mostanában építőkockából épít magának "furulyát", "fújja" és közben dudorászik, mintha a "furulyából" jönne a hang :D ), és persze mindenhova felmászni, bemászni, lemászni..... Mostanában délutánonként rátör egy-egy "pusziroham", ilyenkor minden és mindenki körülötte sok-sok puszit kap tőle :-)
Az is új szokása, hogy egyre többször előre jelzi kézmozdulatokkal, hogy ő most kakilni fog, majd félrevonul a fotel mögé, és összpontosít. Úgyhogy szerintem hamarosan megpróbáljuk a bilizést; kíváncsi vagyok, mit szól majd hozzá.

Na, ezt most gyorsan elküldöm; folyt.köv.

Kép
dotildi

Karácsony: mi is csak minimális ajándékokkal készülünk a felnőtt családtagoknak.

Ja, és márciustól, amikor Dorka már másfél éves lesz, megyek vissza dolgozni részmunkaidőben: 6 órában, bár utazással együtt ez is 8 óra lesz... Hát, egyik felem már várja a visszatérést, másik felem nem (gondolom, a "nem" részt nem kell megindokolnom). Egyelőre nem megy bölcsibe Dorka, hanem részben a férjem (olyan a beosztása, hogy hétköznap 2 napot itthon tölt, viszont hétvégén is dolgozhat), részben a két nagyi vigyáz majd rá.

15hós oltás: csütörtökre van időpontunk, de nagyon erősen gyondolkodom azon, hogy elhalasztjuk januárra. Nem szeretném, ha pont karácsonykor lenne lázas, nyűgös, kiütéses stb. Dóri. Csak ha januárra halasztom, akkor meg épp síelni tervezünk menni a szüleimmel, szóval az sem lenne jobb, ha épp akkor jönnének a tünetek.

Minden beteg/oltás utóhatásaival küszködő babának jobbulást!

(Bocs az esetleges hibákért + hogy szinte csak magunkról írtam, már nagyon álmos vagyok)
Holnap megpróbálok fotókat feltenni.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
dotildi

Még annyi, hogy szerintem dec.30-án fog kicsiGegi megszületni.

Kép
dotildi

Mesi!
vazze :) ez a pocak :) esküszöm mintha magamat látnám 8) pocakilag :lol:
Kép bár így elnézve,mintha nagyobb lenne a Tied 8) :wink:
kanyarót honnan szedhettétek össze,ha ez az? drukkolok h. "csak" takonykor legyen :)

Regi!
Szeli még mindig a kis kedvencem :) édesek lehetttek Apával :)

Móni!
cumi :evil: én ezért szívtam Bálinttal :( tesóm hozott anno Svédországból cumit és csak azt volt hajlandó elfogadni :( mait én vettem azt nem :evil: szerencsére errről a diliről leszokott :)

Kaqk!
simán köhöghet Emmma attól.h. a takony hátracsúszik :( mert nekik még rövid az orr-garat-fül közötti kis járat(de Mesinagyi biztos megmondaná h. is van :) )

Bálint tegnap regggel belázasodott... aztán elmúlt,kajálni sem akart... egész nap tápszer,este ismét lázas lett... reggelre meg Charlie-s hangja van...még jó h. ma nem szándékoztam Pestre bejutni,így legalább dokihoz elérek :)

no :arrow: Míra még alszik,kelteni kellene,Bálint rombol a másik szobában :)

szép napot :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Bongyi: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Mesi: nem semmi az a pocak! :D Nekem is hatalmas volt, dehát el kellett férnie Dávidkának a 4400 g-jával :)
A tegnapi nap nem jött be, pedig szorítottam :wink:

Rólunk: Dávidka már nem hányt péntek este óta, viszont még tegnap is kétszer ment a hasa. Étvágya alakul, de még messze vagyunk a normálistól.
Tegnap anyumon is átment ez a vírus, ma úgy lett volna, hogy megyünk hozzájuk, de félek hogy Dávidka újra elkapja. Ma már jobban van ő is. Szerintetek?

Puszi

Kép
aniko15

Viranka! Ez Bálint-pocak? Nem semmi!
Zsozsi nem kanyarós, csak a 15 hós oltásban ez is benne van (kanyaró, rubeola, mumpsz), és 28 napon keresztül bármelyiknek kijöhetnek a tünetei. Zsozsi éjjel szörtyögött (most is kicsit), meg köhögött, ezért gondoltam, hogy most ezeket a tüneteket produkálja.

