18. heti UH-unk (18+1-en), a kukaclengetés után ez volt, de már írtam múlt hétten, hogy okésak voltunk (én csak a felét értem, azt a felét, hogy minden rendben van

):
"BPD (fej átmérő) 45 mm, HC (ülőmag.) 163 mm, AC 126 mm, FL 27 mm
Ép koponya konfiguráció. Arckoponya: eltérés nélkül. Gerincoszlop követhető, csigolyaívek zártak, megtartottak.
Szív: 4 üregű, billentyűk ábrázolódnak.
Gyomor és hólyagtelődés látható.
Végtagok csöves csontjai jól ábrázolódnak, épek.
Placenta: a mells falon tapad.
Köldökzsinórban 3 ér.
Magzatvíz menny. ált.
A MAgy. Szül.-Nőgy. UH Társ. érvényben levő protokollja szerint végzett vizsgálta során magzati rendellenesség nem észlelhető.
Vél: A mért értékek 18 hetes, 6 napos graviditásnak felelnek meg."
+ tudomásul veszem, hogy nem tévedhetetlen az UH vizsgálat.
Nekem legjobban az tetszett, hogy követhető a gerince, és csövesek a csontjai. A szövegből kiemelve ezek nagyon viccesen hangzanak.
Babakötvény: én is úgy számoltam, hogy 60 (80?) ezer körül éri meg évente befizetni, rendszeresen, mert arra adnak állami támogatást, ami asszem max 6000 Ft/év (8e?)... Talán azért lehet jó, mert ugye az állam arra akar nevelni minket, hogy spóroljunk a kölökre, így hátha ad majd vmi kedvezményt egyszer a jövőben a szorgalmas családoknak (lakástámogatás-féleségre gondolok). Nekünk nem sok az évi 60e, úh. én asszem csinálom, de csak a max állami támogatásig, a többi sztem nem jól kamatozik. Vagy azt a 10%-ot hol néztétek? Az nem csak az állami támogatás (a 60e Ft-ig), és egyébként normál jellegű kamat?
És fontos, hogy csak magán személy lehet a befizető. Tehát pl. ha az önkormányzattól jövő valamilyen támogatást (pl. családi pótlék) tennél oda, arra nem jön az állami 6000 huf/év. Magánszemély viszont bárki lehet (nagyszülők, rokonok pl.)
Igénylés: a szül. akvi-ra kiadják az önkormányzaton (okmányiroda) a Béb lakcím kártyáját, és asszem ezekkel kell igényelni adójelet Bébnek. Ha ezek megvannak, bármely bankba besétálsz, igényeled, és felhatalmazod a bankot, hogy átkérje az Államkincstártól. Onnantól bankszámla szerűen működik, plusz az állami tám. Kivenni viszont egyáltalán nem lehet Béb 18 éves koráig. Semmit, amit Te fizetsz be, azt sem.