A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo!
nyugodtan irattasd ki magad.amúgy szerintem az orvos is ezt fogja ajánlani.
vagyis az enyém azonnal felajánlotta,de szerintem a tied is ki fog íratni.

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Aranyos vagy, van nekünk is! :lol: De mi megegyeztünk csak heti 1x, vagy ha vmiért paráznék!!!

:D

Most látom Te is ma vagy 15 hetes :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Csibe!
Engem érdekelne a linkje, felrakod? Ott van az ára is? Vagy ha nincs, akkor megírnád? Köszi

Olvaslak ám benneteket folyamatosan, de írni csak ritkán tudok. Már csak 1 vizsgám van, épp ma buktam meg belőle első körben. Szóval most gyötörhetem magam, hogy kövire meglegyen. Viszont, ami jó benne, egyáltalán nem izgulok, idegeskedek, egyébként sem vagyok az a hú de parázós fajta, de most Manócska miatt aztán meg egyáltalán nem érdekel, hogy mi lesz:)

Kép
gumilany

Sziasztok! :)

gabi1!
Kivételesen ( :oops: ) nem irigykedek. Én is szeretem az ilyen progit, de meghülyülnék, hogy most nem lehet sem masszíroztatni, sem igazán jót pancsizni. (Legalábbis én nem tudnék)
De ti jól éreztétek magatokat és ez a fő! :wink:

nellike!
Jó, hogy hírt adtál magatokról. :D Gyere amennyit csak lehet! :wink:

csibe83!
Nem tudom nektek mi jutott eszetekbe először, amikor meghallottátok a szívhangját, de nekem anno olyan volt, mint egy eszementem száguldó vonatot hallottam volna, hegynek fölfelé. Természetesen egyszerrre nevettem és homályosult a látásom... :roll: :lol:

hendegabi!
[quote="hendegabi"]S írta:hendegabizonibaba:
Törvény szerint, ha lejár a gyes, és kivettem az össz szabimat, 30 napra köteles visszavenni.
Amúgy nem magyarázta a dolgot, de igazából számítottam erre. És legalább tudom, mire számíthatok

Én ahhez csak annyit ennék hozz, hogy: egyelőre. Sok víz lefolyik még a Dunán, mire odakerül a sor és addig még huszonháromszor kitálalálhatnak mindenfélét... :?

szonibaba!
Ezt nem értem. :shock:
[quote="szonibaba"]
írta:
szonibabaTímea!
Én a lányommal fogok fogászatra menni, de ő kijelentette, hogy ő akar először bemenni, mert szereti, amikor rezegtetik a fogát.

kicsidodi!
Így már értem. Nem bírtam eldönteni, hogy a tiedet mondod vagy pedig a gyártót. Az utóbbit nem bírtam hogy elképzelni, ezért gondoltam az előbbire. (Bár csodálkoztam... :roll: )
Jó a járgány, nagyon vagány. :wink:

klarka!
Felemelő lehet a váltójog. Nem cserélnék veled... Viszont egy jó nagy kalap ...-t neked! :wink:

boo!
Azt nem tudom, hogy a csalánba hányszor üt a ménkű, de azt már hallottam, hogy volt egy manus, aki hét(!) alkalommal élt túl villámcsapást. És azért mondom, hogy volt, mert mit csinált...? Szerelmi bánatában öngyilkos lett, huszon-harminc évesen azt hiszem. :shock:

Mondd el a dokidnak. Lehet, hogy ő is alapból pihit javasol majd. Vagy nem, de attól még kiírhat, ha kéred - szerintem. Az is normális, hogy így reagálsz, de az is, hogy valaki végig így jár dolgozni. Ez egyén függő. Csak a Hős Anyát ne játssza... :x

moncsy.78!
Gyerekszáj: :lol: :lol: :lol:
Kívánósság.
Itt irkáltatok mindenféle befőttröl. Semmi. Aztán pár nappal ezelőtt este belémhasított a felismerés, hogy azonnal végem, ha nem ehetek egy kis konzerv őszibarack befőttet. Persze, nem volt itthon... De, hogy ez honnan jött nem tudom. :roll: Úgyhogy, most a töpörtyű és a szalonna után "erre gyúrok". :oops:

gumilany!
Ez az egészséges hozzállás! 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Bocsánat, most nem leszek túl aktív, van egy két probléma itthon, építkezéssel, telefontársasággal, háziállatokkal, aztán párom melójában is akadtak gondok, ráadásul a hétvége elég peches volt, úgyhogy ez most túl sok nekem. :( Úgyhogy pár hozzászólásra reagálok csak bocsánat, de elolvastam mindent, csak nem volt kedvem írni. :oops:

Katy!

Tényleg nem egyforma a gatya, mert nekem nem is pamut, hanem olyan fürdőruhaanyagból van, viszont ez is nagyon kényelmes és rugalmas, az is jó benne. Bár belegondoltam, hogy nyáron már tuti nem ebben fogok tornázni, mert akkor nagyon bele lehet izzadni, de még egy darabig jó lesz, a melegben meg majd rövidgatyát viszek.

Hasonalvás!

Én próbálkoztam, de nekem sem megy. Egyik este el tudtam úgy aludni, de éjszaka felébredtem már oldalt voltam. Tegnap meg nem is esett jól egyáltalán, a melleim miatt nekem sem megy. Úgyhogy a legkényelmesebb oldalt. Háton is az lenne, de akkor nagyon húzódik a hasam és reggel mindig fáj, ha úgy ébredek.

Breky!

Ez jó, hogy férjed pocijába is belehallgattatok! :lol: :lol:

Boo!

Ne aggódj, nem lesz semmi probléma uh-n. És egyáltalán nem ciki, ha anyukáddal mész, én sok kismamát láttam a váróban aki az anyukájával volt.
A rosszullétekről meg annyit, hogy ha meg tudod tenni, hogy otthon maradj, akkor az a legjobb, nekem is kínszenvedés volt bejárni, de tudtam, hogy sokat kell pótolni ha visszamegyek, és az még rosszabb lett volna. Mert aki helyettesített volna, úgymond csak bábu lett volna, valódi munkát nem végzett volna, mert nincs plusz ember, aki beugrik ha valaki beteg, hanem ilyenkor fejetlenség van. Szóval inkább kibírtam, jó volt ez így.

Kicsidodi!

Szuper, hogy kaptok babakocsit meg hordozót ingyé! És ebben a színben sem gáz szerintem, fel lehet dobni játékokkal és akkor még a huzatot sem kell kicserélni. (de ez inkább szürke nem? ) A mienk is szürkés lilás, és még örülök is neki, hogy fiúnak és lánynak is jó. Úgyis teszek bele plédet, majd az lesz lányos, vagy fiús. És teleaggatom játékokkal, tuti! :lol:

Kép
Kép
tabati

007!

Nem tudom, hogy a manu Artos szoknyákra válaszoltam e... :oops: Nem láttam szoknyákat sem, de nem kérdeztem rá konkrétan, úgyhogy arra még van esély...

Moncsy!

Na akkor körbenézek én is a nagyonbabán, házha tetszik valami ú vonalzó megint. :D

Kép
Kép
tabati

Ami engem illet.

Ma voltam AFP-n. Gondoltam, hogy végére járok a dolognak és szúrás közben megkérdem, hogy miért is kell ilyenkor éhgyomorra jönni. Mire a válasz: "Mindig éhgyomorra kell jönni. Kivétel a ...... ." Olyan halkan mondta, hogy nem értettem. Rákérdeztem mégegyszer. Eredmény ugyanaz. Több esélyem nem volt, mert addigra készen voltunk és be kellett küldenem a következőt... :?

Ezen kívűl megkaptam az időpontot a következő ultrahangra. Rákérdeztem a 4D-sre, de azt mondták, hogy azt inkább majd a harmadik szűrésnél javasolják és akkor meg lehet ejteni a kettőt egy kalap alatt. (Azt hiszem, hogy ez a 30. hétre esik. Kb. 20 perces DVD és 10-12.000.-Ft. körül van) Majd megbeszélem Apával és lehet, hogy úgy csináljuk majd mint múltkor is, hogy nem csak a Klinikára megyünk, hanem egy másik helyen, korábbi időpontban is csináltatunk egyet.

Továbbá összefutottam a gyógytornásznővel.
Kérdem, hogy ha szeretnék jönni csütörtökön, akkor kell-e valami cucc. Azt mondja, nem, de nem jövök, mert ha járnék tornára, akkor már most is ott maradnék. Mondván, 10:00-től van. A bökkenő csak az volt, hogy egyrészt nem úgy készültem, másrészt pedig még csak kilenc óra volt... :o
Alapból szimpatikus, csak annyira elkötelezettje a szakmájának, hogy majdnem haptákba vágtam magam, ahogy "leszúrt". Még jó, hogy nem kérdezte, hogy hány hetes vagyok, mert ha meghallotta volna, hogy már egy hónapja tornázhatnék, akkor lehet, hogy azonnal foglyul ejt, lekötöz és megtornáztat... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma még vissza kell mennem a házi orvosomhoz az EKG lelettel. Amikor a beutalót kértem azt mondta, hogy majd csak akkor vizsgál meg (belgyógyász), ha már meg volt. :shock:
Úgy tűnik, nem erőssége a kismamáira való odafigyelés, mert múltkor, amikor Manócskát vártam és mondtam, hogy mi a helyzet, akkor visszakérdezett, hogy jó, és akkor mit szeretnék, ő mit csináljon... Majdnem kimondtam hangosan, amit magamban gondoltam, hogy: gratulálj, b@szd meg, mit...! :evil: Végül csak annyit mondtam, hogy a Doktor Úr tudja mit kell ilyenkor tenni... Nagy kegyesen beutalt az EKG-re és kész. Se nem rendelt vissza, se nem érdeklődött később, semmi.
Úgyhogy, most ehhez képest, egész jól állunk... :?

Holnap délelőtt a védőkislányt kell felkeresnem. Csütörtökön megyek a Klinikára kismamatornára (múltkor a telefonba azt mondta a gyógytornásznő, hogy sajnos kevesen vannak. Most ez vagy azt jelenti, hogy szerinte vannak kevesen, vagy azt, hogy ténylegesen. Utóbbi esetben erősen remélem, hogy nem én leszek az egyetlen madár majd... :roll: ). De péntekre is szerveztek nekem programot: amikor ma reggel megkaptam az AFP-s beutalót (korábban megírták előre, most nem. Miért...? :shock: ) az asszisztensnő konstalálta, hogy majdnem egy hónapja látott a dokim. Úgyhogy, ha ráérnék pénteken, sok szerettetel (és előre láthatólag több, hosszú ideig várakozó kismamával együtt) szívesen látnak. Ráérek, egy fene... 8)

Amit viszont lehet, hogy nem fogok megúszni az a fogorvos. Eredetileg csak május vége-június eleje táján mentem volna vissza hozzá, de ma reggelre letörött egy kis darab a fogamból. És ha jól tévedek, akkor pont abból, amiből a múltkor is és amit végül gyökérkezelés után tömni kellett. Már alig van belőle valami, úgyhogy meg is mondta, hogy a legközelebb valami probléma lesz vele, akkor az már valószínűleg húzás lesz. :evil:
Ha nem kezd el fájni, akkor nem megyek vissza hozzá, csak amikor egyébként is mennék. Remélem, hogy csak ez a fogam adta be ennyire a kulcsot és nem általános kalcium hiányról van szó. Ahhoz képest, hogy szeretem és mindig is ittam a tejet naponta egy bögrével, már kábé egy hónapja gyakorlatilag nem is ittam. Nem kívánom. :oops: Helyette egy kis joghurt és sajt szokott befigyelni, de az nem elég... :oops:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

200907 Hát az az igazság, hogy magát a telet nem szeretem, utálom a hideget, havat. De hát a gyerekek meg élvezik így muszáj elvinni őket egy kicsit. Amúgy én a masszázst sem szeretem, így nekem nem nehéz erről a részéről lemondanom. Egyedül a víz az amit szeretek, de abból is csak a meleget, a Balatonba sem megyek bele ha nagyon hideg, ami nekem kb a 23 fokot jelenti, tavaly volt olyan hogy 29 fokos volt na azt nagyon élveztem. De itt a medencében is csak 10 percet ha bent voltam, de lehet még annyi sem volt, mert azért egy kicsit féltem hogy nehogy gond legyen. Bár tényleg tiszta volt, a medence is, a víz is meg az egész minden. Nem is voltak sokan, összesen 3 vagy 4 család volt, de ők se voltak sokat vízben, főleg inkább a gyerekeik. Meg ez kimondottan bababarát szálloda tehát nagyon ügyelnek a tisztaságra pont emiatt. De akkor is jobbnak láttam ha kijövök a vízből, utána már nem is mentem bele, de bevallom nem is hiányzott annyira. Feszélyezett hogy a fürdőruhám nem úgy áll rajtam, ki lógott a hasam, és én azt nem szeretem, mert azért a csíkok csak látszanak, meg van egy kis köldök sérvem is. De ezeket leszámítva tényleg jól éreztük magunkat, és ami a legfontosabb hogy a gyerekek nagyon élvezték. Még tartozom egy másik úttal, mert páromnak megígértem hogy elmegyünk valami havas tájra, de most valahogy nincs kedvem elmenni külföldre, inkább itt Magyarországon kellene valahova ahol lehet szánkózni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gumiláyn itt a link:http://www.angelsounds.hu/
és az ára is ott van.nekem nagyon tetszik és megrendeltem csütörtökön
és másnap kihozták

Kép
Kép
csibe83

Na azt meg elfelejtettem mondani hogy tegnap megnéztük a kiságyat és meg is vettük, tök jó állapotban van, alig lett használva, kár lett volna kihagyni. 16 ezer ft volt. Főleg hogy ugyan ilyet akartunk venni.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Klarka!
Drukk a vizsgához!

Moncsy!
Még ennyi idősen is tudnak ilyen aranyköpéseket? Akkor megnyugodtam, hogy nem múlik el olyan hamar ez a korszak.
Már akartam írni, hogy nagyon drukkolok a Szófiához, annyira szép, csak nálunk sajnos a Szonja miatt kiesett alapból.

Gumilány!
Neked is drukk, hogy másodszorra sikerüljön és túl legyél rajta.

200907?
Melyik részét nem érted? Hogy rezegtetik a fogát? Vannak rajta feketés lerakódások, amire azt mondta már több fogász is, hogy nem kell vele semmit csinálni, mert ezeket vmi jóbacik okozzák, amik meggátolják a fogszuvasodást. Csakhát esztétikailag nem az igazi, így azt mondták, hogy ha már nagyon nem bírjuk nézni, akkor menjünk és szedessük le. Ezt nagyjából fél lévente (3/4 évente) meg is tesszük. Ilyenkor úgy szedik le neki, mintha radíroznák a fogát és az rezeg és azt szereti.
Előző terhességemnél rám is rám csodálkozott a körzeti, hogy ő most mit csináljon, de végül beírt egy olyat a kiskönyvbe, hogy jelenleg blabla (már nem tudom mit, de az volt al ényege, hogy semmi bajom). Na ezta jelenleget meg a védőcsaj nem értette, hogy mi az, hogy jelenleg. Hát egyeztessenek, ne engem kérdezgessenek.

Befőttek nekem is bejönnek (ő.barack, cseresznye, ananász)

Gabi!
Ügyesek vagytok a kisággyal :wink:

Boo!
Na mi volt uh-on?

Ronmay!
Nálatok mi van a kombinált eredménnyel?

Ma bejelentkeztem 4d-re, febr. 9-én megyünk, már nagyon várom. Pont aznap fogom tölteni a 18.hetet, azt mondták a telefonban, hogy akkor már tuti látszódik a neme.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Csibe, Breki!
Jól értelmeztem, hogy a két hallgató között annyi a különbség, hogy az egyiket fülhallgatóval kell használni, a másikkal meg simán lehet hallani?
Vki help, aki megnézte a honlapot!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni!

Nekünk a fülhallgatós van...nem is láttam, hogy van másmilyen is :oops:

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Tök jó lehet hallgattni a picúrkátokat :D ! Én is gondolkodtam rajta, de... Eddig csak elmélet maradt.
Ti mit gondoltok, fonendoszkóppal lehet hallani belőle vmit, akár a mocorgást, mert anyósom mesélte, hogy az ő idejében egy tölcsért tettek a hasára, úgy hallották, hogy dobog a bab szíve és kész, ez volt a vizsgálat... Anyunak pedig tuti van fonendoszkópja elfekvőben :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

nekünk is a fülhallgatós van

Kép
Kép
csibe83

tabati!
Megint kinyitom a közhelyszótáramat ( :oops: ): csak egészséges legyen, az a legfontosabb! :wink:

gabi1!
Ha nem ígérted meg, hogy idén mentek el, akkor bármikor beválthatod a havas utadat... :lol:
Kiságyat anno hasonló módon vettük, mint ti. A Brendonban megláttam és összefutott a nyál a számban, aztán bele se gondoltuk, hogy esetleg megvegyük, mert 70 rugó volt. :( Aztán másnap hozott egy telefonszámot Apa, hogy a munkahelyén árulja egy mama, akiknek már nem kell. Kiderült, hogy ugyanolyan. Elmentünk és mivel tök okés volt, megvettük tizenpárezerért kókuszmatracostúl, mindenestül. :D

Ugyanilyen, csak fehérben:

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=babaszoba&submenu=kisagy-bolcso&category=kisagy-atalakithato&empty=1&productid=170339&pageno=2&whid=25

(Gombos Edina is ilyet vett :roll: )

szonibaba!
Igen, a rezegtetésre gondoltam. Ezt a részét most már értem. Csak a "fekete, de jó bacikat" nem tudom most megugrani... :oops: :roll: :roll: :roll: :oops:

kicsidodi!
Hogy fonendoszkóppal lehet-e...?

Talán olyan huszonvége-harminceleje hetes lehettem, amikor egyszer a dokinál voltam és megkért, hogy pattanjak fel a vizsgálóasztalra, mert megnéz. Én persze pattanok, lábaim széttárva, amikor neki áll keresni valamit és azt mondja, mindjárt jön. Két másodperc múlva vissza is jött, de én azt hittem kiesek a székből. Első neki futásra azt hittem, hogy baseball ütő van a kezében. (NEM ÉR KIRÖHÖGNI!!!!!!!!!!!!! :oops: :roll: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: ) El nem bírtam képzelni, mi fog ebből kisülni... Aztán kiderült, hogy fogalmam sincs, hogy hívják, de kb. fele akkora, mint egy igazi ütő, tömör fa és a legbelsejében van csak egy lyuk furva, a talpánál. Na, ezt rátette a hasamra, a fülét a másik, gömbölyű végére és így hallgatta a babát.
Szóval, ha "baseball ütővel" lehet hallgatózni, akkor fonendoszkóppal tuttti! :wink:

Kép
Kép
200907?

Szonibaba

Igen, pont ma jött sms. minden oké, negatív lett...

Ami viszont most komolyabban foglalkoztat, hogy nekem eddig senki nem mondta hogy nem ehetek lazacot, csak most nem rég tudtam meg. mondjuk én voltam a hülye hogy nem olvastam utána. azt tudtam,hogy nyers húst nem szabad...de a halat azt nem .
:oops:
Most megy a para, remélem azért nem okoztam nagy bajt... :roll:
Lehet jövő hétem megkérem a dokit, nézzünk rá a babyre, ugyis AFP re megyek majd...

Erről a fekete jó bacikról még nem is hallottam. Én a fogászatot két kis töméssel megúsztam, de szerintem megyek még kicseréltetem a régieket is...

KépKép

KépKép
ronmay

De akkor jól értelmeztem a két hallgató közti különbséget? Vagy az a hallgató nélküli az micsoda? Bocsi, hogy ennyit problémázom, de megmutattam apának és igent mondott rá.

200907?
A fogacskáin az ínyhez eső résznél fekete elszineződést képzelj el, amit nem lehet lekaparni, lesikálni fogkefével. Úgy magyarázták, hogy ez megvédi a fogait a romlástól, szuvasodástól. Viszont ronda és úgy néz ki, mintha nem ápolnánk szegénynek.

Ronmay!
Majd megmutatom.
Ilyen későn küldték az sms-t? Vagy én emlékszem rosszul, hogy mikor voltál? Én pont ma mentem el a leletért.
Lazac nincs a tilos listámon. Ami nekem van azon csak az van, hogy nyers v. nem jól átfőtt kagyló, osztriga és rákféle amit nem szaad enni. Indok: ételmérgezést okozó baktérium

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Boo!
Ugye te fogsz az Imrében szülni, de egyelőre nem oda jársz terhesgondozásra, mert a dokid bunkó volt? Vagy vmit megint összekutyultam?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Szoni!

Az egy készülék, a gépet teszed a hasadra (azt a nagy UFÓT), a fülhallgatóval meg hallgatod! Már kezdtem azt hinni, hogy figyelmetlen voltam és nem láttam, hogy 2 cucc van, de nem, az egy és ugyanaz! :lol:
Szerintem érdemes megvenni! Nekünk bejött, főleg hogy még minimum 1 gyerkőcöt tervezünk :lol: :lol: !

Tickerplayground.com
breki76

ronmay!
Miért ne lehetne lazacot enni? :shock:

szonibaba!
Most már ezt is értem. Szegénynek azért rossz lehet, hogy egészségesek a fogai, de mégis úgy néznek ki, mintha rosszak lennének. :(

boo!
Az NT a nyaki redő. Kb. 2,7-3-ig normális, úgyhogy a tietek is teljesen jó. :) A CRL a hossza, a BPD pedig a fej szélessége.
Kár, hogy neked is így összecsapták az ultrahangot. Jó, ne fél óra legyen, de azért 5 percet talán lehetne rászánni... És a vércukorszint se jó hír, de abból még bármi lehet. Lényeg, hogy figyelj a kajára. (Nem feltétlenül azon múlik, hogy mennyit nasizol...)

Az ultrahangos rövidítéseket itt "magyaríthatod":

http://babaszoba.hu/topics/9month/help[/url]

Kép
Kép
200907?

Időközben megjártam a házidokit is. Eredménye: ő is megállapította, hogy jó az EKG-m, megmérte a vérnyomásom és meghallgatta a szívem. Ennyi. Nem mintha bármi bajom lenne, de szerintem azért meg kellett volna nézni a hasamat is, nem? Vakbél vagy akármi miatt. Mindegy.
Viszont amikor meghallotta, hogy melyik gyógyszertárba akarok menni gyorsan lecsapott rám és a kezembe nyomta a saját receptjét és ellátott használati utasításokkal, hogy mit, meg hogyan... :shock:
Úgyhogy, szépen fogtam magam és elbattyogtam kiváltani az ő gyógyszerét is. (Amiből ráadásul nem is volt annyi, mint amennyi kellett volna, plusz ÁFÁ-s számla és hasonló nyalánkságok...) Majd irány vissza a rendelőbe.
Mindezt úgy, hogy időközben bent volt egy csaj is, aki a labor eredményét hozta vissza és azt taglalták, hogy jól vette-e le a vizeletmintát, mert genny van benne és még hüvelyfertőzése is van... Ahhoz képest, hogy ő jött be utána, nekem volt kínos, hogy ezeket hallanom kell, de úgy tűnt, hogy őt nem zavarta. Úúúúúúútálom az ilyet, annyira méltatlan... :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok.
Boo: lehet, hogy gonosz vagyok, de örülök, hogy nem csak én hányok lépten nyomon.
És jól tetted, hogy kiirattad magad. Néha én is ezt tenném, de 1-2 nap pihi után mindig jobban vagyok, így inkább a tavalyi szabiimat szedegetem ki.
200907: igazad van: ki tudja, mi lesz 3 év múlva. És ha megígérné? Lehet, hgoy addigra a cég se lesz meg :twisted:
Különben hallottam valami hülye törvénytervezetről, hogy a családtámogatást 3 évről 2-re csökkentenék. Biztos valami vén trotty pasas találta ki, aki gyereket csak újságban látott.
Azért kiváncsi lennék, gondoltak-e rá, hogy akkor a vidékiek, ahol nincs bölcsi, hova pakolják a manócskákat reggelente. Vagy már 2 éves kortól lenne ovi? :?: Remélem, tényleg csak egy ötlet volt, és eleve elvetették.
Miért mindig rajtunk spórolnak? :evil:
Amúgy, most már agyonizgultam magam, szerintem én holnap nyugodtan reggelizhetek AFP-s vérvétel előtt. Mire odaérek a vérvételre, mindent kirókázok. :oops:

Kép
Kép]
hendegabi

és szupi a babakocsi!

Kép
Kép]
hendegabi

Még valami.
Lehet, hogy elmaradott vagyok:
Miért is nem lehet lazacot enni? Mondjuk sütve.

Kép
Kép]
hendegabi

[quote="200907?"]
írta:
200907?

tabati!
Megint kinyitom a közhelyszótáramat ( :oops: ): csak egészséges legyen, az a legfontosabb! :wink:

Most ezt nem értem... :? Mire írtad? Vagy én vagyok offon ma teljesen? :oops:

Végül minden megoldódni látszik. Építkezés miatt egy ügyintézővel szólalkoztam össze, csak felidegesített, mert pasi volt mégis úgy beszélt velem, szinte kiabált, bár szerintem neki ez a normál hangnem. Én meg csak kimosolyogtam, de magamban forrtam rendesen. Aztán a vodafone szemétkedett egy kicsit, ráadásul egy órát kellett ülnöm a telefonon, míg egy emberrel is sikerült beszélnem az ügyfélszolgálaton és nem gépi hanggal. :evil: A Otp automatára is az volt kiírva 10órakor, hogy pár percig nem üzemel, de amikor egykor munkábamenet megpróbáltam megint, még mindig ez a kiírás fogadott. Aztán végül minden sikerült, már a vonaton ültem amikor pont arra gondoltam, hogy de jó, megyek dolgozni, végre lesz egy kis nyugtom. :lol: Jó mi? :lol: Viszont eléggé fájt a hasam. :roll: Meg is ijedtem, de most már elhiszem, hogy az idegeskedéstől lehet ilyesmi, mert más nem történt, pénteken sokkal többet mászkáltam. Úgyhogy mondtam is férjemnek, hogy csak segíteni akartam ügyeket intézni, de én többet ezzel az emberrel nem kívánok szót ejteni és nem a saját kényeskedésem miatt, hanem a baba miatt. Megértette, mondta, hogy legközelebb ő intézi, talán ő jobban is tudja kezelni az ilyen alakokat. Szóval ti is vigyázzatok az ilyen napokkal, én már tanultam ebből is...

Kép
Kép
tabati

007!

Hát nálunk az sztk-ban a nőgyógyászaton az öltözőből mindent hallani, mi a baja az előttünk levő betegnek, mert 2 öltöző van és egyszerre kell bemenni, hogy gyorsabban haladjunk. Ezért is szeretem jobban a kórházat...ott nem ez van... Mondjuk ez még semmi ahhoz képest, ami Miskolcon volt, egy ismerősöm mesélte. Nyári meleg, nőgyógyászat ajtaja nyitva, hogy ne fulladjanak meg, a vizsgálóasztalt eltakaró lepedőt meg lebegteti a szél... :lol: Na, ez jó lehet!! :lol:

Ja, amúgy házidokim nekem is azt mondta, hogy először kellett volna menem ekg-ra, de azért megvizsgált, és mondta, hogy ha az ekg-n azt mondják, valami nem stimmel csak akkor menjek vissza. Persze ott meg annyira nem foglalkoztak velem, hogy amikor rákérdeztem, akkor is csak egy halk, jó-t súgott oda, mert nem ért rá velem foglalkozni, a kolléganőjével volt fontos pletykálnivalója. :evil:

Kép
Kép
tabati

Ronmay!
Füstölt lazacot ettél, nem? Én azt szoktam enni, most szombaton is lazacos cézársalit ettem, amiben nyers, de füstölt lazac volt. A barátnőim, akikkel vacsizni voltam és már van babájuk, azt mondták, hogy a füstölt lazac nincs tiltólistán.
Szerintem ne izgulj!

007! olyan jót nevettem a baseball-os szitun! Jó lehetett :D :D

Voltam ma védőnőnél és a frász rám jött. Megnéztük a szívhangot, és egy olyan másfél perc után már az ő arcán is láttam, hogy azért ennyi idő alatt már meg kellett volna hallani a pici szívét. Már gyűltek a könnyeim, eszembe jutott a nyári uh., amikor nem volt szívhang, aztán hirtelen meghallottuk! Hát én elbőgtem magam, de a védőnő mondta, hogy ilyen előzmények után persze, hogy megérti az ultra aggódást. Nem kívánom senkinek azt a másfél percet!

Amúgy minden rendben volt, vizelet, vérnyomás, súly, minden. Eddig 3 kilót híztam, 2-t az első 3 hónapban és egy kilót a negyedik hónapban.

Szonibaba! aranyos vagy, hogy érdeklődsz a kiskutyám felől! Igazából nem tudjuk, hogy mikor és mitől szakadhatott el a szalag, de sajnos elég játék közben egy rossz mozdulat.
De már sokkal jobban van, ez a kutya egy igazi hős.
A páromnak is el van szakadva a szalag a térdében (nálunk úgy tűnik, hogy ez most sláger), ő holnap megy dokihoz. Tavasszal már műtötték egyszer, de lehet, hogy kell újabb és sajnos sokkal komplikáltabb műtét. Neki a focitól van. Az a mindene, persze utánam... :)
De hát rólunk se készül mindig tuti kép! És így legalább rendhagyó, nem az az átlagos, mint általában az uh képek...
Boo! a 12. heti uh-mon az én babám is úgy néz ki, mint a tiéd! Tényleg nagyon furi! :D

Kép
katy76

Sziasztok!

De jó h pont a magzati szívhang hallgatóról beszélgettek!
Pont ma néztem én is,de még nem szántam rá magam tutira.Akinek van:a fülhallgatósra gondoltam h megveszem,már hallható vele a baba szívhangja?A nő a boltban azt mondta h 6 hónapos kortól! :shock: :shock:
Ezért nem is vettem ma meg...
A Neten utánanéztem ott az volt h 12.hetes kortól már hallani.Mi a tapasztalatotok?
Meg vehetem?
Köösziii! :wink:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!

Sokan írtátok, hogy vérvétel előtt nem lehet enni. Úgy látszik, hogy ahány város, annyi szokás... Első vérvétel előtt felhívtam a terhesgondozót, azt mondták, nyugodtan egyek. A védőnő is azt mondta, hogy ehetek, csak a terheléses cukorvizsgálat előtt nem szabad enni. Voltam az integrált első vérvételén, az előtt is lehetett enni, s holnap megyek a második "körre", biztosan fogok előtte enni vmi reggeli- félét.
Még régebben írta valaik /bocs, de már elfelejtettem, hogy ki volt :oops: /, hogy neki a védőnő nem adott beutalót a vérvételre, hanem a nőgyogyi/ háziorvos intézte. Nekem a védőnő kapásból azzal kezdte, hogy megírta a kiskönyvet és a beutalókat, meg elmagyarázott egy csomó mindent, hogy mikor milyen vizsgálat lesz -aminek a felére nem emlékszem, ugyanis pont akkor volt a bárhol/bármikor elalvós időszakom :oops:
Tehát nagyon úgy néz ki, hogy a vizsgálatok s azok menete, intézési módja sem egyforma... Pedig elméletileg ugyanahhoz az egészségügyi szolgáltatóhoz tartozunk, nem? :D

Kép
agi125r

Gratulálok Boo! Örülök, hogy minden rendben :wink: !
Én ismerem a délpestit, Pesterzsébeten nőttem fel!
Hááát, én igen rossz véleménnyel vagyok róla, régi, béna "szoc" kórház sárga csempével, dzsuvás kórtermekkel.... :x DE! A szülészetet 2004-ben felújították, szóval az biztos szép, és az előbb elmondottak igazából minden kórházra igazak, többnyire csak a szülészetek néznek ki máshol is normálisan! A bnőm 3 éve szült ott, és nem volt panasza. Császározni kellett, és azzal sem volt gond! Ráadásul van koraszülöttosztály, amire nyilván nem lesz szükség, de azért megnyugtató... Szóval elég vegyesek az érzelmeim... :? ! Ha a dokid ott "szüleszt", és benne megbízol, biztos nem gáz! Azért az elárulom, hogy anyut hívták oda főorvosnak, de nem vállalta, aminek az okára már pontosan nem emlékszem, de szakmailag sem volt neki kihívás, meg azon a környéken a "kisebbség" a többség, és ők sajnos a gyermekágyas napokban sem problémamentesek (mármint a szülők :? ) Tisztelet a kivételnek, persze.
Amúgy vannak különböző fórumok, ahol beszélhetsz olyanokkal, akik ott szültek!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ági!

Én is az első labor előtt megettem egy fél kiflit meg egy fél bögre tejet, mert nem is tudtam, hogy laborra is megyek. A doki kérdezte, hogy reggeliztem e már, én mondtam, hogy mit, erre legyintett, hogy akkor mehetek.

És mivel én a kórházba járok terhesgondozásra soha semmihez nem kellett beutaló. Pénteken is voltam afp-n, mondtam a vérvételes nőnek, hogy ki a dokim és már vette is a vért. Az első laborra is úgy küldtek át, hogy menjek, mert most úgyis kevesen vannak. Még vérvétel alatt kérdezték, hogy pisiltem e, én meg annyira tapasztalatlan voltam, hogy azt sem tudtam, hogy az is hozzátartozik :oops: , úgyhogy drukkoltam, hogy tudjak... :lol:

Ja és afpre direkt felhívtam előtte a kórházat és azt mondták, hogy nem kell éhgyomorra menni. Csak azért örültem neki, mert így nem kellett korán kelni. :lol:

Kép
Kép
tabati

Boo!

Ja igen, én is akartam írni a Dél Pestit. nekem két ismerősöm is szült ott, az egyik tavaly júliusban. Meg voltak elégedve. Pontosan nem kérdeztem utána a körülményeknek, de biztos mondták volna ha gáz.

Kicsidodi!

Sajnos ezt a kisebbségi dolgot nem lehet belőni, mert mindenhol vannak. Én Erzsébeten laktam sokáig és nem vettem észre, hogy többen vannak, mint máshol. Amúgy meg pl. a Flórban (ahol én fogok szülni) is sokan vannak, de mit lehet tenni. A szülészet meg igen jó hírű és amikor benn voltam, szimpi volt. Dokik is meg nővérek is. Voltak roma szobatársaim is, de gondom nem volt velük. Inkább a dohányzósokkal, akik állandóan a wc.ben cigiztek, és ez borzasztóan igénytelen szerintem. Most is amikor mentem vérvételre a kinti ambulanciai wcben is tele volt csikkel a föld. De ki tudja ki csinálja...

Kép
Kép
tabati

Lányok én is megrendeltem ezt a szívhang hallgatót, nagyon kiváncsi vagyok rá, várom nagyon, remélem hamar megérkezik.

Kép

gabi1

Ismételten sziasztok! :)

tabati!
Nem te vagy off, hanem én nem bírok két szót normálisan leírni... :oops: Azt akartam mondani, hogy egészségesek legyetek az a lényeg. A többi gubanc eltörpül emellet, idővel megoldódnak.

Nálunk minden vérvételhez kell beutaló, hiába ugyanott csinálják. Reggel megkaptam az alagsorban és utána mehettem fel a másodikra, hogy levegyék a vért. (Lépcsőzés közben döbbentem rá, hogy a kondim nulla. Alig bírtam a végén a lábam emelni... :oops: :oops: :oops: :( )

Amikor múltkor megkaptam az AFP-s időpontot, akkor még azt is beírta a kezelőlapomba az asszisztens, hogy éhgyomorra menjek. Na, most igazodj ki... :shock: :?

gabi1!
Te tudod, hogy mi a rendes neve annak a baseball ütő szerű izének? :?:

tímea83!
Már 6-7 hét hetes körültól lehet hallani a szívhangjukat, úgyhogy mostanra már tutira hallhatod te is. :wink:

boo!
Tök fura, hogy neked még csak most volt a 12. heti ultrahang, egypárunknak meg már lassan a 18. hetes jön...

Ahhoz képest, hogy alig akart eljönni a 12. hét, mári az AFP-n is túl vagyok. Hogy rohan az idő... :o :o :o Még négy hét és félidő. :roll:

(Csak beugrott. Ha egy fából készült, közepén lukas eszközzel lehet hallani a szívhangot, akkor lehet, hogy nemcsak a falon át lehet hallgatózni a bögrével...? :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt Kismamák!:)
Írok már pár sort, mert tegnap sem volt időm...ahhoz képest, hogy már 2. hete nem dolgozom, tengernyi a teendőm. :roll:
Elolvastam az írásokat és és néha hangosan felröhögtem itt a gép előtt. Az a szívhang hallgató naaagyon állat lehet, mindjárt elképzeltem, hogy állandóan a hasamon lenne. Annyira behallgatnék én is...! 8) Meg apukájéba is... :D :D :D

A befőttek említésére is nagyokat bólogattam, én még megtoldanám a tojásos lecsóval is. Majd meg pusztulok érte...

Örülök nagyon, hogy boo "szöcskéjével" is minden rendben volt, én is nagyon szorítottam tegnap. Én hétfőn megyek AFP-re. Most végülis nem derült ki, hogy lehet-e enni előtte... A hányósok most előnyben vannak. :roll: :D :D

Ma megyek genetikai vérvételre, aztán a dokihoz. Ideges is vagyok...nem kicsit. Azon gondolkoztam reggel, hogy jobban izgulok ilyenkor doki látogatás előtt, mint amikor vizsgázni mentem. Utána viszont...úgy repülök ki a arendelőből. Remélem így lesz most is és beugrik egy idegességet levezető pizza. :P

bertina

Szép jó reggelt kismamik!
Tímea!
már hallani a picurka szívverését,szóval nyugodtan emgveheted.

Gabi,ha tegnap megrendelted,akkor már ma megérkezik szerintem.
legalábbis nekem így volt,hogy másnap megérkezett.
nekem még egy hetet kell várnom,hogy mehessek az afp vérvételére.
olyan messinek tűnik,de már elterveztem,hogy így legalább pont úgy tudom
alakítani,hogy pont a párom szülinapján megyünk a 18hetes uhura :lol:

Gratula boo a jó eredményekhez!!!!

Kép
Kép
csibe83

Bertina! Ne izgulj, tuti minden rendben lesz! :D
Szekszárdra jössz vizsgálatra, vagy Kalocsára? Csak, mert én is megyek ma be a kórházba, lehet hogy összefututnk!

Lányok, rengeteget írtatok, és csak gyorsan "átfutni" tudtam rajta tegnap este. Ezen a szívhang hallgatón én is elgondolkodtam, de nem tudtam dönteni. Majd írjátok le a tapasztalataitokat!

200907?
Nagyon jól írtad! Lassan telt a 12 hét, és most meg már a 18 hét körül fogunk tartani. Repül az idő!

Nálam a meló helyen van egy kis "pity-puty", és ez teljesen leszívja az enregiám. Gábor már próbálta helyretenni az agyam, hogy ne ezen rágódjak folyamatosan, de sajna rányomja a bélyeget a mindennapjaimra.

Jövő héten mi is megyünk wellnesezni. Megmondom őszíntén nekem nincs is kedvem nagyon fürdőzni, így tuti csak módjával fogok bemenni a vízbe. Inkább pihenünk ezerrel.

Moncsy! Kehidára megyünk és tervezzük, hogy átmegyünk egerszegre. Jöhetne a tali! :lol: Mit szólsz? Kedd-szerda-csütörtök leszünk ott.

Olyan sokatoknak vannak jó ötletei, így szeretném bedobni a közösbe 2 kérdésemet:
Valahol olvastam, hogy jó ötlet már most kiválasztani egy olyan plüssállatkát, ami zenél, és azt rátenni a pocakra. Így a baba megismeri majd a zenét, ez megnyugtatja, és akár később az altatásnál is lehet használni. Kíváncsi vagyok a véleményetekre és a tapasztalatokra. Szerintetek szerezzek be? Nekem a megérzésem azt súgja, hogy jó ötlet.

A másik: Anyukám No.-ban él és felajánlotta, hogy a babkocsit megveszi. Én mondtam, hogy mi szeretnénk kiválasztani, de nyitott vagyok mindenféle megoldásra. Ismertek-e jó német márkákat? Hol érdemes nézelődni, esetleg a neten is?
Sokat segítenétek, ha lenne valami jó ötletetek! :lol:
Köszi-köszi!!!!
Vendég

Sziasztok,

Volt, hogy füstölt volt a lazac volt hogy nyers. Ugyanis imádom a sushit, havi egyszer biztos ettem..eddig. tegnap olvastam, hogy sushit nem szabad, mert ott nyers lazac, hal...stb..

Majd meglátjuk..

Szoni,
smst kaptam, felmentem a honlapra és letöltöttem a leletet. Azért érte is kell menni?? Ezt nem is tudtam..

KépKép

KépKép
ronmay

Norka!
szerintem jó ötlet a zenélő plüss,de tapasztaltabb kismamik is válaszoljanak,
mert akkor én is beszereznék :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Norka, Csibe!

Nem vagyok tapasztalt kismami, de szerintem mindeképpen jó 5let! Hiszen ha hallgatsz vmi szép zenét (kedvencedet), arra a Baba emlékezni fog és ha kint van már, arra megnyugszik...ezt több könyv is írja. Az, hogy milyen forrásból szól, mindegy! Szóval indulhat az állatkert beszerzése :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Én is olvastam ilyet,de jobb ha többen alátámasztják :roll: :roll:
Akkor elindul a megfelelő zenélő plüss projekt keresés :P :P .
Azt el is felejtettem mesélni,hogy hétvégén voltunk a kikában és
hát a baba osztályon is nézelődtünk.ott megláttam egy iszonyat drága
széket(45e ft),amit szoptatós székként tűntettek fel,erre hőbörögve
beleültem,hogy hogy lehet egy szék ilyen drága és hát sajnos azonnal
beleszerettem,pedig kinézetre semmit mondó és snassz.de annyira
kényelmes volt,hogy azonnal szerelembe estem...de hát 45 ezer ft...
abban reménykedek,hogy talán később olcsóbb lesz és akkor rácsapok... :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Szonibaba!
Én az Imrében fogok szülni és csak az uh-kra járok a kórházba, terhesgondozásra pedig az sztk-ba

Kép
gumilany

Sziasztok!

Eloszlatom a kételyeket és írtam a szívhanghallgatósoknak egy érdeklődő mailt, majd jövök, hogy mit válaszoltak.

200907?
Szonjit nem izgatja eza fog dolog, inkább csak minket zavar. Az ovian is van rendszeresen ellenőrzés és mindig megdícsérik, hogy teljesen rendben vannak a fogai, így már 3 egymástól független fogdoki mondott uazt, talán el is hihetjük, hogy így van.
Micsoda? Dokinak te váltod ki a receptet :shock: ? Puszipajtások vagytok tán?

Boo!
Látom már nyakirendő ügyben kaptál választ. És köszi a kórházas infot. Ezeken az összecsapott uh-onokn kész vagyok. O.k., hogy nekik egy a sok közül, de olyan nehezé ezt felfogni, hogy a szülőknek meg az az egyetlen? Vagy direkt csinálják, hogy minél többen menjenek a fizetős 4d-re? Meg ezek szerint akkor közben nem is mondta a doki, hogy mi micsoda? (mármint az értékekre gondolok). A lényeg, hogy minden renden és teljesen jók az adataitok.

Hendegabi!
Valahogy úgy van, ahogy írtad (ami a 3-ról 2-re csökkentést illeti). Sztem menjenek el nyugodtan az anyjukba. És még panaszkodnak, hogy kevés gyerek születik? És még örüljünk is, de jó nekünk, mert van ország, ahol 3 hónap után mehet vissza a mami dolgozni.

Tabati!
Napsütés, vidámság, nyugi!

Katy!
Akkor már csak te vigyázz a szalagjaidra. Úgy látszik ez nálatok vmi családi vonás
Fajta sajátosság v. bmelyik kutyunál ilyen könnye mety? (bocsi ha hülyeséget kérdezek, de azon kívül, hogy a spániel a mindenem, nem sokat értek a kutyákhoz). Apának is jobbulást!

Bertina!
Húú, de jó ötletet adtál a tojcis lecsóval. Eszembe sem jutott, de igencsak megkíváááántam.
Pizzára meg azt olvastam, hogy levelező :lol:

Ronmay!
Na a sushit hanyagold, azt most hagyd apjukra!
Uazt a papírt adták a kh-ban, amit te is kinyomtattál, csak azért mentem érte, hogy ne maradjon a nyakukon v. ne dobják ki, stb. De a vérvételhez képest 2 hét múlva van ott a papír.

Csibe!
Nekünk is van olyan fotelünk, még Szonjinál vettük és akkor is ennyi volt. De ha attól jobban érzed magad: a Brendonban 70 körül van. Azt olvastam vhol, hogy várandósan is jó hintázni, mert a baba egyesúlyérzéke fejlődik tőle.

Gumilány!
És van saját dokid v., hogy lesz a szülés? Melyik sztk? Fehérvári út? Uh a Bártfaiban?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni!

Biztos, ami biztos alapon....ha csibe és az én szavam nem elegendő :lol: , de én is az alaposság híve vagyok, állítólag sok védőnő is ezt veszi!!

Mi jól halljuk vele a Babát az tuti!!!

Tickerplayground.com
breki76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Jaj Breki!
Nem arról van szó, hogy nem hiszek nektek (de ciki) :oops: . Csak biztos gyenge elméjű vagyok v. a terhesség elvette az eszemet, de nem értem, hogy akkor ha egybe tartozik, akkor miért van külön száma? És ha lenne fejhallgató nélküli változat az job lene, mert akkor többen tudnánk egyszerre hallgatni. Lánykám biztos élvezné.

A plüss állat alatt ugye olyan felhúzhatós zenélő izékre gondoltok? Olyat én is dugdostam anno Szonjinak a pocakhoz, de amikor kibújt nem tűnt úgy mint aki húú de felismeri. Vagy csak az anyjára ütött és ő is dilis? :lol:
Amúgy jó móka és legalább van alibi, hogy miért vásárolunk már most a bébinek.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Köszi szonibaba az infót a székről.hát akkor ezek szerint nem lesz olcsóbb.akkor spórolok kicsit és megveszem pár hónap múlva :oops: :oops:

én azt hallottam a hintázásról,hogy fejeleszti a gyerek agyát már a pocakban,
vagy valami ilyesmi.nem tudom a pontos megfogalmazást.

Kép
Kép
csibe83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?