Dotildi! De jó, hogy jelentkeztél. Elvonul kakilni? Édes!!! :lol:

Anikó! Szerintem menjetek, ilyenkor kis védettséget szerez az ember, nem valószínű, hogy visszakapja!
Ez a vírus átszalad az emberen, utána már nem fertőz, csak napokig regenerálódik a szervezet.

Ezt az orr-garat dolgot majd megkérdezem.

Dmaggie! Aranyos vagy! :oops: A pelcsicsere tuti szimultán lesz. 8)
Cipőfelvétel, ismerős. Szerencsére engem nem nevetnek ki. Csak én magamat! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk, Regi! Anyut megkérdeztem.
Zsozsinál az a helyzet, hogy vízszintesen alvás közben köhög (szárazon), néha meg akar fulladni, és szörcsög az orra.
Meg vannak dagadva az orrmandulái, emiatt olyan, mintha horkolna, és megy hátra a trutyi, valamint a megnagyobbodott orrmandula nyomódik a hátsó garatfalnak, és amiatt is köhög.

Nálatok is ez a helyzet, a hurutosság. Csak ezt nekünk a 15 hós oltás kanyaró része okozza, Emma bekapott egy vírust, Szeli meg jön ki belőle.

Terápia: Párásítás, fejet megemelni (hogy ne tapadjon hátra az orramndula (ugyebár függőlegesben nincs bajuk), Nasivin, vagy első körben a tengervizes-átmosás, pl. Sterimar. Anyu ajánlotta még nekünk a Rhinatiol-t, az van is itthon, korábban kapott már olyat.

Az orrmandula megnagyobbodása egy védekező reakció, ugyanis ezzel találkoznnak először a kórokozók, ezért nagyobbodik meg.

És tessék levegőre vinni a babákat (ha nem lázasak), és sokat-sokat szellőztetni!

Kaqk! Téged egyenesen a tengerhez küldött, mert a sós pára kifejezetten jó! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese este veled feküdtem, reggel veled keltem :D mint a szép időkben :wink: nagyon nagy lázban vagy!!!! de ahogyan azt Maggie is irta, tényleg sugárzol és nagyon szép vagy. Még nem fogsz te szülni :wink: bár esetleg ha megpucolnád az ablakokat, mit annó én, lehet megunná a Gegi, hogy dolgozol és kibújna, mint annó nálam :wink:
Tök jó a Gegi pelus, Zsozsi pelus :D
Kiságy ???? Nem raktál még képet a fészekrakásról! Zsozsi hol fog aludni???

Na az alvásról jut eszembe, hogy Péterkét magunk között altattuk el és ott is maradt este. Hát csajok reggel 7.30 ig egyszer sem ébredt fel :evil: azt a kutya fáját!!!!
Nem tudom, hogy tényleg ennyire kellek e neki, vagy csak az ágyunk túl jó.
Ja és az ébredős szakasz amúgy nálunk 00-02 ig terjed, aztán már nem ébred.

Ma már apa a kandalló beüzemelésén dolgozik, épp a kéményt takaritja :D

Ma már kevésbé pirosak a szemecskék, nem tudom mi lehet, de por allergia lesz szerintem. Majd kiderül.

Heni
KépKép
heni81

még két kép a piros szemecskékről
tegnap
Kép
ma
Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, életben mi is.

Csak egész nap magunk vagyunk (tegnap is meg ma is), így nehezen jutok géphez. Ha Rugó alszik, akkor meg a több hetes házimunka-lemaradásomat törlesztem, este meg fimet nézünk 8)

Az éjszakánk elég ramaty volt, az okát nem tudom. Állandóan felsírt, forgolódott - vagy a foga, vagy a 15. hós oltás. De most jobb a kedve, bevágott két virslit meg fél körtét reggelire, és most tesco katalógust tépdes.

MOst csak a képeket néztem, erre reagálok.

Emese - jaj, de furcsa lehet a kis pelenkákat megfogni, meg az 56-os rucikat pakolgatni. Szép vagy, az már biztos!

