A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szösszenet!

Ne kérdezd, hogy milyen stílusban tanulok a gitározni. Egyelőre még magamtól, aztán ahol énekelek az a srác fog okítani valószínű.

Nekünk a nevünk szerintem jól fog hangzani, bár ehhez a vezetéknévhez mi nem stimmelne... :lol:
Nagy Boglárka
Nagy Dávid

Na mit szóltok??? szép nevek ugye???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szépek tényleg!
A mienk:
Kiss Tas
Kiss Alma

KépKép
kisfruzsi

Kissfruzsi!

De jó egy fórumon belül KISSÉK ÉS NAGYÉK!!! :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

:lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

:lol: :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kiss Alma? :D De aranyos!

Kép Kép
szõlõ

Zsuzsófi, nekem pontosan az ingamódszer jósolt három fiút annak idején, aztán megállt. Ehhez képest tartunk két lánynál :D
Babák-mamák-pocakok, de szép mind...
Én egy régi Praktikával fotózom a lányokat, divatjamúlt, de szeretem.
Érdekes, de én egyik várandósság alatt sem éreztem fáradtnak magamat, ami jól is jön, főleg most, valahogy ez kimaradt ezekből a hetekből. A lányaim is jó alvók, éjszaka tudok pihenni. Ilyen remekül alvó gyerekeket kívánok nektek is! :wink:
Üdv,
Nuska+ (17+4)
nuska1

Szerintünk is, még az Anna ami esetleg szóbajöhet, csak az egy kicsit komoly egy kislányhoz.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Hát ez vicces... :D :D :D

kisfruzsi: mi is Kiss-ek vagyunk

Kiss Dorka lesz a picink...

De ha véletlenül mégis fiú, akkor Kiss Benedek (szerintem) vagy Kiss Botond (férjem szerint)... amúgy nekem nagyon tetszik a Tas is, csak kicsit rövidnek találtam a Kisshez...

Ollem
Szerintem tökéletes neveket választottatok... És ezt nem azért mondom, mert én Boglárka vagyok a férjem meg Dávid... :) :) :) :) :)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Igen a Tas tényleg rövid egy kisit a Kisshez, de Apa annyira szeretné! Eleinte még a házaságkötéskor kérdés volt, hogy Kiss vagy Kiss-Tóth legyen-e a majdani babuci. Mivel a Tas már akkor is esélyes volt, ezért maradt a Kiss, mert a másikkal úgy hangzik, mint egy ritmizálás.....

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]S írta:kisfruzsizerintünk is, még az Anna ami esetleg szóbajöhet, csak az egy kicsit komoly egy kislányhoz.

Szerintem nem komoly az Anna.

Nekem meg pl a Bencével volt az a bajom hogy egy 40-50 éves férfinek túl "kisgyerekes", ezért vetettük el.

Kép Kép
szõlõ

[quote="kisfruzsi"]I írta:kisfruzsigen a Tas tényleg rövid egy kisit a Kisshez, de Apa annyira szeretné! Eleinte még a házaságkötéskor kérdés volt, hogy Kiss vagy Kiss-Tóth legyen-e a majdani babuci. Mivel a Tas már akkor is esélyes volt, ezért maradt a Kiss, mert a másikkal úgy hangzik, mint egy ritmizálás.....

Juuj nekem a Kiss-Tóthtal nagyon tetszene, szerintem pont az a jó benne hogy annyira jó ritmusa van. :)

Kép Kép
szõlõ

Jópofa, csak olyan, mint a TI-TÁ-TÁ :lol:

KépKép
kisfruzsi

Szőlő!

A Bencét mi ugyanezért vetettük el... Én sem szeretném, ha negyven évesen Kiss Bencének hívnának... :-)

Kép

Kép

zorroné

De szép nevek :)

A pocakom tényleg beindult, de annyira nem csodálkozom, mert már a kisfiammal is elég nagy volt. :) A végén most is gurulni fogok az tuti :lol: Délelőtt voltunk a védőnőnél, hát híztam 2 kilót így a 12. hétre :? És még hol a vége...

