A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Tegnap állandóan kivágott a babanet...

Gica! Igen, Szeli már jókat alszik, mióta cumiláncot tettem a hálózsákjára... :lol:

Heni! Nagyon ritkán jár el Zsolti bulizni. Inkább délután szokott edzeni, de azt nem bánom, mert jót tesz az egészségének. (És most lehet, hogy bevállalja heti 2x Szelit, hogy tornázni tudjak! :)) Meg szerencsére sokszor hazajárkál napközben, mivel ő osztja be a munkaidejét! :)

Szeli is imádja a könyveket, egyre többet ismétel! :)

Fogyiklub: -4 kg-nál tartok! :) 3 nap alatt hoztam be a pénteki buli miatt visszajött 1 kilót... :evil:
Tegnap ebédre húslevest ettem, vacsorára egy konzerv zöldborsót joghurttal, nem bírtam kivárni a vacsorámat (brokkoli, karfiol, zöldbab, csirkemell, joghurt a tetején, jénaiban sütve), de azért ebből is ettem pár falatot.
Mai ebédem: Pulykamell fokh. tejfölben vajban p. zöldbab, bébirépa

Kép

Kép
regcsiken14

ja, mégis elküldte, amit tegnap írtam... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Jelentkezz be! :)

Mesi! Tudom melyik mesefigurára gondolsz! :)
+++++++++++++++++++++++

Vera! Hú, de jó, hogy nem lisztérzékeny Báló! :) Nehéz lett volna...

Heni! Az biztos! Az háznál majd csak kiszaladok hozzá a kertbe vagy a műhelybe! :)

Maggie! Mindenképpen írd meg az eredményt!!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Milyen jó ilyen jó hírekre ébredni, Viranka ez szuper :lol: :lol: :lol:

Regi: Fogyi: Nagyon ügyes vagy! :D

Maggie: Akkor egyelőre halkan gratulálunk Dávidnak! Várjuk a híreket! :)

:arrow: oviba

KépKépKépKép
meryke

sziasztok

Mi is vagyunk de mint kb Viranka csak az olvasásig jutok.

Mesi: Nagyon örülök hogy kezd jobban lenni Gegi és annak is hogy Zsozsi is már sokkal jobban van :D

Viranka: Én is elfogadnám Bálintot csuda kis helyes pasi lett belőle. :lol: Ez annyira jó hír nagyon örülök neki :D

Meryke: Nagyon édes Máté a képen! Ahogy ott ül és eszk szépen le vagyok nyűgőzve :D

Maggie: Halkan gratula tőlünk is :wink:

Regi: Gratula a fogyinak de jó neked.

Egy kis drukkot kérhetek én is mi ma megyünk az ortopédiára mert Petra még mindig rogyasztva megy lépésnél nem nyújtja a lábát és engem kicsit aggasztott és novemberbe kértem időpontot és mára kaptunk :shock: úgy vagyok vele inkább mondják azt hogy minden oké és anyuka maga hülye de szeretném ha látná szakember.

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt!

Olyan érdekes, ha Péterke később fekszik korábban kel :evil: már 7 óta kukorékolunk, pedig csak 9kor ment aludni :? egyébként meg 8-8ig alszik.

Regi lehet azért fura nekem, mert a mi apánk nem jár el igy sehová:-)

Fogyisok szépen fogytok!!!! :-) jaj épp apának mondtam az este, hogy remélem úgy járok mint Péterkénél a súllyal :wink:

Maggie biztosan elég pontszámot sikerült a fiadnak szereznie, elképzeltem, hogy milyen is lesz ha már Péterke felvételizik, ah biztosan gyorsan eljön az idő, jaj de nem várom.

Ágica megy a vudu++++++++ne aggódj, csak tudják mit csinálnak.

Heni
KépKép
heni81

Viranka! Nem zaklattál, sőt, nagyon köszönöm!!!!!!!
Szuper, h Bálint nem lisztérzékeny! :D :D :D :D :D

Heni!
Én Zsozsival voltam pocakos, mikor vettem a szopipárnát. Azóta minden nap használom erre-arra. Nagyon bejött nekünk!!!

A tegnapi napunk... Rájöttem, miért vergődik Gegi hajnalban. Éhes. És erre csak most jöttem rá. :oops:
Kevés a tejem. Estére legalábbis. Mindkét cicit kiüríti, de még éhes. Annyira rossz volt látni, ahogy csócsálja a kezét, keresi a cicit, és kezd feldühödni.
Mondtam APának, hogy ez a folytonos idegeskedés és aggódás miatt van, meg hogy alig tudok pihenni. Kicsit lazábban kellene vennem a dolgokat.
A végszó az lett, hogy elküldtem Apát este 10-kor gyógyszertárba tápszerért.
Bekevertük, egyes cumival odaadtuk, de csak fuldoklott tőle, kapkodott, nem tudta szopizni. Korábban adtam nyugicumit, amit szintén lökött ki, 1-2 percig maradt a szájában, de nem tudta használni.
Iszom a szopis teát, fejni nem fejek, mert nincs mit, csak imádkozom, hogy visszajöjjön a tejcsi.
A tápszert - ha kell -, még bevetem, de nem biztos, hogy tudja enni. Kanállal is próbáltam, de akkor már teljesen felhergelte magát, mindegy volt, mivel adom.
Végül cicin megnyugodott.
Úgy sajnáltam szegényt, mert közben szörcsögött, meg köhögött is...

Ma kell hívnom a dokinénit beszámolni. Kevesebbet köhög, ennyit tudok neki mondani. Azért jó lenne, ha holnap meg tudná nézni. Majd kiderül.

Az a szerencse, hogy ebédidőben egyszerre alszanak, és van kb. 1,5 órám pihenni. De tegnap letettem Zsozsit, Gegi kelt. Ebédelni is csak futtában tudtam. Zsozsi megedzett ugyan, de ez így néha sok. Nem panaszkodom, mert imádom őket és tulajdonképpen a helyzetet is, hogy pörögni kell, és hogy persze mindkettőnek szüksége van rám. Csak az a kis 1,5 órás pihi kellett volna. :)

No rendezem a gondolataimat, és remélem a tejecske is felbátorodik.

Fogyisok:
Nagyon ügyesek vagytok! Nekem - a két gyerek után - 20 kilótól kell megszabadulnom!!! Akkor leszek az áhított versenysúlyomnál. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Ágica! Megy a vudu!!! Utána beszámolót kérünk!!! +++++

Heni! Nálunk senki sem otthonülős a családban! ;) Én is szeretek tornára, erre-arra eljárkálni! :) Akár Szelivel! :)
Persze a kertes házban biztosan más lesz. Majd kiderül, még sosem laktam, csak társasházban... :roll:

Mesi! Sajnálom, hogy nem tudott Gegi inni a cumisüvegből... :( Azért még próbálkozz szerintem.
Fejni meg elvileg akkor is kell, amikor nincs mit, hogy jobban termelődjön. Legalábbis nekem ezt mondták annak idején. Az más kérdés, hogy nekem nem indult meg, de ez lehet alkati kérdés is...

Kép

Kép
regcsiken14

Emese köszi, lehet veszek egyet én is :wink: legrosszabb esetben leesésgátló lesz belőle :wink:

JAj próbálj pihenni! még egyébként az is lehet, hogy csak nyugicici kell neki éjszaka. Ugye most nem méred mennyit szopizik Gegi? Én töröm a fejem vegyek e mérleget, de lehet csak idegesiteném itt vele magam.

Gyógyuljatok meg Zsozsi, kicsi Gegi, hogy anyukátok feltudjon már egy kicsit lélegezni!!!! pliiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzz

Ja és fogyókúráról még ne is álmodozz, épp ma reggel volt a reggeliben, hogy 1 év kell a testnek, hogy helyreálljon szülés után, szóval ráérsz! :-)

Heni
KépKép
heni81

Ide fogunk elmenni Szelivel (Már tök rég mondta az egyik barátnőm, hogy van ilyen foglalkozás, csak mindig elfelejtettem utánanézni :oops:). Szerintem csütörtökön ki is próbáljuk! :)

http://www.babatorna.hu/?oldal=1&cikk=16

Úgy látom, ez az egy ilyen lehetőség van nálunk, ki kell használni.
Már én is kezdem észrevenni, hogy Szeli néha unatkozik itthon... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica: Mennek a drukkok ++++++++ várunk a beszámolóval!

Mesi: Fantasztikus, ahogy veszed az akadályokat, én sokkal kisebb dolgokon képes vagyok kiborulni :oops: Próbálj pihenni, amennyit csak tudsz, biztos visszajön a tejecske ++++++++++

Regi: Ez nagyon jónak tűnik, kicsit hasonlít a mi Tökmagoló elnevezésű zenebölcsis foglalkozásunkhoz is :) Szeli biztos élvezni fogja! (meg szerintem Te is :wink: )

KépKépKépKép
meryke

Halihó!

Hú, de rossz éjszakánk volt, a szokásostól is rosszabb. De reggel meg... A kis szomszédunk csengetett és kérdezte, hogy nem vettünk-e észre valamit, mert betörtek hozzá. :shock: Szegény kicsi bogár, rendesen kikészült, nem is csodálom. Ha a betörő nem balra fordul, hanem jobbra, akkor hozzánk jön. Utólag már eszembe jutott, hogy szombaton, amikor indultunk a boltba, akkor nagyon nehezen tudtam csak a lenti ajtót behúzni, lehet, hogy azt is feltörték? :roll: Szörnyűséges!!!!

