A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Pocakfotó a gmailen!Most csináltam :wink:

Katinka!
Nálatok is bizti csinálnak!Nekem is ezután fogják nézni.Ez egy baci amúgy,ha pozitív,akkor a babának kell kapnia antibigyót mikro megszületik.vagy neked kell...na már nem is tom hogy van....

annus11

Bocsi, most kicsit rövid és önző leszek, most megyünk 4D-re!!! :)
Majd jövök fotókkal és olvasgatok is majd, mert úgy látom elég sok minden volt megint.

Jó pihit!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Cicus: ok, akkor megkérdezem a dokim.

Nekem pozitív lett Balázsnál a streptococcus vizsgálat, és szülés előtt, meg közben is adtak valami brutál erős antibiót, még a pisinek is olyan szaga volt.

Elolvastam ezt amit Annus belinkelt, hát nem nyugodtam meg :shock: Nekem a doki most azt mondta nem biztos, hogy most is a szervezetemben van a baktérium, de itt azt írják, hogy végleg sosem lehet kiírtani, és az antibió sem 100% védelem.

Kép
cedis

Béenn: várjuk a fotókat, beszámolót! :)

Kép
cedis

Köszi Annus majd rákérdek a védőnőnél aszem anno nem nézték
Szép nagy pocid van :lol:

Beénn drukk a 4d-hez majd gyere és hozz képet.

t katinka

A kórházi listához még lehet bimbóvédő meg mellápoló krém,nekem a bephanten vált be bimbóra is meg popsi krémnek is a kicsinek.

t katinka

Sziasztok Lányok!

Orsi!

Csodálatos nő és anya vagy! Ahogy kezelni tudod/tudjátok, ezt a helyzetet, le a kalappal! Egyébként hidd el, hogy manapság már nem olyan félelmetes a műtét és az utána lévő dolgok, mint régen volt. Nálunk a szomszéd kisfiú született ajak és szájpad hasadással. Őt 9 hónaposan műtötték meg. Annyi volt, hogy szopizni nem tudott rendesen, hanem egy speciális cumival etették. Persze ez a szájpadhasadása miatt volt. Ma már 2,5 éves a kisfiú, és minden rendben van vele. Szépen megcsinálták a száját, és teljes életet él! Biztos vagyok abban, hogy közülünk az egyik legboldogabb - hanem a legboldogabb - életet fogjátok élni hármasban, hiszen Te már most is tudod, hogy mit jelent elfogadni és szeretetben, megbékélve élni!

Edit:

Megértem, hogy nem szeretnél skorpió kislányt :D. Nem könnyű esetek! Nekem is számos skorpió lány ismerősöm van, és mint a kő, olyan kemények és önfejűek. Én viszont hajtok a skorpió kisfiúra, mert a skorpió férfi viszont bugyiszaggató természetű :D :D, és a halak fiam mellé - én meg rák vagyok - pont be is passzolna a következő vízjegy ;)!

Annus:

Te már 3 hét múlva CTG-re mész? Engem csak a 36. héttől rángatott be a doki CTG-re. Örülök egyébként, hogy minden rendben, és megnyugodtál remélem, hogy kőszikla vagy ;) :D! A jóslók pedig ilyenkor - főleg második babánál - teljesen természetesek! Már tudod mit kell érezned. Ez is lehet az oka annak, hogy az ember lánya felfigyel rá :)!

Katinkababa:

Már neked sincs sok hátra a melóból. Én már csak hétfőn dolgozom. Ma megírtam az utolsó ítéletemet is, hétfőn lestatisztikázok, vasárnap összeszedem a cuccaimat, és Isten veledet mondok egy időre a Markó streetnek :D. Tudom már most, hogy hiányozni fog, de már érzem, hogy fáradok, és a figyelmem sem a régi. Szorítok a karácsonyi otthonlétnek :)!

Menion:

Hát én nem tudom, de ezek a védőnős látogatások nekem soha nem jöttek be. Most szerencsém van, mert dolgoztam, és a védőnőm sem az aktív típus, így nem jött ki, de biztos, hogy megidegesednék, ha másfél órát elvesz az életemből :). A szobát viszont megértem, hogy mutogatod :)!

Pancsi:

Örülök, hogy Ti is jól vagytok! Szép eredményeitek vannak!

Cicóka:

Hajrá a december 10-re! Neked sincs már sok a melóból, ahogy olvasom. Milyen furcsa, hogy szép lassan mindenkinek eljön az otthoni "pihenés" ideje :)!

Eper:

Ne izgulj! Nekem sincs semmi készen. Még ruhákat sem válogattam, nemhogy kimostam... Egyedül a kiságyat szerelte össze apjuk valamelyik este. Se babakocsi előkeresve, se matrac kitisztítva, se a szekrények kifertőtlenítve, se összepakolva... Semmi. Úgyhogy kicsit megnyugodtam, hogy nemcsak én vagyok így, hogy sehogy :D!

Cicus:

Most olvasom, hogy Te is a későn "érők" táborát erősíted :D:D! Egyébként szerintem én is hamarabb szülök. A fiam a 38. hétre jött, és most sem azt érzem, hogy kihúzom a 40. hétig. Bár őszintén? Nem is nagyon akarom :)! A vizsgálataidon meglepődtem én is. Nekem is volt tavaly két vetélésem, és az elején a doki sokkal többet akart látni, mint az első gyereknél. No mindegy, ezen már ne rágódj. Célegyenes van! 33. hét! Már gond nem lehet!

Bei:

Gratulálok a jó eredményekhez!

Julcsi:

Pihizz, és már mindjárt 34. hét!!

Béen:

Jó mozizást! Vagyis már túl vagytok. Remélem mutogatta magát a babó! :)

Magzatvíz témához:

Nekem két szülésem volt eddig. Mind a két esetben 3000-es méhszáj mellett ömlött! a magzatvizem. Teljesen zárt, szikla szilárd méhszáj. Szóval a zártság nem jelenti azt, hogy ne folyhatna a magzatvíz. Viszont Kriszta nehogy olvasgass a neten, mert sok hülyeséget tud ilyenkor az ember összeszedni... Nyugi! Semmi gond. A doki is elegendő magzatvizet látott, és haza is engedtek!

Kórházi csomag:

Nem akarok okoskodni, csak tapasztalatot megosztani. Én is eldobható bugyival érkeztem meg. Haza is hoztam majdnem mindet. Itt állnak a sarokban. Nekem a bajom az volt velük, hogy nem tartottak semmit. Leesett, a betétet nem lehetett normálisan belerakni, gyűrődött stb. Sokkal kényelmetlenebb volt, mint egy átlagos pamut bugyi. A gátseb miatt sem éreztem komfortosnak. Így a második naptól vetettem anyámmal egyszerű, fehér, olcsó pamut bugyikat, és sokkal kényelmesebbek voltak. A másik. Gátsebnél én nem bírtam használni a Tena betétet. Ahogy ültem, mozogtam, folyamatosan összegyűrődött, és irritálta a sebet. Nekem a legbrutálabb Always éjszakai szárnyas betét bevált, és nem véreztem annyira, hogy az ne lett volna elég. Ja, és amit nem hagyok itthon: aranyér elleni kenőcs...

Egyebekben minden ok velünk. Bár ez a hét is tartogatott érdekességeket. Ugyanis kijött a pocakomon 6 db pirosas pötty. Természetesen a szifiliszes és a rühatkás sztorim után egyből neten böngésztem - látod Kriszti ezért nem szabad utána nézni dolgoknak :D - a szifilisz kiütéseket, és rühatka csípéseket. Bár furcsa volt, hogy csak a pocakomon. Elmenetem nőgyógyászhoz. Lövése nem volt. Szerinte a terhességi kiütés nem ilyen. Vegyünk vért, nézzük meg, nem-e vírus fertőzés. Kiderül, hogy nem, de azért menjek el bőrgyógyászhoz. Már megint temettem magam... Majd a bőrgyógyász közli, hogy egyszerű bőrgyulladás és mosakodó kenőcsöt adott rá. A kiszáradt bőröm így reagált a tusfürdőmre... Ááááá!!! De kicsivel több a nem középsugaras vizeletemben a baktérium, úgyhogy kedden mehetek kenetre. Gyakorlatilag minden héten szúrnak, vágnak, kennek :D:D Komolyan mondom hiányozni fog már, ha megszülök.

Apropó! Szerintem én leszek az első ;). Én november 18-án fogok szülni. A fiammal is megbeszéltem az időpontot, és a mostani babóval is. Minden alkalommal visszajelez nekem, amikor ez a téma kettőnk között :)! Úgyhogy én vállalom az elsőséget! :D

Huhh, hosszú lettem! Mindenkinek jó pocakos, babváros hétvégét![/b]

titokbaba

Raktam a gmailre babaszoba képet. Ez a szoba a nagyfiúé volt, most megkapja a kicsi, és a nagyfiús szoba november 2-3. hetére készül el. Majd akkor teszek fel arról is képet. A szoba festése engem dicsér :)! Mit küzdöttem vele 37 hetes terhesen! Mondtam is, ha költözünk, viszem a falat, mert még egyszer meg nem festem. És láss csodát, most ismét festésben vagyok, csak most hungarocellre :).

titokbaba

Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés: dokinál minden oké volt.Ő is mondta hogy nagy a pocim, a méretek alapján nagyobb egy héttel, simán megfelel 32 hetesnek. :shock: :lol:
A méhlepényem jó, méhszájat még mindíg nem nézett. Úgy rudgosott öcsi alig tudta az ultrahangon lemérni.Megyek majd laborba, meg most vett le kenetet erre-arra, remélem semmi bacit nem talál.Anyut is vittem bejötttek velem Norbival a nőgyógyászati rendelőbe, csak lesett a doki hogy mekkora Norbi, tetszett neki. Ja, és képzeljétek a doki ultrahangozta a hasamat, erre Norbi elkezdett-kiabálni ijedten hogy -Babaaa, tessóóó!... :shock: :D Úgy nevettünk.Azt hitte bántják a tesóját, szegénykém.
Magyaráztuk neki hogy- nincs baj csak a doktorbácsi befényképez a pocimba és megnézzük a babát. :D
Ja, azt el is felejtettem hogy a dokim azt mondta: -Hogy elég a hízás, ne hízzon többet, jó????
Eddig 9,5 kg-t szedtem fel, nyílván azért mondta ezt hogy eleve duci vagyok...és nem tenne jót :oops: :roll:
Készülünk Norbika szülinapjára, mindenkinek kellemes hétvégét!

Kép
Kép
lovaszkata

halihó!

bocsi, felületesen olvastam, csak reagálni szeretnék a vérvételre:
felháborító, hogy valahol ennyire ne vegyék komolyan. én B+ vagyok és 32. héten van a 3. kötelező vércsoport+ellenanyag vizsgálat és a 3. kötelező vérkép... (asszem 12, 26, 32 hét a vérvételeké)
annyiban védeném az orvost, hogy ez nem feltétlen a gondozó orvos dolga (hiszen magánrendelésen elvileg nem is írhat tb-alapú vizsgálatra beutalót), hanem a területi terhesgondozó/védőnő hanyagsága! erre neki kell odafigyelnie! hiába van magánorvosa az embernek, beutalót csak tb-finanszírozott rendelésen lehet adni (ez még akkor is így van, ha a gyakorlatban nem így működik)
nálunk be is tűzték a kiskönyvbe ezt is, illetve a szerológiákat is (hepa, lues, stb), hogy szülésnél tuti ott legyen!

amúgy megvagyunk :)
szívem szerint én is simán novemberre tippelném a prücsköt, de majd úgyis ő dönt.
rengeteget fekszem, igyekszem minél kevesebbet mozogni... de igazság szerint reggel a boltból is alig bírok felmászni a 3.ra... mire felérek, kő kemény a pocim.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok,

nos, igyekeztem visszaolvasni, ... termékeny kis csapat :-)

Katinka: szoptatás alatti algopyrin használatról megoszlanak a vélemények, a kórházban tuti azt adtak és amikor mellgyulladásom volt, akkor is azt írtak föl .

Cedis: nem tudom,hogy most mekkora Petra, utoljára szept 30-án nézték a géndiagnosztikai kp-ban, akkor volt 1400 gramm. Szerintem még nincs egészen 2 kiló, valahogy ott körül lehet. (na ezt jól megmondtam)
a streptococcusról annyit,hogy az én dokim is azt mondta,hogy olyan mint a herpesz vírus, hogy soha nem lehet 100 %-ban kiírtani. a barátnőmnek a 36. héten negatív lett a szűrés, a kislánya mégis fertőződött születés közben!!!

eper74: én sem értettem,hogyan szivároghat a magzatvíz zárt méhszájnál, de nem folyik, mint ahogy írtad, hanem szivárog, amire azt mondta a doki is ,hogy lehet és látom titokbaba is azt írta,hogy teljesen zárt méhszájnál fojt el a magzatvize.

annus: hát persze, a kanál :-) simán itthon hagytam volna!!! köszi

moncsi89: 35 hétre szültél?? és ez mivel járt? mennyi idő múlva jöhettetek haza? akkor is kell még tüdőérlelő? Írj le mindent légyszives!!!!!

titokbaba: Én mint skorpió nő kikérem magamnak és a babádnak, hogy nem akarsz skorpió kiscsajt!!! :-)))) Egyébként a férjem is ezen a véleményen van, ennek ellenére szerintem Petra jó eséllyel indul a skorpió jegyért!!!! (egyébként a jellemzőket leírva, igazad van :-))) - ezt a férjemnek sosem fogom beismerni :-)
és igen, a skorpió pasik " bugyiszaggatóak" :-)))

Az eldobható bugyival kapcsolatban nincs tapasztalatom, most vettem először, mindkét szülés után én is pamut bugyit használtam. Tenna betétet pedig az első napokban muszáj volt, akkor is,ha kényelmetlen, mert nagyon véreztem, utána én is áttértem a sima betétre.

üdv Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

mkriszta: igen Lívia 35. hétre jött, leírom a történetet.

Lívia le volt maradva először csak egy héttel, aztán egyre többel uh alapján. már kb három hétnél tartottunk , amikor ahelyett hogy megnézték volna hogy mi van, március 15 ről átírtak április 7 re. Mondtam hogy nehogymár ez így megy, persze hogy kivertem a balhét, mire közölték hogy másnap be kell feküdnöm. Adtak tüdőérlelőt és visszatartót, mert beindult a szülés, fájásaim voltak. Hagytak egy fél napig vajúdni hogy nyíljon a méhszáj, de ők már tudták hogy ez császár lesz. Szerencsére minden rendben ment, február 9. én feküdtem be, Lívia 11 én megszületett, 2040 g al. koraszülött osztályra került , úgyhogy pár napig nem is láthattam, aztán pedig három óránként járhattam le szoptatni hozzá. Nagyon rossz volt hogy nem lehetett velem, ráadásul a kórházban látogatási tilalom volt, így a család sem jöhetett be, mi még megoldottuk hogy találkozzunk, de nem láthatták a gyereket.
Akkor engedtek haza, amikor Lívia elérte a 2300 g ot , azt hiszem talán március 3 körül jöttünk haza, úgyhogy három hetet töltöttünk bent. Dehát nem volt kellemes időtöltés, mert nem lehettem vele a kezdetektől. Remélem ez most másképp lesz, nem szeretnék idő előtt szülni.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Ancsi: köszönöm,hogy leírtad!!! Melyik kórház volt ez?
Egyébként tele lett a gatyám, ha eddig nem lett volna!!! Nem akarok így járni!!!! Azt hiszem,ezt naponta többször meg fogom beszélni Petrával!!!!!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Moncsi: és végül is mi volt a baj, nem volt jó az áramlás a köldökzsinórban? Én is ettől parázok egyébként, mert ugye nálunk is egy hét eltérés volt a 24. héten, aztán a 28. héten már egy hét és 3 nap, most már nagyon parázok mi lesz, de a dokim eddig még nem nézett köldökzsinór áramlást. Azt mondta két hét eltérés még belefér, a felett kezdenek el vizsgálódni. Hát nem tudom, hogy most fog-e nézni áramlást, mindenesetre rá fogok kérdezni.

Kép
cedis

Tatabánya Szent Borbála Kórház. Pesten egyébként azt hiszem két kilónál már hazaengedik a babákat.

cedis: Valami gond volt a méhlepénnyel, és emiatt már nem fejlődött volna úgy ahogy kellett volna.
Ne izgulj nem lesz gond, biztos most már nézni fogja az áramlást, nem lesz gond :wink:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Csak gyorsan egy pár kép Zsófiról, majd jövök beszámolóval: Kép Kép Kép

Kép

Kép
béenn
Szolnok

béenn: Gratula!!!!! nagyon helyes kiscsaj Zsófi!!! kérjük szépen a méreteket!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Moncsi: köszi a bíztatást, remélem tényleg nincs gond, és már annak is örülnék, ha nem nőne az eltérés, mondjuk ha mégis én sem hagyom annyiban a dolgot. A múltkor azt mondta a doki, hogy nyugodjak meg minden rendben, eddig még úgy ahogy elfogadtam a magyarázatát, de most félek a szerdától, vajon minden rendben-e.

Béenn: nagyon édes a kis Zsófi! Milyen aranyosan megmutatta magát! :)

Kép
cedis

cedis ne félj, tuti minden rendben lesz Kamillánál

Bei nagyon édes Zsófi:) méretekre én is kíváncsi vagyok :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Igen igen én jártam Túri dokihoz. De hát elment.

Béen nagyon bájos kislányod van, olyan jó ezeket látni. Méretek? Ahogy elnézem elég husis Zsófika.

Lovászkata édes a fiad látod ő hogy éli meg? Egyáltalán nem szedtél föl semmit. Ez úgy is lemegy szülés után, meg ha még szoptatsz.

Titokbaba köszi hogy leírtad a tapasztalatodat a bugyi ügyben. Hát én is csak sima bugyogót pakoltam be.

Engem érdekelne a homeopatias dolgokról a vélleményetek. Vagy van valakinek tapasztalata???

És még annyi hogy a 2000C méhszáj mit jelent? Hogy nemsoká szülni fogok?

Kép
Kép
pancsi76

Ti nem szoktatok éjszaka izzadni nagyon? Lehet hogy a hormonok, de minden reggel csurom vizesen kelek fel.

Kép
Kép
pancsi76

pancsi: A c 2000 azt jelenti hogy a méhszáj zárt, a méhnyak megrövidült. Ezzel még akár a 40. hétig is kihúzhatod szerintem :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Én izzadni nem szoktam de mostanában nagyon rosszul alszom

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Béenn édes a kis Zsófi :D biztos nagyok lehetnek a méretei kis kövérke a pofija :lol: :lol:

Pancsi én is jobban izzadok de nem olyan vészes.De nem alszom jól nehezen találom meg a helyem hogy kényelmes legyen :evil:

LKata de édes a kis Norbi h sajnálta a kistesót.

Moncsi nekem is gondok voltak anno Kingának a méreteivel 25%-al volt kissebb 32hetesen nagyon sokat kellett feküdnöm,nekem azt mondták hogy nincs értelme befeküdni a kórházba mert nem lehet gyógyszerrel csak fekvés mert ugy több vér megy a kicsihez :roll:
De 36héttől kezdek nőni és végül 40hétre 3200g-al született,Cedis szerintem ne aggódj tuti nem lesz baj. :wink:

Titokbaba szép a babaszoba. :lol:

t katinka

Halihó!!! :)

Katinka
! Apaságihoz kell:

egy igazolás a dokitól, hogy mikorra várható a gyermek születése. Mond a dokidnak, hogy írjon apaságihoz egy igazolást ő tudni fogja mit kell ráírnia- az enyém tudta,hiszen nem először írt már ilyet.

aztán kell mind kettőtöknek a személyes iratai- személyi, lakcímkártya.

aztán ha bejelentett élettársi kapcsolatban vagytok ,akkor még kell valami papír, de nem tudom mi,nekünk nem kellett,mert mi nem vagyunk hivatalosan bejelentve.

Húúúú Annus! Nem kicsit nőtt a pocid :) Nagyon szép!!!!!!!!

Béenn
! Nagyon szép, édes Zsófi!!!!! :D

Kérdés! Van nekem ez a tommee tippee mikrós sterilizáló, de magyarul nem sok van ráírva. Annyit todok, hogy ha hidegvizes sterilizálást akarok,akkor 5l vizet kell beleönteni, meg a szert,amivel sterilizálok. De ha mikróba teszem mennyi vizet kell bele önteni? Akkor nem kell, hogy ellepje ugye? Külömben nem a gőztől sterilizilálódna, meg 8 perc alatt föl se forrna annyi viz mikróba.

