A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Ágnes, ki a dokid a Jánosban?
HAllottad, hogy a nagy átalakítások miatt a János Kórházhoz tartozik Visegrádtól-Gellért-hegyig mindenki???? És erre mind 5db plussz ágyat adott a kormány! Szegény dokim teljesen ki van és nem csodálom! Felmerül bennem a kérdés, hogy egyáltalán lesz e ágy, szülőszoba, vagy bármilyen hely is, ha augusztusban szülünk??? Etikátlannak tűnik amit mondok, de szerintem rá lesznek kényszerítve a dokik, ha éppen van hely, megindítsák a szülést a már bennt fekvő kismamáknál.

Kép
h.bogesz

Hát, én is ma hallottam a védőnénitől, hogy a Jánosban a folyosón vajúdnak a kismamák. Azt hiszem, körülnézek.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ja, Dr. Szathmáry a dokim.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ja, cukorterhelésre és a teljes vérképre kaptam árajánlatot egy magánkórházból: 10 ezer
Szerintetek ez sok? Van valakinek tapasztalata?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

WOW, Ágnes, nekem is Szathmáry doki az orvosom!!! Nagyon bírom a palit, becsületes! Én a magánrendelőjébe szoktam járni Gazdagréten, de a vizsgálatokra be kell mennem a Jánosba!
Szerintem sok a 10 ezer, mivel egy luxus klinikán kerül 8.000-be ugyanez a vizsgálat! Egy barátnőmet kísértem el, úgyhogy szerintem még nézelődj!

Nem is tudom, hogy van e lehetőség a Jánosba külön szobát kérni, esetleg lefoglalni, mint egy szállodában? :?

Kép
h.bogesz

Bogesz, de jó, hogy neked is ő a dokid!!! Nem hiszem el, hogy nem tudunk összefutni kismamatornán!!! Beszélnünk kellene

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Ágnes: nekem úgy csinálták a cukrot, hogy fél 7-kor ettem, és fél 8-ra bementem akórházba, ott vették le! Tehát éhgyomrit akkor nem is néztek!Ja, és itt nem a központi laborba kell menni, hanem ott az osztályon veszik le. Bár láttam, hogy pár kismamának már a kb 5 perces várakozás is gondot okozott! Szerintem bőven kibírható!

Bogesz: Azért az nagyon durva lenne, ha azért indítanának szülést, mert kevés az ágy! Inkább betesznek majd pótágyat, na az jó kényelmetlen lesz!:(

Szerintem a dél-pestiben sem lesz jobb a helyzet, ott a 60 ágyból 47-et hagytak meg...nőgyógyászattal együtt! Sajnos tényleg sok kismamának már hetekkel elötte be kell feküdni és őket szokták ide-oda rakosgatni! :(

na megyek is, mert csak egyre mérgesebb leszek!

Judit

mamiblue

Mamiblue: nekem éhgyomri is lesz, meg minden és direkt rákérdeztem, hogy a normál laborban lesz-e, vagy a terhesgondozóban (ahol az AFP is volt). és a normál laborban lesz a többi mindenféle pácienssel együtt. ezért vagyok kiakadva, mert 2 óra után újra sorbanállás....
Bogesz! neked volt cukorterhelés?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

sziasztok!

h.bogesz
ezen a glükóz dolgon én is kiakadtam.Nekem is meg kellett vennem,ráadásúl mikor levették,akkor vettem észre,hogy nekik is ott van a polcon.Viszik haza a teába?

b.zsuzska.
Ugyan az a helyzet nállam is .Mindig úgy érzem,hogy ki akarja dugni a kezét,pedig nekem az előző ultrahang alapján áll a drágám.Akkor a lábától érezhetem úgy,mintha a körmeivel kapirgálna?

Hát irigylem azokat,akik már tudják,hogy hol fognak szülni.Nekem még mindig elképzelésem sincs,pedig már lassan dönteni kellene.

