A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Julcsikám ma reggel ezzel várt :) ... felhívom a figyelmeteket a félbevágott, kimagozott almára :wink: a "narancsnak kemény volt, azt azért nem pucoltam meg, anya" ... így azért könnyű betartani a 90 napost :wink: :wink: :wink: Kép

KépKép
KépKép
madar

Veronika és Vera:

Kép

Köszi a drukkokat, remélem nem csak múló hóbort és tényleg leszokik!!!

Kata, tényleg irány dokker!!!!

Gyerkőcöm étvágytalanságban szenved :? most csak 120-130-akat eszik :?

D-vitamint én nem tudom anyatejbe rakni, én egyenesen a szájába cseppentem, be van idomítva a picikém, mondjuk neki :" csep-csep" és nyitja a száját :D

Móni, hát ez a Julcsi, nagyon figyelmes, annyira aranyosak ilyenkor... :D én a múltkor mézeskalácsot kaptam az oviból, mindenki megette, de Janó meghagyott nekem egyet :D

Kép
babcika

Süti!

Nálunk bimbóracseppentés van :lol:

Kép
arvaerika

Janó mézeskalácsa :) hüp-hüp :)

KépKép
KépKép
madar

Veronika és Vera Nagyon Boldog Névnapot szeretnék Nektek kívánni!!

Süti, D-vitamint én is a szájába adom közvetlen, már ő is nyitja a száját! Konakiont hogy adod? Én azt cseppentővel.

Babakaja: Tesóm kipróbálta tegnap a dm-set és azt mondta Bende jobban ette mint a többit!!

Babcika én gyerekem meg 100-at 2 óránként!! Mikor fog 3 óránként enni??? Apának sok sok erőt a leszokáshoz!

Viki, gyönyörű Dóri!!!

Máté, is nagyon szép!!!

Tomika, is gyönyörű!!! És a maci is szép!! Ügyes vagy Bex anyu!

Madar, Julcsi nagyon jó fej!!! Vigyázz azért magadra, és egyél!!

Bibi, örülök h ennyit írtál! Jó hogy jöttél egy kicsit közénk! Dobj a lányokról majd képet!

Andi, várunk a hírekkel, mennyit gyarapodtatok!

Holnapig adtam magamnak haladékot, és megyek a dokkerhez! Mindenki beteg a családban kivéve Lőrincet és anyumat. Tesóm és gyerekei is betegek+ a nagymamám és Peti is ! Jó volt a vasárnapi buli, sunyiba körbeadtuk a vírust, de szemét mert egy nap alatt mindenkin kijött!!!
:lol:

Kép
kata05

Veronikának nagyon boldog első névnapot!!!!!

sutimano76

Vera,ha te is ma akkor neked is boldog névnapot!

sutimano76

sziasztok!:))

itthon!!!! vééégre
még napi kétszer járunk be szurira de haladunk...:) napról napra jobban van pöttömlány:)

köszönjük a sooook soook kommandót meg pozitív energyt!!:)) használt! dorki tennap hazahozta anyát!:)))))

KépKép
dorkamartini

végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hála Istennek, hogy otthon vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mesélj, mi volt a baj? 2szuri naponta???????? mér????

vicger

De jó Dorka!!!! :D

Kép
babcika

Dejóóóóóóóóóóó éljen erősDorkababa![b]

KépKép
KépKép
zsalyam

:cry: :cry: ezek öröm könnyek, nagyon örülök, hogy otthon végre!!!

Vera Neked is Boldog Névnapot! ha ma tartod.

Madar, Julcsit meg kell zabálni milyen figyelmes!

Babci mézeskalács....ilyenkor olyan édesek.

D-vitamint mi is a szájába cseppentjük.
bex13

A mézeskalinál csak az volt jobb, amikor még bölcsiben vett neki az apja m&m's-et és 1 szemet meghagyott nekem és azt mondta az apja, hogy a kocsiban végig hangosan morfondírozott, hogy megegye e vagy sem, de végül megtartotta, na akkor bőgtem, mert nem gondoltam, hogy egy 2.5 éves gyerek ilyenekre gondol... :cry: :D

