A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Az éjszakánk egy fokkal jobb volt. Tegnap este láttam, hogy Bercónak készülődik egy fogacskája. Buzgón bólogatott, hogy kenjem be neki, meg gyógyszert is kért. :lol: Így jobban aludt.

Ágica! De szuper. Akkor ő is szeptemberi babóca lesz. Gratulálok!

Kolbi! Jaj, de sokat jártál az eszemben, de végre jelentkeztél. Örülök, hogy minden a legnagyobb rendben. Kislegénykéket meg csuda helyes pacák. :lol: Gyönyörűek a képek.
WC-szűkítő???? Igaz lehet. :roll:

Viranka! :cry:

Zebibaba! :cry:

Bercónak a kilencedik foga készülődik, bár még a hetedik és a nyolcadik sincs kint teljesen.

Vindo! Majd hozzád viszem Bercót is. :lol: Hú, de szép ez a gyerek!!!!!!

Meryke! Gyeeeeereeee!

Bongyi! Merre vagy??????? Nem ér ám, csak igérgetni!
dmaggie

Miléna! Látod, nem lett semmi baj. Olyan izgi tud lenni egy költözés.

Panndi! Jó hírekhez gratula. :shock: Bár nem tudom, hogy a kicsi pocikádba hogyan férhet el egy nagy baba? :lol: Az enyém még mindig nagyobb, mint most a tied. :oops:
dmaggie

Sziasztok Lányok!
Jajj, annyira jól esik az aggódásotok!! :oops: Köszönöm!

Tegnap voltunk dokinál. Bő egyujjnyi méhszáj, megrövidült, felpuhult nyakcsatorna. Lotti baba jól van. 3,5 kilónak mérte a doktorbácsi. Már nem rendelt vissza magáhpo. Azt mondta, hogy szerinte hamarosan találkozunk a kórházban, ilyen méhszájlelet mellett. Háát. A jóistenke szóljon belőle!!!
A fájásaim változóak. Két napja szinte semmi. :cry: Pedig már csak némi fájás kellene...
Doki után elmentünk és megnéztük moziba a Hercegnő című filmet. Gyanítom, egy ideig nem jutok el moziba...

(Silka!
A doki szabadsága : márc 15-30ig)

Egyszer volt Budán kutyavásár éjszakai alvás ügyben. :cry: Továbbra is szenvedünk. Talán kevesebbet ébred fel Botond, de gyakorlatilag végig a mi ágyunkba alszik. Fúú ! de nehéz lesz így 1-2 hét múlva!
Homeos szerek :
medorrhinum 15ch vasárnap délben 10szem
calcarea phosphorica : h-sz-p 5 szem
pulsatilla 15ch este 5 szem.

Hétfőn kell visszahívnom a doktornőt, hogy mennyire váltak be. Egyelőre nem nagyon... :cry:

Bocsánat, hogy most csak magunkról írtam, de egyébre most nincs energiám.
Puszi Mindenkinek. Próbálok jelentkezni minden nap.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Tegnap este rájöttem valamire. Olyan étvágyam lett, hogy csak na, pedig ez nem volt rám jellemző, nem is tudtam a diétámat tartani. Elkezdtem Béres cseppet szedni, gyanítom, hogy ez a ludas a dologban. Inkább nem is fogom szedni, mert így gurulni fogok. Most abba is hagytam, majd kíváncsi leszek, hogyan alakul az étvágyam.
dmaggie

Ágica! Jaj, az nem jó... :( Nálunk Szeli ilyet nem csinált, csak talán mikor eleinte vittem Anyuhoz, ott volt hogy sírdogált fél órát is, már Anyu ott tartott, hogy felhív, és menjek érte, de sikerült megvigasztalnia, elterelnie a figyelmét!
Talán többet kéne kettesben lenniük, hogy megszokja... :roll: De ez csak egy ötlet.

Panndi! Szuper! :)

Miléna! Szépen alakul a lakásotok!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie! Nekem is megnövelik ezek a multivitaminok az étvágyamat. Az Elevitet, aztán a Gravidát is inkább abbahagytam emiatt... :? (Persze az első 3 hónapban szedtem.)

Sense! :( De kár, pedig nagyon reméltem, hogy jól alakulnak az éjszakák!!! ++++

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Fogyisoknak:
Tegnap görög salátát ettem 6-7 dkg csirkemell sonkával, kicsit később megittam egy instant paradicsom levest (kívántam a meleget).
Mai ebédem: feta sajttal töltött pulykamell párolt sárgarépával (lassan már répa undorom lesz... :lol:). :)

Kép

Kép
regcsiken14

...mármint vacsorára ettem tegnap a görög salátát...

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Lányok,

Szia Kolbi, de jó, h írtál magatokról. Jó nagy fiú lett Máté is :shock: :D Az egyébként biztos, h egy csomó mindent előbb fog tudni, mert eltanulja a nagyoktól :)

Zebibaba, részvétem :(

Ágica, de jó, de jó, de jó!!!! Mennek azok a tapasztók!

Dotildi, így van, tegnap még nem mertem vinni, mert - bár meggyógyult - még csúnyán köhög, és nem akartam, h az anyukák frászt kapjanak tőlünk. :wink: Egyébként mióta ősszel beszéltünk, azóta folyamatosan járunk, kivétel most, meg mikor fürdőt szoktak robbantani nálunk... Mi 9-re jártunk, ott nincsenek olyan sokan. 10-től hányan vagytok? Aztán lehet, h kipróbáljuk a 10-est

Móni, 287 Ft óránként? :shock: Ilyen van még? Én nálunk föltérképeztem a terepet, és hát elég húzós. Ezért gondoltam, h megkérdezlek, hiszen olyan nagyon nem laktok messze. Tudsz pontosabb infót adni erről a bölcsiről. Lehet, h lecsekkoljuk vmikor...

