A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Tápszer:

Én nagyon szeretném őket szoptatni és mindig arra gondolok, h tuti menni fog! Miért ne menne? Fő apozitív hozzáállás :lol:
De pont emiatt szoktam én is azon aggódni, ha nem indulna be a tejem rögtön, csak mondjuk 1-2 nap múlva, akkor rögtön tápit adnak nekik a kórházban? Nem lehet, h várjanak egy kicsit a tejcsire? Vagy azt nem bírják a babák?-persze ezt abban az esetben, ha megfelelő időre születnek és nem túl aprókák és veszélyeztetettek.

szanet

Nagyon szépek a pocakok, a babák :lol:

Nálunk a fiúk vegyesen kapnak anyatejet, tápszert és most már ennivalót is...
Vendég

Ma megyek dokihoz.Remélem, minden rendben lesz, és elküld ultrahangra is.Azért jó lenne látni, hogy minden rendben van.
Előző terhességem ilyenkor halt el... :cry:
Bár most szedem a progit.

Azért szorítsatok nekünk egy kicsit légyszi...
Vendég

Luca, csak pozitívan!
Várunk a hírekkel.

Tdanie!

Miket esztek?

Judit

jucicuki

Sziasztok
Van, aki 18. héten még nem érezte a babák mozgását?
Teljesen le vagyok lombozva, de nálam még semmi jel :?
Köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Luca!
Gondolok rátok! majd írj!

Fanni

Azt hiszem én is csak a 20.hét körül éreztem őket. Szerintem nem baj, ha nem érzed, mert én nem is tudtam eldönteni, h azt érzem-e vagy sem először.végülis nem volt mihez viszonyítanom.ez az első terhességem.

szanet

Fanni, első babámnál én is csak a 20. hét körül éreztem, pedig nagyon vékony voltam.A másodiknál már a 17-en!
Igaz, nekem csak egy baba volt.Nem tudom, van-e különbség.
Vendég

Szanet :P Luca :P
Köszönöm!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni, Tomit én is csak a 20. héten éreztem meg, az ikreket most már a 16-on...(és ez függ a lepénytől is, ha mellső fali, akkor jócskán tompít..)

Kép
babyteve2

Rebe,
mi 50-essel kezdtünk (2200-2500 g-mal vittük haza őket), és még azok is picit nagyok voltak. Mi előre beszereztünk 4-4 50-es és 2-2 52-es bodyt, plusz 1-1 50-es és 1-1 52-es rugdalózót. Nem sok, de gondoltuk, majd inkább utána kiegészítjük, amikor már tudjuk, mire és mennyire van szükség. Az 50-eseket a hazaérkezéstől számított 3-4 héten belül után kinőttük. Az 52-eseket is kb 4 hét alatt kinőttük, most tartunk a 62-eseknél, de szinte már ezek is kicsik (most 4,2-4,5 kg körül vannak a babák).
Ha márkás cuccot veszel: H&M és C&A - nagyon jó bodyk, és jóval nagyobbak, mint pl. a Kengurunál vagy más helyen általában, úgyhogy sokáig jók (C&A-s 56-os bodykat még vígan hordjuk). A Kenguruban viszont a rugik nagyon kényelmesek, de összemennek, úgyhogy egy számmal nagyobbat érdemes venni, és eleve is kisebbek valahogy, mint ahogy várnánk.
Érdemes rövid ujjú bodyt is venni, és arra lehet hosszú ujjú rugit adni, ill. fordítva, ujjatlan rugit is venni, az jó lesz a hosszú ujjú bodyval, ha esetleg túl meleg a szoba. Amúgy meg az elején, amikor még olyan picik voltak, én hosszú ujjú bodyt és rá hosszú ujjú rugit adtam, plusz sapit. De aztán kitapasztaltuk, hogy ki mennyire szeret vagy nem szeret felöltöztetve lenni (Barni pl. izzadt). Én a gatyácskákat nem annyira szeretem, mert szerintem nem lehet túl kényelmes a gumi miatt a pici hasán. Ill. nagyon el kell találni, hogy pont kényelmes legyen.
Ja, és ha nagyon bukós lesz valamelyik babád, akkor készülj fel, hogy napjában többször kell cserélni rajta a rucit. Barni hihetetlen, hogy mit tud művelni. Nem beszélve arról, amikor pelenkázás közben lepisili magát telibe.
Bocs, ha hosszú voltam, de én is örültem volna egy kis útbaigazításnak annó.