Ágica! Drukkolok nagyon!!!! Biztosan nem lesz semmi baj.

Emesém! Bár írtam sms-t is, de nyugi tényleg. Szerintem egyszerűen a 3 hetes fejlődési ugrásról van szó. Többször kell mellre tenni, hagyni, hogy szopizzon Gegi és minden szépen visszaáll. Én is átestem ilyenen, nagyon megijedtem, aztán még mindig szopizik Bercó (ráadásul igény szerint). Gyógypusszancsok ezerrel mennek. Mondjuk a pihenés nem ártana, az tény. Még visszatérve a szopihoz, Zsozsi is milyen sokáig szopizott, sőt még tartott volna, ha nem jön Gegi, gondolj erre is nyugodtan, ne egyből a legrosszabbra.

Regi! Ez jónak tűnik. Hú, de ügyi vagy!!!!! Én még csak egy kilónál. :oops:
dmaggie

Sziasztok!

Virnaka!

Ez nem is a hét, de a hónap legjobb híre!!!!!!! Annyira sokat eszembe jutottatok, még Balázsnak is mindig mondtam, hogy vajon mi lehet az eredmény.

Emese!
Nyugi! Biztosan visszajön az a tejcsi. Ha pedig mégsem, akkor sincs tragédia...

Ágica!
Én is drukkolok! ++++++++++

Heni!
Nekem van szopipárnám. Botonddal való terhességem elején vettem. Én már hónapok óta ezzel (ezen) alszom. Enélkül nem is tudnék, szerintem. Az más kérdés, hogy az eredeti funkciójára én szinte soha nem használtam. De én 99 %-ban fekve szoptattam, mert úgy volt kényelmes. Viszont Botond picur korában jókat aludt rajta. És hátmegtámaszónak is jó. :D
Mérlegem nem volt, és nem is lesz. Ezzel nem paráztatom magam, és ezzel együtt az egész családot.

Mi még mindig 2:1. Ma voltam védőnőnél. Szívhang teljesen egyenletes. Lotti Baba nagyon jól elvan. :roll:

Pár napja megint úgy néz ki, hogy Botond jobban alszik. Most is 2szer volt csak fönn és 1-2 perc alatt vissza is aludt. Ráadásul az apjával. Reggel negyed 7kor pedig arra ébredtünk, hogy kettőnk között fekszik. :lol: Szó nélkül felkelt, átjött a nappalin keresztül a mi szobámnkba és bemászott közénk. Azt hittem megzabálom. :lol:
Remélem, nem kiabáltam el megint...

Ildikó
KépKépKép
sense4

Maggie! Ezek a betörések... :evil:

Meryke! Remélem! Majd beszámolok róla! :)
Ezek egyébként 1 órásak szoktak lenni? Nem találom, hogy oda lenne írva... :roll:

Sense! Szerintem alakul ez az alvás dolog, csak még idő kell hozzá!!! :)

Szopipárna: csak hogy legyen ellenvélemény ;), én egyáltalán nem használtam, pedig kaptam kölcsön. Terhesség alatt alvásnál a takarót gyömöszöltem a lábam közé, szoptatásnál nem tartotta jól Szelit, inkább a rendes díszpárnánkat használtam (már abban a 11 napban...), Szelit meg ha beletettem, mindig közécsúszott. :D De leesésgátlónak néhányszor jól funkcionált! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi de jó, hogy van ellenvélemény is:-)

Maggie betörők :evil:

Sense kislányod még cicomázza magát! gyönyörűségek kislány szeretne lenni:-)

Heni
KépKép
heni81

Gyerkők alszanak, én meg tömöm a fejem. :)

Heni! Lotti már most gyönyörűséges, nézd meg az anyukáját! :wink:
Mi négyen alszunk sokszor az ágyban, Zsozsi, szopipárna, Anya, Gegi. :lol:

Szopipárna: Én használtam ülve szoptatásnál, fekve szopinál kitámasztónak, összekanyarítva "fotelnek" a babának, térelválasztónak, leesésgátlónak, pocakosként alvásnál azt ölelgettem, ja, és ha összehajtva a szekrényajtó elé tettem, akkor Zsozsi nem tudta azt kinyitni. 8)

Zsozsi mire használja? Felmászik rá, és leemel dolgokat innen-onnan. :lol:

Átnéztem a februáriakhoz, a táblájuk szerint 2x annyi fiú fog születni, mint lány. :shock:

Dmaggie! Kitartás, ez a kicsi Fiú egyszer úgy is átalussza az iccakát.
Elsőszülöttednek meg drukkolok, de tuti sikerült neki a felvételi!!!!!!! :)
Betörők.... Elképesztő! :evil: Még jó, hogy nem nálatok kötöttek ki. Az ember mindig azt hiszi, hogy áááá... velem ilyen nem történhet... És kis híja, vagy mégis. Vigyázni kell nagyon... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mesi: továbbra is jobbulást Nektek, a fogyókúrával meg aztánb igazán ráérsz még!

viranka: örülök a jó hírnek!

