A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ágica sok boldog névnapot
sógornődnek mennek a +++++++++++++++++

Fleur Lilla is tud ám kitalálni dolgokat :lol: :lol: :lol: :lol:

Miléna örülök, hogy lappadt a sérülés.
Pár nap és nyoma sem lesz.

Maggie Ő egész jól alszik mostanában (kop-kop-kop)
én ébredtem fel hajnalban és nem bírtam visszaaludni.

Sense drága kismamink, kérlek jelentkezz be mindennap ha tudsz mert aggódunk ám érted :lol:

:arrow: felmosok gyorsan és alszom egy keveset.
puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Szeli tegnap elaludt délelőtt az autóban, mikor jöttünk hazafelé a háztól, aludt kb. 20 percet, de ez elég volt ahhoz, hogy már napközben ne akarjon aludni... :? Este fél 8-kor kidőlt, hajnal 4-kor meg kukorékolt... :shock: Aztán szerencsére fél 7-kor visszaaludtunk, egészen ¾ 10-ig! :D
Nemsokára megyünk boltba, csak megvárom, míg végez a mosógép.
Persze szerintem ma se fog már aludni... :roll:

Dorka nagyon édes a síléccel a lábán! :)

Mesi! Remélem, az oltás megoldás lesz!!! Szegénykék... :cry:

Mai ebédem: Pulykamell Marco Polo módra (sonka, brokkoli, sajt), bébirépa

Szelinek teljesen visszatért az étvágya! Már eszik kiflit is, meg az ebédet is rendesen megeszi (nem csak banánt és babapiskótát kér... )! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Lányok,

Végre bejutottunk tegnap a dokihoz. :) Harmad annyian voltak és így is közel 2 órát vártunk. :shock: Még jó, h hétfőn eljöttünk. Dokinéni szerint szépen (meg)gyógyult, bár még csúnyán köhög, azt mondta 2-3 napon belül minden rendben lesz, gyógyszereket sem kell már adnom, csak C-vitamin meg orrcsepp. Viszont nagyon csóválta a fejét a nemivásra. És megint étvágynövelőt kell(ene) neki adnom. Hát azt úgy utálja! A jó hír örömére ma több mint 1 órát voltunk sétálni. Este pedig újra megyünk.

Ágica, Ti is leküzdtétek a kórt?

Fogyiklub: (én már csak így hívom :lol: ): Irina, gratulálok a -3hoz! Ügyes vagy! Sajnos nekem nem megy édesség nélkül. Bár a mértékét jelentősen lecsökkentettem. Mondjuk 10-esről 1-esre. Nekem csokival kell a megoldást megtalálnom.
Hmm, én is 70-et tűztem ki célul :lol: (bár nekem inkább 60-at kellene :oops: , de mivel ennyi soha nem voltam, megelégszem az esküvői súlyommal) és én vagyok a legmesszebb!!!! :lol: :lol: :lol:
Gatyába rázzuk egymást csajok! Maggie, gyere Te is szállj be! Bár Neked nem is kell fogynod. :roll:
Kaja, tegnap a nagy kapkodásban alig ettem vmit: joghurtot, meg 1 tojást 2 virslivel + 4 mandarint. Mára viszont csináltam halat jó kis fokhagymás zöldkörettel (széles zöldbab, kukorica és répa).
Lányok, azt akartam még kérdezni, h Ti mennyit és mit isztok 1 nap? Gyanítom, h nálam ez a fő bibi. Baromira nem iszom. Vízből max 2-3 pohárral megy le 1 nap, a teát meg nem bírom üresen meginni. 2 bögrével engedélyeztem magamnak mézzel. De még így sem jön ki napi 12-13 decinél többre. :roll:

Miléna, sajnálom, ami történt, de ne okold magad. Szerintem nincs olyan anyuka, akinek minimum 1x ne esne le a gyerkőce.(mi is túlvagyunk 1-en) Persze ilyenkor mindenki magát marcangolja… Nem tudunk folyamatosan ott állni mellettük. Te is mindent megteszel, ennek ellenére sajnos ilyen megtörténhet. Tényleg, azóta rendben vagytok?

Maggie, édes a kis Bercód! Ahogy az ujját tartja a billentyűkön! Jól megpuszilgatnám. Gratulálok a sulihoz, és le a kalappal, h belevágsz! Meg persze rengeteg kitartást.

Irina, kádaskapitányod nézése meg egyszerűen szédületes. Mint egy igazi macho! 8)

Kaqk, édesek vagytok! Milyen jól néz ki a karácsonyi díszítésetek! Jól látom, h nem Emma a legkisebb a családban?

Dotildi, nagyon klasszak a síelős képek! Még a végén kedvet kapok. Komolyan. Dorka milyen nagy lett?! :shock: Olyan mintha 2-3 éves lenne… Tényleg Ti zenebölcsibe már nem jártok?

