A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Andy, köszi! Oscillo...-t én is szoktam nekik adni, heti 1x, megelőzésképpen. Köhögésre nagyon jó még a Stodal szirup.Orrcseppnek pedig a Euphorbium a legjobb, szerintem.

verzso

Hellóka!

Ma 9.30ig ment az ágymelegítő foglalkozás..... :lol:

Zöldi:
[quote]E írta:z minden homeós cuccra igaz, hogy pár napig felerősíthati a tüneteket és csak utána hat.

Igen, ezt én is tudtam, csak azért írtam azt, amit, mert Ákosnak speciel nem erősített fel semmit. Egyszerűen nem hatott. :(

Enikő: Jó költözködést, siess vissza hozzánk!

Mush: Szerintem igen, a fogzás az oka. Egyébként ez egyáltalán nem sokminden, végül is csak 3 szer. És ahogy írtad, kikísérleteztem.
Mivel ugye minden baba más, így muszáj volt. Néhány napig nagyon figyeltem őt, hogy mégis mikor, hogyan, mennyire nyűgös.
Ugye a Viburcol adott volt, mert az nyugtató, a chamomilla dettó, ott csak annyira jöttem rá, hogy neki nem elég a 15-ös. Plusz múltkor belinkelte Zöldi a fogzásra való homeós cuccokat és ott láttam meg a pulsatillát. A többi tünet, amit ott írtak, egyáltalán nem jellemző rá, csak ez a nagyon anyás-bújós dolog, mióta kijöttek az első fogacskák.

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=227

Ja, és igazából mivel a fogzás okozza a nyonyóságot (köszönet a szóért, Zöldi! :lol: ) nála, így használnak.

Berni: Szerintem az éjjeli nyonyó nem bizti, hogy a fog, de én nem vagyok szakértő. Ákos főleg nappal ilyen, éjjel csak néha fel-felsír.

Eszterke: Én se értem ezt a tápi dolgot, de már letojom. Most mit tudnék tenni? Majd hamarosan megyünk tanácsadásra, max. rákérdezek.
Valszeg Anyuékhoz vagy anyóshoz koccolunk le, még vita tárgya a dolog.... :D

Cili: Mi jót főztél?

Lyndee: Dejó, hogy már jobb volt az éjszakátok! :)
Még nem tudom, meddig adom neki, szerintem még egy ideig bizti, max addig, amíg el nem fogy, aztán meglátjuk....
A pulsatillát meg tudod nézni a fenti linken.

Andy: Dukkolok, hogy csak vaklárma legyen Regi-köhi!
bébic

Verzso: De ügyi Máté! :lol: Irigyirigy! :oops: :lol:

Andy: Ákos is szokott köhizni, doki szerint szeretik ezt csinálni, játszanak a hangjukkal, a torkukkal. Tetszik nekik, hogy ilyet is tudnak. :lol:
De ha te úgy nyugodtabb vagy, szerintem is mutasd meg dokinak.
bébic

Kukucs!!

Verzso: nagyon ügyik a fiúk!!!!

Lyndee: örülök a jobb éjszakának. Nálunk korán volt riadó! 4-kor felkelt, de akkor visszaaltattam. 5 előtt pár perccel már megint kukorékolt. De akkor már hisztizett is, így cici lett a vége. Bár ha jobban visszagondolok este nem sokat evett és hamar beájult. Biztos ez volt a gond! Most meg alszik!!!

Eszterke: apának van egy keresztfia. Apa kb. 16 volt mikor volt a tesója fiának a keresztelője és hát ő lett a keresztapa. Teljesen egyedül! Ja és katolikusok!!!! Sokszor hallottam már olyant hogy pl. az apuka haverja a keresztapa és az anyuka barátnője meg a keresztanya!!!! :lol: :lol:
Vendég

Andy: nálunk is rendszeres a köhizés. Szórakozik a nyálával. A dokink ugyanazt mondta mint Bébic Ákosának a dokija!!! :lol: :lol:
Vendég

verzso igen oscillot heti 1ben ő is kapja de most két napig irja h napi 3at adjak ilyenkor. az orra amugy nem taknyos (nem szivtam mondjuk,de gondolom azt észrevenném ha az lenne és akkor szivnám) meg nincs bedugulva, csak tüsszentget. igen stodalra én is gondoltam, az nincs itthon, de már most előbb doki meg majd az a schüssler só, arra kiv vok. állitolag jól visszanyomja az ilyen kezdődő gyulladásokat.
oscillot folyamatosan adod nekik vagy néha tartasz szünetet?

bébic de neked milyen gyakran/ kb hányszor csinálja a köhit? napi 1-2 szokott nekünk is, de most kb félóra-óránként csinálja. tüsszentés is kb igy.

