A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Lehet az időjárásváltozás? Én is szarul vagyok Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok Lányok!
Csak néhány sort tudok írni, mert már nagyon visszaszámolóban van a net itthon.
Holnap utazunk vissza Stuttgartba. Egész nap úton leszünk. Majd gondoljatok ránk!

Tegnap nagyon kedves volt a védőnő és csak a 28. hét körül kell megint jöjjek. Hú, de soká van!!! :shock:
molkata

Sziasztok!

akkor valami tuti van,már annyira örültem hogy végre jól vagyok és erre második napja megint émelygek és hajnalban tiszta vas izű volt a szám.
ma már ritkábban jövök mert csomagolok meg pakolok a lakásban.aztán elutazom a barátaimmal Ausztriába sielni (nézni ahogy ők sielnek és közben Nóri babára vigyázni 8 hónapos)
jó lenne ha végre hóágyúznának mert csak 15 cm hó van.
igy csak kedden jövök majd.még nem búcsúzok igazán mert tuti nem birom ki hogy ne nézzem meg az oldalt.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: észrevetted, hogy a két vonalzód között egy hét eltérés van? Vagy direkt?

Nekem ma extrán semmihez nincs kedvem :cry: Legszivesebben csak aludnék :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Kép

én megyek a földhivatalba :evil:
az utazóknak jó utat! a többiek meg pihizzenek!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Esztora, édi a babód! :D S nagyon jó "sielést", kikapcsolódást! :wink:

Uxi, Dorka, remélem hamarosan tényleg jobban lesztek! S igenis tessék mondani a babának, hogy ilyen nem lehet!!! :lol:

Molkata, legyen nagyon jó utatok, s vigyázz Magatokra! Remélem bírni fogod!

Szilvi, ez a Te kutyusod? Nagyon édi :P

Ami a játékokat illeti, én is imádtam autókázni:) Mondjuk egy bátyám és egy öcsém van... Ám a fiúk nem értenek a női játékokhoz, öcsém pl leharapta az egyik babám cicijét :lol:
Vendég

Brigi igen tudom mert az uh szerint mindig 1 héttel kevesebbet mondanak.igy az első az utolsó mensi szerinti ,a második pedig az uh szerint megy.v.mikor csak találkoznak!!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Így már értem :lol:

Szivv: Édi kutyus!

Mary: az én fiaim szeretnek babázni :lol: és még nem próbálták megenni :lol: A plüssmacikat is szorgalmasan etetik és pelenkázzák :lol:

brigi73

Birigi, az én tesómnak is volt egy macija, akit minden nap átöltöztetett pizsibe este, majd ruciba reggel:) Csak ez a barbicici leharapása nagyon megmaradt bennem :lol:
Puszi Nektek, legyen jó napotok, kellemes hétvégétek, mennem kell vacsit készíteni.
Holnap végre én is elutazom egy napos randira, remélem bírni fogom. Már hónapok óta csak a lakás falait nézem... :cry:
Vendég

Sziasztok :)

Uxi: tudod, a "dolgozós" lányok napközben érnek rá :twisted: :lol:
Nálunk is van baba, a csajoktól. Berci imádja (időnként) tutujgatni, odaadja neki a cumiját, megitatja, elaltatja Kép

szivvi: szegény állat :? :lol:

mary: hangosan fölröhögtem a "leharapta a cicijét" mondaton. :lol: Kösz! Nekem is szar napőom van, de pszichésen :?

esztora: itt is hóágyúzhatnának, Berci még nem is látott havat! :o Nekem a 12. hétre "összeért" a két szalag, addig mindig kisebbnek mérték.

Kata: vigyázzatok magatokra és jelentkezz mihamarabb! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Kata: jó utat, és nagyon vigyázz magatokra!

brigi73

Sziasztok Lányok!

Katus: Jó utat, biztos minden szupi lesz... vigyázzatok magatokra!