Nekem a derekam annyira fájt este és éjjel, hogy alig bírtam elaludni. Úgy fájt,mint amikor megjön a mesi, de csak a derekam fájt az alhasam nem. Izzadni nem szoktam éjjel, de tény hogy melegem van néha,mikor más azt mondja hideg van. :shock:

Kép
bei

sziasztok lányok!
csak beköszönök hogy nem tüntem el de még nem tudtam visszaolvasni annyi meló van itt az ügyeletben ha meg két beteg közt van 5 perc akkor inkább fekszem mert reggel óta tiszta görcsbe van a hasam...éjszaka meg szinte alig aludtam vagy a sav bántott vagy én nem tudom mi volt de kivagyok...
még a mellkasom is fáj valahogy a szívem de nem merem mondani a fiuknak itt az ügyeleten mert még ekg-t akarnának csinálni én meg nem vetkőzök a kollégák elött...
szóval próbálok estig valahogy kitartani aztán majd írok ha olvastam
remélem rajtam kívül senki nincs rosszul!

Kép
menion
Budapest

Cska gyrsan!

iza fogzik,hajnali fél 1kor aludt el,előtte ordítás,le se írom,borzalmas volt.Ilyen még nem volt!Aztán felsír még 1kor és 2kor is...hulla vagyok!

Béenn!
Nagyon gyönyörű a pici lány!!!!Kire hasonlít? :wink: Anyára v apára? :lol:

Bugyi:nekem az a hálós tenna bugyi van,ezt lehet mosni is,gyorsan szárad!Én még itthon is ezt hordtam pár napig,mert a sima bugyi pont a császáros hegembe vágott!Ennek olyan sortos fazonja van,tényleg kényelmes volt!!!Tudom ajánlani mindenkinek!a nem császárosoknak is,mert "lenn" jól jön a szellőzés!!!!

Na megyek,majd jövök még!

annus11

Katinka: köszi neked is a bíztatást, remélem jó hírekkel jövök szerda este.

Pancsi: izzadni én is többet szoktam, mint előtte, valahogy most többet van melegem, de én a felszedett 16 kilónak is betudom ezt.
Homeót én szedek majd a 36. héttől, persze, ha addig kihúzzuk, és a szülésre is vinnem kell egy jó pár fajtát. Az első szülésemnél is így volt, véleményem szerint nagyon jó hatással van a szervezetre, legalább is nekem jó volt. Nem volt gátmetszésem, és a vérzésem is viszonylag kevés volt, hamarabb el is múlt. Segíti a tágulást, vérzéscsillapító is van benne meg tudja csuda még mi mindenre jók. Én hiszek benne.

Annus: nagyon sajnálom Izust! :( Szegénykém, nagyon kellemetlen lehet neki, és hát nem utolsó sorban nektek is. Dentinox nem használ neki?

Menion: vigyázz magadra! Próbálj sokat pihenni.

Katinka: és neked mit mondott a doki arra, hogy Kinga kisebb azon kívül, hogy pihenjél? Köldökzsinór áramlás, méhlepény nálad jó volt?

Bei: nekem is a derekam szokott fájni, és nekem szülésnél is az fájt nem is igazából a hasam. Magnézium nem segít rajta neked? Nekem eddig két gyors pezsitabi jó tett neki.

Sterilizálóhoz nem tudok hozzászólni. Amit vettem sajnos nagy lett a mikróba, és nincs hozzá használati sem, szóval én sem tudom, hogyan kellene használni, már ha jó lenne. :wink:

Hálós bugyi: nekem is volt. A kórházban nekem jó volt, itthon már sima bugyit használtam.

Beöntés, borotválás témával hogy álltok?

Kép
cedis

cedis:: milyen homeos bogyókat szedtél és melyik mire jó? Én egyiknél sem szedtem, de most nagyon érdekelne!!!!

Várom a szerdai híreket!!! Szorítok,hogy minden rendben legyen!!!

Köszi: Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

béenn!
Zsófi gyönyörű baba :)

bei!
nekem 200 ml csapvzet ír. ez is tt, de nem ugyanaz a fajta, mint a tied... de sztem ebből a szempontból mindegy.

bugyi-téma:
nálunk egyszerűen nem engedik az osztályon, csak az egyszerhasználatosat... mert az jobban szellőzik :? megkérdeztem a védőnőt, hogy nem tök mindegy, ha egyszer úgyis beleteszem a tita nylon tenát? :shock: nem... vannak orvosok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy ne legyen fehérnemű... egyáltalán... ez az egyszerhasználatos is már kompromisszum a részükről.

cedis!
beöntés, borotválás... úgysem lesz választási lehetőségem.
életemben eddig 1x kaptam beöntést, de akkor jó fél órát bent is kellett tartani... annál csak jobb lehet :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Uhh, de sokat írtatok, mindjárt alaposan is visszaolvasok. Most csak gyorsan:

Bei: ha elküldöd pü-ben a Tommee használati utasítását lefordítom neked.

Béenn: nagyon csini csajszika Zsófi kisasszony!!!!!!!!

Cedis: milyen homeos bogyókra gondolsz? Le vagyok maradva...

Nekem tegnap előtt és azelőtt volt iszonyatosan szar éjszakám, hajnalig keményedtem és olyan mesis görcseim voltak, azt hittem megszülök, már kínomban kicsit sírtam is, hogy ugye nem fog idő előtt jönni a baba, aztán tegnapra elmúlt, magnerotot kell szednem 3*1000 mg-ot. A tegnapi éjszakám elég jó volt 22:00-től aludtam 09:00-ig, nagyon rám fért.

Annus: nekem is ezt a hálós bugyit ajánlották ,vettem is 10 db-ot, betétből tena super+ kell vagy elég az always éjszakai? Kell a 300 napnál nem régebbi házassági a klinikára vagy elég a jó öreg régi?

Pancsi: de rég voltál errefelé.... :lol:

Hazaért apa, holnap jövök, jó éjt mindenkinek!!!!!
Vendég

Húúúú! Köszi, nagyon aranyosak vagytok!!! :)
Kicsit nagyon le vagyok maradva, úgyhogy bocsi, hogy nem reagálok mindenre, bár az azt hiszem lehetetlen lenne, amilyen aktivitás van itt, kérem. :) :) :)
Igen, kicsit pufi arca van a kishölgynek, a doki úgy is hívta végig, hogy pufi-Zsófi...:) Végig rugdosódott az UH alatt, nagyon vicces volt. A méretek pedig:
BPD: 75,35mm
HC: 277.94mm
AC: 263,29mm
1644g
És jelenleg a gép dec. 17-re számolta a szülés várható időpontját.
És, hogy kire hasonlít...mindenki mást mond, de szerintem elég vegyes. Majd ha kibújik meglátjuk :)

Bugyi téma: én vettem eldobhatósat, de viszek be "rendeset" is, mivel nincs tapasztalatom...

Izzadás téma: én annyira leizzadok éjjel, hogy tiszta víz szokott lenni a pizsim néha. De én napközben is izzadok sajna...dolgoznak a hormonok. :(

Jó pihenést mindenkinek!

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Kriszta: most nem szedek semmit, hanem a 36. héttől kell szednem esténként a pulsatillát, caulophyllumot, cimicifugát, és az arnica montanát, illetve a szülésre kell vinnem magammal ugyan ezeket csak más dózisban plusz még chamomilla, urtica urens, és stahysagria.

Hogy konkrétan melyik mire jó nem tudom, majd rákérdezek szerdán a dokinál. Amikor Balázst szültem ő ezeket 7 kémcsőbe szétosztotta, és mindig egyet a kezembe nyomott, hogy szopogassam el, hogy milyen időközönként, arra már nem emlékszem.

Kép
cedis

Ezt az oldalt találtam:

http://tehogyan.blogspot.com/2010/02/mi ... azasa.html

Szülés résznél leírja róluk melyik pontosan mire jó.

Kép
cedis

Sziasztok!

Béen: Nagyon szép Zsófika, tényleg szép méretes :D

Annus: Sajnálom Izát (meg téged is), pedig a múltkor kibújt 4 fog szinte gond nélkül, most meg, hogy megszenved vele!

Nekem rettenetesen fáj a torkom, tegnap este kezdődött, egyfolytában teázom. Szerencsére más bajom nincs.

Kép
eper74

Szép jó reggelt!!! :)

Megint derékfájásra ébredtem,de ahogy felkelek kb 5 perc és elmúlik a derékfájás. A magnéziumot nem próbáltam rá, de legközelebb iszok, ha elkezdi.

Menion! Ne viccelj ezzel a melkas fájással. Egészségügyben dolgozol, tudnod kellene, hogy szívvel nem viccel az ember. Inkább nézzenek EKG-t , de nehogy nagyobb baj legyen. Kérd meg a kolegákat, hogy nő rakja fel a kis tappancsokat. Csak megértik. De ha elmúlott már ,akkor biztos a savtól volt.

Beöntés,borotválás nálunk nincs. :) Van hashajtó kúp és ránk bízáák az otthoni borotválást is. Király! :)
Eldobható bugyit én is vettem. Majd kiderül jó lesz-e.

Jajjjjj. Muszáj ezt most ide írnom. Gyerekek én teljesen el vagyok ájulva az X Faktoros Király L. Norbitól. :) Egyszerűen imádom. Tegnap még szavaztam is rá, pedig én sose szoktam szavazni semmire és senkire sem. De Norbi az elejétől kezdve az én Favoritom. Azért a megasztár felkötheti a gatyát, mert az X Faktorban sokkal jobb énekesek vannak.

Na akkor vissza a témához. :)

Sannah
! Köszi, de már kiderült mennyi kell bele. Párom lefordította, igaz kezdő angolos, de azért összejött. 2x 260ml kell bele. Megzavart minket, hogy azt írták öntsük a vonalig. Vonal meg csak az 5 liternél van. Aztán kiderült az a hideg sterilizáláshoz jelzi a vonalat.
Tena betétből nekem a normált ajánlották, mert a szuper óriási,akkora mint egy pelenka. A normál is elég nagy. Max ha nem elég, sűrűbben cserélem. :shock:

Béenn! NAgyon szép méretek!!!! :) Gratula!! :)

Kép
bei

Eper!

Reméljük hamar meggyógyulsz és nem is lesz más bajod torok fájáson kívül. Nem a száraz levegőtől fáj?

Nekem attol fájdogál reggelente kicsit. Tegnap elött ki is próbáltuk az új párásítót,amit a Brendonban vettünk augusztus végén. Erre nem működött, csak búgott, de semmi. Se fény, se pára. Na akkor irány Siófok vissza a brendonba tegnap, hogy nem jó. Nagyon rendesek voltak, mert szó nélkül kicserélték, pedig jócskán lejárt a 3 nap...... de megnézték ők is, kipróbálták és ott se működött. Tényleg kedvesek voltak. Na ezt csináltam volna meg a Tescóba :? elküldtek volna melegebb égtájra. (tapasztalat)

Ja és elhoztam a felicitas csomagot. :) Van benne pici 0-ás cumi, Baba tea filteres- hasfájás ellen, popsitörlő neogranormás 10db-os, fürdősó-neogranormás-magzat vizet utánzó ph-t csinál 8,5 ph-val, aztán nekem paradontax fogkrém, meg pár szórólap,újságféle.Asszem nem hagytam ki semmit. :roll:

Kép
bei

Bei: Nekem is a Norbi a kedvencem. Marha jól csinálja amit csinál :D

Béenn: Szép méretei vannak a kiscsajnak :)

Remélem hogy Balázs is bent szeretne még maradni egy darabig, mert nekem mire elintéződik ez a tgyás ügy, az három négy hét kb. úgyhogy addig mindenképpen bent kéne tartanom

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
Nekem is a száraz levegőtől szokott fájni a torkom reggel, úgyhogy elkezdtünk párásítani. Sokat segít. Bár ha meg vagy fázva Eper, akkor az ezen nem sokat segít. Jobbulást!!! :)

Bei!
A derékfájástól én is szenvedek, úgyhogy együttérzésem, bár nekem a fekvéstől inkább elmúlik, én inkább ha sokat vagyok talpon, akkor szenvedek tőle.

Most engem az a furcsa dolog zavar, hogy a mellem alatt, ahol a méhcsúcs van, talán a rekeszizom, vagy nem tudom mi a neve tökre be van durranva. Ha sokat ülök, kicsit előre görnyedve, akkor teljesen begörcsöl. Éjjel csak úgy tudtam aludni, hogy teljesen kinyújtóztam. Szerintetek ez mitől van?
Ja és mitől fájhat a kezeimben az ízület? Mintha enyhe ínhüvely gyulladásom lenne.

A homeopátiás cuccok szerintem nagyon jók én biztos fogok használni.
Beöntés itt sajnos van...:(((
De hátha úgy alakul a dolog, hogy még itthon el tudom "intézni" magam saját "koktéllal". :)
Borotválás is van, de azt nekem nem kell, rendszeresen megoldom magamnak.

Kép

Kép
béenn
Szolnok

bei!
a 2x260 ml az nem a "tartozék" cumisüveg méret??? mert hogy ennyi jár hozzá a csomagban.
ez sztem a gőzhöz nagyon sok víz. nekem egyértelműen 200 ml-t ír a dobozon is és benne a papíron is, ami a kis cumisüveg (150 ml-es) teli töltve.
ugyan az enyém hidegsterilezésre nem használható, de a gőz attól még ugyanúgy képződik benne... és ez is TT, méghozzá ez a fajta:
Kép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

lovaszkata!
BOLDOG SZÜLINAPOT NORBINAK!!!
Remélem csodás jó napja lesz!

Puszi nektek, most csak ezért jöttem!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Sajnos nem a száraz levegőtől fájt a torkom, éjszaka kb. 2 óránként sós vízzel gargarizáltam (pfujjjj), mára jobb lett, viszont a fejem kezdett fájni egyre jobban, végül bevettem 1 Rubophent (azt olvastam, hogy azt lehet) és megittam már 1,5 l citromos teát is.

Holnap nem megyek dolgozni, Réka sokkal fontosabb!

Szeretnék én is Felicitas csomagot, hogyan lehet szerezni?

Kép
eper74

eper!
minden kismamának jár egy könyvecske, amiben benne van a kupon, amivel át lehet venni a csomagot a könyvben felsorolt üzletekben.
ha nem kaptál ilyet, akkor szólj a védőnőnek, mert ez mindenkinek jár!!!

jobbulást neked!
rubophent lehet szedni, ill. bmilyen paracetamol-készítményt. de Algopyrint is nyugodtan vehetsz be...
arra vigyázz, nehogy belázasodj! bár a paracetamol mellett aligha :roll:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Köszönöm a gratulákat a cukor eredményhez!
Tényleg nagyon örülök, hogy egy igazán rendes, együtt érző, együtt örülő, izguló, aranyos kismama csapat jött össze!
Én már a kezdetek kezdetetén tudtam, hogy helyre kerültem, amikor még csak 7 hetes kismami voltam, emlékszem akkor öntöttetek szintén lelket belém a nagy bevérzésem után, és ez a sok pozitív energia meghozta gyümölcsét. Hisz itt vagyunk a szülőszoba küszöbén és nem sokára kezünkben tarthatjuk a pici kis babáinkat!
Elszaladt a nyár és még gyorsabban el fog az ősz, és azon vesszük észre magunkat, hogy vagy a Mikulás vagy a Jézuska megajándékozott az élet legszebb ajándékával. Van akit elsőként, van akit már sokadjára. :D
Puszi az itt topikoló összes decemberi kismaminak!
Szeretlek benneteket! :oops:

