A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Lányok az Istenhegyiről valaki tudna nekem valamit mondani.

Kell oda beutaló?Ahhoz megyek akihez akarok pl Hajdú Krisztinához?

Köszi

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Sziasztok!

Hópihe, linacska, szép pocakok :)

Jucus, hányást sajnálom :(

Vivcsen, Hajdú Krisztina az ÁEK-ben is rendel, ingyen, oda nem tudsz hozzá menni?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

sziasztok!
Hát nálunk is felütötte fejét a betegség.
Eszti után apa, és most már én is nagyon köhögök.
Biztos volt róla szó, de segítsetek addig is amíg este el tudok menni a dokihoz. Mit vehetek be?
Köszi
K

hopihe
nem voltunk UH-on :(

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

a Ti vonalzótok is hülyeségeket mutat?

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

na megjavult

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

bkrisztike: lándzsás útifű szirup köhögésre, inhalálás, sós gargarizálás. Ha láz is van akkor Panadol. Legalábbis nekem ezeket mondta a doki.
jobbulást!

hopihe79
Budapest

hopihe
köszi
akkor ha Eszti felébredt, indulunk ismét a patikába

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Betegeknek jobbulást! Látom mindenkit elér lassan.

Brunhild: Te merre jársz?

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Sziasztok!

Mi most szerencsére egészségesek vagyunk, ráadásul ma mindenki jókedvű, remélem így is maradnak, mert Apa csak későn jön haza ma este :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Látom a hétvégi jó idő mindenkit a szabadba csábított, a megszokottnál jóval kevesebbet írtatok :) Nem baj, éljen a tavasz (kopp-kopp-kopp)!

Bkrisztike
Jobbulást! A lándzsás útifű tényleg jó, én még a Stodal szirupot szoktam javasolni, az is hatékony.

Gil
Nagyon sajnálom a családi gondokat, sok erőt és kitartást kívánok!

Pihe, Linacska
Tényleg látványosan megnőtt a pocakotok!

Nálunk mozgalmasan telt a hétvége, ezért is nem jelentkeztem.
Vasárnapra kihevertem az állatkerti fáradalmakat valamennyire, de egész nap sürgés-forgás volt (takarítás, barátnőzés, főzés, nagyi látogatás), aztán este ovis szülinapra voltunk hivatalosak, Luca be volt sózva, nagyon várta. Jól is sikerült, csak nagyon sokáig tartott, fél 9-re értünk haza, addigra már mindketten félig aludtunk :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ma reggel vittem Lillát oviba, de az óvónő a következővel fogadott az ajtóban: "van egy bárányhimlős, egy skarlátos, és egy hányós-hasmenéses gyerkőcük. Tekintettel az állapotomra, biztos bent akarom hagyni Lillát?" Úgy hogy hazahoztam, ha már Panna úgy is itthon van, már nem oszt, nem szoroz... Bár nem hiszem, hogy akár 1 hét alatt is eltűnnének ezek a betegségek az oviból, így ha el "akarja" kapni, jövő héten úgy is el fogja. :(

Panndi,
Köszi a tippet, már be is szereztem. Te hányszor szedted naponta és hány napon keresztül? Mást is használtál mellette, vagy csak ezt?

Netty,
Hársméz épp nincs itthon, de megpróbálok azt is beszerezni. Köszönöm!!

Milyen szép pocik! :)

Jjucuss :( :( :(

Ma éreztem kívülről is Bercibébit! :) :) :) Elkezdett rúgdosni (bocs, rúgott EGYET), odatettem a kezem, majd még egyet (nagy kegyesen), és persze többet sem. Tényleg nem kényeztet el ez a fickó!!!! :) Amúgy nálunk egyre biztosabbnak tűnik, hogy Bercel Botond lesz a neve.

anabique
Budapest

Ja, és megjöttek a leleteim. Úgy néz ki, CMV-n, toxo-n és rubeolán is átestem már, ez jó, igaz? Egyedül a Herpes 1 és 2 negatív, erre írták, hogy HSV 1,2 fogékonyság, szeronegativitás. Ez mit jelent pontosan, aki tudja? Köszi.

anabique
Budapest

Sziasztok!