Szanet,
a babák súlyától függ, meg, hogy korababák lesznek-e. Az időre született csecsemőknél megvárják a tejcsit, nem adnak tápot, csak cukros vizet (a II. nőin). Korababáknál gondolom adnak rögtön tápot.

Fanni,
asszem én is csak a 20. hét körül éreztem. Ne aggódj, az elején nem is voltam benne biztos, hogy azt érzem-e, amit kell. Fognak majd rugdalni eleget később!!

KépKép
lili73

Rebe,
bocsi, nem 52-es, ahnem 56-os!!! nemtom, miért írtam 52-est!

KépKép
lili73

Lili :P Babyteve :P
Nektek is köszi!

Lili :P
A tanácsok mindig jók, valaki kérdez és mi, többiek is okulunk :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Voltam dokinál.Megvizsgált, mindent rendben talált.
UH-ra majd csak a 12. héten akart küldeni, de sikerült rábeszélnem egy azonnalira.Lelki okokból. :lol:
Úgyhogy holnap mehetek!
Persze biztosan minden rendben lesz, de azért jó ezt a tényt hallani...
Vendég

Luca

Gratula :lol: Persze,hogy minden rendben van.
UH: én csütörtökön megyek dokihoz,megcirógatom,hogy nézze meg őket.Bár nem nagyon kell könyörögnöm,mert ő is kíváncsi rájuk mindig.Jövő héten bejelentkezem a kórházi uh-ra,mert ott mérnek is,6-án meg újra Pécsre kell mennünk kontrollra,úgyhogy nézegethetjük őket.

Fanni

A rugdosást én is csak a 18. hét körül kezdtem érezni,de előtte esténként mindig feküdtem az ágyon és simogattam a hasam,meg beszéltem nekik és a kis vackok belesimultak a tenyerembe,mint amikor a cicák hízelegnek. :wink: Nagyon jófejek tudnak lenni.Mostanában a jobb oldalamra fészkelik be magukat(gondolom egymás hegyén-hátán lehetnek)
Vendég

Luca!

Szuper!!!!

Banika!

Én is csütörtökön megyek dokihoz :lol:

Amúgy ti magándokihoz jártok, v sztk-ba? mert nekem amíg sztk-ba jártam , nem volt uh, csak külön időpontra. de mióta a magánrendelésre járok , ott mindig csinál dokibácsi uh-t.eddig 4 hetente. most már 2 hetente kell járnom.

Aki már szült attól kérdezném, hogy ilyenkor a terhesség vége felé nem csinálnak már vérképet? vagy lesz még vmikor mostanában?

szanet

Szanet

Én magándokihoz járok,de pont aznap szállították neki az uh-ot,amikor az első vizsgálatra mentem hozzá és közöltem vele,hogy terhes vagyok.Szegénykém elnézést kért,hogy még nem tudja használni a gépet,mert jóformán össze sem volt még rakva.Igazából a fia miatt vették a magánrendelőbe,mert hosszú távon úgyis ő fogja használni.Nekem is mindig csinál uh-ot.Plusz a kórházban 4 hetente nézik őket,hogy egyformán nőnek-e.
A terhesgondozóban a doki szerintem azt se tudja ki vagyok.Bár nem is igazán érdekel,mert nem bírom.Pecsétel aztán végeztünk.
A védőnővel meg a saját dokimmal úgyis megbeszélem ami fontos.

