Sziasztok!
Baba, én most kb. 4-szer cserélek pelust, de ha kaki van, akkor soron kívül is.
Mikor "kicsi" volt, annyiszor cseréltem, ahányszor evett, ált. 3 óránként nappal, meg eleinte egyszer éjjel, de az éjszakai pelenkázás hamar elmaradt, gyorsan megtanulják, hogy nem kakilunk éjszaka...

(Eleinte úgyis az evéshez kapcsolódik a kaki is, bár Emi kb. két hós korától székrekedéses volt, 2-3 naponta termelt a pelusba, de az evéshez kötött pelenkázás még megmaradt egy jó darabig, egyszerűen így nem felejtettem el

).
Újszülöttnél nem ritka a napi 5-6 kaksaméta sem, aztán beáll, a 3 hónap körüliek már nem is szoktak minden nap, ha elkezdi a pépes kaját, akkor megint gyakrabban...
Nem használtam sosem popsikrémet, olajos vattával törlöm át a popsitörlőzés után. Eleinte gyógyszertári olajjal, aztán felvilágosított egy gyógyszerész rokon, hogy a patikusok étolajat öntenek az üvegbe, úgyhogy most sima étolajjal megy a kenegetés.

)
Én evés előtt pelenkáztam, de eleinte ez azt jelentette, hogy evés után is, az első kb. 2 hónapban szopi közben gyakran berottyantanak... Van, aki szerint ezért jobb csak evés után, de én sajnáltam volna tele pelussal etetni, az nekünk sem túl guszta.
Mindenesetre takarékosabb.
Most már nincs kapcsolat az etetéssel, reggel ébredés után pelenkázom, aztán kajál, valamikor a délelőtt folyamán termel egyet, akkor pelsucsere, majd ebéd után -fekvés előtt megint, ha már túl messze volt az előző pelenkázás, vagy ismét van termés, utána 4 körül eszik, ezidőtájt van még egy peluscsere (néha elmarad, kibírná, de most nem akarom kivinni pisis pelusban az udvarra, hideg van hozzá), utána fürdés után kap éjjelre egy bugyipelust.