A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Teljesen összeomlottam... Felhívtam a szülésznőt a cukoreredményem miatt és megnézte a gépben. Nem lett jó. 8,1 lett a második vérvétel és az éhgyomri is magas volt : 5,3. Eddig mindig 4,3 körül volt az éhgyomri cukrom.
Most nagyon elvagyok keseredve, mert állítólag ez nem jó eredmény, ez már magas. :(
5-én már lesz a dokim és felhívom, hogy mit csináljak.....

Judy

Kép
judy_76

Dokinál minden ok volt. Ő látta a kis kukiját megint, mi sajna nem, de sebaj! Cukorterhelésre 8-án megyek. Tök jó, mert végre túl lszek rajta, és még síelés előtt kiderül, h mi a helyzet!
Ja, és volt ott egy másik április 27-i kismama is, remélem nem egyszerre fogunk szülni! :?

Tasin, nagyon boldog szülinapot a nagylányodnak!!! Majdnem újévi bébi volt!?

Cat, ezért jobbulást Beniek! Ezek szernint nem volt ellene beoltva, ugye?

Judy, ez tényleg sok egy picit, de azért nem kell összeomlani. Diétázol majd, és minden rendben lesz. Ezt a 3 hónapot féllábon is kibírod majd a bébi miatt!!! Fel a fejjel! (Nemsokára én is csatakozom a klubhoz, bár ez téged nem vigasztal.)

Zsu
svs

Sziasztok!

Judy az én eredményemet még nem tudom, majd holnap reggel felhivom őket. Lehet az enyém se lesz valami jó, mert azért enni eszek, és persze édességet is. De holnap kiderül. OK lesz minden, biztos elmondják majd, mit kell enni meg mit nem szabad. És látod, Cat is milyen jól birja!

Zsu de jó hogy minden rendben volt, igy máris nyugodtabban kezditek az évet!

Kép
tünemény

Judy!

Ha jól emlékszem Neked tesztreggeli volt és nem cukros lötyi.
Az éhgyomri 5,3 tökéletes. Amiatt ne aggódj! 5,5-ig normális. (Régebben 6,0-ig volt, de pár éve megváltoztatták.)
Tesztreggeli után pedig igazából 90 perc múlva kellene újra nézni a vércukorszintet. És akkor kell 7,0 alatt lennie.

Tehát szerintem ne keseredj el!
Jó lenne megismételni az egészet, csak most már a cukros lötyivel, mert az pontosabb.
Addig pedig került a finom lisztből készült ételeket: fehér kenyér, tészták, péksütemények... Ne egyél édességet, süteményt, csokit!
Gyümölcsöket mértékkel, banánt inkább ne! Ne használj cukrot, helyette édesítőt! Gyümölcslé és szénsavas üdítők helyett ásványvíz. Tejet csak délután vagy este, ha nem bírod nélküle, de akkor is inkább csak 2 decit.

Naponta 5-6-szor egyél! 7, 10, 13, 16, 19 és 22 órakor.
Reggel, délelőtt, uzsonnára és utóvacsira kevesebbet, délben és vacsira lehet többet is egy kicsit.

Ha ezekre valamennyire odafigyelsz, akkor minden rendben lesz.

De ha a következő eredményed nem lesz jó, akkor úgyis kell majd diabetológussal beszélned.

Ezek pedig csak az én tanácsaim voltak az elmúlt pár hónap tapasztalatai alapján. Hidd el, ez nem vészes!
Vendég

Zsu!
Sokat gondolkodtunk Beni oltásán, de végül nem adattuk be neki. A recept még minig megvan, dátum nélkül.
Este 30 pöttyöt számoltam meg rajta, de egyáltalán nem vakarja.
Étvágya és hangulata jobb, mint valaha.

Csak a holnapi szilveszteri bulit sajnálom, hgy ki kell hagynunk. De vannak olyan gyerekek, akik még nem voltak bárányhimlősek, így nem kockáztatunk.

Egyébként homeós bogyókat kapott, és nagyon tetszik neki. Alig tudtam megmagyarázni, hogy csak holnap reggel kap többet.
Vendég

Köszi Cat a tanácsokat!

A vicces az egészben, hogy én pl. nem eszem fehérkenyeret, csak teljes kiőrlésű szeletelt kenyeret, egyszerre max. 2 szeletet szoktam. Tésztát nem tudnám megmondani, hogy mikor ettem utoljára.
Az üdítőket utálom, én mindig csak szénsavmentes vizen élek. :) Teát, kávét nem szoktam inni, így még abban sincs cukor.

Ami nálam van, a sok gyümölcs illetve most az ünnepek alatt az édesség. Lehet, hogy emiatt lett az egész eredményem rossz. :? Remélem, hogy a doki is megfogja ismételtetni a szűrést. Januárban kiderül, addig meg betartom amiket írtál.