Kép
andy30

Andy: Hmmm, azért ilyen gyakran nem.... :roll:
(Még nem volt 2 hónapos, amikor majdnem 2 hétig köhögött, de Ákos akkor sem köhögött ennyire gyakran. Azért tényleg jobb, ha látja doki, legalább te is megnyugszol.)
bébic

Andy nálunk is rendszeresek a köhögések!
Főleg akkor amikor esteleg nem figyelek rá eléggé... :D :D , huncut egy fiam van!

Bébic paradicsomos krumplit csináltam, most sütöttem hozzá sonkát, meg kolbászt!
Dani is ezt ebédelte, persze sonka nélkül. Akkora adagot bevágott, most édesen szunyál kint...

Kép

Kép
dcili81

Andy nem lehet van valami por a levegőben?

Kép

Kép
dcili81

[quote]N írta:em tudok egyetlen kajálást sem kiváltani, mert Zsófi hol megunja a hordozóban levést és emiatt nyűgösködik (mi még itt eszünk), hol elkezd játszani az előkéjével... és ilyenkor mindig jön a tápszer. Van úgy, hogy olyan álmos kaja előtt, hogy el sem fogadja a sima kaját

Berni! Az olyanálmosra: ne ilyenkor etesd, hanem ébredés után.
Hanna is sokszor elveszti a türelmét, és azért nem eszi meg az anya által adagnak nevezett mennyiséget.

Szerintem az éjszakai ébredések összefügghetnek a fogzással. Meg a mozgással, meg az éberebb alvással, meg az új kaják emésztési nehézségeivel...
Megoldás? Idő.

[quote]Z írta:öldi: nekem is ez a táblázat van, de védőnő kihúzta a dinnyéket, és a gluténtartalmú cuccokat belőle

Eszterke! A dinnyéket miért?

Keresztszülőből elég egy. Amúgy ha keresztapa nem akarja barátnőjét, lehet egy számára ismeretlen barátnőd is.

Légzésfigyu: Duracell nyuszik 3-4 hónapig is bírják...de én 2 hónaponta cserélem, nehogy lemerülés miatti riasztás által hunyjak el.

Meggy: Én most jöttem rá, hogy Hanna imádja a meggyet magában. Gondolhattam volna, mert a Cebiont is úgy eszi, hogy öröm nézni.

Andi! Köhécselés és tüsszögés simán lehet a nyál miatt.
Ja, és ha adod a homeós cuccokat, akkor egy pár napig még "rosszabbodhatnak" is a tünetek.

[quote]M írta:a 9.30ig ment az ágymelegítő foglalkozás.....

Bébic! Mi nyertünk, 10.50-ig nyomtuk. :oops:
Mondjuk jól is jött, mert én 2-ig olvastam.

Nyonyóság szó nincs levédve! ;)

Off: anyós által használt szavak - számomra ismeretlen volt, ki ismeri a jelentését?
rüttyüni
pölhe
ciha
pácsa

Hanna (kismacska) köszöni a rágondolást!

Kép
zölddisznó

boci cili: nemtom.
eleinte arra is gondoltam h ah mocorog olyankor a nyála leszalad és attól köhög mert soxor akkor kezdi el amikor nyomkodja ki magát, meg szövegelés közben. éjjel is köhögött eccer ma is tegnap is és mind2x olyan nyállal teli hangja volt.

nekem csak a gyakoriság nem teccik. na meg h tegnaő már apa is felfigyelt rá pedig nálunk én vok a hivatalos parázós ő meg a hivatalos higgadt-nyugtatós.

na mind1 majd doki megnézi. majd meglátjuk du.

mostanában ott tartunk elalvással h egyedül jobban el tud aludni mintha ott vok vele :roll: olyan mintha zavarnám:)
mondjuk nem bánom mert ez a jó ut csak néha kell bemenni mikor hallom h nem tud elaludni mégsem (altatja magát olyan szövegelés-éneklés félével-és néha ez átmegy majdnem sirásba:))

most is ez van. az előbb elaludt.

de. persze megint csak félórát aludt.

ja és cumi se kell neki. kiköpi :) igaz éjjel ha felébred még jól jön.

andy

ui.: most vagy 2 órája nem volt köhi-tüsszi! (kopppkoppkoppkopp!!)

Kép
andy30

zöldi

[quote] írta:n 2 hónaponta cserélem, nehogy lemerülés miatti riasztás által hunyjak el.

dettó :lol:

ja és tom a homeo felerősitő hatását dehát emiatt csak nem fogom nem adni nem? na ezt jó megaszontam

ja és ez a felerőités sztetek a schüssler sóra is igaz? mondjuk majd megkérdem gyóccerésznénit.
dokinéninek meg nem mondom el az összes homeós izét mert ő olyan furcsán néz ezekre :roll: gyóccerek mellett is mehetnek ugyis nem?

Kép
andy30

ja és zöli

[quote]A írta:ndi! Köhécselés és tüsszögés simán lehet a nyál miatt.

de ilyen gyakran?

Kép
andy30

Zöldi ciha: ágyneműhuzat (legalábbis nálunk...)
A többit nem tudom... :shock:

Kép

Kép
dcili81

Zöldi: Aaaaaz igen, akkor ennek örömére:

BOLDOG 7. HÓT HANNABABÁNAK!!!!

Egy részét ismerem, vagyis én így tudom:

pölhe:pihe, szösz
ciha: huzat (pl. párnaciha=párnahuzat)

Anyóstól én is tanultam egyet: csórél=bukik a baba. :lol:
bébic

Sziasztok!!

Mush:Kincső mennyire hasonlít apájára :D

Zöldi:nagyon jó ez a táblázat

Berni:sajnálom a sokszor kelést.nem akarok hülyeséget írni de nekem azt mondta a fogorvos hogy a fog az éjjel/este fáj,mikor a szervezet nyugiban van...

Eszterke:én sem vagyok annyira jártas ebben az ügyben de van tapasztalatom.nővérem lányának például két keresztanyja van én és a sógornője...katolikusok,szóval szerintem lehet

Lyndee:hurrááááá,tartsa meg jó szokását :wink: :lol:

Andy:drukkok mennek!!!!!!!!!!!

Verzso:ügyik vagytok,gratula!!!

nálunk úgy néz ki visszaáll az éjjeli kelés a régire.tegnap is meg azelőtt is egyszer volt fennt de nem is éjjel hanem 7-kor azelőtt meg 6kor
szóval én tutira a fogzásra fogom

solya051020
Káld

Zoldi:én ebből egyet sem hallottam még... :shock: :lol:

solya051020
Káld

A pácsa is nagyon ismerős valahonnan..... :roll:
bébic

Zöldi: fogalmam sincs miért "tiltotta " le a dinnyéket...azt mondta h ne... :roll:

Köszi mindenkinek a keresztelős válaszokat!!

Verzso: gratula az ügyes Máténak!

Andy: nem lesz semmi baj, ne abban gondolkodj milyen gyógyit adj neki..nem is biztos h beteg..
most lehet hüleséget irok, de nem lehet h valami szöszök mennek a szájába? pl valami játékról?

Aida: hogy döntöttél? elmentek Noel apjához?

Zöldi: ciha= vászonból készült anyag amibe a tollat töltik a párnákhoz. a többihez lövésem sincs.. anyósod ilyen kódoltan beszél? :roll: :lol:

Kép
eszterke24

Verzso nagyon ügyes Mátébaba!!! Na akkor ketten kétfelé... 8)

A pácsa nem valami kaja?

Kép

Kép
dcili81

Zöldi, ciha és pácsa szó ismerős. Ciha felénk ágyneműhuzat, pácsa=pogácsa.De lehet nem jól emlékszem.....

verzso

Zöldi: pácsa-t nem ismerem, de pacsa-t (bocsi hogy így írom, de így érthetőbb) igen. Imádom!!! Vagyis a krumplis pacsa!!!! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hát azt hiszem nekem nem lehet okom panaszra, Kende este 10-től reggel 8-ig alszik, ha fogzik, ha nem. Ma reggel pl. meglepődve tapasztaltam, hogy kibújt a harmadik fogacska.
:shock:
Viszont hozzátápi: mindent a képembe köp, a kanállal viszont szépen eljátszik, beveszi a szájába, szépen lenyalogatja róla a gyümit, de ha én adom akkor az a képemben landol :evil: Valakinek csinál ilyet a babája? Zöldi esetleg tanács?
Hogy lekenyerezzelek:
ciha :vászonból készült alsó párnahaj, melybe a tollat helyezik el.
pölhe: pehely, pikkely, pl. a pattogatott kukoricának a szájpadlásra felragadó része
pácsa: csak a pácsót ismerem :lol:
rüttyüni: na ez passz. csak a rütyükét ismerem

Kép

Kép

Kép
habe

Hanna kismacskának BOLDOG 7. HÓNAPOT!!!
Kép
Vendég

Boci: mi az a krumplis pacsa?? :oops:

Habe: de jó hogy már 3 fogacska kibújt! egyik sem viselte meg?
passz.. Danim szinte mindent szeret, az alma nem kedvenc , de azt is csak úgy diszkréten kilökdösi a nyelvével, nincs köpködés..

Kép
eszterke24

...már csak a rüttyűni meg a pácsa van, a többi bingó!

Igen, minden fájdalom általában este-éjjel a legerősebb, sőt a lázkiugrások is este, éjfélkor és hajnaltájban várhatóak általában.

Andi! Igen, akár ilyen gyakran is.

Kép
zölddisznó

Eszterke: Hát az első fog kibújása előtt kb. 30 percet cipeltette a seggét. Mondjuk én mázlista vagyok, a többi gyerkőc is ilyen volt, úgyhogy a nyonyóság nálunk ismeretlen jelenség.

Kép

Kép

Kép
habe

na az ok h elaludt magától de már fenn is van :)
nem baj lassan ugyis készülődnünk kell..
majd jövünk

andy

Kép
andy30

Pácsa is bingó!

Rüttyűni-re várunk még. :)

Habe! Passz. Próbáld úgyadni, hogy ketten fogjátok a kanalat! ...és jó mosást kívánok!

Kép
zölddisznó

Boldog hófordulót Hannának!!!

Kép

Kép
dcili81

zöldi:király anyósod :lol: egyiket sem ismerem...én anyós is mond néha cifrákat,úgy kérdezek vissza hogy "tessék?"

KépKép
lyndee

Krumplis pacsa (legalábbis errefelé): főtt krumpli+tojás+liszt+só! Összekeverni úgy hogy egy közepesen lágy tészta legyen, kisodorni kb. 1 ujjnyi vastagra, anyum négyzetalakúra szokta vágni és forró olajban (zsírban) kisütni. Mi (család) csak úgy magában esszük, de a férjem pl. baracklekvárral!!!! :lol:
Vendég

Nagyon szomorú vagyok.
Védőben voltunk,a gyanúm sajna beigazolódott,Írisz nem hízott 4 hete semmit.Kaptam egy hét haladékot még,hogy próbáljak több főzeléket,napi kettőt beletuszkolni,ha nem megy sajnos tápszert kell adni pótlásnak.Valamint ajánlotta a Védőnő a görögszéna magot,mint tejserkentőt.Hallott már valaki róla?
A másik meg:megnézettem Jázmin szemét csak ilyen gyors szemeltakarós mószerrel,sajnos a legkisebb feketekezet nem látja,el kell hogy vigyem szemorvoshoz.Mi jöhet még???? :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Bocika: Ez nem olyan, mint a tócsni?

Sarmon: Sajnálom. :(
Görögszéna azt hiszem a More Milk Plus-ban van.
bébic

Aham, abban van görögszéna mag:

http://hu.motherlove.eu/?q=node/14
bébic

Solya olyan Rubint Béka dvd-ém van amin rajt van az 1-es,2-es meg a bombajó kismama,de csak az első kettőre szoktam nyomni,abba sem végig,inkább azokra a testrészekre irányuló gyakorlatokat,amik nálam kritikusak.Ami nem érdekel azt átpörgetem. :oops:
Berni:
[quote]N írta:em tudok egyetlen kajálást sem kiváltani, mert Zsófi hol megunja a hordozóban levést

Etetőszék?

Cili:
[quote]K írta:ész az ebéd, ma a nap hátralévő részében pihenek

Milyen ebéddel vagy te kész reggel 9-re?ez roppant érdekel! :lol: De időközben már megirtad...

zaebi,már lelőtted a poént,de én is egy kb 6-8ra tippeltem volna korkülömbség gyanánt.
No várj csak,még egyről lemaradtam,akkor Boginak nem ő az apukája?Vagy ilyen fiatal volt?

Éjszaka:első ébredésénél hagytam egy picit sírni,de már annyira felpörgette magát,hogy na mondom,ebből nem lesz visszaalvás,magam mellé vettem,cici.Aztán többször nem is kelt fel csak reggel fél 6-kor.Ez így tök jó is lett volna,de most hogy tudom nem hízott,szarok az éjszakai kelésekre,ahányszor felkel,szoptatni fogom.

Andy nekem szokott köhécselni,mert folyamatosan lenyúkál a torkán.Van hogy egész ökle bennt van! :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Köszi Bébic,erről a kapszuláról egyébként hallottam már.Mindenesetre valami kell,mert én szeretném még ha tápszer nem kellene.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Kép

KépKép
lyndee

bernuska!
Tényleg igazi modellmértekkel rendelkezik Zsófi!

Andy!
Jobbulást Reginek. Hátha nem lesz beteg, olyan stramm kis csajszi!! :P
:roll:
Bébic, Zöldi!
Irígy az ágymelegítöfoglalkozás miatt!!!

Zöldi!
Meggyet hogy adod neki???:roll:

Megjött az etetöszék, össze is raktuk,ma már abból kapott Vini enni! Nagyon szupi!!!! :lol: :lol:

Lányok, ti mivel tisztítjátok a habtapit?? Gondoltam hetente 1-2x át kéne törölni. Èn eddig háztartási nedves kendövel tettem, de nem tudom nem e baj ha Vinzent felnyalja... :oops: :oops: :lol: :roll:
susy75

sarmi:sajnálom a tejcsit és Írisz szemét!Nem próbáltad még az urtica-t?nekem mindig visszahozta a tejemet :wink:

KépKép
lyndee

Sarmon!
Sajnálom a nemhízást. Hátha még nincs teljesen veszve!!!
Mi az a feketekéz???? :shock: :shock: :shock:
susy75

Ma már annyit sírtam,jött a postás csak némán nézett rám,szerintem nem nagyon mert megkérdezni,miért ilyen vörösek a szemeim.gyorsan kezembe nyomta a leveleket,aztán el húzott.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi:köszi a "dvd-t",sajnálom a tejcsit és Írisz szemét,remélem hamar megoldódik minden.nekem nagyon bevált és segít is még mindig a tejemen ha rántott levest eszek,basszus na olyankor aztán van tejem rendesen

solya051020
Káld

Suzy,pici fehér kártyákon kezek vannak,vagyis mindegyiken egy.A védőnő bizonyos távolságra mutatja a gyereknek,aki egyik szemét letakarta.De a kezeket össze-vissza tartja,hol jobbra hol balra,le vagy fel,és Jáznak a szabad kezét ugyanúgy kell tartani ahogy a képen látja.Ezek a kezek egyre kisebbek lesznek,és a legkisebbet Jázmin már nem látta...Azt mondta a védőnéni,ha nem is kell neki most szemüveg,iskolás korára valszínű kelleni fog,de jobb ha elviszem,mert ha meg kell,jobb ha minél hamarabb hozzá szokik.
Lyndee nem Írisz szeme,hanem Jázminé. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

N aelaludt mind3,elmosogatok.

Meg kiülök a napra lenyugodni.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Lyndee :haláli a csávó :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bocika:bocsi ha hülyeséget kérdezek,de azt a krumplis izét hogyan is kell enni?úgy értem,ez édesség vagy köret vagy mi?mert ahogy olvasom olajban kisütni..akkor azt lehet esetleg vmi husi mellé enni?bár még azt írtad h lekvárral
bocsi ha ostobaságot kérdeztem,de sosem hallottam erről a kajáról

solya051020
Káld

Sarmon!
Köszi, értem!
Azért drukkolok,hogy ne kelljenek neki szemüveg!!!
susy75

Sarmi:bocsánat elolvastam Jázmin szemét sajnálom :oops: :oops:

solya051020
Káld

Sarmon: Nincs mit, remélem, segíteni fog, ha kell. (nekem sajnos látványos javulást nem eredményezett :( a homeós bogyók se nagyon, de azok egy fokkal jobban....és hát az áruk sem egy súlycsoport :roll: )

Lyndee: Arni nézése nem semmi! :D

Susy: Ha egyre gondolunk Sarmmival, akkor ilyen:

Kép

Konkrétan a bal oldali oszlop. Mi villáknak hívjuk őket. :lol:
bébic

Oké, most olvasom, akkor nem egészen egyre gondoltunk.... :oops: Sorry!
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?