A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Andrea!!

MgB6-ot szedj a hasi fájdalmakra, nekem is voltak, nem is picit és elmúltak. Az orvosom írta, hogy: "méh fájdalmak esetén: MgB6. "

Azért azt, mert a B6 vitamin segíti a Mg felszívódását, így együtt szuperek :D Tényleg nagyon jó (nekem) és ha elfelelejtem bevenni egy napig, akkor megérzem, elkezd megint szúrkálni, feszülni, húzni, fájni a pocim.

Én nem rendszeresen szedem, mármint nem úgy hogy reggel, este, de 1 vagy 2 tablettát be szoktam venni. Étkezéskor kell, tehát ahhoz kötöm.

Próbáld ki! Remélem segít!

Ja, igen nekem is fáj a mellbimbóm közepe, tehát ahol a tejci fog kijönni. érzékeny és olyan mintha sebes lenne, úgy fáj (de nem az)
ANYUKÁK!
Ez normális? :?
baba24

De jó, hogy leírtad a homeopátiás szereket! Már kérdezni akartam. Én még (azt hiszem) :wink: nem találkoztam velük, nem igen szoktam beteg lenni, így nem kell semmit bedobálnom :) (lekopogtam) Na, de ha most mégis, akkor hol tudok beszerezni ilyesmit :roll:
baba24

sziasztok kismamik!!

szép napocskát!!

nemtom mi volt, de az előbb többször..kb. 3szor éreztem enyhe kis rezgést a pocakomban, konkrétan a szeméremcsont mögött..szal nem a köldök és szeméremcsont között hanem valamivel lejjebb..talán a babauska volt..nemtom.. :roll:
olyan kuruttyulás féle, rezgés, mintha egy kis propeller mozgott volna...
na figyelgetni fogom :lol:

homeopátiás szerekről és az illóolajokról a Bába válaszol című könyvben rengeteg tudni való van..ajánlom ezt a könyvet, a természetességről szól..

most leugrom a piacra, még jövök

tsók
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Nekem is sokszor fájt a mellem, de szerdán vettem chicco mellápoló krémet és már semmi baja!! Azt írja, hogy segít megelőzni a sebesedést!
Én a homeo-val kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy a szülésnél is segít valami csodaszer? Ha jól hallottam van valami...

KépKép

KépKép
szivvi

Jó reggelt!

Szilvi, hol vetted a mellápoló krémet? Nekem tegnap kezdett el fájni az egyik bimbóm, és ngyon kellemetlen. Patikában, vagy sima drogáriában? Köszi

Én meg kipróbáltam Boi hasrafekvős, gyerekszólongatós trükkjét, de ahogy Eminél se, nálam se jött be. :(

Andrea, Te mikor mész AFP-re, tudod már? Mert ugye mindketten szerdámn megyünk UH-ra, ott fognak beutalni?

Uxi, Jovika, Brigi és a többiek, gyerkőcök már meghemperegtek a hóban??? :lol:

Kép
nenoke

Szia Gurgula!

Jó piacozást! Úgy mennék. Én szeretem, hogy ott mindenféle finomságot meg lehet venni, frissen, aranyos néniktől, bácsiktól, és még lángost is lehet enni... Szoktam... :roll: Bár piacon kb fél éve ha voltam. :lol: De néha élvezem.
Majd jövő hét csütin. Megyek az AFP eredményért, du. megyek a doktorbácsihoz (már majd kiugrom a bőrömből :D úgy várom. Már annyira szeretném látni a babót. Nagyon, nagyon, nagyon.) Tehát nem dolgozom. Enyém a nap :D :D
baba24

Nenoke

Sztem mindenféle babásboltban van, ahol van chicco termék. Én spec Babyplanet-ben vettem. 2100 Ft volt, jó nagy tubus.

