A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Orsi:
Csak pozitívan!Tényleg szerencsés vagy a férjeddet.Hogy így együtt vagytok tényleg jóban rosszban.Biztos így is gyönyörű lesz!Mert a Tiétek!
A többi emberrel meg nem kell törődni.Csak sokan nem gondolnak bele,hogy ha velük történne ilyen akkor ők is ugyanígy állnának a dolgokhoz.

Hát én is eléggé december elején vagyok úgyhogy lehet hogy november végén szülünk.(nem bánnám)Ha már a Doroti is elég nagy és érett a születésre akkor tőlem jöhet már 38-39. héten.Az meg még november.
Remélem a skorpió jegyből pont kicsúszunk.Anyukám az és elég nehéz természet.Most már elkezdődött a harc,hogy kinek a szülinapján szülessen.Anyu nov 12.Domi keresztanyukája meg dec 14.De a decembber 1 -be kiegyeznék.Akkor lesz az évfordulónk a Zsoltival.8 évesek leszünk.Szép ajándék lenne.
De ez nem kívánság műsor.Majd a Doroti eldönti.

A fülbevalót én is szeretném ha már a kórházba betennék.

hadedit82

Orsi: nagyon jó volt olvasni, amit írtál :!: :!: :!: és egyáltalán nem baj, ha sok, ha abban tudunk segíteni, hogy elolvassuk, akkor azt tesszük. Ne szabadkozz! írj róla, ha jól esik, mi pedig mindig bíztatni fogunk. Nincs egy gyereknél nagyobb KINCS a világon és nagyon igazatok van, amikor ezt tartjátok szem előtt. Jót sírtam rajtatok :oops:

Sajnos én nem vagyok ilyen nemes jellem. Én is korán elvesztettem apukámat, most már 8 éve lesz Barni születésekor, 49 éves volt akkor. És én mindenkit hibáztattam akkor, gyűlöltem az egész világot. És utána is minden problémához hasonlóan álltam hozzá. Most már könnyebb, mert a férjem nem hagyja, hogy ilyen állapotba jussak és egyszer talán olyan pozitívan tudok majd hozzáállni a dolgokhoz, mint Ti.

cicóka

Sziasztok!

Orsi: csupa szép dolgot írtál, és minden elismerésem, hogy ilyen hamar így álltok a helyzethez. Ez a legjobb, legoptimálisabb, amit tehettek, és hidd el, hogy ma már olyan ügyesen műtenek, hogy semmi max. egy picike hegecske fog látszani. Azt meg, hogy mások mit mondanak, magasról le kell tojni, a lényeg, hogy ti így is úgy is imádni fogjátok őt, és ettől fontosabb dolog nincsen.
Bárkit érhetnek pofonok meglepetések az életben, de aki úgy fogja fel, hogy ettől megerősödik, az csak pozitívan jöhet ki belőle. Ti már mindenképpen nyertesek vagytok ebből a szempontból, és ide bármikor bárki jöhet örömével bánatával, szerintem olyan jó kis csapat verődött itt össze, mindenki meghallgat, megért itt mindenkit.

Más:

Vettem a neten egy körforgót, meg egy mikrós sterilizálót, nemsokára indulok érte a Nyugatihoz. Úgy várom már, hogy végre megjöjjön a kiságy, és mindent el tudjunk rendezni, de még a matrac sincs meg mindig és úgy néz ki hétvégén megint nem jönnek tesómék, mert lebetegedtek. Nem tudom így mikor lesz belőle felhozatal.

Én szeretném ha Kamilla kitartana legalább dec. 1-ig, csak azért, hogy ő is decemberi legyen, mint én. Az már nyilas jegy, azok állítólag jó természetűek.

Kép
cedis

Sziasztok! Tegnap nem tudtam jönni, mert 10 percenként ment el az áram a lakásba. Kb.3 x írtam le amit kartam,aztán feladtam és már vissza sem kapcsoltam a gépet.

Szóval
Orsi! Nagyon sajnálom, hogy most nem tévedtek a dokik, de egyben nagyon örülök is neki, hogy így álltok a dolgokhoz. ez is az egészséges hozzáállás. Hídd el nem fog senki sem úgy nézni rá, hogy az nektek rosszul essen. És tényleg lehet műteni már 3 hónapos kórtol. Ajánlom figyelmedbe a www.hasadek.hu internetes oldalt. Egy csomó kérdésedre kapsz választ. Egyébként gondolj bele, hogy igaz nem jó , hogy ez van, de még mindig jobb,mintha pl a szívével, veséjével vagy más belső szervével lenne probléma. Szerintem az nagyobb baj lenne. Vagy ha pl szellemi vagy mozgás sérült lenne. Ezt csak azért írom, hogy bíztassalak mégjobban bennetek, hogy ez nem is akkora baj. Persze tudom én könnyen beszélek, de tényleg csak bíztatás képpen mondom. És láttam képet ajakhasadékos gyerekről már amikor nagyobb volt és egyáltalán nem is látszik az ajkán - gondolom volt műtéte. Ez a műtét még talán nem is olyan kockázatos mintha belső szervet műtenének. Na most aztán én is sokat írtam. Bocs! :shock:

A babakocsik képét megnéztem nagyon jók!!!

Eper! Szép méretek babónak :)

Én is holnap megyek UH-ra, majd jövök a hírekkel. Ja és képzeljétek a Tőzeg Áfonya Kapszulától meggyógyultam a húgyúti gyulladásból, úgy hogy merem ajánlani mindenkinek (és jó immunrendszer erősítő is, mert nálunk már mindenki meg fázott körülöttem és én még nem kaptam el.) Ma voltam nézetni a vizeletet és Tökéletes!!!! :)

Julcsi! Pihi ezerrel!!!