Kép
babcika

hugyuti fertőzés..... kicsit eléggé magas értékekkel (aki ért hozzá 200) láza 39 fölött volt nagyrészt
aztán volt sok sírás mert a láz lement de dorki pihegett mint egy kis madárka 180as pulzussal.... de aztán az is helyrejött

elvileg még benn kéne lennünk de mivel tényleg 5 hááznyira van a kórház hazaengedtek... reggel meg este kap antibiotikumot - kanül még a kezében

folyamatosan mérem lázát...hál isten nincs... meg mindent írni kell és este beszámolni

attól féltek kiszárad de dorki evett ezerrel:))))))

mondták is, hogy elvileg 6 hósan kéne megkétszereződni..:))) neeem 4! szval nagyon jól haladunk:))))))

szegénykém már titta lik mert sokszor kell kanült cserélni.... - de a fő hogy gyógyulunk:))))))

KépKép
dorkamartini

Azta Timi :? , de nem baj ha lukas, csak rendben legyen, én lányom is lukas volt szegény a születése után.. :cry: , és tényleg nagyon ügyes hősies kicsaj ez a Dorki, minden elismerésem, és Neked is :!: :!:

Kép
babcika

és bocsi az éjszakázóktól
de....

ja éééééés a kórházban is végigaludta az éjszakákat - én ollan büszke voltam:))))
nővérek először csak legyintettek,,,, anyuka itt megváltozik a napi rutin....
aztán csodálkoztak.....mert tényleg aludt... sőt közben ugye kapott szurit is éjszaka és egy kis csissegéssel visszaaludt - ki sem kellett venni:))))))
nagylány már ám:)))))
még pasizottt is:)))))))))

KépKép
dorkamartini

gyüminapot húsnappá neveztem ki:))) szval most zöldségelek - nemtom kivel eccerre
a tepsis zöldség ma:
krumpli, kukorica, bab, gomba - ajvárrral

ajvár - vki kérdezte még múltkor - lényegében főtt paprika paradicsom.... vagy sütik? nem is tudom.... ízesítve...naon fincsisz
mi pirítóssal szoktuk enni

KépKép
dorkamartini

Most azért sírhatnékom van nekem is.
Tudni kell, hogy van egy telkünk, ahol van egy (picit lassan, most éppen álló fázisban) épülő házunk, de nem járunk gyakran ki. Időnként előfordul, hogy megnőnek a gazok, de igyekszünk kaszálni. Tavaly augusztusban kaptunk egy határozatot az önkormányzattól, hoyg ciki van, de utána rögtön lekaszáltattuk, önkormányzat megszüntette az eljárást. Majd valami más szervtől (akik átvették az önkormányzattól a dolgokat szept. 1-ével, mert megszűnt az önkormányzat jogköre erre) kaptunk megint papírt szept. végén, hogy helyszíni szemléztek, meg minden, hogy eljárást indítottak ellenünk, erre mi megírtuk nekik, hogy de hát kaszáltunk, az eljárást meg is szűntették, mert rendben találták. Ez volt okt. közepén. Erre ma kapok egy papírt, hogy 110 eFt-ot fizessek be 15 napon belül, mint bírságot.
Szerintem tökre nem jogos, de ha még törvényileg esetleg igen, akkor is ők 2,5 hónapig nem voltak képesek válaszolni, én meg 15 napon belül akasszak le 110 eFt-ot???? (Ja, ha fellebbezni akarok, akkor meg min. 5eFt illetéket...) Most mit csináljak? :(:( Ha fellebbezek, akkor még esetleg kamattal is bűntetnek...

Astrid

Kép
astrid

Timi: de jó ... :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Akkor Dorka egy kiegyensúlyozott tündérbaba! :D

Kép

nekem is zöldséges nap....ajvár ha az olyan mint a zakuszka akkor sült zöldségek, ja csak a zakuszkába padlizsán is van....meg némelyik készül babbal is....és sárgarépával is...

KépKép
KépKép
zsalyam

[/b]Verának és a kis Veronikának nagyon boldog névnapot kívánok!