Ágica: láthattalak ma a 14-es villamos vonalán sétálva fél 11 körül?

sense: már izgulok ám, mikor bújik ki Lotti :)

Zsófi még mindig ébred éjjel, és nem is jön át magától, csak ritkán... nappal kijön a szobájából, de éjjel nem. Lehet, hogy a sötétben nem mer elindulni? :roll:

Ma voltam terheléses cukros vérvételen, hát nem mondom, jó móka volt Zsófival kettesben félig autóval, félig BKV-val bebumlizni Pestre, majd az egész délelőttöt a kórházban tölteni :? Ráadásul úgy felhúzott egy nő a vége felé, hogy ááááá.. Zsófi már álmos volt, az ölemben volt, szopta az ujját, mint elalváshoz mindig. Engem nem zavar, cumija sosem volt, ő ujjszopós. Szerintem ráér még leszokni. Nade! Ez a nő odalibbent, hogy jajjj, utyuluputyulu, csak nem álmos ez a gyerek? Majd odanyúlt Zsófi kezéhez, hogy kivegye a szájából (!!!!!), hogy ezt nem szabad, mert csúnya lesz a fogad! Azt hittem leütöm! Úgy löktem el a kezét, és fordítottam Zsófit másfelé, meg mondtam, hogy de, neki szabad... Hát mit szól bele, de komolyan?! A másik meg, hogy ugye két órát kellett várni a két vérvétel között. Zsófi lépcsőzött, nem engedte, hogy fogjam a kezét, a falba kapaszkodva egyedül ment föl-le. Erre jött szembe két nővér szörnyülködve , hogy Úristen, szegény gyerek le fog esni :shock: Ááááááááááá, azt hittem leszedem a hajam! De hozzá kell tennem, a többség, akikkel ma találkoztunk nagyon kedves és normális volt, de ez a két eset kiborított :roll:

Apa még mindig beteg, két hete enyém Zsófi teljesen (játék, fürdetés, etetés, altatás, emelgetés), és most látom, hogy milyen sokat segített Apa eddig. Fáradt vagyok, na...
Vendég

Heni! Ez aranyos! (Lotti cicomázza még magát! :))

Mesi! Tömjed vazze! Legyen tejecske!!! :lol:

Panndi! :(
Az emberek úúúgy szeretnek beleszólni. Érdekes, ezt gyerek nélkül nem tapasztaltam. Úgy látszik, mindenki nevelni akarja mindenki gyerekét... :evil: Rólam már lepereg. Mindig van valami megjegyzés, ha az utcán vagyunk... :roll:
Apának meg jobbulást! De gyorsan! ;)

Szelikém alszik. Látszik... ráérek! ;)
Aztán megyünk le, száz ágra süt a napocska! :)

Vera! Írtam pü-t!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Zétus jobban van, kicsit az étvágya vacakol még és látom azért, hogy nem az igazi... Előbb bealudt az ölemben amíg írtam :arrow: .

Viranka: ez nagyon jó hír! :D

Panndi: :( kitartás neked amíg párod meggyógyul.

Mesi: nagyon aranyosak a gyerkőcök, a te dolgod sem egyszerű. :shock: Belegondoltam ha majd nekem is kettő lesz.... Zéti is még mindig mellettem alszik, csak nappal a kiságyban. Annyira tudja mikor hol kell. :roll: Este nem bírom a kiságyban tartani. :oops: Betegség alatt jobb is volt így, mindig figyelgettem éjszaka is. Meg amikor fejreesett....

Heni: ha Zéti nyöszörög adok neki pár korty vizet és visszaalszik.

Anikó: kösz a tippet, ők az egyik jelöltek a költöztetéshez.

Mesi: szopiról jut eszembe, én próbálkoztam fejni akkor is ha nem volt mit. Mindenki azt mondta majd lesz, csak próbáljam mindig. Lett is jó sok. Állítólag az is segít.

Sense: remélem jól vagytok és Lotti baba hamarosan megérkezik! :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Viranka!
Örülök, h minden rendbe dologn Bálinttal! :)
Hát, néha én sem irigylem magam, de olyan aranyosak tudnak lenni, úgyhogy hamar elfelejtem ,ha kidőlök miattuk...

Mesi!
Örülök, h néha azért egyszerre alszanak a gyerkőcök! Általában mi is egyszerre alszunk, néha azért előfordul, h mire az egyik elalszok, másik kel, de ez inkább 1 éves koruk előtt volt jellemző.