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="kis fruzsi"]J írta:kis fruzsiópofa, csak olyan, mint a TI-TÁ-TÁ :lol:

:lol: Igaz

Kép Kép
szõlõ

Nekem az Anna név nagyon tetszik és pont az a jó benne, hogy kislánynak és felnőttnek is használható... azért gondoljatok bele jó estben életünk nagyobb része a felnőttkor... és nem árt ha valami komoly szakma esetén is használható marad.
Én pl a Málna, Manó meg hasonló neveken akadok ki (remélem itt senki nem botránkozik meg) de egy nyolcvanéves Málnanéni, Manóbácsi olyan vicces... :lol: :lol: :lol:

Nálunk egyenlőre a Rebeka és az Andor a befutó.
...de ezt már mondtam... Rebeka édesapám választása, persze nekünk is nagyon tetszik... engem is úgy hívott... (még tetszik az Abigél is meg az Ábel de Ábelt lenyúlta férjem testvére :lol: így nem a gyerekünk hanem a keresztgyerekünket fogják így hívni)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én még egyáltalán nem voltam védőnőnél... nincs is kismamakönyvem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]N írta:mamackaekem az Anna név nagyon tetszik és pont az a jó benne, hogy kislánynak és felnőttnek is használható... azért gondoljatok bele jó estben életünk nagyobb része a felnőttkor... és nem árt ha valami komoly szakma esetén is használható marad.
Én pl a Málna, Manó meg hasonló neveken akadok ki (remélem itt senki nem botránkozik meg) de egy nyolcvanéves Málnanéni, Manóbácsi olyan vicces... :lol: :lol: :lol:

Nálunk egyenlőre a Rebeka és az Andor a befutó.
...de ezt már mondtam... Rebeka édesapám választása, persze nekünk is nagyon tetszik... engem is úgy hívott... (még tetszik az Abigél is meg az Ábel de Ábelt lenyúlta férjem testvére :lol: így nem a gyerekünk hanem a keresztgyerekünket fogják így hívni)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyetértek veled. Nálunk mondom a Bence meg a Milán is ezért esett ki.

Egyébként találtam egy fiúnevet amin kb 2 napig poénkodtunk: Arzén. Mondtam kész, a fiunk Arzén lesz. Arzén, a halálos. :lol: Ha focista lesz ahogy az apja szeretné akkor majd mindenki félni fog tőle :lol:

Kép Kép
szõlõ

Képzeljétek Áronom hihetetlen apás lett mióta a cicinek már nincs akkora sikere, teljesen dobott. :(
Olyan kis aranyos... teljesen kétségbeesik ha az apja kiesik a látóteréből... rohan utánna apppa appa
Megkérdeztük hol van apa rámutat ez és a nyakába borul öleli puszilja, ha megkérdezem hol van anya max egy röpke simit kapok az arcomra...
Már mondja a nevét is ill csak annyit, hoyg Áááá és magára mutat.

Kép
Kép
Kép
mamacka

ja és a hol van a baba kérdésre puszilgatja a pocakomat és mondja, hogy abba...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nekem a Milán annyira nem gyerekes... barátnőmnak van egy Milán Ármin fiú párosa...
És azért sok függ a vezetéknévtől is... képzeljétek anyumék munkahelyén a kórboncnokot úgy hívták, hogy Hullán Lehel! és volt egy Dr Halál is...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]j írta:mamackaa és a hol van a baba kérdésre puszilgatja a pocakomat és mondja, hogy abba...

Istenem, de édes :) Nagy csoda egy gyerek, alig várom már én is

Kép Kép
szõlõ

[quote="mamacka"]k írta:mamackaépzeljétek anyumék munkahelyén a kórboncnokot úgy hívták, hogy Hullán Lehel! és volt egy Dr Halál is...

Hullán Lehel? :o :shock: Most nem tudom merjek-e nevetni :D

Kép Kép
szõlõ

Egyszer meg műtét közben alig bírták abbahagyni a nevetést mikor megtudták, hogy a beteg vezetékneve Punci :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]E írta:mamackagyszer meg műtét közben alig bírták abbahagyni a nevetést mikor megtudták, hogy a beteg vezetékneve Punci :shock: :lol:

:D :D Jaj szegény :lol:

Kép Kép
szõlõ

Csilla
Tök béna vagyok ehhez a bloghoz...
Hogy tudok a kommentekre válaszolni?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zorróné!!! Boglárka!

Hát én mindig is tudtam, hogy a legjobb neveket választottam ki.... :lol: :lol: :lol: Ez tök jó, hogy titeket a férjeddel meg pont így hívnak... :lol: :lol: :lol: És milyen ilyen nevekkel felnőttnek lenni??? Úgy látom működik....akkor biztos az én gyerekeim is érvényesülni tudnak a nevükkel!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Látom nagy a nyüzsgés!Voltunk d.e. a munkahelyemen, hogy elhozzam a még itt maradt cuccaimat, mert megjött a kollegina, a helyemre.Mindenki kedves volt, kérdezősködtek a babáról.

[quote]j írta:a, és a hol van a baba kérdésre puszilgatja a pocakomat és mondja, hogy abba...

Johanna is olyan édi, mikor odatapasztja a kis fülét a pocakomhoz és utána ragyogó szemekkel mondja, hogy mocorog!Számomra az mindig olyan megható volt, ha akár újságban is láttam olyat, hogy a tesó az anyuka pocakját puszilgatja.És most, hogy átélem ezt, még csodálatosabb a dolog.Arról meg nem is beszélve, amikor Apával együtt szeretgetnek minket :D .
Nevek- lehet, hogy már irtam, nekem a Johanna név annyira tetszik, hogy legszivesebben a kistesónak (márha lány lesz) is ezt adnám, de hát ezt már nem lehet.
Lány névnek- a Lídia, Glória jöhetnek szóba.
Fiú-Eduárd
Sajnos nálunk elég nehéz a névválasztás, mert nagyon kevés név van, ami nekem is és Apának is tetszik.

Kép

Kép
deli

Mamacka-hogy lehet, hogy még nem voltál védőnőnél?

Kép

Kép
deli

Tényleg Mamacka!

Hogyhogy nem voltál védőnőnél??? nálunk a nőgyógyász, a védőnő, az ultrahang egyszerre egy helyen egy időben történik...
Minden hónap első hétfőén megyek védőnőhöz, megméri a súlyomat, vérnyomást. Aztán megint kint várok, aztán behív megint a védőnő, és akkor már a nőgyógyász is ott van és megvizsgál, vagy épp nem, aztán a védőnő írja fel az adatokat az uh-nál. szóval így megy nálunk, minden egyben van!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Áron tényleg nagyon helyes kispasi :D .Nagyon jók a képek, olyan "földközelieket" én is szoktam fotózni, szeretem, ha érdekes szemszögből készül egy kép.

Kép

Kép
deli

Picurkám nagyon nem szereti, ha bármi is nyomja a hasamat, most is egy picit nyomta a laptop, és elkezdte rugdosni, amint elvettem, abba is hagyta :D .

Kép

Kép
deli

Ollem!

Mi jól elvagyunk a nevünkkel... :-) Bár én szinte kizárólag becézve használam a sajátom (Bogi)... :) Ez lehet, hogy azért is van, mert elég hosszú amúgy is a nevem, főleg mióta férjhez mentem meg ledoktoráltam... :) :) :) Amúgy én azért is szeretem a nevem, mert rengeteg féleképpen lehet becézni és engem mindenki máshogy becéz...

Kép

Kép

zorroné

Dr. Zorróné Bogi!!!

Mindenki dr. itt a fórumban??? Én meg megálltam az érettséginél, mert nem tudtam mi akarok lenni , ha majd nagy leszek, pedig jó tanuló voltam. 4 egész fölötti átlaggal, német nyelvtudással, kevés angollal. De azért van egy OKJ bizonyítványom is, ami tökéletes volt a munkámhoz.

A Boglárkát a Bogin kívül hogyan lehet becézni???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="mamacka"]C írta:mamackasilla
Tök béna vagyok ehhez a bloghoz...
Hogy tudok a kommentekre válaszolni?

mamacka, ott van a címe alatt, hogy hány komment van, ha arra kattintassz, akkor a bejegyzésed alatt megjelennek a kommentek, és ott a mező is,k ahova Te írhatsz. Ha állandóan be vagy jelentkezve akkor nem is kell a név mezőt kitölteni, mert autiomatikusan a Tied.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="ollem"]M írta:ollemindenki dr. itt a fórumban???

Én sem vagyok doktor :D Én sem is leszek sosem. Most egy szálloda-idegenforgalom szakos fősulira járok, aztán szeretnék menni a SOTE-ra védőnő szakra. :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke!

Egyébként én sem szeretnék dr. lenni.... :lol:

A zene sokkal jobban vonz, mint a dr. szó!!! Vagy amit a dr. takar...
Egyszer még cd-m lesz , amin én énekelek..... :wink: Remélem!!!!!!!!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]
írta:
ollemEgyszer még cd-m lesz , amin én énekelek..... :wink: Remélem!!!!!!!!!! :wink:

Úgy legyen, sok sikert! :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ollem!

Én sem akartam dr. lenni, de a jogi diplomához adták ajándékba... :-) Legalábbis akkor még, amikor én végeztem! Mert ha jól tudom, most már csak a szakvizsga után kapja meg az ember! Olyan nekem meg nincs...

Engem hívták már Bogonak, Bogesznek, Bogántsnak, a nagyim meg Bogcsinak hív... :-)

Kép

Kép

zorroné

ja, a cd-hez sok sikert :-)

Kép

Kép

zorroné

Sziasztok.

Csak bekukk hogy mindenki jól van e de látom igen. Gratula minden babóhoz és a növekedésekhez.
Csak ma tudtam meg aki esetleg érintett és nem tudta még hogy holnaptól vagy hétfőtől elköltözik a lőportár utcai tb ahol az anyaságit meg a gyest kellintézni. A váciút 71 szám alá az árpád hídhoz.
Pussz és FIGYELEEEEK!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Zorróné!
Csöppke!

Igyekszem, hogy elérjem a céljaimat!!! :wink:
Férjem dobos, úgyhogy jól összejöttünk.
Abba gondoltam bele, hogy a babánk énekes lesz vagy dobos?????? Vagy egyik sem..... :wink: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

SZiasztok!

Nevek :)

A Fiam ugye Bence, aki egy névváltoztatás során véletlen egy híres ember nevét kapta :) De hát nem tudhattam hogy pont egy Kern vezetéknevű srácba fogok halálosan beleszeretni :) A lányomnak meg jó ki alliteráló név jutott, de imádom :) Reggel úgy ébresztem, hogy Kern Kata Kitti, jó reggelt, már odakünn....

A Bencével nekem azért nincs bajom, mert rengeteg a Bence és mire ő Bence bácsi lesz, addigra ez tök elfogadott lesz majd :)

A Kicsi pedig ugye vagy Korinna, vagy Balázs lesz, teljes nevén vagy Kern Korinna Lilla, vagy Kern Balázs József :) Szerintem sikerült szép nevet találnunk, bár nekem sokkal jobban tetszett a JOhanna, de apa nem ment bele :(

Tudnátok nekem segíteni??

Egy nagyon szép "gyerek-bejelentő" versikét keresek, mert se a párom, se én nem vagyunk hajlandóak közölni az anyósommal a kistesót, de valamiképp csak meg kellene neki mondani, így egy szép képeslapot szeretnénk neki adni. Szóval ha valakinek van ötlete azt nagyon megköszönném :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hat en nem is gyozom visszaolvasni... :lol: de a lenyeg, hogy megy a topik.

Gratulalok az UHosoknak: Gitka, Ollem, Meli.

Gitka, hogy van a farokcsontod?

Emi, en sem ugy ertem, hogy felismerhetetlen a 4D-n a bebi, de ilyenkor meg olyan kis sovanyak. Azt mondjak, a 25 het utan mar nagyon szep kepek keszulnek. En nem is a penzt sajnalom, hanem a gyereket, ne erje annyi behatas.

Csoppke, az en hasam most akkora, mint neked a kepen a 12 heten. Persze en eloszor vagyok terhes.
katavirag

Sziasztok!
Na szép! Amikor nem vagyok, akkor mindenki tök aktív :) :)

Voltam reggel a védőnőnél. 2kg plusznál járok az első mérése óta.
Mondtam, hogy az a két kiló igazából öt, mert amikor megtudtam, hogy babám lesz, akkor már mértem magam, ő pedig a 10. héten látott először, de azt mondta, hogy még nem kell aggódni.

A végén meghallgatta a baba szívverését is, elég sokáig tartott mire megtalálta, a végén már el is sírtam magam, annyira megijedtem, hogy mi lesz, ha nem találja meg a babát, de szerencsére minden rendben van.

Ma dolgozni sem voltam, kivettem egy nap szabit. Nagyon jól esett. Szívem szerint maradnék itthon, de kell a pénz, úgyhogy megyek, ameddig tudok, meg engednek.

Már elkezdtem megvenni a karácsonyi ajándékokat is a tesómék és a sógoromék gyerekeinek. Kicsit kiakadt a párom, de mondtam neki, hogy ezeket hamarosan visszakapjuk. :) :)
Jó látni, hogy már mindenhol készülnek a karácsonyra :)

Most összeszedem a páromat és még elmegyünk a Brendonba. Baba bútort keresünk a picúr szobájába.

Kép
emi29

Kata,

akkor javaslom, hogy a 28. héten menj 4D-s UH-ra. A szonográfus azt mondta, hogy akkor érdemes.

Mamacka,

csodás a kisfiad.
Már a karácsonyi képeken is lehet látni, hogy mennyire hasonlít az apukájára.

Kép
emi29

Sziasztok
A védőnő egy nagyon jó fej nőci nagyon szeretm... tudja, hog yjön ketteske, ha ven valami kérdésem félelmem mindig felhívom. Azt mondta, hog yaz első vérvétel leletemmel menjek, a doki meg megkímélt és csak 16 hetesen küldött vérvételre, így majd csak akkor megyek... de nem baj van elég dolgom... egyedül azt sajnálom, hogy a súlyom így nincs kontrolálva, ugyanis itthon sincs mérleg....

Zsuzsófi
Nekem a Bence annyira nem gyerekes... de Kiss előnévvel már azért meggondolandó! :) nekem a Bence névvel annyi a bajom, hogy minden második gyereket így hívnak... amúgy aranyos.

Csilla
Valahogy úgy próbáltam, de azzal olyan jött volna ki mintha a nevében írtam volna... a külalakja is olyan gagyi... szeretném megcsinálni saját grafikával de nemtudom, hogy kell...

Kép
Kép
Kép
mamacka

emi
Köszi
Szerintünk is... most itt horpaszt mellettem... nemtudom, hogy lesz ebből esti alvás...
Mióta nem nagyon van tejem nehezen altatom el... valamit ki kellene találni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Meli
Gratulálok a pöcköshöz! :wink:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: