A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Manó: éjszaka szuper :)
én se vágyom ki, köd nincs, de iszonyat hideg ...
Veronika is alszik, kihasználom az időt, mindjárt hajat mosok, hogy este csini legyek :wink:
fejfájás, csontfájás huss-huss
gyüminapocs ötleteket köszönöm :) :wink: hát, elég éhes vagyok :roll: :roll:

KépKép
KépKép
madar

[quote="vicger"]T írta:vicgeregnapi napunk:
felhívott Anyu, h névnapiköszöntsön, s megragadtam az alkalmat, hogy megkérdezzem, tudnának e egy kicsit segíteni anyagilag, mert a kocsiban bármikor széteshet a hűtő, sürgősen kell venni másikat, viszont most nem úgy állunk anyagilag, legyen már olyan drága, s adjon kölcsön. ééééééééééééés este hívott, hogy nem kölcsön lesz, hanem kettőnk név-születésnapi ajándéka ez évre ::D:D:D::D:D:D:D:D
Tegnap megjött a gázszámlánk. Egy 40esre gondoltunk, úgy 45ezerig bezárólag. Hát néztünk nagyot...
28ezer ft :shock: :shock: :D :D :D :D :D :D :D :D aztán egész éjjelig azon paráztam, hogy biztosan jó számlát küldtek e, biztosan egész havi e... :roll:
Szóval:
Jó az Isten, jót ád.... :):)::):)köszönjük szépen :):):)

banyek, jó hírek!!!!!!!! örülj neki! ilyen számlát nekünk is küldhetnének :roll: :lol: :lol: és, anyud nagyon rendi!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
scooper

Scoop írása után jutott eszembe,hogy ha az anyatej nem annyira zsíros,akkor az okozhatja e a kevesebb súlynövekedést.

Bár emlékszem,Daninál sem volt zsíros a tejem,és most,hogy fejek,látom,hogy pontosan olyan a tejem,mint akkor.Lehet ezért eszik sűrűbben Barni???Mert elégnek,elégnek érzem.

Kép
v.andi

Móni és mit néztek meg a moziban? Már én is úúgy vágynák egy jó filmre, de mostanában alig van olyan, ami tecc...

Kép Kép
manósziget

tudom, hogy ez régen volt téma, hogy melyik baba mennyire hasonlít a tesójára, de nálam ez valahog akkor kimaradt, hát íme néhány korai Julcsi Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
madar

ugye, elmenne Mogyorónak is??? :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="tengdi"] írta:tengdi
[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="tengdi"]S írta:tengdicoop
neked mi van a kezeddel???

Rita
írd már le, ha lesz időd a love storydat!!! Szretem az ilyen élő szerelmi történeteket!!!

végtagfejlődési rendellenesség, hiányoznak az ujjaim

akkor még kevésbé értem édesanyádat. Merthogy azt írtad egyszer, a két tesód volt akik igazán számítottak. Hát én azt gondolom, ha a gyerekeim közül valamelyiknek lenne ilyesmi problémája, akkor éppenhogy rá fordítanám a legtöbb figyelmet...kompenzálni próbálva azokat a hátrányokat, amiket emiatt az életben elszenved...nem elkényeztetés és ilyenekre gondoltam...de biztos értitek. Lehet nem jól gondolom, de attól még nem tudom másképp gondolni..

én voltam a selejt....de utólag visszagondolva és elnézve a húgaim, én ettől csak jobb és erősebb lettem, szóval nem bánom, sőt! :wink:

KépKép
Kép
scooper

Manó: Avatar - mindenki nagyon dícséri :)
A január 15-re pedig meggyőztél. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Andi, sztem lehet hogy amiatt. Nekem sincs túl zsíros tejem.... De meg sztem alkati kérdés is ki mennyire hízik. Nálunk Míra tuti párom giliszta alkatát örökölte, Ákos.... ő még nem eldöntött... de már ő sem olyan húrkás, mint volt kb 1,5 hónapja... és apika szerint nem is lesz egy sumos alkat...
De én sztem nálatok nem a tejci miatt éjszakázik Barni. Hogy mi miatt azt nemtom, de sztem nem amiatt.