Arra én is kiváncsi vagyok, hogy ki lesz az első baba a topikon! :) Már nagyon várom!!!!

Kép
bei

Na gyorsan most csak magunkról!

Voltam dokinál,minden oké.A feje már 80mm!
Mondtama jóslókat meg az egyéb "panaszaimat",de mondta h ennek nyoma nincs,betonkemény a méhszájam. :lol: Kérdezte is h ismerős,mi?!Mondom ja,megint így megyek szülni is....
3 hét múlva CTG!meg utolsó vérvétel,és most már a kórházba talizunk nem a rendelőben! :wink:

annus11

Juppiiiiiiiii! Bejelentkeztem péntek 18.00-ra 4D-re! :)
Annyira, de annyira várom!!!!

Olyan jó, hogy arról írtok, hogy nemsokára megszületnek ezek a pici babák! Néha úgy érzem vánszorog az idő, de ahogy olvasom a soraitokat sokkal jobban érzem magam. Izgi időszak következik. Mondjuk november végétől december végéig nem leszünk itt túl sokan. :) Valószínűleg mindenkinek "más" dolga akad majd...:)

Ma Zsófi nem túl aktív, elég sokat alszik. Néha jelez, hogy itt vagyok, minden ok. :D De már közel sem olyan nagyok a rúgásai, mint pár hete voltak. :) :) :)

Orsi! Nagyon pozitív emberek vagytok, ez nagyon becsülendő tulajdonság! Én mindig próbálom/próbáltam a rossz dolgokból a legjobbat kihozni. Nekem volt részem bőven sajnálatos eseményekből és szituációkból...Persze mindenkinek a saját gondja a legnagyobb gond a világon. De pozitívan hozzáállni az akár kis- , akár nagy csapásokhoz, mindig nagy erény, szerintem! És ezzel most nem azt akartam mondani, hogy ez mekkora csapás, mert tényleg úgy van , hogy lehetne sokkal rosszabb is.
Na, sok a duma. :) Egy szóval szuperek vagytok és kész!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Orsi minden elismerésem a tietek hogy ilyen pozitivan tudtok hozzáállni.

Bei de jó hogy végre neked is jó a vizeletet örülök hogy rendben vagy. :)
Az uh-hoz meg drukkolok. :D :D

Én is vettem babókámnak egy vastag sapit olyan édes :oops: alig várom hogy a kis fejecskéjére kerüljön.
Akórházi csomagom is készülődik vettem eldobható bugyit meg betéteket.
Kingának is vettem vastag kabátot és kicsi rá nagyon benéztem remélem kicserélik.Már 98 méret kell nem semmi hogy nőnek :lol: most született.
Én is ma sajnos többször keményedtem vissza kell fognom magam.

Én is kiváncsi vagyok melyikünk kezdi meg a szülést.Ez olyan izgi. :lol:

t katinka

Sziasztok!

Orsi!
Annyira jó olvasni a soraidat. Nem azt, hogy baj van, hanem, hogy ennyire együtt vagytok abban is.

Annus!
Örülök, hogy minden ok. :)

Béen!
KisBogár sem volt túl aktív ma. Néha már én "noszogattam", hogy adjon élejelt magáról. :)

Ma számoltam ki, hogy még 20 munkanapot dolgozom. :) Furi érzés. :)

Születési időpont: én azt szeretném, ha december 18-20-a körül születne meg. :) Vagy 17-én, az anya szülinapja. :) Jó lenne karácsonyra már otthon. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

cicóka nem vagy lemaradva...van aki ilyenkor nem mos vvasal ki még semmit hisz addig még 2-3 hónap...de ha hamarabb jönne a baba vagy késöbb már nem tudnám csinálni akkor Lacira maradna az meg nem olyan lenne amilyennek szeretném...
orsi ügyesek vagytok hogy ilyen jól veszitek az akadályt! az jutott eszembe hogy aki pl vakon születik az úgy tanul meg élni és mindent csinálni..a ti babótok is így ismeri majd az életet meg és nem lesz számára ez rossz dolog...inkább majd a műtét után lesz új élmény minden...pl anya cicije és az érzékelés a kis szájával...az meg hogy az emberek hogy reagálnak biztos nem lesz jó élmény de az is csak nektek...a kis királylány nem fog ebből semmit észre venni...mire az ilyen dolgok zavarnák addigra már az emléke se lesz az egésznek sehol!

Kép
menion
Budapest

orsi nagyon drukkolok nektek, és sajnálom, DE annyira jó hallani vagy inkább olvasni hogy ilyen jól álltok hozzá. Nagyon nagy az összetartás köztetek, és ez nagyon jó. Drukkolok és hidd el nem lesz semmi baj, nagyon jól álltok ehhez az egészhez, és gyönyörű kisbabátok lesz hidd el :):)

Nekem már van egy céldátumom :) Nem tudom megérzés e , vagy csak a dátum szimpi, de én a nov 23 ra tippelek

annus: Örülök hogy minden oké :)

még én sem álltam neki mosni, szerintem majd jövőhéten , de még nem vagyunk lemaradva semmivel :)

Én meg szét idegeskedtem magam ebben a pár napban, ugyanis megijesztettek hogy tgyásra és gyedre sem vagyok jogosult, beszéltem egy szakértővel, igaz 8000 be fog fájni de mindent elintéz igy lesz tgyásom, gyed nem biztos, de reméljük a legjobbakat.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hadedit nekem is számít hogy milyen horoszkópja lesz a gyereknek...persze nem elsődleges de ha minden rendben akkor azon felűl szeretném ha bak lenne és nem nyilas....a férjem is bak és nagyon passzolunk...jó lenne ha a babánk is egy húron pendülne velünk :oops:
bei örülök hogy meggyógyultál!aggódtam már hogy elhúzódik nálad a dolog...
annus gratula az eredményhez :D