Szegény Zsozsi :cry: , gyors gyógyulást neki is, meg Geginek is! Hát igen, elég fárasztóan hangzik, amit leírtál. Aztán elmúlik pár hónap és a gyerekeid szuperül el fog játszogatni együtt. Akkor meg tök jó lesz Nektek! :wink:

Móni, hova jártok játszóházba?

Ágica, ez nagyon jó hír!!!!!! :D Kíváncsi leszek majd, h mi volt a dokinál.

silka
silka

Ágica, nagyon sok boldog névnapot!

Kép

silka
silka

Sense! Az éjszakátokra én is kíváncsi vagyok!
Meg hogy hogy van a pocakod!!!

Maggie! Helyes! Jobb, együtt csinálni a fogyókúrát! 8)
Nekem szerencsém van, mert tudok ilyen kajákat rendelni, Apa is konyhán kajál, vacsira meg összedobok ezt-azt, Apa úgyis általában szendvicset eszik. Hétvégén meg bevállalom, hogy kétfélét főzzek, szombat délelőtt lezavarom két napra! :)
Dávidnak megy a drukk!!!!! ++++++++++

Miléna! Most már nem lesz semmi gond! :)

Azt hittem, Szeli nem fog aludni ebéd után, de fél 1-kor letettem, mert nyügi volt, kb. 5-10 perc alatt el is aludt! :) Utána megyünk boltba. Bár, ha ennyire esik, inkább megvárom Apát (ma korábban jön haza), és gyorsan leszaladok egyedül.

Kép

Kép
regcsiken14

Silka! Örülök, hogy Lizó jobban van! :)
Azt olvastam tegnap (míg várakoztam a pajzsmirigy rendelésen), hogy aki nagyon édesszájú, egyen inkább étcsokit, aminek magasabb a kakaótartalma, mert nem hizlal annyira, és általában ebből kevesebbet esznek a csokisok! 8)
A vizet nekem is úgy kell magamba tuszkolnom. Télen nem szívesen iszom meg a vizet. A gyümölcslé meg egyrészt cukros, másrészt cipeli a fene... Úgyhogy én ráálltam a csapvízre. Mindig odamegyek, amikor eszembe jut (ha szomjas vagyok, ha nem), és lenyomok két pohárral. Muszáj!
De sajna a 2 litert nem hiszem, hogy meghaladja... :oops:
Teát ihatsz édesítővel is! Én a zöldteát szeretem ízesítés nélkül is, de azt ugyanúgy elfelejtem...
A méznek majdnem annyi a kalóriatartalma, mint a cukornak, tehát ugyanott vagy, csak állítólag egészségesebb!

Ja, igen. Pajzsmirigyrendelés: Doki közölte, hogy lehetne még alacsonyabb a TSH értékem :?, és hogy azért majd számítsak rá, hogy gyógyszert kell rá szednem életem során, mert várható, hogy elő fog újra jönni. 3 hónap múlva kontroll.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, a túrórudin szerencsére étcsoki van! :lol: :wink:
Teát másfél kiskanál mézzel iszom + édesítőszerrel. Ennyi a tűréshatárom, h még ne legyen nagyon édesítőszer íze. Tudom, h kalóriában majdnem vetekszik a cukorral 360/400, ezért iszom max 2 bögrével. Egyébként sokkal könnyebben lebomlik, mint a cukor.
Neked ez a pajzsmirigyes dolog hogy jött ki, örökölted?

silka
silka

Sziasztok!

Emese: szorítok,hogy hamar meggyógyuljatok.eléggé kimerítő két beteg gyermekkel,pláne ha alig pihen az ember,de minden rendben lesz. :)

Regi: egész jól hangzik a csirkés menüd. :) én sütit szerettem volna csinálni,du.án,de a párom lebeszélt róla. akkor tele eszik magukat a fiaim,és nem lesz rendes vacsora,így éjszakai kelések lennének,ezt viszont nem szeretném.már jártam így,úgy szidtam magam miatta. :)

Ágica: Boldog Névnapot.. :)

Sense-vel mi lehet :?:

Dotildi: nagyon jók a képek. :)

Miléna:
ne hibáztasd magad,sajnos ha mellette vagy is megesik az ilyen.Lásd nálunk így törte el a kis csuklóját 3 felnőtt volt 2-3m belül.
varga tünde

Silka! Igen, örökletes (nagymamám, nagynéném, anyu...). Doki szerint a terhesség hozta elő (bár előtte nem nézettem), ezért sem adott eddig gyógyszert rá, mert erre számított, hogy visszaáll magától, igaza is lett.

Kép

Kép
regcsiken14

Boldog névnapot kívánunk Ágicának!!!

Vagyok én is (Maggie, kösz a hiányolást), de Gábor késő este jár haza, aztán éjszaka a gépnél ül, reggel rutin, aztán levegőzés, ebéd, altatás... És most itt vagyok. Nemsokára lépek angolozni, meg fel is mosok, de előtte írok már ide egy kicsit :wink:

Miléna - jó, hogy nem lett baja Zétinek, és a duzzanat is kezd lelohadni. Szinte minden gyerek csinál ilyesmit gyermekkorában, ne okold magadat... Rugó egyik unokatesója is gyakorlatozott az ágyon, fejre esett, kórház, figyelni kellett, és aztán persze semmi komoly baja.

Ádó nagyon aranyos, és Irina, végre Te is látszol :wink: Hihetetlen egy kék szeme van, a haja meg szőke - szóval olyan kis északi színvilága van. Ha gonosz akarnék lenni, akkor nagyobb betűvel is leírnám, hogy gyermekkoromban a csehszlovák királyfiknak volt ilyen haja-szeme a mesékben. Rugó egyre barnább, a szeme is barnul talán, a haja is - szóval nem rám üt a gyerek.

Fleur - wc-papír, fúró - :lol:

Doltildi - micsoda síszerkó, egek :shock:

Emese - hát Zsófi alaposan megszenved a fülével :( Próbálj pihenni valahogy. Előbb-utóbb túl lesztek majd ezen a rossz perióduson is.

Ahogy a Simpson családban mondta a rendőr: Úristen, a helyzet egyre rosszabb lesz, mielőtt javulni kezd :wink:

Móni - nekem az ébresztőm 8.50-re van beállítva. Olyan kis szolíd hangot ad, így Rugó, ha olyan napja van, tovább aludhat :roll: Persze nem mindig ez történik, de mikor igen, az olyan jó....

Ágica - P. ügynök :D Sógornőddel mi újság? :?:

Maggie - eső. Mi gyorsan kimentünk az utcában délelőtt sétálni, mert tartottam tőle, hogy délutánra ideér valami zuhé. Rugó már elég magabiztosan mozog kinn (néha a kezét is el lehet engedni), kurjongat a szomszédoknak, bámulja őket, be akar menni a kocsmába, cicát üldöz, pocsolyában lépeget... Igaz, csak kb. 40-50 méteres körben. Ha meghallják a hangját, akkor a környező házakból kijönnek az emberek, és leállnak beszélgetni vele.

Dávidnak akkor szorítunk. Hová felvételizik? Miből?

Akarok majd a másik helyen is reagálni, de egyelőre ennyire futotta tőlem :arrow:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a köszöntést!

Lányok ma megy dokihoz 17:00-18:00 között akkor kéne sok vudu++++++++++nagyon szeretnének babát :D

Maggie: Drukkolok Dávidnak!

Fleur: Nem a wc papíros képre gondoltam hanem csak úgy mert rég tettél. :lol:

Silka: Képzeld úgy mond leküzdöttük de tegnap kemény volt a kaka de még volt benne ilyen nyákos izé ma adtam is neki a normaflort.

Kép

Kép
agica1126

Ágicám! Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok!!!!

Az éjszakánk aránylag jó volt, Gegi aludt rosszul, Zsozsi most jól van, csak a reggeli akaratos hisztijeit bírom már nehezen...

Nem tudok reagálni, mert nem tudtam olvasni még, csak egy kérdés:
Lehet postai úton intézni az anyaságit és a családi pótlékot???

Ha valaki tudja, megköszönném a választ!

Hajrá fogyisok!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Nyüsz-nyüsz, szégyell-szégyell, emlékeztek még erre a kicsi kolbászra? :oops: :oops:
Ha igen, akkor hadd írjak még Nektek, jóóó?

Na persze most nem sokat, mert m.helyen vagyok, de azért mégis.

Először is hadd gratuláljak Emesének Kicsi Gegihez itt a fórumban is (nem mintha nem értekeztünk volna másképp :roll: ), és persze csodásan gömbölyödik az összes többi Kistesó is Anyukája pocakjában! :wink: :D

Sajna a 2007-es Királylányok és Kriályfik tekintetében teljesen kiestem a képből, nem is tudom, fogom-e tudni pótolni, de biztos elájulnék, hogy mi mindent tudnak már.

Rólunk röviden annyit, hogy Máté kb. egy hete kezdett el mindent mondani utánunk, és amit tud, azt megfelelő helyen és szituációban használja, még ha néha kódszótár is kell a megfejtéséhez. Emellett egy duracell-nyúl, aki önállósodási-kényszerben szenved (vetkőzni-öltözni akar, de csak annyi megy egyelőre, hogy a bodyn, pulcsin egyedül áthúzza (kifelé) a fejét, mosógépet pakol és szed ki, tereget, főz, porszívózik, szerszámokkal szerel), megmutatja a következő testrészeit: buksifejed, szemed, orrod, szád, füled, cici, poci, köldök, kukac, kezed, lábad. Van 10 + fél foga, Apa-az-isten korszakát éli, és persze minden adjuramisten-azonnal kéne (de nem.).
Nem is ragozom tovább, végig nevetnem kell, ha együtt vagyunk, annyira vicces kölök. :lol:

Este jövök majd képekkel is. Egyelőre csak Róla, mert az új lakásunkba még nem érkezett meg minden bútor, arról majd inkább akkor, ha már szép lesz.

Remélem, nem haragszotok rám, hogy nem írtam (nov 30-jan 07 közt nem is volt netünk :evil: ), de munka (+ túlórák) + család mellett nem egyszerű. Esténként csak dőlök be az ágyba. :?

Sok puszi, este igyekszem jönni! Becsszó! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Mesi!

Igen lehet postai úton is intézni,de ha lehet akkor tértivevényesen add fel,mindenből az eredetit,magadnak fénymásolj le mindent!!!!

Zsófi hiszti: adjál Neki feladatot :) hozza Ő Geginek a pelenkát,adja a popsitörlőt,hozzon oda vmi puha mesekönyvet,mesélje el kistesónak mi van ott,esetleg közösen énekeljetek neki,vagy mondókázzatok :)

Ágica!

boldog névnapot kívánunk :)

:arrow: visítást halok odaátról :evil:

KépKép
viranka

hali

Ágica:Boldog Névnapot!!! megy a drukkk h legyen babóóó++++++++++++

Maggie: szombatra megy a drukk Dávidnak!!

De jó h Lizi jobban van,!

Dotildi: síelős képek.....hát nagyon meglepődtem hogy mekkorát nőt a lánykád!!!!

Irina: nem vágattuk Emma haját csak kb 6 hósan még a babahaját ami nagyon hosszú lett és nem akart kihullani....azóta nem....
köszi a dicsiket!

Silka: Igen van egy uncsitesója emának, aki 6 hónappal fiatalabb de méreteiben már majdcsak elhagyja Emmát..már alig látszik a korkülönbség....de hát fiú...nagy legény..egyébként Boldizsár!

Mesi: kitartás....+++++++++++++++++ gyógyuljanak hamar meg mindketten..Te meg egyél!!!!

SENSE?????

KépKép
kaqk
Debrecen

Kolbi - szia :D Máté ügyes lehet!!!

Na, babaneteztem, összeszedtem a kutyasz...t, felmostam, és Rugó fel is ébredt. Most boldognak kellene lennem, mert minden sikerült...

Berakok egy képet, amin nincs Rugó nem kócos. És itt már látszik a tehetségem a fodrászmesterség területén :oops:

Kép

Na, akkor nekifogunk a délután eltöltésének. Kettesben.

Kép
vindolanda

"Nincs" nélkül. Szóval amin nem kócos Rugó :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Ágica nagyon sok boldog névnapot kívánunk!

Nem felejtettelek el benneteket, csak nagyon sok minden összejött erre a hónapra. 9.-e óta csomagolok, dobozolok, mert elköltöztünk. Majd festés költözés és ismét dobozolás de már alakulunk. Ez idő alatt Tomika minden nap ment a mamához, de már a végén nem akart még sétához sem felöltözni inkább ölelve kapaszkodott és el sem engedett. Netünk se volt csak a másik lakásba, oda meg már nem volt erőm vissza menni.
Közben meghalt a mamám, temetést is intéztük, és hogy ne legyen egyszerű a helyzet az öcsikém fél évre külföldre megy dolgozni.:cry:

Próbálom visszaolvasni amit írtatok, a képek szuperek.

Miléna: Remélem megnyugodtál egy kicsit és Zéti is rendben van már!

morzsesz: csak egy gyors kérdés a kicsi fiad eszik rendesen a reggeli kakaó után? Csak azért kérdezem, mert annak idején azt tanultam, hogy reggel nem szabad vagy ajánlatos kakaót adni a gyerkőcöknek, mert "eltömíti" a pici gyonrukat és ezért lehet, hogy kevésbé lesznek éhesek. Én nem merek neki reggelire adni.

Tomika nem akar még igazán megszólalni sajnos, bár intenzíven halandzsázik, de a fejét nagyon tudja rázni ha nem akar valamit.

Próbálok sűrűben jönni!

Betegeknek jobbulást!