Heni - szegény Péterke. Ma mentek orvoshoz? Rugó is velem szeret aludni, mese nincs 8)

Szelinának mennyi haja van, egek :shock: Szép. Rugónak csak lengedezik az a pár szál elektromos és vékony haja - nem hiába, tőlem örökölte. Most már tudom, hogy rövid hajam nem lesz soha, mert úgy áll, mint az övé...

Ideért, rámcsimpaszkodik :arrow:

Kép
vindolanda

Na, sikerült átfutnom a kimaradásokat.

Bálint, akinek charlie-s a hangja :lol: :lol:

Beteg babáknak jobbulást!

Dotildi - az elbújva összpontosító Dorka vicces lehet. Mi onnan vesszük észre, hogy esemény van, hogy megáll 1-2 percre. Soha nem pihen, pörög, mint a Duracell-nyuszi. Ja, és hangosan nyög.

Azt nem írtam még, hogy ha lefekszünk a szoba közepére, Rugó odajön, és megmasszíroz. Nekem kell mindig Gábor hátát masszírozni, mert fáj neki, mivel a gép előtt ül napi 12 órában biztosan. Rugó elleste a mozdulatot, és már elég hátradobnunk magunkat, jön is 8)

Szerintem megyünk levegőzni lassan.
V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Délelőtt voltunk mérésen, Szeli 10,10 kg, és elvileg 80 centi körül van, de úgy kapálózott, meg ordított, biztos azt hitte megint porszívózás lesz vagy cseppentés... :? Gyorsan túlvoltunk rajta.

LMóni! Igen, Anyunál elég meleg van, nincs fűtésszabályozó a radiátorokon, és társasházban lakik, körülötte mindenhol laknak = fűtenek. Bár nálunk is szokott Szeli rövid ujjúban (bodyban) lenni, vagy abban van, vagy hosszú ujjú pólóban + nadrág vagy harisnya. Nálunk is van 23-24 fok!
Hogy van Gréti?

Kaqk! Remélem, hogy Emma nem fog már köhögni!!! +++++

Meryke! Máténak jobbulást!!! +++++

Zsozsinak gratula a fogacskákhoz (illetve a hegyeikhez! :lol:)! :)
Mesi! Hol vagy ott a nagy pocak mellett??? ;) :lol:

Maggie! Gratulálok a kolléganőd unokájának! :) 5 fiúunoka... :shock:

Dotildi! Örülök, hogy jelentkeztél! Gyere gyakrabban, és dobj egy fotót is! :)
(Szelinek én is gondolkozom, hogy kap karira egy furulyát! :))
Hú, de jó, hogy így meg tudjátok oldani családon belül a felügyeletet! :) Jól elvan a nagyikkal Dorka?

Vera! Köszi! :)
(én meg épp Mírát mutogattam tegnap Anyunak, de azért várom, hogy visszanőjön a haja! ;))
Csúcs lesz a naptár a barátnőmnek!!! :) Ja, majd megmutatom Anyukám is miket kreál, mondtam neki, ő is kereshetne egy kis pénzt... :roll:
Bálónak jobbulást! +++++

Kép

Kép

...ja, a 2. képen én vagyok... ;)

felébredt... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Regi :shock: :shock: (állfeltekerős smiley miért nincs)
nagyon hasonlítotok egymásra. Szelike tisztára te vagy.
Szép méretek, pont ideális :lol:

Mesi Zsófikának gratula a 16. fogacskához :lol:
tekintélyes pocak :lol: és az arcod ragyogását nézve még van pár napod :wink: :lol:

Heni tényleg csúnya a szeme Petikének :(
Majd írd meg mit mondott a doktornéni.

Dotildi szia, de jó olvasni rólatok :lol:
kérünk szépen képet, ha gondolod átküldheted az emailemre és kicsinyítem :wink: :lol: :lol:

Meryke Máténak jobbulást++++++++++++
Kérünk fotót az új frizurás Mátéról.

Anikó de jó, hogy jobban vagytok :lol:
szerintem se fertőződik vissza.