Kép
menion
Budapest

védőnéni másfél órát volt nálam...megnézte a szobát bár nem érdekelte szerintem sak arra volt kíváncsi hogy vagyok eszek iszok rendesen mik az eredmények...
gondolom látja hogy a körülmények rendesek így annyira nem akarta ellenőrizni a szobát...de én dicsekedtem azért :oops:

a magnéziumot azt mondta szedjem akkor is legalább este ha nem is görcsöl a lábam...azt mondta az kell illetve hogy mérjem a vérnyomásomat mert az elmúlt 2 hónapban itt a kerületben több toxós kismama volt mint az elmúlt 2évben összesen....azt mondja nem tudja miért de emiatt mindenkinek mondja hogy figyeljen és ha kiugrik a vérnyomás akkor azonnal kórház nem ráérősen!és akkor is ha a kórházban nem vesznek komolyan mert ugye ismerjük már az ilyet is...
szóval lányok aki teheti mérje a vérnyomatát abból baj nem lehet

Kép
menion
Budapest

menion én is bakot szeretnék ha válogathatnék, mert nekem meg apukám az meg én is és nagyon jó a kapcsolatunk!
De az én kicsim tuti nem lesz bak mivel programozott császár lesz, ezért túlhordani biztos nem engedik, és dec 18 az eredeti időpontom annál csak korábban jöhet!

moncsi mi az hogy nem vagy jogosult??? Ahogy látom a gyerkőink között csak 2 hónap van, ha nála járt akkor most mi változott, ha tudok segíteni szólj! Ugyan nem TB-s vagyok hanem könyvelő, de eléggé utána jártam a dolgoknak hogy hogyan járunk a legjobban hoyg most jön a tesó, ezért is mentem vissza pár hétre meg ilyesmi, de ha tudok esetleg szívesen segítek.

A nagy takarítási vasalási lázban pihenjetek is!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

boglárkabiro hát igen lehet hogy én is úgy járok mert ha megcsászároz a doki akkor elöbb mint a kíírás és akkor már nyilas lesz...dec.25-re vagyok kiírva és a horoszpók váltás azt hiszem 21.én van....szóval én is csak ha időben vagy túlhordom...
de ha gond lesz a szivritmussal akkor sajnos nem ez lesz a szempont nyilván....

azért a nyilas se olyan rossz....írta valaki hogy ő nyilas már fáradt vagyok visszaolvasni kérem az írja meg hogy a nyilasok milyenek....köszi

holnap munka és fél 6kor kelés :cry:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok lányok kicsit nagyon eltüntem. Nagyon pörög ez a topik és alig bírom követni. Látom sokan küszködtök az alvással, hát én is akkor megnyugodtam hogy ez a terhességnek betudható. Örülök hogy mindenki jól van.
Orsi meg is könnyeztem a történetedet. Nagyon bátor vagy ő a ti kislányotok és számít a szüleire, talán még jobban. Irigylem a kapcsolatotokat, és hogy így tényleg egy családként vagytok. Fel a fejjel biztos tündéri kisbaba lesz.

Tegnap én is voltam dokinál. Sajna az előző dokim a 28. héten bejelentette hogy Svédországba megy 4 évre. És hát keresnem kellett egy másikat Gödöllőn rendel, de nagyon kedves volt. Nagyon szerintem nem fogjuk egymást megismerni, mert már én is a vége felé vagyok. Nem kicsi a gyerek 88 BPD vel. A becsült súlya 2200g. Laurám is 4500g született. Én is örülnék ha elöbb szeretne kijönni. Majd meglátjuk.

Vissza olvasok és ma még jövök. Igérem nem tünök el-.

Én is kiváncsi vagyok ki kezdi a sort. Olyan furi ez nemrég nyilt meg ez a topik emlékszem. És már nemsoká potyognak a babák. :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Mért van az , hogy a www.lifenetwork.hu szüléskalkulátornál November 19. a várható szülésem,holott minden máshol és az orvos szerint is december 2. ???

Pancsi! Tényleg nagyon régen voltál!!! Örülök, hogy jelentkeztél! :) NAgyon szépek a méretek! :)

Moncsi! Én is úgy érzem, hogy November 25.-én szülök. :)

Kép
bei

Szia Bei szerintem pont az a két hét van kihagyva ami az utolsó mensi és a peteérés között van. Nem tudom hogy számol az a program. Akkor fogsz úgy is szülni amikor a bébi szeretne világra jönni. Neked fiad vagy lányod lesz? Azt mondják a csajszik elöbb jönnek. Pont annyi idős terhes vagyok én is mint te :lol: :lol: Nekünk megint csak kislányunk lesz. És Laura sem várta meg a kiírt időpontot. Remélem ő is hamarabb jön egy kicsivel, hogy ne egy bölcsis méretűt kelljen megszülnöm. Egyébként neked milyenek a paraméterek?

Kép
Kép
pancsi76

Lányok úgy gondolom mindenkinek itt ez lesz a legnagyobb karácsonyi ajándék a fa alá :lol:

Kép
Kép
pancsi76

boglarkabiro: Köszönöm hogy felajánlottad, remélem most már sínen lesz az ügy a szakértővel, ha bármi kérdésem van akkor kérdezek tőled köszi. Azért nem lennék jogosult mert tgyás alatt nekem megszűnt a munkaviszonyom.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Bei: én is megnéztem, nekem dec. 3-át ír, ez másképpen számol. Ugye a 40 hétben az a 2hét is benne van, ami az utolsó ciklus első napjától a eltelik a legvalószínűbb fogamzási időpontig.
Egyébként az én favoritom a dec. 10, egyszer ezzel álmodtam :lol:
Ebben az az érdekes, hogy nekem az eredeti időpont a mensi alapján dec . 19, amit a méretek miatt 14-re módosítottak. NA már most a fogantatásra márc. 28-at számolnak, de én szerintem 10 nappal előbb volt :oops: ne kérdezd, hogy miért, azt hosszú lenne elmagyarázni. A lényeg, hogy ha ez igaz, akkor a szülés várható idpontja is dec. 9-re módosul, azaz már majdnem ugyanaz, amit megálmodtam, plusz nagyjából stimmel a méretek szerinti dátummal is. Na ez az én ideológiám :lol: :lol: :lol: Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e :?:
Ja, szuper, hogy végre valami használt a bajodra, a legjobb, hogy igazából nem is gyógyszer függő volt a dolog.

