Szia Lányok!
Mindenek előtt - önző módon - továbbítom a kutyusunk, Mandala csókjait.... már jobban van....

Kapott infúziót és 8 különböző injekciót. Azt mondta az orvos, hogy holnap már nem lenne kutyánk....

Pontosabban egyel kevesebb, mert ugye van Mandának egy "férje", Olivér.... Nagyon rossz állapotban volt, már amikor az állatmentő megérkezett, fel sem bírt állni. Úgy tették be a férjem és a gondozó. Mire berohantam (kispolszkival.....) az állatkórházba, már infúzión csüngött. Lement két liter, akkor már kezdett "vigyorogni", hazafele már saját lábán jött, ő maga ugrott a kocsiba, ami hazahozta.... holnap megint megyünk infúzióra... most alszik....
Amúgy babéziás.... az a fránya kullancs!!!! De azt mondjátok meg, honnan a fészkes fenéből, mikor bent van az udvaron (a kenelben jelenleg még fű sincs, csak homok.... körbe kerítés, bokor szinte a környéken se......) és időhiány miatt nem hordjuk sétálni sem őket. Most csináljuk a kerítést, akkor nagyobb lesz a mozgásterük.... De per pillanat ez van..... A szomszédnak van egy nagy fája, ami átlóg.... vagy a mi diófánk... de fán Ti már láttatok kullancsot? Az nem az aljnövényzetben lakik? Na, mindegy, azért találtam valamit egy fórumban, akinek van kutyája, talán hasznát veszi:
"Ha érdekel valakit, én találtam egy tényleg jó szert kullancsok ellen, a neve: Duowin Contact. Nekünk 3 kutyánk van, akivel heti 4-5 alkalommal körbejárjuk a közeli erdőt és séta után mindig alaposan átnézem, átfésülöm őket és mióta ezt használom még a szőrükbe kapaszkodva sem találok 1 db kullancsot sem. Pedig azelőtt minimum 7-8 db-ot szedtem ki a szőrükből kutyánként (Frontline mellett). "
Mamiblue: ez minimum tíz pontos találat volt! Mármint a kullancs....
A kerítést építjük... a férjem a főnök, és a család a segédmunka... apósom, sógorom és a család egyik barátja... nincs pénz megfizetni a "szakikat". Igen, építkez(t)ünk. Még nincs kész a ház, de lakható. Konyhabútorról álmodom.....
Bogesz: abból a jóból már kijutott tavaly ősszel.... álvemhes lett a drága.... folyt a cicijéből a tejcsi és egy széttrancsírozott plüssállatot cipelt és dugdosta maga alá naphosszat... szoptatni akarta.... ja, és felásta az egész kennelt.... csinálta a fészket a babáknak....

Abból is orvos lett... kapott gyógyszert a dilijére.....
Pattogóbolha: gyönyörű a lányod!!! Apuci állhat majd a sörétes puskával az ablakban... lődözni az udvarlókat....
Zsuska: köszönöm az infot, gondolatébresztő, alkalmasint utánanézek... már ha aktuális lesz...
Sabine: nem könnyű amúgy itthon a helyzet, az tény. Én sem álmodom arról, hogy valaha is visszavesznek... négy kicsi gyerek.... hát, ez van!
Copfi: hiányozni fogsz... gyere majd amilyen gyakran csak tudsz!
Megyek lányok, mert muffint sütök és már nagyon illatos... nehogy odaégjen...
Küldjek valakinek?