Kép Kép
manósziget

[quote="frocli"] írta:frocli
[quote="tengdi"][ írta:tengdib]Móka
nagylányom most költözött vissza, itt él igen.

Frocli
miért határeset egy hónap alatt 470gr hízás???????????? :shock:

Nemtom.. mutatta a Bence növekedési görbéjét, és jól kezdett az eéső hónapokban, most meg már az előírt görbe alatt van. De én nem parázok emiatt. Így nem olyan nehéz még emelgetni. :) Ahogy Viki is írta. Meg mi is ilyen lassan növők voltunk... :)

Ábel első hónapban másfél kilót hízott, most a harmadik negyedik között 320 grammot.
De nem hinném, hogy ez probléma, tejem van, anniyt eszik, amennyire szüksége van, jól alszik, vidám, a szokásos pisis kakis pelus arány megvan...és le.....ok minden görbét. :lol:
Ettől függetlenül nekem sem tetszett, aztán rájöttem annyira elültetik bennünk ezeket a sablonosító szabályokat, hogy az elképesztő! Na hát én nem hagyom!
2 hét múlva elviszem, mert azért odafigyelni kell azt gondolom, de amilyen első két gyerekem volt!!!!!!!( van ) :shock: mármint étvágyilag, hát lehet harmadik sem jár majd új utakon...

akartam már tegnap is....Noncsa mot 500 gr-ot hízott, előzőleg csak 400 gr-ot, és megdícsértek, bőven jó volt :roll: nem értem, miért nem jó a 470

KépKép
Kép
scooper

[quote="madar"]h írta:madarúúú Keve névnap van:

Nagyon boldog névnapot Kevének
Kép

én is boldog névnapot kívánok, mielőtt elfelejtem :wink:

KépKép
Kép
scooper

[quote="madar"][ írta:madarb]Tegnap Timivel volt egy sms-váltásom, a lényeg, 10 nap kórház, injekciós kúra, de Dorki nagyon ügyes, szval türelmesen gyógyulnak. És nagyon köszönik a sok-sok gyógymanót és drukkot.

szegények....remélem hamar túl lesznek rajta :roll:

KépKép
Kép
scooper

Móni, télleg nagy a hasonlóság! Főleg a hordozós képen látszik... mert a többin már nagyobb volt Julcsi, de majd meglátjuk azt is.

Avatar... na arra én is kíváncsi vagyok. Kriszti is mondta, hogy jó.

Kép Kép
manósziget

Kevének Nagyon Boldogat kívánok!!

Andi, simi-simi!

Timiéknek nagyon gyors gyógyulást!!! 10 nap, hűűűű!! :(

Éjszaka, mint Madaréknál nagyon jó volt(egyébként a 2 lúrkó most mindent együtt csinál, még a kakigond is egyszerre van) fél 8-től háromnegyed 4-ig aludt első körben!!De én nem tudtam aludni, kezd előjönni a pánik....
Ja, és - 1kg!! Haladok én 90 nap nélkül is! :lol:

Kép
kata05

Scoop: ez a félmondat szíven ütött ... "én voltam a selejt...." nem,
Te egy nagyon értékes ember vagy ...

