A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Hmm... Hol is kezdjem... Hazajöttem. :roll: :roll:
Beszélgettünk sokat mielőtt megtettem volna.. Sírt, megigérte hogy változtat az anyagi hozzáállásán. Azt kérte adjunk mindketten még egy esélyt magunknak... Hát, belementem. Nem vagyok biztos benne hogy jó ötlet volt, de egyenlőre hiszem hogy a dolgok jobbra fordulhatnak...
Remélem nem tévedek...
Az eszem azt mondta hogy ne, de a szívem visszahúz. 15 év van mögöttünk, és bármennyire is fáj amit tett, szeretem. :oops: :oops: :roll:

Holnap mennem kell IKEA-ba. Van kedve valakinek jönni? :oops: :oops: :oops:
Vendég

Annee:Bocs csak reagálnom kell!!Vannak köztünk akik vették a fáradságot és kisgyerek mellet direkt a te problémádra kerestek ilyen anya otthont.Te meg csak egyszerűen be írod hogy vissza mentél hozzá.èn meg értelek hogy 15-év nagy idö meg szereted meg így meg úgy.De arra kérlek akkor ne írd le a családi bajod hogyha úgysem változtatsz.ìrj a gyerekekről a családi gondokat old meg valahol máshol.Ez csak a véleményem de nekem nincs kedvem így jönni hogy egyszer egyszer úgy.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Ezt nézzétek! Fordulás nincs, de már ül egyedül (5 másodpercig :D)
Kép

Később visszaolvasok, most esti ceremóniázunk.

üdv,
ckat
ckat

ckat: látom Bors nagyon igyekszik bezhozni a lemaradást...Ha már korban nem tudja utolérni Blankát, akkor próbálkozik másképp :wink:
Csoda édes pofija van :D :D

Kép
Kép
moni1973

Hemej: Én ezt meg is köszöntem, de irtam hogy Apuéknál maradhadtunk, ezért nem kerestem tovább anyaotthont.
Megnéztem sokat, és néha iszonyú feltételeknek kell megfelelni hogy egyáltalán bekerülj. Már ott kezdődik hogy felvételi beszélgetés...
Én azért irtam le mi történt mert nem tudtam mikor jövök legközelebb. A múltkor azt kértétek hogy legyek mindig őszinte. Most őszintén leírtam mi történt és azt hogy miért jutottam erre az álláspontra. Hidd el hogy én sem tudom hogy jól döntöttem-e. Folyton azon aggódom hogy lesz-e a bántásoknak folytatása. Apu biztosított róla hogy ha gond van akkor bármikor visszamehetek hozzá. Csiki-csukit nem akarok. Ha legközelebb megyek akkor az már végleges.
Ne haragudj, nem gondoltam hogy ezzel problémát okozok.:( :( Nem irok már semmit ami a családon belüli problémáimat illeti.... :oops: :(
Vendég

Annee: te ilyen szenvedő szerkezet vagy 'wazze??? :shock: Baszkikám, ha engem bántana, úgy rúgnám s*ggbe hogy a lába nem érné a földet. Nincs az a bocsánatkérés.... és a gyerekeid végignézték,ahogy megvert :shock: , szted mit tett a lelküknek? Te ebbe belegondoltál egyáltalán???
Nem értelek, wazzz..... és nem is első eset! :roll: Azt ugye tudod, hogy ez csak rosszabb lesz? De ha neked ez kell, egészségedre, de ne csodálkozz, ha egyszer csak belédállítja a nagykést :shock: Ne így legyen, de én azé elmentém a NANE zöld számát (ha van nekik ilyen :roll: ) Vetettél látleletet??? Fogadjunk, hogy nem :evil: Majd rájössz, hogy kellett volna... csak nehogy késő legyen! Annyira hihetetlen ez az egész... :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hű, én nem tudok visszaolvasni... nem alvóknak kitartást, betegeknek gyógyulást, ünneplőknek sok örömöt kívánunk!
Jól vagyunk, 4 hós oltás után kicsit lázasan... Mai mérés doki néninél 9350 g, hmmm.... :roll:
GYED megírnátok hogy mi szükséges az igényléshez? lassan lejár a tgyás, s jön a nagy semmi.... azaz kevés pénz... :x
Uxival jó nagyot sétáltunk ma, mindkét babája bealudt a kocsiban, miközben én gyerekem üvöltött...
jó éjt, végre megmosom a hajam....
Ildi

Kép
lidikoka

Brigi :)
Szép súly! :wink:
Én már lehet, hogy nem vennék trapézt. Esetleg olyat, amit Hencsi vett Boginak, mert az átalakítható más játéknak. :)

Annee :)
Kívánom, hogy ne legyen igazam és megváltozzon! Egyedül nem fog neki menni, keressen segítséget!
Annak örülök, hogy tudsz újra írni. :) Tömzsi szeme rendbejött már?

Ckat :)
:shock: Ez igen!!!! :D szerintem nálunk is ez lesz, mert ülni nagyon szeret, a pihiszékben már fel is húzza magát ülőhelyzetbe. :)

Tegnap olyan alacsony volt a vérnyomásom, mint még soha. 9O/56. :shock: Nem is voltam 1OO-as, feküdnöm kellett. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Help!
Gyerekem 8-tól mostanáig üvöltött, mint a sakál, még soha nem hallottam ilyennek. MEgnéztem a fogacskát de nem láttam semmit,illetve fehér az ínye, de mást nem tapasztaltam.
Adtam neki egy Virbucol kúpot (hátha a fog) de nem nyugodott meg sírt, üvöltött tovább. Aztán adtam neki egy kis Chamomillát hátha... nem gond, hogy kb. 15 perc eltéréssel adtam neki 2 homeós szert?
Köszi, (sík ideg vagyok... férjem szerint hiszti , de ismerem már annyira a gyereket, hogy ilyet még soha nem csinált, nagyon megijedtem)

Andrea
Kép
kindernay

Lidikóka :)
Azt a mindenit!!!! Nagyfiam 9 hónaposan sem volt még egészen 9 kiló. :shock: Ez tutter tejbegríz! :D
GYED sajna nem érint, semmit nem tudok segíteni ez ügyben. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Andi: Aludt ma eleget béb? Enyim akkor szokta így nyomni, ha űberbrutál fáradt vagy ha nagyon görcsöl a hasa.... :roll: Nálunk a Nurofen a nyerő ilyenekre... és a cicin bealvás....
Amúgy én ezt az üvöltést hívom úgy, hogy úgy ordít, mint aki minnyá felrobban :shock: de télleg olyan, nem????

Ildi: Nem sámli súlya van Botidnak :shock: :lol:

Ckat: Bors csúcs ahogy ül :lol:

Manó: Enyim gyerek se forog még viszont a trapézt még csipázza :wink:

Egcsi: Enyim vérnyomi is ennyi,csak nekem szinte állandóan... :roll: Kávé????

ceniko
Szeged

Kinderke :)
Szerintem nem gáz 2 homeós, elvégre nem gyógyszer. De majd a jobban értesültek kijavítanak, ha nem így van.
Neked van igazad, a hiszti nem tart órákig! Biztos van valami más a háttérben. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Enikő :)
Iszok minden reggel egy lájtosat. Ez a tegnapi kivételesen viselt meg, mert az enyém sem megy fel 11O fölé. Ha 12O akkor már nagyon felhúzott valaki. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Enikő: Irtam pü-t.

Egcsi: Remélem nem hoztam rossz döntést. :roll: Köszi, Tömzsi szeme már rendben van.:) Betöltötte az 5. hónapját is a Drágám.:) Annyit beszélget.:) Holnap bulizik egyet élete első névnapján.:) Apuékhoz megyünk délután.:)

Andrea: Sajnálom Botit. Téged meg pláne! :( Nem tudok okosat mondani. Ilyen Tömzsinél egyszer volt. Csak kézben nem ordított, egyébként egyhuzamban. Megnyugodott utána, de nem volt semmi... :shock: :?

Ezt ma láttam kiírva a rendelőben:
Homeopátiás tanácsadó vonal: 0670-376-0606 (H-P: 9-17-ig)
Vendég

Sziasztok!

Annee! Sztem sem jó ötlet, hogy ezeket megírod nekünk. A ti házasságotok, családi problámátok ránk abszolút nem tartozik. Ráadásul bennünk is csak indulatokat kelt minduntalan és teljesen feleslegesen. Mi nem oldhatjuk meg mások családi problémáit. A tiéteket sem. Kívánom, hogy minden a lehető legjobb fordulatot vegyen és kiegyensúlyozott életet éljetek! És itt a vége részemről.

Ckat! Nekem is tetszik az erszényetek. De valahol nekem is van valami ehhez hasonló kölcsönkapott szerzemény, majd holnap megkeresem. Édes kis Bors! :D Nem bírnám ki, hogy ne gyöntöszöljem meg egy kicsit. Annyira husiiiii!!!!!!

Ági! Örülök, hogy Ádámnál a vérszegénységen kívül mást nem találtak. Végülis melyik mérleg mellett döntöttetek?Én ma vittem vissza a kölcsönzött mérlegünket. Nagyon hozzászoktam. Lehet, hogy már most elvonási tüneteim vannak? :lol: Lábujjra pedig még a paradicsom is jól jöhet. Természetes szalicilsav van benne, gyulladáscsökkentő hatású.

Enikő! Mindenki meggyógyult nálatok? Sikerült kicsit pihenned? Vagy ez most még odébb van? Vilcsinek mit mondtál el az orvosi vizsgálat eredményéről? Mennyire érdekli a dolog? Drága csillag! Nagyon bízom benne, hogy ebből is szerencsésen kerültök ki, az életminőségetek lényegesen sokat fog javulni és hamarosan már csak tünetmentes kontrollra fogtok menni. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Andi: szerintem semmi gond a 2 homeossal együtt. Bálint is nagyon sírt fél 8 körül, bekentem az ínyét dentinoxszal, 5 percig lenyugodott...majd kezdte előlről....ekkor bevetettem a chamomillát...úgy tűnik hatott, egy jó ideje nem sír, de aludni sem igazán akar :?
Remélem Botondnak is hatni fog a chamomilla!!! Drukkolok! ha netalán ez sem hat ( amit remélek, hogy nem így lesz) akkor szerintem adjál neki Nurofent vagy Panadolt. ÍRd majd meg az eredményt...

lidikóka: nem semmi súlya van Botondnak. Derekad hogy bírja az emelgetést?! GYED-del kapcsolatban annyit tudok, hogy újra igénylőlapot kell kitölteni, illetve a munkahelyeden kérned kell az illetmény nélküli szabadságot a GYED időszakára. Részleteket nem tudok....

Móni

Kép
Kép
moni1973

Andrea! És ha a kádba teszed, újból fürdeted Botit nem nyugtatná meg? Kellemes meleg vízben ellazulni és utána jót aludni.....

Egcsi! Sportolni, tornázni kell ilyenkor. Mondom én, akinek szintén mindig is alacsony volt a vérnyomása. (És most sincs ez másként.8) )

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Annee: válaszoltam

MTücsi: Pihenni? Nem sajna, elég sokat bőgök, fel kell dolgozni ezt az egészet. Amíg nem tudok róla könnyek nélkül beszélni addig forr bennem. Ha leülepszik utána könnyebb lesz, de ehhez idő kell!
Nem mondtam neki semmit, még a meséket se érti :cry: a rövid versikéket se. Csak akkor ért, ha nagyon tőmondatokban beszélünk hozzá. Kb 1-1,5 évvel van elmaradva :cry: :cry: Nem értelmi fogyatékos, de lényegesen el van maradva :cry: . Azt mondták, ha minden jól megy, kb akkorra hozza be a lemaradást, mire iskolás lesz! Nagyon kemény lesz végigcsinálni ezt az egészet addig amíg felnő, de ez van. Megoldjuk, úgy érzem menni fog, csak ez a kezdei sokk tart még...

ceniko
Szeged

Enikő! Valószínű, hogy belőlem is ez jönne ki, én sem tudnék másként reagálni rá. Sírás nélkül nekem sem ment és nem is menne most sem. Nem egy lapon emlegetendő amit Petivel csináltam végig, de bizony én is elég kilátástalannak találtam a helyzetünket. És csak az idő adott igazat és rengeteg erőt, lendületet és életkedvet(!) a továbbiakhoz. De hidd el, hogy egyre jobb lesz és az iskolakezdésre pedig teljesen érett lesz Viola. Milyen fontos is ez! Nem mindegy, hogy a tanulmányaikat hol és milyen élményekkel, sikerekkel vagy kudarcok sorával kezdik a gyerekeink. Bízom benne, hogy tényleg minden úgy lesz, ahogyan a neurológus mondta. És tényleg a lehető legjobbat adod Vilcsinek.Gondoskodást, figyelmet és sok-sok szeretetet. Hidd el, hogy az élet csupa jó dologgal viszonozza, meghálálja a későbbiekben az erőfeszítéseidet!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Hát azt hittem csak nálunk volt egy laza, háromnegyed órás üvöltés. :( Andi sajnállak, de segíteni nem, tudok, semmi okos nem jut az eszembe.(Marcin is alkalmaznám) Szerintem sem gond a két homeós.

Csajok én tök el vagyok keseredve, kicserélték a fiam ez tuti. Nem hogy éjszaka nem alszik, de eddig legalább este elaludt. De már tegnap is nyügi volt, ma meg... :cry:

Ceniko, te negyon kemény vagy, csodállom az erőd és ahogy a dolgokhoz tudsz állni! Lehet bennem is megvan csak még nem kellett előhozni. :roll:

Lidikóka,nem semmi Boti méret!

Ckat, gratula az 5 mpes üléshez!!!! Nagyon ügyi a pici fiad!

Én is hoztam fürcsizős képet!

Kép őőőő, figyi anya, valami nőtt oda, tudod oda le....

kispiskóta

Én is dobok képet a kölkökről ha nem baj :oops:

Zalán 4 hós :D :

Kép És egy közeli: Kép
És így nézik a tévét a csajákok, hátul a falon Violám legújabb remekbe szabott mesterműve látható, hmmm Picasso nyomdokaiba óhajt lépni :lol:
Kép

ceniko
Szeged

Annee :)
Boldog névnapot és hófordulót Tömzsinek! :)

Sok erőt kívánok neked! Drukkok mennek, hogy minden a legjobban alakuljon. :)

Zsú :)
Naggyon édes! :D Szegény te! :roll: Apa nem tudja átenni egy kicsit? Hátha a két hapsi jó hatással an egymásra. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Aranyosak! :D Viola gondoskodik a dekorációról, legalább nem uncsi a fal. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Zsú: ne is kelljen, hogy kijöjjön, de biztos te is erős vagy!
Nagyon édes Marci :wink: Mecsoda hurkák anyám :lol:

Tücsi: Petivel mi volt? Nem emlékszem, hogy mesélted volna?! Elmeséled? Jöhet privibe is, hogy ne offoljuk szét a topikot :oops:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Lidikóka
Hát botondnak van mit a tejbe aprítani az már biztos :D raknál fel róla képet? GYED Én már megigényletem, mivel 1 hónapot ül rajta a revizor, de szerintem így is csúszni fog a kifizetése. ami kell hozzá: Egy fogalalkoztatói igazolás (ha újfajta akkor hozzá a GYED-es pótlap) ami fontos hogy legyen rajta hogy Botond 2 éves koráig fizetésnélküli szabin leszel, neked ki kell még tölteni egy igénybejelentőt Gyed-re, meg a gyerek eredeti születési anyakönyvi kivonata mert rávezetik, hogy megigényelted. Ha te intézed akkor amikor beadod érkeztesd és utána kérjél belőle másolatot!!!

Sírósság Petra is elég sokat sír, de ő beteg nem kap levegőt és ezrt, viszont a két nagy sajszi tegnap este fürdés előtt olyan hisztit vágott le. De mindenki panaszkodott az oviban is hogy kezelhetetlenek voltak a gyerkőcök. Tuti valami volt a levegőben.

Fog Zsaninál még én is azt hittem 4 hónaposan hogy mindjárt kint a foga azért sír. aztán 9 hónapot is betöltötte mire lett 1 foga. Grétinél már sejtettem hogy nemlesz egyhamar foga hiába is ömlik a nyála, 11 hós elmúlt mire kinőtt neki az első. Most nő az utolsó tejzápfoga. De neki 2 foggal több nőtt mint kellene így ha kint van az uccsó foga menni kell panoráma RTG-re hogy megnézzék mennyi csontfogcsírája van. Mert a tejfogak még épp befértek az állkapocsba bár torlódnak. Ha csontfogból is több van már ki kell találni mit fogunk kezdeni ha elkezdenek potyogni a tejfogak. Petrának meg már megmondtam hogy 9-10 hós koráig nem akarok fogat látni a szájába úgy csinálja (engem Gréti megharapott szopi közben, a felső 1-2-3-as foga 15 hósan lett meg, utána félálomban párszor rajtam élezte 17 hós volt mikor azt mondtam hogy elég volt)

Brigi Trapéz Én se vennék már neki, Petra már abban leli örömét ha kiforoghat alóla és cincálja lefele a játékokat és úgy játszik velük, mikorra végez játék már nincs a trapézon csak a mi nem leszedhető. Sőt volt olyan hogy fel is borította mert megemelte az egyik lábát.

Ja tényleg nem tudom volt e róla szó már, de aki kapott a kórházban babacsomagot az a Roosmann-os kupont váltsa be belőle, 4 hós kortól lehet és az egészségügyi kiskönyv kell hozzá de csak ránéztek hogy tényleg van e PEtra :D A dobozban van egy újabb kupon azzal jár a köetkező doboz. Hippes bébiételek vannak benne, meg tápszerminta (anno a milupának volt ilyen tápszermintás csomagja a kölyökkutyusunk kata meg anno, mert a csajok a szopi után nem fogadtak el semmit, majd szépen lassan a tehéntejet kezdét inni, mi mást mi se tápszert iszunk hanem tejte :D) Az egyik dobozban egy kendő a másikban egy kis póló meg egy Hippes kanálka. Bocs ha volt róla szó de aki elfelejtette volna a kupont annak jól jön.

Na megyek hátha alszok is egy kicsit, Petra elég szarul alszik, állandóan felébred a saját köhögésére, de már közel seolyan rossz mint 2 napja.

Nadine
KépKépKép
nadine

Hali!

Kispiskóta: köszönöm az úszásos levelet! Már fel is hívtam őket, ha jönnétek gyorsan foglalj időpontot, szűken vannak. Eredetileg csömörit néztük ki, de kiderült hogy ott megy aki akar, ha 20-an akkor 20-an, itt -amit írtál- max.7fő van.
Marci nagyon cukker, tényleg olyan mintha gondolkodna a fütykösön :lol: .

Kinderandi: szerintem a fürdő jó ötlet. Nálunk egyszer bevált, kádban nyugi lett, az öltözködés utána borzalom, de aztán annyira elfáradt hogy bealudt. Bors ha túlpörög akkor nehéz vele, pl.utazás után vagy ha napközben nagyon kicsit aludt. Olyan is van hogy nem kéri a cicit amit nyugtatásként adok de 5perc múlva már elfogadja. Türelem, kitartás, lélekben Veled vagyunk!

Tücsi: ha minden jól megy hétfőn gyömöszkölheted Borst! Addig megbeszélem Gáborkáddal hogy kell sokat aludni. :D

Brigi: trapéz téma: anno mikor terhesen beszélgettetek a babazenéről meg a dallamot játszó babákról meg hasonló kütyökről, inkább hallgattam. Mostmár csak leírom: kiver a víz az állítólagos szépen csengő dallamocskáktól amik játékokból törnek ki. Én olyat választok Borsnak ami csörög-zörög vagy csilingelően cseng. Nem akarom rombolni hallását olyan játékkal ami hosszasan dallamot játszik jól hallhatóan hamisan. Úgyhogy nálunk zörgő állatkák lógnak a feje felett, élvezettel bütyköl velük. Már néztem neki xilofont is, de inkább rászánom a lóvét és igazit veszünk hangszerboltból...na azért még megnézem mennyibe van ott :roll: , de ami a játékboltban volt az borzalom.

Manó: :lol: vállalom: be vagyok tojva ettől az anyukásditól :lol:

Nenoke, Kinderandi: ikeába vettem ezt a vászont. Nenoke: ha fáj a hátad szerintem mindenhogy nehéz cipizni a gyereket. Nekem olyan zsibbadós érzésem van. Mégcsak itthon mászkálunk ezzel az erszénnyel, így hogy az egész vállamon végigmegy az anyag, eloszlik a súly. Szerintem ha a másik hordozót választanád csináljatok neki nagyon vastag pántot.

Lehető legjobb éjszakát Mindenkinek!
ckat

Hali!

Ceniko: Édi a bandád!!! és a rajz a falon :lol: (egy kis para: te jó ég, lehet hogy majd az enyém is befickálja majd a falat :roll: )

Tücsi: bocsánatot kérek, de én sem emlékszem és nagyon érdekelne mi volt nálatok.
ckat

Tücsi :)
Ha nem titkos, írd be a topikba a történetet, biztos tanulunk belőle! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

cenikő, lehet inkább Salvador Dali nyomdokait követi. Nagyon édesek a gyermekeid. Zalán frizkó még mindig csúcsszuper. :D

Ckat, az mit jelent, hogy időpontot foglalni? Mi januárban szeretnénk kezdeni, most a közelgő ünnepek miatt nem.

kispiskóta

Morgen. Há álmos vok. Gréti 2x igényelt cicit éjféltől hajnali 5-ig (nem tom hánykor, mert nem néztem az órát). Az elsőbe belealudtam, a másodiknál meg ki kellett lopnom a cicit a szájából, ő belealudt, én meg elzsibbadtam.
Éjfél után feküdtem le, weblapunkat sajna max a nyuszi ha elhozza, annyi a meló vele.

Enikő: látom Bogid is szopizza az ujját. Tehát akkor nem az én csajaim a kakukktojás.
Falfirka: nekem nem engedték anno, löketem hogy győztek meg, hogy ne tegyem. Meg a húgom sem tette. De az én lányaimra nem bírtunk ilyen téren (sem) hatni. Pedig színes a fal a szobákujban, tetszett is nekik, de úgy látszik nem eléggé. Most már csak akkor idegelem be magam, ha a gyerekszobán kívül máshol os gyakorol a következő nemzedék Picasso utánpótlása.

Bacc, nem tom még mire akartam volna reagálni, de álmos vok, menyek mellszívózni.

Kép
kissmanó

ZSú: meg merjem kérdezni volt-e változás az éccakátokban?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.
A képeket néztem, nagyon édesek a babák, úszkálnak, fürcsiznek...:)

Helyzetjelentés:
Hétvégén először fürödtünk kettesben nagy kádban, nagyon édi volt Yukumo. Múlt hét szerdán mérték, akkor volt 7010g. Hétvégén vettünk neki egy gym-et, nagyon szupi, csomó minden van rajta, meg zenél, ilyen kis dzsungeles. Tetszik neki, ott lehet hagyni őt egyedül alatta. Lábait magasra emelgeti, oldalra néha fordul, átfordulás még nincs, de szerintem még van rá bőven ideje. Foga sem nő még és még én is kislány vagyok. Dumcsizunk, kacagunk, jól vagyunk.

Visszaolvasni csak néha és nagyon picit tettem, így reagálni nem tudok, csak CENIKOnek szeretnék, hogy nem csodálom, hogy "megrémítette" őt az epilepszia. Örülök, hogy észrevették és hogy kap gyógyszert a kislány, legfőképp annak, hogy a lemaradása mindezzel behozható!!! Kitartást Nektek!!! Egy barátnőm epilepsziás, úgyanígy gyógyszert szed. Ha lenne valamilyen konkrét kérdésed írj nekem és én megkérdezem tőle. Puszi! Ja, és tetszik a kép a falatokon :wink:

Sziasztok, megyek vmi hasznosat tenni, így, hogy a Boss alszik.
Jó anyáskodást :lol:
Vendég

Manó igen! :lol: Ma csak éjfélkor volt fenn, gyors szopi és hatkor keltünk először. Két hét óta először aludtam 6 órát egyhuzamban.

De valószínű az oka is megvan. Páom erősen migrénes. És pont ma mondta, hogy hosszú idő óta először tegnap nem vett be fájdalomcsillapítót este. Szerintem Marci is valahogy így mükszik. :?

Mary, de jó, hogy jöttél!!! Yukumo is szépen növekszik, és de jó, hogy még kislány vagy. Én olyan voltam a héten, mint ha levágtak volna, bár ennyi vér akkor se távozott volna belőlem. Brutál volt.

kispiskóta

Manó, mennyiket tudsz most fejni? Gréta szopizik is vagy cumisüvegből kapja?

kispiskóta

Yukumonak Boldog 4 hónapot!

Andrisnak Boldog Névnapot!

kispiskóta

Jó reggelt!:)

Egyszer ébredt Tömzsi éjjel!:D Vééégre...

Zsú: Örülök a jó éjszakának.:) Köszönjük a névnapi köszöntést.:)

Mary: Boldog hófordulót Yukumónak.:)
Vendég

Ja és most autósülés vételi project van nálunk. Tücsi meggyőzött, hogy nem rossz a gerincének a 0-18as ülés. Ezt néztem ki, hallott vagy olvasott valaki erről a márkáról, jót vagy rosszat?

http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 3&mainid=8

kispiskóta

Hi Csajok!

De nagyon jó képeket tettetek fel!!!!!!! Az úszóbajnokok nagyon tutkók, ckat erszényében a kiskenguru, Enikő babái, meg Marci fütykösvizsgálata :D nagggyon tetszenek! dobjatok még képeket lsz!

Második jó éjszakánk is megvolt: fél8tól fél3 ig, aztán gyors evés és 6 is, gyors kaja, és még nyomja :D
Nagyon úgy tűnik, hogy nálunk pocakdolgok voltak, nevezetesen kettő: 1. említettem, hogy nagyon összeállt, sűrű kenőcsös kaki, ami szerintem bántotta, most adok rá egy gyógynövényes szert, és minden reggel 8 körül telirakja a pelust :D 2. már 2 hete estére sztem nagyon keveset tudott enni, általában nyüszögött/sírt, mikor levettem ciciről. Na hétvégén vettünk NUK cumit (avent-eset köpködte), olyat, aminek csőröspohár-szerű a kiképzése csak szilikonos. Szombat óta barátkozik vele, és tegnapelőtt meg tegnap 70 ill 80 ml tápszert + kis kamillateát (öszekeverve) benyomott. Olyan édes! Fekszik a szopipárnán, felém hajtja a fejét cicizik, majd arrébb teszi a fejét cumizik, és így kajálgat :D Vhogy abszolút nem visel meg, hogy kell egy kis tápszer (csakis este kap), sőt annyira örülök, hogy elfogadja, és nem marad éhes

Kép
Kép
emma1976

Jobb reggelt!

Piskóta: decemberre mondta a nőci hogy tele vannak, mi úgy tudunk menni, ha lemondja valaki. Azt mondta hogy decememberben mindig ez van, de máskor nincs ekkora tumultus. A honlapon szerda és szombat van írva de már szerdától szombatig vannak.
6 órát aludtál? Én ennyit szülés előtt 2 nappal aludtam egyszerre! :? Mi is nekilátunk új autóülést nézni, mi is kinőttük az elsőt, majd írom ha találtunk valamit. Tetszik amit belinkeltél, de szeretném olcsóbban megúszni...vagy esélytelen? (Apu szerint igen, de a remény hal meg utoljára)

Kindernay: na mi lett veletek végül? Kérdezni akartam Tőled, hogy tejed még mindig annyi van mint rég? Nekem sokkal kevesebb, a leadotton látom, kb. fele annyi van. Tesóm azt mondta hogy mostanra "normalizálódik" és az volt a nemnormális ami nekem ill. nekünk volt.

Manó: hát annyira tetszik nekik a falrajzotok, hogy Ők is hozzá akarnak tenni :lol: . Mindenesetre ötletet merítettem Tőletek, hagyok Bors szobájában felületet fickarajznak. Oda mehetnek az alkotások!
ckat

sziasztok!

cukik a gyerkőcök. /bors, marci, zalán és akit még kihagytam, ja igen az úszóbajnokokat :lol: /

kinderkém!
sajnálom a tegnap estét-éjszakát..basszus :roll:
sztem nem gáz kétféle homeost adni.

jajj tegnap nagyon jó volt nem itthon lenni. 11-16-ig barinőztem-tünk, dumcsiztunk, sétáltunk is..
mostanában sok ilyen van, marha jól esik.

jól vagyunk. az éjszakák viszonylag jók. 2-3x ébredések.

annee!
boldog tömzsi napot!

ma takarítok, mosok..
torolve_20131003125716

Segítsen, aki tud!
Tesóm a lányzóinak fali dekorációt kért karira. Neten találtam ún. dekorgumiból készült csodákat. Hol lehet ilyet venni??? Nagyon vicces lenne, ha nekiállnék sajátkezűleg készíteni vmit... ugyanis eddig mi sem állt távolabb tőlem... csak éppen semmi olyat nem lehet kapni, amit elképzeltem nekik
Bármilyen más dekor ötletet is várok!!!!!!!!!!

Kép
Kép
emma1976

Emma, milyen falidekorációra gondolsz?

ckat, mennyibe kerül? Alkalmanként kell fizetni vagy van bérlet? Menyivel előtte kell jelentkezni? Van próbaóra, amit meg lehet tekinteni?

kispiskóta

mennyivel

kispiskóta

Ckat, tuti lett a babaerszény!!! Nagyon édes Bors benne, és a színe! A narancssárga a kedvencem (a piros és a sárga mellett), olyan vidám és napsugaras, és jól illik a Te energikus, vidám természetedhez! Végül a kötős kenguru mellett döntöttem, már el is kezdtem kiszabni, csak közben Dávid elkezdett óbégatni, úgyhogy most félkezezek. De remélem, délutánra már képekkel tudom illusztrálni. Szerencsére tlaáltma itthon anyagot is, még venni sem kell!

Bors és Marci tündériek a kádban! Zalán is tündér, valaki korábban mondta, hogy a kis hegyes fülecskéje a kedvence, most meg, hogy a haja, de szerintem a szemei! Olyan kis huncutok, hogy az egész gyereket meg kell enni tőle, még Gáborkának van ilyen nagyon huncut szeme. Miss Picasso meg nagyon ártatlanul tud nézni nővérével egyetemben. :lol:

Emma, Brico Store, Obi, Praktiker stb., mind tele vannak faldekorációval, ideiglenressel (pl. karácsony), meg véglegessel. Nekünk pl. halacskás falmatrciáink vannak onnan.

Tömzsinek boldog névnapot!!!!!!

Yukumóról is várunk képeket!

Kép
nenoke

Sziasztok,
hát tegnap nagy nehezen elaludt, lehet, hogy kiütötte a 2 homeós szer, visszatettem az ágyikójába, és áloma simogattam... annyira sajnáltam szegényt!
(Férjemnek, meg leüvöltöttem a fejét, aztán Őt is megsajnáltam, mert elnézést kért, hogy nem tudja mi a jó ilyen helyzetben, de megbeszéltük... így okosabbak leszünk mindketten)
Köszi az aggódást és a sok jótanácsot, igénybe fogom venni, de remélem nem lesz legközelebb...

Emma: a Hidegkúti út/Nagykovácsi út shop-stopnál van egy hobbi bolt, de szerintem minden hobbi boltban lehet kapni, nézdd meg a neten! EGyébként én pont most tanácsoltam a barátnőmnek, hogy fessen képet a kisfiának a szobába, és színes keretbe tegye bele.

Ckat: én is lötyi lettem, Manó mondta nagyon okosan, hogy beálltam a kereslet-kínálatra, én is mindig azt hiszem nem elég, de miután fiam végzett és hatalmasakat büfizik, úgy gondolom csak ment bele valami kevéske... olyan furcsa nekem is... Nagyon édesen ül Bors, jó kis dögönyzős husis gyerkőcöd van neked is! Gondolom Anyuka meg Apuka szétdögizi a hurkákat!

Enikő: Csak most is ismételni tudom magam, fejet hajtok Anyaságod, hatalmas kitartásod, erőd, lelkierőd, és személyed előtt. Kivételes ember vagy és szívből kívánom neked, hogy a könnycseppjeid ne hiába hulljanak. Teljes szívemből szorítok nektek!

Andrea
Kép
kindernay

Zsú: hát hullámzó a mennyiség, de azért ha ennyi marad (meg nem nő a kisasszony étvágya), akkor oké. Ugyanis nov. 16-tól kezdve (azaz 2 hete) a jány 100 mili tápot nyelt akkor, mikor a mellszívó megdöglött. Azóta ha nehezen is, de tartom a frontot. Ja, s az elmúlt 9 nap alatt olyan 250 mili még a fagyasztóba is került. SZal soha rosszabbat. Egyébként ha mennyiségre kérdeztél, akkor olyan 715 körül mozog, mínusz a tegnap, amikor nem volt hangulatom az esti 11 órás fejéshez, így a tegnapot 580-al zártam. De ma már nem engedhetem meg a lazsálást.

Egyébként ha valaki kérdezné, én nem szeressem az anyatej ízét. Igaz a tápiét sem, tejért sem lelkesedem, ritkán iszom. Bár gabonapelyhekkel mostanság nyomatom a jányokkal.

Lehet ha nem lennék dög, én is tudnék erszényt csinálni? Bár olyan gyönyörű narancssárga anyagot úgy sem kapnék mint amiben Bors nyomul.

Zsú: bassza nyúl a migrént. Gáz, ha tényleg ez az igazság.

Tömzsikének pusszantás.

Andi: asszem nem reagáltam a homeós kérdésre: semmi gáz ha többfélét adsz, max nem tudod melyik használt. Legalábbis enyém infóim szerint így van.

Emma: ha esetleg azt választanád, hogy te festegetsz valamit s az kerülne dekorációnak, akkor inspirálódhatsz a kifestősök közül, van ott elég karácsonyi motívum, nyomtató kell hozzá meg türelem (kifesto.lap.hu - asszem)

Ckat: csak nehogy mindenhova máshova kerüljön rajz csak a megengedettre ne.... tudod, a tiltott gyümi a legédesebb.
Egy jó poén a rajzolással kapcsolatosan. A keresztfiókám anno így szólt, mikor papírt és ceruzát kért a nagy művek készítéséhez:
"kéjek cejuzát, íjok a papíjja". Egyik alkalommal módosult a kérés: "kéjek papíjt, íjok já". Anyája kiabált ki a szobából, hogy mindjárt Tamáska. Csak a gyereknek nem volt türelme, írószere volt, hát nekiállt falirajzot készíteni. Pikantéria benne, hogy zsírkrétázott. Az kissé nehezebben nyomtalanítható.

Kép
kissmanó

Manó, nem semmi, amit tejcsi téren produkálsz! Nagy-nagy gratula!!!

Nadine, köszi a Rossmann-HIpp-tippet. Én nem tudtam róla (sosem volt türelmem végignézni, mint kaptunk), msot előbányásztam a kupont!

Gyerek a trapéz alatt, lakás rendben, jöhet a kenguru-varrás! Juhééééj!!!! Már ezer éve nem kreatívkodtam.

Andi, mikor is várhatjuk a könyvedet? :wink: Én már attól elbőgöm magam, amit Enikőnek írsz (amihez természetesen teljes szvemből csatlakozom).

Kép
nenoke

Sziasztok!

Zsú! Tesóméknak ilyen ülés (Bébé Com. Iseos) van (vagy ez, csak nagyobban?, 3 éves az uncsiöcsi). Imádják. Egyet elloptak kocsival együtt, és az új kocsiba is ilyet vettek.

Ági! Körmödre: 3%-os hidrogénoldat cseppentővel, naponta 3x átmosni vele, amíg pezseg, addig van benne gyulladt cucc, addig kell csinálni, amíg nem pezseg már. Sztem pedikűrös jobb. Én a sebésznél kajabáltam, de a pedikűrösnél csak ciccegtem. Emberségesebb.