Timi:én úgy,de úgy örülök ám nektek.Nagyon ügyes Dorki baba,csak így tovább. :D :D

Vendég

[quote="astrid"]M írta:astridost azért sírhatnékom van nekem is.
Tudni kell, hogy van egy telkünk, ahol van egy (picit lassan, most éppen álló fázisban) épülő házunk, de nem járunk gyakran ki. Időnként előfordul, hogy megnőnek a gazok, de igyekszünk kaszálni. Tavaly augusztusban kaptunk egy határozatot az önkormányzattól, hoyg ciki van, de utána rögtön lekaszáltattuk, önkormányzat megszüntette az eljárást. Majd valami más szervtől (akik átvették az önkormányzattól a dolgokat szept. 1-ével, mert megszűnt az önkormányzat jogköre erre) kaptunk megint papírt szept. végén, hogy helyszíni szemléztek, meg minden, hogy eljárást indítottak ellenünk, erre mi megírtuk nekik, hogy de hát kaszáltunk, az eljárást meg is szűntették, mert rendben találták. Ez volt okt. közepén. Erre ma kapok egy papírt, hogy 110 eFt-ot fizessek be 15 napon belül, mint bírságot.
Szerintem tökre nem jogos, de ha még törvényileg esetleg igen, akkor is ők 2,5 hónapig nem voltak képesek válaszolni, én meg 15 napon belül akasszak le 110 eFt-ot???? (Ja, ha fellebbezni akarok, akkor meg min. 5eFt illetéket...) Most mit csináljak? :(:( Ha fellebbezek, akkor még esetleg kamattal is bűntetnek...

ha fellebbezel nem büntetnek kamattal, maert a fellebbezéssel halasztó hatálya van az ügynek.

van egy paragrafus azt hiszem az illetéktörvényben, mire hivatkozva nem kell illetéket fizetni, megpróbálom megkreseni, de ígérni nem merem, ezerszer lett azóta a gép újratelepítve.

ha még minden esett, akkor is lehet kérni anyagi helyzetre való tekintettel, hogy engedjék el. Ha az nem megy, akkor részletfizetést.

Nekik 30 napos az ügyintézési határidejük, - bár új cégét nem tudom - de a közigazgatásban enny szokott lenni építéshatósági és gyámügyeket kivéve. Az indoklásban a jogszabályi hivatkozásoknál szerepelni kell annak a törvénynek, ami ezt szabályozza, a kérelemben arra is lehet hivatkozni, hogy méltánytalannak tartjátok, hogy ők késtek, nem is keveset, és így bírságolnak. Vagy fellebbezésben erre is lehet, hogy amiatt sem fogadjátok el, mert törvényes határidőn túl jött. De ennek utána kell járni tényleg így van-e.

Kép
Kép
tengdi

nagyon jó hír Timi!

otthon háromszor olyan gyors lesz a gyógyulás! puszi a pici Dorkának, és nagyon - nagyon ügyes!!

Kép
Kép
tengdi

Astrid szerintem először hívd fel őket és kérdezd meg mi ez.
Gondolom az eljárás megszűnéséről van papírod, azt el kell nekik küldeni...
Nálunk a telek utáni illetéknél volt hasonló. Küldték mindkettőnknek, hogy fizessünk be 200 valahányezer forintot fejenként. Mivel 5 éven belül lakóház létesül, illetékmentes. Kérvényt írtunk, hogy építkezni szándékozunk. Eljárás felfüggesztve 5 évig. 2006-ban vettük a telket, erre tavaly párom kapott az apehtól papírt, hogy fizessen 13 ezer késedelmi kamatot, mert nem fizette meg az illetéket. Szóval levelezés ide oda és a végén megkaptuk a levelet, hogy jogos.
Persze, ha nincs róla papír az gáz.
bex13

Astrid :? sajnos ebben nem tudok segíteni, de remélem meg tudjátok oldani. Nekünk is volt egyszer egy esetünk, lakás építés kapcsán, nem az én hibámból nem épült meg a ház 5 éven belül és én meg már nem vártam...tudjátok, eladtuk és rengeteg kés. kamatot is ránk vertek, 5 évit, kértem ,hogy méltányolják helyzetemet, és attól tekintsenek el, vagy részletfiz, és erre bekérték az összes adatomat, és közölték, ha tudok fizetni autó törlesztést, akkor ezt is játszva, itt jegyzem meg kocsi havi 10.000 Ft. volt, és a benzin kb. 20.000, tehát 30.000 volt havonta a bejárásunk, és ha ezt nem fizetem, hanem busz, akkor 2 felnőtt havi bérlet Db-ig, 40.000- és 2 felnőtt helyi bérlet kb. 15.000 volt, tehát 55.000, de én luxusból tartottam autót, na az volt a szerencséjük ,hogy nagyon beteg volt akkor Janó és lejárt a fellebb határidő , különben egész szép kis levelet kaphattak volna, mai napig meg van a gépemen :? :? :? :?