Fog, azt hiszem 11. Bár mintha jött volna a 12. is, de nem bírok besalolni a szájába hetek óta... :roll:

Sense, szülni fogsz-szülni fogsz! :lol: :lol: :lol: Mikor nekem ugyanezeket a szavakat mondta, még aznap mentünk a kórházba. :wink: És köszi az infót!

Fogyiklub: én ma is a tegnapi halat eszem. Este meg egy kis felvágottat abonettel. Egyébként én is sokszor eszem répát, meg mást is, mert ugye ismétlődnek a zöldségek. Hát, ez van. A salinál is azért variálom az önteteket, h legalább vmi változatosság legyen benne.
Tegnap nagyon megerőszakoltam magam ivás terén, közel 2 litert benyomtam. Cserébe 20 percenként jártam a WC-re. :shock: Lehet, h mégsem jó nekem a napi 2 liter? :roll:

Tegnap elmentünk "nagybevásárolni", Lizikém tett róla, h mindenki felfigyeljen rá. Apja vett egy kannát, mire neki is a kezébe kellett nyomni egy kisebbet és végiglocsolták a virágosztály összes virágját. :shock: Mindenki hüledezve-mosolyogva nézte, mire ő beállt középre és elkezdett kiabálni, h "kanna-kanna-kanna-kanna" és mindenkinek "szia"-val köszönt. Nem akarták elhinni, h ennyi idős. Csupán 1 órával tartott tovább a bevásárlás... :D

silka
silka

Móni
jó lenne összefutni megint. Játszós bölcsi mikor van? Lehet mi is kipróbálnánk egyszer még ha messze is van. Persze ehhez apával egyezkednem kell kocsi ügyben. Tőletek messze van?

Silka
Ez nagyon jó hír

Silka
A nem ivás tényleg nagy bibi.
Szénsavmentes vizet kellene legtöbbet, legalább napi másfél litert. Amúgy csak nem cukros és 100%-os leveket, de ebből sem lehet olyan sokat, ha fogyizol, mert azért ezekben is van kalória rendesen.
De cukros italokat semmiképpen, azzal csak ártasz.
A napi 2 liter nagyon jó és ennyi folyadéktól bárki más is ilyen gyakran jár WC-re. :)
Lizi a bevásárló központban :)

Hát ja jó gáz idő van tegnap óta. Még Ringatóra eljutottunk, de hazafelé már eláztunk. Kicsit gáz, hogy sehova nem tudunk menni :( kocsi meg Petinél.
Azért Ringató után nem volt semmi Lilla. Felértünk és miközben vetkőztettem, a kabát még rajta volt, csak a cipő levételnél tartottam, bealudt az ölemben :lol:
Amúgy nem is írtam, hogy a múlt hetünk érdekes volt, mert Lilla hol lázas volt, hol nem. Ha láza volt akkor jó magas. Volt olyan, hogy éjszaka felébredt, mert belázasodott és nem is bírt visszaaludni, csak nagyon nehezen.
De szerintem ez tuti az oltás miatt volt, mert most rendben van. Viszont kinőtt a 12. foga is :) és elindultak a szemfogak, ahogy néztük és amúgy újra hisztis.
Hát végül is már csak 8 fogat kell kibírni.
Az elmúlt 2 nap a nagyon nyűgös és érzékeny nem elég jó szó arra, amilyen hangulatban volt.
De ma talán jobb volt. Majd meglátjuk a délutáni alvás után mi lesz :)
Most is az ölemben aludt el.
Vannak új szavak: apó (télapó) és autó. Ezt azért kezdte el mondani, mert nálunk volt egy majdnem 2 éves kis barátja és ő mondta ezeket :)
meg a hó (hóember és hópihe)

Regi
De a múltkor azt írtad minden ok...:? amúgy különösen neked írom,mert anyósom is ezzel szenved a pajzsmirigy ingadozása miatt a súly is vacakol. Ő is hol felszed, hol meg nagyon lefogy.
Már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem ha alul működik akkor fogy, ha túl működik, akkor hízik.

Ágica
phuhh megnyugodtam :lol:
Mondtam ugye????!!! :)

Kolbikám
De jó, hogy jöttél. A munkának nagyon örülök, hogy jól megy :lol: gyorsan bele fogsz rázódni. ÉS nagyon ügyes és tündéri aranyos. Olyan jó lenne találkozni veletek is, de tudom, hogy most
sűrűek a napok és ha van szabadidő inkább együtt vagytok.
Bölcsi szuper, hogy ilyen flottul megy, a bébi szitter :( haza akar menni, vagy mi az oka, hogy 4kor elege lesz?
Bili nincs és nem is akarjuk még erőltetni. Lilla még nem nagyon szól, ha van pisi-kaki

Vindo
Milyen szép rendezett buksi!!! :lol:
Jó kis ébresztő, ettől gondolom szelídebbre vágytál

Zebi
:( sajnálom a mamád. A költözéshez viszont gratulálok, hova költöztetek?