Zebibaba köszi a receptet, majd jövőre kipróbálom.
Most már ott figyel a hűtőben a mézeskalács tésztája.
Meg anyu is mondta, hogy megsütötte az islert meg a puszedliket és rendelt nekem a nővéremnél(Ő cukrász) csokis mignont.
Úgyhogy jaj nekem :lol: :lol: :lol: gyomorontás lesz ebből ha nem vigyázok :lol: :lol:

Köszi az érdeklődést lányok. Dolgozik a szuri benne az biztos :( Este volt hőemelkedése (37,5)
Köhögött, pedig megemeltem a fejét egy párnával de ma már az ágyat is meg fogom.
Ma de. már aludt egyszer de ahogy elnézem még egyszer fog.
Kicsit melegebb a homloka de nem mérem a lázát mert csak hőemelkedés lehet.
Nemsokára megyünk sétálni remélem nem ártok vele :roll:

Viranka Báló charlis hanggal :lol: :lol: :lol:
pihenni mikor fogtok?

Maggie szemészeten mi volt?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Míg megírta a hsz Gréti kirámolta a cipőket :? és az Ő csizmáját és az én bakancsomat odarakta a lépcső mellé (ott szoktam ráadni) :lol: :lol:
Azt hiszem indulnunk kell 8) :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mesi! Köszönjük az infót! :)
Szelikémnek tegnap már alig jött az orrából, ma már nem is cseppentettünk! :) Remélem, vége a náthának! :)

Heni! Mostanában én is Szelivel alszom éjjel, mert megszokta, hogy a Mamival együtt aludt vasárnaponként (napközben), és azóta nem hajlandó este egyedül elaludni, és sokkal jobban alszik éjjel, sőt, reggel is van, hogy fél 8-kor ébred a 6 óra helyett. :shock: De általában 7 körül kelünk! :) Én majd a házban akarom rászoktatni, hogy nem anyával alszik! 8)
Ja, és Szelinél az ágy ugyanaz!
Szegény kicsi szeme... :(

Vindo! És képzeld, már 2x vágtam a frufruját, de megint kéne... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

LMóni! Állfeltekerős smiley: :lol:
Grétinek! +++++++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Mesi: hogy te milyen szép vagy tényleg csak úgy virulsz...majd januárban fogsz szülni...mondjuk 3-án!( új tipp..mivel az első nem jött be:-)
Köszi a terápiát..mindne nap vagyunk levegőn..imádja..+ az ágy megemelése óta nincs este köhögés semmi...szupi!!!! napközben egy két köhhentés de ennyi kopp kopp...
Szimultán peluscsere :-)

dotildi: elbújós kakilás! de édes.....emma is picit elfordul és nyüg...ekkor tudjuk kaki van..meg érezzük :-)

Regi: Szeli jobban van? de jó!

KépKép
kaqk
Debrecen

Báló, Máté, Péterke, Rugó....minden betegeskedőnek jobbulást!

Zsozsó hogy van? kanyaró tünetek?

Többi oltásos babaó?

Regi: Szeli mennyire hasonlít rád!!!!!:-)
szép adatok! :-)

Emma: továbbra sem hízik :-( már nem is tudom de 2-3 hónapja egy dekát se nagyon 8560g....és 74-75 cm ( kb.)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Nem vészes, a kanyaró-tünetek tulajdonképpen a hurutosság.

Zsozsi így eszi a mandarint: Meg kell neki kezdeni, megpucolja, gerezdekre szedi, és megeszi. Ja, és közben mesét néz.

Kép Kép
Kép Kép 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk! De édes vagy! :oops:
A tippedet átírtam... Hááát jó lenne, ha hamar kibúja. Nem szeretnék januárig várni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Küldök még egy jól sikerült fotót :arrow:

Kép
Kép
Kép
gremese

ÁÁÁÁ
Rugó 50 perc alvás után felkelt...

Ha emeletes házban laknék, kiugranék.

Két napja nem tudom befejezni a vasalást :?

Kép
vindolanda

Sziasztok Mamikák!
Egy kicsit lemaradtam :oops: már megint...
Újságolni jöttem :lol: megvolt a 12 hetes UH, minden rendben, egy édes kis ficánka lakik idebenn :lol: :lol: :lol:
Én egyre rosszabbul :lol: mármint émelygés terén (Nolkával nem volt ennyire) gyakorlatilag 2 napja nem tudok vacsorázni, max. mandarint...

Cuki Zsófka a mandarinnal! Nálunk is nagymenő :lol: mármint a mandarin.

Képzeljétek a Margit kórházba voltam, (visszaállították a szülészetet márc. 1 óta) és genetikai vérvételt is csináltak az UH mellé ingyen :shock: ráadásul az eredményt sms-ben küldik :shock:
Még vannak jó kórházak ezek szerint...
Lehet itt fog születni Kistesó?