De vidámabb téma: Képzeljétek, ha Blankát felültetem az ölembe és meglátja ebből a szögből Janót, ahogy járkál, játszik annyira röhög, hogy majd kiesik a kezemből, már mi is sírtunk a röhögéstől annyira jó volt, Janónak meg tetszik,hogy ennyire tetszik, és tanítja is, lábbal tapsolni, és a kicsi meg tényleg utánozza is :lol: :lol:

Kép
babcika

:roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára babcika 2010.01.13 14:21-kor.

Kép
babcika

:roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára babcika 2010.01.13 14:24-kor.

Kép
babcika

Bocs, nem az én ego-m ekkora, hogy 3* is el kell olvasni ami írtam, haanem a gépem szarakodott és 3* küdte el :oops: :oops:

Kép
babcika

Na töröltem őket :D

Kép
babcika

Mogyorónak és Verának szeretettel, boldog névnapot kívánunk !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="madar"]J írta:madarulcsikám ma reggel ezzel várt :) ... felhívom a figyelmeteket a félbevágott, kimagozott almára :wink: a "narancsnak kemény volt, azt azért nem pucoltam meg, anya" ... így azért könnyű betartani a 90 napost :wink: :wink: :wink: Kép

de édes.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Már egy órája küzdök, hogy ide belépjek és most sikerült.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: nem engedett be a babanet.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: lehet elege van belőlem.... :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Dorka baba nagyon ügyes nagylány vagy ... én is megkönnyeztelek ... gyógyulj meg hamar

KépKép
KépKép
madar

Kép
v.andi

Astrid fellebbezz!!! Halasztó hatálya van, és amíg nem jogerős, addig kamat sincs.

KépKép
KépKép
madar

Kata... már akartam kérdezni tőled, hogy Bendét mikor kezdte hozzátáplálni tesód?????? sunyi vírus... Kép

Timi... hurrá jó hírek... de nagy lány Dorki azzzztaaaa!!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Astrid... uffff. nem irigyellek... kitartás... és fellebbbbbbbbezz!!!!! :wink: :wink: (szerintem!!!)
vikiviktor

Timi,Dorki,úúúúgy örülök,hogy otthon vagytok,és hogy ilyen hős volt ez a kislány!:cry: :cry:
Gyógyuljatok meg hamar,soksok gyógypuszi

Kép
v.andi

Julcsi és Janóka(Jancsi és Juliska :lol: :lol: :lol: bocs) is nagyon édesek,hogy így gondolnak az anyukájukra nagy puszi nekik!!!

sutimano76

Süti.... matrac mosás.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Kép és hogy mosod ki :?: :?: :?: :?: :?: :?: Kép jaaaaaaaaa és semmi baj, hogy nem reagáltál.... (legyintős szmájli) én sem szoktam mindent.... Kép
vikiviktor

köszi a válaszokat a cseppekkel kapcsoatban,én a konakiont is anyatejben kiskanállal.
Dorka,de jó hogy hazamehettetek,azért gyógymanókommandó még marad nálatok segíteni gyógyulni :-) 2 szuri,jaj,naponta,jajaj :-( .Likak miatt soksok puszi,nekem felnőttként is car volt,nemhogy neki!!!!Húgyúti fertőzést hogyan,honnan??????Pasizás??????nahát,mondjuk nem nehéz ilyen édes kispofival!!!!
Astrid,én úgy tudom ekkora kamatot nem számolhatnak fel,sztem fellebbez,írd meg hogy a családi jólét forog kockán ha ezt ki kell fizetni,kérjél mérséklést!!látom kaptál nálam járatossabbtól is véleményt!
bocs hogy most csak ennyi vagyok,de Berni übernyügi,nagyon tologatja a nyelvét egy helyre ,gondolom ott jöhet a fogacska.....

pillanatnyilag nem tudok belépni a babnetre,bár ha ezt olvassátok akkor más sikerült :-)))))))))))

sutimano76

Viki,vödörbe rongy és sika,mivel a nagyágymatrac,de szerencsére csak felületi!

sutimano76

http://foznijo.blog.hu/2010/01/13/fusze ... csirkecomb

a liszt miatt nem épp 90napos, de szerintem fini lehet :wink:

KépKép
Kép
scooper

Sziasztok!

csak egy nagyon gyors bekukk

Andi, találtam neked ill. Barninak az alvásra egy könyvet:

http://www.szepnapkonyvek.hu/reszletesmgymegtaludni.htm

hátha segít

pusz mindenkinek
Vendég

Timi!