A tejen csodálkozom, azt viszont nagyon szeretem, azt vajon miért nem ihat aki cukros? :shock:

Judy

Kép
judy_76

Tasin milyen fura, hogy ilyen nagy lányaid vannak! udvarlók, bulik! :D lehet hogy én teljesen oda lennék, ha már Luca elkezd kamaszodni! :lol:

Kocska szerintem is inkább legyen szép esküvőtök, olyan amilyet szeretnél, és ha kell rá várni egy kicsit, akkor is majd megéri!

Apa ma már látta a hasam hullámzását! jó volt, hogy végre nem aludta át Luca aktiv korszakát! :lol:

most álltam rá a mérlegre...nem kellett volna...74kilót mutat...62-63ról indultam...szóval már megvan az egész terhesség alatt felszedhető papir szerinti kilómennyiségem, de most még nem stresszelek miatta, majd ha a doki szól

Kép
tünemény

Ja! péksüteményeket se szoktam enni... :) Nem is sok minden maradt amiről le kell mondanom. Na ezért se értem az eredményt, hogy mi a frásztól van.... Lehet, hogy az a pár szelet süti tehet az egészről...

Judy

Kép
judy_76

Judy, nekem azt mondta a nőci, aki a vért vette, hogy az első egy órában megy felfelé a cukor, és a másodikban meg le. ezért szokták javasolni, hogy ne menjen egy órát sehova a delikvens. És a szőlőcukor, amit ugye a lötyiben feloldanak,az a leggyorsabban felszívódó dolog a szervezet számára. Nekem volt zsömlés vérvétel is, még rékánál, és biztos nem egy óra múlva vettek vért, hanem több... szóval én inkább kérnék egy cukroslötyist. ÉS AMÚGY sem olyan vészesen magas eredmény ez, nem hiszem, hogy gondot okozna, cat jókat írt, tartsd be :) egyik csajnak a másik fórumról hasonló értéke volt, és egy hónap diéta után már teljesen lelazult, nagyjából tartotta, és mégis normális volt a cukra. és legalább nem hízott ;)
(zsu, így zárójelben megjegyzem, a második babánál nem volt gondja a cukorral, szóval nem törvényszerű, hgoy lesz neked megint...)

egyébként ha már téma, a zsömlésből nekem is kettő volt, a cukros lötyisből csak egy. de a zsömlés előtt nem vettek éhgyomrit, csak mondták, hogy ennyit egyek, és menjek be vérvételre utána x idővel. de biztos, hogy nem egy óra volt,mert 9ig votl vérvétel, és fel kellett húznom az órát, hogy reggelizzek, és még be is érjek.
megyek lefeküdni, bár lenne írnivalóm... holnap sűrű lesz a nap :)
jóéjt!

kikocska

Judy!

Sütiben nagyon sok a szénhidrát, amit nem szabad enni a diabéteszeseknek.
Én most karácsonykor bűnöztem, mert nem bírtam ki, de meg is látszott. Egy szelet süti is iszonyatosan megemeli a vércukor szintet, még ha előtte több inzulint adtam is be. :shock:

Egy deci tejben 5 g CH van. Az én diétám szerint naponta 175 g CH fogyasztható.
Ez napi elosztásban így néz ki:
reggeli: 30 g
tízórai: 20 g
ebéd: 50 g
uzsonna: 20 g
vacsora: 40 g
utóvacsora: 15 g

Tünemény!

Ennyit híztál, vagy vizesedsz ennyire? De úgyis a doki tudja megmondani, hogy ez elfogadható-e még. Mindenki teljsen más.
Vendég

Oké lányok, akkor egyelőre betartom a dolgokat, a süti megvonva. :) Mondjuk már vége az ünnepeknek, úgyhogy nincs is. Akkor próbálok nem idegeskedni, aztán majd 5-én megmondja a doki, hogy mi legyen.

Judy

Kép
judy_76

Judy!

Nyugi!

Minden rendben van! Az idekeskedés pedig emeli a vércukorszintet, tehát azt is felejtsd el! :D

És az időjárás is befolyásolja, lehet, hogy csak az volt az oka az eredménynek.
Vendég

Jó estét Mindenkinek!

Kikocs! Mi van Nándival?