Sabine
bocsi ha indiszkrét,koppincs csak az orromra.
Ha a párod orvos,akkor hogy-hogy nem talál munkát?Milyen területen dolgoztok?Én eddig azt hittem,hogy kevés nálunk az orvos,mert a magyarok a több pénzért kimennek máshova.
:oops:
ugye jó sokat táncoltok?Jól tudom,hogy az Argentinok nagyon szeretnek bulizni?Ha igen,akkor azt nagyon irigylem ám!!!
tuza edit

Remélem valamilyen módon augusztusig javulni fog a helyzet, mert a végén vajúdva egy priccsen fogunk kikötni! Megint divatba fog jönni az otthon szülés? Vagy azok akik megtehetik, inkább évekkel ezenlőtt elkezdenek spórolni egy magánklinikán való szülésre?
Nemrég hallottam, hogy egy klinikán Akcióban, jelezem, akcióban csak 800.000 Ft a szülés és ebben benne van az össejt levétel is! Naháááát, jó, hogy ilyen is van....... :shock:

Ágnes, tényleg jó lenne már összefutni, dumcsizhatnánk!
Én holnap reggel 7-re megyek a dokihoz, kitölt egy papírt és szaladhatok vissza a főépületbe vérvételre! Majd várhatok 2 órát :?

Edit, tényleg vicces amit írtál a glükózról! Amúgy az a 75g amit fel kell oldani 3 dl. vízben, igen soknak tűnik! Valaki hányt már tőle??

Kép
h.bogesz

Bogesz! A Jánosban lesz a vérvételed? Mert nekem is oda szól a beutalóm. Mert akkor mennék én is és akkor lenne időnk tartani a lelket egymásban.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

na megint itt! Visszaolvastam az előző oldalra is!

mirr-múrr: hát igen, sejtem , hogy jó drágák a szép berendezések!

Bogesz: szerinem halgass a dokidra! A diéta sztem azt jelenti , hogy sovány húsok és sok zöldség, minimális pékárú...semmi cukor!!!Aszem gyümölcsöt sem lehet sokat enni. Hidd el nem lesz semmi baja a babódnak.ha viszont hozzászokik a magas vércukorhoz, akkor szülés után gondok lehetnek...De majd most ugyis kiderül, hogy tényleg "cukros" leszel-e.

agnes: 2 óra után tuti nem kell újra sorban állnod. Kizárt dolog, hogy azt nem veszik le neked soronkívűl! Hiszen pont ez a lényege, hogy pontosan 2 óra múlva kell újra levenni! Nekem a zsömlás-tejes volt, akkor csak 1 órát kellett várni!

Edit: szeirntem ez a nagy "reform" sok orvost is érint!:(

Zsuzska: most úgy megjött a kedvem nekik is egy kis kukucskáláshoz. Pedig csak a 28. hátben akartam elmenni, de asszem most bejelentkezek jövőhétre!:)

Szép Napot!

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Úgy rá vagyok kattanva a múffinra, de nincs sütőm :cry:

Ágnes, én is néztem egy magánkórházban a laborvizsgálatot, bár Budapesten kívül, de 15625ft.

Bogesz, én is rendkívül kiakadtam, mikor mondták, hogy vegyem meg a glükózport :x tényleg nem a 200ft miatt, hanem hogy ilyen helyzet van :cry:
Én is 7kg-nál vagyok, de a védőnőm nem mondta, hogy sok, bár kellemesen csalódnék ha észrevenném, hogy ilyennel is foglalkozik :shock:
Én még nem hánytam a cukrosvíztől, de nagyon úndodva megy le :roll:
Nekem 8-kor vették le, és 11-re kellett visszamennem a következő csapolásra, persze nem ehettem, ihattam. Reggel szerintem rosszúllettem volna, ha egy pohár vízet nem iszok, de a csapolós néninek letagadtam :oops: :oops:
Már megvan az eredményem de én ebből semmit nem értek :roll:

Kép
mona76

Szia Mona!
jó sok az általad megadott ár!
A glukózpor miatt én nem akadtam ki, legalább tudom, mit iszok... ez a védőnős dolog nekem furcsa, nekem úgy tűnik, hogy csak adatot rögzít mindig. mert beírja a könyvbe a leleteket... mi szükség erre?
labor előtt én tuti iszok majd üres hársfateát, különben összeesek. AFP előtt is ittam és nem volt semmi...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

A terheléses cukor eredményem éhgyomorra:4.6, két óra múlva:4.4. Érdekes, hogy kevesebb lett... De a lényeg, hogy jó lett.