Panndi
Képet nem kaptatok?
A hízás is nagyon jó :) végre :)

Miléna
A költöztető céget nagyon jól teszed. Én megfogadtam, hogy ha valaha még 1x költözünk én tuti költöztető céggel csinálom, mert másképpen elég gáz. Főleg mikor ide költöztünk. Már rengeteg cuccunk volt, fel a 4.-re hárman hordtuk fel a cuccot.
Estére olyan hulla voltam, hogy csak na :)

Sense
Ez remek hír :) hát nemsokára te is kétgyermekes anya lettél :)
Alvás :(

Szerencsére Lilla már kezdi megszokni, hogy időnként elmegyek. Mikor edzésre megyek Peti vigyáz rá, de jól elvannak. Már sírni sem szokott, csak pápázik :)
Meg ügye van Tündi a bébi szitterünk egyéb esetekre. :) Néha picit sír amikor elmgyek, de az sem vészes és kb 2 mp-ig tart :) meg néha anyósom is szokott rá vigyázni.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!
Megvagyunk, csak olvasni sem nagyon van időm, nem hogy írni :cry: :roll: ...teljesen le vagyok maradva az eseményekről, lassan majd Sense miatt nézegetek be, mint nemrég Mesi miatt :wink: :lol: .

Panka idén még folyamatosan taknyos volt, már csak az orra folyik, így 1 hónap késéssel kedden megkapta a 15 hónapost és a Prenevar első adagját is :roll: . Nagyon "alacsony" lányom van, bár súlyra ő is összeszedte magát :wink: : 10.86 kg, 77 cm (kb., mert alig tudtuk lemérni...)

Szerintem a betegség miatt is, és a foga is jöhet, de egyre többet akar cicizni, eddig reggel-este, mostanában pedig napközben is sírva rángatja a pulcsimat :lol: ...

Wc, nálunk is egyben van a fürdővel, ha megy valaki, Panka szalad, tépi a papírt és dobja a wc-be :shock: :lol: . Egyébként ha napközben felhajtva találja az ülőkét, módszeresen lehajtja 8) .

Beszéd, nagyon ritkán mond utánunk szótagokat, bár a múltkor 3x egymás után mondta, hogy: bu-ta :oops: :lol: . Baba, mama, papa, Dende, apa, hamm, és a legújabb felfedezés: ha valamit odanyújt, mondja, hogy: tess!! Teljesen tudatosan használja már ezt a "szót" :D . Egyébként a tanácsadáson folyamatosan adogatta a babáknak a játékait, úgy látszik, az irígységet is kinőtte :D .

Regi, köszi, úgy látszik, a krémmel együtt bejött a sampon, szépen letisztult a feje, de mostmár megelőzésképpen is használni fogom, kezd besűrűsödni a haja :D .

Fogak: 15,5, ha jól tudom :oops: ...

Ágica, utólag boldog névnapot Neked :D !

Hörcsög, az előbb hallottam a Juventuson, hogy átadták az új ovitokat :shock: . Ez ám a hír :wink: :lol: .

Úgy néz ki, Pankát Bencének szültem :o . Újabban előfordul, hogy mi már nem is öltöztethetjük, Bencének viszi oda a cipőjét, kabátját :shock: ...Bence etetheti...csak őt öleli meg, neki ad puszit...Bence pedig általában türelmesen öltözteti, eteti stb. Milyen jól fog vele járni a leendő menyem :wink: :lol: ...
Rakok pár képet, igaz, némelyik elég sz@r telefonos :oops: .
Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Így nézek ki, amikor kinyalom Bence kakaós bögréjét :P
dettyk

Kiskolbi: de jó hogy újra itt..:-) Máté tényleg nagy fiú, és biztos sokat tanul a nagyobbaktól

Bili: mi csak reggel ültetjük rá Emmát...már volt h belepisilt...véletlen lehet...:-) de ez még csak ismerkedés...még ő sem szól h kaki, pisi...:-)
Fog: 8 + kettő útban a csücskeit már érzem
Súly: Van még vkinek Gyerkőce 9 kg alatt????:-( Emmanem hízik..:-( 8600g kb..és 77 cm..ez is kb :-)

Miléna: költözés..szupi és ügyes vagy h költöztetőkkel csináltatod!!!

Sense: izgulunk ám érted!! mindjárt szülszzzzzzz!!!!!!

Zebi: részvétem . :cry: , költözés :)

Panka nagyon cuki..:-) Rugó azzal a jólfésült séróval :-)
:arrow:

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Látom, Sense még egyben, de nem sokáig. :D Ez már nagyon izgalmas, én is várom ám a jó híreket! :D

Kiskolbi! Jaj, de jó, hogy jelentkeztél! Múltkor megint lemerült a telóm, és én böte nem hívtalak vissza. :oops:

Nem igen tudok olvasni, kissé szét vagyunk csúszva Apával.
Zsozsi jól van, és köszönöm a tippeket, lefoglaljuk és bevonjuk a Kisasszonyt mindenbe (idáig is így történt, csak Gegi pelenkázását nem látta, így néha leteszem az ágyra, és segít). Olyan édes, törli a kukiját. :)

Gegi nincs jól, ma voltam vele a gyerekorvosnál. Kezdődő tüdőgyulladása van. :cry: Kapott antibiotikumot, orrcseppet, nyákoldót. Ha holnapra nem javul, akkor irány a kórház, már a beutalót is megkaptuk. :(
Szegénykém 18 napos, és ebből már 10 napja beteg.... :cry:
Nagyon csúnyán köhög, és látszik, hogy fáj neki. AZ éjszakáink nagyon rosszak, nappal viszont gond nélkül alszik.
Párásítunk, és szeretgetjük...
Fogyisok! Ez is jó fogyókúra... :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk
Lilla sem sokkal magasabb :) 79 és súlyra meg kisebb úgyhogy nem nagyon alacsony. Taknyosság :(
WC rendes gyerkőc :wink:
De jó, hogy ennyire szeretik egymást :) nagyon cuki Pankusz:) főleg bögre nyalogatás után :)

KépKép
KépKép
fleur

Kidőlve.....
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, és Gegi még nincs 3 hetes, de pont 5 kiló. :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Geginek jobbulást! Szép súlyban van! :lol:

Én olyan érzékeny vagyok ma, ma már kétszer bőgtem, egyszer egy régi Zsófi fotón, egyszer megy egy zenén :oops: Tombolnak a hormonok :?
Vendég

Mesi: Ti hogy mentek sétálni majd ha mentek? És sense, Ti?

Zsófi ugye hónapok óta csak gyalog hajlandó jönni (esetleg motoron, na de az a tempó :roll: ), és nyilván nem bír annyit sétálni, amennyit én gondolnék egy napi Fruzsi-sétára. El sem tudom képzelni, hogy fogunk sétálni menni májusban :shock:
Vendég

Mesi
Ez nagyon rossz hír :( nagyon szorítok, hogy ne kerüljetek kórházba. És ilyen fogyókúrát meg senkinek nem kívánok :(
Majd jelentkezz, hogy mik a fejlemények. Amúgy édes kis manók.

KépKép
KépKép
fleur

Panndi
Hát igen barátnőmmel is pont ezen agyaltunk tegnap. Ő feb. elejére van kiírva.
Bár szerintem talán a kenguru lehet jó megoldás az első időszakban, de az is csak addig jó míg kicsi. Esetleg testvérfellépő a kocsitokra.
Van olyan is aki testvérkocsit vesz erre az időszakra, de azzal meg nagyon nehéz közlekedni, meg annyira átmeneti időszakra kell csak.
Zsófi is nagyon sokat fog ügyesedni tavaszig.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

A képek és a videók nagyon szuperek :D

Ágica Utólag Boldog Névnapot!
Kép

Gratulálok a sógornődnek :D

Detti!
De jó mikor így szeretik egymást. :D
Még jó,hogy itt lakok nekem fogalmam se volt róla. :)

Kaqk!
Szerintem még Ildike se érte el a 9kilót.

Zebi!
Sajnálom a mamád :(

Kolbi!
Már nagyon hiányoztál.
Jó,hogy írtál magatokról. :D
Nagyon ügyes Máté. :D

Anitja!
Nagyon szép pocakod van már most is.
Édes a kistesó.
Nagyon ügyes Noel is. :D

Sense!
De jó akkor most már izgulhatunk,hogy mikor küldöd a sms-t
hogy elmentél szülni.

Nálunk minden oké.Lányom úgy be indult,hogy már meg se akar állni és nincs akadály még a lépcső sem zavarja sőt már próbálkozik kapaszkodás nélkül fel lépni félig már sikerült.
Beszéd még nem igazán megy de anyázni már nagyon tud
főleg ha nem lát :D És a számunkra érthetetlen baba nyelv.
Mi hol van magán:
Meg mutatja a fejét,haját,szemét,orrát,száját,nyelvét,fogát,
kezeit,lábait,cickót ,ha tele a pelenka jelez.
Fog:
Az tuti,hogy több mint 10,de pontosan nem tudom megnézni.

:arrow:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Mesi ez nagyon rosszul hangzik :(
Drukkolok, hogy hasson az antibiotikum és ne kelljen a kórházba mennetek+++++++++++++

Fleur benne vagyunk a taliban :lol:
Nincs messze, pár buszmegálló csak. Ha szép idő van bő 20 perces séta és ott van tőle nem messze a harisnyás bolt is :wink: :lol: :lol:
Bármikor jöhettek, én sajnos nem tudom mikor megyünk (ámbár , állítólag jövőhéten aláírjuk a hitelpapírokat és akkor indul a mandula :lol: :lol: )

Silka nagyon sokat nem tudok róla, még a pontos címét sem, de megvan Marika néni száma (ő az óvó néni) megkérdezem tőle, hogy megadhatom-e neked( szerintem igen) de egyszerűbb ha egyzser megmutatom hol van :lol:

Dettyk édes lehet ez a testvér imádat :lol:
aranyosak a gyerekek a képeken :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Silka! De! Igyál csak, az a jó, jól átmos!!! :)
Milyen halat is ettél??? (elfelejtettem)
De aranyos lehetett Lizó! :)

Fleur! Igen, tudom, mivel jár. :( Bár nálunk a családban általában alulműködés van, és mindenki hízik... :? De ha jól beállítják a gyógyszert, akkor elvileg nem lesz gond.
A mostani eredményem jó egyébként, csak erős bennem a hajlam erre a betegségre... de ezt eddig is tudtam... :? Ez van. De legalább figyeljük!!! 8)

na, kaka van... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Három cetlit is teleírtam a mondandómmal :D

Zebibaba - sajnálom, elég egy komplikát helyzet lehet :( Részvétem :(

Kolbi - Máté nagyot nőtt, és micsoda talpijai vannak :D Igen jóképű :D
A szigorlatot még novemberben letettem, a védés február 25-én lesz.

Tünde - 16 fog, ezek szerencsére kinn. A hátsók eléggé lassan jöttek, az utolsóval szerintem kb. egy hónapot szenvedtünk, mire az egész felső felülete kijött. Most nyugi van - kevés éjszakai kelés (max. 3), napközben zavartalan másfél óra alvás.

Ágica, Móni, Regina - egyedüllétet nem bíró babák :? Rugó szerencsére jól bírja, mikor ellógok angolra. Olyankor kb. 3 órát vannak együtt Gáborral, de nem hallok ordítást, mikor hazaérek. Nagyon sokáig izgultam, hogy mit csinálnak majd kettesben, de most nagy a szerelem.

Ami meglepő volt, az a szigorlatom. Mikor Rugó egy vadidegennel töltött probléma mentesen két órát. Mondjuk nem volt más választása. Pedig nem szereti az idegeneket, a rokonokhoz sem megy oda magától.

Az anyáról való leválást minden baba máshogy dolgozhatja fel. Lehet, ez most egy ilyen periódus nekik, és hamarosan javulni fog a helyzet :roll:

Panndi - gratula a jó eredményhez és a hízáshoz

Miléna - sok erőt a csomagoláshoz. Hogy én hogy utálok költözni. Innen már nem is akarok.

Maggie - Bercó nagyon ügyes, lehet, legközelebb már bekeni a fogait is :D

Sense - drukkolok neked, hogy ne az én tippem jöjjön be :roll: Sajnálom, hogy nem jött össze a homeós cucc.

Fleur - micsoda avatar :D

Silka - kanna :D Rugó is nagy spíler a bevásárlóközpontokban, tudja ám magát produkálni a kasszásnéniknek meg a vásárlóknak 8)

Dettyk - "tess" nálunk is van :D

Jó fotók, nagyon aranyosak együtt a gyerekek.
Rugó is kb. 80 cm lehet, pedig ő fiú :D

Hörcsög - azta, hamar belejöttetek a járásba :D Lépcső :shock:

Emese - drukkolunk Geginek, hogy ne legyen baja :?

Rólunk:

- biliben mi még nem gondolkodunk, mivel semmilyen jelzés nincs, hogy ő most a dolgát végzi (persze a vörös fejet meg a nyögést nem tekintem jelzésnek) :wink:

- hajvágás: köszönöm a dicséreteket. Inkább nem mennék hozzátok hajat vágni, mert ez kb. kétnapos munka volt. Alvás közben, etetőszéken ülve, ha nem figyelt, megközelítettem ollóval stb. :D És akkor oda kellene költöznöm hozzátok :D

- bölcsőde nálunk nincsen. Adhatnánk Db-be, de ahhoz oda bejelentett lakcím kellene. Ami nem gond, mert van benn lakásunk. De valahogy nem nagyon akarom rángatni reggelenként, ha nem muszáj. Meg azt sem tudom, mikor és milyen munkám lesz. Teljes bizonytalanságban vagyok :roll: Majd meglátjuk.

-azt hiszem, a nyelvvizsga után megtanulok autót vezetni. Mindenképpen kellene, pedig nem nagyon vágyok rá. De hát a praktikum győz, azt hiszem. Ma találtam is egy szórólapot, ami egy helyi tanfolyamot reklámozott. Na, majd meglátjuk.

Szép napot, rohanok angolozni, elpötyögöm az alvásidőt... :arrow:

Kép
vindolanda

Panka wc tető lehajtásáról jut eszembe, hogy Szeli, mikor megyünk lefeküdni, mindig behajítja azt az 1-2 játékot, ami nem került vissza a játéktárolóba! :) Elpakol lefekvés előtt! :lol:

Dettyk! De jó! :)
Panka csúcs, hogy csak Bencének engedi!!! :shock: :D
Jó apuka lesz Bence, az tuti! :)

Mesi! :shock: Kezdődő tüdőgyulladás???????? :cry: Ez rettenetes!!!
Nagyon sok gyógyító vudu megy hozzátok!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++
Tündériek a képen! :)

Panndi! Ma én is kiborultam délelőtt... Nekem tuti, hogy ez a borús idő játszott közre... :evil:
Esetleg testvérfellépő??? (Unokatesómék azt használtak, ott 20 hónap van a két gyerek között. Bár amire emlékszem, akkor már ülőben volt a pici is.)

Kép

Kép
regcsiken14

Elgondolkoztam ezen a bébiszitter dolgon. Hogy működik? Mennyibe kerül? Fleur! Kolbi!
Nekem van, mikor gond megszervezni, Anyunak is sokszor nincs kedve jönni, inkább megoldanám másképp. Pláne, ha majd egyszer kettő lesz... :roll:

Anitja! Képzeld, mi is lépcsőzünk (hatásotokra). Szeli második nap már rájött, hogy kell kapaszkodnia, és ma már csak az egyik kezét fogtam! :) De félúton felkéredzkedik! :)

Vindo! Szerencsére Szeli csak akkor sír (és csak mostanában), mikor kimegyek az ajtón, és csak fél perc az egész! ;) Apával és a Mamival nagyon jól elvan utána már! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Emese!
Ez borzasztó. Nagyon sokat gondolok rátok!!! Remélem, elkerülitek a kórházat!

Silka!
Hááát! Mi még aznap nem mentünk. És még ma sem.