Köszi a ruhákért a dicséretet; nem varrónő, hanem tanítónő vagyok, de szeretek varrogatni. Amikor rájöttem, hogy milyen drágák az ilyen gyönyörűségek, úgy gondoltam, hogy elég időt adva magamnak én is meg tudom varrni. Az elsőt nyári szünetben 2 hónap, a másodikat pedig munka mellett 2 hét alatt varrtam meg. Kinéztem magamnak az Esküvő újságból, hogy melyik tetszik, elmentem a kölcsönzőbe felpróbálni, hogy tényleg jól áll-e, majd ha megvarrtam őket. Most az öcsém menyasszonyának a ruháját fogom majd ha minden igaz a Babócska megszületéséig megvarrni....na persze, ha a kicsi bírja majd a gép zaját

Nem is mondtam, de kaptam öcséméktől karácsonyra egy házi doppler UH-t: bármikor meghallgathatom a kicsi szívverését. Tök jó! Nem viszem túlzásba, mert nem szeretnék azért ártani a sok macerával a babának, de azért egy jó kis találmány!

Etti! Ezek szerint ezek a bevérzések már nem okoznak semmi bajt a babádra, s minden rendben van?

Tasin! Boldog szülinapot kívánok Tinának!

Jóéjt kismamik! Nagyon késő van, én is megyek lefeküdni.
Sziasztok

KépKép
annaszuszi

Jó reggelt!
Kidobott az álommanó az ágyból! :D
Képzeljétek éjjel apa 2szer úgy hasba ütött azt hittem csillagokat látok a sötétségben. :shock: :? :? :? :shock: :shock: :shock:
Mondtam is neki most reggel, hogy szégyelje magát és hogy többet nem alszik mellettem. :x :x
Csak ez mai nap menjen el valahogy.Holnap már nem azt mondjuk, hogy jövőre szülünk. :shock:

Annaszuszi: én is akarok hallgatózni!!!Mos nagyon nagyon irigy vagyok!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A vaterán én is nézegettem őket!

Na megyek összekapom magam és felöltözöm.

UI: a pocim még mindig érzékeny

Kép

Kép
gabka7926

Ja és mindenkinek hanem beszélnék ma már többet de ilyen úgysem lesz!

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Én is csak gyorsan, ha ma már nem jönnék:

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

És persze gyors, komplikációmentes szülést és tündéri egészséges kisbabákat!

Kép
Vendég

esti program kilőve már hasmenésem is van és nagyon görcsölök
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
gabka7926

Gabka! Vigyázz nagyon magadra!
A legjobbakat kívánom Neked!
Remélem csak elrontottad a hasadat!
Egyébként reggel én is hát-hasfájásra, s menstruációs
görcsökre ébredtem, s a végén az is szerencsére csak
hasmenés volt.

KépKép
annaszuszi

Lányok meglett az eredményem nekem is, éhgyomri 3,6 és a 120perces 4,1 lett. a nővér azt mondta, ezek mind jó értékek, csak a vérképem volt alacsony. viszont én is visszaveszek a kenyérből, lisztes dolgokból, mert talán segit a súlyomon is majd.

Gabka remélem rendbejön a pocid! lehet hogy estére már jobban is leszel!

Annaszuszi nekem is van olyan hallgatókészülékem, eddig a rugdosásokat jól hallottam, a szivhangot nem találom, de az hogy mocorog már megnyugtató! korábban igen halkan lehetett hallani a mozgásokat, most már igencsak határozottan odabök neki! :lol: pont ahogy Ettike Alexe, jól megbokszolja a hallgatókát! :lol:

Most megyek unokatesómhoz, igy mig apa dolgozik, én se leszek végig egyedül ma. aztán lehet éjjel bemegyek hozzá újévi puszit adni neki! :D (ha el nem alszom)

Kikocska hogy vagytok? Nándi? szegényke, kivánom, hogy végre már meggyógyuljon a kismanó!

Cat a dokihoz 12-én megyek, akkor mondom neki az eredményt is, aztán majd mond valamit. Vizesedni még mindig vizesedik a lábam, főleg estére dagad be jobban!

most szaladok, de lehet még este leszek! addig, is, ha TI nem jöttök,

NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KIVÁNOK MINDENKINEK! ÉDES, EGÉSZSÉGES BABÁKAT, SOK-SOK ÖRÖMÖT ÉS JÓ SOK TEJCIT A KÖNNYŰ SZÜLÉS UTÁN!!

Kép
tünemény

Nem tudom, h hogy alakul a napom, szóval
MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET ÉS CSODÁS, EGÉSZSÉGES BABÁKAT KÍVÁNOK!!!!
Kép

Zsu
svs

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Sikerekben gazdag nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek! És egészséges babákat-mamákat! :D

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok Csajok!

Gyorsan bekukkantottam innen a messzeségből...Hiányoznak már a dumcsizások, de majd csak akkor ha hazértünk. Addig meg olvasgatlak Benneteket!