Próbálok visszaolvasni, és reagálni...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Mesi!
Nem semmi pocakod van :D
Zsozsi szuper csaj :D

Regi!
Nagyon szép csajod van és teljesen rád hasonlít :D
És köszi kérdésed csemeték jól vannak túl jól. :D

Anitja!
De jó örülök nektek.
És szerintem lánykátok lesz. :D

Betegecskéknek jobbulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Mesi: hogy mennyire édes Zsófi..meg kell zabálni.....hm manadarin..kedvet kaptam..hátha emma is szereti...

Anitja: de jó hír! :-( émelygés

Vindo: 50 perc alvás :-( vasalás :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi! Csúcs mennyire hasonlítotok :shock:

Mesi! ÁÁÁÁ csokiért megy a tipp? Ha én ezt tudom...:lol: Szép nagy a pocid, fúúú nem irigyellek, a végén már szó szerint szenvedtem én is :oops: azért a jóga sokat segített Nekem, nem is tudom mi lesz most Kistesóval, ha ennyivel nagyobb lesz az én hasam is, Nolkával is hatalmas volt :roll:

Minden betegeskedő Babucinak jobbulást kívánok!
Ezek szerint hálisten senki nem lett barihimlős...

Mi csak január 6.-án kapjuk a 15hós oltást, jaj ez ennyire durva? Akkor azért mondta a védődnő, hogy ünnepek előtt semmiképp ne kapja meg Nolka
:roll:

Ja én videót hoztam Nektek Nolkáról, itt még van a kis pofiján 1-2 pötty
http://www.youtube.com/watch?v=nCBjbiII ... annel_page

És sok-sok képet rakjatok plííííz, főleg akik már rég voltatok!!! Olyan jó nézegetni a cseperedő Kismanókat!

Ktimi! Nagyon édes a Kisfiad! Nem használtok takarót alvásnál?
Van még valaki aki nem takargat???
Csak azért kérdezem, mert én állandóan takargatom Nolkát :roll: Ő meg mindig lerúgja a takarót, és emiatt 20x felkelek :roll:
Hálózsákot nem tűri, nyöszörög benne... most az a megoldásom, hogy kis mellénykében, hosszú ujjú pizsiben, kistutyiban alszik. DE engem úúúúúgy zavar, hogy nincs betakarva :roll: :roll: :roll:

jaj mit is akartam még...????

Vindolanda! Rugó egyedül fürdik? Nolka nem szereti ha kimegyek még egy pillanatra is a fürdőből, egyből drámázik, pedig nagyfiú már :wink: Fúúú a poharas játék tényleg jó lehet, na majd be is szerzek, Nolka is mindent össze-belepakol mostanság.

13.40 óta alszik :shock:
Azért pötyögök itt vagányan 8)

Ja! akartam írni Nektek, hogy van egy nagyon-nagyon jó lapozgató, az a címe, hogy téli böngésző http://bookline.hu/product/home.action? ... i_bongeszo , Mikulásra kapta Nolka a Szüleimtől, hát ez valami csúcs, nincs benne szöveg, csak rajz, de aprólékosan minden helikoptertől a kulcsig, lakások belülről, állatok, rajzok a mindennapi életről...
Nolka imádja, lapozgatja, és mondja, hogy kukaaa, kakaaa (az a WC :lol: ), katykaty (tikitaki óra), inta (hinta), baba... szóval mutogat, lapozgat benne, persze együtt szoktuk átböngészni, és utána Ő magától mondja, hihetetlen aranyos

16.09 :shock: még mindig alszik... milyen esti altatás lesz még itt???

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Mandarinozó Zsófi tüneményes :wink: Milyen ügyes! Mi még nem tartunk itt...

Anitja - nem a fürdőkádban locsolgat a drága, hanem a szoba közepén. Mindig ki van neki téve egy flakon víz. Azzal locsol... Már külön rongyot tartok a radiátoron, amivel törölöm a tócsákat.

A jó eredményhez gratula, és örülök, hogy jó kórházi tapasztalataid vannak.

Neveket találtatok már?

Kép
vindolanda

Nem hagyom amúgy egyedül a fürdőszobában :roll: Még a telefont sem veszem fel akkor, pedig amúgy már elég ügyesen mozog benne.