Mirr-múrr! A http://www.babaruhaborze.hu-n olvastam a júniusi börzéről.

Kép
nap12

Mamiblue, akkor jó, megnyugodtam, hogy nem valami drasztikus diétáról van szó, bár nekem már az is dúrva ha nem ehetek egy picike csokikát :oops:

Ágnes, igen, holnap a Jánosba megyek vérvételre is, de pontban 7-kor a II. emeleten, a szülészeten kell várnom a dokit aki odaadja a papírt amivel vissza kell mennem a főépületbe vérvételre! Akkor jössz Te is???
Jó lenne :wink:

Mona, valószínű Te magasabb vagy mint én (160cm) és nem gond a 7kg, de a védőnő tényleg nem tudom minek van, nekem sem csinál semmit csak bepötyögi az eredményeket! Gondolom majd akkor lesz szerepe ha megszületik a babó, addig meg szokjuk egymás arcát..

Nap, igazán szerencsés vagy, hogy jók lettek az eredmények!

Kép
h.bogesz

Milyen aranyos kis képek:

Kép

Kép

Itt meg mi vagyunk Apával tavaly nyáron:

Kép

Kép
h.bogesz

bogesz, nagyon csinik vagytok mindketten :wink:

nekem a cukoreredményem 4,30, kétóramúlva pedig 5,60
Az nem sok?

Kép
mona76

Mona, nekem a dokim azt mondta, hogy 7,8 felett gáz.
Bogesz, nem mondom biztosra, hogy ott leszek holnap, de nagyon szívesen találkoznék Veled és legalább egyiken sem lennénk egyedül.
Nekem a beutalóm már megvan, így rögtön a laborban kezdek. Szerintem egymásra fogunk ismerni, nem sok kismami lesz :)
Most viszont elhagyom a fedélzetet. Puszi, szép estét mindenkinek!

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

A terheléses cukortól én is félek kicsit. Bár nekem azt mondták vigyek citromot, azzal igyam meg a cukros vizet, illetve így limonádét:) Nekem korábban alacsony volt a vércukorszintem így bízok benne, hogy most is az lesz. Bár én nagyon rá vagyok kattanva mindenfajta édesre. Szerintetek ez befolyásolhatja az eredményt? ( Mármint ha sok édeset eszek? Bár áltlában édesítőport használok.. )
Mona! Miért nem kérdezed meg az orvosod az erdmény helyességéről?

Lányok! Elég ha a doki ad igazolást arról, hogy részt vettem a kötelező 4 terhesgondozáson? Mármint a különböző juttatások igényléséhez? ( anyasági, tgyás, gyed stb.) ( Magyarul a védőnői pecsétre így nincs is szükség?) Lusta vagyok átböngészni a jogszabályokat. :oops: Bár én úgy emlékszem, hogy igen... Köszi előre is a választ!

Robcsi! Sajnos ha próbaidős a barátnőd, akkor sajnos megtehetik a dolgot.... Bár vannak kiskapuk. Én joggal foglalkozom-bár nem a munkajog a szakterületem- ha esetleg tanács kell, szólj! Bár, sajnos így látatlanban nehéz segíteni, ismerni kellene a munkaszerződést, stb., de ha tudok, szívesen!

Bogesz! Aranyosak vagytok a képen!

Kép
mirr-múr

Bocsi Nap! :oops: Köszi az info-t!!!!