Nekem sem indult jól ez a nap, úgy aludtam volna még. Miért kell mindig felkelni, teljesíteni, megfelelni? Olyan elegem van már ebből!!! :evil:

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: holnap már szombat, nem kell felkelni! :wink:

brigi73

Zsuzsi, nyugi, még pár hónap, és egészen máshogy kell teljesítened, megfelelned. :wink: Gondolj bele, szegény pasiknak ennyi örömük sincsen, hogy pár évre kiszakadhatnak ebből a malomkerékből, amit a munka jelent. Én annyira boldog vagyok, hogy nő vagyok, és anya lehetek.

Brigi, mi az, hogy utolsó babavárás??!! És ha fiú lesz, nem próbálkoztok meg egy ötödikkel? :twisted: :lol:

Kép
nenoke

Nenoke
Nekem is sokszor eszembe jutott ez a munkával töltött 9,5 év alatt, hogy legalább lesz egy szünet. :D És ha Isten adna nekünk 2 egészséges babát egymás után, akkor most 4 évre kiszakadok a mókuskerékből :lol: 90%-ban tök tudok ennek örülöni, néha meg kicsit ijesztő, hogy annyira más lesz, mint amit megszoktam...

Kép
Kép
emma1976

Nenoke! max, ha nyernék a lottón :oops:

brigi73

Igazatok van, de az anyaság számomra valahogy nem kényszeres megfelelés, mint a sok minden más. Értitek? Nekem az a bajom, hogy minden nap ugyanolyan, nincs semmi jó mostanában...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: már miért nem lenne? egy pici csoda növekszik a pocidban és ennél jobb dolog nincs :wink:

brigi73

Értem én, Zsuzsi, de pont erre mondtam, hogy már csak pár hónapig kell kitartanod, és utána egészen új, fantasztikus élményekben lesz részed!
Emma, én nem aggódom. Sőt, pont örülök neki. Nagyon lelkiismeretesen dolgozom,é s ez sajnos sokszor az agyamra megy, rendszeresen fölébredtem hajnalban, hogy Te jó ég, ezt hogy oldom meg, ezzel most mi lesz stb. Amióta várom a babát, teljesen átértékelődött az életem, a munkám, és most pl. sokkal jobban szeretem csinálni, mert sokkal kevésbé fogom fel véresen, mert ugye a baba a legfontosabb, és azt veszem észre, hoyg ugyanúgy meg vannak elégedve velem (decemberben életem legjobb értékelését kaptam a főnökömtől), és sosem kelek fel hajnalban idegesen (legfeljebb pisilés céljából :wink: ). Szóval még a munkámra is tök jó hatásasl van a baba (kivéve persze, hoyg állandóan a babaneten lógok).
Ennek ellenére jó lesz kicsit kiszakadni.

Kép
nenoke

zsuzsi: én meg most épp ott tartok, hogy az itthonlét "untat". Ahogy írtad: minden nap egyforma :oops: Persze, tudom, hogy ez a téli végi depi, de nem mindig sikerül elég hangosan mondogatnom, hogy meg is halljam :lol:

brigi: nálunk is az uccsó terhesség. Lehet, hogy inkább ezt kéne mondogatnom magamnak? Hogy élvezzem ki minden percét, mert ilyenben többet úgysem lesz részem? Most elég lehangolt vagyok, nehéz magamat kizökkenteni az önsajnálatból :?

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Brigi: Persze! A babókám maga a csoda, de én nem is rá gondoltam ám azzal, hogy minden nap egyforma. Arra gondoltam, hogy a munkámban. De lehet, hogy ezt csak azért érzem így, mert még nem indult be annyira az üzlet, mint ahogy szerettem volna, nagyon nehéz. De majdcsak túl leszek ezen is.