Kép
vindolanda

Sziasztok, ma nem volt rendelés :evil: igy holnap reggel megyek cukrot inni, aztán doki, csavargás, majd vérvétel. Érdekes lesz.

Zsozsi nagyon édes ahogyan eszi a mandarint:-)

Anitja mi sem takargatunk csak 1x aztán úgy is lerúgja. Én igyekszem felöltöztetni rendesen éjszakára. Body, zokni, hosszú meleg pizsi. Szerintem nem fázik, mert melegek a kis kezei:-)Nolkának is biztosan melege van, azért rugja le a takarót.
Ügyes Nolka!

Vindo én ma vettem egy csőröst ami nem csöpög, mert nálunk is menő lett a locsolás, csak én már meguntam. :wink:

Nálunk 99% ra van neve kistesónak :wink: DÁVIDka lesz :D no de nálam soha nem tudni :?

Egyébként már lehet meséltem nem tudom, hogy tesómat annó fiúnak várták( még nem mutatta ki az uh , vagy nem volt, nem tudom) Szóval kilenc hónapon át Péterkét vártak, majd megszületett egy kislány, na akkor anyu azt mondta legyen Angelika, majd pár óra múlva meggondolta magát és Mária lett a tesóm :shock: :wink:

Heni
KépKép
heni81

Ez a kis Pöcsös sz.rik abba - hogy a Nővére után szabadon - már 40 perce el kellett volna folynia a magzatvíznek.
Apa ki akar hajtani kukát ki-be pakolni. :lol:
Ha csütörtökön is egyben leszek, akkor életemben először 38 hetes terhesnek mondhatom magam. 8)
Ezt remélem most jól elkiabáltam. :twisted:

Heni! Dávidka? Szép név!!!! De majd meglátjuk a végén, ha jól értem. :)

Anitja! Zsozsi h.ujjú rugiban alszik, meg takaró alatt, de kitekeredik belőle. Én fel szoktam ébredni néha csak arra, hogy betakarjam.
De cselezek, mert a takarót nagy lepedőként teszem rá, és abba szó szerint belecsavarodik, így azzal együtt forgolódik.

És már a 12. hét... Hogy megy az idő.... A rosszullétek remélem hamarosan elmúlnak, és nemsokára újra kicsattansz az energiától! :)

Vindolanda! Adj Rugónak egy megkezdett mandarint, esetleg szedj le egy héjdarabot előtte. Meglátod, pikk-pakk rá fog érezni! :D
Én már Zsozsival pucoltatok. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

No látom megállt a Kistesó-tábla, így teszek fel egy kis kedvcsinálót! :wink:

Kép 2007. 07. 28.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Anitja : én egyszer betakarom amikor leteszem aludni. Aztán amikor megyek lefeküdni ránézek és ha nincs rajta a pokróc mert csak azzal takarom akkor betakarom. Egyébként meg éjszakára zokni meg a pizsi van rajta. Amikor hidegebb van akkor egy ujjatlan body-t adok alá.
Nálunk csak a konyhába és a fürdőbe megy a fűtés. Napközbe a hálószobánkba nyitva az ablak egészen este 11-ig. Napközbeni alvások is nyitott ablaknál zajlanak.
Egyébként meg 25 fok körül van.

Nálunk minden oké. Holnap megyek körmöshöz csütörtökön meg fodrászhoz.
Szombaton megyek nagy bevásárolni Ádi és az apja mennek a nagy szülőkhöz.
Én vásárlás után meg nagy takarítok.
Szóval kezdődik a hajsza.

Mindenkinek kellemes nyugodt éjszakát.

Kép .
20200310173350

Még 8 nap és kaácsony !!!

Kép
20200310173350

Ja és megtanulék addig írni is.

Karácsony
20200310173350

Sziasztok

Jó rég nem írtam de olvasni olvaslak csak egyszerűen ez a fogzás és még csak a 4.jön hol van a vége :lol:

Meg mikor meglátom Mesit hogy írt egyből azt hiszem dolog van :)

Nagyon jó a kép amit feltettél tök jól néztek ki :lol:

Kép

Kép
agica1126

Na nem megy ez ma nekem.

Megyek nézzem inkább a Vészhelyzetet.
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?