Pancsi: jó, hogy TE is újra előkerültél és jól vagytok. Sajnálom a dokis sztorit, kicsit morcos lettem volna a helyedben. Szépek a méretek :wink:

Katinkababa: a mai nappal együtt nekem már csak 12 munkanap, az is felesben van az irodában, utána otthonról. Nov.1 ünnep, aztán 2-án kiveszem a még meglévő 1 nap szabimat, és utána táppénz. Őszintén én már nem szívesen vagyok benn, nem tudok nagyon koncentrálni. Persze azért jó bejönni minden reggel, mert legalább ezzel is telik a nap és nem leszek totál depi otthon egyedül. :oops: :oops:

cicóka

Hali! :)

Pancsi! Kislány lesz- Réka- :) Remélem tényleg elöbb jön. Egyetértek, hogy ez lesz a legszebb karácsonyi ajándék,amit kaphat az ember :)

Lányok nagyon gyorsan elment ez a pár hónap........... :shock: és milyen gyorsan elmegy már ez a pár hét.

Kép
bei

Sziasztok!

Tényleg olyan fura, hogy már mindenki lázasan készülődik. Pakolászunk, mosunk, vasalunk, rendezkedünk. Röpül az idő, és tényleg mindjárt itt van már a november, aztán már pikk-pakk mindenkinél itt a szülés ideje. Olyan izgalmas. Kíváncsi leszek én is ki lesz az első topicbaba.

Bei: szuper, hogy meggyógyultál.

Cicóka: a dec 10 még nekem is belefér. Csak, hogy együtt szüljünk! :D
Egyébként nagyon gondolkodóba estem az egy ágyas szobával kapcsolatban. Persze a legjobb lenne a két ágyas alapítványi továbbra is, de ha ebben nem lesz üres hely, akkor lehet az egy személyeset választom, és a 2. naptól kérem magam mellé roomin in-be a picit, mert azt olvastam a minap, hogy a tej beindulását az serkenti, ha minél többet szopizik a baba, természetesen éjjel is. Na már most ha éjszaka éhes, és sír, akkor tudom, hogy cukros vizet adnak nekik, és akkor lehet kevésbé hajlandó szopizni, plussz éjszaka akkor nincs igénybe véve a mellem. Ezért vagyok gondolkodóban ez ügyben eléggé.

Én is kipróbáltam ezt a lifenetwork-ös kalkultort, és nekem is nov. 19-et ír ki. Szerintem ezzel valami baj van.

Pancsi: szép méretek! Jó nagy babbának ígérkezik akkor ő is. :D

Kép
cedis

megnézted már hogy hány hetet számol? mert lehet hogy úgy van ahogy pancsi mondja hogy az első 2 hetet nem számolja bele...

de amúgy milyen hülyeség is beleszámolni hisz addig nem vagy terhes...bonyolítanak mindent :roll:

Kép
menion
Budapest

nekem is dec.7.-ét számol és 25-re vagyok kiírva :shock:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

bei: Örülök, hogy használt a tőzegáfonya és minden rendben van.

Mi még egyáltalán nem vagyunk kész!
Nem rendeztünk be semmit, de már eldöntöttük mi, hogyan lesz!
A babakocsit most rendeltem meg, kiságyat, matracot, szekrényt hétvégén veszünk az Ikeában.

Én november 14-ig dolgozom, utána kiveszem a maradék szabadságomat, azután a szülésig betegállományba megyek.
Szeretek bejárni, de már sok a 8 óra egyre fárasztóbb, jó lesz egy kicsit pihenni na meg készülődni :D

Kép
eper74

Sziasztok!

Én is megnéztem.Nov 16.Elég fura.Amúgy meg dec 2.Akkor kezdjek félni?
Elolvastátok mit írt alá?5 százalék szül a kiírás napján.Hát ha így számolnak!

hadedit82

Sziasztok!

Orsi: sajnálom a rossz eredményt, de műthető, így majd korrigálják és minden rendben lesz, ne aggódj!!! Igazuk van a többieknek fő a pozitív gondolkodás!!!!! örülök, hogy így állsz a dolgokhoz.

Annus: mondom én, hogy együtt szülünk :lol: :lol: :lol: , lehet, hogy előtte találkozunk is ctg-n???!!! 27-én kell utoljára a magánrendelőbe mennem és utána nekem is már csak a klinikára kell járni, remélem összefutunk :lol:
Szép méretek és gratu a jó eredményhez!!!!

Cedis: tényleg olyan furcsa, hogy már lázasan készülődünk, nagyon gyorsan megy az idő.

Megjártam a védőnénit és a háziorvost, az indulósúlyomhoz képest 2 kg-t híztam eddig, azt mondta a védőnő biztosan nem eszem rendesen, mondtam neki, hogy dehogynem, eszem mindent amit kívánok. A baba súlya kb amit híztam, a nődokim szerint szép a babám és nagyobb is mint kéne, így nem aggódom.

Vásárlás: matrac, kiságy, babakocsi amik még hiányoznak, de lehet, hogy ezeket holnap vagy vasárnap megvesszük, magamnak is kellene vásárolni, aztán november elején összepakolom a kórházi cuccot. Novemberre tervezem még a kozmetikust, fodrászt stb, nehogy elszörnyülködjön a kisfiam ha meglát, hogy milyen ápolatlan anyja van :lol: :oops:
Vendég

Hello hello!