A babám a világ legcsodálatosabb dolga, és én vagyok a legboldogabb, mert már annyit hisztiztem Apának miatta, hogy legyen, és lett... :D

Kép
zsuzsi**

Jovi: én is mostanában így érzek :roll: +még a rosszullétek is rátesznek egy lapáttal. Ahelyet, hogy élvezném az utolsó terhességem minden napját csak szenvedek :cry:

brigi73

Hát igen, a nők örök elégedetlenek. Akik dolgoznak, azért, akik otthon vannak, azért. Teljesen kielégíthetetlenek vagyunk. :lol: De ezért is visszük előre a világot!!!!

Kép
nenoke

:D

Kép
zsuzsi**

Kép

brigi73

Sziasztok lányok!Szép napot mindenkinek!

van egy oltári nagy kérdésem: Hányszor cseréltek pelust anyukák egy nap? :lol: Nekem még csak kisbabó sincsen a közelemben, tehát teljesen analfabéta vagyok. El sem tudom képzelni.. :lol:
Azt gondolom, hogy minden törpi más, meg függ több mindentől, de mégcsak egy elképzelésem sincsen... :oops:
baba24

Ez egy igen fontos kérdés :D De komolyan. Mire kell majd készülni? Mi lesz a normális? Amiatt kezdett el érdekelni, mert képzeljétek mostanában rengeteget elképzelem, hogy amit éppen teszek, úgy teszem, hogy megvan a törpikém. Tehát, sokat gondolkodom azon, milyen lesz majd.
Nekem a családban sem, a baráti körben sem született kisbaba gyerekkorom óta (amikoris mégcsak féltékeny voltam egy kis jövevényre :wink: ) és nagyon izgulok, nagyon izgat mindenféle dolog, ami csak történhet. Én para mama leszek. :roll: Nem tudom mi a természetes, mi nem, mi a normális, mi nem, mivel nem is látok csecsemőt, kis bébit...

Úgyhogy nézzétek el nekem, ha lesznek hülye kérdéseim, sokat segít ha válaszoltok és segítetek világmegváltó kérdésekben :oops: :lol: :lol: :lol:
baba24

Baba, de jó, hogy feltetted ezt a kérdést! Én még arra is kiváncsi lennék, hogy etetés előtt vagy után pelenkáztok, vagy ez nem függ az etetéstől?

kétfiús anyuka
babdorka

Hű Dorka! Tényleg!!! :roll:
(hogy nevethetnek a gyakorlott mamik :lol: )
baba24

Csak mert találtam egy ilyen linket:
http://poronty.blog.hu/2006/11/28/elso_ ... _benazasok

kétfiús anyuka
babdorka

Zsuzsi! Én sem vagyok felhőtlenül boldog, de megnyugtatásul itt egy cikk:

"A terhesség nem csak móka és kacagás. A legtöbb kismama a terhesség elején enyhe hányingerrel küzd, de ez nem vigasztalja azokat a szerencsétleneket, akik minden napjukat egy imával kezdik a nagy fehér porcelánisten előtt. Az érzelmi labilitás először még vicces, de aztán kifejezetten idegesítővé válik, hogy gyakorlatilag már akkor elpityeredsz, ha kisbabát látsz a tévében."

Itt az egész cikk: http://index.hu/velvet/poronty/2006/11/ ... #more19897

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Nagyon jó ez az oldal!! Annyit nevettem! :lol:
Nekem Baba ügyben szerencsém van,mert ügye a nővérem most növeszt két kicsi lányt és elég sűrűn vannak. Fürdetés,pelenkázás,etetés nem gond... Na jó néha több megy a ruhára a kajából,de főleg a piából,de olyan gyorsan tudja mozgatni a fejét!! A kezeiről nem is beszélve! Valamiért kitalálták azt a pólyát! :wink:
Amitől kivoltam az az a pár volt aki jegyesoktatáson mesélt nekünk,meg nekünk is beszélgetni kellett velük... A nő majdnem belefolytotta a kisfiát a kádba az első fürdetésnél,mert kicsit sok vizet eresztettek és nem jól fogta,elmerült a vízben.... a szomszédnéni kapta ki,aki átjött megnézni a nagy műsort! Nem semmi! És ezt elméslte nekünk,ahelyett, h halgatna róla és bánná minden bűnét!! Utáltam azt a nőt,na jó nem ezért.... :x
Vendég