És persze a legfontosabb:
Kép

Lányok! Nem kívánok Neketek egyebet, csak amit magamnak is kívánok! :D Minden szépet és földi jót, sok-sok szeretetet és boldogságot kis családotok körében. És GYÖNYÖRŰ, TÜNDÉRI KIS ÖRDÖGÖKET TAVASZRA, JÓ EGÉSZSÉGGEL ÉS SOK TEJCSIVEL! :D
Addig meg gömbölyödjetek szépen és ne foglalkozzatok annyit a kilókkal. Sajna jönnek azok maguktól is, inkább élvezzük ki ezt a pár hátralévő hetet a Babók érkezéséig.

Mindenkit puszilok sokszor, szép estét Mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
tisa

BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK ÉN IS NEKTEK, REMÉLEM MINDEN VÁGYATOK TELJESÜL!

Gabka!
Jobbulást kívánok!
Kikocska!
Nektek is jobbulást!

Mi van velünk lányok? Nekem is hasmenésem van............. :shock:

Mégegyszer BUÉK!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
tasin

Tasin: sajnálom, hogy te se vagy most a toppon!!!Ez valami vírus lehet.Neked is annyira fájt a hasad ?Én pl. azon gondolkodtam a wc-n, hogy kinek szóljak ha nem marad abba a fájdalom.Apa elment reggel focizni és nem volt itthon.Komolyan majdnem sírtam annyira görcsöltem és keményedett a hasam.

Rájöttem , hogy nem tudom mi lesz velem a szülőszobán mert annyira nem bírom a fájdalmat.Az érzéstelenítő tuti a barátom lesz!!! :?

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!
Nekem sül a sajtosrudam,aztán 2csülköt fogok sütni,amit még sosem tettem, de lelkes vagyok!A fő gond,h.lehet se a kacsasütőbe se a nagytepsibe nem fér bele a 2. " haverja jön a páromnak,meg lehet 1ik hozza a barátnőjét,aztán megyünk át anyám barátnőjéhez az utca elejére,mert ott lesznek anyuék is.

Ja a hasmenésen és is túl vagyok,én is bőgtem mint állat.Remélem nem lesz megint.Jobbulást mindenkinek!
Azóta a pával bucsuztattuk kicsit az évet édeskettesben, végr hagyta magát....De ez az ugye nem nyomlak.......kikakaszt
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BUÉK mindenkinek!

kocska

Békés,Boldog,Egészségben,Szeretetben és Sikerben Gazdag Új Évet Kívánok!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!

Először is mert nem sokára itt az éjfél nagyon Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek. Egészséget, szeretettet és sok - sok boldog pillanatot.

A vérvételhez annyit, hogy az enyém 5,5 lett a leleten a referencia érték 3,9 és 5,8 között van.
Egy óra után és zsemléztem 7,5 lett. De a védőnő és a dokim is azt mondta, hogy ez még bele fér. Én ennyit tudok.

Szakmai dolog:
Aki házasságban van annak 3 hónapnál nem régebbi házassági kivonat kell vinni a kórházba, tehát újat kell kérni.
Élettársi kapcsolatba:
Lakcím szerinti anyakönyvvezetőnél apa és anya személyes megjelenése szükséges. Azt nem tudom, hogy Pesten hogy van de én szerintem okmányirodában nem nagyon foglalkoznak ilyennel. Az biztos hogyha valaki nem tud a lakcím szerinti anyakönyvvezetőhöz elmenni bárhova mehet (anyakönyvvezetőhöz) nem küldheti el, az ügyintéző köteles megcsinálni. LIG, SZIG, és a védőnőtől igazolás szükséges. Nálunk tanácsadáson adja a védőnő, és aki ott van orvos, az írja alá nem létfontosságú hogy a saját doki írja rá a dolgokat. Születés várható ideje és a fogantatás vélhető ideje kell, hogy legyen rajta. 3 hónapnál szintén ne legyen régebbi, de ilyen kikötés nincs hogy hányadik héttől lehet. Ha a védőnő kiadta utána már el lehet menni vele az aktő-höz.
4 példány készül: 1 db az aktő-é marad
1 db az anyáé
1 db az apáé
1 db szintén az anyáé, amit a kórházba kell
majd vinni és ott odaadni.

Itt bővebben lehet erről olvasni ha valakit érdekel, de válaszolok bármilyen kérdésre ezzel kapcsolatban. Remélem segítettem.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... gi#paragr3

Puszi mindenkinek és B.U.É.K.!! :D

Kép
evike79

Ja még annyi, hogy köszönöm az e-mail-eket megkaptam a jelszót.
Be írtam az adataimat és képeket is rakok majd de ezen a gépen nincs egy darab kép sem, így most karácsonykor csináltunk és abból fogok majd felrakni. Köszi még egyszer.
Sziasztok

Kép
evike79

BUÉK!!!

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok Nektek!!!!!!!