Regi!
Jó lehet a babatorna. Biztos tetszeni fog Szelinek. Mi menőmanotornára járunk, persze Apának el kell kísérni minket, mert egyedül nem megy a dolog :oops: , 1x próbáltam ,de öltözésnél alig bírtam elkapni őket...

Maggie!
Betörők :twisted:

Heni!
Tényleg nem érdemes aggódni, h Péterke nem játszik autóval. Gergő szokott babázni is.
Szopipárnám nekem is van, használtam is bár nem zoptatáshoz, hanem etetéshez. Egyszerre ettek ui a gyerekek, és ennek támasztottam őket.

Sense!
Örülök, h Botond alvása alakul!
Lotti csak készülődjön nyugodtan!

Gica

Kép
gica1

Miléna!
Örülök, h Zéti jobban van!
Gica

Kép
gica1

Biztosan gyönyörüséges már most is Lotti:-) de még szebb szeretne lenni:-)

Egyébként úgy mondják, hogy a lányok rá szoktak húzni,merthogy cicomázzák magukat. Mi a tesómmal mindketten ráhúztunk és milyen szépek lettünk :D :roll:

Emese most már ekezdtem kombinálni, hogy ha ti már 4 alszotok most is az ágyban, akkor szegény apával ki alszik??? nem veszel neki is egy szopipárnát????? avagy kitől is vannak a gyerekek??? :wink:

Miléna ez jó hir! majd az étvágya is megjön.

Panndi nem semmi, micsoda utakat és teendőket bemersz vállalni Zsófival. Le a kalappal előttetek!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok.

Rugó elalszik, és jövök :arrow:

Remélem, hamarosan ott tartunk.

Épp oltásról jöttünk, tegnap meg Gábort segítettem ki egy pályázat-írásban. Meg netünk sem volt. Éjjel meg lefoglalta a gépet. Mármint Gábor. Szombaton meg anyósoztunk.

Szóval el voltam havazva, de jövök ám.

Kép
vindolanda

Heni, Zsófi is ráhúzott, lehet benne valami :lol:
Vendég

Sziasztok!!!

Annyira aranyosak vagytok,hogy gondoltatok Molli-napra!!! :D :D
Köszönjük szépen!!!

Nem vagyok jó kedvű...pár hete fáj a fejem és nem akar elmúlni... :( :(
Holnap reggel fél9-re megyek ct-re...kérek egy kis vudut,hogy ne legyen semmi baj!!!
Nagyon félek.... :( :( :(

ancsi26

Ancsi nagyon szorítok, hogy ne legyen baj!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Akkor igyekszem reagálni...

Miléna - örülök, hogy Zéti jobban van :D Idővel biztos az étvágya is visszatér majd. Betegen nem jó enni, az tuti.

Gica - mondókázás :shock: A motorozás nálunk most indult be a lakásban, eddig Rugó nem tudott vele haladni - vagy néha elindult hátrafelé :wink:

A védőnőnk szerint nem baj, ha játékként vagy bútorként van a bili a szobában, a lényeg, hogy a gyerek megszokja.

Panndi - Első mondat :shock: Ez a vérvétel kemény tortúra lehetett :shock: És a beszólogatós emberek.

Nekem már terhesen kezdték. Amúgy én abszolút nem vagyok egy idegenekkel-szeretek-beszélgetni típus, sőt... Sokszor az ismerősökkel sem megy. De mikor terhesen tömegközlekedtem, már akkor mondogattak nekem dolgokat. Nincs is semmi baj, amíg kedvesek. De mikor már azt hallgatom, hogy miért nem magától alszik a gyerek, mert az ő idejükben mindegyiknek meg kellett tanulni egyedül aludni, és az ő gyerekeik meg is tanulták... No, ott már ideges vagyok :evil:

Emese, Gegi tényleg husi :shock: :wink: Maggienek a fejlődési ugrással lehet igaza lesz, logikusan hangzik :roll: Próbálj megnyugodni...

Regina - bulizás, ébredés :x

Gábor szerencsére nem hagy itt. Igaz, minden nap este nyolckor találkozunk először, de ha ráér, akkor tényleg itthon van.

Heni - van felsírás, és minimum kettő-három. Eddig én a fogára gyanakodtam, de most nem fogzik, míg az ébredés továbra is adott. Rugó amúgy közöttünk is ébred :wink:

Viranka - jaj, ez jó hír :D

Maggie - majd tudósíts a felvételitől akkor. Betörők - amíg a Ti környéketeken laktunk, a mi háztömbünkbe is betörtek párszor. Leginkább a pincéket pakolták ki, mert az utca alatt összefügg a pincerendszer. Meg volt, hogy kocsit is elvittek.