Lányok, azért mindent összevetve én nagyon boldog vagyok, ezt akartam, mindennél jobban és most már mindenkinél jobban. És tudjátok mi a legjobb az egészben? Hogy a férjem is mindenkinél jobban szereti őt... és annyira mellettem áll.... igazi család lettünk. Más pedig nem is annyira fontos. Igaz? Kép

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Baba, én most kb. 4-szer cserélek pelust, de ha kaki van, akkor soron kívül is.

Mikor "kicsi" volt, annyiszor cseréltem, ahányszor evett, ált. 3 óránként nappal, meg eleinte egyszer éjjel, de az éjszakai pelenkázás hamar elmaradt, gyorsan megtanulják, hogy nem kakilunk éjszaka... :wink: (Eleinte úgyis az evéshez kapcsolódik a kaki is, bár Emi kb. két hós korától székrekedéses volt, 2-3 naponta termelt a pelusba, de az evéshez kötött pelenkázás még megmaradt egy jó darabig, egyszerűen így nem felejtettem el :oops: ).

Újszülöttnél nem ritka a napi 5-6 kaksaméta sem, aztán beáll, a 3 hónap körüliek már nem is szoktak minden nap, ha elkezdi a pépes kaját, akkor megint gyakrabban...

Nem használtam sosem popsikrémet, olajos vattával törlöm át a popsitörlőzés után. Eleinte gyógyszertári olajjal, aztán felvilágosított egy gyógyszerész rokon, hogy a patikusok étolajat öntenek az üvegbe, úgyhogy most sima étolajjal megy a kenegetés. :wink: )

Én evés előtt pelenkáztam, de eleinte ez azt jelentette, hogy evés után is, az első kb. 2 hónapban szopi közben gyakran berottyantanak... Van, aki szerint ezért jobb csak evés után, de én sajnáltam volna tele pelussal etetni, az nekünk sem túl guszta.
Mindenesetre takarékosabb.

Most már nincs kapcsolat az etetéssel, reggel ébredés után pelenkázom, aztán kajál, valamikor a délelőtt folyamán termel egyet, akkor pelsucsere, majd ebéd után -fekvés előtt megint, ha már túl messze volt az előző pelenkázás, vagy ismét van termés, utána 4 körül eszik, ezidőtájt van még egy peluscsere (néha elmarad, kibírná, de most nem akarom kivinni pisis pelusban az udvarra, hideg van hozzá), utána fürdés után kap éjjelre egy bugyipelust.

KépKépKépKépKép
uxi

Szerintem a kommentek még jobbak... Kép

De komolyan: az első időben gyakorlatilag minden etetés 1 pelus. Ti. ahogy folyik be fönn a kaja, úgy folyik ki lenn a kaka. Most, a 14 hónaposnál 3-4-5 pelus fogy naponta (jó esetben 1x tojik, nem a tisztábatevés után 5 perccel). Én ált. kaja után tettem tisztába, a fent említett okok miatt.

Szerintem ilyen szempontból érdemes elgondolkodnotok azon, hogy ne egyszemélyes szobába menjetek. Ti. egy tapasztalt anyukatárs előbb fog segíteni, mint bármelyik kh. bármelyik csecsemőse :shock: :( Akár a tisztábatevés, akár a fejés, akár a "hogy fogjam meg" dolgokban, ha ott van egy szobatárs, aki segít, nagyon hasznos lehet. Elvlieg a fürdetést megmutatják uccsó nap, de kh-ban csap alatt, folyó vízzel mossák a babákat (kb. 20mp/gyerek).
olvasgatom a blogot és eszembe jutnak dógok
Szóval, ha nem szaros a gyerek, éjjel nem kell tisztábatenni! Most viszont nagyon csöndben a fiam, megpróbálok én is csöndben alukálni egyet :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Elolvastam a cikket! :lol: :D