Először is: UH-osoknak gratula! :)

Érdekes,hogy Nektek is tegnap nem volt annyira aktív a babó,nálam is! :roll: Pedig Ő egy kis örökmozgó! :lol: Bár már másképp mozog,mint eddig... érzem hogy nőtt jó nagyot! :)

Orsi: már mindent leírtak a többiek előttem... Minden tiszteletem és csodálatom a tiétek!!!!!!!!!!!!! Azt hiszem,most sokan irigyelhetjük is ezt a hozzáállást és pozitív gondolkozást + az egymás melletti fantasztikus kitartásotokat a férjeddel!!! Őszintén gratulálok ehhez,iszonyat ritka ez a mai világban,de nálatok mégis VAN! A kislányotok pedig egy édes kis TÜNDÉR lesz!!!!!!!!!!!!!!!! :)

T Katinka: nem,még nem rendeződött az orvoskérdés... Nem is tudtam sajna ezzel foglalkozni!

Bei: végre meggyógyultál,de jó! :D

Pancsi: nahát,nahát,elveszett bárányka előkerült! :lol: Örülök nagyon és annak is hogy jól vagytok,méretekhez külön gratu!!! :) Akkor mi is egyidős pocakosok vagyunk,ahogy Bei,Hadedit,Cedis... :) Lehet hogy keverek vmit,de nem Neked volt a Túri doki az orvosod??? :roll:

Sannah: na,egy jó fodrászkodás rám is rámférne... szörnyen nézek ki!!! :oops: 2 kg-t híztál eddig? :shock: Nem semmi!

Cicóka: megnyugtatásul: még én sem vagyok sehol! :lol: Ott tartok,hogy kimostam egy rakat babaruhát,kivasaltam,csodaszépen összehajtogattam és most pakolom majd el még csak... A pelenkázót ma tesszük a helyére,de ha nem ma,akkor holnap. :lol: Kiságy sehol,illetve itt vár szétszedve egy újrafestésre... :shock: Még van vagy 2 adag mosnivaló babónak és kórházi cucc sehol,azt is kimosni,összepakolni! :shock: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Na,szóval nem vagy egyedül! :wink:

Julcsi: pihizz is ezerrel! Szupi hogy még mindig nem fektetett be a dokid a kórházba,pedig mennyi hete ezzel ijesztgetett! Gratula a kitartáshoz,csak így tovább!!! :wink:

Első baba: na,erre mindenki kíváncsi,igaz? :wink: Nem én szeretnék lenni,az biztos! :roll:

Cicus

Kép
cicus78

Cicus: jó, hogy jelentkeztél, már éppen írni akartam, hogy mostanában nem nagyon jössz. Biztos akad dolgod bőven.

Ma apa meghozta a kókuszmatracot. Most már tényleg minden megvan, csak a kiságy és a pelenkázónak kell végre feljönnie. Megjött a házassági anyakönyvi kivonat másolat is vidékről, úgyhogy szinte startra készen állunk. Mondjuk a start még várasson magára, én sem akarok az első topic szülő lenni. :wink:

Kép
cedis

Uram atyám!Most nézem!Már csak 49 nap?Na most paráztam be!

És végre áll az új kéményünk!Nem is tudtam,hogy egy kéménynek így lehet örülni!
Sajna még nem gyújthatunk be úgyhogy a Domi a mamánál alszik.Mi meg majd összebújunk.De csak light-osan.
Tökre elfáradtam.Pedig a mesterek mindig elküldtek hogy menjek üljek le.Főznöm sem kellett nekik.De még holnap jönnek egy kicsit és utána jöhet a fűtés szerelő!

Tegnap bementem egy ékszerboltba fülbe valót nézni!
Annyira szépek vannak.8000-19.000Ft között mozognak az árak.

hadedit82

Cicus örülök hogy jelentkeztél már arra gondoltam hogy van valami baj :roll: én se vagyok készen a babadolgokkal semmi sincs a helyén,de majd 7végén.

Én is megnéztem és nov 29-re irt amugy dec 17.

Hadedit ne parázz.

t katinka

Sziasztok!
Megvolt tegnap az UH. Méretei: BPD 84mm , Fl: 65mm az AC- haskörfogat méretét nem tudta megnézni. Próbálkozott kb 10 percig , de nem ment. Azt nem tudom mért, de nem sikerült. Vagy a gép miatt, vagy nem jól feküdt. Ja egyébként szépen be van fordulva a medencébe :) Már kicsi a valószínűsége, hogy visszafordul. Mivel nem tudta megnézni az AC méretet,ezért csak saccolt, hogy kb 2kg,mint egy 33 hetes magzat,mert méretei alapján 33 hetes. Tehát jó a vonalzóm. :) Amúgy minden rendben van nála.

Szerintem ez a Life Netw. kiírás a 38. hétig számolja. Végül is onnantól tényleg jöhet bármikor.

Kép
bei

Jó reggelt Lányok!