Kép
Kép
zsanimanó

cicus ez a doki egy garast se ér de a védőnőd se! mindegy kinek dolga a beutaló amikor egyik se csinál semmit...nekem az orvos is mondja milyen eredményeket kér a védőnő is szemmel tart mindent és amikor valami hiányzik akkor figyelmeztetnek hogy kérjem a vizsgálatot....de nekem amúgy nem volt 3x ellenanyag vizsgálatom mint julcsinál...1x volt és negatív...én azt mondom nagyon fontos lenne bepótolni az elmaradt vizsgálataidat főleg ha ügyeletes dokinál fogsz szülni aki csak a papírokra tud majd hagyatkozni és nem követte a terhességedet!!!!szóval legyél erőszakos ezeknél a "szakembereknél"és kérd a kötelező protokoll szeinti vizsgálatokat...ha nem megy másként mond meg hogy felelősségre lesznek vonva ha valami elmarad! vizelet labor meg nem elég úgy hogy a védőnő belelógatja a tesztet a pisibe....pont legutóbb kért egy teljes vizeletet a védőnőm és mondta hogy a tesztes verzió csak a genny és fehérje kimutatásra jó de az azért nem elég...párszor meg kell nézni laborban is a pisit!
bei de jó neked hogy befordult!remélem majd az én babám is megteszi de egyenlőre fordítva üldögél a pocakomban....megértem mondjuk hiszen fejjel lefelé nem olyan kényelmes mint így...csak azt nem tudom akkor mért lent érzem a motoszkálást ahol a popsija van... :roll:

Kép
menion
Budapest

mkriszta nekem az előkészítőn azt mondták vigyek be lázmérőt....nekem van fülbe dugós ami majd jó lesz a kicsinek is...a védőnő mesélt olyanokat hogy volt akit lázasan engedtek haza pedig szemmel látható volt rajta de 1x se mértek neki....itt legalább előre szóltak hogy vigyünk ez már haladás! :? strepto vizsgálatot hányszor csinálnak és mikor? azt tudom hogy erről is mondták hogy eleve kap mindenki branült ha kell bármilyen injekcó akkor legyen min adni és itt ez is szóba került....
titokbaba én se mindent veszek komolyan a védőnőtől de azért meghallgatom őt is...tudod szelektálok már hogy kitől mit fogadok meg mert ha mindenkinek"szótfogadnék"akkor bedoiliznék
moncsi sajnálom a koraszüléses dolgokat!nagyon rossz volt olvasni hogy így jártál...remélem nem lesz több rossz élményed!sokszor azt látom a betegeknek ez esetben kismamiknak több eszük van mint az okos szakembereknek...hisz ki tudná jobban nálunk hogy az a baba mennyi idős és mit érzünk...
azt mesélte a védőnő hogy sokszor lelegyintik a kismamákat hogy hülyeség amit éreznek meg a víz nem is szivárog...de hát felnőtt nő már csak meg tudja itélni hogy nem pisilt be hanem ez a magzatvíz...de ha nem vagy erőszakos akkor elhajtanak a fenébe :(

Kép
menion
Budapest

Csak gyors bekukkra:

az októberi Baba Magazinban leírják az újraélesztést, ha jelez a légzésfigyelő.
Vendég

julcsi 3x ellenanyag szűrés? ez a vércsoportod és rh-d miatt van vagy egyébként is ennyiszer csinálnak nálatok? neken 0 neg-es Lacinak AB neg...a TB-s dologban szerintem meg igazad van csak azt tenném hozzá hogy a doki megtanult olvasni és a kiskönyvben benne vannak az eredmények szóval ha rendesen végezné a munkáját feltünt volna neki hogy semmi nincs meg...
az meg hogy a doki "ragaszkodik ahoz hogy ne legyen bugyi"és ez is kompromisszum :shock: háááát kiakadtam azért ezen....nekem ne mondja már meg mit vegyek fel...pl én nem bírok csak 100%pamutot magamon megtűrni...minden menzeszemnél a betét is kicsinálta a bőröm...még az is ami senzitív meg pamut hatású....szóval nálam a hálós bugyi szóba se jön az tuti!elég bajom lesz anélkül is hogy a műanyag allergiámmal küzdjek majd...de nem hiszem hogy engem ennyire beszabályozna a doki...
mikor véreztem akkor adtak betétet a kórházban és kértek hogy ne az ultramagos betétet használjam mert akkor nem tudják felmérni hogy mennyit vérzek de ez érthető indok volt meg nem is tartott csak 1-1 vérzéskor kellet

Kép
menion
Budapest

bei aranyos vagy hogy aggódsz értem!köszönöm
de egy nő se volt közel s távol...de rájöttem estére hogy csak fáradt voltam és nem tudtam az éjszakai nem alvást bepótolni nappal a meló miatt...ezen túl majd megpróbálok úgy menni hogy elötte jól alszok...bár nem tudom mit tudnék tenni érte azon kívül hogy késő este már nem eszek és nap közben azért mozgok annyit hogy egészségesen elfáradjak az alváshoz....
ma már hogy jót aludtam nincs is bajom :D
amúgy már táppénzen vagyok a másik melóhelyemen régóta és ezt pedig havonta 7-8x csinálom hogy 7-19ig megyek ügyelni az nem olyan kimerítő! pl legközelebb majd jövő hét végén megyek...csak a közlekedés fáraszt el mert az 1-1óra oda-vissza...
jó lenne már egy autó...de remélem összehozzuk addigra mire ctg-kre kell járni...az tuti kicsinálna pláne hogy naponta kell majd menni ha igaz...

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?