Panndi!
Addig, amíg a Picit mózesben kell hordani, csak úgy tudom megoldani a sétát, ha valaki (anyum vagy Balázs jön velünk.) Ha már tudja tartani magát,akkor esetleg valami hordozó. Na de ez nem kimondottan sétához jó, hanem csak gyors elintéznivalóhoz. Botond mostanában max fél kilométert tesz meg lábon. Onnantól kezdve be kell ültetni a kocsiba. Szóval egyelőre még nem látom tisztán a helyzetet. :roll:

Bölcsöde:
Én nem gondolkodtam bölcsiben. Pláne, hogy nálunk nincs, és itt van anyukám. De hetek óta azt veszem észre, hogy Botond unatkozik. Ezt nyafogással és állandó felkéredzkedéssel jelzi. Akkor érzi igazán jól magát, ha valami újdonság van körülötte, vagy mi megyünk valahová, vagy hozzánk jönnek. Lehet, hogy neki is jót tenne a gyerektársaság. Ha nem is egész napra, de mondjuk délelőtt. Nagyon agyalok, hogy mit lehetne kitalálni.

Lépcsőzés:
Pár léápcsőfokot Botond is megtesz egyedül. Lefele is és felfele is. Persze közben kapaszkodik.

Képzeljétek!
Itt ülünk tűkön és várjuk a villanyszerelőt. A bojlerunk megint elromlott. Kéthetente jön egy ismerősünk és csinál vele valamit... (nem értek hozzá) A lényeg, hogy most utóljára. Azt mondta, ha a mai alkalom után is bedöglik, ki kell cserélni! :evil: Na ez aztán végképp nem szerepelt a költségvetésbe!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok,

jaj nálunk Péterke nagyon rákapott a dvdre, nézi egy ideig a mesét, majd feláll, oda megy a dvd lejáccóhoz és hol megállitja hol elinditja, majd ha nem sikerül épp amit akar hozza nekem a távirányitót, borzasztó, mert szinte egész nap a thomast kapcsolgatja ki be. Muszáj leszek venni még meséket, mert már a zenéjétől is rosszul vagyok.
Egyébként nagyon jó mese ilyen korú gyerekeknek, mert szépen lassan érthetően mesél.
Mondja is Péterke, hogy önat=vonat.

Sense de jó, hogy jelentkeztél! Sajnálom, hogy nem alakul Boti alvása. Nálunk úgy van, hogy 8tól alszik a szobájában, kb 1 ig, akkor felébred és trappol át közénk, majd ott nyugodtam alszik 8ig tovább. Nem tudom mit ronthattunk mi el, vagy mi lehetne a megoldás. Azt is hallottam, hogy ez a probléma majd meg fog oldódni maga.

Emese szegény kis Gegi:-( Jaj nagyon szoritok, hogy ne kelljen menni a kórházba.

Regi nagyon szupi fini dolgokat eszel, itt fut össze mindig a nyál a számban, én szeretem ezeket a könnyű ételeket. De hát apa miatt nem lehet :?

Bölcsi itt sincs, de nem is terveztem oda vinni, persze ha Pesten maradtunk volna, biztosan járna, de itt nem muszáj.

Miléna jaj már költöztök???? de jó!!! sok kitartást!!!

Panndi séta.... hááááttttt, mi nagyjából egyidősek vagyunk baba ügyileg, Péterkém sem nagyon nem szeret babakocsiban ülni, lehet túl sok időt töltött benne annó. :roll: Én egyenlőre babaerszényen, illetve kenguruban gondolkodom, a testvérfellépőn is elgondolkodtam már, de azt nem szerzem be még előre, majd ha csak szükség lesz rá.
Nagyon sokat nem sétáltam annó Péterkével sem, inkább csak az udvaron levegőztünk kocsiban, vagy általában kint aludt.
Testvérkocsit semmiképp nem vennék, biztosan fölösleges.

Vindo bilizni még mi sem akarunk, majd nyáron lesz idő elkezdeni.

Dettyk nagyon édesen szeretgetik egymást a gyerekek:-)

Silka hát érdekes lehetett a bevásárlás :wink:

Fog nálunk 14 teljesen kinn, 2 fehérit( szemfog)

Csajok egyszer valaki irta, hogy majd lesz 18 hós oltás???? én most néztem a kiskönyvét és ott a 3 éves a következő :shock: most akkor mi van????

Heni
KépKép
heni81

Heni - ha jól tudom, az új oltási rendben benne van, a kiskönyvek pedig előbb készültek.

Diftéria, tetanus stb. ilyenek vannak benne. Combba adják.

De ez nem biztos.

Kép
vindolanda

Mintha a védőnő mondta volna a múltkor :roll:

Kép
vindolanda

Rugó is állandóan be akarta kapcsoltatni a tévét. De nem nézte, csak mennie kellett neki a háttérben. Engem egy kicsit idegesített. Végül rájöttem, hogy ha szól valamilyen zene, akkor eszébe sem jut tévézni.

Így most cédét hallgatunk vagy a gps-en zenéket. Ha eszek, akkor kapcsolom be leginkább a tévét, meg a híradót megnézem valamelyik kertévén. Utána jön a fürdés :roll:

Kép
vindolanda

Mondjuk sok ész kellett hozzá, hogy rájöjjek, hogy zene mellett nem akar tévézni :roll:

Hiába na, én sem vagyok a régi.

Kép
vindolanda

Mesi!
Húúú sok +++++++ küldök,hogy jobban legyen Gegi.

Heni!
Thomas nálunk is nagy favorit. :D
Igen 18 hós oltás a következő és nincs 3 éves.

Nálunk magasabban van a tv muszáj volt fel tenni
Ildike állandóan nyomkodta és kapcsolgatta,bár ha kezébe kerül a
táv irányító azt is nyomkodja meg persze ki szedi az elemeket.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög - Rugó a földhöz csapkodja a távirányítót, mert rájött, akkor kiesnek belőle az elemek :shock:

Magasabbra tett tévé :D :idea:

Kép
vindolanda

a tvt nem is éri el, de a dvd lejáccót igen, lehet az lesz elpakolom, de a távirányitót is dugdosni fog kelleni.

én mindig annak vagyok a hive, hogy hagy próbálja ki, mert ha tiltom, annál jobban akarja majd. Sok magne B6tot kell beszedjek :oops:

Heni
KépKép
heni81

Engem sem nagyon zavar ám, meg nem is tiltom. Csak igyekszem a figyelmét elterelni róla. Mert ha egész nap hallgatnom kellene, az nem esne jól :D Ha kéri, persze hogy bekapcsolom neki.

Leírtam már párszor erről a véleményemet, szóval nagy rajzfilm- tévé- meg számítógép-ellenességgel nem lehet vádolni :wink:

De egész nap a Kvíziót nézni meg a Reggelit, az nekem sok lenne :wink: Még legjobb a Debrecen Tv képújsága, az alatt mindig zene van... Egy szobánk van, nem tudok hová menekülni.

Nekünk ui. csak négy csatornánk van.

Kép
vindolanda

Halihó!

Édsapa fürdet. Most korán, mert héttől meccset néz majd. :wink: :lol:

Jaj, Emesém! Nagyon drukkolok én is, hogy ne legyen tüdőgyula. :cry: :cry: Tényleg véget érhetne már ez a rémálom. Öt kilós Gegit meg agyon tudnám puszilgatni.

Henikém, Te meg már a harmadik harmadban vagy! :shock: Sokat keményedsz, vagy miért kell sok magnéziumot enned? Bercót még nem érdeklik a filmek, csak egyes reklám.

Hörcsög! Mi sem pakolunk el szinte semmit magasabbra, meg kell tanulnia, hogy mit szabad és mit nem.

Eddig tartott.
dmaggie

Na újra itt. Zsófi alszik, Apa alszik, másfél hete beteg :?

Bili: na ez minket sem érint :lol: Meg lehet, hogy WC szűkítő lesz rögtön, majd meglátjuk.

Köszi a válaszokat tesós séta ügyben. Ma pl tök sokat sétáltunk Zsófival, nagyon jól bírta :D Testvérkocsink tuti nem lesz, mindegy, hogy melyik babakocsiban nem ül. Testvérfellépő szerintem nem segít rajtunk, mert ha rájön, hogy ő fáratd, akkor állni sem jó neki :? Remélem Fruzsi olyan lesz, mint Zsófi, hogy tologatás nélkül is jókat fog aludni a babakocsiban. Én Zsófival anno minden nap több órát sétáltam, na ilyen most nem lesz...

sense: kitartás, már tényleg mindjárt szülsz :wink:

Jajj, mit akartam még? Nagy a hasam, nagynagynagy és feszít és fáj :cry:

Holnap délután megyünk anyósomékhoz, szombat délután jövünk haza.

Zsófi szókincse továbbra is nő, ma könyv nézegetés közben mondta a répára, hogy répa, és mutatta, hogy hogy kell megenni a répát :lol:
Vendég

Maggie nem keményedem, de állitólag feszültségoldó hatása is van :shock: úgy reklámozzák, csak lestem ma amikor láttam a reklámot.

Panndi várj csak, kitudja milyen kánikula vár ránk és a babákra, lehet csak este felé lehet lesz kimenni sétálni, akkor meg már apukák is itthon lesznek és lehet közös családi program.

Heni
KépKép
heni81

Heni, igazad van lehet, hogy ez lesz a megoldás. Hááát, lesznek nehéz pillanatok azért :shock:
Vendég

Csak beköszönök este Nektek!

Ezzel a nyárral igazatok lehet. Emlékszem, hogy este fél kilenckor még javában locsoltuk a gyepet az udvaron hármasban.

Nekünk a kora reggelek - mint levegőztetési időpontok - kiestek, és csak este merészkedtünk ki.

Panndi - répa :shock: Nagyon ügyes.

Fájogatós-feszült kismamáknak jobbulást!

Jön és ordít :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, reggelek szerintem nekünk is kimaradnak nyáron, mire a két csajszit összeszedem, már tuti dél lesz :lol:

Ja, meg olyanokat is mond, hogy ekkora, ott van, hoppá, és minden nap vagy két új szót használ, mi meg csak lesünk Apával. Hihetetlen, ahogy ezek a gyerekek fejlődnek, egy éve még szinte csak feküdt, most meg tessék :shock: [/url]
Vendég

Sziasztok Lányok!

Először is Mesinek: nagyon szorítok, hogy ne kelljen kórházba mennetek, és kitartást kívánok, ti egy szuper család vagytok!