KépKép

KépKép
szivvi

Baba, köszi a tippet. Nem volt itthon MgB6, de volt itthon Ca-Mg-Cink, azt vettem be, és segített!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Jaj, eszembe jutott még egy kérdés:

A kismama könyvbe Nektek ki pecsétel bele? Nekem eddig 1 pecsét van a számozott soroknál (6. oldal), és egy a háziorvosnál (5. oldal). Mind a kettő beleszámít a 4 kötelezőbe? Vagy csak ami a számozott soroknál van?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka
Én még nem voltam a házidokinál. Mikor kell odamenni és mit csinál? Nekem csak a 6. oldalon van 2 pecsét a védőnőtől, meg egy az én saját dokimtól. Az első ált. vérvétel adatai vannak még beírva. De pl. a 12. heti uh nincs beírva..

KépKép

KépKép
szivvi

Hú lányok!
Nekem már van van 10 pecsétem.
Valójában ami szerintem fontos:

megjelenni minden vizsgálaton: 11.heti UH, belgyógy, vérvételek, AFP... és a többi.

Amikor megállapítják a támogatásokat, igazolás kell a dokidtól, és nem a kiskönyv.

Ezt is azon az elveszett honlapon olvastam, nincs itt nálam a papír, hogy ki nyilatkozta, de az előző oldalon vissza lehet olvasni...

Nem a pecsét számít, hanem a terhesgondozáson való 4*-i megjelenés, koraszülésnél 1*-i.

Nos. Amennyiben minden vizsgálatra elmész, akkor azt vissza is viszed a dokidnak, és bejegyzik. (vagy a védőnő jegyzi, vagy aki végzi a gondozást.)
A gondozás nem egy alkalom, hanem együtt a dokik, védőnő munkája.

Na, zutyultam... értitek? :oops:
baba24

Sziasztok!

Látom sokan a 4 pecsétes témával foglakoztok. Nem tudom most hogy van, de mikor 2000-ben a fiamat szültem nekem anyasági támogatásra nem fogadták el csak a kiskönyvet!!! Igazolást kellett kérnem a dokitól hogy 4x megjelentem!!! Tehát, önmagában a kiskönyv nem elég!! Ezt jó tudni.
Vendég

Szivvi!!

Igen vannak homeo-s bogyók, amelyeket szülésnél lehet alkalmazni és állítólag nagyon hatékonyak..
bescannelem jövőhéten a könyvből mert sokféle van..majdnem egy egész lista
és a gátmasszázsra is jó praktikák vannak és egy tuti olaj is amit majd a 34ik héttől lehet alkalmazni..de már előtte is el lehet kezdeni..ezt is felteszem!!!

Mi kedden megyün AFP-re.

Baba!
Igen,szeretek a piacon nézelődni, főleg nyáron, finom illatok vannak és lehet válogatni

Most bugyivásárlásra indulok..

Puszika Nektek
torolve_20131003125716

Hú Gurgula nagyon rendes vagy!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Baba, nem lehet, hogy szorít a melltartó, és az dörzsöli a bimbót?

A Bába válaszol tényleg jó könyv, nemrég kölcsönkaptam, de jó lenne megvenni. Úgy láttam a hátulján, hoyg a Kálvin téri metróaluljáró könyvesboltjában lehet kapni, meg még egy helyen,de arra nem emlékszem.

Uh, orvos: valahogy annyira elment a kedvem a dokiktól, meg midnentől, biztos azért, mert midenféle otthonszülős könyvet olvasok, meg ez a kórházmizéria is...
Eddig teljesen elleneztem az otthonszülést, most már máshogy látom, főleg így, hogy már szültem egyet "hagyományos" módon.
De a baba miatt nem mernék itthon, pedig nem lenne rossz. Mondjuk ha a kórház mellett laknánk...

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem igazolás kellett a dokitől, a kiskönyvet nem nézte senki.
Úgy sajnáltam, a végét nem töltötték ki, azt a részt, hogy mikor mekkora fiú/lány stb. gyermeke született.
Viszont a mostani kiskönyvbe beleírták Emit is a terhességek rovatba. :wink:

Van valami, amin már régóta gondolkodom. Elsősorban a többgyerekesektől kérdezném, vagy aki ismer többgyerekest :wink: .

Hogy alakul a babák születési súlya? Tényleg a legelső a legkisebb, és utána egyre nagyobbak lesznek a tesók, mindegyik párszáz grammal? (most az időre születettekre gondolok).
Nálunk így volt, én 2400 grammal születtem 38 hétre, az öcsém 2800-zal 37 hétre.

Emi 3100 volt (40+2-kor született), ugye ha minden jól megy, nem kell 4 kilós gyerektől "tartanom"? Vagy ez megjósolhatatlan?
Ismerősök között akinek az első 4 kilós volt, annak a többi is legalább ennyi lett.

Megírnátok, kinek mekkorák voltak a gyerekei (sorrendben)?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Mégsem tudtam jönni, most is csak bejelentkeztem, mindjárt jönnek vendégek hozzánk! Egész nap takarítottam, jól el is fáradtam.

Baba: én nem mostam a cicimet se szoptatás utánn, sem előtte. Sebes cicire meg kimondottan jó a tej+babanyál. Mostanában nekem is érzékenyebb a bimbó. Már nem bánnám, ha Máté leszokna a szopizásról, néha már nagyon fáj :cry:

Az anyasági támogatáshoz nekem soha nem kérték a kiskönyvet, csak az orvostól az igazolást!

Pocakkeményedés: ha gyakori szólni kell a dokinak, ilyenkor még korai . A magneB6 tényleg jó rá, de én megemlíteném az orvosomnak!

Ezek a homeos szerek engem is érdekelnek nagyon. Gurgula, aranyos vagy ha beszkenneled! :lol:
Itt vannak a homeos patikák: http://www.homeopata.hu/patikak.html

Mennem kell, jók legyetek, holnap megpróbálok többet jönni :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Uxi: Dani 40.hétre 3600gr, Marci 37.hét 3330gr, Máté 40. hét 3620gr :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Na jól elszállt, amit írni akartam! :(

Jól eltűntem mostanság, csak fogorvossal, meg ilyenekkel voltam elfoglalva. Hétfőn megyek AFP-re, de én már az eredményére vagyok már kíváncsi pedig még le se vették! :lol:

Gurgula! Szerintem a Babádat érzed. Hétfőn kezdtem valami furcsát érezni én is és csütörtökön lettem biztos benne, hogy Őt érzem! Annyira jó érzés! :lol:
Ja és képzeld, hogy a környék legaranyosabb védőnőjét kaptuk a "régi" helyett! Én is találkoztam vele egyszer. Az RTL klub "Csak csajok" vagy valami hasonló nevű reggeli műsorában szokott szakérteni!

Ma a kezembe került a terhességi tesztem! Még mindig olyan jó érzéssel tölt el, ha meglátom azt a bizonyos két csíkot. Mondtam is Babácskának, hogy - ugye milyen pici voltál, most meg már mocorogsz! :lol:

Mindenkinek további Kellemes Hétvégét kívánok!!!

kispiskóta

:) én is megtartottam a terhességi-tesztet (illetve -ket, mert a nagy ijedtségben gyorsan csináltam mégegyet...), még a párom is elmosolyodik, ha meglátja.

nekem az a vicces, hogy az első neve "Szezámmagocska" volt, mert egy könyvben azt írták méretnek. Mostmegmár a fejátmérője megijeszt... :)

Kár, hogy nektek nem jön össze a has-szenyózós-mocorgás csalogató. LEhet, hogy a nagy figyeléstől pici megdermed egy kicsit, ő is figyel, hogy történik-e valami :D
Vendég

Szivvi, én csak azért kellett menjek a házidokihoz, mert az orvos nem volt hajlandó beutalót adni az első laborvizsgálatra arra hivatkozva, hogy majd a védőnő ad, az meg nem tudott adni, mert nem volt pecsétje. Így maradt a háziorvos, aki végre adott beutalót. És amikor mentem az eredményért, akkor pecsételt az 5. oldalra, a háziorvosos részbe.

Tyű baba, 10 pecsét, nem semmi!
A 6. oldalon még csak 1 pecsétem van a védőnőtől.

De ha azt úgysem kéri senki sehol, akkor megnyugodtam.

Brigi, a haskeményedést nem érzem annyira nagy bajnak, mert Mg-re tényleg elmúlik, és nagyon kevés ideig keményedik, nem is jár fájdalommal. Csak mivel új volt, és furcsa, érdekelt, hogy Nektek is van-e. Szerinted így, a 17. hét végefele is korai még?

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok,
már 2x elszállt a gépem... és már késő is van.

Baba: köszi az infót, tegnap vettem én is Mg pezsgőtablettát, ha nem válik be áttérek a MgB6-ra, örülök, hogy neked jobb. Olyan fura érzés, nem is tudom leírni.
A cicim sokkal jobb (bár kicsit piros sebes, de a viszketés most nem jelentkezik) szintén chicco MAMMA DONNA (bababoltban vettem 2500,-Ft) és olivaolajos fürdő, meg Ilcsit is használok még, ami van mindent felkenek. :lol:

Homeopátiás szerek: majd még leírom a kismamáknak ajánlott készítményeket is, ha stabilabb lesz a gépem. Gyógyszertárban lehet kapni (azt hiszem nem mindegyikben) és nem feltétlenül betegségre, hanem megelőzésre is jó. Mondjuk én semmit sem szedek, csak nagy nyögve-nyelés árán, de vannak szerek (ismerős kismamák által kipróbálva) amelyek kifejezetten jók vajúdás időszakában, ill. szülés után. folyt.köv.majd.

Andrea
Kép
kindernay

Szilvi: leírom majd kérdésedre a homeopátiás szereket én is könyvből tudom, onnan szoktam böngészni a dolgokat, bár nem vagyok híve - mint előbb említettem - de tapasztalatok azt mondják tényleg szuper!
Én is azt a krémet használom és szerintem is baromi jó, nekem is bevált, szintén Babyplanetben vettem, bár én 2500,-Ft-ért. Átvágtak!!!!!!! :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Nenoke: igen, együtt megyünk, aztán majd ott kapom meg a beutalómat az AFP-re, gondolom az jövő hét után lesz, amikor már a 16. hétben járok. UH lesz nekem is, meg -gondolom-ellenőriz a doki, hogy elmúlt-e az altesti tenyészetem. Ha nem akkor foly.köv., meg eredmények és ilyenek, ja meg a vérkép leleteimet is ellenőrzi. Ja, előtte meg megyek az Istenhegyibe génvizsgálatra (vérvétel) ez kedden jan.30-án lesz.
Én eldöntöttem, hogy beszélek a dokival, hogy nem bírom a havonta 1x időpontot, szeretnék 2 hetente menni, legalább amíg a vizsgálatok meg nincsenek, mert ez nekem idegbaj. Nemtom mit szól hozzá? De hát szolgálunk és védünk, vagy mifene. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Gyorsan továbbolvastam...

Gurgula: látom te is felajánlottad, hogy felteszed a homeopátiás bogyókat, megköszönöm (sok oldal és félek, hogy többször kell gépelni ha elszáll a gép).

Brigi: én is gondolkodtam hagyományos szülésről (vízben szülés, otthon szülés) de betojtam, hogy mi lesz, ha... így letettem róla. Szerintem fantasztikus dolog lehet.

A baba nálam is mocorog, olyan furcsa érzés, és egyben mámorító.

Jó éjt mindenkinek, bocsi,hogy ilyen sokat írtam... úgy látom este éberebb vagyok...

Andrea
Kép
kindernay

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok,

kicsit bejelentkezem, hogy ne felejtsetek el teljesen.. :)

cici témához: nekem is fájt már mostanában a bimbóm és kissé ki is van fehéredve a vége... jah és mind2 gyerekemnél már csepegett belőle tej a 20onXedik hét környékén...
a chicco krém nem tudom milyen, de szoptatásnál nekem nagyon bevált a medelának a 100%lanolin kenőcse, icipici tubus, méretéhez képest drága, de nagyon keveset kell használni, totál természetes és nekem zseniális volt.. a tök sebes, véres mellem meggyógyította egyik szoptatástól a másikig.. legalábbi rendbehozta annyira, hogy nem potyogtak a könnyeim... :)
na ezt nem rémisztésnek szántam.. :) hozzáteszem a nagyobbik lányomnak 3hónaposan már kint volt az alsó két metszője és hát nem érzett rá egyből, hogy kellene fogakkal szopni.. :D:D:D

mivel nálam csak 2lány van, ezért nem biztos, hogy etalon a súlynövekedés, de szintén a második 10dkg-val előzött.. :) 3450.3550. lehet, több is lett volna a különbség, mert az elsőt 1héttel túl hordtam, második -1napra született.

múlik az émelygés.. hipphipp hurrá :D:D ...na de hogy azért ne legyen annyira jó, tegnap rajtam is átfutott a fosos-hányós virus...
nagyon durva volt... kicsit betojtam, hogy kiszáradok, 1 korty viz is azonnal kijött... szerencsére éjszakára már tudtam kortyolgatni és reggelre kutya bajom nem volt.. :o
remélem mütyüri nem sínylette meg... :( :(

jah.. a terhes könyvel és pecsétekkel kapcs.ban: 2002-ben még kellett az igazolás és a kiskönyv is(mert megnézték, hogy védőnői pecsét van-e benne, abból is kellet pár), 2004-ben viszont már csak az orvosi igazolást kérték, a terheskönyvet meg sem nézték..
az is lehet, hogy ügyintéző függő..
viszont csajok, készüljetek fel a lőportár utcárra... én szeptemberben voltam gyes igazolásért a suliba, de 2,5órát vártam.. tömeg volt.. szóval még mindig horror. igaz csináltak babaszobát, de levegőtlen zárt.. tényleg csak arra jó, hogy tisztába tedd a kicsit és meg szoptasd, ha nem tudod kire bízni és vinned kell....
mi anno úgy csináltuk(mind2gyerekkel) hogy apa kint várt az autóban, én meg kimentem szoptatni, ha idő volt.. :lol: :lol:
de azért ez nagyon durva, mert sokan nyomorogtak bent a pár napos csecsemőjükkel(a többi 50 szociális támogatásra váróval)... és én tél-koratavasszal voltam, de mi lesz nyáron? ?
na nem sokkolok senkit sem előre, csak az ilyenekre is jobb előre gondolni... :roll:

na ritkán írok, de akkor velem lesz tele az oldal... :oops:

KépKépKép
mütyürke

Jó reggelt!

Kindernay!

Lehet, hogy nekem is 2400 volt, de mi már babakocsikat nézegetünk egy pár napja és már annyi szám van a fejemben... :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Írjatok még hatásos mellbimbókenőcsöket (de csak tényleg hatásost)!

Én kipróbáltam egy egész sorozatot (Bepanthen, Aventes, gyógyszertári, spec. receptre felírt, Garmastan, babanyál, anyatej... stb. semmi nem használt).
Nekem 2 hónapig tiszta seb volt mindkét mellem, a bal mellbimbómból meg hiányzott egy darab, később sokáig fekete is volt a helye, annyira megkínzott a lyány :cry: . 2 hónapig sírtam szopi közben, utána belejött, de az ínyével még sokáig harapott.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Jaj képzeljétek ma voltunk a nagyszüleimnél és visszafelé találtunk egy babaülést! ott volt az úton, jó egy kocsi mögött,de nem volt ott vele senki.... :oops: Szóval van már gyerekülésünk is!

És vettünk nekem terhesnacit a C & A-ban,mert már nyomott a farmerom... Nagyon csini! Örülök neki nagyon!

No gondoltam megosztom veletek a "híreket" jók legyetek!
puszi
Vendég

Akkor én is megosztok, bocs azoktól, akik még nem érzik a mocorgást!

Eddig összesen kb. 3szor éreztem kívülről is a mocorgást, de most, csak a mai napon volt már három rúgás. Azt hiszem a kedves Apukája figyelmét akarja felhívni, aki 3 napig nem volt itthon, és ma érkezett haza. :)
milyen kis komunikatív gyerek :D
Vendég

uxi: nem akartam horror sztorizni, de nekem is detto ez volt :? szintén a bal mellbimbómból kiharapott egy pici darabot... nekem is a mai napig látszik egy picike mélyedés... :(
én remegtem a fájdalomtól és patakokban folyta a könnyem némán... :cry: de az ember (anya :D ) mit meg nem tesz a gyermekéért... :P :wink:

orsi: nem lehet, hogy azok a valakik kivették a kocsiülést a kocsiból, oda támasztották, de vagy a gyerek vagy a cuccok miatt ott felejtették? :roll:

furcsa, hogy holnap kezdem a 15.hetet, de én még nem érzem a mocorgást... ráadásul nem is első gyerek, a másodikat is előbb éreztem, már a 16.héten, pedig átlagosan a 17-18.-ra teszik az első észleléseket...
páran meg első állapotosok már érzitek a 14héten is... remélem nincs semmi bajom(unk)... :roll: :(

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok,
előre leszögezem nem szeretnék senkit rémiszgetni, de leírom hátha "Jó példával" szolgálok...

Ma be kellett mennem a János kórház ügyeletére, mert elkezdtem picit vérezni, és mint korábban említettem feszülgetett, meg nyomogatott a pocakom.

Nagyon megijedtem, de megnyugtatott az orvos, hogy minden a helyén van, baba jól van, valószínű elpattant egy erecske attól véreztem....
Azt mondta nem jó, ha gyakori a feszülgetés, és MINDENKI (!) beszélje meg az orvosával - azt hiszem Brigi is ezt tanácsolta - szóval nem tudom pontosan visszaadni, de a lényeg, a méhed belül feszülget, meg izeg-mozog, ezért kell a több magnézium, hogy "ellazuljon". Napi 3x2 MgB6 kell szednem, + érfalerősítőt és még valami gyógyszert a fertőzésemre.
Holnap hívnom kell az én orvosomat délelőtt, majd Ő eldönti, hogy mi legyen befeküdjek, vagy esetleg még valami mást szedjek.

Röviden ennyi, megyek, vigyázzatok magatokra, és kérjétek ki mindenben az orvos tanácsát (még a tornában is-nekem pl nem javasolja).

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Lányok!

Tegnap este megérkeztünk. Nagyon elfáradtam, még ma is elég sokat pihentem. Holnap már többet leszek...

Babóca egyre többet mocorog és sokszor kivülrööl is érzöödik. :D
molkata

húúú Andi ez komoly... na persze nem olyan durva, csak elsőre tényleg rémisztő..
nekem is felirta a doki, de én csak úgy beszedegetem amikor eszembe jut... sajna gyógyszerszedésben rendkívül renitens vagyok... :oops:
szóval az első lányomnál én is vérezgettem, de csak a 28hét-en és akkor derült ki, hogy a méhszájon fekszik a lepényem.... először befektettek pár napra és riogattak, hogy szülésig maradok, de szerencsére a dokim hazaengedett, hogy otthon is feküdhetek..
azt mondták majd feljebb megy a lepény valószinűleg... látszólag úgy is volt, de szülés közben derült ki, hogy mégiscsak van vmi gond mert nem tágulok 2-3cmnél tovább, semmilyen gyógyszer hatására sem... szerencsére megcsászároztak és kiderült, hogy még időben,mert kb 1cmre rajta maradt a méhszájon a lepény. nem ecsetelem, hogy mi történhetett volna, ha hagynak tovább kínlódni... :cry:
hál'istennek minden rendben folyt...

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke! :cry:

Akkor neked sem volt semmi az eleje.. az a baj, hogy erről valahogy senki nem beszélt, hogy eleinte szoptatás marhára fájhat, hogy az ember eljuthat oda, hogy retteg a gyereke ébredésétől, és szenved minden szopinál... Még jó, hogy nem mindenki jár így, de benne van a pakliban.
Én sokszor már ott tartottam, bárcsak apadna el a tejem, hogy ne kelljen tovább szenvedni, de mindig győzött a józan ész és folytattam.
2 hónap után már lóbálni is tudtam volna a bimbómon a gyereket, megedződött rendesen :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

úúú és ne tudd meg, próbáltam bimbó védőt is, de az olyan vastag volt, mint egy cumisüvegcumija... hát azon keresztül szegény gyerek semmit sem tudott enni... egyébként tényleg nagyon megedződött az enyém is, a második csajszinál már szinte meg sem éreztem a hasonló jellegű balesetet a jobb mellemen.. :lol:

KépKépKép
mütyürke

Ismerős... Először vettünk egy márkátlan bimbóvédőt, de az nagy és vastag volt. Aztán átmentünk a Brendonba, vettünk egy Aventeset, az meg kényelmetlen és kicsi... Emi fuldoklott mindkettőtől, úgyhogy egyiket sem használtam egynél többször...
Meg olyan kicsik voltak a lyukai az Aventesnek, hogy ki sem tudott jönni rajta a tej.

Remélem, a másodiknál már nem kell ezt eljátszani, mindenesetre legalább tudom, hogyha megint sebes lenne, kb. 2 hónap alatt hozzászokik, nem marad végig ilyen. Eminélattól féltem, hogy mindig ilyen marad... Azt hiszem, gyorsan abbahagytuk volna a szopit, és fejve kapta volna a tejet, ha tovább tartott volna a sebesedés...
Bár az is jó kis macera, két hónapig csináltam szopi helyett fejést a végén, mert nem szoptathattam. Napi 3 óra térden állva mellszívózás... tömör gyönyör. 8) :shock: :?

KépKépKépKépKép
uxi

Jól emlékszem, hogy valaki Peg Perego Veneziát keres?
Csak mert most láttam egy hirdetést a keres-kínálban, 48-ért adják.

KépKépKépKépKép
uxi

Jóreggelt!

Andi: ez eléggé ijesztő lehetett :cry: Szegénykém! Jó, hogy végülis minden rendben van. Pihenj sokat! :wink:
Hát igen ezeket a keményedéseket komolyan kell ám venni, akkor is, ha nem fájdalmas!

Bori, Kata: úgy irigyellek benneteket a mocorgásért. Meg mindenkit aki már érzi! Én néha mintha valami kaparászásfélét, de 2-3napja már azt sem :roll: Remélem minden rendben van odabent. Már olyan régen voltam uh-on, és még olyan sokára leszek :cry:

Uxi, Mütyürke: nekem nem volt ennyire horrorisztikus, de nekem is többször berepedt a melbimbóm Marcival:cry: Mátéval már semmi bajom nem volt :lol: Rewmélem most sem lesz. Szerintem sok függ azon, hogyan van a ded melre téve :roll:

Nálunk nagyon fúj megint a szél :cry: És ma még be kell mennem a volt munkahelyemre is :cry: Remélem nem fúj el a szél :lol:

brigi73

Képzeljétek, meg akartam venni a Bába válaszol c. könyvet, és sehol nem lehet kapni, egy éve kifogyott a boltokból, azt mondták, kifutott mű...

Brigi, itt is akkora szél van, hogy majd' kidőlnek a fák... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok lányok!

Andrea!
Nagyon sajnálom, ami történt, remélem már megnyugodatok! Nagyon rossz lehetett! :cry:

Nagyon várom már a csütörtököt, már majdnem megőrülök, hogy mi lesz még addit. Akkor megyek doktorbácsihoz, és akkor lesz UH.

A körzeti orvosom mesélte, képzeljétek el, hogy amikor egy vérezgető anyához kihívták ügyeletesként, és nem tudott mit tenni, hívta a mentősöket, azok mondták, hogy ez sos vészhelyzet, ez 1-es kód, azonnal indulniuk kell... Tehát nagyon komolyan kell venni, komolyan veszik az ilyet..
baba24

Jó reggelt!

Mütyürtke! Hidd el nem tűnt úgy,mint ami oda van támasztva csak elfelejtették. Ha később akarták felvinni,akkor a kocsi zárt terében hagyják nem? Nem azon az oldalon ahol közlekednek az emberek.... Apum azt mondta, ha nem mi akkor más viszi el... Nem tudom... :?

Tegnap este annyira fájt a fejem, hogy kétszer hánytam is! Iszonyat volt! Elmenünk ugye a nagyiékhoz, bekajáltunk... aludtam egy kicsit, aztán már ott is kezdett fájni erre hazajöttünk és este megtettem amit követelt a testem. :cry: Szóltam Babusnak, h ő van belül ,tegyen már rendet! Szegénykém még nem elég határuzott,mert sokáig tartott neki.....
Vendég

Tyű, lányok, most már nem csak a gátmetszéstől félek, hanem a szopiztatástól is. Kép

Bori, köszi, hogy leírtad a leleteredményt, pont erre gondoltam.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

megjött a kedvem az íráshoz :roll:

nálam is megvoltak az első álmok a babóról! az egyikből csak annyira emlékszem, hogy fiúcska, a mai viszont nem volt a legjobb! :( én olyan de olyen béna voltam álmomban! megfogni sem tudtam a gyereket, és végig bénáztam, lehangoló volt

nekem is fájdogál a hasam, na nem folyamatosan, és nem az a kifejezett görcs és keményedés, hanem pici fájdalom, én magnézium pezsgőtablettát vettem, és az is bevállt!

én is érzem a babót, de még nem sokszor! tuti nem veszek észre mindent, napi 1-2 alkalommal érzem igazán!

én csütörtökön megyek afp-re, aztán jövő 7en dokihoz, már alig várom, olyan régen láttam! na persze kíváncsi is vagyok, de nagyon, hogy mie (? ezt hogy a fenében kell leírni helyesen?) van?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Babdorka, nem azért írtam, hogy ijesztgessek!

Nem mindenki jár így, de sajnos elég sokaknak fáj az elején.
A lényeg nem azon van, hogy fáj, hanem azon, hogy nem marad úgy, elmúlik, általában hamarabb, mint 2 hónap. :lol:

Nekem senki nem mondta ezt, így nagy pofára esés volt, először az, hogy nagyon szenvedtünk, nem számítottam rá, aztán meg így utólag az is rossz, hogy azt sem mondta senki, hogy javulni fog a helyzet, tisztára kétségbe estem.

Mikor túl voltunk rajta, akkor találkoztam olyanokkal, aki szintén így jártak, csak erről valahogy nem sokan beszélnek, sorra kiderült az ismerősökről, hogy ők is megszenvedték az elejét...

Szóval ne félj tőle! Ha esetleg kelemetlen is eleinte (ami nem biztos, hogy bekövetjkezik!!!), akkor is véget ér, és utána lehet szoptatni nyugodtan. :wink:

Nekem a végén nem szopisprobléma miatt kellett fejnem, hanem baleset ért, és nem szoptathattam.

KépKépKépKépKép
uxi

baba, ezek a kérdések engem is foglalkoztatnak!

-mikor pelenkázzak?
-hogyan mossam a cuccait?
-sterilizálás a cumis cuccoknál?
-hogyan fogjam, öltöztessem, fürdessem, köldökcsonk stb.

lynia-

Lynia (ha nagyon akarod, írhatok Emit, csak nekem olyan furcsa, mintha a lányomnak írnék :oops: )...
Szóval Emi :wink: .

Ha valakinek rendszeresen használni kell cumisüveget, akkor érdemes gőzsterilizálót venni, olyat, amit mikróba lehet tenni, két deci vizet bele kell önteni, és 8-10 perc alatt sterlilzál.
Nagyban megkönnyíti az életet, sokkal jobb, mint kifőzni.
Van elektromos is, de az nagyon drága, ez a mikrós úgy 4-5 ezer körül már kapható.

Ha csak cumit használtok, akkor nem tudom, lehet nem érdemes megvenni, azt nem kell olyan sűrűn sterilizálni.

Mosás: én mostam mindent a mienkkel, ugyanazzal a mosóporral, öblítvel... Nem lett probléma. Talán az első hónapban mostam külön a cuccait, de sosem töltötték meg a mosógépet, így először mellé került a hálóing, majd szép lassan minden más.

Fürdetés: ha a párod vállalja, fürdesse ő, ez "apukafeladat" szokott lenni. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Értem, uxi, hogy elmúlik, de azért mégis nagyon horrorisztikusan hangzik: összevagdossák a puncimat, és leharapják a mellemet... Kép

És nagyon jó, hogy leírtad, mert így legalább nem ér váratlanul.

kétfiús anyuka
babdorka

húúúú babdorka :roll: ez így tényleg brutálisan hangzik!!!

én inkább a gátmetszéstől reszketek

milyen fura (legalább is nekem az) dolgot találtam: tummytub fürdetővödör, használt valaki közületek ilyet? én nem tudom elképzelni, hogy egy újszülöttet ilyenben fürdessek, pedig ahogy nézem, a google-képeknél van aki megteszi

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?