Bei: gratula az UH-hoz!!! Gondoltam,hogy már 2kilósak lehetünk! :) Vagy kicsivel több... Szupi,hogy befordult Réka,nagyon ügyes!!!!!!!!!!!!!! Te érezted egyébként? Nekem vmelyik nap volt óriásmocorgás,de mint eddig még soha,azt hittem kiugrik Zsófi a pocakból! Hogy ez átfordulás volt-e? :roll:

Cedis,Katinka: aranyosak vagytok,nem,nincs semmi baj szerencsére,csakhát mostmár tényleg ezerrel megy nálam is a készülődés,jövő hétig mindennel kész szeretnék lenni! És volt a héten két olyan napom is,amikor szó szerint reggeltől du.-ig átaludtam a napot és nem csináltam SEMMIT,de tényleg semmit! :shock: :oops: Meg hát ne felejtsük el,hogy itt a háztartás pluszban és a 3 gyerkőcöm is,a babavárás mellett! Tehát nem egyszerű. :wink:

Szüléssel és időpontokkal kapcsolatban annyit fűznék hozzá,hogy én 36-37 hétre szülök sztem. Sosem hordtam túl egy gyerkőcöt sem,a nagyobbakat 38 hétre szültem,a kicsi meg már elindult 1 hónappal kiírás előtt,a 36. héten,csak ugye visszatartották 1 hétig még... De most nincs fogadott dokim,aki visszatartsa. :( Úgyhogy számítok egy korai szülésre,csak addig tartsunk ki!!! :roll:
És még ami furcsa volt ennél a dokinál,hogy SOSEM küldött vérvételre,csak amikor a cukoreredmény miatt ÉN KÉRTEM a beutalót! :shock: Se vizelet,semmi. UH is csak most volt 31 hetesen,a 18. hetit sem ő csinálta. (Mondjuk akkor szabin volt,azért.) Mindegy,nem erre számítottam,hanem egy megbízható emberre!!! :x Nem beszélve arról,h. a nyitott méhszáj miatt és mert dec.-ben vesztettem el egy babót,veszélyeztetett vagyok! Ilyenkor meg alap a több vizsgálat,nem? :roll:

Bocs,ha hosszúra sikeredtem! :) Nem ígérem,h. jövök ma,de lehet. Ma ismét babaruci mosás lesz,pelenkázó most lesz helyére rakva, vásárolni kell mennem... jövök majd...

Cicus

Kép
cicus78

Cicus!
Szerintem is több vizsgálatot kellet volna csinálnia. Na és ezen a vérvételen kicsit meghökkentem. Hogy, hogy csak a terheléses cukor volt?????? :shock: És pl. az összeférhetetlenségi vérvétel? 2x kell a terhesség alatt, és a teljes vérkép? azt is legalább 2x kell.
Cicus lehet te leszel az első,aki jön a megszületett hírrel? :)

Nem éreztem, hogy mikor fordult be,mert állandóan táncolt az utobbi időben, csak azt , hogy kb 2 hete mindig ugyanott éreztem a fészkalódását. Gondoltam, hogy befordult- a jobb oldalamon felül érzem a legtöbbet, vagyis mindig, meg néha alul is. Ebből vontam le a következtetést, hogy biztos felül van a lába és alul a kis kezeivel gyömöszöl :)

Kép
bei

Sziasztok!

Cicus: ezt eddig nem is tudtam, hogy se vérvétel, se vizelet, és uh is csak éppen annyi amennyit muszáj, és ezek után még mert tőled pénzt elfogadni? Ez aztán nem semmi! :twisted:
A vetélés miatt veszélyeztetett vagy igen, tehát eleve több vizsgálat kellett volna még az átlagosnál is. Nem próbálsz meg azért keresni egy másik orvost mégis? Illetve amíg Zsófi meg nem születik addig hová mész vizsgálatokra? Gondolom már nem hozzá.
Én jövő héten szerdán megyek a dokimhoz, ha gondolod megkérdezem, hogy vállal-e, bár neked a János kórház eléggé kiesik, de szívesen megkérdezem.

Ma rám is vár egy csomó vasalni való, de annyira nincs kedvem nekiállni.

Bei: a legtökéletesebbek a méretei Rékának! Hivatalosan én is a 33. hétben leszek, amikor mennem kell uh-ra, nagyon remélem, hogy legalább ilyen méretei lesznek Kamillának is.

Edit: akkor nem túl olcsók a bébifülbevalók! Egyenlőre nálunk az én baba fülbevalómat fogja megkapni, aztán majd később veszünk egy másikat. Emlékeim szerint szép az én fülbevalóm, aztán majd meglátom, ha anyu felhozza, hogy tényleg így van-e.

Kép
cedis

Mozgással kapcsolatban: én mindenhol érzem. Vagyis pl. ha ülök, akkor egészen fenn a gyomromnál, ha fekszem, akkor meg hol a bal oldalon, hol a jobb oldalon egészen alul. Legutóbb a popója volt fenn a gyomrom felé, a kezei meg a lábacskái meg lenn, de nem értem hogy tud egyszerre itt is, ott is matani. Lehet kézzel lábbal motozik egyszerre?? :D :D

Kép
cedis

Sziasztok,

itt vagyok 2 in 1 :-), de tegnap megint a Máv-ban töltöttem a napot, éjszaka görcsöltem, reggel pedig úgy ébredtem,mintha bepisiltem volna... úgyhogy magzatvíz szivárgás gyanújával irány a kórház... GI nem volt bent, telefonon beszéltünk...eleinte rossz volt a CTG. Petrusnak nagyon magas volt a pulzusa....majd miután megittam 8 dl vizet, javult a helyzet...pedig egyébként is sokat iszom!!! Föl akartak venni, hogy figyeljék a magzatvizet, de végül hazajöttünk, hogy majd itthon lepedőre fekszem bugyi nélkül és,ha jelentkezik a szivárgás, akkor cuccostól irány vissza és adják a tüdőérlelőt+antibiotikumot. Hála istennek erre nem került sor. Egy tuti, ez a kiscsaj már most túltesz a fiukon!!! :-))))) Mondtam is apának,hogy többet nem szülök :-)

Összeírtam egy kórházi listát, fölteszem, hátha segít...ha eszetekbe jut még valami légyszi írjátok hozzá!!!

F. köpeny
Pizsama, hálóing
Eldobható bugyi
zokni
Tenna betét
Szoptatós melltartó
Melltartó betét
Mellszívó
Papucs- szobai, fürdő
Törölköző nagy, kicsi, kéztörlő
Pzs
Wc papír
Wc ülöke (papír)
Szalvéta
Konyharuha
Pohár
Kés, villa, olló
Telefon töltő
Toll
Tusfürdő
Fogkefe
Fogkrém
Pelenka- sima, textil
Popsitörlő
Fésű
Házassági ak kiv
kiskönyv
orvosi papírok(streptocc. stb )
Szig
Ásványvíz
Szőlőcukor
Algopyrin (tapasztalatból :-))

Persze, az hogy mi kell a babának, nyilván kórházfüggő!!

Jövök még és visszaolvasok,látom sokat írtatok, de most megyek pihizni.

Puszi Nektek

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Kriszta: ez elég félelmetesen hangzik! :shock: És akkor végül is a magzatvíz szivárgott, ezt megállapították? Most nem szivárog? Gyógyszert akkor most nem is kaptál semmit?

Szerintem jó a kórházi csomag összeállításod. Nekem is ezek vannak benne. Az Algopyrint mire szedted? (írtad, hogy tapasztalatból)
Neked már megvolt a streptococcus szűrés?

Én még amúgy aranyér elleni kenőcsöt is tettem a csomagba, mivel nekem csúnyán kijött sajnos szüléskor.

Cicóka: el is felejtettem kérdezni, hogy hogyan állsz a homeóval? Kérdezted már a dokidat vagy a szülésznőt? leírod majd nekem akár priviben is, hogy mi volt a szülésfelkészítőkön? Főleg az érdekelne, hogy a TAJ kártyát, születési anyakönyvit a kórház intézi-e, és mit kérnek a babának. Az újraélesztős tanfolyam mikor lesz? Lehet arra elmegyek én is.

Kép
cedis

Cedis: nem tudták 100 -ban kizárni,hogy magzatvíz volt e vagy sem, 1 héten belül kontrollvizsgálat lesz, azért engedett haza,mert a belső méhszáj zárt és UH-on is elegendő volt a magzatvíz.
Erre nem kaptam most gyógyszert, már így is szedem a cordaflex-et, mert ugye többször voltak már fájásaim.
Streptococcus szűrésem többször is volt, mi úgy indultunk neki a várandóságnak ,hogy tudtuk,hogy pozitív, ami meddőségi vizsgálat során derült ki...aztán mégsem voltam meddő :-)
Az utolsó két leletem negatív lett, de természetesen a 36-os újra nézik.Az algopyrint azért viszem, mert az első gyerkőc után ülni nem bírtam, a második gyerkőcöm pedig 4530 grammal és 60 cm-el hüvelyi úton született :-) és nála is kellett utána a fájdalomcsillapító. Adtak ugyan a nővérek, de mondták,hogy jó lenne ha vinnénk be , mert szűkös a készlet :-(
Szóval inkább legyen nálam és ne kelljen használni, mint fordítva....

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Kriszta úristen szegénykém te is megszenvedsz a kis Petráért :shock: Nagyon drukkolok hogy ne legyen semmi baj bajotok :roll:
Az algopirynt lehet szopizáskor is?

Cedis te milyen aranyérelleni kenőcsöt használsz melyik jó?

Bei gratulálok az uh-hoz szép méretei vannak Rékának :lol: :lol: Megcsináltattátok az apasági nyilatkozatot?Én 35hét után tervezem.

Cicus szerintem is több vizsgálatot kellet volna kérjed a dokid főleg igy hogy veszélyeztetett terhes vagy. :roll: :evil:

Nekem is 2napja elég sokat keményedik a pocim lehet hogy valami front jön :roll:
Mozgással kapcsolatba az en Kincsőm is elég mozgékony mostanában általában a jobb oldalamat fesziti ki :roll:

t katinka

Katinka: nekem felváltva használva válnak be a kenőcsök, de a legjobb eddig a Hemorid volt, és mindig kúpot kenőccsel egyszerre használva. Amikor Balázs született akkor a reparonnal kezdtem, de semmit nem használt, így áttértem a hemoridra, az már jó volt, végül jött a körömvirágkenőcs, de ezekkel együtt is 4 hét volt mire elmúlt. Én nem a gátseb miatt nem tudtam ülni, mozogni, hanem emiatt, megmondom őszintén be is vagyok tojva rendesen, mert most is biztos lesz. :shock:

Egyébként több mindenkitől hallottam, hogy a Detralex vagy mi nevű kenőcs, és tabletta is nagyon jó rá.

Kriszta: akkor pihi ezerrel, még legalább 4-5 hetet a pocakban kellene maradnia. Mekkora már egyébként?

Kép
cedis

Sziasztok!

bei: Gratulálok az uh-hoz!

mkriszta: Szegény, gondolom nagyon megijedtél, hogyan folyhat a magzatvíz ha zárt a méhszáj?
Vigyázz nagyon magadra!
Jó a lista amit összeállítottál, használni fogom!

Kép
eper74

Reggelt!

Kicsit későn keltünk...vagyis Iza,már majdnem fél10volt.Most meg megint alszik :lol: :lol:

Kriszta!
Örülök h nincs még baj!Picit tartsd benn azt a lányt!Lista jó!
Én még a szívószálat javaslom,főleg ha vk tudja h 100% császár.Illetve a kés ,villa,olló mellé egy kanál se árt :lol: SOTE 2n mindenképp!!!Mert ott evőeszközt nem adnak a kajához!!!!Esetleg hajszárítót is be lehet dobni!

Én most úgy csinálom h a lényeges dolgokat bepakolom,a többit majd behozza másnap az uram!És szerintem minden nap hazaküldök vele vmit.Emlékszem h Izával úgy mentem haza,mintha 1 hetes nyaraláson lettem volna :lol: :lol: Mindent csak hordtak befelé nekem,pl szoptatós párnát is behozattam,most is be fogom! :wink:

Bei!
Szupi h minden oké nálatok is!Igen,kb 2 kilósak már!