AFP-n voltam, most értem haza :? És persze, hogy nem kellett volna éhgyomorral menni, én pedig majdnem lefordultam a székről, mire sorra kerültem...
Tegnap buliztunk, Bendegúznak a szülinapját ünnepeltük..nem voltunk sokan, de jól kifáradtam estére..DE, miután lefeküdtünk, éreztük először, erősen rugdosni a kicsit!!! Sokszor rugdosott, és férjem is érezte kivülről! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Betegeknek gyógyulást :( Köhögésre még a Stodal szirup is jó...
20140901114303

Sziasztok!

Kicsit csaltam: hétvégén nem olvastam vissza, így most tök sokat tudok. (melózom, így van időm)

Apás szülés: nálunk egyértelmű volt, hogy az lesz. Voltunk is szülésfelkészítőn – nem volt kötelező, csak látni szerettük volna, hova kell menni, hol leszünk, stb.
Aztán császár lett: a Margitban olyan a műtő, hogy van egy ablaka, ahol tarthatjuk a szemkontaktust (láttuk egymás fejét, arcát, stb) Persze a férjem, a vágást nem látta, azt a doki takarta a testével.
Nekem nagyon jó volt, hogy volt kire néznem, és tudtam, hogy ha jelzek, a férjem beront, és megvéd. Na jó tudom, hogy ez így furcsán hangzik, de nekem ez jutott ott eszembe, érzéstelenítve, lekötözve.
Utána is végig ott volt az őrzőben, és nekem ez is nagyon jó volt.
Most is mindenképp ott lesz – akárhol is akar Emma majd kijönni!

Nekem a pocakom most elkezdett oldal irányba nőni.
Ezért is kislány!
Nekem Áronnal is a 20. hét után indult be baromira.
Na most már tényleg teszek képeket!

Hopihe, igaza van jjucusnak: jobb ha hozzászoksz, mert majd minden ember azt hiszi, egy kismama hasa köztulajdon, és lehet tapizni.
Engem Áronnal már a vége fele annyira nem zavart, de most még nem szeretném, még közel van hozzám.

Nálunk is jól telt a hétvége.
Eladtam teszveszen a babakocsim.
Viszont azt nem tudom milyet fogok venni. Nagyon gondolkozom a testvérkocsin, mert hegyen lakunk, Áron sokszor cipelteti magát, ha hazafelé elfárad (mondjuk egy séta után) és a maga 14 kg-jával nem bírom el.
Viszont eddig nem találtam olyat, ami jó lenne a picinek is (tehát vízszintetsen dönthető) és Áronnak is.
A PP Aria twin tetszene, de nem dönthető teljesen.
Van valakinek ötlete / tapasztalata?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja, ami még történt, hogy Áron szólt kaki előtt, és utána is. Ennek örömére vettünk egy bilit - hátha.
Ma megjöttek a mosható pelusaim is, már alig várom, hogy kipróbálhassam őket!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja, képzeljétek március 28-április 1-ig megyünk Rómába!
Kettesben a férjemmel, romantikázva.

Nem nagyon bízom abban, hogy nyáron el tudunk majd menni nyaralni. Még túl pici lesz Áron is, max egy hosszú hétvégére valahova belföldre.
De úgy vágytunk már valahova, így ez lett a kompromisszumos megoldás.

Jövő nyáron viszont valami tengerpart négyesben! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi
Húúú, Róma, ráadásul kettesben! Nagyon klassz lesz nektek :)
Várjuk a pocakfotókat!

Brunhild
Tegnap lemaradt :oops: : Boldog szülinapot Bendegúznak!
A Margit kórházban külön szóltak az éhgyomor miatt, úgyhogy szerdán megpróbálok minél korábban odaérni afp-re...

Ana
Borzasztó nyavalyák vannak megint az ovikban, iskolákban. Nálunk is minden megtalálható a csoportban. Remélhetőleg megússzátok!
Sajnos a leletértelmezésben nem tudok segíteni...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

anabique,
Múlt héten volt Lilla oviban? Mert ha igen, már bőven összeszedte a vírusokat, ha akarta.

Képzeljétek, hívtak a családi napköziből, hogy elintézték Levinek a tejmentes kaját. Pedig nem is kértem :lol:

Noémi,
de szupi lesz nektek!!!