Kép
zebibaba

no most talán van pár percem,nyugodt pillanatom :wink:
mostanában kicsit frusztrált vagyok,majd panaszkodom odaát,ha egyszer eljutok odáig :oops:

Vindo!
tudod h. írigyellek :) napok óta B. akkor alszik el vagy akkor kel mikor indulnék Míráért,szinte egy perc nyugi sincs,szélmalomharcot vívok mindenféle játéknak nevezett dologgal,pedig már megint szelektáltam :evil: esküszöm ezek osztódással szaporodnak :evil:

Irina!
nagyon édes Ádi :) remélem oltásnak nincsenek/nem lesznek utóhatásai :)

Miléna!
ne okold magadat!!! ez mindenhol megtörténik,szerencsére nem lett nagyobb baj :wink: orvosnál nő :evil:

:arrow: no megérkezett hisztizsák és már megint vísiiiiiiiiiiiit én zizzenek,mert minek aludni jobb annál anya idegeit kikezdeni :evil: a Sedatifom meg elfogyott,pedig az hat jó gyorsan 8)
annnnnnnnnnnya,annnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaa ááááááááááá

KépKép
viranka

jah és Sense tudja számom,csak kapok sms t :)

s azon gondolkodtam vmelyik hajnalban h. Lottinak 2009.01.29-én kellene megszületnie :) Boti 2007.09.27 s ha a számokat nézzük tök jók :lol: :lol: miken agyalok én is :roll: 8)

KépKép
viranka

Kolbi!
véggggggre életjel :) úúúúúgy hiányzol ám :)

KépKép
viranka

Sziasztok

Köszönjük a vudukat ésssssssssss 5 hetes terhes még szívhang nincs de 2 hét múlva kell mennie újra :D :D :D :D

Kép

Kép
agica1126

Ágica: hurrráááááááá

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Mondtam, hogy nem úsztok meg ma este! :twisted:

Ágica: engedd meg, hogy én is nagyon boldog névnapot kívánjak, és gratuláljak a sógornődnek is (Máté is először nagyon halvány csík volt,nem is tudtam, hova tegyem az egészet, aztán látod... :wink: !!!!)

Zebibaba! Szia, azt hiszem még nem találkoztunk. A kakaós dologhoz annyit, hogy add Neki reggeli után, levezetésként. Máté este így iszik meg vacsi után kb. másfél decit, és előtte rendesen vacsorázik.

Morzsesz, Neked is üdv köztünk, örülök, hogy kedvet kaptál az íráshoz! :D

Viranka: Ti is nagyon hiányoztatok ám! :cry: Elvonási tüneteim voltak, és olyan egyedül éreztem magam az anyaságommal. Az is furcsa volt, hogy csak Máté volt ilyen korú a környezetünkben, és szívesen kérdeztem volna ezt-azt Tőletek.
A feladat-adással, mint hisztigyógyszerrel nagyon egyetértek. Nálunk pl. Máté vágja a tojást a tojásvágóval (szigorúan felügyelettel), adogatja a ruhákat mosás után, együtt csinálunk sok mindent, és ettől nagyon büszke magára, fontosnak érzi magát, igazi nagyfiúnak. (Valóban az is, már régen nem babák a gyerkőceink. 8) )

És akkor végül dobok néhány képet a karácsonyi ajándéknak készült sorozatból (direkt nem karácsonyi a dizájn!). Lehet, hogy picit sok lesz, de hát ugye az anyai szív... :oops: :lol:

Na pusszancs!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok

Köszönöm mégegyszer a köszöntéseket.Ennyien még soha nem köszöntöttek fel :oops: olyan jól esik :)

Kiskolbi: Annyira jó hallani felőletek ezek a képek meg egyszerűen fantasztikusak.Nagyon ügyes kis pasid van.És szereti a bölcsit?Milyen volt a beszoktatás?

Viranka: Reggel ott leszünk :D(én nem tudom miért de mindig parűzok tőle :oops: )

Mesi: Remélem mostmár jobban vagytok.Nagyon sokat gondolok rátok :)

Zebibaba: Petrának én reggelire mostanság kakaót adok.De bevágja jól lakik és vissza is alszik? Ez nem jó? :roll:

Vindo: Még mindig imádom Rugó képeit :D Egy kész fodrász veszett el benned :lol:

Sense,Meryke?????????

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Ágica boldog névnapot!!!!!!!

Kolbi de jó hogy végre megvagy!!!!! Máté mekkora nagyfiú lett!!!!
Bölcsi???? Milyen az új életetek??

Emese lehet ezeket a dolgokat postán is intézni, sőt! rengetegen vannak a hivatalokban, igy egyszerűbb. Majd küldenek vissza levelet, ha hiányzik valami. Viszont igy kicsit később kapjátok meg a pénzeteket :( valamit valamiért.

Miléna hogy van Zéti?????

Vindo Rugó tüneményes:-)

Kaqk szupik a képek!!!!! szép családod van!