De jó, hogy otthon vagytok!! :):) További gyors gyógyulást!! :):):)

Köszönöm mindenkinek a választ, beszélünk ügyvéddel, hogy mit csináljunk (és főleg milyen formában mit írjunk, mert ugye ez hivatalos dolgog, húszmillió törvényi paragrafusra hivatkoztak a levélben). Az biztos, hogy most egyben ennyi pénzt nem tudunk és nem is akarok kifizetni (én ennél kevesebb TGYÁSt kapok egy hónapra :().

Bex!

Még októberben próbáltuk hívni őket, hogy mit akarnak, miért indítottak eljárást, de telefonon nem adnak felvilágosítást. Jogod van betekinteni az iratokba. Személyesen... Gödöllőn...
Az én férjem 5 gyerek eltartásával van elfoglalva, nem igazán van ideje oda utazgatni. Ha még Bp-en lenne esetleg. (Azért, mert mindkettő Pest megye, egyáltalán nincs közel, nem is értem ezt, hogy hogyan lehet ilyen ügyintézési helyeket adni. Pl. családtámogatási ügyben Vácra kellene mennünk, ha valamit személyesen kellene intéznünk (csak hogy látszódjék a távolság, tőlünk Gödöllő 65 km, Vác 90 km). Ilyen alapon mehetnék Várpalotára (Veszprém megye), Kecskemétre (Bács-Kiskun megye) vagy Paksra (Tolna megye) is ügyet intézni, azok sincsenek messzebb...)
Aztán az is, hogy úgy bűntettek meg minket, mintha semmit nem csináltunk volna. Igen, amikor ott jártak, lehet olyan nem volt jó az állapot (nyáron kicsit esősebb időben mindenki tudja, milyen hamar nőnek a gyomok), de amikor erre figyelmeztettek, megcsináltuk. Mennyivel jártunk volna rosszabban, ha nem kaszáljuk le? Mi érdekünk van lekaszálni, ha így is, úgy is megbűntetnek? (Ez olyan, mintha azt mondanánk a gyereknek, hogy ha nem raksz rendet, büntit kapsz, rendet rak, de büntit kap. Legközelebb miért rakna rendet?) Nem kellett volna se időt, se pénzt áldozni rá akkor...
De ami mégjobban zavar, azok a határidők. Miért van az, hogy ha nekünk jár valami, azt nem tudják ilyen határidőkkel fizetni? Mindenki tapasztalhatta, hogy az gyerek után járó juttatásoknál az igénylés után mennyivel utaltak neki pénzt, én meg kapok egy 15 napos határidőt erre.

Astrid

Kép
astrid

Vera!

Neked is nagyon boldog névnapot kívánok szeretettel!

Timi!

De jó, hogy ilyen jó hírekkkel jöttél? Dorki pasizott is??????Jóképű dokor bácsi vagy sorstárs?

Astrid!

Én nem értek ehhez :cry: de sajnálom

Megjöttünk oltásról, Lotti 7540 dkg, most csak fél kilót hízott a szentem :lol:

Kép
arvaerika

Astrid én tudom ajánlani a füvesítést,van hogy 500-700-ért lehet kapni fűmagot az auchanba!

sutimano76

másfél órája kidobott... bakker... utál engem a babanet... nnnna asszem megyek is mára.... mindenkinek szép estét... éjszakát!!!!! Pussszzzz
vikiviktor

Süti... de a füvet is vágni kell.... :? :? :? :?

Erika... micsodi szép méretei vannak Lottinak!!!!!! Kép
vikiviktor

Nnnnna tényleg lépek... pápá
vikiviktor

Halika,

amikor volt időm az istennek se tudtam belépni :twisted: most meg időm nincs :( Csask azért jöttem...
hogy kicsi Mogyorónak Nagyon Boldog 1. Névnapot kívánjak!!!
Kép
és Vera, ha te is ma tartod, akkor neked is nagyon bódogat! :lol:

Kép Kép
manósziget

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?