Ágica - drukk++++++++++++++++++

Sense - gratula a jó éjszakához. A hercegnőt én is megnéztem vagy két hete :wink:

Rólunk: szóval most elég elfoglalt voltam a napokban. Gábor szüleit szerencsésen átvészeltük, teljesen konfliktus-mentes volt az egész :roll: Igaz, sokat voltak vásárolni. De most még a hozott dolgok is rendben voltak - pl. nem egyméteres plüsskutya a fél éves gyereknek az egyszobás házba :D

Tegnap Gábornak segítettem pályázatot írni. Angolra sem tudtam menni. Meg a Baumaxxban voltunk lecet venni :D Rugó nagyon szereti ezeket a vásárló-körutakat.

Ma oltáson voltunk. Majd' két órát vártunk a gyerekdokira, aztán meg kitalálták, hogy pont nekünk nincs oltóanyag. Aztán valahogy meglett - mert az én nevemre érkezett, nem a Rugóéra (a kettő között semmilyen átfedés nincs, és mivel nem az én védőnőm volt, így összekavarodtak).

Az oltás persze nagy sírással járt, a várakozás meg baromi unalmas volt. Ráadásul eleredt az eső közben, a babakocsit meg esővédő nélkül hagytam kinn. Tiszta víz volt, mire végeztünk. A takaróra ült rá szegény Rugó, de végül is nem lett vizes.

Igyekszem megint felvenni a ritmust.

Lassan el kellene kezdenem a disszertáció bírálataira a választ írni, meg a fogadás szervezését is. De most is inkább babanetezek. Igaz, három napja nem voltam.

Mindenkinek szép napot, V.

Kép
vindolanda

Ancsi - gondolok Rád akkor :!:

A fejfájást nagyon sok dolog okozhatja... Bár én is mindig a legrosszabbra szoktam gondolni :roll:

És ami még kimaradt:

Szopipárna - én kaptam, de nem nagyon használtam. Kezdetben próbáltam ülve szoptatni, de aztán fekvőbeteg lettem, és végleg leragadtam a fekve szoptatásnál :roll:

Mérleg - nekünk nem volt soha. Igaz, lehet kellett volna, mert Rugónak voltak súlyproblémái, de úgy gondoltam, hogy inkább járok kéthetente mérlegelni a védőnőhöz, minthogy vegyek egyet :roll: Szerintem a következő gyereknél sem lesz.

Egyedül játszás - előfordul olyan 50%-ban. Máskor meg segíteni kell neki, mikor baja van, meg le sem lehet tenni :roll: Ahogy Regina leírta, nagyjából az van nálunk is.

Kép
vindolanda

Ancsi! Megy a vudu!!! +++++ Mi lehet??? :roll:

Heni! :lol: Ma nagyon vicces vagy! :)
Én se merem Szelit ilyen hosszadalmas sorbanállásos helyekre vinni. Bár a laborba azért se viszem magammal, nehogy elkapjon valamit... :roll: Ilyenkor kivetetek Anyuval egy nap szabit. Illetve elég lenne egy fél nap is, de olyankor már szeret "lógni".

Voltunk a játszótéren, meg a pékségben, Szeli kicsit feltöltődött legalább, meg én is! :)
Nem nagyon mer lépcsőzni ebben a nagy csizmában... inkább kéri, hogy hozzam. Tegnap is majdnem elesett, gondolom megijedt, és most bátortalan nagyon. Pedig ez nem is jellemző rá... :roll:

Bújik... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Ha nálunk lesz tesó, akkor én BIZTOS, hogy kölcsönzök egy mérleget, úgy nem drága. Nekem nagy szívás volt, hogy nem volt... :roll: Mivel alig volt tejem... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Regina - megértem ám. Nálam ilyen gond szerencsére nem volt, úgy néztem ki, mint egy playmate :roll: Pedig nem szokásom amúgy a testalkatomból kifolyólag.

Rugó meg az első két hónapokban hízott, mint a bolondgomba, csak utána lassult le. És akkor így már pontosítottam :wink:

Kép
vindolanda

Na, megint beletrafáltam az oldalkezdéssel :roll:

Szóval első két hónapban, nem első két hónapokban.

És a playmate-et vajon hogy kell leírni?

Kép
vindolanda

Viranka!
Naptárat megkaptuk. GYÖNYÖRŰSÉGES. Köszi! :lol:
Írtam mailt.

Heni!
Szerintem Gegi jobban hasonlít az apjára, mint a párnára. :lol: :lol: :lol: Nemde? Mesi? :lol:

Egyedül játszás:
Ritka mint a fehér holló. Csak akkor, ha nem kettseben vagyunk. Egyébként ott kell lenni mellette, lehetőleg a földön ülve. Vagy olvasunk. Ez a legmenőbb mostanában. Na meg a kotnyeleskedés azokban, amit mi csinálunk. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Dobok egy szombati pocakfotót.
(a szemem csukva, de azért sem vágtam le a fejem. :lol: )
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ja, tegnap reggel valami csörgést meg püfölést hallok, miközben pakolgatom a szobát.

Kinézek a konyhába, és látom, hogy Rugó a felmosó szárával ( a vége nem volt rajta) a kezében ácsorog a gáztűzhely előtt, és pöckölgeti vele az üveg teafőzőt... Már olyan csálén állt, majdnem a fejére is esett :roll:

Szóval kotnyeleskedésben mi is jeleskedünk :D

Kép
vindolanda

Sense - milyen aranyosak vagytok :D Csinos vagy :wink:

Kép
vindolanda

Sense nagyon csinos vagy :lol: :lol: :lol:
Pár nap és már nem a pocakodban lesz a csinibabád hanem a karjaidban :lol:

Kotnyeleskedés nálunk is menő :lol: :lol:

Mesi nyugi, minden rendben lesz. Elég lesz szépen a tejcsi Gergőnek.
Én is azt tudom ajánlani mint a többiek, akkor is fejj amikor üresnek véled.
Nekem bejött, cicus 16 hónapos koráig szopizott, m pedig HP jópárszor bevetett mindent, hogy elapadjon a tejem :evil:

Viranka ez szuper hír :lol: :lol:
Nagyon-nagyon örülök :lol: :lol:

Regi nagyon ügyes vagy, már -4 kiló
én feladtam egy időre :roll: talán pár hónap múlva....................

Silka nem titkos, csak én nem szoktam mások telefonszámát az Ő engedélyük nélkül megadni. Ez Marika néni magánszáma :roll:
De ha együtt megyünk az jó :lol: :lol: :lol:

Gréti ma maratoni alvást rendezett :lol: 3,5 órát aludt :shock: 8) :lol:
persze semmit nem mertem csinálni, mert féltem, hogy felébresztem.

Vindo igérem teszek majd képeket csak most nincs kedvem kicsinyítgetni :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok

Panndi: Olyan 10:10 körül jöttünk ki a rendelőből ami újpest központnál van és apa vitte Petrát.

Köszönöm a drukkokat csak az én túl aggódásommal volt megint a probléma egyszóval minden rendben nála a korának megfelelő a járása az x lábra meg azt mondta hogy valami nőiesség vonala és hogy majd kinövi.És 50-50%-ban tartja a kétlábán a kis testét.2 éves kontrollra kell vinni és 2010 márciusáig a szájába csppentve kapja a Vigantolt.( Eddig én kiskanálall adtam :oops: )az nem hatásos állítólag.

Vindo: Akkor jól emlékeztem, hogy nem láttalak itt a hétvégén kicsit furi is volt :D

Lmóni: Mit nem adnék 3,5 óra délutáni alvásért Petrától :lol:

Sense: Nagyon jó a kép! Édes Botond ahogy átosont hozzátok :lol:

Heni: Nekünk is volt szopipárnánk de én is alig használtam valahogy sosem esett úgy hogy mindkettőknek jó legyen igy inkább én is 90% fekve szoptattam.

Maggie: Betörők :evil: Már alig érezheti az ember biztonságban magát :roll:

:arrow:

Kép

Kép
agica1126

2 éves= 2 évesen

Kép

Kép
agica1126

Regi 8)

Ancsi megy a vudu+++++++++++

Vindo örülök, hogy jól telt a hv:-)

Ágica de jó:-)

Móni nálunk is ma majdnem 3 óra volt, lehet front van :wink:

Vigantol: hűha én már nagyon régen nem adtam :oops: :oops: :oops: meddig kell?????

Heni
KépKép
heni81

Fú, mennyit írtatok.
Nem tudom, hogy a kis Trónörökös mikor kel, így gyorsan egy fotó először.

Gegi koncentrál:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Mert ma olyan vicces vagyok :wink: ( REGI) dobok pár vicces fotót:

Igy eszik egyedül, ó jaj:

Kép Kép

Na meg egy hintázós:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Panndi! Igaza van Reginek, az emberek mindig jobban tudják... :? Nagyon jól csináltad, és ne idegesítsd magad, nem éri meg! :D

Heni! Apa a laptopommal alszik. :lol: Éjjel sokáig dolgozik, utána meg filmet néz, és úgy alszik el. Azért valahogy összehoztuk a gyerekeket, nem kell ahhoz éjszakai együtt alvás. :wink:

Fejés: Köszi lányok, asszem megpróbálom, bár úúúúúgy utálok fejni! :evil:

Heni! Apa az elején már le akarta nyúlni a szopipárnám, de én nem hagytam! :D Amúgy fotók igazolják, hogy mindkét gyerek az apjára ütött, mert hoztuk Apáról kiskori képeket, és hát dettó a két gyerek.... Én meg... Belőlem gyöttek ki, így én is tuti vagyok. :lol:

Miléna! Zéti hipp hopp behozza a lemaradást evés terén! :)

Ancsi26! Nem lesz semmi gond! Majd jelentkezz!!!! +++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese még szerencse, hogy nem kell ahhoz éjszakai együttalvás, mert a gólya hozza gyereket :wink:

Egyébként most jutott eszembe, hogy valamelyik nap volt a fókuszban, hogy a 3 éves gyerekeknek hogyan oktatják a kisbaba születését :shock: nem tudom láttátok e, de rendesen babán bemutatva ismertették :shock:
Gondoltam, hogy nem lesz nálunk a gólya hozza a kistesót duma, de azért nagy részletességgel nem fogom még elmagyarázni.

Heni
KépKép
heni81

A fejésre visszatérve... Azért még meg kell ismernünk egymást Gegivel. A szopi utáni kézszopogatás ugye nem feltétlenül az éhség jele, illetve nem minden esetben az éhség jele, egyszerűen az van kéznél.
Ma szopiztunk, majd becsomagoltam, Zsozsival együtt, és kivonultunk a teraszra, egy órát kint voltunk. Eleinte reklamált, csócsálta a kezét az öltözés előtt, majd miután felöltöztettem, és betettem a babakocsiba - és elkezdett ringani a seneke -, már durmolt is. Szóval ha marha éhes lett volna, gondolom nem hagyta volna abba a sírást.
De pár napja éhes, az tuti. No de ez is rendbe jön! :D

Sense! Bizony, asszem Apára jobban hasonlítanak a gyerekek, mint a szopipárnára. :lol:
Nagyon csinos kismami vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lotti! Lotti! Gyejemááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ágica!
Nagyon lekiismeretes anyuka vagy, én is elvittem volna Zsozsit, ha ilyet vagy hasonlót tapasztalok! Az X és O lábról olvastam régebben valamit - már nem nagyon emlékszem -, de valami olyasmi volt a lényeg, hogy ahogy nőnek a gyerekek (a csontjaik nyúlnak), úgy változik a lábuk X és O alakúra. Már mint tud egyszer ilyen lenni, majd ahogy nőnek, olyan lenni. Remélem értelmes voltam.

Heni! Péterke marha jól nyomja! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni - Te sem unatkozol azután, hogy Péterke kajált :wink:

Láb-téma - én asztmás voltam, és állítólag azoknál is léphet fel vitaminhiányból adódóan görbeség. És akkoriban nem volt Vigantol, úgyhogy nekem maradt egy kisebb kanyar benne. Nem vészes amúgy. De állítólag plusz vitaminokkal jobb lett volna a helyzet. Késő bánat :roll:

Oltás - szegény Rugó fájlalja az oltás a helyét. És lábra is alig akart állni, csak sírva.

Nektek volt ilyen a Prevenar után (vagy hogy hívják)?

Arra emlékszem, hogy volt, akinek bedagadt és piros volt. MOndjuk most már járkál :roll:

Emese - egy fotót apáról megnéznék :roll: HOgy mennyire hasonlítanak, csak megbizonyosodnánk róla... Ha van időd, persze.

Kép
vindolanda

Vindo: Nekünk volt piros és duzzadt a prevenar után vagy 3-4 napig de Mesi ajánlotta az árnika krémet és az jó rá de még jó a phenylbutazon is.Mondjuk Petra úgyanúgy ment utána nem volt az hogy fájlalta volna mint szegény Rugó :?

Heni: Aranyos Péterke ahogy tiszta maszat :lol:

Mesi: Gegi nagyon koncentrál :D annyira cuki :D Mi is voltunk kint annyira jó idő volt :)

:arrow: zöldbab főzeléket főzni.

Kép

Kép
agica1126

Ágica, kösz, akkor figyelem az oltás helyét :roll: És célzottan beavatkozok, ha szükséges.

Kép
vindolanda

Hoztam egy képet ezt Petrus kapta a névnapomra :lol:
És Sense tök igazad volt az első és második éjjel még ott ültem a földön míg elaludt de ma már nem kellett önállóan elaludt :lol: és ha álmos akkor bemászik és lefekszik tök jó :D

Kép

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok Lányok!

Végre eljutottam ide is. Túl vagyok a vizsgákon, sikerült mind, úgyhogy most jön egy kis pihi. :D

Egy kérdésem lenne:
Az oltás miatt lehet kiütés?Fürdés után vettem észre 4 pöttyöt a lábán. Holnap lesz 1 hete, hogy kapta az oltásokat. Egyébként elég nyügi volt tegnap és ma, lehet utóhatás.

Mostmár igyekszem sűrűbben jönni! :wink:

Kép
aniko15

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?