Nálunk minden ok:-)

SENSE?????????????????????????

Heni
KépKép
heni81

Tyű! Vindolanda! :shock: Jaj, Téged kihagytalak! :oops: Hogy állsz a tanulmányaiddal? Rugó egyszerűen bűbáj!!! Hozzánk nem jössz hajat vágni véletlenül? Sütnék Neked sütit is! :lol:

Ágica: a bölcsit nagyon szereti, teljesen otthon érzi magát, és rengeteget tanul a nagyobbaktól. Akármennyire is fáj a szívem, rá kell jöjjek, kellett Neki, mert itthon már unatkozott. Épp emiatt a beszoktatás is simán ment. Első nap, másfél óra játszás után elment a Zsuzsival (óvónéni) aludni. Gyakorlatilag 1 hét alatt beszokott teljesen. Minél kisebb a gyerkőc, annál könnyebben megy állítólag. Szóval második héten összeállt a kép, hogy ez most már rendszer lesz, akkoriban volt reggelente némi pityergés, de állítólag csak addig tartott, míg be nem mentek a fürdőszobába játszós ruciba öltözni. És arra is rájöttünk, hogy attól kap még sírógörcsöt, ha összecsukjuk a babakocsiját (nem érti senki, miért), így azt mindig később a Zsuzsi csukja össze. Ami kellemetlen, hogy délután 4 után már nem tolerálja az ovit, így kénytelenek voltunk keresni egy bébicsőszt (még több kiadás... :evil: ). Aki eddig volt, az sajnos nem tudja már vállalni, csak heti 1x, mert anno mellrákja volt, így nem szabad sokat emelgetnie (Máté meg nem pehelysúly már), de most találtunk egy 35 év körüli csupabáj csajt, aki elvállalta. :D Ma volt nálunk először. Remélem, jól összecsiszolódnak Mátéval.
Ja, köszönjük szépen a fotó-dicsiket!

Lenne egy kérdésem, bár már lehet, hogy volt téma: Ti hogy álltok a bilivel-wc-vel? Nálunk már rég aktuális lenne, biztos emlékeztek, hogy írtam, de a bili az csak ruhában buli, pucér popival sajnos nem. Közben wc-mániás, az oviban is mindig csekkolja a többieket (itthon meg minket), és az óvónéni szerint ki fogja hagyni a bilit, úgyhogy vennünk kéne wc-szűkítőt. Nektek van valami tapasztalatotok ebben a pisi-kaki-kérdésben? Többgyerekes Anyukák, hogy megy ez?

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni!

Szupi, hogy Nálatok minden ok! :D És a Fiatalúr odabent???? Kérdésed az "új életünkkel" kapcsolatban: lehetne ecsetelni. Kicsit nehéz volt beleszokni, de azt hiszem, sikerül. Kissé kilúgozottnak érzem magam, és szeretnék többet Mátéval lenni, de tudom, minden percért hálás, és látszólag Őt egyáltalán nem viseli meg a dolog. A költözést is simán vette, pedig én féltem tőle, hogy megrázza majd. Másrészt most sokkal több türelmem van Hozzá, és biztos jobb Neki egy vidám, türelmes anyuka, mint egy olyan, aki belefáradt a szociális elszeparálódásba. Ráadásul Gergővel is kiegyensúlyozottabb most a kapcsolatunk, sőt Neki is Mátéval. Azt hiszem, ennek így kellett történnie, bármennyire is nehéz bevallani.

Sajnos az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy 2x1 órát tömegközlekedek naponta (a minimum 8 óra munka mellett), gondoltunk is rá, hogy beljebb költözünk, de végül maradtunk, és itt váltottunk egy szebb és nagyobb lakásra. Ha kapnék a közelben valahol állást, biztos elgondolkodnék, bár a mostani mhelyemnél jobbat nem is kívánhatnék. Szorítsatok, hogy túléljem a próbaidőt! Elméletben már profi vagyok, de most kezdtem el tanulni a gyakorlati dolgokat, és elég döcögősen megy. Persze, biztos ráérzek majd hirtelen, de addig eléggé nyomasztó.

Na jó, nagyon off-topic lettem... :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Ágicának boldog névnapot!

Köszönjük a dicsiket!
Érdekes, mennyien írtátok, milyen nagy Dorka... Szerintem a pufi kabát + sígatya miatt tűnhet 2-3 évesnek, mert egyébként csak 80-81cm és 11 kg.