KépKép
KépKép
madar

Kata: milyen pánik?
-1 kg hurráááá ...én is mérlegeltem ma ... nálam is -1 :wink: :wink: és apa is megdícsért reggel, hogy már most látszik :)

KépKép
KépKép
madar

kicsi Julcsi titta Mogyoró! :lol:
mozi miatt irigy! nagyon jó szórakozást!

andi, éjszaka, brrrrr...most az enyém és kitett magáért...10től egyik ment a műsor, összeszorított szájjal ordított, majd kinyitotta a szájátt csönd, vigyor, majd öszeszorít-ordít..tuti az ínye fájt szegénynek...ma folytatta, igaz, csak 20percet

nemtom még mit akartam...ja, meg van! apát hívták dolgozni hétvégére...és!!! nem akarom elkiabálni, de hétfőn intézi a kamarait, és bár nem a szeretett szakmája, de megy őrködni a metróra! már most nyugodtabb a légkör...
megmutattam neki amit Kriszti írt, hát, érdekes volt a reakció! :lol:
"igaza van" :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

[quote="madar"]S írta:madarcoop: ez a félmondat szíven ütött ... "én voltam a selejt...." nem,
Te egy nagyon értékes ember vagy ...

nem én érzem magam annak, ők tartottak annak...tudom, hogy nem vagyok az :wink: azért jól esett amit írtál! olyan megölelnék mindenkit hangulatom van!!!! szóval, most mindenki képzelje el, hogy átölelem! :lol:

KépKép
Kép
scooper

minuszokhoz gratula!!!!!!!!!! menni fog ez...most mennem kell

KépKép
Kép
scooper

Manó: hát, tényleg meglátjuk, de azért mutizok még pár képet, aztán leállítom magam
Kép Kép

és ez meg itten, én volnék :) Kép ugye, milyen szépen tartom már a fejem :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

Scoop: kösz :)
munka Kép örülök, meg annak is hogy jobb a kedved :wink:

lépek én is, mert szalad a ház ... megpróbálom behozni :)

KépKép
KépKép
madar

Nem tudom, nekem jobban tetszett, amikor bíztatás ment a topikon, én nagyon nem vagyok otthagyáspárti. Igaz, hogy viszont nagyon fontosnak tartom a választást, nem elhamarkodottan.

Nekem egyébként az jutott eszembe Scoop párjának a viselkedéséről, hogy ő ezt most nem szeretné. Kerül. Ugyanakkor meg el tud mélyülni dolgokban, lászik, hogy a szekrény foglalkoztatja.
Azt gondolom, a párom nagyon jó férj, apa. Nem lusta, sok mindent elintéz (olyat is, ami nem az ő feladata lenne). Mégis pont az autóátiratás kapcsán kicsit megbántott (már megbocsájtottam neki :)), mert pont a szülés körül vettük az autót, volt épp elfoglaltságom :D, de nem ment volna el megcsinálni, mehettem én a két kicsi gyerekkel és még úgy is állította be előtte, hogy én milyen vagyok, hogy még nem intéztem el... De mikor mondtam neki, hogy igen én nem csináltam meg hónapok óta, de te sem csináltad meg, pedig egy egyszerű megbízással simán megtehetted volna, de nem csináltad, mert nem akartad, akkor elismerte, hogy bocs, igen.
Mindebből csak azt akarom kihozni, hogy nagyon fontos, hogy őszinték legyünk, ha nem akarjuk, akkor azt is meg kell mondani. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy vannak dolgok, aminek mi is nehezen állunk neki, de nem biztos, hogy lustaságból, vagy mert ilyen az alaptermészetünk (én pl. nagyon nehezen állok neki vasalni, nem szeretem, na, ez van, időnként halomban áll a vasalnivaló, akkor lusta vagyok?). Egy-egy ilyen dologból alapdologra következtetni nem biztos, hogy helyes. Egy kapcsolat ennél bonyolultabb, amiért időnként komolya dolgozni kell.

Timi!

Simi-simi. Jobbulást Dorkinak! :)

Frocli!

A görbe az átlagnövekedést mutatja (mondjuk nagyon érdekes lenne megtudni, mikor, mivel táplált gyerekek adataiból készítették). Ha nincs kint a sávból, csak alatta van, az nem gond. Nekem a fiaim mind alatta voltak egy idő után vagy max. épp rajta (lányaimra ez nem igaz érdekes módon).