Szétröhögtem magam! :lol:

Egyszer engem is szemen f*sott Emi a pelenkázón, a szemöldököm és az arcom tiszta kaki lett. Jól időzítette, pont egy pelenkázás idejére, míg szabadon volt a feneke... :twisted:

KépKépKépKépKép
uxi

Jovika, igazad van, nekem sem a csecsemősök mutatták meg a pelenkázást.
Az egyik anyuka mutatta meg, neki is első gyereke volt, de egy nappal előbb szült, így ő már tudta. Meg otthon is látta már, elég sok testvére volt. ("barna bőrű" anyuka, de nagyon jó fej volt).

Én még nem is láttam előtte közelről pelenkát, nem is tudtam, hogy működik.Talán ki kellet volna egyet bontani és egy játékbabán gyakorolni szülés előtt. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Azért ez szomorú, hogy a csecsemősök ennyire nem segítenek. Miért van ez? De akkor legalább anyut beengedik majd?

Kép
zsuzsi**

Én úgy hallottam, lufin kell gyakorolni a pelenkázást. Akinek sikerül egy lufit bepelenkázni, az utána bárkit és bármit be tud. :lol:

Kép
nenoke

Ez nagyon jó, elolvastam a hozzászólásokat is! :D

Viszont valami szöget ütött a fejembe: mivel lányom van, fogalmam sincs, hogy kell fiút pelenkázni. :shock:
Azt most tudtam meg a hozzászólásokból, hogy a kukit lefelé kell hajtani, de azt is be kell kenni popsikenőccsel?
Ha most fijjjú lesz, ne legyek már képzetlen...

KépKépKépKépKép
uxi

A kukiügy télleg nehéz! Joviiiii! Segítsééég! Ez eddig eszembe sem jutott, hogy mit kell kenni...

Kép
zsuzsi**

Én meg öltöztetni nem mertem, mit összebénáztunk az angolpólyával, mikor megpróbáltam pelenkázni... (a kórházban abban voltak). Azt sem tudtam, hogy adjam rá vissza, de a szobatársak sem, a végén hívtuk a nővért...

Rettegetem a hazameneteltől, hogy akkorra biztos nekem kell majd öltöztetni, mert a kórházban a nővérek öltöztették.
Végül megjött anyukám, de volt egy öltöztetős nővér, ő öltöztette a babát, anyukám csak bepólyálta.

KépKépKépKépKép
uxi

Én első körben bekenném a herezacskóját (beolajoznám), de a kukaccal mi van? Azt is kell, nem?

Amúgy tök vicces, ezen még simán ráérnénk agyalni nyárig.. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Ismételt nagy kérdés:

Csakhogy jól értelmezem-e:

Jár a családi pótlék (MEDDIG???, ui. Mo.hun, meg másütt sem lelem)
Jár 1* anyasági támogatás
Jár gyermekgondozási segély 3 évig

Jár tgyás 168 napig
Jár gyed a 168 nap után 2 évig.

Ugyi???
baba24

Talán Brigit kérdezzük. :lol:

Kép
nenoke

Nenoke, pl. labdát is :D .

KépKépKépKépKép
uxi

De a gyes csak a gyed után jár.

Kép
nenoke

Uxi, lufi azért jobb, mert ha nem vagy vele elég finom, kipukkad. A labda többet bír. Igaz, a gyerek is. :lol:

Kép
nenoke

Baba, gyed nem a 168 nap után 2 évig jár, hanem a gyerek 2 éves koráig.
Családi pótlék elég sokáig, pontosan nem tudom, de 18 éves korig tuti, meg még utána is van valami, ha nappalin tanul, de nem tudom, meddig.

KépKépKépKépKép
uxi

Gyes nem csak gyed után jár, aki nem jogosult gyedre, meg tgyásra, annak szüléstől kezdve jár alanyi jogon.

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?