Mi majd március 11-15 között megyünk Sopronba, oda hatosban a barátnőmékkel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönöm a szülinapi köszöntőket, igazából 10-én lesz a szülinapja, de most vasárnap ünnepeltük :D

Addisz, nekem is kihangsúlyozta az orvosom, hogy éhgyomorra kell menni, de amikor sorra kerültem, kíváncsiságból megkérdeztem a laborost, és azt mondta, nem kellett volna... :?

Anabique, akkor Berci baba is beindult végre :D Leletekhez én sem értek, de szerintem ez nem gond, minden rendben van..
Én már nagyon vártam Bruni :wink: rugdosását, és nagyon örültünk neki (az első gyereket is ilyen korán éreztem) :P

Linácska, nagyszerű! :)
20140901114303

Linacska,
Lilla csak kedden és szerdán volt, mert szerda éjjel aztán hányt. Hát fogalmam sincs... :shock:

A családi napköziben még normálisak szoktak lenni... Egyik barátnőmnek az ovival van gondja, náluk tojásallergiás a kicsi, és annyira nem együttműködőek az óvodai vezetők. Így is ő főz minden áldott nap ebédet a kicsinek, hogy legyen mit ennie az oviban :!:, de még így is annyira háttal állnak mindenhez. Ráadásul tök semmibe veszik a kérését, hogy NE adjanak neki semmit, amiben tojás van. Nemrég pl szülinapos ünneplés volt, és persze adtak neki a tortából, délutánra meg tiszta kiütés lett... Azért remélem, nektek majd könnyebb dolgotok lesz az ovival!

Brunhild,
Nem sok idő van a két fiú szülinapja közt, ugye? Sosem szoktátok együtt ünnepelni? Én is boldog szülinapot kívánok Bendegúznak! :)

anabique
Budapest

anabique,
remélem mire ovis lesz Levi, addigra kinövi. Lilinél is 2 éves korában múlt el. Amúgy az oviban van egy tejallergiás kislány, és tényleg odafigyelnek rá. Ha korán érünk, és Levi kiharcolja, hogy ő is kapjon uzsonnát, akkor a kislány vajából kap mindig ő is :lol:
A régi oviban is volt egy tejallergiás kislány, mi ezért direkt puncstortát vittünk, hogy ő is tudjon enni, mert az tejmentes.
Hátha Lilla akkor megúszta a betegségeket, bár kérdés mikorra lett bárányhimlős a bárányhimlős, mert ugye már a megelőző napokban is fertőz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na az lenne a legjobb, ha kinőné. Reméljük, így lesz!

Lilla is megkapta a bárányhimlő elleni oltást, de hát tudjuk, hogy az nem feltétlenül jelent védettséget. :wink: Hát majd meglátjuk. Sajnos a skarlát lappangási idejébe is belefér, hogy kedden-szerdán elkapta. :(

anabique
Budapest

Anabique, köszi! Eddig mindig együtt ünnepeltünk, középső hétvégén, 2 hét van a szülinapjuk között..de most Bendegúz kijelentette, hogy ez csak az ő szülinapja, és a tortára is írjam rá a nevét, nehogy Nimród azt higgye, hogy az övé...:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.05.30 15:48-kor.
20140901114303

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, ha lehet...

2011. július elejére várjuk a harmadik gyerekünket. Az Uzsokiban fogok szülni, de sajnos a kórházas topik "haldoklik"...

Cupicica
cupicica

Sziasztok!
Én a Sote II-n elvileg július végén. Ha valaki hasonló cipőben jár, szívesen "csevegnék"
K.
kivancsika
Budapest

Cupicica, Kiváncsika, üdv! :)
20140901114303

Cupicica, Kiváncsika sziasztok!

mind hasonló cipőben járunk :) és csevegni is sokat szoktunk, bár a mai nap kicsit csendesre sikerült.

kfnoémi: Róma! :) gyönyörű, imádom! de jó lesz Nektek! voltatok már máskor is?

Addisz: köszikösziköszi :) a tippet. már reggel is fájdogált a mellem alatt, úgy döntöttem, nem veszek fel ma melltartót, és képzeljétek, estére elmaradt a 3 hete megszokott hátfájás. :D kimondhatatlanul jó érzés, hogy nem fáj :)
viszont azon gondolkoztam, ha a mellem súlyától fáj a hátam, és nem veszek fel melltartót, akkor a saját súlya lefelé húzza :( és a gravitáció bizonyítottan rossz hatással van a mell formájára :)
Már azon gondolkoztam, milyen szerkezetet lehetne kitalálni, mondjuk kerekeken guruló melltartót? :)

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Most gyors leszek, lányok még ébren vannak.

Ana, én nem szedtem mellé mást, és nem melékszem, mennyit szedtem, szerintem tájékoztató szerint :roll: Remélem segíteni fog!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Üdv az újaknak!

Panndi oda kell beutaló?

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Na látod ezt nem tudom :oops: Nekem ugye ott dolgozik a dokim, így én oda járok, de ha gondolod, tudok adni egy telefonszámot, meg tudod kérdezni.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi légyszi küld már el a számot.
Köszönöm szépen!

Brunhild Bendegúznak Boldog Szülinapot!

Na lányok én is csináltam másik vonalzót ,mert az előző négy napja ugyan ott állt.
Megúntam és lecseréltem!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Halihó:

Ha ez egy lábközé fókuszált fénykép szemből, tehát jobbra balra nyílnak a lábak, akkor mit mondtok, mi lesz nekünk?

Kép

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty szerintem kislány!

Eltaláltam?

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Hú Netty, ezt a képet kaptad a bunkó dokitól? :? Nagyon homályos a kép :cry: Igazából-szerintem-bámi lehet: elsőre zacsinak tűnt, esetleg balra néző kukival, de lehetnek duzzadt szeméremajkak is :roll: (bár hiányolom ebben az esetben középről a választó csíkot...) nem tudom, pedig úgy szeretném látni...és a szög is tökéletes lenne...

Itt Nimród dél óta nagyon köhög, este alig tudott elaludni..szép éjszakánk lesz.... :(
20140901114303

Sziasztok!

Csak 1 perc! Ma most ülök le először. Farsang volt. Élvezték a kölykök. Ádám elsősegély ládája nagy sikert aratott. Délután vissza kellett mennünk a férjem munkahelyére, mert volt még egy kis dolga. Addig a mentős srác megmutatta a fiúknak az esetkocsit, szirénázhattak is. Nagy volt az öröm.

Én 90/50-es vérnyomással szédelgek minden nap. nem tudom, hogy mi történhetett, mert pár napja kezdődött, aránylag hirtelen. Viszont szerencsére semmi más tünetem nincs. Nem vérzek. (kopp-kopp).

Netty! Gőzöm sincs. ha kötelező tippelni, akkor fiú. Ti tudjátok? :D

Szeronegatív: még nem esett át az egyén az adott fertőzésen és aktuálisan sem szenved benne. A HSV 1 az ajakherpeszt, a HSV 2 a nemi szervi herpeszt okozza általában. Jó lenne most egyiket sem elkapni (1-es közös pohár stb., 2-es nemi úton terjed), mert a friss(első alkalommal jelentkező) fertőzés sokat árthat a babának.

Brunhild! Király jók a torták.Nagyon ügyes vagy...mennyit spóroltál ezzel. Ezek a cukis szülinapi torták felérnek egy rablással.

Itt lecsengőben az influenza járvány...remélem nem csúszunk bele a végébe.

Betegeknek jobbulást!

Jó éjt!
jjucuss
Eger

Hát én még mindih kislányra tippelek lehet hogy én vagyok bamba.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Ezek mai képek :-)

HÁtha ezen jobban látszik, bár kissé homályos.

Kép

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

:D Itt már lányra tippelek 8) Látom középen a csíkot, és nem látok sehol fütyit :wink:

Eltaláltam? Kép
20140901114303

IIIIIIIIIIIIIIIGGGGGGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNN :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:
Kiscsajunk lesz, és apánál kisírtam, h maradhasson Zenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Jaj de jó!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép Kép
20140901114303

GRATULÁLOK!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

köszi csajok!

Még most sem hiszem el. Ez valami csuda jó!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Jó reggelt!

Alakulnak a pocakok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Netty
Gratulálok!

Én most a héten itthon pihengetek. Tegnap megvolt a GAC.
"Lazsálok". úgy teszek, mintha tanulnék :oops:
Baba mocorog rendesen!