Ckat! Komoly csávó Bors! Zenélő vackokról egy a véleményünk! Anyósom vett vmi állatot, az is zenél (happy birthday és a körforgók szokásosa felgyorsítva). Tudta, hogy nem szeretjük, csak nem vette észre. Szétcsavaroztuk, és elvágtuk a hangszóróhoz menő kábelt ;) Ellenben a csörgő labda sztem nagyon jó dolog.

Brigi! Trapézt sztem se tudjátok már kihasználni. Ádám oldalról pörgeti a gömböt, de ha alá rakom, akkor azt játsza, hogyan lehet lábbal eltolni az egészet…

Enikő! Respect!

Mi jól vagyunk.
Ádám kezdi a kúszást mászássá alakítani. Megint fordul. (pár hétig lefoglalta a kúszás ;) )
Állami bölcsi 2009. szeptembertől… (még megnézem a távolabbiakat) De van egy szimpi magán 55e/hó-ért, ami ráadásul családi napközi, kicsi, vegyes csoportok (és én is maradhatnék gyeden... :oops: ).
Tej van bőven, 5 hós adatok: 7630 g, 69cm.
Neurológus körbe dicsérte szerdán. Még behívta az egyik nővérkét is, hogy nézze meg, milyen ügyi az Ádám. Idén még járunk oda, jövőre pedig vagy a környékbelire, vagy sehova. (körzeti szerint folyamatosan kell majd ellenőrizni, mert visszatérhet vmilyen tünet. De a torna elég rá.)
Képek a blogon az aláírásban.

Apámat ma műtik a Frankel Leó úton, aki teheti, egy kis pozitív energiát / imát küldjön arra! Köszi!
Vendég

Sziasztok!

Nagyok oviban, Petra alszik olyan csend van. Szerintem 3 hete nem volt ilyen béke nálunk. Élet apró örömei :)

Falfirka Mikor beköltöztünk ebbe a házba mindent fehérre festettünk, Zsanikám kicsit ki is pingálta, tollal ceruzával zsírkrétával mikor mivel. különösebben akkor nem izgatott, mert úgy vltam vele hogy 1 év múlva festés (rohamtempóban kellett költöznünk, a gáz se volt még bekötve 3 éve októberben, ráadásul pont hideg volt nagyon, így örültünk ha fehérre ki lett festve) most hogy minen helyiség más színű na azóta nem pingál Zsani, Gréti meg sohase firkálta a falat. Remélem Petra inkább Grétire hasonlít ebben és eszébe se jut majd a firkálás.

ZSÚ Autósűlés Nekünk ilyen van, még GRétit bele tudom kötni pedig már 17-18 kg. Annyi a baja hogy a huzatját elhasználtuk de 4 éve folyamatosan használatban van. Zsani 6 hós korától használta 2 év 3 hónapig, ő akkor kapott 15-36-os ülést, Gréti meg ment az Iseosba. Nagyon szeretem most akarok majd venni rá egy új huzatot, bár ha nagyon drága akkor lehet varrok rá egyet. Ahogy látom a ára is barátságos, mi is 40ezer körül vettük anno. Ami jó benne hogy a szélessége is állítható és a döntési szöge anélkül hogy a gyereket kivennéd, vagy akár észrevenné. Az akkori teszteken ezt az ülést hozták ki a legkényelemesebbnek. Én megint tuti ilyet vennék. (Megkérhetlek arra hogyha mentek személyesen megnézni az ilyen ülést, akko rmegkérdeznéd hogy lehet e kapni hozzá huzatot, és mennyiért. Itt a környékünkön csak a Brendon van horror árakkal aki most jelenleg forgalmazza az ilyen ülést)

Annee
Boldog Névnapot Andrisnak! :)

Mary
Boldog hófordulót Yukumonak! :)

Na megyek megcsinálom az adventi koszorút. mindjárt itt a télapó utána meg a karácsony:D

Nadine
KépKépKép
nadine

Bori
A férjem is attól fél mindig hogy ellopják az autót (skoda fabia Grétitől egy nappal idősebb :D) vagy ha nem ia az autót a két gyerekülésésrt feltörik. Így mi a cascoba belevetettük a két gyerekülést is (ja darabja 40ezer volt) Ja tényleg el is felejtettem írni, hogy Zsani autósülése elrepedt Jane Indy plus, a háttámla részen a szélességállításnál. Persze egy hónnappal a 2 éves garancia után :evil: Felhívtam a boltot mondták vigyem be megnézik és képzeljétek kaptunk egy vadi új háttámlát (két részre szedhetőek már ezek ülésemelőként funkcionál az alja) és a legjobb hogy a háttámlára még plusz 2 év garit is kaptunk. És ezért nem kellett fizetni semmit. Azt hittem eddig hogy ilyen a mesében van csak de nem.:)

Nenoke
Szívesen. Én imádom az ilyen kuponokat, már a liberos kupont is visszaküldtem, küldtek elsőre két darab midi pelust, a köviben azt hiszem már up&go lesz, közben meg valami zörgős virág plüst is küldenek a nyuszifigurákért amit a kérdőívvel együtt viszaküldtem (a nagyoknak még teknős jött)

Nadine
KépKépKép
nadine

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?