Silka, az ivás (mármint a napi vízszükséglet fedezése :wink: ) nálam is problémás, szerintem nagyon keveset iszok egy nap. Jó, ha megvan 1,5 liter. Mondjuk én szinte csak vizet iszok, azt szeretem, de az a baj, hogy elfelejtek inni.
Zenebölcsi: kihagytunk egy kis időszakot, de ma megint vettünk bérletet. Sasoltam is, hogy vagytok-e, de aztán gondoltam, hogy val.sz. még nem hozod Lizit a betegsége miatt. Szuper, hogy most már a dokinő szerint is jól van!
Egyébként 10-re mentünk ma, ez az időpont jobban bejött, mint a 9, úgyhogy átállunk a 10re. Jövő héten jöttök?
Ja, abban ne legyél annyira biztos, hogy te vagy a legtávolabb az esküvői súlyodtól! :oops:

Síelés: szóval én nem vagyok egy sportos alkat, sem a sípályák bajnoka – megelégszem a kék, esetleg a light-osabb piros pályával (a zöld a legkönnyebb – de ez szinte nem is lejt, majd a kék, piros, és a fekete a legnehezebb), de nagyon nagy élményt és kikapcsolódást jelent a friss levegő, a szép környezet.
Egyébként sohasem késő elkezdeni: Apukám kb 40 éves korában, Anyu kicsit később, kb 47-48 évesen kezdett el tanulni. Apu a bátrabb fajtából való, már évek óta szeli a fekete pályákat is, én Anyura ütöttem, ő is a szelídebb síelős fajta.
És hát amikor látja az ember lánya, hogy a földből szinte ki sem látszó 3-4 éves gyerekek már szelik a pályákat, ez kellő motiváló erő :D

Kiskolbi, nagyon jók a képek!!! És jó hallani felőletek!

Zebibaba, részvétem a mamád miatt

Kép
dotildi

Kiskolbi: Annyira jó hallani hogy ez ennyire flottul ment.Petrát szeptembertől adom bölcsibe mint itt soka mások is ha jól emlékszem de biztos nem lesz egyszerű.Bár most már eljutottunk odáig hogy nem kell kiszöknöm a lakásból hogy észre ne vegyen hanem odahívom megpuszilom és elmondom neki hova megyek :D És kikísér ajtó becsuk és még 1 percig hallgatózom hogy üvölt e utánam de most már nem szerencsére :D

Kép

Kép
agica1126

soka= sokan

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Gyors bekukk, mi jól vagyunk :)
Nagyon le vagyok maradva az olvasással :(, de holnap igyekszem pótolni :)

Ágica, nagyon boldog névnapot! :D

Kép

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni Lmóni vagy Panndi meg akinek olyan babakocsija van mint nekünk(cam portofino).Meg tudnátok képen mutatni hogy hogy kell rátenni az esővédőt? Egyszerűen nem tudok rájönni :oops: Előre is köszi!

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt!

Ágica gratulálok sógornődnek :lol: :lol: :lol:
Nagyon egyszerű rátenni, ha már rájöttél a technikára.
Ahogy szétnyitod van rajta 2 pánt patenttal. A patentokat rákapcsolod a lábtartó alá vagy fölé (nekem csak fölé sikerül. majd az egészet áthozod a babakocsin és a tolókar előtt viszed le. Miután lehúzod a tolókar előtt össze bírod illeszteni a tépőzárat.
Próbáltam neked fotózni, nem sok látszik belőle
Kép
Kép
Kép
Kép

Remélem tudtam segíteni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: Ezer hálám üldözni fog! Nagyon jó hogy igy meg muatattad.Nagyon köszi.

Kép

Kép
agica1126

Kiskolbi :lol: :lol: de jó, hogy jelentkeztél.
Nagyon hiányoltunk ám. Máté egy tünemény, nagyon sokat nőtt. Már most sármos úgyhogy retteghetnek a lányos anyukák :wink: :lol:
A bölcsivel is nagyon ügyes. Én a játszóbölcsiben sem hagyhatom magára egy percre sem mert hiába játszik elmélyülten rögtön észreveszi.
Örülök, hogy minden úgy sikerült ahogy szerettétek volna.

Silka tegnap a 2 hetente erre járó ingyenes játszóházban voltunk. De amúgy az újhegyi lakótelepen van két bölcsöde ahol van játszószoba berendezve. Oda járunk általában heti 1-2 alkalommal (287 ft-ot kérnek 1 órára, ha ebédet is kérünk akkor + 220 ft)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Megint fent volt Domi 3kor. Nem akart aludni.Pedig tegnap de. aludt csak.Gondoltam,most tuti jót alszik.Hát nem :( Ez nálunk nem volt szokás,olyan furi megint az éjjeli kelés.

Ki hány fognál tart?
varga tünde

Móni: ez nagyon jó! És nem is kérnek érte sokat. Ha lenne itt ilyen lehetőség én is vinném,de nincs. :(
varga tünde

MOst csak gyorsan írok, hogy élek, felkeltünk - a szippantós autóra, én meg az ágyból ugrottam ki kaput nyitni fél kilenckor... :x

Ágica, gratulálok az újabb családtaghoz!