Hogy telik az új év első napja??? :lol:
Szerencsére én már jól vagyok , nincs hasmenésem, csak fáj a fejem, mert fél 2 fele feküdtünk le és reggel korán felébredetem....tavaly ilyenkor mástól fájt a fejem... :lol:

Mi nem voltunk csak anyuéknál, aztán éjfél után hazajöttünk....olyan kis öregesen.... :lol:

Kép

Kép
tasin

Evike!

Nincs türelmem utánanézni, de nálunk a kórházban az van kiírva, hogy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.
Amikor Beni született, akkor már több, mint 4 és fél hónapja kiállítottat adtam le, és az is megfelet. Akkor most mi az igazság? Vagy ez változhat Okmányirodánként? Én úgy gondolom, hogy nem.
Vendég

Helló Cet!

Az biztos, hogy a Tv. úgy írja, hogy 3 hónapnál nem régebbi házassági kiv. kell vinni. Volt hogy egy éven belül 2 adtam ki ez miatt. A kórházak nem mindig dolgoznak az Önkormányzati Tv-ek alapján ezt már tapasztaltam. De ha nálatok így fogadja el a kórház és a ház. kiv. ebbe az időbe belefér akkor ne csináltass újat. Felesleges.
De okmányiroda nem ad ki ház. kiv. azt mindig ahol volt a házasság ott kell kérni. Még ha az ország másik részébe is költözik valaki. De postai úton is lehet kérni.
Gyermek születéséhez szükséges ház. kiv. pedig ingyenes.

Sikerült feltennem pár képet magamról és a pocakomról vm. a hugomékról és rólunk.

Kép
evike79

Sziasztok!

BUÉK!
Egyedül vagyok itthon,párom dolgozik estig és végre van net,gondolom csak kicsit.
Tegnap jól bekajáltunk,pókereztünk,tvztünk,4ből 2fiú elaludt,persze ebből az egyik a párom, éjfélkor keltettük őket. Aztán tüzijáték volt az utcán,fiuk is csináltak, meg még 2helyen, na meg több helyen is volt a faluban,hhú de nagyon hideg volt. Aztán átmentünk anyuékhoz köszönteni, de 1után haza aludni. Hát ilyen szilveszterem sem volt már gyerekkorom óta.
De hoztak nekem a fiuk rendes felnőtt pezsgőt,ami alkohol mentes,ilyet még nem láttam,csak a kölyök pezsgőt,ami szénsavasüdítő,de ennek teljesen pezsgő ize volt.

Az apaságit nekem is a polg.hiv.ba kell menni csináltatni.Be kell menni mind2nknek és vinni a kismamakönyvet.

kocska

Sziasztok!

NAGYON BOLDOGSÁGOS ÚJ ESZTENDÖT KIVÁNOK MINDENKINEK!!!!!!!!
Kicsit eltüntem mostanában,bocsi!Igy viszont sikerült tölem nem megszokott módon mindent idöben megcsinálni :lol: és igy tényleg nagyon nagyon jól eltölteni az ünnepeket!És a terheléses cukrom is jó lett!És a hó is leesett végre!
Menet közben olvasgattam azért néha-néha.Kocskának sikerült lesokkolnia az eseményekkel,de mostrmér azt veszem ki a szavaidból,hogy kezdesz jól lenni,aminek nagyon örülök!
Hú,most mennem kell,de próbálok minél hamarabb folytatni!!!!
gizu

Sziasztok!

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet!!!!!!

Kép

Kép
leo50

B.Ú.É.K.!!!

Lányok, idén szülünk!!! :) :) :)

A szilveszter nálunk is "öregesen" telt, de legalább ma nem vagyok másnapos.

Délelőtt már sétáltunk is nagyot, persze, jól beöltöztünk a hideg miatt.

Evike!
A már házasoknak a 3 hónapnál nem régebbi házassági kivonatot onnan kell kérniük, ahol összeadták őket, ugye? A mi polgári esküvőnk Fehérváron volt, tehát akkor, most fel kell keresnünk a fehérvári anyakönyvezetőt és tőle kell ezt kérnünk? Megtehetjük ezt e-mailen is vagy csak személyes kérésre megy a dolog? Köszi!

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Tettem fel 2 tegnapi képet az albumba.

Nagyon fincsi lencsét főztem ma fasírttal. Este pedig lehet, hogy elmegyünk valahova mákosgubát enni.
Mi mindent megteszünk a gazdagságért, szépségért és boldogságért. :D
Vendég

Mindenkinek nagyon boldog, békés új esztendőt kívánok! Meg jó egészséget, és kevés problémát, és sok sok átaludt éjszakát ;)

nekünk jól telt, amin meglepődtem, hogy a kicsik aludtak egy-másfél órát éjfél előtt, aztán újra csatlakoztak, és nyomták fél 3ig, a négyévesek meg pihi nélkül. Elég lüke társasággal buliztunk, baráti házaspár, hoztak tüzijátékot, meg héliumos lufit, és azt kiszívták, és hülye hangon beszéltek. Én azért az ivászatból és a lufizásból is kimaradtam, de elég jól szórakoztam, és végül miattam feküdtünk le, a gyerekek is tovább bírták volna :D

nándinak az van, hgoy megint jött a krupp-ekcéma-lilaszájkihűltgyerek tünetegyüttes, és eléggé ki vagyok akadva miatta, de tényleg nem akarok belemenni,mert nem érint senkit, én meg csak bosszankodok :(

az előző gyerekeknél nekem is elég volt a 300 napnál nem régebbi, de tök mindegy, most már úgyis lassan beleesünk a 3 hónapba, nem? mondjuk Ildiéknek nem,m ert ők most házasodtak :) és postán lehet kérni, csak írni kell, hogy gyerekhez kell, hogy ingyen legyen, ezt rá is írják egyébként. Köszi evike az infókat! akkor te ezt dolgozod? anyakönyvvezetsz?

gizu, jó, hog yjól teltek az ünnepek,meg hogy előkerültél!!

ja, és vicces a hasmenés mindenkinek, én 31-re virradó éjjel keltem fel, és hánytam meg görcsöltem és ment a hasam, volt jó két órám az éjjel :) ráfogtam a vacsorára, én is megijedtem a fájdalomtól, és nekem is eszembe jutott a kórház, hogy hova mennék be, meg hogy milyenek az esélyeink... Ha egy film lenne, most az ufókra fognám, és aggódnék, hogy valami történt a magzatainkkal :P

judy, jobban van a lelked? (a tejben pedig sok cukor van, laktóz)

kocska, neked? alakulgattok? találnak már más csámcsogni valót a falubeliek?

cat, és beni? szuper, hogy ilyen jól viseli! szerintem jobb átesni a bárányhimlőn, én sem oltatom be őket ez ellen. esetleg ha 10 évesen sem esnek át rajta, akkor igen. utána már elég gáz tud lenni.

grr, tudom, hogy volt valami, amit akartam írni még, de az előző oldalon biztos... na, talán még van annyi időm, hogy visszamenjek, fényképeket meg megint nem :(

kikocska

Na, megvan :)

Judy, neked akartam írni, hogy simán lehet, hogy befelé fordul, és rugdos, ami szintén érezhető, de egészen máshogy. Pl a mi kispockunk jobb felé néz, és bal oldalt csak elvétve lehet érezni a mocorgásokat, míg jobb oldalon - gondolom kezével meg a lábával most már néha fájdalmasakat tud produkálni. Befelé kevesebb az érző ideg, és persze, lehet érezni, de nem olyan látványos, és kívülről meg ugye mit érezne az, aki odateszi a kezét. És lehet persze lustább is, de nem biztos, na.

meg valaki írt róla régebben: nálunk, és az ismeretségi körömben nem vált be, hogy akkor van ébren kint is, mikor pocakban. nem voltak összefüggések. De több ismerősöm is van, akinél abban a napszakban volt nyugtalan, meg sírós, amikor megszületett. így mindig drukkkoltam a nappali szülésért, de aztán nálunk pl ez sem vált be. Réka mindig sírt, nándi meg hajnalban nyűglődött szegényke, pedig 9.02-kor született.

na, mennem kell. nem tudok képet nézni :( majd egyszer csak járnak maj doviba :)

kikocska

Cat! Beni egy kis tündér a fotón! Tényleg jól viseli a bárányhimlőt!

Kikocska remélem Nándi hamar meggyógyul már! Ez ellen a krupp ellen nem lehet csinálni semmit? :(

Egyébként nekem is ment a hasam 31-én, úgy látszik a szervezetünk is megszabadul minden rossztól, és csak jó dolgokkal kezdjük az új évet :D

én elaludtam 11kor, és hajnali 6kor ébredtem fel pisilni, de utána már nem tudtam visszaaludni mert alattunk ment a tüc-tüc zene és olyan volt mintha a fejemen kalapáltak volna! ha nem lettem volna hulla fáradt, felvettem volna a kopogós cipőmet, amit útálnak, és járkáltam volna nekik fel-le a szobában! de nem baj, áprilistól visszakapják, Luca baba majd őket is felébreszti! :lol:

fura hogy már jövö héten vissza kell menni dolgozni...ez a pár nap olyan gyorsan el fog tűnni :( nem vágyom most vissza egyáltalán

apácska alszik, én meg nem tudok, igy himzek egy kicsit vagy majd olvasok és az elálmosit!

megint néztünk egy horrort, holtak hajnala, hát lehet hogy abba kéne tényleg hagyni ezt a műfajt, (de csak a fűrész5 után) és nyugisabbakra váltani, mert bár elég gagyi volt, azért ha nem bújok apához, jobban megijedtem volna :roll: de most megkaptam a mamma mia dvd-t is unokatesómtól hogy nézzem meg mert nagyon jó! holnap ezt mozizom majd!