Cicus!
Hát megértem h ennyi gyerek mellett nem egyszerű!Nekem csak 1 van itthon,de ő is épp elég :lol: :lol:

annus11

Sziasztok!

Na mégis itt,de csak gyorsan,spenótos-tejszínes tésztacsodát rendelt az uram! :lol: Most jöttem a vásárlásból,de annyit mentem,h. majd' kiszakad a belem,már elnézést! :oops:

Kriszta: na,üzenem én annak a kiscsajnak,hogy maradjon még nyugton egy ideig!!!!!!!!!!! :wink: De komolyabbra fordítva,tényleg szépen megszenvedsz ezért a babóért! Miért nem mehet minden könnyen? :( :roll: Szóval tessék pihenni ezerrel,a listát pedig köszönjük,szuper! Úgyis most akarok összecsomagolni,tehát nagy hasznát veszem majd !!!

Lányok,ez így van,1x volt vérvétel,a cukros. Ráadásul nekem 0 neg. a vércsoportom,tehát az ellenanyag miatt még pluszban kellett volna, teljes vérképről meg ne is beszéljünk! :evil: UH amennyit épphogy muszáj, vizeletet csak a védőnő nézett... szóval ennyi. Ha addig nem találok mást,kénytelen vagyok hozzá visszamenni terhesgondozásra,aztán szülök akinél szülök. :roll: És remélem kiscsajszi már befordul addigra,ill. talán már a helyére pörgött! :lol:

Cedis: nekem mindegy melyik kórház,amúgy Nikit a Jánosban szültem! :wink:

Annus: így van,1 gyerek is rendesen le tudja fárasztani az ember lányát! :lol: Pláne így babásan...

Cicus

Kép
cicus78

Ja,még elfelejtettem a nagy rohanásban:

Bei: NEM ÉN LESZEK AZ ELSŐ!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Legalábbis nem én szeretnék! :roll:

Cicus

Kép
cicus78

Cicus!

Hát ez tényleg gáz...nekem is volt Iza előtt vetélésem,Iza meg császáros volt,és én meg pont azt éreztem h még jobban odafigyel a dokim!Tök sok uh volt,meg minden.Most megyek majd a 3.vérvételre,vizelet vizsgálatra.Amúgy a védőnőnek meg hiányolnia kellett volna a vérvételt!!!max elküldött volna ő a háziorvoshoz vagy akármi!Nekem még azt is beírta a kis könyvembe ha nem volt meg a papír,vagyis megvolt,de a dokimnál volt még.Mondtam is neki,de hát el kell könyvelnie h még ő nem látta :lol:
Az meg elég gáz h még fizettél is neki a semmiért...de remélem h sikerül dokit találni,vagy egy jó ügyeletesnél szülni!!!Viszont minden papírod legyen nálad!!!

Na látom senki nem kapkod az első szülésért.Vagyis elsőnek szülésért!Pedig vki elkezdi a sort :wink: :lol:

annus11

nahát már megint ledöbbentem...
cicus én is 0 negatív vagyok és pont emiatt már 4 vérvételen vagyok túl, komolyan mondom lehidalok hyog miket hall az ember!

Csomagpakolás miegymás... jesszus de le vagyok maradva. nekünk még itthon sincsenek az 56-os ruháink a barátnőmtől majd nov elején hozzuk el! Ott voltak kölcsönbe! :)

Szopipárnát én is ajánlanám a kórházba, aki használni akarja nekünk nagyon bejött!

Pancsi de jó rólad is hallani!

Látom más is készül a fülbevalóra, nekem is ha sikerül beteteni akkor az én babafülbevóm lesz egyenlőre benn neki aztán majd meglátjuk!
Bár most hoyg mondtátok hogy a kórházba meg se csinálják egész elszontyolodtam....

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

cicus: Ennél még nekem is több vizsgálatom volt ,pedig nekem nincs is fogadott dokim, és nem is lesz, Líviánál elég sokat fizettem ezért, és úgy érzem hogy nem kaptam meg a kellő figyelmet, ezért én nem fizetek, akkor elég nagyot csalódtam.

Na első én sem szeretnék lenni, az előző topicba én voltam az első, Lívia 35 hétre jött, remélem ez most nem így lesz.

Kriszta nem semmi, reméljük azért még egy darabig bentmarad jó lenne még egy 3-4 hetet kihúzni

Jaa streptococcusom hálistennek negatív lett!! :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
Köszi csajok! :)

Kriszta! Azért tényleg ennyire ne siessen a kiscsaj!!!! :shock: És már minden oké? Reméljük legalább a 37.hétig kibírja odabenn.

Katinka! Mi már megcsináltattuk az apaságit.1 óra alatt kész volt. :)

Cicus! Tényleg nem hiányolta a védőnő ezeket a vérvételeket??? Ez hihetetlen, hogy milyen szakemberek vannak........
Ha ilyen bászli a doki is meg a védőnő is,akkor mondjad valamelyiknek, hogy akkor gyorsan adjanak beutalót teljes vérképre, meg összeférhetetlenségre meg amire kellet volna csak nem adtak. Ez tényleg vicc..... Nagyon sajnállak, hogy ilyen körülményessé teszik a terhességedet. :cry:

Kép
bei

Bei leirod milyen papirok kelletek légyszi már nem nagyon emlékszem :roll:

Cicus a védőnőnek is észre kellet volna vennie a hiányzó dolgokat nekem pl. minden beutalót a védőnő meg házidoki ad.

Csajok lehet most butának tünök de mi az a streptotoccus ugy lehet nálunk nem néznek ilyet :shock:

t katinka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?