Kép
mrsleo
Debrecen

Netty,
gratulálok, ki is színeztem a sorodat. De most akkor voltatok másik UH-n?

Mrsleo,
jó láblógatást/tanulást a hétre :lol:

cupicica, kíváncsika
üdv köztünk!!!

Enyém baba kezet foghatna anabique babájával, elég ritkán ad jelet magáról. Vagy csak ilyen nyugis baba lesz kint is?????? Jó, álmodozok!!! Amúgy volt egy kollegám, akinek a kislánya állítólag 9 hónapot végig csücsült az anyukája hasában. Semmi mozgolódás, forgás, faros is maradt a végéig, és alig érezték.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Netty, gratulálok :) :) :) :) De jó!

Vivcsen: 1/475-2775 Lehet, hogy sokadszorra éred csak el őket, de kitartás! Ráadásul ma pont Hajdú Krisztina van benn.

Ééééééés, ma vagyok 20+0 :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Netty gratulálok!
Tegnap a 16 hónapos kis csajom olyan hisztit levágott, hogy anyukám csak nézett. Nem is tudom mi lesz itt, ha lesz még egy lány.
Kihullik az összes hajam.
Brunhild, de szép torták, nagyon guszták. Nem bírtam ki meg kellett ennem egy snikerst
Jucus de jó lenne, ha tényleg vége lenne ennek az influenza járványnak. Én most megint nagyon köhögök, a gyerekektől mindent elkapok. Szörnyű, mennyire legyengült az immunrendszerem.
Mrsleo, én is barátkozom a könyvvel, de olyan szita az agyam nem vesz be a tanulás. Hihetetlen két diploma után egy nyavalyás tanfolyam fog ki rajtam.

Üdvözlöm az újakat, írjatok egy kicsit többet magatokról!

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Panndi, de jó már félidős vagy! Hogy telik az idő. Már vannak októberi topikosok is.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Jó reggelt!

Lucababa, ez sajnos ilyen..és már csak rosszabb lesz :roll:

Panndi, de jó neked :) Én is várom, azért is, mert akkor megyek uh-ra ;)

Linácska, az én babám sem túl aktív...tegnap hiába vártam, hogy mocorogjon, a várva várt buli elmaradt..bár férjem állítja, hogy érezte, hogy úszkál..nekem is rémlett valami, ha rátettem a kezemet a hasamra, de rúgásokat, int vasárnap, nem éreztem :(

Mrsleo, akkor jó tanuást! ;)

Nekem ma már Bendegúz is köhög, úgyhogy nem ment oviba :(
20140901114303

Netty!
GRATULÁLUNK!!! SZUPeR HÍR!!!

Nálunk dögrovás.
Eszti már csak köhög...
Tegnap estére már én is belázasodtam, a priznic és a hűtőfürdő csak egy ideig segített.. (bevettem egy panadolt 38,6-nál)Utána pedig nem tudtam elaludni, mert nem kaptam levegőt az orromon.
Így nekiálltam dolgozni 1/2 12 kor 4 körül feküdtem le.

Orrcsepp van valamilyen amit lehetne használni?
Szerintetek, ha elmegyek ma a kerületi nőgyógyászatra és elmesélem mi van/volt, akkor kérhetek egy ultrahangot? Ideges vagyok, mert én még nem igazán érzem pindurt.
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Hú, Brunhild, te ilyen tortákat tudsz?! Hát minden elismerésem!!! :)

Netty, :) :) :) :) :) Gratulálok! És a Zenta név nagyon szép!!!

Cupicica, Kivancsika, üdv itt!

Jjucuss, köszi a választ! Oksi, igyekszem távoltartani magam ezektől.

Linacska :) Két lusta baba. Nekem azért furcsa ez a nyugi, mert lányok a legelső mozgás után annyit produkálták magukat, hogy csak na. Most próbálom elhinni, hogy apának van igaza, és tényleg nyugis baba lesz kint is :lol:, nem pedig azért nem érzem, mert gond van... :shock:

Panndi, már tegnap néztem, hogy ma leszel félidős! :) Ez tényleg szupi!!!

Lucababa, te mit tanulsz? Mostanában készülsz vizsgázni?

Leo, jó tanulást!

Minden betegnek jobbulást! Én már le sem írom, hogy nálunk mi van. :(

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?