Én egyébként pont ezért nem következtetnék a tej milyenségére a hízásból, mert valószínű mind az 5 gyerekem ugyanazt ette, mégis közülük 1 határozottan rosszul gyarapodott (ma is kis vékony), 2 normálisan, 2 pedig még jobban is, mint az átlag.

Diploma: szerintem nem a diploma a fontos, hanem a mögötte lévő tudás. Az én párom tud annyit a szakmai területén, hogy diploma néllkül is boldogulna és nem a főiskola alatt szerezte meg a tudását, hanem már előbb (12 éves kora óta programozik). És nyelvtudást sem iskolában szerzett. Neki a diploma csak arra kell, hogy papírja legyen (pl. pályázatoknál, különböző munkáknál kell igazolni, hogy van végzettsége). Nyelvvizsgája sincs, csak nyelvtudása.
A diploma fontos, ha az adott szakmában követelmény a szakmánk gyakorlásához (azért egy orvosnak legyen diplomája :D), de csak azért, hogy legyen, minek?

Kriszti!

:):)

Astrid

Kép
astrid

Jesszus, ha nem írod, hogy te vagy a 3.-on azt hiszem az Mogyoróóóó!! Ti ketten aztán végképp teljesen egyformák vagytok! :shock: Az a száj meg a szem!!! Dettó ugyanolyan!

Kép Kép
manósziget

Scoop megy ez!!! Látod, csak kicsit rugdosni kellett a hátsóját aztán már lett is munkája. ;) örülök, hogy jobb lett mára a kedved. :lol:

Kép Kép
manósziget

ÁÁÁááááááááááááááááááááááááááá Móni... így már értem a Dr.-t..... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vikiviktor

Kriszti... húúú dejó ajándékot kaptok!!!!! Kép
gázszámla... szuper!!!!

Anna... drukkolok.... de szerintem már túl vagy rajta.... :wink: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Ismételt szépjónapot :)

Scoop, úgy örülök!!! :):):):)

Timiéknek minden pozitív energiám megy, mert 10 nap kórházban az nem embernek való, pláne nem kicsi babának.... nagyon nagyon nagyon bízom benne, hogy előbb hazajöhetnek, s annak meg különösen, hogy ott ne kapjanak el valami carságot :( :( :( :( :( :(

Madar, bizony alma-fahéj-dió-mogyi-aszaltgyümölcs- még a kókusz is mehet nyugodtan, s hozzá a paradicsomlé vödörszámra :):):)
Az Avatar nagyon jó film, 10es skálán nálam 9.5ös. A brigantyk a 10es most :D de megnézném megint...

Astrid, itt senki nem otthagyáspárti, én meg végképp nem. De a jó asszony köténye mindent eltakar elvet sem tudom követni. Sőt. Rettenetesen feldühít. s ahogy te is írtad, úgy mi is, hogy őszintén kell beszélgetni a problémákról, s őszintén válaszolni, s úgy alapjában véve az őszinteség az alapja egy jól működő kapcsolatnak, amely egy életre szól. Viszont azt gondolom, hogy ha valami nem működik, akkor az erőltetni, konzerválni nem szabad, mert abban mindenki sérül, az senkinek sem jó.

Anna, drukkolok :):):):) miért izgulsz, hisz láttál már gyerekeket?! ;)

átaludtuk a gyüminap felét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Atyagatya most olvasom, hogy 10 nap kórház Dorkinak.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: sok sok gyógypuszit küldök neki!!!! És Timinek nagy nagy simi!!!!!
vikiviktor

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket......tudtam, hogy 8-án lesz, csak azt nem tudtam, hogy ma nyolc van :oops: :oops: :oops:
Mondtam Kevének...ma van a névpad! Boldog Névnapot!Keve nap van!csak néz néz.......Anya neked Boldog születésnapot! :lol: :lol: :lol: :lol:

Frocli szépek vagytok!

Timiéknek még több gyógyerőőőőőőő!

Astrid a szívemből szóltál a párkapcsolati témában.....ez annyira összetett.

Diploma......hát nem tudom, én valószínűleg azt mondom majd a gyerekeimnek......csak bölcsésznek ne menjetek
:wink: ....egy jó szakma mindennél többet ér.....

Madar tényleg Veronika tiszta TE! CSudabogár!

Scoop :D !

Manó egy jó tengerisós fürdő a csontoknak! Tudom, de mikor....

KépKép
KépKép
zsalyam

Manó... látod csak odaértek az álommanóim.... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: fejfájás.... :evil: :evil: :evil: még nem tudom mit dolgoznék szívesen.... :? :? :? :? :?
vikiviktor

Móni... Mogyoró tiszta Julcsi.... :lol: :lol: :lol: először fordítva írtam.... de korrigáltam... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Kevének Nagyon Boldogat kívánok!!

Andi...
. nagy nagy simi-simi! Kép
vikiviktor

névpad :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna már biztos az összes gyerkőcöt elvarázsolta.........!!!
Ovisokkal "dolgoztam" a munkahelyemen...múzeumi foglalkozásokat tartottam nekik, tünemények voltak.....imádtam......
Egy alkalommal aratás-búza-kenyér...téma volt.......elmeséltem nekik egy történetet arról, hogy a búzamező hogyan védte meg Máriát és Józsefet....... a lényeg, hogy utána rajzoltak......egy kisfiú (5 éves) pedig Máriát rajzolta.......gyönyörű kék ruhába......Mária színe a kék....
hát ez nekem olyan megható volt........hát nem csodabogarak a gyerekek?

KépKép
KépKép
zsalyam

Gyüminaposok hogy vagytok? :lol: Én most pároltam almát, pici citromlé, pici fahéj... és piritottam rá diót (leheletnyi barna cukorral :oops: )

Vacsorára meg csináltam gyümölcssalit (alma-körte-banán-mandarin-kiwi-ananász)

Kép Kép
manósziget

Viki: megnyugodtam :D :wink:

Kriszti: köv gyüminap felét én is át akarom aludni ... úgy érzem, nem ez lesz a kedvenc napom :roll:
"Anna, drukkolok SmileSmileSmileSmile miért izgulsz, hisz láttál már gyerekeket?!" Kép Kép Kép
Rákerestem a Brigantyk-ra ... nem lehet egy vidám film, de majd akkor azt is megnézzük :wink:

ááá, ébred Mogyoró ... mennem kell

KépKép
KépKép
madar

Zsalyam, múzeumi foglalkozás!!! Jujj, az de jó lehetett. Nálunk is van és Manó Múzeumnak hívják. :lol: Bár itt inkább csak az állatvilágra van kihegyezve a dolog.

Kép Kép
manósziget

Kevének nagyon boldog névnapot kívánok.

Móni,Veronika eddig is nekem inkább Te voltál,de most,látva téged kicsiben,nincs kétség.Én nem keverném össze a lányaidat,egy biztos,mindkettő csodaszép!

Manó,a sós vízben ázás tényleg nagyon jó.(na de mikor)

Barnikám fél 5 óta gyakorlatilag másfél 2 óránként kel enni,és egyébként alszik.Most éppen a járókába tettem le,hátha.De nem.Pofára van este a lelkem.

Kép

Kép
v.andi

Ez a gyüminap felének átalvása engem is izgat.. Bár idáig minden olyan, mint eddig... lehetne a délutánt átaludni esetleg??? :roll:
Nekem sztem a zöldségnap lesz a mumusom :? Aznap este elég éhes maradtam.... Gyümikor meg ugye korlátlan lehet enni... szóval ha megéhezem du. ehetek uzsira is gyümit... nem úgy, mint a többi napokon.

Kép Kép
manósziget

Hú Manó nekem tegnap volt.......de rémes volt.....kezdem megutálni az almát, kiwit, narancsot......milyen jó lehet amikor őszit, szamócát, cseresznyét........stb. lehet enni...
De most jóllaktam legalább az ebéddel.....céklasaláta+husi
ja és soha többet nem veszek halványított zellert vagy szárzellert vagy mit........olyan íze van mint a szappannak......megcsináltam levesnek......hát a férjem tuti kiakad :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
zsalyam

Manó most ettem egy negyed almát... a többi részét Ati megette :D
kár, h nem szeretem a sült,főtt,párolt, s általában a meleg almát...

vicger

halványított zeller az mi? miért kell halványítani? :shock:

Boldogságos névnapot Kevének :):):)

vicger

Max éjjel... ráadásul még tengeri sóm is van itthon.

Látod Andi, enyém gyerek meg nappal nem akar aludni :? Bár ha lehet választani, akkor inkább maradjon így....
Jól látom, most is tátott szájjal alszik? :) Kis édes

Kép Kép
manósziget

Kriszti, Én meg így eszem meg jobban. :lol: Nyersen nem megy annyira... max saliba.
Azt a halványított zellert még én se nem hallottam. Mijaz? :shock:

Kép Kép
manósziget

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="frocli"] írta:frocli
[quote="tengdi"][ írta:tengdib]Móka
nagylányom most költözött vissza, itt él igen.

Frocli
miért határeset egy hónap alatt 470gr hízás???????????? :shock:

Nemtom.. mutatta a Bence növekedési görbéjét, és jól kezdett az eéső hónapokban, most meg már az előírt görbe alatt van. De én nem parázok emiatt. Így nem olyan nehéz még emelgetni. :) Ahogy Viki is írta. Meg mi is ilyen lassan növők voltunk... :)

Ábel első hónapban másfél kilót hízott, most a harmadik negyedik között 320 grammot.
De nem hinném, hogy ez probléma, tejem van, anniyt eszik, amennyire szüksége van, jól alszik, vidám, a szokásos pisis kakis pelus arány megvan...és le.....ok minden görbét. :lol:
Ettől függetlenül nekem sem tetszett, aztán rájöttem annyira elültetik bennünk ezeket a sablonosító szabályokat, hogy az elképesztő! Na hát én nem hagyom!
2 hét múlva elviszem, mert azért odafigyelni kell azt gondolom, de amilyen első két gyerekem volt!!!!!!!( van ) :shock: mármint étvágyilag, hát lehet harmadik sem jár majd új utakon...

akartam már tegnap is....Noncsa mot 500 gr-ot hízott, előzőleg csak 400 gr-ot, és megdícsértek, bőven jó volt :roll: nem értem, miért nem jó a 470

Ugye? Szerintem is.... Mindegy, téma túltárgyalva. :) Köszi a sok bíztatást.

Kép
frocli

Nem is írtam milyen ééééééédes Barni-Brumi.

A halványított zellernek kicsi gumója van, nagy szára ami friss, ropogós.......asszem úgy halványítják h betakargatják kis korába földdel és a szárakat kikötik, így halvány zöldes-sárgás lesz......
énmeg azt hittem h jóízű is, de neeeeeem...

KépKép
KépKép
zsalyam

Barni egy csudapofa :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Aha... mondjuk én a simát se szeressem...

Kép Kép
manósziget

Francbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép Kép
manósziget

Manó :D Manó Múzeum jóóóóóó!

KépKép
KépKép
zsalyam

Manó: hogy vagyunk, hogy vagyunk ... carul :( ... nekem fontos a melegétel mindennp, ezért ettem ebédre én is fahéjjas almát, ezért kérdeztem, hogy lehet-e, én szeretem is, meg így azért melegétel is kerül a pocakomban :wink: de az is, nagyon jól hangzik, amit Te írtál, majd következőre kicsit jobban feltuningolom én is. :)
ááá, igen? ilyenkor lehet korlátlanul enni a gyümit?????

Veronika-Julcsi-Én kommenteket köszönöm. :) :wink:

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?