Kép
mirr-múr

mirr-múrr, csak 20.-án megyek dokihoz, és a védőnőhöz is, akkor tudom csak megmútatni nekik a leletemet :?

Nekem a védőnő azt mondta, elég a doki pecsétje, ha véletlenül nem jön össze a négy, akkor adnak ők is :)
Szóval ők is azon vannak, hogy mindenkinek meglegyen :)

Kép
mona76

Köszi Mona!

Csak azért kérdeztem, mert a védőnő felém se néz február óta. Bár nem hiányzik, mert olyan hülyeségeket hord néha össze, hogy csodálkozom, hogy kaphatott így diplomát....
Na mindegy, így akkor nem kell többé hozzá mennem! Hurrá! :D
( Amúgy is csak a pecsét miatt mentem volna)

A dokit nem tudod felhívni? Nekem azt mondta, hogy telefonáljak az erdmény miatt!

Kép
mirr-múr

Már megvárom a 20.-át. Remélem nincs semmi gond :? Én jól érzem magam :lol:

Times, nagyon boldog névnapot kívánok!
Fogalmam sincs, hogy van-e még Tímeánk, de ha igen, akkor nekik is boldog névnapot!
Kép

miniliza, mirr-múrr, és ágnes, ti még nemtudjátok a baba nemét?
Csak a tábla miatt kérdezem :wink:

Kép
mona76

mirr-múrr, én is ilyen védőnőt szeretnék mint a tiéd :D
Bár én annak is örülök, hogy még nem akart itt az otthonunkban meglátogatni. :lol:

Kép
mona76

Sziasztok!

Én tegnap voltam cukrosvíz ivászaton. Simán megittam, de az a 2 óra várakozás étlen szomjan. Nem túl jó érzés.Legalábbis én rosszul lettem tőle. Szerencsére hányingerem nem volt, csak nagyon szédültem.Na mindegy a lényeg, hogy túl vagyok rajta.Majd holnap megyek az eredményért.Ma dokinál is voltam.Szerencsére minden rendben van.Halgattunk szívhangot is.Tök jó volt. Holnap védőnőhöz megyek, hétfőn meg 4d-re. Elég sűrű most a program.Ja szombaton meg az öcsém ballagására megyünk.Vasárnap meg bababörze lesz győrben is.De az még nem biztos hogy kimegyünk.Úgyhogy most minden napra kijutott valami, a lakás persze nálunk is szanaszét van.

Na puszi mindenkinek!
Kicsit sokat dumáltam.

KépKép
dudu_84

Boldog névnapot a Timeáknak, a Mónikáknak!

Mandala
Örülök, hogy kutyus jobban van...

Bzsuska
Nagyon aranyos a lánykád.... nekem a két fiú nem fér egy képernyőre...

Tuza Edit
Ami eü. reform zajlik, az létszámleépítéssel jár... mostanában egy csomó orvost, ápolót bocsátanak el... :evil:

Mona
Muffinsütő nélkül is tudsz... a rendes tepsibe rakosgatsz muffin-papírt és abba halmozod a tésztát és úgy sütöd meg.
A cukros eredményed tökéletes...és a víz nem befolyásol semmit...

Aki cukorterhelésre megy, vigyen egy citromot... friss citromlé kissé ihatóbbá teszi a cukoroldatot...

Május 11-re van repülőjegyünk... :lol:
Elmegyünk megnézni a lehetőségeket...
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Jaj, de nagyon régen voltam! Pontosabban olvasgatni szoktalak benneteket, ahogy időm engedi, de írni már nincs energiám. Délelőttönként mi is rengeteget csavargunk, délután viszont Tomi miatt otthon vagyunk. Tudjátok, leckeírás és felkészülés az esedékes felmérőkre, sőt egyre több a verseny is mostanában, amire szintén én készítem fel. Múlt héten megnyerte az iskolai, majd a városi helyesírási versenyt és a megyein is szépen szerepelt. De látom rajta, hogy egyre fáradtabb, akárcsak én. Alig várom a tanév végét, hogy megszűnjön ez a napi kétszeri kötelező lóti-futi.