Kép
tünemény

kikocska, köszi amiket írtál. Amúgy már próbálok megnyugodni és nem idegeskedni az eredmény miatt. Most már kibírom hétfőig, aztán a doki majd megmondja, hogy hogyan tovább.

Amúgy tegnapelőtt igen erőteljes mozgást éreztem. Most kívülről is határozottan lehetett érezni, hogy megrúgja a kezem. :)

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok!

Köszi a Beni dícséretet!

Tünemény!

Mamma mia nagyon jó! Nekem az egyik kedvencem. És mindig jó kedvem lesz tőle.
Vendég

Sziasztok!

Nekem is az utolsó egy hét szó szerint dögléssel és tv-zéssel telt.
Sajna ma már tanulnom kell :cry:
De ha minden jól megy az utolsó vizsgám!!! :lol:

Cat, Kikocska!
Jobbulást a gyerekeknek!!

Amikor Kori 1,5 éves volt simán átesett a bárányhimlőn, Tina 12 évesen kapta el............hát sírni tudtam volna úgy nézett ki a gyerek...magas láz...mindenütt gyennyes kelések..........az arcán , testén, mindent megtettünk, de jó pár megmaradt az arcán, a szép kis pofiján....Szerencsére nem csúfítja el az arcát, de nagyon sokáig zavarta...
Na akkor én megfogadtam, hogy ha lesz még egy gyerekem tutira beoltatom, és nem érdekel a gyerekorvos véleménye.....
És ehhez tartom is magam.....amint lehet beoltatom....
a gyerekorvos azt mondta biztos kikaparta...hát ez hülyeség, hozzá sem nyúlt, úgy félt hogy heges lesz..........
:(

Tegnap összeszámoltam mi kell még a gyereknek és mennyibe kerül, hát leültem..
Nekünk a babakocsi, kiságy, pelenkázó, fürdetőállvány, mellszívó, bébiőrző, etetőszék megvan......szóval a húzósabbak....

De még egy két oldalas listát sikerült összeszednem ilyen kis apróságokból: körömcsipesz, kefe, cumisüveg, ruhácskák, pléd, ágynemű, szoptatós melltartó stb..........

Szóval, mondtam hogy el kell kezdeni minden hónapban megvenni valamit, mert ez is egy jó 100 ezeres tétel lesz....+ még a hordozó, ami 27 ezer ft........
Nekünk a két gyerek után semmi nem maradt, minden elajándékoztam vagy eladtam....ki gondolt, hogy lesz még egy gyerekem.... :lol:

Bár gyerekkoromban 4-et szerettem volna, de azt hiszem megállok a 3-nál!! :lol:

Na megyek tanulni...

Kép

Kép
tasin

Sziaszok Lányok

Nagyon Boldog Új Évet kívánok mindenkinek. Sajna eddig nem tudtam jönni mert elég beteg voltam, három napig csak feküdtem. Most próbálok olvasgatni.
Remélem azért mindenki jól van.
puszi mindenkinek!!

Kép
Kép
gaba_30

Jó reggelt Lányok! Nekem nem sikerült írni szilveszter előtt,meg még most sem sikerült összeszednem magam,de nagyon bóódog újévet Nektek!!!
Éjfélkor a barátaim megsimogatták meg megpuszilgatták a hasam is és a mindenféle jókívánságok közepette vésődött csak az eszembe,h ez az éve most nekünk,babaváróknak, édesapáknak (nagyszülőknek...) tényleg nagyon más lesz és nagyon boldog is :) :) :)

dharma

Sziasztok!

Én is így utólag is Boldog új évet szeretnék kívánni mindenkinek!

Mi az egyik szintén babát váró barátnőmnél töltöttük a szilvesztert. Csendesen, beszélgetősen, de nagyon jól éreztük magunkat.
Finomabbnál finomabb virgin koktélokat kortyolgattunk egész éjszaka, mert barátnőm férje nagy koktélos, s szerencsére jónéhány alkoholmentes koktélt is ismer.

Tegnap pedig elmentünk megkostolni a párom nagyijának az isteni lencselevesét, s malacsültjét, vacsira pedig az én anyukámnak a hasonló finomságait. Így hát mozogni tegnap sem sokat mozogtunk, csak ettünk, de nagyon finomakat!!!
S attól tartok ez már egyre rosszabb lesz, mert régebben nekem ez egy kis mozgással simán lement, de valószínűleg egy kismama szervezete már nem így működik...sajnos :(

Tünemény! Én képtelen lennék horrorokat nézni, főleg nem A holtak hajnalát....brrrr. Annak idején kb 5 percet láttam belőle az elejéből, de nekem ez is elég volt... de arra pont megfelelt, hogy amikor este hazajöttem, páromat szanaszét ijesszem: miután kinyitotta nekem az ajtót "harapásra készen rontottam be" :D ... majd frászt hoztam szegénykére :D :D :D

Kikocska! Remélem múlik Nándi kruppja!