Majd reagálok mindenre, még egyelőre elkezdem a reggelt.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Kolbi! De jó, hogy jelentkeztél!!! :)
Kár, hogy ennyit kell túlóráznod... :( A munkába bele fogsz jönni, ebben biztos vagyok!!! :)
Máté csudaédes a fotókon!!! :) Főleg abban a kalapban a macival! :)

Vera! Kitartás!!!

Vindo! Tökéletesen vágtad le Rugó haját! :) Ügyes vagy! Nagyon aranyos ezzel a frizurával! :)

Zebibaba! Részvétem! :(

Ágica! Gratulálok a sógornődnek! :)
Nálunk meg Szeli most kezdte megint (!), hogy sír, ha elmegyek (hónapokig semmi baja nem volt ezzel). De egy kis figyelemelterelés, és nem tart sokáig! :)

Tünde! Szelinek még mindig 8 foga van (már tök régóta... :roll:)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: Remélem ez marad igy egyenlőre hogy nem fog sírni de amiket előtte művelt :roll: volt hogy itthon hagytam az apjával 1 órára és végig sírta az egy órát az apja sehogy nem bírta megvígasztalni :roll: de már a végén hüppögve sírt :oops:

Tündi: Nekünk 4 fogunk van de mi nagyon nem vagyunk mérvadók :) az első kettő kijött tavaly 6.hónapba a második kettő meg most decemberbe.Mire 12 éves lesz csak kint lesznek a tejfogaink ha igy haladunk hogy félévente jön 2! :shock: :shock: :lol:

Kép

Kép
agica1126

Vindo:Akkor sikerült felkelnetek időben :D még elérted a szippantóst :lol: Rugó alszik még?

Kép

Kép
agica1126

Ja felkelt mivel többes számba írtad :oops:

Kép

Kép
agica1126

Ágica - Sajnos ő is felkelt a szippantós autóra. Elég hangos. A pizsamámat meg összeugrálta a kutya.

Lépek reggeliztetni, jövök ám :arrow:

Kép
vindolanda

Ágica örülök, hogy segíthettem :lol: :lol:

Tünde 16- ról tudok, de lehet, hogy már több. Nem engedi, hogy megnézzem már vagy 2-3 hónapja. Nyáladzani viszont nagyon szokott :roll:

Vindo sajnálom a hirtelen ébresztőt
:(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, tegnap voltunk dokinál Fruzsival, minden rendben vele, picit nagyobb a koáránál :)

3,5 kg hízásra azt mondta a doki, rendben van, jövőhéten cukros vérvétel.

Zsófinak 16 foga van, de ebből négynek még csak a csücske látszik :lol:

Visszaolvasok.
Vendég

Köszi a fogas tippeket.. :) Nekünk 16van,nálunk is tömi a kezét be,2nek a külső széle van kint,ezek a hátsók.

Panndi:most esik le,hogy cukros vagy :shock: :oops: . Ez terhességi cukor? Nekem is volt Bencével de Domival már nem.Neked Zsófival?
varga tünde

Tippek=adatok.. Bocsi automatikusan jött észre sem vettem.

Írtam már,ha már fogaknál tarunk,hogy Bencének mozog az a foga ami legelsőre bújt ki.
varga tünde

Sziasztok!

Örülök, hogy gyógyulgatnak a manók! Betegeknek jobbulást!

Kismamik?? Következő baba lassan bemutatkozhat... :D

Zebi: részvétem! :( Hová költöztetek?

Kiskolbi jó hallani rólatok, nagyon jók a képek!

Ágica: gratula a sógornődnek!

Fogak: Zétinek 10 van, kettő pedig most jön.

Wc: a kefe nálunk is sláger, rohanok ha arrafelé veszi az irányt.

Esés: egész szépen helyrejött a feje. Fájni úgy látom szokott, ha valami hozzáér jön nyöszörögve és bújik.

Zéti mostanában ismét újrakezdte a sírást ha otthagyom valahol. Tegnap apával hagytam otthon. Amint indultam jött az iszonyú keserves sírás. :shock: :(

Három hét és költözünk. Remélem. Az építészt felhívtuk és azt mondta kicsit megsürgeti a dolgokat. Tegnap szóltak, hogy a konyhaszekrény le van gyártva. :D Felhívtam ma pár költöztetőt, hogy legyen valami fogalmam az árakról. Kb. ugyanaz mindenhol. Viszont van aki becsomizza a dolgainkat, hogy semmi ne sérüljön.

Megyek mert kisfiam unatkozik. :roll:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ja, nem vagyok cukros, legalábbis remélem, hogy nem :) Csak a kötelező cukros vérvételre megyek :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?