Sabine, bzsuska!
Én is szeretnélek benneteket üdvözölni.
Sabine, átérzem a helyzeteteket, ez a bizonytalanság tényleg szörnyű. Én is tartok tőle, hogy fogjuk 3 gyerekkel bírni. Engem biztos nem fognak visszavenni az iskolába ahol tanítottam, már az idén is 10 embert küldtek el. Apának még van munkahelye, de ki tudja meddig.

Bogesz!
Én a 24. hétig híztam 7 kilót, nem mondták, hogy sok. Sőt, visszanéztem a régi kiskönyveket, Tomival ugyanennyit híztam, Bazsóval ekkor már 10 kilónál tartottam. A védőnéni szerint ennek hormonális oka van, hogy ki mennyit szed fel. Lehet, hogy van benne valami, mert a srácoknál elég sok péksütit, gyümölcsöt, chipset... ettem, most viszont nem igazán kívánok semmit. Áttértem az egészséges barna, rozsos... kenyérre, sovány húsok, semmi chips, édesség alig....és mégis kb. ugyanannyi a súlytöbbletem mint az első 2 terhességnél. Ráadásul most egész nap rohangálok a gyerekekkel, mozgásban sincs hiány.
Én is voltam a terheléses vércukorvizsgálaton, éhgyomorra 4,3, 2 órával később 4,1. A lötty tényleg sokkal elviselhetőbb citrommal, így közel sem esett olyan rosszul, mint 3 éve simán.
Ja, már 9 éve is nekem kellett megvenni a szőlőcukrot az itókába!

Times, Mona!
Nagyon boldog névnapot kívánok nektek, és ha van másik Timink vagy Mónink, akkor nekik is!
Kép

Bea
bee73

Sziasztok!

Hát jó sokat írtatok!

Minden Tímeának és Mónikának boldog névnapot kívánok!

Ma voltam UH-on, minden rendben van. Nálam az az érdekes, hogy mindig fent rugdos, szinte a gyomrom felé, még az UH előtt is így éreztem és most is. Erre farfekvésbe van a drágám. Tehát nem focista lesz, hanem bokszoló. Fényképet megint nem tudott adni, megint nem volt papír a gépben.

A hétvégén majd a közös email címünkre felteszem a csupa csokis muffin receptjét.

Én is már régen voltam védőnőnél, de jövő héten muszáj lesz elmennem. Parázok is nagyon, mert már 8 kg-nál tartok, biztos le fog tolni. Pedig nem eszem többet, mint előtte. A Márkkal összesen híztam 7 kg-t, és már most túlléptem azt a súlyt, amivel szülni mentem. Nincs két egyforma terhesség.

A citrom tényleg nagyon jó a cukros oldatba, én előző este készítettem el itthon, és jól behűtöttem. Azért így is elég volt meginni egyszerre. Mikor lejárt a 2 óra, akkor minden szó nélkül be kellett menni a vérvételi szobába, engem még le is tolt a nő, hogy szerinte elkéstem, pedig nem volt igaza, én ott voltam pontban 2 óra múlva, csak éppen ő szerencsétlenkedett egy másik csajszival, nem találta a vénáját.

Bogesz: nagyon helyesek vagytok a képen a pároddal. Amúgy pedig nyugodj meg, mert én még nálad is alacsonyabb vagyok.

Kép
Kép
márkanyuka

Kép

Kép
mona76

Ha valaki lemaradt, légyszi küldje el az adatokat :wink:

Kép
mona76

mona én lemaradtam :( :lol:
aug.15-re vagyok kiirva :D

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Jó reggelt Kismamik!

Lányok, sajnállak Titeket a cukros izé miatt, Hatvanban szerencsére 1 zsömle-2 dl tej a mérőeszköz. Ez azért nagyon kímélő... Kitartás!

Bogesz, nagyon helyesek vagytok a pároddal!!!! Hát még milyen lesz a Picuri... :lol:

Mirr-múrr! Kinéztek valamelyik börzére?

Mona, nekem úgy van írva a papírra, hogy a határérték: 3,5-6,1. Akkor a Tiéd is jó!!!!

Én úgy tudom, hogy a doki által adott 4 pecsét a lényeg, a védőnőé nem számít egyáltalán. Nekem még csak kettő van.
A védőnő még nekem sem mondott semmit a súlyra, 8 kg-nál tartok én is, a pirinyó 164 cm-hez képest. És három hét múlva akar először meglátogatni itthon.

Én is köszöntöm Times-ot, Mona-t, Mindenkit aki ezen a hétvégén ünnepel!!!

Kép
nap12

Jó reggelt lányok!

Mona
Sabine/aug. 25./Debrecen/25/1-2.baba(ikrek)/Tamás és Bálint?
Vendég

Sziasztok!

Most keltem fel, de csak azért, mert telefonáltak, hogy nézzem meg az e-mailemet. Hát, mikor tudatosult,hogy háromnegyed tíz elmúlt, azt hittem rosszul látok! Nem mintha sietnék valahova...

Nap! A májusi börzére biztos, hogy megyünk! Anyukám is jön, ezért utazik fel Debrecenből. Most a párom is úgy döntött, hogy velünk jön, úgyhogy családi vásárlás lesz! :D Mi ugyanis még semmit nem vettünk. ( Bár a babakocsit és a kiságyat ár tudjuk hol vesszük meg) Sajnos a linket nem tudtam megnyitni, hogy megnézzem mit írnak a másik börzéről.

Örülök, hogy tényleg csak a doki pecsétje számít! Akkor ezek szerint jól emlékeztem, és Mona is jól tudja! :D A védőnőt így teljesen elfelejthetem! Nem is megyek hozzá többet. Nagyon mérges vagyok rá! :evil:

Szép napot mindenkinek!

Kép
mirr-múr

Védőnő :evil:
Hozzám folyamatosan jönne...

Mirr-múr
Egészségedre... egy kismaminak kell a pihenés :wink:
Vendég

nóri79,25+2,halásztelek,2007.08.15.,28év,1.baba :D

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Sziasztok!

Kutyás babás kérdés. Aki tud kérem segítsen!!! Van ugye két szép kutyusunk. Egy fiú egy lány. A lányzó kb 10-12 hónapos lehet. ( menhelyes ezért nem tudjuk pontosan ). Dagibb lett mint a fiú kutyus és hangulatingadozásai vannak. Meg hol eszik, hol nem. Egyik nap csak úgy teng leng a másik nap meg ugrabugrál. Létezik, hogy vemhes? előre is köszi a segítséget.. :)

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkezek gyakrabban, de élvezem a jó időt, a hosszú hétvégén pedig nagyon nagyot kirándultunk. Voltunk Velencén a nővéreméknél, megkereszteltük a 9 hónapos kislányát (én lettem a keresztanya), utána elmentünk 3 napra a Vértesbe. Egy kulcsosházban laktunk, valahol Mór és Oroszlány között. Nagyon szép hely volt, csak az utazás egy kicsit megviselt. A jobb bordáim alatt nagyon elkezdett fájni, ráadásul kisugárzott a fél mellkasomba. Elég ijesztő volt, mert még soha nem éreztem ilyet. Tegnapelőtt aztán elmentem a drnénimhez, hogy mondjon rá vmit. Azt mondta, meg kéne UH-zni, de Ő nem tud nekem beutalót adni, mert akkor talán fél év múlva lesz időpontom, elküldött a nőgyógyászatra, hogy onnan kérjek beutalót. Tegnap meg is jártam, vérvétellel kezdtem, aztán irány a nőgyóyászat, előbb ott kellett csinálni egy UH-t, mindent nagyon korrekt módon megnézett a doki, de igazából csak a Zsebibabára koncentrált, azt mondta, hogy a méretei alapján 25 hetes. :D A neme még mindig titok, nagyon szégyenlős a kis drága. Beült vmelyik "sarokba", és onnan aztán sasszemű doki legyen a talpán, aki meglátja, hogy mi van a lábacskák között. Remélem, meg fog fordulni, mert most még medencevégű.
Uh után Ambulancia, ott kaptam beutalót a Diagnosztika UH-ra, Ott kiderült, hogy nincs semmi bajom, epekő nincs, és minden más belső szervem is rendben van. :) Ja, és ott is megnézték Zsebibabát. :D
Jövő hét keddre van időpontom UH-ra, úgyhogy megint láthatom! :D És akkor megyek cukorterhelésre is.

miniliza

Nagyon boldog névnapot kívánok minden Mónikának, és Tímeának!

Kép

miniliza

Sziasztok!
Megvolt ma a cukorterhelés. Bogesszal találkoztunk, negyedóra eltéréssel ittuk meg a koktélt, így utána beszélgettünk, amíg eltelt a 2 óra. Tényleg nem kellemes dolog a terhelősdi, de ki lehet bírni citrommal. Szerencsére a két vérvétel között vizet annyit lehet inni, amennyit akarsz. Utána azonban nagy megkönnyebbülés volt a sonkás szendvics :)
Most már reménykedünk a jó eredményben.
Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

B.zsuzska, Sabine! Üdv köztünk! Sabine, gratulálok az ikrekhez! :D

Bogesz! Nagyon jól néztek ki mindketten azon a képen!

Cukorterhelés: Én fél 8-ra megyek kedden, éhgyomri vérvétel + pisi, cukros lötty, 2 óra pihi, vérvétel + pisi.

Pecsételés: Nekem mindig a doki pecsétel a könyvembe (most 4-nél tartok), a védőnő soha, ő csak beírja az aktuális súlyt, vérnyomit, pisi eredményt, + meghallgatja a szívhangot, és azt is beírja. Ennyi, de nálunk mindig a védőnőhöz jön a doki (választott dokim nincs), nem tudom, ez máshol hogy van.

Bolha! Nekem is van két kutyusom, minkettő lány. A kutyusod emlői meg vannak duzzadva? Mert akkor lehet, hogy vemhes. Bár nem vagyok szakértője a dolognak.

miniliza

Ági! Nálatok lehet inni a két vérvétel között???? Nálunk semmit. Enni, inni, pisilni, mozogni tilos. Úgyhogy valszeg fölszerelem magam néhány magazinnal...

miniliza

Milinza, én még cukornélküli kávét is ittam, mert a laboros nénik rábólintottak. A vízre meg tényleg azt mondták, hogy bármennyit...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Bolha! Most jutott el a tudatomig, hogy a kutyusod menhelyi. Nincs ivartalanítva?

miniliza

Sziasztok, csak bekukk, mert viszem a kutyát infúzióra....
Végig olvaslak este lányok.....

Bolha: igen, lehet! Az ingatag kedélyállapot, a gömbölyödés mind lehet annak a jele, hogy anyai örömök elé néz... mikor tüzelt? A tüzelést követő 60-63. nap körül várhatók a babák. Ha megnyomod a cicijét és előtej jön, akkor vidd dokihoz! Két eset lehet:
1. babás, akkor a doki UH-on megmondja kb. hány kutya van benne és mikor ellik
2. álvemhes, és ugyanezekkel a tünetekkel bír.... ez a gázosabb (bár én anno ennek a hírnek jobban örültem....), és azt kezelni kell!

Ha elkezdi felásni a kertet, akkor ezerrel rohanás a dokihoz! Onnan számítva max. 2 nap és jönnek a kutyababák.... :)
De tényleg, a menhelyi kutyikat ivartalanítani szokták... automatikusan.... asszem.... anyósék most hoztak egy csajt a menhelyről... ő is ivartalanított......

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Nekem a védőnő most pecsételt be utólag mindent,mert azt mondta azt is nézik most már.Ahány ház annyi szokás :D

Én is kedden megyek cukros vérvételre,de nálunk 1zsömle,2dl tej van...hál'Isten.2 óra múlva veszik a következőt.Addig megyek melltartót venni,mert úgy kinőttem őket... :oops: .Akkor úgy sem lesz velem a gyerkőc,mert vele ruhát venni...Ma kismami ruhát vettem,de kész rémálom volt vele vásárolni.Égtem rendesen,de még szerencse,hogy az eladók megértőek voltak.Ja meg neki vettem szandit is,azt meg nem akarta felpróbálni.Nem hiába hapsiból van :lol: .Utál öltözködni :?

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Nálunk a vércukor-mérés úgy történik, hogy 1 zsemlét+1kefírt kell megenni és a két mérés között csak 1 óra telik el. Azt hiszem, nem bánom, hogy így van :)
Így nekem 4,7 és 5,1 lett a két eredmény.
Ma voltunk uh-n, ami abból a szempontból félsiker volt, hogy elromlott a dvd-felvevő, így dvd-t nem kaptunk. Viszont a babócával minden oké és most már tuti, hogy kislány :) 950 gramm

Nekem is zűrösek a napjaim, alig tudtam most is visszaolvasni az elmúlt néhány napot, ezért nem is igen írok, bocsi.

Sabine!
Üdv neked. Nagyon helyesek vagytok mindketten. Remélem, hogy boldog évek állnak előttetek, akárhol is éljétek meg azokat.

Ami minket illet: egyre inkább úgy érzem, jó volna kertes házba költöznünk, mert fiacskám imád kint lenni, s nem tudom, majd a picurival hármasban mennyire tudunk ugyanúgy elcsavarogni, mint vele. De igazából néhány milla hiányzik a terv megvalósításához, s mivel mi is állandó bizonytalanságban élünk, nem merünk belevágni egy nagyobb hitelbe. Úgyhogy egyenlőre maradunk, ahol vagyunk :(
Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
pfranciska

Hali Lányok!

Köszönöm a dícsérő szavakat, egészen belepirultam, aranyosak vagytok!!! :oops: :roll:

Túléltem, túléltük a cukis megpróbáltatást Ágival! Örültem neki, hogy találkoztunk, dumcsiztunk! Azért miután megittam a cukis vizet,kb. 20 perc múlva olyan szédülés jött rám, azt hittem feldobom a pacskert, de leküldtem egy kávét, mivel azt mondta a nővér, hogy cuki nélkül lehet. Na meg gondolom a 6 db levett ampulla vér is megviselt... Nem volt olyan borzasztó, viszont írígylem azokat akik zsömire+tejecskére, teára mennek! Mennyivel humánusabb!

Pattogobolha, teljesen egyetértek Mandalával! Főleg, hogy pont most vannak a tüzelős időszakok! :?

Márkanyuka, köszi a vígasztaló szavakat, néha még jólesik a gondolat, hogy vannak nálam alacsonyabbak is! Bocs!

Bee, akkor a te vagy rá a példa, hogy hormonális dolog a hízás! Megnyugodtam, de azért visszaveszek a fagyiból, nem akarom, hogy Bogesz helyett Tank Arankának szólítsanak!

Kellemes estét!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Pfranciska, a családi ház vásárlásától minket is csak a hiányzó millák tartanak vissza :cry: Nálunk zsemle-tej verzió van szerencsére az azért kibírható, viszont itt csak a 27. héten kell menni.

Ez a védőnős pecsételés már megint egy új hülye dolog? Eddig nekem soha nem pecsételt, nem is mennék hozzá, ha nem ő adná a beutalókat a laborba. És mivel nekem ellenanyagszűrésre minden hónapban menni kell, ezért kénytelen vagyok őt is meglátogatni.

Minden Tímeának és Mónikának boldog névnapot!

Bogi, Mirr-múr köszi a segítséget.

Megmutatom miket vettem ma.

Kép

(nem mosás előtt és utáni kép) :lol:

Kép
Kép
robcsi03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?