Visszaolvasni még csak nagyjából tudtam, látom már Sense is szépen halad a cél felé :)

Rólunk: kedden megvolt az oltás, jobban mondva oltások, mert most kapta a Prevenar második részét is. Egyelőre még semmit nem tapasztaltam, dokinénink is azt mondta, hogy 7 nap múlva lehet láz, remélem megússzuk.
Dávidka szerencsére mostmár jól van, étvágya is visszajött, pár napja megtalálta a furulyánkat/még kicsi koromban kaptam/, és azóta lelkesen fújja :lol:
Pár szót mond csak: anya-ana, apa-ata, papa-tata, kaja-hammam, autó és egyéb gurulós tárgyak-tütü vagy teteee, kb. ennyi, de mindent megért szinte amit mondunk neki, és mi is őt, kézzel-lábbal és babanyelven magyarázza, mit akar :)
11 foga van, bár lehet ezt már írtam. Tényleg egy hülye kérdés, de tényleg nem tudom, hogy hány foguk jön ki most első körben? :oops:
Még egy vizsgám van, szombaton, és ha szerencsém van, akkor vége a félévemnek. Nem bánom, mert eléggé elfáradtam, jó lesz egy kicsit pihenni, vagy legalábbis nem tanulni.

Most megyek aludni, remélem nem lesz éjszakai műszak :wink:

Kép
aniko15

20 fognak kell kijönnie, ha jól emlékszem.

Na én is megyek aludni, hátha reggelre jobb kedvem lesz :?
Vendég

MMarica!

Boldog szülinapot kívánunk :)

B-M-V

KépKép
viranka

Marica Boldog születésnapot kívánunk neked

Móni és Grétike

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Mollinak boldog névnapot!

Mmaricának boldog szülinapot!!! :)

Sense! Hogy vagy?
Én asszem holnapra tippeltem! ;)

Tegnap voltam tornázni! :) Jaj, úgy hiányzott már!
Tegnapi vacsi megint cukkinis cs.mell, torna után megettem egy almát. Mai ebéd: Sült gomba, pulykamell roston, kapormártás.

Megyek pakolni, mert ruhák szanaszét a lakásban... :roll:
Szeli meg magára aggatta az összes bugyimat... mind a nyakában lóg... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi, hogy vagytok?
Ugye javult kicsi Gegi és nem mentek a kórházba?
Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen++++++++++++++++++++++

Sense én majd 3 hétig voltam 1 ujnyi :roll:
remélem neked nem kell annyit várnod még
Boti alvása meg attól a 10 szemes vasárnapitól volt szerintem.
Ha visszamentek akkor valószínű, hogy abból fog többet és sűrűbb bevételt javasolni a doki (sz.v.sz.)

:arrow: talán mégiscsak rászánom magam a kávéfőzésre :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok !

Marica Nagyon sok boldog születésnapot !
Kép

Kérdés :
Lányok akinek átesett a babája a 3 napos láz és utána a kiütéses víruson azoknál mennyi ideig tartott a kiütés ?
Tegnap óta pöttyös Ádi. Csak a hasa és a háta meg van egy kevés a füle mögött.
Addig nyúzott az apja míg este 7-kor hívtam a doki nénit mire ő közölte akkor tudjuk miért volt 3 napig láza Ádinak.
Ez a vírus őt is elérte.
Viszont azt mondta, hogy tök jó, hogy most kap el minden ilyet mert így ha megy bölcsibe vagy oviba akkor erre már védett lesz.

Hát lányok én lehet valamit rosszúl csinálok de Ádi abszolút nem beszél.
Mutogat dünnyög azt ennyi.
Igaz vannak dolgok amiket mond.
Mami-mam
Papi- papa
Bey bey - bábáj
Marcsi ( ő a nővérem ) - bab

Igaz van más amit tud.
Adj egy ötöst - az azt jelenti, hogy csapj a tenyerembe.
Na ezt nagyon tudja és a poén,hogy már erőből csinálja. Néha olyanokat üt, hogy már fáj is.
Működik nála a gyere ide, menj oda, hozd ide, vidd oda, tedd le, ved fel.
Vetközni nagyon tud és egyre többször jelzni, hogy tele a pelus.
Nagyon sokszor amikor pisil utána nyomkodja a pelust és mutogat aztán ha kérdezem tőle, hogy van pisi ? vagy van kaki ? akkor elindul a szobája felé és áll a pelenkázó elött.

A héten elkezdtem, hogy nem megy egész nap a tv.
Most zenét hallgatunk.
Viszont lenne egy nagy kérésem.
Seense elküldte azt a vándor cd-t nekem is de égen földön nem találom sehol a lakásba.
Valaki legyen szíves küldje el nekem mégegyszer.
Előre is köszönöm.
Tv-t most csak reggel és alvások után nézzünk míg magához tér a drágám.
Tegnap délután negyed 4-kor kelt és egészen negyed 5-ig ejtőztünk az ágyban.
Nézte a meséket és közben simizte az arcomat.

Nálunk paprikás krumpli lesz ebédre.

Hétvégén meg tepsis csirkét fogok csinálni borsó levessel.

Na lépek kicsit pihizek még mert lassan ébredezik a drágám.

Mindenkinek szép napot.
20200310173350

Nálunk van gyerekzár a tv-n, a távirányítón persze nincs, azt tudja kapcsolgatni. De engem ez egyáltalán nem zavar. Az jobban idegesít, ha morzsál vagy vizez... :roll:

Panndi! Apának jobbulást!!!
Szeli egyáltalán nem aludt, ha állt a babakocsi, ha megálltam útközben, akkor is kipattantak a szemei... :? A múltkor meg simán elaludt, mikor vártuk a buszt. :shock: :lol: Ki érti ezt? :)
Remélem, Fruzsi is Zsófia üt!!! :) +++++
Nagyon ügyes! (répa) :)

Heni! Meg a B6 (ha együtt szeded) étvágynövelő is!

Szeli kicsit nyügi ma reggel... nekem is fájós a fejem... :? iszom egy teát... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?