Lányok a csípőm egyre rozogább.Örülnék ha csak a közelgő tavaszt érezné ennyire. :?:
Vendég

Annyira neteztem,hogy a palástfüves teámat elfelejtettem leszűrni.Valami bűn keserű lett :(
Vendég

Tontica, Juci, Tünci, Lili,
Nagyon köszönöm a tanácsokat! :wink:
Lili, igen igazad van, borzasztóan jól jön az útbaigazítás! Múltkor bent voltam egy bababoltban, és csak néztem hogy mit is kéne venni, milyen méretben, olyan elveszettnek éreztem magam. :oops:

Fanni,
Szerintem nincs semmi gond. Én kb. 17-18 hetes koromban kezdtem el érezni valamit, amit nem is tudtam pontosan mi. Először azt hittem bélmozgás. Aztán azóta egyre erősödik, és most már tudom hogy ők azok. :D De még egyáltalán nem határozott mozgások ezek. Tegnap próbáltam először azt, hogy megböktem a pocim, és válaszolt az egyik lurkó. :wink: És most is inkább a bal oldalit érzem, a jobb oldalit szinte egyáltalán nem, ott mellső fali a lepény, és gondolom az tompítja. :oops:

Luca,
Örülök, holnapra megy a drukk!

Kép
rebe
Dunaharaszti

szanet,
a lényeg, hogy meglegyen a vérvétel mindhárom trimeszterben. Ha megvan neked a három, nem nagyon vesznek már. Nekem mondjuk több volt, mert mindig ellenőrizték a hemoglobin értéket, mert vérszegény voltam.

KépKép
lili73

rebe,
az elején még zoknit is adtam rájuk a rugi alá. Olyan picik voltak, és melegedőhöz (nyitott inkubátor) voltak szokva. Aztán szépen elhagytam a sapit is, zoknit is, és a plüsrugit is lecseréltem pamutrugira. Általában csak ha kimegyünk adok rájuk plüst.

KépKép
lili73

Fanni!
Én a 18-19 hét körül kezdtem érezni, de akkor nagyon ritkán és nem is voltam biztos benne, hogy az az. Félidőben már tutira éreztem.
Nekem valaki azt mondta, hogy ha olyat érzel, mint egy jó nagy tál babgulyás után, akkor az az. :)......bocsi..... :)

Lili! Köszi a felvilágosítást ruha ügyben. Egyáltalán nem voltál sok. Sőt, szerintem mindenki örül az útbaigazításnak.
Mi most ott tartunk, hogy bodyból meg rugiból van egy rakás, meg van fejenként két hálózsák, de mi kell még????? Azt is el kéne dönteni, hogy miben hozzuk haza őket? Valszeg áprilisiak lesznek. Bundazsák? Vagy pólya? Vagy csak sima kiskabát+pokróc? Egyedül azt tudom, hogy sapka biztos kell.

Szanet! Nekem eddig két vérvétel volt, és még lesz egy a 31-32 hét körül. Nekem a doki azt mondta, hogy minden trimeszterben 1.

Figyu! Ha ugyanazon az oldalon van mindkét gyerek, akkor nem nyomják egymást? Nekem ez a legnagyobb parám, hogy nem lehet túl kényelmes odabenn nekik, csak nehogy ki akarjanak jönni idő előtt.

Na,most én is írtam rendesen!

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Köszi, hogy szorítottatok!

Minden rendben volt uh-n, dobog a kis szívecskéjük!
Kétpetéjűek.

A méretük is jó, egyik 19 mm, másik 20 mm.

Legközelebb a 12 hetesre kell mennem.És védőnőhöz meg csak azután.Kicsit későnek találom, de a doki csak tudja...
Kép
Vendég

Egyszerre csak egyik látszik a képen, de a másik ugyanilyen!
Vendég

Sziasztok!

Most itt vagyok anyukáméknál, és a nagynéném meg a nagymamám vigyáznak a törpékre :)
Ma már vásárolni is voltam, feltöltődtem egy kicsit, juhéééé! :D

Luca!
Tök jó, persze, hogy minden rendben velük! :wink: Nekem azt mondták, védőnőhöz még a 12. hét előtt menjek el, hogy megkapjam a könyvecskét a 12. heti UH-ig...Hm...Szerintem nem árt előbb menni. Legalább megismerkedsz vele :)

Kamilla!
Nagylány áprilisi, rugi+kiskabát+pokróc+sapi volt a hazahozatalnál. Nálunk a pólya nem jött be, a bundazsákot meg nehezen erősíted bele a hordozóba...Bár az a legbiztosabb, biztos nem fáznak meg benne a babók.

Kép
Kép
maminti81

Már ismerem a védőnőt! :lol:
Amikor a nagyobbik lányomat vártam, ezelőtt 18 évvel, akkor is Ő volt!Meg a kicsinél is, 14 éve.Meg most a tavalyi babánál, aki angyalka lett, Nála is.
És tavaly 7 hetesen elmentem már Hozzá, de nagyon megbántam, mert 8 hetesen elhalt a baba, és az egész falu kérdezgette, hogy mikor fogok szülni?Jaj, de rossz volt magyarázkodni, lehet, hogy most ezért nem küld előbb a doki.
12. heti UH időpontját ráírta a mai leletre.
Vendég

Kamilla

Szerintem mindenkiben felmerül a para,hogy nyomják egymást.Nálunk a fix esti program,hogy átmásznak a jobb oldalamra és bevackolják magukat.Olyan kemény olyankor a hasam azon az oldalon,mintha lenyeltem volna egy követ.Apa meg röhög az amorf hasamon. :lol:

Most etettem meg őket tejbedarával és most már apuka is elhiszi,hogy imádják a tejbepapit,mert minden kanál után majd kirúgták a "ház" oldalát. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Luca

Gratula ezerrel :D Persze,hogy minden rendben velük.Rossz dolgokat tessék elhessegetni.
Honnét tudják már most,hogy kétpetéjűek?Nekem azt mondták, csak a szülés után tudják megállapítani?

Bár Tdanie biztos tud nekem válaszolni erre :?:
Vendég

sziasztok!Luca gratulálok!!!JO nagy babák!!én ma voltam dokinál,és láttam ugrándozni őket!!Fantasztikus volt!!!De van egy kis gondom, a vércukor szintem 8,6 ez nagyon magas???a leletért csak este voltam és most nincs akit megkérdezhetnék :cry: ja és a dokinőm most azt mondta hogy 10 hetes vagyok :roll: 3 héttel ezelőtt pedig azt 8 hetes.na erre varjak gombot :? és most azt mondta hogy nem tudja hogy két petéjüek vagy egy :roll: abban reménykedem hogy majd az istenhegyi klinikán megmondják pontosan ,hogy hány hetes vagyok.légyszi irjatok(bocsi,de annyira tudatlan vagyok) :oops: :oops:
s.csilla

Nekem is mindig össze-vissza mon dják a heteket :? mondjuk ezek mindig csk 1 hetes különbségek:pl:mikor 30hetesen 3 naposan mentem dokihoz, beírta , h 31 hetes.de már előtte is volt hasonló, csak azt az aszisztensnő írta. aztán legközelebb a doki jól......
Sztem 1 hetes eltérés még ne gáz. végülis úgyis csak tipmix ez, hiszen nem tudják pontosan mikor fogant. gondolom később meg úgyis a méretük a lényeg.
Remélem nem írtam hülyeségeket :oops:

Egypetéjű, kétpetéjű:

Én azt olvastam az Ikrek könyvében, meg máshol is, h csak akkor tudják biztosan, h 1 petéjűek, ha egy burokban vannak.
(elküldöm, nehogy elszálljon, aztán folytatom)

szanet

Az uh-on a méret alapján mondanak kort.Nálunk nem egyformák,kb 1-1,5 hét volt köztük a különbség,ezért átlagolnak a szülés idejét illetően.Ahány uh-on voltam.annyi időpontot mondtak eddig.Csilla ebből ne csinálj gondot.
Vendég

Ha 2 külön burokban vannak, akkor mindkét eset fenn állhat.
mert ha elég korán osztódott ketté a sejt, akkor kialakul az elválasztóburok, sőt 2 méhlepény is.mégis egypetéjűek.
ilyenkor vérvételből megnézik(születés után), h 2 petéjűek-e. ha különböző a vércsoport,2petéjűek. ha nem, aakor is lehetnek 2 petéjűek, de azt már csak egyéb vizsgálatokkal lehet kideríteni. de sztem ezt már nem csinálják meg, csak ha vmi miatt indokolt. aztán majd később nézheted mennyire hasonlítanak :lol:

Én így tudom. de majd Tdanie (remélem)felhomályosít ha rosszul tudom :D :lol:

szanet

Sziasztok!

Luca: gratulalok!!! Nagyon edesek a bebik!!! Most mar kezdhetsz megnyugodni! :D Nekem azt mondta a doki (nem akartam eddig irni nehogy megijedj!) amikor 5 hetesen ket petezsakot latott hogy meg siman elhalhat az egyik es visszarendelt 8 hetesen hogy ha akkor megvannak mindketten es dobog a szivecskejuk akkor mar maradnak igy! :D Nagyon edes a kepecske!

Csilla: Neked is gratulalok!!!! Tenyleg ne aggodj egy het kulonbsegen, ha szepen fejlodnek, novekednek nincs baj. Kepeket nem kaptal?

Nalunk most par nap alatt nagyon beindult a fejlodes, Alex tokelyre fejlesztette a forgast mindket iranyba, burrog mint a kocsi, csattog a nyelvevel es a legujjabb hogy emeli a fejecskejet, fol akarna ulni. Anna oldalra fordul, hangosan kacag. Irto edesek!
Almat kicsit hanyagoljuk mert Annanak szorulasa van es sokat bukik. Sebaj, nem vagyunk lekesve semmirol!

Raktam uj kepeket.

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!

ha gyerekek így fejlődnek, hamarosan eljön az idő, hogy ketten hat felé szaladnak!!!! :lol:
Örülök, hogy ilyen ügyesek!

Luca!

gratulálok!
Ne izgulj, hamarosan maj azon kapod magad, h kirúgják az oldaladat! :lol: :D
Most eszembe jutott, mikor először voltam uh-n (7 hetesen), és megmondták, h ikrek :D Istenem ......és mindjárt megszületnek :shock:

szanet

Sziasztok!
Tontica!Örülök,hogy ilyen ügyik vagytok :D !
Szanet!Szerintem nagyon jól írtad az 1 vagy 2 petéjüséget.Így van az Ikrek könyvében.Nekem a lányok külön burokban voltak külön lepénnyel,de a doki is azt mondta hogy ez még nem jelenti azt,hogy 2 petéjüek.Mi már tudjuk hogy 2,mert más a vércsoportjuk.
Na a hat felé szaladásról már tudnék mesélni :D Ma elmentünk vásárolni.A lányok az összes boltban "műsoroztak",volt nézőközönségünk :D !
Banika!Ma Kaposváron voltunk.Integettem Nektek :lol: !

bognartundi0727

Tündi

Akartam kérdezni,hogy vajon jól láttam?Tényleg te voltál?Csak kicsit későn esett le.Pedig apa még mondta is,hogy nézd milyen cuki iker lányok.Én meg mondtam neki,hogy valahonnét ismerős az apuka.Naná!Hétvégén láttam képen! :lol: Legközelebb ordíts rám!
Vendég

jo reggelt!!!Lányok ,köszi a választ!De én inkább a vércukorszint miatt aggodom,de ma felhivom a védőnőt és megkérdezem tőle.Kaptam képet ,de a laptopra nemtom rárakni :oops: :oops: a szgépen meg nemtom hogy miért ,de nincsen net :evil: még izgulok a jovő keddi vizsgálatig,de ha minden oké lessz velük,akkor jövök majd minden nap :lol:
s.csilla

Tontica! megnéztem a képeket.Tüneményesek a gyerkőceid,látszik ,hogy nagyon aktivak :D :D
s.csilla

Szóval akkor még lehet, hogy egypetéjűek?
Két petezsák van, közötte van elég nagy hely.Én azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy kétpetéjűek.Mintha a doki is azt mondta volna. :roll:

Hogy én még mennyire tudatlan vagyok! :oops:

Ja, még abból is kétpetéjűt gondoltam, hogy ultrahangon két darab egyforma tüsző volt.Persze ettől még lehet, hogy az egyik nem termékenyült meg, a másik pedig kettéosztódott...

Bár teljesen mindegy, csak olyan izgalmas ez az egész!

Csilla, én is folyton csak faggatom a lányokat...talán nem haragszanak meg érte. :oops:

Aztán reméljük, eljön majd az az idő, amikor már mi is profik leszünk, és mi is tudunk segíteni másoknak. :lol:

Ez az Ikrek könyve könyvesboltban beszerezhető?Majd utánanézek!

Tontica, barátnőmnek 12 hetesen halt el az egyik az ikrei közül...

Megnézem a képeket!
Vendég

Tontica, édesek a gyerekek, nagyon jók a képek!
Öröm nézni őket, sugárzik róluk a boldogság!
Gratulálok a családodhoz!
Vendég

Luca

Métneki Júlia: Ikrek könyve
Van a könyvesboltban.

Lányok!
Volt valaki közületek szüléselőkészítőn?
Sajnos én nem mentem amíg bírtam, aztán januárban pont nem voltunk itthon kétszer, amikor volt. most meg már nem bírok menni sehová.... :cry:
Nem tudna nekem vki írni róla, h mi mindent mondtak el ott?
Kezdek kicsit félni szüléstől... :oops:

szanet

Lili! Köszönöm a császáros kérdéseimre a válaszokat. Az öltöztetéssel kapcsoltos tanácsok is jól jöttek. Döbbenten olvasom, hogy 2 hónaposan már a 62-es is kezd kicsi lenni. Eddig azt hittem, hogy az első 3 hónapra letudtam a ruhavásárlást, de ezek szerint még fel kell tankolnom 62-esből és 68-asból is.

Petra! Gratulálok a gyerekekhez. Nagyon aranyosak.

Kamilla! Nem hinném, hogy nyomják egymást. Az enyémek is inkább csak a jobb oldalamat "használaták". Most, hogy már nagyobbak érzem, hogy Mira áthúzódott a bal oldalamra, gondolom már csak így férnek el.

Szanet! Szülésfelkészítőre én sem jutottam el, de egy lelkes kismama lejegyzetelt mindent és azt megkaptam. Ha érdekel szívesen átküldöm, ha küldesz priviben mail címet. Igaz, hogy János kórházas, de szerintem sok hasznos info van benne. Így már csak a te kórházadra vonatkozó spec. infokat kell kiderítened.

Kép

Kép
szofi74

sziasztok! Már megint én :oops: :oops: és megint kérdeznék :oops: :oops:
Ti a glukoz előtt is adtatok le vért és glukoz után is?Mert én csak glukoz után .a védőnő meg azt mondta hogy ő még ilyet nem hallott .ugyhogy most nemtom ,hogy nagyon magas a 8,6 és mit kell csinálni :?: :roll: a dokinőmmel csak kedden tudok beszélni :?
s.csilla

Banika!
Én csak poénból írtam :D de akkor lehet hogy ráéreztem?Csak gondoltam Rátok,hogy ott jártunk!!!
Hol találkozhattunk?Mert mi aztán 1000 helyen voltunk.

bognartundi0727

Szia Luca!
Nem vagy tudatlan csak még nem írtál disszertációt ikrekről!!! :D
A lányok nálam ugyanígy voltak,hogy két érett tüszőm volt és kétpetéjüek lettek.Különben sokszor a dokik sem járatosak az egy vagy kétpetéjüség dolgában mert a legtöbb úgy veszi ha 2 burok,2 lepény akkor 2 petéjű.Már most nagyon édik a gyerkőceid!!

bognartundi0727

Csilla!
Nekem is csak egy vérvétel volt. Otthon kellett meginnom a feloldott glükózt és utána bemennem vérvételre (1,5 vagy 2 óra múlva vették le, már nem emlékszem pontosan). A 8,6 valóban sok egy kicsit, de nem kell megijedni, időben észrevették, kis diéta és minden rendben lesz. Általában 7,6-ig jó, de van olyan orvos, aki már 7,0 felett diétát javasol. Nekem 8,0 volt. A nőgyógyászom elküldött egy spec. belgyógyászati rendelésre, ahol a cukorbetegekkel is foglalkoznak. Utána pár napig mérnem kellett otthon a cukromat megadott időpontokban napi 5X, és az eredmények ismeretében állították be a diétámat. Egyáltalán nem vészes, tartható. És mindennek van jó oldala is: én +6 kg-nál tartok és holnap kezdem a 33. hetet (pedig a gyerekek szépen fejlődnek, sőt általában egy kicsit nagyobbak is a koruknál). :wink: Szóval nyugi, nem idegeskedni keddig, mert az rosszabb, mint akármilyen magas cukor.

Kép

Kép
szofi74

Szofi,
azért ne ijedj meg, mert csak a Kenguru Goldos, meg a Visegrádi utcai bababoltos 62-eseire igaz, hogy már kicsik. Én sem értem, hogy lehet ilyen nagy különbség 62-es és 62-es között... :roll: Meg minden attól is függ, hogy milyen súllyal indítanak a kicsik.

KépKép
lili73

Luca,
Örülök, hogy rendben vagytok! :D Nekem azt mondta a dokim, hogy a 12-ik hét előtt be kell jelentkezni védőnőhöz!

Csilla,
Nyugi, a méretük alapján becsül az uh gép egy terhességi kort! Ha esetleg gond van, és sokkal kisebbek pl mint kéne lenniük úgyis szólnak!
Én pont nemsokára megyek majd a terheléses cukorra. Nekem azt mondta a doki, hogy lesz egy vérvétel éhgyomorra reggel, majd megiszom a glükózt, és utána 1,5-2 óra múlva újra vérvétel.

Szanett,
Ezt én is olvastam az Ikrek könyvében. Nekem eddig minden doki azt mondta hogy kétpetéjűek valószínűleg, a 2 burok 2 méhlepény alapján. A 4D-n azt mondták, hogy a lombik ikrek nagyon nagy százaléka kétpetéjű, ez a sokkal sokkal gyakoribb. Hát nem tudom...

Tontica,
A gyerkőcök továbbra is nagyon aranyosak! :D

Szofi,
Ha nem baj, engem érdekelne a János kórházas szülésfelkészítő! A hozzászólásaim alatt ott a mail címem, elküldenéd arra? Előre is köszi! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

szia Szofi!Nagyon köszönöm !!!Hát probálok nem nagyon :oops: idegeskedni,de a diéta nekem bonyolultnak tűnik,mármint ezt sem szabad azt sem szabad :cry: :roll: de hiszek neked és ha azt mondod ki lehet birni ,akkor igy lessz remélem nálam is.Eddig még csak fogytam 50kg_ rol 46_ra :?
Akkor keddig mit ehetek? irnál egy pár olyan kaját légyszi.ma milánoit főzött a férjem,gondolom azt sem szabad ennem:roll:
s.csilla

Csilla, én évek óta ezt a diétát tartom, mert inzulinrezisztenciám van. :cry:
Nem olyan bonyolult, bele lehet jönni.És nagyon kordában tartja az ember testsúlyát.Bár, ahogy nézem, ez neked sem gond...
Én is 46-47 kiló vagyok...és mindig kevesebb.
Vendég

Akkor nem tudom, mit csináljak a védőnővel, menjek, vagy ne.De ha a doki azt mondta, hogy csak a 12. hét után, nem fog kiakadni, ha előbb megyek?

Az UH-t beírják oda?A 12 heteset?Vagy csak külön papírt adnak?

Vagy mit írnak be először az adataimon kívül?(Múltkor csak addig jutottunk.)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?