KépKép
annaszuszi

Sziasztok Lányok!

Üdv mindenkinek a munkahelyemről, nekem sajnos be kellett ma jönnöm az évvégi pénzügyi elszámolás miatt. Sebaj, jövő szombaton (amikor is munkanap lesz) viszont nem kell dolgoznom cserébe.

Nem is bántam igazán, hogy ma már nem maradhattam otthon. Férjem is dolgozik ma, így legalább együtt vagyunk "távol az otthontól". Reggel egyáltalán nem volt forgalom, nagyon furcsa volt, hogy a máskor 30 perces utat 20 perc alatt kényelmesen megtettem. Jó volt egy kicsit kimozdulni a sok "fekvés" után.

Holnap indulunk Sárvárra egy 3 napos Wellness-hétvégére. Nekem mondjuk nem igazán lesz wellness, hiszen sok mindenből nem tudom kivenni majd a részem. Legjobban a szaunázás hiánya fog fájni, mert az nagyon szeretem, és most már nagyon hiányzik. Úszni viszont mindenképp szeretnék. Szerintetek nem lesz gond fertőzés szempontjából? Elvileg a bacik csak a meleg vízben élnek meg, úszni pedig nem abban kell.
Megyek kismama masszázsra is, kétszer 20 perc lesz. Remélem, élvezni fogom! :D

Kép
gesztenye74

Sziasztok!Tegnap nem voltam,mert a szilveszterezésből 5.15-kor jöttünk el.Hát nagyon jó volt.Szerintem ilyen jól még nemigen éreztem magam szilveszterkor. Bár az elmúlt 3 évben is jók voltak,mert akkor meg mindig táncoltunk.De akkor is hamarabb eljöttünk.
Kérdeznék valamit?Nektek volt olyan, hogy a babát így 23 hetesen napokig nem éreztétek?Még szinte akkor sem érzem,ha a hasamra fekszem. Viszont a derekam majd leszakad.Lehet,hogy hátul van a baba?
Meg kérdezhetek egy nem babás dolgot is? volt valaki köztetek,aki eladott egy olyan lakást,amin még volt jelzálog? Úgy értem, hogy hitelből vettetek egy lakást,aztán még a hitel lejárata előtt jóval,nagyobbra cseréltétek??Ilyenkor hogy van?Leírják a jelzálogot a lakásról,és átírják az újra?Vagy egy terhelt lakást nem is lehet nagyobbra cserélni?Van valakinek tapasztalata ebben?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Na, helloka!

Látom, azért volt, ahol nagy dorbézolás folyt! Előre kibuliztátok magatokat egy évre????? Helyes! 8)

Mi itthon voltunk, öregesen. Anyumék átjöttek vacsizni, játszottunk Emmával meg beszélgettünk. Miután Emmust letettük, kanasztáztunk egy nagyot, mondanom se kell természetesen, h jól elvertük az ősöket!!! Ők 11-kor hazamentek, mi egészen a himnuszig bírtuk, majd lefeküdtünk aludni. Vagyis csak szerettünk volna, ha a szomszéd tüzijátéka nem pont felettünk robbant volna fél órán át, így jobbára azt hallgattunk és csendben drukkoltunk, h Emma ne ébredjen fel.
Szóval ennyi volt, azt hiszem jövőre sem lesz sokkal nagyobb buli! :wink:

Úgy néz ki, h holnap megkapjuk az öröklött kiságyat, ami nagyobb, mint a mostani. Az lesz Emmáé, a kicsi meg Barnié. Úgy sajnálom, h nem fér el a szobánkban a kiságy, így a pici a gardróbban kap egy sarkot, de fizikai képtelenség máshová bepaszírozni! :?

Kikocska, jobbulást Nándinak! Szegényke igazán megérdemelné már!
Cat, Benivel miújság? Ugye nem jöttek ki újabb pöttök?
Emmát beoltattunk, mert az apja sokszor övsömörös (uaz a vírus okozza), kíváncsi vagyok, vajon tényleg megússzuk-e?!

Kutyafüle, én biztos aggódnék, de szerencsére mindennap érzek mozgást. Nem sokat, mert ha valamivel nagyon el vagyok foglalva, akkor nem érzem soha.
Szóval, sztem pihenj le, tedd a pocidra a kezed és figyelj! Jelentkezni fog a kicsike!

Zsu
svs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: